Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις hubiC 2020: Προσφέρουμε ένα Unfond Adieu

Au revoir, hubiC. Σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει, ο πάροχος αποθήκευσης cloud με έδρα τη Γαλλία αποφάσισε να κλείσει το κατάστημα. Ορίστε, πολύ.


Η μητρική εταιρεία OVH έκανε πρόσφατα την ανακοίνωση ότι το hubiC δεν θα δέχεται πλέον νέους χρήστες. Οι υπάρχοντες χρήστες, όσο λίγοι και αν είναι, δεν θα αποβληθούν ακόμη. Ωστόσο, χωρίς να έρχονται άλλες ενημερώσεις και ήδη σχεδόν ανύπαρκτη υποστήριξη πελατών, είναι πλέον ο χρόνος να βρούμε μια βιώσιμη εναλλακτική λύση hubiC.

Αν και ποτέ δεν πλησιάζει πραγματικά τον ανταγωνισμό με τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης cloud, η προσφορά της HubiC για 25 GB δωρεάν αποθήκευσης στο cloud και η κατά τα άλλα ισχυρή φήμη της OVH σίγουρα άφησε κάποια προσοχή. Σύμφωνα με την ομολογία της OVH, ωστόσο, λόγω άλλων ενδιαφερόντων, η εταιρεία δεν είχε ποτέ το χρόνο να συνεχίσει να βελτιώνει αυτό που, πριν από επτά χρόνια, ήταν ένα αρκετά υποσχόμενο προϊόν..

Προσεχώς, θα σας δώσουμε μια σειρά από πολλές επιλογές αποθήκευσης cloud για να αντικαταστήσετε τον λογαριασμό σας hubiC. Δεδομένου ότι πολλοί χρήστες του hubiC πιθανότατα προσελκύονταν στο μέρος εξυπηρέτησης ως εναλλακτική λύση Dropbox, θα επικεντρωθούμε ιδιαίτερα σε ορισμένες εξειδικευμένες επιλογές που πιστεύουμε ότι θα θέλατε, με επικεφαλής το pCloud.

Πρώτον, όμως, επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να χτυπάμε ένα νεκρό άλογο, ας μιλήσουμε λίγο περισσότερο για το γιατί το hubiC τσιμπά το μεγάλο.

Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις HubiC 2020

Τι οδήγησε στον τερματισμό του hubiC

Διαβάστε την κριτική hubiC και θα δείτε γρήγορα ότι αντιμετωπίζαμε τα προβλήματά μας ως λύση cloud storage. Ενώ η OVH είναι μια παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία cloud, η εταιρεία σαφώς δεν κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στο να κάνει το hubiC πραγματικά χρήσιμο.

Ίσως ο καλύτερος δείκτης του ενδιαφέροντος της OVH ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανάλι άμεσης υποστήριξης για χρήστες hubiC: χωρίς τηλεφωνική υποστήριξη, χωρίς ζωντανή συνομιλία και ούτε καν διεύθυνση email. Το μόνο μέσο για να λάβετε βοήθεια ήταν ένα φόρουμ χρηστών που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Και πάλι, 25 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου είναι μια προσφορά που δεν θα βρείτε κορυφαία αλλού, τώρα που η MEGA τράβηξε την προσφορά των 50 GB. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το πρόγραμμα αποθήκευσης 10TB του hubiC για λίγο πάνω από 50 $ ετησίως. Αυτό είναι το δεκαπλάσιο του αποθηκευτικού χώρου που λαμβάνετε με το Dropbox (διαβάστε την κριτική μας στο Dropbox) για λιγότερο από το μισό κόστος.

Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι υπάρχει λόγος που το hubiC ρίχνει τόσο πολύ χώρο αποθήκευσης στο cloud στους χρήστες. Πολλοί λόγοι, στην πραγματικότητα: ο αργός συγχρονισμός αρχείων, οι εφαρμογές για κινητά με λάθη και οι κακές δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων βρίσκονται στη λίστα.

Προσθέτοντας τα προβλήματα, το hubiC δεν ήταν τόσο ασφαλές. Όχι μόνο η υπηρεσία δεν προσφέρει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης – η οποία αποτελεί από μόνη της ένα κοινό μειονέκτημα – το hubiC δεν κρυπτογράφησε ακόμη και δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας στο cloud.

