Τι είναι το Google Drive και πώς λειτουργεί; Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το 2020

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Google Drive είναι μια από τις πιο ευέλικτες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που διατίθενται σήμερα. Ωστόσο, η χρήση του είναι λίγο διαφορετική από αυτήν που έχετε συνηθίσει, οπότε σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε ακριβώς πώς λειτουργεί το Google Drive, ειδικά η σουίτα εφαρμογών του, όπως τα Έγγραφα και τα Φύλλα Google.


Στην πορεία, θα αναφέρουμε πού ξεπερνά το Google Drive, ώστε να γνωρίζετε ποιες εργασίες λειτουργεί καλύτερα, επισημαίνοντας επίσης πού θα προτιμούσατε να πάτε με μια πιο ασφαλή υπηρεσία αποθήκευσης cloud, όπως οποιαδήποτε από τις επιλογές που αναφέρονται στα καλύτερά μας συγκέντρωση cloud storage. 

Τι είναι το Google Drive και το Cloud Storage

Το Google Drive είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud και, όπως κάθε υπηρεσία αποθήκευσης cloud, κύριος σκοπός της είναι να επεκτείνει την ικανότητά σας να αποθηκεύετε αρχεία πέρα ​​από τα όρια του σκληρού δίσκου σας. Το cloud storage συγχέεται μερικές φορές με το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο επιτυγχάνει έναν πολύ διαφορετικό σκοπό χρησιμοποιώντας παρόμοια υποδομή.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ αποθήκευσης cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο στο άρθρο μας σχετικά με αυτό το θέμα. Ωστόσο, απλά, το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει τον σκληρό σας δίσκο και όχι να το επεκτείνει, με στόχο την αποκατάσταση καταστροφών. Όπως θα αναφέρουμε αργότερα, το Google Drive άρχισε πρόσφατα να επεκτείνεται στην αγορά αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε ετικέτες σε οποιοδήποτε φάκελο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.  

Η Google θα σας προσφέρει 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου cloud μόνο για εγγραφή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι μοιράζεται όλο αυτό τον ελεύθερο χώρο μεταξύ του Google Drive, του Google Photos και του Gmail.

Ακόμα και πάλι, για πολλούς χρήστες που τα 15 GB θα πάνε αρκετά μακριά χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν μια δεκάρα. Και δεν είναι ότι η Google έχει δωρεάν μονοπώλιο εάν δεν το κάνει. Ρίξτε μια ματιά στην επισκόπηση των καλύτερων δωρεάν υπηρεσιών αποθήκευσης cloud για κάποιες άλλες ιδέες.  

Το Google Drive δεν έχει επιτύχει τη συγκλονιστική δημοτικότητά του αποκλειστικά στο πίσω μέρος των πωλήσεων τηλεφώνων Android και του Gmail. Υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνει επίσης ή καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Τα περισσότερα έχουν να κάνουν με την παραγωγικότητα, χάρη τόσο στην οικιακή σουίτα γραφείου της Google, στα Έγγραφα Google όσο και σε μια σειρά εφαρμογών τρίτων.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης κάποια πράγματα που το Google Drive δεν τα πάει καλά. Οι μεγαλύτερες αποτυχίες έχουν να κάνουν με το απόρρητο.

Για παράδειγμα, η Google παραχωρεί, μέσω των όρων και προϋποθέσεων, το δικαίωμα σάρωσης των αρχείων που αποθηκεύετε στο cloud για σκοπούς μάρκετινγκ. Επιπλέον, το Google Drive δεν σας παρέχει κανέναν τρόπο να εξασφαλίσετε πραγματικά κοινή χρήση αρχείων, όπως προστασία με κωδικό πρόσβασης.    

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα ζητήματα στην ενότητα ασφάλειας και απορρήτου της πλήρους αξιολόγησης του Google Drive. Εάν το απόρρητο είναι απόλυτο απαραίτητο για εσάς, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας προτού τα στείλετε στο cloud με μια υπηρεσία όπως το Boxcryptor εάν καταλήξετε να χρησιμοποιείτε το Google Drive.

