Πώς να διαγράψετε το ιστορικό σας Google το 2020

Όλοι γνωρίζουμε για λίγο τα shenanigans της Google, αλλά επειδή οι εφαρμογές της είναι τόσο ευχάριστες στη χρήση, μπορεί να έχετε κολλήσει μαζί τους. Τούτου λεχθέντος, οι πρόσφατες ειδήσεις στις ειδήσεις σχετικά με τη διαρροή περιεχομένου email σε τρίτους, καθώς και στους δικούς τους υπαλλήλους, ίσως ήταν το τελευταίο άχυρο. Αν θέλετε να κάνετε εγγύηση, αλλά δεν θέλετε να διατηρεί τις πληροφορίες σας, δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε το ιστορικό σας Google.


Το “Μην είσαι κακός” ήταν κάποτε το σύνθημα της Google, αλλά ο διαδικτυακός γίγαντας είχε μια δύσκολη στιγμή να τηρήσει αυτό καθώς έχει εξελιχθεί στο μεγαθήριο που είναι σήμερα. Η άνοδος των παιχνιδιάρικων τεχνικών θαυμάτων, όπως το Google Earth και το Street View, φαίνεται να έχει οδηγήσει σε εταιρικές αγωγές, έρευνες μονοπωλίου και αποκαλύψεις κοινοποίησης δεδομένων με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ..

Φυσικά, κάθε φορά που εγγραφείτε σε μια υπηρεσία, είστε όλοι υποχρεωμένοι να συμφωνείτε σε σελίδες όρων και προϋποθέσεων, τις οποίες λίγοι ενοχλούν να διαβάσουν και είναι δύσκολο να καταλάβετε εκτός εάν είστε δικηγόρος.

Φαίνεται κάθε φορά που η ΕΕ, ή κάποιος άλλος κυβερνητικός φορέας, δημιουργεί έναν νόμο περί απορρήτου που απαγορεύει στους διαδικτυακούς γίγαντες να κάνουν πράγματα χωρίς άδεια, όπως ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, οι εταιρείες αναθεωρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις τους, οπότε πρέπει να τους επιτρέψετε να κάνουν οτιδήποτε Η παράνομη πράξη απαγορεύτηκε.

Είναι σύγχυση, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Έχετε την επιλογή να διαγράψετε το ιστορικό δεδομένων σας στις περισσότερες υπηρεσίες Google, οπότε θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτά και θα σας πούμε πώς να διαγράψετε τα ίχνη σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το απόρρητο είναι κοντά στις καρδιές μας εδώ στο Cloudwards.net και έχουμε συζητήσει για αυτό στο παρελθόν. Ο διαδικτυακός οδηγός απορρήτου μας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε συμβουλές για την αποφυγή της επιτήρησης στο διαδίκτυο.

Τι γνωρίζει η Google για εσάς?

διαγραφή του ιστορικού σας google

Το Google που διατηρεί τις πληροφορίες σας μπορεί να φαίνεται βολικό όταν οι επαφές και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι συνδεδεμένα σε όλες τις συσκευές σας. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να έχετε την εφαρμογή χάρτη και το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας τα ίδια δεδομένα με το πρόγραμμα περιήγησής σας για να εμφανίσετε τα αγαπημένα σας μέρη και τα μέρη που έχετε επισκεφτεί.

Το πρόβλημα είναι ότι τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πράγματα που δεν θέλετε. Η αστυνομία στις Η.Π.Α., για παράδειγμα, έχει χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες τοποθεσίας της Google για να συλλάβει άτομα που βρίσκονται κοντά σε σκηνές εγκληματικότητας, όπως συζητήσαμε στη συγκέντρωση του Απριλίου για την κατάσταση του Cloud.

Έχει αποκαλυφθεί ότι η Google συνεχίζει να παρακολουθεί τα δεδομένα τοποθεσίας σας, ακόμα κι αν ορίσετε επιλογές που θα περιμένατε να το σταματήσει. Ιστορίες σαν αυτές μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε δεν είναι να παίξουμε.