Για έναν κόσμο στον οποίο το έγκλημα στον κυβερνοχώρο βρίσκεται σε άνοδο, αυτό είναι ένα αρκετά ασυγχώρητο αμάρτημα στη σημερινή αγορά αποθήκευσης cloud (αν και είναι ένα που δεσμεύονται τόσο το OneDrive Personal όσο και το Amazon Drive).

Άλλες λειτουργίες που λείπουν περιλαμβάνουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, προεπισκοπήσεις αρχείων, εκδόσεις, διατήρηση διαγραμμένων αρχείων και υποστήριξη webDAV: όλες τις δυνατότητες που θα περιμένατε να βρείτε σε μια σύγχρονη λύση αποθήκευσης cloud.

Το τελικό αποτέλεσμα – δηλαδή το τέλος του hubiC – ήταν αυτό που, ειλικρινά, περιμέναμε εδώ στο Cloudwards.net εδώ και μερικά χρόνια. Βεβαίως, πιστεύαμε επίσης ότι ο διαδικτυακός πάροχος εφεδρικών αντιγράφων Degoo (διαβάστε την κριτική μας στο Degoo) θα διπλώθηκε πρώτος, αλλά εξακολουθούμε να το υπολογίζουμε ως «σας το είπα».

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις hubiC

Δεν υπάρχει λόγος να κλαίνε πάνω από χυμένο γάλα. Αν και δεν υπάρχουν σχεδόν τόσο καλές λύσεις αποθήκευσης στο cloud, όπως θέλουμε να υπάρχουν, υπάρχουν ακόμα περισσότερα από αρκετά για να βρούμε μια κατάλληλη εναλλακτική λύση hubiC.

Δεδομένου ότι πολλοί χρήστες hubiC πιθανότατα έχουν κολλήσει με την υπηρεσία για δωρεάν χώρο αποθήκευσης, ίσως θελήσετε να διαβάσετε το καλύτερο δωρεάν άρθρο αποθήκευσης cloud στο επόμενο. Στην πραγματικότητα, το hubiC αναφέρεται σε αυτό το άρθρο, αν και ως «δυσάρεστη» αναφορά, κυρίως λόγω της έλλειψης κρυπτογράφησης αρχείων και του γεγονότος ότι η εταιρεία δεν απάντησε ποτέ στα email μας.

Επιπλέον, εάν είναι μια συμφωνία που αναζητάτε, οι καλύτερες προσφορές μας στο άρθρο αποθήκευσης cloud είναι ένα άλλο άρθρο που αξίζει να δείτε. Θα βρείτε πολλές από τις ίδιες επιλογές που αναφέρονται παρακάτω, ωστόσο, ξεκινώντας με την κορυφαία επιλογή μας ως αντικατάσταση hubiC, το pCloud.

1. pCloud

Επειδή το hubiC υιοθέτησε μια τόσο απρόσεκτη προσέγγιση για τη διασφάλιση των αρχείων, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη λίστα μας με μια υπηρεσία που συνήθως κάνει σωστά την ασφάλεια. Τυχόν αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο pCloud κρυπτογραφούνται τόσο κατά τη μεταφορά όσο και σε κατάσταση ηρεμίας χρησιμοποιώντας το AES-256, ένα πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που θεωρείται ευρέως ως το πιο ασφαλές στη χρήση, τουλάχιστον εμπορικά.

Ακόμα καλύτερα, με το pCloud μπορείτε να αγοράσετε κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης ως πρόσθετο. Με την ονομασία Crypto, το πρόσθετο κοστίζει επιπλέον (δείτε την αναθεώρηση του pCloud για να μάθετε πόσο), αλλά αξίζει τον κόπο. Κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης σημαίνει ότι τα αρχεία σας είναι ασφαλή από τη στιγμή που αφήνουν τον υπολογιστή σας έως τη στιγμή που τα κατεβάζετε ξανά και κανείς εκτός από εσάς δεν μπορείτε να τα αποκρυπτογραφήσετε.

Το pCloud δεν σας προσφέρει σχεδόν τόσο δωρεάν χώρο αποθήκευσης cloud όσο το hubiC, αλλά το 10 GB που σας παρέχει είναι αρκετά καλό, ανεξάρτητα από το. Το pCloud διαθέτει επίσης ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα παραπομπής, το οποίο θα σας δώσει επιπλέον gigabyte ανά εγγραφή, αλλά αν δεν θέλετε να κάνετε την εργασία, τα σχέδια τιμών είναι επίσης προσιτά.

