Πώς να κάνετε το Gmail ο προεπιλεγμένος πελάτης email σας το 2020

Όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο mailto στον ιστό, θα μεταφερθείτε στην προεπιλεγμένη εφαρμογή email του λειτουργικού σας συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να είναι το Mail σε Mac ή το Mail σε Windows 10. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να παραμείνετε σε αυτούς. Μπορείτε να ξεφύγετε από τα συμπλέγματα της Microsoft ή της Apple και να πετάξετε στα ανοιχτά χέρια της Google. Υπόσχεται να μην είναι κακό, τελικά.


Κακό ή όχι, έχει μια αξιόπιστη, καλά ανεπτυγμένη διαδικτυακή εφαρμογή. Εάν προτιμάτε να το χρησιμοποιήσετε από αυτό που είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σας σύστημα, θα πρέπει να ρυθμίσετε το σύστημά σας για να κάνετε τη μετάβαση. Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις πώς να το κάνεις αυτό, γι ‘αυτό έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το πώς να κάνουμε το Gmail τον προεπιλεγμένο πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μετά την υπόθεση Snowden, μπορεί να έχετε ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο του email. Εάν ναι, ο τρόπος προστασίας του οδηγού απορρήτου σας θα σας ενδιαφέρει.

Αυτές οι συμβουλές ποικίλλουν, ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα και το πρόγραμμα περιήγησης, επομένως συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε. Πολλές από τις συμβουλές λειτουργικού συστήματος ανοίγουν ένα πρόγραμμα περιήγησης που έχει ρυθμιστεί ως προεπιλεγμένο στο Gmail, οπότε αν ενδιαφέρεστε μόνο για το άνοιγμα συνδέσμων αλληλογραφίας μέσω ιστού, μεταβείτε στους οδηγούς του προγράμματος περιήγησης.

Εκτός από τα πιο ασφαλή προγράμματα περιήγησης, το Chrome και ο Firefox είναι τα καλύτερα για το Gmail. Οι λύσεις μας για το Edge και το Safari δεν είναι ιδανικές, αλλά και πάλι, ούτε αυτές είναι. Ευτυχώς, υπάρχουν καλές επιλογές για όλα τα λειτουργικά συστήματα που εξετάσαμε.

Οι χρήστες Linux πρέπει να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή, αλλά αμφιβάλλουμε ότι θα τους ενοχλήσουν πάρα πολύ.

Ορισμός του Gmail ως προεπιλεγμένου προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Windows 8 και 10

Για να κάνετε τα Windows να χρησιμοποιούν το Gmail από προεπιλογή, ορίστε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησής σας ως προεπιλεγμένη εφαρμογή email. Στη συνέχεια, το ρυθμίζετε να χρησιμοποιεί το Gmail, χρησιμοποιώντας τον σχετικό οδηγό.

Πατήστε Windows + S για να εμφανιστεί το παράθυρο αναζήτησης. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “πίνακας ελέγχου” και πατήστε επιστροφή.

Όταν εμφανιστεί ο πίνακας ελέγχου, πληκτρολογήστε “προεπιλογή” στο πλαίσιο αναζήτησης. Επιλέξτε “προεπιλεγμένα προγράμματα”. Στη συνέχεια, στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στην επιλογή “Ορισμός των προεπιλεγμένων προγραμμάτων σας”.

gmail-windows-control-panel

Θα εμφανιστεί μια οθόνη ρυθμίσεων, που θα δείχνει τις προεπιλεγμένες εφαρμογές σας για διάφορες λειτουργίες, όπως τον προεπιλεγμένο χάρτη, τη μουσική, τις φωτογραφίες, τις εφαρμογές βίντεο και το πρόγραμμα περιήγησης, καθώς και το προεπιλεγμένο πρόγραμμα email σας. Για μερικές καλές εφαρμογές φωτογραφιών, διαβάστε το καλύτερο λογισμικό λογισμικού διαχείρισης φωτογραφιών.

Επειδή το Gmail δεν διαθέτει εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσω προγράμματος περιήγησης, οπότε επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας ως προεπιλογή για email.

Τώρα που έχετε επιλέξει ένα πρόγραμμα περιήγησης για να ανοίξετε συνδέσμους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χειρίζεται σωστά τους συνδέσμους mailto, οπότε ελέγξτε τους παρακάτω οδηγούς για το πρόγραμμα περιήγησής σας.

MacOS

Εάν θέλετε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο χειριστή Gmail σε Mac, θα πρέπει να ανοίξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή “Mail” και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της.

Ανοίξτε το μενού “Mail” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “προτιμήσεις”.

προτιμήσεις mac-mail

Στην καρτέλα “Γενικά”, αλλάξτε την “προεπιλεγμένη συσκευή ανάγνωσης email” για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας της επιλογής σας. Διαβάστε τους παρακάτω οδηγούς για το πρόγραμμα περιήγησης για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Linux Mint (και άλλα)

Οι χρήστες Linux που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το Gmail ή άλλο webmail, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πακέτο desktop-webmail. Λειτουργεί επίσης για Hotmail, Yahoo και Zoho.

gmail-default-linux-webmail

Για να το εγκαταστήσετε, πληκτρολογήστε “sudo apt-get install desktop-webmail” στη γραμμή εντολών.