Ακόμα καλύτερα, σκεφτείτε έναν από τους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης. Ενώ οι εξαιρετικά ασφαλείς επιλογές όπως το Sync.com (διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com) δεν διαθέτουν εφαρμογές παραγωγικότητας του Google Drive, δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο για να περιορίσετε τον κίνδυνο χρησιμοποιώντας το Google για ενεργά έργα και ένα πιο απόρρητο- προσανατολισμένη λύση για μακροχρόνια αποθήκευση. Ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη χρήση του Google Drive και του Sync.com μαζί για παράδειγμα.

Τι μπορείτε να αποθηκεύσετε στο Google Drive?

Το Google Drive μπορεί να αποθηκεύσει οποιοδήποτε είδος αρχείου: φωτογραφίες, βίντεο, .pdfs, αρχεία Microsoft Office – οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε συνημμένα email που σας αποστέλλονται μέσω του Gmail απευθείας στο Google Drive, γεγονός που σας εξοικονομεί από την ανάγκη να κάνετε τη μετακίνηση χειροκίνητα.

Υπάρχουν ορισμένα γενικά όρια χαρακτηριστικών αρχείων που επιβάλλει το Google Drive, ωστόσο, είναι αρκετά γενναιόδωρα και δεν πρέπει να επηρεάζουν την περισσότερη χρήση. Τα έγγραφα, για παράδειγμα, μπορούν να έχουν μήκος έως 1,02 εκατομμύρια χαρακτήρες και αν μετατρέψετε ένα έγγραφο σε μορφή Εγγράφων Google, πρέπει να έχει μέγεθος 50MB ή μικρότερο.

Τα υπολογιστικά φύλλα που δημιουργούνται ή μετατρέπονται σε Υπολογιστικά φύλλα Google, η οποία είναι η εφαρμογή υπολογιστικού φύλλου της Google, πρέπει να είναι δύο εκατομμύρια κελιά ή μικρότερα. Οι παρουσιάσεις που δημιουργήθηκαν ή μετατράπηκαν σε Παρουσιάσεις Google, ένα πρόγραμμα δημιουργίας παρουσίασης, πρέπει να είναι 100 MB ή μικρότερες.

Όλοι οι άλλοι τύποι αρχείων πρέπει να είναι 5 TB ή λιγότερο, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε αγοράσει τόσο μεγάλο χώρο αποθήκευσης.

Ένα από τα ωραία πράγματα για το Google Drive είναι ότι σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων από το πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να χρειάζεται να τα κατεβάσετε πρώτα. Πολλές υπηρεσίες μηδενικής γνώσης δεν σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό, λόγω του γεγονότος ότι η υπηρεσία δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας.

Οι προεπισκοπήσεις είναι διαθέσιμες για Microsoft Office, Adobe και γενικούς τύπους αρχείων, όπως αρχεία .txt, αρχεία εικόνας, αρχεία ήχου και ακόμη και αρχεία βίντεο. Η ευελιξία του καθιστά το Google Drive εξαιρετικό για όχι μόνο την εργασία, αλλά και την απόλαυση της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας.  

Εγγραφή στο Google Drive – Πώς λειτουργεί?

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Google Drive δημιουργώντας έναν λογαριασμό Google στη διεύθυνση www.google.com και κάνοντας κλικ στη δημιουργία λογαριασμού. Ένας οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

Η δημιουργία ενός λογαριασμού Google όχι μόνο σας δίνει πρόσβαση στο Drive, αλλά και στο Gmail, στο Google Play και σε πολλές άλλες υπηρεσίες Google.

Μόλις δημιουργήσετε έναν Λογαριασμό Google, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ελεύθερο χώρο αποθήκευσης των 15 GB με έναν από τους τρεις τρόπους: μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, μέσω του συστήματος αρχείων της επιφάνειας εργασίας και μέσω της κινητής συσκευής σας.

Χρήση του Google Drive από το πρόγραμμα περιήγησής σας

Η πρόσβαση στο Google Drive γίνεται μέσω των κύριων προγραμμάτων περιήγησης μεταβαίνοντας στη διεύθυνση drive.google.com και συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Google. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά το Chrome, εκτός από τον Firefox, το Microsoft Edge (μόνο για Windows) και το Safari (μόνο για Mac).

