Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Google Chrome: Ένας οδηγός για το 2020

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας είναι σημαντική και παρόλο που σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια από τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, δεν χρειάζεστε κάποια για να προστατεύσετε το προφίλ περιήγησής σας στο Chrome. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Google Chrome και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει χαθεί τίποτα στο πρόγραμμα περιήγησης, εάν ο υπολογιστής σας πληροί ένα ατυχές τέλος.


Το Chrome είναι ένα από τα πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης στον ιστό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πληροφορίες σας είναι εγγενώς ασφαλείς εάν η συσκευή σας πεθάνει. Εάν συμβεί αυτό, υπάρχει πιθανώς μια δέσμη δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να ανακτήσετε. Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές, σελιδοδείκτες, αγαπημένα, επεκτάσεις, ιστορικό περιήγησης, ρυθμίσεις, θέματα, ανοιχτές καρτέλες, περιεχόμενο φόρμας αυτόματης συμπλήρωσης και τρόπους πληρωμής.

Εάν χάσετε την πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε εκ νέου λήψη όλων των επεκτάσεών σας, να εισαγάγετε ξανά τα στοιχεία σας – όπως κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις – και να ρυθμίσετε ξανά τις προτιμήσεις σας όπως τους αρέσουν. Δεδομένου ότι το ιστορικό περιήγησής σας θα εξαφανιστεί, μπορείτε επίσης να ξεχάσετε να κυνηγήσετε αυτό το άρθρο που θυμάστε αόριστα διαβάζοντας λίγες εβδομάδες πίσω.

Εάν απλώς εγκαθιστάτε το Chrome για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την κριτική μας στο Google Chrome για να ανακαλύψετε όλα όσα μπορεί να προσφέρει το πρόγραμμα περιήγησης. Προς το παρόν, ας δούμε πώς να βεβαιωθούμε ότι τα δεδομένα περιήγησής σας είναι ασφαλή και ασφαλή.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Google Chrome στο πρόγραμμα περιήγησης

Ο ευκολότερος τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Chrome είναι να το κάνετε μέσω του προγράμματος περιήγησης. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google ή να συνδεθείτε με τον υπάρχοντα. Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και στη συνέχεια στην επιλογή “Ρυθμίσεις” κοντά στο κάτω μέρος αυτού του μενού.

Τρεις κουκκίδες

Από εδώ, θα δείτε ένα μεγάλο, μπλε κουμπί με την ένδειξη “ενεργοποίηση συγχρονισμού …”. Μόλις το κάνετε κλικ, θα μεταφερθείτε στη σελίδα σύνδεσης Google.

TurnOn-Συγχρονισμός

Εδώ μπορείτε είτε να συνδεθείτε με έναν υπάρχοντα λογαριασμό Google είτε να δημιουργήσετε έναν νέο κάνοντας κλικ στο “δημιουργία λογαριασμού”. 

Σύνδεση

Για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό, θα πρέπει να εισαγάγετε το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησης και την επιθυμητή διεύθυνση Gmail, καθώς και έναν κωδικό πρόσβασης. Μόλις δημιουργηθεί ο λογαριασμός σας, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να φτάσετε ξανά στην οθόνη σύνδεσης.

Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σε κάθε περίπτωση, αφού ολοκληρώσετε τη σύνδεση του λογαριασμού σας με το πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να επιστρέψετε στο μενού ρυθμίσεων και να κάνετε ξανά κλικ στην επιλογή “Ενεργοποίηση συγχρονισμού”, κάτι που θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε.

TurnOn-Sync-Confirm

Από εδώ, κάντε κλικ στο “διαχείριση συγχρονισμού” για να δείτε ποιες πληροφορίες μεταφέρονται. Μπορείτε είτε να επιλέξετε να συγχρονίσετε τα πάντα, είτε να επιλέξετε και να επιλέξετε από τη λίστα που εμφανίζεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. Αφού αποφασίσετε τι θα συγχρονίσετε, όλα θα διατίθενται αυτόματα σε όλες τις συσκευές, αρκεί να συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό Google.