Μπορείτε να εγγραφείτε για 500 GB αποθηκευτικού χώρου cloud με μόλις 5 $ το μήνα ή να λάβετε ολόκληρο 2 TB για 8 $. Το pCloud προσφέρει επίσης δωρεάν σχέδια διάρκειας ζωής για όσους είναι πραγματικά συνδεδεμένοι με την υπηρεσία.

Αν και δεν είναι τόσο γενναιόδωρη συμφωνία όσο το hubiC όσον αφορά τα χρήματα για αποθήκευση, το pCloud παρέχει τις περισσότερες από τις δυνατότητες που έλειπε το hubiC, οδηγώντας στην κατάργησή του. Αυτό περιλαμβάνει εκδόσεις αρχείων και προεπισκοπήσεις αρχείων. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε streaming μουσικής και ταινιών με το pCloud, καθιστώντας το αγαπημένο μας αποθηκευτικό χώρο για φωτογραφίες και βίντεο.

Η μόνη προσοχή μας με το pCloud είναι ότι η υπηρεσία δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αν αυτό σας απασχολεί, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την επιλογή τρίτης θέσης μας, Sync.com, μια υπηρεσία που θεωρούμε την καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης συνολικά.

2. ΜΕΓΑ

Για όσους έχουν δωρεάν χώρο αποθήκευσης, το MEGA μπορεί να ταιριάζει στο λογαριασμό. Ενώ η υπηρεσία δεν προσφέρει πλέον 50 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου όπως κάποτε, τα 15 GB που σας προσφέρει είναι καλύτερα από τα περισσότερα, ειδικά τώρα που το hubiC δεν είναι πλέον σε λειτουργία.

Με παραπομπές και με την ολοκλήρωση ορισμένων ενεργειών όπως η λήψη της εφαρμογής MEGA Android, μπορείτε να κερδίσετε ακόμη περισσότερα, αν και ο αποθηκευτικός χώρος μπόνους εξαφανίζεται μετά από ένα χρόνο.

Συνολικά, η MEGA είναι μια υπηρεσία στην οποία έχουμε προχωρήσει εδώ στο Cloudwards.net. Από τη μία πλευρά, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του φαίνονται λίγο αδέξια, όπως οι μηχανισμοί κοινής χρήσης αρχείων. Ωστόσο, το MEGA παρέχει επίσης ισχυρή ασφάλεια και ωραία χαρακτηριστικά διαχείρισης αρχείων, συνολικά.

Ενημερώσαμε πρόσφατα την κριτική μας για το MEGA, ώστε να μην είναι ευνοϊκή, κυρίως επειδή αποφασίσαμε τελικά ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε τη MEGA στους παλιούς δεσμούς της με τον αμφιλεγόμενο Kim Dotcom και την αστάθεια που εκπροσωπήθηκε..

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το MEGA, εκτός από τον πλούσιο δωρεάν χώρο αποθήκευσης, είναι ότι, σε αντίθεση με το pCloud, δεν χρειάζεται να πληρώνετε επιπλέον για κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης: είναι ένα τυπικό χαρακτηριστικό της υπηρεσίας. Ωστόσο, πιστεύουμε επίσης ότι το pCloud παρέχει καλύτερη τιμή, τουλάχιστον στο χαμηλό.

1 TB αποθηκευτικού χώρου με MEGA κοστίζει πάνω από 3 δολάρια περισσότερα από 2 TB αποθηκευτικού χώρου pCloud. Για όσους χρειάζονται περισσότερο χώρο, ωστόσο, η MEGA προσφέρει επίσης πακέτα 4 TB και 8 TB που είναι φθηνότερα από ό, τι θα βρείτε οπουδήποτε αλλού τώρα που ο ήλιος του hubiC δύει.

Όπως το pCloud, το MEGA απογοητεύει επειδή δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά είναι ακόμα πιο ασφαλές από το hubiC, οπότε υπάρχει. Άλλα πλεονεκτήματα της υπηρεσίας έναντι του hubiC περιλαμβάνουν προεπισκοπήσεις αρχείων, ροή μουσικής και βίντεο και εκδόσεις αρχείων.

3. Sync.com

Με πολλούς τρόπους, το Sync.com είναι η καλύτερη πρόταση σε αυτήν τη λίστα εναλλακτικών hubiC. Όπως το pCloud, τα 2 TB αποθηκευτικού χώρου κοστίζουν μόλις 8 $ το μήνα. Σε αντίθεση με το pCloud, η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης είναι δωρεάν, όπως συζητείται στην αναθεώρηση Sync.com.