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι αρκετά διαισθητικό, με καρτέλες πλοήγησης στο αριστερό περιθώριο για:

 • Ο δίσκος μου: αποκτήστε πρόσβαση στα αποθηκευμένα αρχεία σας
 • Ο υπολογιστής μου: δείτε ποιοι υπολογιστές συγχρονίζονται
 • Κοινή χρήση με εμένα: πρόσβαση σε κοινόχρηστα αρχεία
 • Πρόσφατες: πρόσβαση σε αρχεία που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα
 • Φωτογραφίες Google: αποκτήστε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας
 • Με αστέρι: προβολή αρχείων με ετικέτα για σημασία
 • Κάδος απορριμμάτων: αποκτήστε πρόσβαση στον κάδο ανακύκλωσης
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: αποκτήστε πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας σας
 • Αναβάθμιση χώρου αποθήκευσης: αγοράστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης στο cloud

Η καρτέλα “η μονάδα δίσκου μου” είναι ο κεντρικός κόμβος του Google Drive. Περιέχει το κύριο αποθετήριο για αρχεία που ανεβάζετε στο Google cloud. Λειτουργεί σαν φάκελος, ικανός να περιέχει τόσο αρχεία όσο και υποφακέλους. Στην πραγματικότητα, το My Drive αντικατοπτρίζει το φάκελο συγχρονισμού του Google Drive που εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας κατά την εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη Google Drive (θα το αγγίξουμε στην επόμενη ενότητα).

Αυτοί οι υποφάκελοι και τα αρχεία εμφανίζονται στο κεντρικό τμήμα της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης εάν έχετε κάνει κλικ στην καρτέλα “η μονάδα δίσκου μου”. Κάντε διπλό κλικ σε οποιονδήποτε υποφάκελο σε αυτό το κεντρικό παράθυρο σάς επιτρέπει να ανατρέξετε σε αυτόν για πρόσβαση σε αρχεία και πρόσθετους υποφακέλους που περιέχονται μέσα.

Εάν γνωρίζετε το συγκεκριμένο όνομα ενός φακέλου ή ενός αρχείου που αναζητάτε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης κοντά στην κορυφή για να το βρείτε πιο γρήγορα.

Η πλοήγηση στο My Drive λειτουργεί περισσότερο ή λιγότερο όπως οποιοδήποτε σύστημα αρχείων γραφικών, οπότε αν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως Windows ή MacOS, όλα θα φαίνονται αρκετά οικεία. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε φακέλους και αρχεία και να κάνετε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αντικείμενο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα μενού για αυτό το αντικείμενο.

Τα στοιχεία σημείωσης του μενού περιλαμβάνουν μια επιλογή για προεπισκόπηση του αρχείου και ένα άλλο για άνοιγμα του αρχείου σε ένα πρόγραμμα ικανό να συνεργαστεί με αυτό.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη προγραμμάτων που μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στο Google Drive, το οποίο τυχαίνει να είναι ένα από τα κύρια σημεία πώλησης του Google Drive έναντι των ανταγωνιστικών υπηρεσιών αποθήκευσης cloud. Θα μιλήσουμε περισσότερα για την εγγενή σουίτα γραφείου της Google, τα Έγγραφα Google και τα προγράμματα τρίτων που μπορείτε να ενσωματώσετε στο Google Drive αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Δύο άλλες κρίσιμες ενέργειες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε σε αντικείμενα που βρίσκονται στο Drive μου περιλαμβάνουν τη δυνατότητα “κοινή χρήση” οποιουδήποτε φακέλου ή αρχείου, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας κοινόχρηστου συνδέσμου. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο κοινής χρήσης αρχείων στο Google Drive για μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές τις επιλογές.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μετακίνησης φακέλων και αρχείων και αφαίρεσής τους. Κάθε φάκελος ή αρχείο που καταργείτε αποστέλλεται στον φάκελο απορριμμάτων. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην προβολή απορριμμάτων χρησιμοποιώντας την επιλογή πλοήγησης στην αριστερή πλευρά, όπου μπορείτε να διαγράψετε οριστικά περιεχόμενο.

Και πάλι, αυτό είναι σχεδόν καθιερωμένο δίκαιο για τις σημερινές γραφικές διεπαφές χρήστη. Η Google τα πήγε καλά εδώ προσπαθώντας να μην ανακαλύψει ξανά τον τροχό.

Στην κορυφή της κεντρικής προβολής, υπάρχει επίσης ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας επιτρέπει να δημιουργείτε νέους φακέλους, να ανεβάζετε φακέλους και αρχεία και να δημιουργείτε νέα αρχεία χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ενσωματωμένο στο Google Drive cloud storage.

