Πώς να επαναφέρετε το iPad από το iCloud Backup

Ενώ τα iPads και άλλες συσκευές Apple μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας σε έναν τοπικό υπολογιστή μέσω του iTunes, η επαναφορά ενός iPad από το iCloud Backup είναι η ευκολότερη επιλογή, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για:


Ξεχωριστός τοπικός υπολογιστής

Εγκατάσταση iTunes

καλώδιο USB

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα αντίγραφο ασφαλείας iCloud είναι απομνημόνευτο από οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή, αρκεί να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Τον Μάιο, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 9.3.2 για iPhone και iPad, ενώ η ενημέρωση λειτούργησε ομαλά iPhone, πολλά iPad 2 δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν αφού ενημερώθηκαν στη νεότερη έκδοση iOS.

Έκτοτε, το πρόβλημα διορθώθηκε από την Apple, καθώς η εταιρεία κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του iOS μόνο για το iPad 2.

Αλλά σε καταστάσεις όπως αυτές, είναι φυσικό να ανησυχείτε και να πανικοβληθείτε.

Γι ‘αυτό, είναι σημαντικό εφεδρικά δεδομένα συσκευής για να βεβαιωθείτε, ακόμη και αν υπάρχουν σφάλματα, ή χειρότερα, το iPad σας κλαπεί – μπορείτε ακόμα να επαναφέρετε τα δεδομένα του.

Αυτό το άρθρο είναι ο απόλυτος οδηγός για τον τρόπο επαναφοράς ενός iPad από το iCloud Backup.

Πριν ξεκινήσουμε

Από την κυκλοφορία του iCloud το 2011, η Apple αντιμετώπισε το υπηρεσία αποθήκευσης cloud ως ψηφιακός κόμβος για όλες τις συσκευές του. Εκτός από την αποθήκευση δεδομένων εφαρμογής και άλλων αρχείων, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν απευθείας αντίγραφα ασφαλείας συσκευών στο iCloud.

Με 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και πολλά προγράμματα επί πληρωμή, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων στο iCloud είναι απίστευτα εύκολη.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης, θα χρειαστείτε τα εξής:

Ένα iPad

Λογαριασμός iCloud

Καλή συνδεσιμότητα WiFi

Δημιουργήθηκαν αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων στο iCloud

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων iPad στο iCloud, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Συνδέστε το iPad σε δίκτυο WiFi

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις

Πατήστε στην επιλογή iCloud (ακριβώς κάτω από το απόρρητο)

Ενεργοποιήστε το iCloud Backup

Κάντε κλικ στο «Backup Now» για να ξεκινήσετε αμέσως τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Επίσης, όταν το iCloud Backup είναι ενεργοποιημένο, δεν θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας μέσω του iTunes όταν το iPad είναι συνδεδεμένο σε τοπικό υπολογιστή.

Εάν υπάρχουν προβλήματα κατά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε ένα iPad, ελέγξτε για τα εξής:

Πώς να επαναφέρετε ένα iPad από το iCloud Backup

1. Διαγράψτε τα πάντα από το iPad

Το πρώτο βήμα στην αποκατάσταση είναι να σκουπίσετε τα πάντα από το iPad.

Πριν προχωρήσετε με αυτό το βήμα, ελέγξτε το λογαριασμό σας iCloud για να επιβεβαιώσετε ότι έχει αποθηκευτεί το σωστό αντίγραφο ασφαλείας στο σύννεφο, διαφορετικά, ενδέχεται να χάσετε όλα τα δεδομένα.

Για να ελέγξετε για διαθέσιμα αντίγραφα ασφαλείας, μεταβείτε στην επιλογή iCloud στο Ρυθμίσεις -> Αποθήκευση -> Διαχείριση χώρου αποθήκευσης -> Επιλέξτε το iPad σας από τη λίστα συσκευών και όλα τα αντίγραφα ασφαλείας του επιλεγμένου iPad θα πρέπει να είναι ορατά.

Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να διαφοροποιηθούν εύκολα με βάση τη χρονική σφραγίδα και τα μεγέθη τους. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να επαναφέρετε το πιο πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Τώρα, για να διαγράψετε τα πάντα από το iPad σας, βρείτε την επιλογή Γενικά στο μενού Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο Επαναφορά (είναι η τελευταία επιλογή).

Πατήστε στην επιλογή «Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων», η οποία θα πρέπει να διαγράψει όλα τα δεδομένα του iPad.

Πριν διαγραφεί, ωστόσο, μπορεί να σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης Apple ID σας.

Η διαγραφή δεδομένων μπορεί να διαρκέσει πολύ, οπότε βεβαιωθείτε ότι το iPad έχει αρκετή διάρκεια ζωής της μπαταρίας (ή συνδέστε το).

2. Ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή

Μετά την επαναφορά, επανεκκινήστε το iPad σας.

Η πατενταρισμένη οθόνη Hello της Apple θα εμφανιστεί μαζί με τη συνήθη περιήγηση καλωσορίσματος. Ακολουθήστε την περιήγηση και σύντομα θα φτάσετε στις Εφαρμογές & Οθόνη δεδομένων.

Με τις τέσσερις διαθέσιμες επιλογές, πατήστε «Επαναφορά από το iCloud Backup» και συνδεθείτε στο iCloud με το ίδιο Apple ID που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Θα εμφανιστεί μια λίστα αντιγράφων ασφαλείας, με τις χρονικές σημάνσεις και τα μεγέθη τους. Επιλέξτε το πιο σχετικό και ξεκινήστε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Εάν υπάρχει μια νεότερη έκδοση iOS, τότε ενδέχεται να σας ζητηθεί και μια ενημέρωση. Θα υπάρχει επίσης μια προτροπή για σύνδεση στο iTunes και στο App Store.

3. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης

Η διαδικασία αποκατάστασης μπορεί να διαρκέσει χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας και την ταχύτητα του WiFi. Μπορεί να χρειαστεί οτιδήποτε από λίγα λεπτά έως ώρες, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μόλις τελειώσει, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το iPad όπως δεν συνέβη τίποτα.

Αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων

Εάν το WiFi σταματήσει να λειτουργεί

Σε περίπτωση απώλειας της σύνδεσης στο Διαδίκτυο, η διαδικασία αποκατάστασης θα σταματήσει και θα συνεχιστεί όταν το Διαδίκτυο λειτουργεί ξανά.

Εάν η αποκατάσταση χρειάζεται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί

Εάν το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας είναι πολύ μεγάλο ή η ταχύτητα WiFi είναι αργή, η αποκατάσταση ενδέχεται να διαρκέσει μερικές ώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι αξιόπιστη και ότι υπάρχει ένας φορτιστής κοντά.

Εάν η μπαταρία πέσει κάτω από το 50%, συνδέστε το iPad σε φορτιστή και περιμένετε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

Εάν ένα μήνυμα ζητά πολλά ID Apple

Στο παρελθόν, εάν έχετε χρησιμοποιήσει περισσότερα από ένα Apple ID για αγορά εφαρμογών στο App Store ή πολυμέσα στο iTunes, τότε το iPad θα ζητήσει πολλές συνδέσεις Apple ID.

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει κάποιον από τους κωδικούς πρόσβασης ή δεν αγοράσατε τίποτα από διαφορετικό Apple ID. θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα:

“Δεν είναι δυνατή η επαναφορά ορισμένων εφαρμογών ή περιεχομένου, επειδή δεν είναι πλέον διαθέσιμα στο iTunes ή στο App Store, αγοράστηκαν με διαφορετικό λογαριασμό ή συγχρονίστηκαν από τον υπολογιστή σας.”

Ανακτήστε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID, χρησιμοποιώντας μια άλλη συσκευή. Μεταβείτε στην επιλογή Forgot Password και ακολουθήστε τα βήματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε ερωτήσεις ασφαλείας, διαφορετικά θα σταλεί ένας νέος σύνδεσμος κωδικού πρόσβασης σε μια καταχωρισμένη διεύθυνση email. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει άλλα Apple ID για αγορές, επικοινωνήστε με την ομάδα υποστήριξης της Apple.

Εάν μια εφαρμογή χρειάζεται πολύ χρόνο για επαναφορά

Εάν μια εφαρμογή χρειάζεται πολύ χρόνο για επαναφορά ή εάν είναι γκριζαρισμένη, δοκιμάστε να πατήσετε το όνομά της, να θέσετε σε παύση τη διαδικασία αποκατάστασης και στη συνέχεια να την ξεκινήσετε ξανά.

Συνοψίζοντας…

Η Apple έχει κάνει τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης πιο ομαλή και πιο εύκολη με το iCloud.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διαρκεί λίγα λεπτά και αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη εάν η συσκευή αντιμετωπίζει σφάλματα ή ακόμα και αν κλαπεί.

Ενώ η αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας σε φορητούς υπολογιστές μέσω του iTunes είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, δεν είναι δυνατόν να μεταφέρετε ένα σημειωματάριο παντού μαζί με ένα iPad.

Στην πραγματικότητα, ο κύριος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς επενδύουμε σε ένα iPad είναι ότι δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε φορητούς υπολογιστές παντού.

Με το iCloud, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και η αποκατάσταση μπορεί να γίνει οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει μια αξιοπρεπής σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Έχετε σκέψεις ή ιδέες για να μοιραστείτε το θέμα; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω ενότητα σχολίων για να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map