Πολλοί άνθρωποι επεσήμαναν πόσο ύποπτα είναι ότι λαμβάνουν ανεπιθύμητη αλληλογραφία που φαίνεται να αντιστοιχεί σε πράγματα που έχουν πει στο email. Όπως αναφέρθηκε, η Google αποκάλυψε πρόσφατα ότι επέτρεψε σε τρίτους να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στον λογαριασμό σας στο Gmail, επιτρέποντάς τους να συμπεράνουν κάθε είδους πράγματα σχετικά με τις αγοραστικές σας συνήθειες και τις προσωπικές σας προτιμήσεις..

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίρνετε πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα για φθηνές διακοπές, όταν λέτε στους φίλους σας ότι χρειάζεστε ένα διάλειμμα ή διαφημίσεις φακού επαφής όταν παραπονιέστε τον σημαντικό σας για όλη την ώρα που περνάτε μπροστά από μια οθόνη.

Τα δεδομένα μπορούν να αποκαλύψουν κάθε είδους πράγματα για εμάς. Αν θέλετε να δείτε τι έχει βρει η Google για εσάς, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον σύνδεσμο. Σας λέει τι πιστεύει η Google ότι σας ενδιαφέρει. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τα δεδομένα που έχει συλλέξει για εσάς για να αποφασίσει ποιες διαφημίσεις θα σας δείξει.

Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο Android, η Google μπορεί να πει πού βρίσκεστε όλη μέρα, κάθε μέρα. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να συλλέγει κάθε είδους πληροφορίες για εσάς. Μπορεί να μάθει πού θέλετε να ψωνίσετε, τι κάνετε για διασκέδαση, ακόμα και ποιος συναντάτε.

Ένα τηλέφωνο Android που χρησιμοποιεί τον κύριο λογαριασμό σας Google έχει επίσης πρόσβαση στις επαφές σας. Εάν χρησιμοποιείτε το Ημερολόγιο Google, η εταιρεία μπορεί να πει ακόμη και αν φτάσετε στα ραντεβού σας εγκαίρως.

Ίσως πιστεύετε ότι η χρήση iPhone κρατάει τις πληροφορίες σας εκτός της Google, αλλά εάν χρησιμοποιείτε εφαρμογές και υπηρεσίες Google, οι οποίες είναι δύσκολο να αποφευχθούν, ενδέχεται να εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας.

Εάν το τηλέφωνό σας συμπεριφέρεται παράξενα και δεν έχετε κανένα λόγο να υποψιάζεστε ότι μόλις γερνάει, ίσως αξίζει να δείτε το καλύτερο άρθρο προστασίας από ιούς για Android για να δείτε εάν διαθέτει ανεπιθύμητο λογισμικό.

Κάντε το Ιστορικό, το Ιστορικό του Chrome

Το Chrome διατηρεί αρχείο των ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί, οι οποίοι κοινοποιούνται σε όλες τις συσκευές σας. Εάν δεν θέλετε να αποθηκευτούν αυτές οι πληροφορίες, μπορείτε να τις καταργήσετε.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες στα δεξιά της οθόνης για να ανοίξετε το μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε ιστορικό > ιστορία. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε τον πίνακα ιστορικού πατώντας CTRL + H.

Ο πίνακας είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένος, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε χωρίς πολύ κόπο.