Έχουμε ένα ξεχωριστό άρθρο σχετικά με τον τρόπο μεταφόρτωσης στο Google Drive, οπότε δεν θα πάμε σε βάθος εδώ, εκτός από το να επισημάνουμε ότι μπορούν να προστεθούν φάκελοι και αρχεία μέσω του συστήματος αρχείων για επιτραπέζιους υπολογιστές και της εφαρμογής για κινητά εκτός από την προσθήκη τους μέσω τη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης Google Drive.

Το Google Drive βελτιστοποιεί την εμπειρία χρήστη με μια σειρά συντομεύσεων πληκτρολογίου που μπορείτε να αναζητήσετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο οδοντωτών ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά πλευρά της διεπαφής.

Υπάρχουν πολλές ακόμη δυνατότητες και ρυθμίσεις στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να ελέγξετε μέσω της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης Google Drive, ορισμένες από τις οποίες θα αγγίξουμε λίγο αργότερα και μερικές που θα παραλείψουμε. Η βασική ιδέα πίσω από τη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης είναι ότι παρέχει ένα απλό, φιλικό μέσο πρόσβασης στο cloud storage σας από οποιοδήποτε συμβατό πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό.

Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Google Drive, θα θελήσετε να επωφεληθείτε πλήρως από τις δυνατότητες συγχρονισμού του, οι οποίες θα απαιτούν την εγκατάσταση προγραμμάτων-πελατών Google Drive σε υπολογιστές και κινητές συσκευές που θέλετε να συνδέσετε..

Θα ρίξουμε μια ματιά στον υπολογιστή-πελάτη για Windows, στη συνέχεια.

Χρήση του Google Drive στην επιφάνεια εργασίας σας

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα-πελάτη Google Drive στην επιφάνεια εργασίας σας κάνοντας κλικ στο γρανάζι στην επάνω δεξιά πλευρά του προγράμματος περιήγησης Google Drive και επιλέγοντας “λήψη αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός για Windows”.

Το “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός” είναι το πρόσφατα μετονομασμένο όνομα για τον πελάτη, μετά από μια νέα έμφαση στην απόφαση της Google να παρέχει κάποιες δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο εκτός από τις ευρύτερες δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud.

Μόλις εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη, το Google Drive σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας οποιουδήποτε φακέλου στο σύστημα αρχείων σας κάνοντας δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέγοντας “συγχρονισμός αυτού του φακέλου”.

Η ονοματολογία είναι λίγο παραπλανητική, καθώς πιθανότατα θα πρέπει να διαβάζεται “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτού του φακέλου”, καθώς δεν τον συγχρονίζει με άλλες συσκευές.

Η απόφαση να συμπεριληφθούν δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση από την πλευρά της Google, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν θα συνιστούσαμε τη χρήση του Google Drive για την αντικατάσταση της πιο παραδοσιακής υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, καθώς το Google Drive λείπει ορισμένες βασικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως μεταφορές επιπέδου μπλοκ και τη δυνατότητα προγραμματισμού αντιγράφων ασφαλείας. Ανατρέξτε στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για καλύτερες λύσεις.  

Το πιο σημαντικό είναι ο φάκελος Google Drive που προστίθεται στο σύστημα αρχείων σας μόλις εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη.

Αυτός ο φάκελος είναι ένας φάκελος συγχρονισμού, ένας μηχανισμός που διαδόθηκε από το Dropbox (διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox) το 2007 και τώρα χρησιμοποιείται από τις περισσότερες μεγάλες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Τυχόν αρχεία που σύρετε στο φάκελο του Google Drive παραμένουν αποθηκευμένα στον σκληρό σας δίσκο από προεπιλογή, αλλά επίσης αντιγράφονται στο cloud. Από το σύννεφο, αυτά τα αρχεία αποστέλλονται επίσης σε άλλες συσκευές που έχετε συνδέσει στον αποθηκευτικό χώρο στο Google Drive cloud.

Αυτή η απλή προσέγγιση για την αναπαραγωγή αρχείων σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε ένα έγγραφο σε έναν υπολογιστή και να βλέπετε αυτές τις τροποποιήσεις να εμφανίζονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο σε αντίστοιχα αρχεία στο cloud και στις άλλες συγχρονισμένες συσκευές σας.  

