Το μέλλον της Google και το σύννεφο: Η ανάλυση του I / O 2015

Οποιοδήποτε τεχνολογικό συνέδριο αναμένεται να είναι γεμάτο από νέο υλικό και λογισμικό για να βελτιώσει τη ζωή των χρηστών. Το συνέδριο Google I / O, που πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Μαΐου 2015, δεν αποτελεί εξαίρεση.


Κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου, μερικοί από τους κορυφαίους προγραμματιστές Android ήρθαν να παρουσιάσουν επερχόμενα έργα για την πλατφόρμα. Οι προσφορές τους σίγουρα δεν απογοήτευσαν τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Ενώ πολλά από τα πιο καυτά θέματα καλύφθηκαν στη βασική διεύθυνση, δεν περιορίστηκαν όλα τα μεγαλύτερα σημεία στη δίωρη ομιλία.

Android Wear

Η ενημέρωση στο Android Wear δεν ήταν η μεγαλύτερη είδηση, καθώς δεν υπήρχαν πολλά να ανακοινωθούν σε αυτό το σημείο, αλλά εξακολουθούσε να δημιουργεί μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτή η συσκευή είναι η απάντηση της Google στο έξυπνο ρολόι της Apple, το οποίο είναι ήδη στην αγορά. Ενώ δεν υπήρχαν πολλά περισσότερα για να ανακοινώσουν, έκαναν λίστα ότι υπάρχουν νέες εφαρμογές που έρχονται στη συσκευή.

Οι Uber, FourSquare και City Mapper θα είναι διαθέσιμοι τους επόμενους μήνες. Κάποιο λογισμικό, όπως το Uber, θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις φωνητικές εντολές της Google.

Google I / O 2015
© Google

Για όσους δεν γνωρίζουν πού το Android Wear χτυπά το έξυπνο ρολόι της Apple, αυτή η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο WiFi και GPS. Εξακολουθεί να συγχρονίζεται με το smartphone του χρήστη, ωστόσο, μπορεί εύκολα να ενημερώσει χωρίς το τηλέφωνο να είναι πρακτικά συνδεδεμένο στο γοφό του χρήστη. Το τηλέφωνο δεν χρειάζεται καν να είναι ενεργοποιημένο για γρήγορη πρόσβαση σε email.

Βλέποντας ότι δεν είναι σε συνεχή συγχρονισμό με ένα smartphone το καθιστά καλύτερη επιλογή από την Apple. Φυσικά, υπάρχει το θαύμα γιατί κάποιος θα ήθελε να προσπαθήσει να διαβάσει email σε μια μικρή οθόνη, όπως ένα ρολόι.

Αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο για κάποιον που βρίσκεται εν κινήσει και χρειάζεται άμεση πρόσβαση και δεν έχει το τηλέφωνό του βολικό.

ATAP: ARA και Vault

Το έργο ARA είναι κάτι που υπαινίχθηκε εδώ και πολύ καιρό. Το αρθρωτό προϊόν smartphone βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ωστόσο, έκανε μια εμφάνιση. Η συσκευή συναρμολογήθηκε στη σκηνή για να το βλέπουν όλοι. Μόλις ενεργοποιηθεί, το σύστημα εντόπισε ότι η μονάδα κάμερας έλειπε (σκόπιμα παραλείπεται για να δείξει ότι η συσκευή θα τη βρει).

Μόλις προστεθεί, ο παρουσιαστής πήρε μια φωτογραφία για να δείξει τη λειτουργικότητά του.

Google I / O 2015
© Android Central

Ενώ η αρθρωτή συσκευή μπορεί να προσελκύσει ορισμένους, είναι λίγο ογκώδης. Ένα μεμονωμένο στοιχείο μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να έχει όλα αυτά τα «κελύφη», όπως αποκαλούνται, εύχρηστα. Ναι, ο χρήστης αποκτά την απόλυτη προσαρμογή, κάνοντας τη συσκευή να μοιάζει ακριβώς όπως τη θέλει, αλλά με ποιο κόστος. Προσωπικά, φαίνεται λίγο για ένα κινητό τηλέφωνο.

Η ARA έκανε την παρουσίασή της κατά την παρουσίαση της ομάδας Advanced Technology and Projects (ATAP). Το Project Vault έκανε το ντεμπούτο του επίσης.