Διαχείριση-συγχρονισμός

Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σελιδοδεικτών Chrome, Ιστορικού & Περισσότερο

Συνοψίζοντας, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Google Chrome χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

 1. Μπείτε στο μενού ρυθμίσεων
 2. Δημιουργήστε ή συνδεθείτε σε έναν Λογαριασμό Google
 3. Επιστρέψτε στο μενού ρυθμίσεων και κάντε κλικ στην επιλογή “ενεργοποίηση συγχρονισμού”
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή “διαχείριση συγχρονισμού” και επιλέξτε τι θέλετε να αποθηκεύσετε στον λογαριασμό σας

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Google Chrome με μη αυτόματο τρόπο

Εάν δεν θέλετε η Google να έχει όλες τις πληροφορίες σας στους διακομιστές της – που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Google – μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης με μη αυτόματο τρόπο. 

Αυτές οι οδηγίες θα σας επιτρέψουν να προστατεύσετε όλα τα αποθηκευμένα στο Chrome, αλλά εάν θέλετε μόνο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σελιδοδεικτών του Chrome, ανατρέξτε στις οδηγίες μας για τον τρόπο εξαγωγής και εισαγωγής σελιδοδεικτών του Chrome.

Αρχικά, θα πρέπει να εντοπίσετε το φάκελο προφίλ σας Chrome που είναι αποθηκευμένος τοπικά στη συσκευή σας. Η ακριβής τοποθεσία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, αλλά από προεπιλογή οι φάκελοι βρίσκονται στα ακόλουθα μέρη:

 • Σε υπολογιστές με Windows 7 και νεότερη έκδοση: C: \ Users \\ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ User Data \ Default
 • Σε υπολογιστές με Windows XP: C: \ Documents and Settings \\ Local Settings \ Application Data \ Google \ Chrome \ User Data \ Default
 • Σε συσκευές macOS X: Χρήστες // Βιβλιοθήκη / Υποστήριξη εφαρμογών / Google / Chrome / Προεπιλογή
 • Σε μηχανήματα Linux: Linux: /home//.config/google-chrome/default

Να θυμάστε ότι θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα τμήματα των διαδρομών με το δικό σας όνομα χρήστη.

Τοποθεσία Chrome-Folder

Λάβετε υπόψη ότι, στην περίπτωση των Windows, οι φάκελοι AppData ή Application Data είναι κρυμμένοι από προεπιλογή. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτούς τους φακέλους, ανοίξτε τον “πίνακα ελέγχου”, επιλέξτε “εμφάνιση και εξατομίκευση” και, στη συνέχεια, “Επιλογές εξερεύνησης αρχείων”.

Πίνακας Ελέγχου

Μεταβείτε στην καρτέλα “προβολή” και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την καταχώριση “κρυφών αρχείων και φακέλων”. Απλώς τσεκάρετε το πλαίσιο “Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου” και είστε έτοιμοι.

Εμφάνιση-κρυφών αρχείων

Αυτή η προσέγγιση θα λειτουργεί σε κάθε έκδοση των Windows, από XP και νεότερες εκδόσεις, αλλά εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα. Απλώς ανοίξτε οποιονδήποτε φάκελο, ανοίξτε την καρτέλα «προβολή» στο επάνω μενού και επιλέξτε το πλαίσιο που ονομάζεται «κρυφά αντικείμενα» μέσα στην ενότητα που ονομάζεται «εμφάνιση / απόκρυψη».

Windows10-κρυμμένα αρχεία

Εάν έχετε μόνο ένα προφίλ χρήστη, θα βρίσκεται στο φάκελο που ονομάζεται “προεπιλογή”. Απλώς αντιγράψτε αυτόν το φάκελο στην εφεδρική σας τοποθεσία – είτε βρίσκεται σε εξωτερική συσκευή είτε στο cloud – και θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να επαναφέρετε το Chrome σε κανονικό στο μέλλον.

Chrome-Default-Folder

Εάν έχετε περισσότερα από ένα προφίλ, είναι λίγο πιο συγκεχυμένο. Κάθε προφίλ μετά το πρώτο σας τοποθετείται σε ένα φάκελο με το όνομα “ProfileX” όπου το “X” είναι ένας αριθμός που αυξάνεται για κάθε προφίλ που δημιουργείτε. Έτσι, ο δεύτερος φάκελος προφίλ σας (θυμηθείτε, ο πρώτος σας ονομάζεται “προεπιλογή”) θα ονομάζεται “Προφίλ1”, ο τρίτος σας θα είναι “Προφίλ2” και ούτω καθεξής.