Παρόλο που είναι βολικό, η αποθήκευση αρχείων τόσο στον σκληρό σας δίσκο όσο και στο cloud δεν εξυπηρετεί τον πρωταρχικό σκοπό της αποθήκευσης στο cloud, που είναι η επέκταση των δυνατοτήτων αποθήκευσης πέραν αυτού του σκληρού σας δίσκου. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για να δημιουργήσετε ένα χώρο για να ξεφορτώσετε όλες αυτές τις εικόνες, τα βίντεο και τα έγγραφα που καταλαμβάνουν χώρο στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό.

Η δυνατότητα απενεργοποίησης συγχρονισμού και αποθήκευσης μόνο αρχείων στο cloud είναι συνήθως γνωστή ως επιλεκτικός συγχρονισμός στον κλάδο αποθήκευσης cloud. Το Google Drive σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε επιλεκτικό συγχρονισμό απευθείας από τον υπολογιστή σας, από το “αντίγραφο ασφαλείας” & συγχρονισμός “εικονίδιο γραμμής εργασιών.

Αυτό το εικονίδιο μοιάζει με ένα μικρό σύννεφο με ένα πάνω βέλος στο κέντρο του. Κάνοντας δεξί κλικ σε αυτό το εικονίδιο σας δίνει πρόσβαση σε ορισμένες ρυθμίσεις του Google Drive, μεταξύ των οποίων είναι η δυνατότητα ελέγχου του επιλεκτικού συγχρονισμού.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες και επιλέγοντας “προτιμήσεις”.  

Στην προβολή προτιμήσεων, υπάρχουν τρεις καρτέλες στην αριστερή πλευρά. Η μεσαία καρτέλα, που ονομάζεται “Google Drive”, σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για μεμονωμένους φακέλους στο φάκελο συγχρονισμού (Ο δίσκος μου).

Από προεπιλογή, αυτοί οι φάκελοι είναι ενεργοποιημένοι. Επομένως, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει μη αυτόματες προσαρμογές για να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για να επεκτείνετε το χώρο αποθήκευσης αρχείων του υπολογιστή σας στο cloud.

Οι άλλες δύο καρτέλες στην προβολή προτιμήσεων είναι “ο φορητός μου υπολογιστής” και “ρυθμίσεις”. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε αυτό που κάνουν ενώ συζητούμε για το θέμα.

“Ο φορητός μου υπολογιστής”, ο οποίος μπορεί να ονομαστεί κάτι άλλο αν έχετε κάνει αλλαγές σε αυτό που το Google Drive καλεί στον υπολογιστή σας, έχει ορισμένα βασικά αλλά απαραίτητα στοιχεία ελέγχου.

Το πιο σημαντικό, σας επιτρέπει να ελέγχετε και να αλλάζετε τους φακέλους που δημιουργείτε συνεχώς αντίγραφα ασφαλείας στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να προσθέσετε νέα αρχεία στο εφεδρικό σας σχέδιο κάνοντας κλικ στο “select folder” επίσης.

Άλλες κρίσιμες ρυθμίσεις που βρέθηκαν στο “φορητό υπολογιστή μου” περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ορισμού ποιότητας μεταφόρτωσης φωτογραφιών (μπορείτε να μειώσετε την ποιότητα για εξοικονόμηση χώρου), μια επιλογή αυτόματης μεταφόρτωσης φωτογραφιών στις Φωτογραφίες Google και μια επιλογή σύνδεσης συσκευών USB ή καρτών SD για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εξωτερικών συσκευές όπως κάμερα ή τηλέφωνο.

Η τελευταία προβολή που αναφέρεται στο μενού προτιμήσεων είναι “ρυθμίσεις”.

Αυτή η προβολή σάς επιτρέπει να αναβαθμίσετε ή να αποσυνδέσετε τον αποθηκευτικό χώρο σας και έχει μερικές εναλλαγές για άλλες ρυθμίσεις. Υπάρχει επίσης μια επιλογή που ονομάζεται “ρυθμίσεις δικτύου” που σας επιτρέπει να επιταχύνετε τις ταχύτητες συγχρονισμού σας.

Αυτό καλύπτει τα κύρια σημεία της χρήσης του Google Drive στην επιφάνεια εργασίας σας. Συνολικά, μόλις ξέρετε τι μπορεί να κάνει, η διαδικασία είναι σχετικά απλή.