Συνολικά, στην πραγματικότητα, είμαστε αρκετά σίγουροι για την εκτίμησή μας ότι το Sync.com είναι η πιο ασφαλής υπηρεσία αποθήκευσης cloud που διατίθεται σήμερα, τουλάχιστον για οικιακή χρήση. Εκτός από την αλεξίσφαιρη κρυπτογράφηση, το Sync.com ακολουθεί προσεκτική προσέγγιση στην κοινή χρήση αρχείων που πραγματικά μας αρέσει.

Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει επιλογές όπως προστασία κωδικού πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης για συνδέσμους, οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες μεταξύ παρόχων cloud. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ορίσετε όρια λήψης συνδέσμων και να παρέχετε συνδέσμους μεταφόρτωσης που άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προσθέσουν αρχεία στον λογαριασμό αποθήκευσης. Τέτοιες δυνατότητες είναι γιατί κατατάσσουμε το Sync.com ως τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για κοινή χρήση αρχείων.

Στο μειονέκτημα, έχετε μόνο 5 GB ελεύθερου χώρου με το Sync.com, αν και η εταιρεία σας επιτρέπει να κάνετε απεριόριστες παραπομπές για επιπλέον 1 GB η καθεμία. Επίσης, επειδή το Sync.com είναι τόσο κλειδωμένο, δεν είναι δυνατή η προεπισκόπηση αρχείων και η ροή πολυμέσων από τη διεπαφή χρήστη του ιστού.

4. IDrive

Συμπεριλαμβάνουμε το IDrive σε αυτήν τη λίστα, παρόλο που είναι περισσότερο online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το cloud storage. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το hubiC είχε επίσης διαδικτυακές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, παρόλο που ήταν πραγματικά τρομερό συνολικά για το σκοπό αυτό. (Εάν δεν είστε ήδη σαφείς σχετικά με το θέμα, έχουμε ένα άρθρο που περιγράφει τις διαφορές μεταξύ της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο και του χώρου αποθήκευσης στο cloud).

Το IDrive παρέχει 2TB online backup και επιπλέον 2TB cloud storage για περίπου $ 5 το μήνα. Αυτά είναι πολλά σε χαρτί.

Το IDrive έρχεται επίσης με πολλές από τις δυνατότητες που δημιουργούν καλό online backup και cloud storage, καθιστώντας την ίσως την καλύτερη υπηρεσία crossover εκεί έξω. Για online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, που περιλαμβάνει προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας, αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου και άλλες λειτουργίες που δεν διέθετε το hubiC.

Για αποθήκευση cloud, περιλαμβάνει δυνατότητες συγχρονισμού αρχείων και κοινής χρήσης αρχείων. Το IDrive είναι επίσης πιο ασφαλές από το hubiC, παρέχοντας μια επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, καθώς και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Καλύπτουμε όλες αυτές τις δυνατότητες στην αναθεώρηση IDrive. Εάν η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο είναι η κύρια ανάγκη σας, ίσως να είναι καλύτερα να διαβάσετε πρώτα τον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το IDrive με έναν δωρεάν λογαριασμό 5 GB, ο οποίος θα είναι αρκετός για αποθήκευση στο cloud, αλλά πιθανότατα δεν θα βοηθήσει με τις ανάγκες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

5. Google Drive (σύντομα θα γίνει Google One)

Το Google Drive σπάει το θέμα της ασφάλειας που έχουμε εστιάσει σε ορισμένες με τις τέσσερις πρώτες επιλογές μας. Πρώτον, το Google Drive δεν προσφέρει εγγενή ιδιωτική κρυπτογράφηση. Επίσης, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Google Drive, υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα το τμήμα μάρκετινγκ της Google να σαρώσει τα αρχεία σας για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα προφίλ για να σας στοχεύσουμε καλύτερα με σχετικές διαφημίσεις.

Πάνω από όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, η Google έχει συχνά συνδεθεί με την NSA.

Ωστόσο, η Google τουλάχιστον κρυπτογραφεί δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας, σε αντίθεση με το hubiC. Επιπλέον, η υπηρεσία είναι συμβατή με λογισμικό κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης τρίτου μέρους, ιδίως με το Boxcryptor, το οποίο καλύπτουμε σε ξεχωριστή κριτική του Boxcryptor.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε ασφαλές εάν δεν σας πειράζει να κάνετε λίγη δουλειά. Κάτι τέτοιο πιθανότατα αξίζει τον κόπο με το Google Drive περισσότερο από τις περισσότερες άλλες επιλογές αποθήκευσης στο cloud, χάρη στις εξαιρετικές συνεργασίες όπως τα Έγγραφα Google.

