Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας το 2020

Το cloud storage δεν έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει σκληρούς δίσκους. Αν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας εκατοντάδων gigabyte δεδομένων και να διατηρήσετε τη δομή του συστήματος αρχείων σας, μια ειδική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο θα σας εξοικονομήσει χρήματα και πονοκεφάλους. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google Drive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων και, για ορισμένους, αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει.


Το cloud storage και άλλες υπηρεσίες αρκούν για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όταν δεν έχετε πολλούς φακέλους και αρχεία για προστασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πιθανότατα θα εξοικονομήσετε χρήματα από την επιλογή ενός από τους καλύτερους διαδικτυακούς παρόχους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να προστατέψετε από την απώλεια.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων χρησιμοποιώντας το Google Drive. Στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φάκελο συγχρονισμού του Google Drive, αν και έχει μειονεκτήματα. Το Google Drive διαθέτει επίσης μια λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε συνεχή, μονόδρομο συγχρονισμό μεταξύ ενός φακέλου επιφάνειας εργασίας και του cloud. Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος των δύο.

Τέλος, η εφαρμογή smartphone Google Drive είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας μεταφορτώνονται αυτόματα στο cloud. Διαθέτουμε αυτήν την προσέγγιση στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Android, επομένως δεν θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να το εξηγήσουμε εδώ.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το Google Drive Sync

Οι περισσότεροι πάροχοι αποθήκευσης cloud χρησιμοποιούν φακέλους συγχρονισμού. Στην εμφάνιση, υπάρχουν λίγα για να τα ξεχωρίσουμε από οποιονδήποτε άλλο φάκελο συστήματος αρχείων.

Google-Drive-Sync-Folder

Η διαφορά είναι ότι συνδέονται με το σύννεφο. Τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτά διατηρούνται τόσο στο cloud όσο και στον σκληρό σας δίσκο. Ο πρωταρχικός σκοπός του φακέλου συγχρονισμού δεν είναι δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά παραγωγικότητα. Με πολλούς φακέλους συγχρονισμού αποθηκευμένους σε πολλά μηχανήματα, μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που έγιναν σε ένα αρχείο σε μια συσκευή να αντανακλάται σε μια άλλη σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

συγχρονισμός αρχείων

Το πρόβλημα με το Google Drive Sync για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Ένα πρόβλημα με τη χρήση του φακέλου συγχρονισμού για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι δεν διατηρεί τη δομή του αρχείου σας. Επειδή τα αρχεία πρέπει να μετακινηθούν στο φάκελο συγχρονισμού, το υπάρχον δέντρο αρχείων σας βγαίνει έξω από το παράθυρο.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να αντιγράψετε αυτήν τη δομή στο φάκελο συγχρονισμού, ρυθμίζοντας πολλούς φακέλους και υποφακέλους, οι οποίοι είναι κουραστικοί, ακατάστατοι και συχνά γεμάτοι λάθη, όπως χαμένοι φάκελοι και αρχεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα αρχεία που διαγράφονται στο φάκελο συγχρονισμού θα διαγραφούν στο cloud και στις άλλες συγχρονισμένες συσκευές σας. Σε αντίθεση με ορισμένους παρόχους αποθήκευσης cloud, η Google δεν διαγράφει εντελώς αυτά τα αρχεία. Τους στέλνει σε κάδο απορριμμάτων.

Εάν διαγράψετε τα αρχεία από τον κάδο απορριμμάτων κατά λάθος, πιθανότατα δεν έχετε τύχη. Περιστασιακά, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την Google μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση διαγραμμένου περιεχομένου, αλλά αυτό είναι ασυνήθιστο.

Η άλλη επιλογή είναι να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα στοιχεία χρησιμοποιώντας λογισμικό ανάκτησης δεδομένων. Περιγράφουμε τις κορυφαίες επιλογές στον καλύτερο οδηγό ανάκτησης δεδομένων, αλλά απέχουν πολύ από την αβίαστα, ειδικά αν δεν ενεργείτε γρήγορα. Είχαμε τη μεγαλύτερη επιτυχία με το Stellar Phoenix Data Recovery, αλλά δεν είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός του Google Drive

Η Google αντικατέστησε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας με αυτό που αποκαλεί «δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός» το 2017. Διαθέσιμο για υπολογιστές και Mac, το νέο εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συγκεκριμένων φακέλων στο σύστημα αρχείων σας χωρίς να τους μετακινήσετε στο φάκελο συγχρονισμού σας.

Εάν δεν έχετε πραγματοποιήσει αναβάθμιση σε νέο πελάτη, θα πρέπει να το κατεβάσετε από τη σελίδα του Google Drive και να συνδεθείτε σε αυτόν.

Ξεκινήστε το εργαλείο κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός” στη γραμμή εργασιών σας. Κάντε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε “προτιμήσεις”. Αυτό θα ανοίξει ένα μεγαλύτερο παράθυρο με τρεις καρτέλες στην αριστερή πλευρά: “ο φορητός μου υπολογιστής”, “Google Drive” και “ρυθμίσεις”.

Gooogle-Backup-and-Sync

Η πρώτη καρτέλα “ο φορητός μου υπολογιστής” μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επισήμανση φακέλων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Google Drive. Ενδέχεται να δείτε ήδη φακέλους που αναφέρονται, όπως έγγραφα και εικόνες. Αυτές είναι απλώς προτάσεις. Εφόσον δεν υπάρχουν κλικ στα πλαίσια ελέγχου δίπλα τους, δεν αποστέλλονται δεδομένα στο cloud.

Για να προσθέσετε φακέλους, κάντε κλικ στην επιλογή “επιλογή φακέλων”. Θα ανοίξει ένα παράθυρο προγράμματος περιήγησης συστήματος αρχείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε φακέλους στο εφεδρικό σας πρόγραμμα.