Φάκελοι-Προφίλ Chrome

Λάβετε υπόψη ότι εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ενός από αυτά τα προφίλ και όχι του προεπιλεγμένου, θα χρειαστείτε το τελευταίο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επεκτάσεών σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επεκτάσεις κοινοποιούνται μεταξύ προφίλ και αποθηκεύονται μόνο στον προεπιλεγμένο φάκελο.

Υποστηριζόμενα προφίλ

Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας τόσο του προεπιλεγμένου προφίλ όσο και τυχόν πρόσθετων προφίλ που ενδέχεται να έχετε ταυτόχρονα.

Φάκελος-Αντιγραφή

Επειδή τα προφίλ χρήστη μπορούν να αποθηκεύσουν αρκετά δεδομένα, το αντίγραφο ενδέχεται να διαρκέσει πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί. Θυμηθείτε να κλείσετε το Chrome εντελώς εκ των προτέρων, διαφορετικά η διαδικασία θα ακυρωθεί λόγω των αρχείων που χρησιμοποιούνται.

Πώς να επαναφέρετε το Google Chrome

Όταν έρθει η ώρα να επαναφέρετε το προφίλ χρήστη σας στο Google Chrome, ο τρόπος για να γίνει αυτό εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Εάν χρησιμοποιήσατε τον λογαριασμό σας Google, η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο η σύνδεση με τη νέα εγκατάσταση του προγράμματος περιήγησής σας και το Chrome θα κατεβάσει αυτόματα όλα τα δεδομένα για τα οποία δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας.

Σύνδεση για πρώτη φορά

Στο μέλλον, εάν θέλετε να κάνετε το Google να ξεχάσει ό, τι γνωρίζει για εσάς, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο διαγραφής του ιστορικού σας Google. Η Google ισχυρίζεται ότι αυτό θα διαγράψει όλες τις πληροφορίες που έχει αποθηκεύσει σε εσάς, αλλά δεδομένου του λιγότερο αστρικού αρχείου της εταιρείας σχετικά με το απόρρητο, είναι δύσκολο να τις εμπιστευτούμε σε αυτό.

Μετονομάστηκε-Φάκελος

Εάν δημιουργήσατε αντίγραφα ασφαλείας του προφίλ σας με μη αυτόματο τρόπο, πρέπει να πλοηγηθείτε στον ίδιο φάκελο με αυτόν που περιγράφεται παραπάνω στην ενότητα μη αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μόλις φτάσετε εκεί, μετονομάστε το φάκελο “Προεπιλογή” σε κάτι άλλο, όπως “Προεπιλογή” και, στη συνέχεια, επικολλήστε τον φάκελο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στην ίδια θέση. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε το Chrome, θα συνδεθείτε αυτόματα στο ανακτημένο προφίλ σας.

Τελικές σκέψεις

Παρόλο που το Chrome σίγουρα δεν είναι ένα τέλειο πρόγραμμα περιήγησης – ειδικά λόγω των σοβαρών ανησυχιών του σχετικά με το απόρρητο – η ικανότητά του να συγχρονίζει γρήγορα τις πληροφορίες σας μεταξύ συσκευών είναι μια τεράστια ανοδική πορεία στο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο. 

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν Λογαριασμό Google για να περιορίσετε ό, τι γνωρίζει η Google για εσάς, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Chrome εξακολουθεί να είναι απίστευτα εύκολη, απαιτώντας μόνο μερικά απλά βήματα για να ολοκληρώσετε. Όλα αυτά δεν κάνουν τίποτα για να σας προστατεύσουν από το μεγαλύτερο ελάττωμα του Chrome – απόρρητο – γι ‘αυτό φροντίστε να κατεβάσετε το καλύτερο VPN για το Chrome και να διαβάσετε τον ανώνυμο οδηγό περιήγησης ενώ βρίσκεστε εδώ.

Τι πιστεύετε για τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Chrome; Συμφωνείτε ότι είναι γρήγορο και απλό ή θα προτιμούσατε έναν πιο απλό τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χωρίς τη χρήση λογαριασμού Google; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map