Μόλις διαμορφώσετε το Gmail, μπορείτε να ρυθμίσετε τον εαυτό σας με ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν παρακολουθεί τη σύνδεσή σας. Ανατρέξτε στη χρήσιμη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες VPN για Linux για προτάσεις.

Οδηγοί για προγράμματα περιήγησης

Εάν ο οδηγός για το λειτουργικό σας σύστημα σας οδηγεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για το τελευταίο βήμα, αναζητήστε τον παρακάτω και ακολουθήστε τις οδηγίες. Μην ξεχνάτε, μπορείτε να αλλάξετε προγράμματα περιήγησης εάν οι οδηγίες για εσάς δεν σας ταιριάζουν. Οι χρήστες του Safari, ειδικότερα, ίσως χρειαστεί να το πράξουν.

Χρώμιο

Για να ορίσετε το Gmail ως τον προεπιλεγμένο χειριστή email στο Chrome, ανοίξτε τις ρυθμίσεις μέσω του εικονιδίου τριών κουκκίδων επάνω δεξιά. Βρείτε την ενότητα “απόρρητο και ασφάλεια” μεταβαίνοντας προς τα κάτω και κάνοντας κλικ στην επιλογή “για προχωρημένους”. Κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις περιεχομένου” και, στη συνέχεια, πατήστε “χειριστές” και βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή “επιτρέψτε στους ιστότοπους να ζητούν να γίνουν προεπιλεγμένοι χειριστές για πρωτόκολλα”. Θα είναι χρωματιστό, όχι γκρι, εάν είναι.

gmail-default-chrome

Ανοίξτε το Gmail όπως συνήθως. Στη γραμμή διευθύνσεων URL, θα πρέπει να υπάρχει ένα γκρι διαμάντι επάνω δεξιά. Κάντε κλικ για να ορίσετε το Gmail ως προεπιλογή. Αφού το κάνετε, θα φορτωθεί αυτόματα όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους “mailto”.

Firefox

Στο Firefox, την πρώτη φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο mailto, θα σας δοθεί η ευκαιρία να επιλέξετε την αίτησή σας επιλογής. Ο διάλογος επιλογής έχει ένα πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να το ορίσετε ως προεπιλογή σε επόμενες περιπτώσεις.

gmail-default-firefox

Εάν έχετε ήδη επιλέξει μια προεπιλογή και θέλετε να την αλλάξετε, ανοίξτε τη σελίδα επιλογών του Firefox μέσω του αναπτυσσόμενου μενού. Με επιλεγμένο το «γενικό», μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα «εφαρμογές». Ρίξτε μια ματιά εκεί για τον τύπο περιεχομένου mailto και, στη συνέχεια, επιλέξτε “χρήση Gmail” από τη λίστα επιλογών.

Σαφάρι

Τα πράγματα είναι δύσκολα για τους χρήστες του Safari. Υπάρχει εδώ μια προσθήκη που λειτούργησε σε παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης, αλλά δεν έχει ενημερωθεί για την τελευταία έκδοση. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενοχλήσετε τους προγραμματιστές για να το ενημερώσετε στο github. Δεδομένου ότι είναι ανοιχτού κώδικα, μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να το ενημερώσετε μόνοι σας. Εάν αποτύχετε, ωστόσο, η καλύτερη επιλογή σας είναι να αλλάξετε προγράμματα περιήγησης.

Ακρη

Το Edge χρησιμοποιεί την προεπιλεγμένη εφαρμογή των Windows για να ανοίξει mailto συνδέσμους. Αυτό σημαίνει ότι εάν ρυθμίσετε τα Windows για να ανοίξετε το Gmail σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης, το Edge θα ανοίξει αυτό το πρόγραμμα περιήγησης όταν κάνετε κλικ στους συνδέσμους. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε έναν τρόπο αυτόματου ανοίγματος του Gmail στο ίδιο το Edge.

Τελικές σκέψεις

Εάν έχετε ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες στο γράμμα, θα πρέπει να είστε καλά. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο. Τα λειτουργικά συστήματα ενημερώνονται από καιρό σε καιρό και έχουν μια ύπουλη συνήθεια να αντικαθιστούν τις ρυθμίσεις σας. Αυτό που λειτουργεί τώρα μπορεί να μην λειτουργεί την επόμενη εβδομάδα.

Ελπίζουμε να μπορέσατε να ακολουθήσετε με επιτυχία τον οδηγό μας. Πείτε μας πώς κάνατε στα παρακάτω σχόλια. Εάν αντιμετωπίσατε προβλήματα ή έχετε περισσότερες συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το email σας, θα θέλαμε να μάθουμε για αυτά. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map