Το Vault είναι ένα συναρπαστικό πρόγραμμα. Λειτουργεί σε μια κάρτα micro SD αλλά μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα από υλικό και λογισμικό. Η ιδέα είναι να αυξηθεί η ασφάλεια ενώ καταργείτε κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι μπορούν εύκολα να παραβιαστούν. Η έρευνα που ολοκληρώθηκε από την ATAP δείχνει ότι μπορεί να είναι ακόμη πιο ασφαλής από ένα κλείδωμα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η Intel καταπολεμά τον Πάρκινσον
© Intel / MJFF

Οι χρήστες του Vault θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς να μπορούν τα τηλέφωνα να διαβάζουν τις πληροφορίες. Ο σχεδιασμός επιτρέπει σε αυτήν τη συσκευή να είναι ένα λειτουργικό σύστημα αγνωστικής και δεν χρειάζεται βοήθεια από το κεντρικό σύστημα για να λειτουργήσει.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που φέρνει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας στην επικοινωνία. Επειδή η συσκευή ή το τηλέφωνο που χρησιμοποιείται δεν θα είναι σε θέση να διαβάσει τις πληροφορίες, θα μπορούσε να το κάνει πολύ πιο ασφαλή τρόπο για την αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου ή email.

Με τα προβλήματα ασφάλειας να είναι αυτό που είναι, θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο απορρήτου.

Μπρίλο

Όσον αφορά την κεντρική ομιλία, υπήρξαν πολλές νέες αποκαλύψεις που πήραν το επίκεντρο. Ο Brillo συμπεριλήφθηκε στις ανακοινώσεις. Αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα βασίζεται στη σχεδίαση Android. Περιορίζεται μόνο στα χαμηλότερα επίπεδα του δημοφιλούς λογισμικού, ωστόσο υποστηρίζει πολλές από τις ίδιες εφαρμογές, WiFi και Bluetooth χαμηλής ενέργειας που χρησιμοποιούν οι χρήστες Android.

Google I / O 2015
© Google

Το συναρπαστικό μέρος για το Brillo δεν είναι ότι έχει ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Είναι το γεγονός ότι είναι το βασικό λειτουργικό σύστημα για το αναμενόμενο Internet of Things της Google. Το νέο λειτουργικό σύστημα θα λειτουργεί με το Weave, ένα επίπεδο επικοινωνίας που θα επιτρέπει στις διάφορες συσκευές να βρίσκουν μεταξύ τους και να επικοινωνούν.

Επειδή το Brillo βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android, λειτουργεί καλά με συσκευές που εκτελούν αυτό το λειτουργικό σύστημα. Οι χρήστες θα δουν τις ίδιες πληροφορίες να εμφανίζονται με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία βρίσκονται.

Σύμφωνα με τον Senior VP Sundar Pichai:

«Κάθε συσκευή Android που είναι συνδεδεμένη σε μια συσκευή που βασίζεται σε Brillo ή Weave, ένας χρήστης θα δει το ίδιο πράγμα ανεξάρτητα από το τι. Θέλουμε να συνδέσουμε συσκευές με απρόσκοπτο και διαισθητικό τρόπο και να τις κάνουμε να λειτουργούν καλύτερα για τους χρήστες. “

Οι συσκευές Brillo αναμένεται να είναι εκτός λειτουργίας στο τρίμηνο 3, ενώ τα συστήματα ύφανσης πρέπει να είναι εκτός λειτουργίας μέχρι το τέλος του τριμήνου 4.

Εάν η Google μπορεί να κάνει τις συσκευές να συνδέονται απρόσκοπτα όπως θέλουν, θα μπορούσε να κάνει το Διαδίκτυο των πραγμάτων πραγματικότητα. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία δύο προγραμμάτων που λειτουργούν παράλληλα και βασίζονται στην τρέχουσα τεχνολογία είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει αυτό το σύστημα να λειτουργεί καλύτερα από το ανταγωνιστικό λογισμικό.

Ανυπομονούμε να δούμε πώς λειτουργεί αυτό και αν λειτουργεί όπως επιθυμούν.

Android M

Πιθανώς η πιο συναρπαστική ανακοίνωση για τους χρήστες Android ήταν η ανακοίνωση του Android M, του νεότερου λειτουργικού συστήματος. Οι αναβαθμίσεις Android M ξεκινούν με τον τρόπο χειρισμού των εφαρμογών. Αντί να χρειάζεται να συμφωνήσετε με όλα τα προκαθορισμένα δικαιώματα κατά την πρώτη εγκατάσταση μιας εφαρμογής, το νέο λειτουργικό σύστημα επιτρέπει στο χρήστη να ορίζει συγκεκριμένες ρυθμίσεις που διευκολύνουν την ενημέρωση.