Στη συνέχεια, θα ρίξουμε μια ματιά στη χρήση του Google Drive στην κινητή συσκευή σας.

Χρήση του Google Drive στην κινητή συσκευή σας

Η Google δημιουργεί εφαρμογές smartphone τόσο για Android όσο και για iOS. Κατά τη διάρκεια αυτού του τμήματος, θα εξετάσουμε κατά κύριο λόγο την εμπειρία στο Android, όπως φαίνεται ότι χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Ενώ οι σκληροί δίσκοι smartphone έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με χωρητικότητα αποθήκευσης 16, 32 και 64 GB πλέον συνηθισμένο, ο όγκος των δεδομένων που συλλέγουμε στα smartphone μας έχει περισσότερο από ό, τι συμβαίνει.

Οι χρήστες Android έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Drive από προεπιλογή, αλλά εάν τη έχετε διαγράψει, μπορεί να επανεγκατασταθεί μεταβαίνοντας στο Google Play Store.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο χώρο αποθήκευσης Drive ανοίγοντας την εφαρμογή. Η διεπαφή είναι αρκετά διαισθητική, με μια γραμμή αναζήτησης κοντά στην κορυφή για γρήγορη εύρεση αρχείων, μια προβολή “γρήγορης πρόσβασης” για άνοιγμα πρόσφατα μεταφορτωμένων ή επεξεργασμένων αρχείων και πλοήγηση φακέλων για περιήγηση στα περιεχόμενα του cloud.

Υπάρχει επίσης ένα κουμπί “συν” που μπορείτε να πατήσετε για να ανεβάσετε νέα αρχεία από τη συσκευή σας, να σαρώσετε εικόνες και να δημιουργήσετε νέα αρχεία χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google, τα Φύλλα Google και τις Παρουσιάσεις Google.

Κάθε φάκελος και αρχείο έχει επιπλέον επιλογές μενού.

Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν τη λειτουργία κοινής χρήσης, η οποία σας επιτρέπει να προσθέσετε άτομα σε φακέλους ή να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε και να μετονομάσετε αρχεία, να τα προσθέσετε με αστέρι και να τα προσθέσετε στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας για εύκολη πρόσβαση.

Ενώ μοιράζεται χώρο αποθήκευσης με το Google Drive, οι χρήστες Android έχουν επίσης πρόσβαση σε ξεχωριστή εφαρμογή για τις Φωτογραφίες Google.

Η εφαρμογή Φωτογραφίες διαθέτει δυνατότητα αναζήτησης για γρήγορη εύρεση φωτογραφιών ή μπορείτε να περιηγηθείτε στις φωτογραφίες κατά ημερομηνία και άλμπουμ. Η εφαρμογή αποστέλλει αυτόματα φωτογραφίες στο σύννεφο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια σε περίπτωση που σπάσετε ή τοποθετήσετε εσφαλμένα το τηλέφωνό σας.

Για να αποτραπεί η λήψη χώρου στο τηλέφωνό σας από τις φωτογραφίες, το Google Photos μπορεί επίσης να διαγράψει αυτόματα εικόνες στο τηλέφωνό σας που έχουν ήδη μεταφορτωθεί με ασφάλεια.

Υπάρχει ακόμη και μια δυνατότητα κοινής χρήσης, ώστε να μπορείτε να στέλνετε γρήγορα φωτογραφίες σε φίλους, οικογένεια και συναδέλφους.

Συνολικά, η εφαρμογή Google Drive είναι μία από τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές αποθήκευσης cloud για κινητά για την ευκολία στη χρήση και την ισχύ της. Ακόμα κι αν καταλήξετε να χρησιμοποιείτε έναν άλλο πάροχο αποθήκευσης cloud για καθημερινή δραστηριότητα, είναι τουλάχιστον ένας πολύ καλός τρόπος για τη διαχείριση φωτογραφιών και αρχείων που δημιουργούνται στο τηλέφωνό σας. 

Ολοκληρωμένες εφαρμογές Google Drive

Ενώ το Google Drive κάνει πολλά πράγματα καλά, υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν και άλλες επιλογές αποθήκευσης στο cloud. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην παραγωγικότητα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google διαθέτει μια σειρά από ενσωματώσεις εφαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ομαλά με τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Drive.