Η Google θα σας προσφέρει επίσης 15 GB αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive μόνο για τη δημιουργία ενός λογαριασμού Google, κάτι που πρέπει να κάνετε αν είστε χρήστης Android. Για όσους χρειάζονται περισσότερο χώρο αποθήκευσης, η Google διαθέτει μια σειρά σχεδίων τιμών, συμπεριλαμβανομένου ενός πακέτου $ 100 100 GB.

Ενώ το 1TB αποθηκευτικού χώρου κοστίζει σήμερα 10 $ το μήνα, το Google Drive ανανεώνεται στο Google One κατά τη διάρκεια του 2018, κατά τη διάρκεια του οποίου πρόκειται να διπλασιαστεί αυτή η προσφορά σε 2TB. Αυτό το καθιστά μία από τις καλύτερες προσφορές εκεί έξω και δεν θα εκπλαγούμε όταν βλέπουμε περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud να ακολουθούν τη διαδρομή του hubiC εξαιτίας αυτού (θα σας πούμε αργότερα, Dropbox;).

Τιμητικές αναφορές

Υπάρχουν και άλλες επιλογές αποθήκευσης στο cloud για να αντικαταστήσετε το hubiC, φυσικά. Για όσους άρεσαν το γεγονός ότι το hubiC εδρεύει στην φιλική για την προστασία της ιδιωτικής ζωής ΕΕ, η οποία προστατεύει τώρα τους πολίτες με το νέο GDPR, το Tresorit είναι μια εξαιρετική, αν και ακριβή επιλογή. Ταιριάζει με το Sync.com με τους περισσότερους τρόπους εκτός από την αξία, στην πραγματικότητα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Tresorit.

Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε πραγματικά εναλλακτική επιλογή, επιλέγοντας τη δική σας υπηρεσία αποθήκευσης Storage Made Easy. Το SME παρέχει λογισμικό συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων, αλλά σας επιτρέπει να επιλέξετε το σύννεφο επιλογής σας για να το αντιστοιχίσετε.

Όπως συζητήθηκε στην αναθεώρηση Storage Made Easy, οι επιλογές για αυτό περιλαμβάνουν υπηρεσίες υποδομής cloud όπως το Amazon S3 και το Rackspace Cloud Files. Το Wasabi φιλικό προς τον προϋπολογισμό υποστηρίζεται επίσης, ένα σύννεφο IaaS που αντιμετωπίζουμε στην πλήρη κριτική μας στο Wasabi.

Τελικές σκέψεις

Η επιλογή μιας νέας υπηρεσίας αποθήκευσης cloud για την αντικατάσταση του hubiC είναι το διασκεδαστικό μέρος. Ενώ δεν θα βρείτε πολλές επιλογές εκεί έξω με 25 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και δεν θα βρείτε καμία προσφορά 10 TB αποθηκευτικού χώρου για το κόστος ενός χαρτόδετου χαρτιού, θα βρείτε πολλές υπηρεσίες που είναι πολύ πιο ικανές από το hubiC και ακόμη και πρόθυμοι για να απαντήσετε και στα email σας.

Το πιο δύσκολο μέρος είναι να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από το hubiC στο νέο αποθηκευτικό χώρο της επιλογής σας, ειδικά αν σκοπεύετε να εγγραφείτε για περισσότερες από μία αντικαταστάσεις. Για αυτό το μέρος, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το MultCloud.

Το MultCloud είναι μια υπηρεσία μεταφοράς cloud-to-cloud που εξετάσαμε πρόσφατα σε βάθος (διαβάστε την κριτική MultCloud) που λειτουργεί με το hubiC και πολλές άλλες επιλογές αποθήκευσης cloud, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας επιλογής μας για αντικατάσταση hubiC, pCloud (αλλά όχι Sync.com, δυστυχώς ).

Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουμε στο HubiC ένα ελαφρώς αμφίσημο αντίο. Θα θρηνούσαμε το τέλος μιας εποχής, αλλά καλά… Ίσως θα θρηνούμε τι θα μπορούσε να ήταν σε αυτήν την περίπτωση.

Μη διστάσετε να αφήσετε τις δικές σας προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις hubiC παρακάτω. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map