Θα πρέπει να δείτε την επιλογή “διαγραφή δεδομένων περιήγησης” στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Κάντε κλικ για να ανοίξετε ένα πλαίσιο ρυθμίσεων. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τι θα διαγράψετε. Υπάρχουν βασικές και προηγμένες εκδόσεις του πίνακα, στις οποίες μπορείτε να κάνετε εναλλαγή επιλέγοντας τις επιλογές στην κορυφή.

google-chrome-clear

Η βασική φόρμα σας επιτρέπει να επιλέξετε εάν θα διαγράψετε μόνο το ιστορικό περιήγησής σας ή θα απαλλαγείτε από τα cookie και τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία. Τα cookie επιτρέπουν στους ιστότοπους να παρακολουθούν εσάς ή τα δεδομένα σας, οπότε ίσως θελήσετε να τους απαλλαγείτε εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Ωστόσο, είναι χρήσιμα για τη διατήρηση ανέπαφων των ρυθμίσεων και των προτιμήσεών σας.

Τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία χρειάζονται χώρο, αλλά μπορούν να επιταχύνουν τους χρόνους φόρτωσης, οπότε απαλλαγείτε από αυτά εάν δεν έχετε χώρο στο δίσκο. Η κρυφή μνήμη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να επεξεργαστεί το ιστορικό περιήγησής σας, οπότε θα πρέπει να αφαιρεθεί εάν θέλετε να διατηρήσετε και αυτό ιδιωτικό.

Η σύνθετη έκδοση του πίνακα προσθέτει επιλογές που σας επιτρέπουν να διαγράψετε πολλά άλλα πράγματα, όπως κωδικούς πρόσβασης και δεδομένα φόρμας. Αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καταλάβουν το ιστορικό περιήγησής σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλα άτομα θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας από τον υπολογιστή σας.

Το να αφήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας είναι βολικό, αλλά επικίνδυνο. Εάν θέλετε να κάνετε τον λογαριασμό σας πιο ασφαλή χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογείτε τους κωδικούς πρόσβασης κάθε φορά, αξίζει να δείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Διαβάστε το καλύτερο άρθρο του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Ο επιλογέας εύρους χρόνου σάς επιτρέπει να επιλέξετε πόσο μακριά θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα σας. Εάν θέλετε να τα απαλλαγείτε από όλα αυτά, επιλέξτε “όλη την ώρα”. Μπορείτε να ορίσετε άλλες επιλογές εάν θέλετε μόνο να απαλλαγείτε από το πρόσφατο ιστορικό σας.

Εάν πάτε για την επιλογή όλων των εποχών, τότε τα δεδομένα σας θα αφαιρεθούν και μπορείτε να ξεκουραστείτε ξέροντας ότι κανείς δεν πρόκειται να μάθει για τον μυστικό σας εθισμό του Justin Bieber.

Πείτε αντίο στο Google+

Δεν θα χρειαστεί να ανησυχούμε για το Google+ πολύ περισσότερο, καθώς η Google πρόκειται να διαγράψει την υπηρεσία κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, ίσως αξίζει να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας καταργούνται όταν συμβαίνει αυτό. Όταν λαμβάνεται εκτός σύνδεσης, μπορεί κανείς να μαντέψει τι συμβαίνει στις πληροφορίες που έχει αποθηκεύσει και μπορεί να μην υπάρχει τρόπος διαγραφής τους.

Λάβετε υπόψη ότι η Google ενδέχεται να έχει ρυθμίσει το Google+ για εσάς, ακόμα κι αν δεν το έχετε επισκεφτεί ποτέ. Τώρα είναι μια καλή στιγμή να ρίξετε μια ματιά, προτού χάσετε την ευκαιρία σας.

Εάν είστε ένας από τους λίγους που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων.

google-plus-ρυθμίσεις

Η πυρηνική επιλογή, “διαγραφή του προφίλ σας στο Google+” βρίσκεται στο κάτω μέρος. Εάν θέλετε να πηδήξετε προτού σας προωθηθεί και να αφαιρέσετε το προφίλ σας προτού το κάνει το Google για εσάς, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνετε κλικ.

Όλο το Google

Εάν θέλετε να διαγράψετε τις πληροφορίες που αποθηκεύει η Google για εσάς στον λογαριασμό σας, επισκεφτείτε τη διεύθυνση myactivity.Google.com. Εκεί, θα μπορείτε να δείτε το ιστορικό περιήγησής σας από όλες τις συσκευές σας.