Έγγραφα Google

Τα Έγγραφα Google είναι η απάντηση της Google στο Microsoft Office. Παρόλο που η διεπαφή της μπορεί να συνηθίσει, αξίζει να το χρησιμοποιήσετε για μερικούς διαφορετικούς λόγους – το σημαντικότερο είναι ότι είναι δωρεάν.

Τα Έγγραφα Google αναφέρονται σε ολόκληρη τη σουίτα του Google Office, η οποία περιλαμβάνει κάπως μπερδεμένα ένα μεμονωμένο λογισμικό που ονομάζεται Έγγραφα Google. Στην σουίτα περιλαμβάνονται:

 • Έγγραφα Google: για επεξεργασία κειμένου
 • Φύλλα Google: για υπολογιστικά φύλλα
 • Παρουσιάσεις Google: για παρουσιάσεις
 • Φόρμες Google: για έρευνες και άλλες φόρμες

Αυτό που κάνει πολύ καλά τα Έγγραφα Google επιτρέπει τη συνεργασία και αυτό συμβαίνει επειδή ενσωματώνεται τόσο καλά στο Google Drive. Κάθε έγγραφο που δημιουργείτε αποθηκεύεται στο cloud, επιτρέποντάς σας να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες κοινής χρήσης του Google Drive.

Επιπλέον, τα Έγγραφα Google σάς επιτρέπουν να εργάζεστε σε σχεδόν πραγματικό χρόνο με συνεργάτες από το ίδιο το έγγραφο. Μπορείτε να αφήσετε σχόλια στο περιθώριο, να εκχωρήσετε στοιχεία ενεργειών σε άλλους και να κάνετε και να προτείνετε τροποποιήσεις.

Αν έχετε συνηθίσει σχεδόν σε οποιαδήποτε άλλη σουίτα γραφείου, η βασική διάταξη των Εγγράφων Google θα πρέπει να είναι πολύ εύκολη.

Εφαρμογές τρίτων μερών του Google Drive

Εκτός από το εγγενές λογισμικό της, η Google έχει ανοίξει τις πόρτες για να επιτρέψει σε άλλους να δημιουργήσουν εφαρμογές που ενσωματώνονται στο Google Drive. Υπάρχουν, στην πραγματικότητα, εκατοντάδες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο Google Drive.

Αληθινό στη φόρμα, το Google διευκολύνει την αναζήτηση και την προσθήκη εφαρμογών στο λογαριασμό σας στο Drive.

Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στο google.drive.com και κάνοντας κλικ στο κουμπί “νέο” που βρίσκεται στην επάνω δεξιά πλευρά της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης.

Κάντε κλικ στο “περισσότερα” και “συνδέστε περισσότερες εφαρμογές” για πρόσβαση στη βιβλιοθήκη εφαρμογών.

Μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένες εφαρμογές ή να αναζητήσετε κατηγορίες, όπως επιχειρηματικά εργαλεία, παραγωγικότητα και ψυχαγωγία. Οι δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν επεξεργαστές .pdf όπως το DocuHub, επεξεργαστές εικόνων όπως το Pixlr Editor και μετατροπείς αρχείων όπως το CloudConvert.

Καμία άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud δεν διαθέτει τη βιβλιοθήκη εφαρμογών τρίτου μέρους του Google Drive, γεγονός που την χαρακτηρίζει ως έναν ακόμη επιτακτικό λόγο για χρήση του Google Drive, ακόμη κι αν έχετε αποφασίσει να αποθηκεύσετε το μεγαλύτερο μέρος των αρχείων σας αλλού.

συμπέρασμα

Το Google Drive έχει τα μειονεκτήματά του και, ενόψει αυτών, απέχει πολύ από την επιλογή του Cloudwards.net ως την καλύτερη διαθέσιμη λύση αποθήκευσης cloud. Ωστόσο, κατανοώντας τα πλεονεκτήματά του και πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Drive, δεν υπάρχει λόγος να μην το διατηρήσετε στην εργαλειοθήκη σας με λύσεις λογισμικού cloud.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να εξοικειωθείτε με τα βασικά σημεία του Google Drive και πώς να το κάνετε ακριβώς αυτό. Με 15 GB δωρεάν αποθήκευσης στο cloud, εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας και δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία σας από την επιφάνεια εργασίας, το smartphone και σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, το Google Drive είναι ένα βολικό και ικανό μέσο εργασίας με αρχεία.

Έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Google Drive; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map