Google-Drive-Backup-Sync-Select-Folders

Μόλις κάνετε τις επιλογές σας, μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Drive κάνοντας κλικ στην επιλογή “αλλαγή”. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και κουτιά επιλογής για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και στιγμιότυπων οθόνης RAW.

Google-Drive-Backup-Sync-Preferences

Υπάρχει μια “σύνθετη” ενότητα για την προσθήκη εξαιρέσεων τύπου αρχείου. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να εξαιρέσετε προσωρινά αρχεία από το αντίγραφο ασφαλείας σας για να εξοικονομήσετε χώρο.

Μέγεθος φωτογραφίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού

Υπάρχουν δύο επιλογές για τη μεταφόρτωση φωτογραφιών στο Google Drive: «υψηλή ποιότητα» και «αρχικό μέγεθος». Οι μεταφορτώσεις υψηλής ποιότητας δεν επηρεάζουν τον αποθηκευτικό σας χώρο. Μπορείτε να ανεβάσετε όσες εικόνες θέλετε χωρίς ποινή. Το μειονέκτημα είναι ότι υπάρχει ένα καπάκι 16MB. Οι φωτογραφίες μεγαλύτερες από αυτές μειώνονται σε μέγεθος, χάνοντας την ανάλυση κατά τη διαδικασία.

Google-Drive-Backup-Sync-Photo-Quality

Η δεύτερη επιλογή, “αρχικό μέγεθος”, διατηρεί το μέγεθος και την ανάλυση του αρχείου, αλλά καταναλώνει χώρο στο Google Drive.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός αρχείων

Αυτό το επόμενο μέρος είναι κρίσιμο για τη χρήση του Google Drive για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας. Στο παράθυρο προτιμήσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού, υπάρχει μια κεφαλίδα με την ένδειξη “Κατάργηση στοιχείων”. Κάτω από αυτό, υπάρχουν τρεις επιλογές.

Google-Drive-Backup-Sync-Remove-Items

Επιλέγοντας “κατάργηση αντικειμένων παντού”, εάν διαγράψετε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας για το οποίο έχει δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας στο Google Drive, θα διαγραφεί και στο Google Drive. Αντ ‘αυτού, πρέπει να ορίσετε τη δεύτερη επιλογή: “μην καταργείτε αντικείμενα παντού”. Με αυτόν τον τρόπο, τα αρχεία παραμένουν στο Google Drive ακόμα και αν διαγραφούν στον υπολογιστή σας.

Υπάρχει μια τρίτη επιλογή που θα σας ζητήσει μια απάντηση σχετικά με το εάν θα διαγράψετε ένα αρχείο.

Συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το Google Drive Backup and Sync

Το Google Drive προστατεύει τα αρχεία χρησιμοποιώντας συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι μόλις προστεθεί ένα αρχείο σε ένα φάκελο με ετικέτα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή επεξεργαστεί ένα αρχείο, αυτές οι αλλαγές θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας στο Google Drive σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας προσφέρουν συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα αρχεία σας προστατεύονται. Οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν επίσης να εξαιρεθείτε από τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και να χρησιμοποιείτε τα προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας. Το Google Drive δεν το κάνει.

Συνιστούμε να συνεχίσετε να λειτουργεί το αντίγραφο ασφαλείας, ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να έχει νόημα να εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας μόνο τη νύχτα. Για παράδειγμα, εάν έχετε πολλά προγράμματα που εκτελούνται ταυτόχρονα ή αντιμετωπίζετε terabyte δεδομένων, οι διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους πόρους του συστήματος.

Εάν αυτό προκαλεί προβλήματα, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις δικτύου του Google Drive από την καρτέλα “Ρυθμίσεις”. Από προεπιλογή, η Google δεν περιορίζει τις ταχύτητες μεταφόρτωσης ή λήψης, αλλά μπορείτε να τις περιορίσετε για να μειώσετε τη φόρτωση.

Ρυθμίσεις Google-Drive-Network

Τελικές σκέψεις: Επαναφορά αρχείων με χρήση αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού

Ένα πλεονέκτημα ενός αποκλειστικού διαδικτυακού εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι διευκολύνει τη διαδικασία αποκατάστασης σε περίπτωση που πρέπει να αντικατασταθεί ο σκληρός δίσκος σας. Το Google Drive δεν διαθέτει κουμπί “ανάκτησης”. Αυτό είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα, καθώς θα πρέπει να ξαναχτίσετε το σύστημα αρχείων σας κατεβάζοντας φακέλους και αρχεία από το Google Drive και τακτοποιώντας τα όπως θέλετε.

Ως εκ τούτου, συνιστούμε να διατηρήσετε το Backblaze, το CloudBerry Backup, το Acronis True Image ή έναν άλλο κορυφαίο διαδικτυακό πάροχο αντιγράφων ασφαλείας. Ο πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού του Google Drive είναι να διευκολύνει τη μεταφορά των αρχείων σας στο σύννεφο χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε τα πάντα σε έναν ειδικό φάκελο συγχρονισμού.

Λειτουργεί πολύ καλύτερα για την επαναφορά ρυθμίσεων για κινητά, τουλάχιστον, στο Android. Έχουμε ένα άρθρο αφιερωμένο στην καλύτερη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τις προσφορές για κινητά, στα οποία δεν συμπεριλάβαμε το Google Drive, αλλά μάλλον θα έπρεπε. Ωστόσο, το άρθρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Android διαθέτει το Google Drive, το οποίο διαθέτει ωραίες λειτουργίες, όπως αυτόματες μεταφορτώσεις φωτογραφιών και βίντεο.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Google Drive Backup and Sync, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map