Google I / O 2015
© Google

Επιπλέον, οι προγραμματιστές μπορούν να ορίσουν ποιο λογισμικό επιθυμούν να ανοίξουν την εφαρμογή τους. Νέο για το Android M είναι η δυνατότητα Doze. Είναι ένας νέος τρόπος για τις συσκευές να διατηρούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αυτή η βελτίωση χρησιμοποιεί την ανίχνευση κίνησης για να καθορίσει πότε το τηλέφωνο ή το tablet αφήνεται μόνο του για μια περίοδο. Η νέα θύρα USB τύπου C καθιστά τη φόρτιση πιο γρήγορη και οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ανατροπή λόγω της αμφίδρομης λειτουργίας στο καλώδιο.

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο καλώδιο για να φορτίσουν το τηλέφωνό τους ή να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο για να φορτίσουν μια δεύτερη συσκευή. Οι χρήστες Android M μπορούν επίσης να απολαύσουν αυτές τις δυνατότητες:

 • Android Pay: Η απάντηση της Google στο Apple Pay. Κανένας αριθμός λογαριασμού δεν πρέπει να κοινοποιείται στο κατάστημα, όλες οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω τραπεζικής ή Google App. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 700.000 καταστήματα στις ΗΠΑ.
 • Δακτυλικό αποτύπωμα: Αντί να βασίζεστε στη συσκευή που θα είναι ενεργοποιημένη με δακτυλικό αποτύπωμα, το Android M θα έχει αυτήν την ικανότητα ενσωματωμένη για να παρέχει στους χρήστες επιπλέον ασφάλεια. Τα σχέδια για αυτήν τη λειτουργία περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές API να επωφεληθούν, όπως η χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων για την επιβεβαίωση αγορών.
 • Προσαρμοσμένες καρτέλες Chrome: Οι εφαρμογές μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα περιήγησης από πάνω του, καθιστώντας την εφαρμογή προσαρμοσμένη καρτέλα. Η προσαρμογή μπορεί επίσης να ολοκληρωθεί μέσω χρώματος ή μαρκαρίσματος.

Η ιδέα πίσω από το Android M είναι να κάνει τις συσκευές να λειτουργούν γρηγορότερα και πιο ασφαλή. Η ιδέα φαίνεται πολλά υποσχόμενη, οι προδιαγραφές της εφαρμογής και η εξοικονόμηση μπαταρίας αλλάζουν από μόνες τους την αξίζει να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα. Εάν το σύστημα είναι τόσο επιτυχημένο όσο πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να είναι, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσους άλλους προγραμματιστές χρησιμοποιούν ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες στα προϊόντα.

Τώρα στο Πατήστε

Τέλος, η εφαρμογή Now on Tap της Google είναι μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στον βοηθό του οχήματος. Αυτό το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για χρήση σε οποιαδήποτε εφαρμογή πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί αρχικής οθόνης.

Google I / O 2015
© Cnet

Αντί να βοηθά τους χρήστες να θυμούνται πράγματα όπως συναντήσεις και να λαμβάνουν στεγνό καθάρισμα στο τέλος της ημέρας, προσθέτουν υπενθυμίσεις, βοηθούν στην εύρεση εστιατορίων ή ακόμα και στην εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με μια ταινία που αναφέρεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κείμενο. Το Now On Tap λαμβάνει επίσης φωνητικές εντολές και δίνει άμεσες απαντήσεις. Λειτουργεί με το Android M.

Μας αρέσει το γεγονός ότι μπορείτε να δείτε συγκεκριμένες πληροφορίες χωρίς να εγκαταλείψετε την εφαρμογή. Κάνει πραγματικά έναν από τους πιο χρήσιμους βοηθούς που θα μπορούσαν να έχουν οι κινητές συσκευές. Το να μπορείτε να αναζητήσετε ώρες ταινιών ή κοντινά εστιατόρια μόνο και μόνο επειδή αναφέρεται σε email ή κείμενο, μπορεί να είναι εξοικονόμηση χρόνου.

συμπέρασμα

Το Google I / O 2015 έχει πολλά ενδιαφέροντα προγράμματα και θα κυκλοφορήσει φέτος. Μπορείτε να δείτε την κεντρική διεύθυνση εδώ.

Μερικά έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο κοινό, όπως το πολυαναμενόμενο Google Photo, το οποίο κυκλοφόρησε αργά την περασμένη εβδομάδα. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map