ιστορικό google

Στα αριστερά της οθόνης, θα υπάρχει ένας σύνδεσμος που θα λέει “Διαγραφή δραστηριότητας από.” Εάν όχι, μπορείτε να το βρείτε κάνοντας κλικ στις τρεις τελείες πάνω δεξιά.

google-all-δραστηριότητα

Μπορείτε να διαγράψετε δεδομένα σε όλες τις εφαρμογές σας ή να επιλέξετε αυτό που θέλετε να διαγράψετε. Ομοίως, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών για να εργαστείτε. Επιλέξτε “όλα τα προϊόντα” και “όλη την ώρα” για να απαλλαγείτε από τα πάντα.

Εναλλακτικές λύσεις στις Υπηρεσίες Google

Μόλις ξεφύγετε από τα συμπλέγματα της Google, ίσως χρειαστεί να εγγραφείτε για νέες υπηρεσίες. Εκτιμούμε την ασφάλεια και το απόρρητο στο Cloudwards.net, οπότε οι κριτικές μας σάς ενημερώνουν εάν έχουμε ανησυχίες σχετικά με το τι κάνει ο πάροχος με τις πληροφορίες σας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφαλή αποστολή email, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο κρυπτογράφησης του οδηγού email σας. Συζητήσαμε επίσης την Google, μαζί με πολλές εναλλακτικές λύσεις, στην καλύτερη λειτουργία υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται σε σύννεφο.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για αποθήκευση cloud, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση του Google Drive, διαβάστε το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud.

Προστασία VPN

προστασία vpn

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τον εαυτό σας πιο δύσκολο να παρακολουθείτε είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την παρακολούθηση της Google εντελώς, καθώς μπορεί να σας αναγνωρίσει μέσω άλλων παραγόντων. Προφανώς, εάν είστε συνδεδεμένοι σε μια υπηρεσία Google όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN, θα είναι σε θέση να συνδέσει τη δραστηριότητά σας με τον λογαριασμό σας.

Ένα VPN θα καλύψει τουλάχιστον την τοποθεσία σας. Εάν δεν είστε συνδεδεμένοι σε λογαριασμό Google, θα αποτρέψει επίσης τις υπηρεσίες από τη σύνδεση των κουκκίδων και την αναγνώρισή σας μέσω της διεύθυνσης IP σας. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι λόγοι για τη χρήση ενός VPN, όπως η αποφυγή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, όπως εξηγεί το άρθρο μας σχετικά με την ασφάλεια VPN.

Τελικές σκέψεις

Εάν κάνατε τα πάντα σε αυτό το άρθρο, ελπίζουμε ότι η Google διέγραψε τις πληροφορίες που διατηρούσε σε εσάς ή τουλάχιστον σταμάτησε να τις προσθέτει. Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε τι έχει αποθηκεύσει η Google, μπορείτε να ελέγξετε αυτόν τον σύνδεσμο, ο οποίος θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα.

Η άμμος αλλάζει ποτέ όταν πρόκειται για παρακολούθηση και απόρρητο. Εάν θέλετε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας έξω από τα συμπλέγματα της Google, ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας δώσουν το πρώτο βήμα. Μην είστε εφησυχασμένοι, ωστόσο, καθώς οι νέες μέθοδοι παρακολούθησης και οι τρύπες ασφαλείας βρίσκονται συνεχώς. Παρακολουθήστε τα άρθρα μας για το State of the Cloud για να είστε ενημερωμένοι.

Εάν έχετε δοκιμάσει αυτές τις συμβουλές, ενημερώστε μας πώς τα πήγατε. Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη συμβουλή για να κρατήσετε τον εαυτό σας κάτω από το ραντάρ, μη διστάσετε να το μοιραστείτε μαζί μας. Ευχαριστούμε που διαβάσατε και ανυπομονούμε να σας ακούσουμε στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map