External HDs / NAS vs. Cloud Backup: Μια στρατηγική για το 2020

Ορισμένοι χρήστες προτιμούν την ασφάλεια του backup του cloud, ενώ άλλοι προτιμούν την ταχύτητα του τοπικού χώρου αποθήκευσης. Στο Cloudwards.net, τα θέλουμε όλα, επομένως συνήθως ακολουθούμε μια υβριδική στρατηγική.


Κατά τη διάρκεια αυτού του οδηγού, θα εξετάσουμε τα θεμελιώδη πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο των υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud όπως το Carbonite όσο και των εξωτερικών λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Θα μιλήσουμε για φορητές μονάδες ενός δίσκου και λύσεις RAID και NAS πολλαπλών δίσκων, όπως το Synology DiskStation.

Στο τέλος, θα σας δείξουμε γιατί η καλύτερη προσέγγιση για να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα σας δεν θα χαθούν ποτέ είναι αυτή που συνδυάζει τοπικές και cloud λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Cloud Backup εναντίον Cloud Storage

Η κατανόηση της διαφοράς μεταξύ αποθήκευσης cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud είναι το πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox και το Google Drive για την προστασία των αρχείων τους. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι καλύτερα σχεδιασμένες για την ολοκλήρωση της εργασίας παρά για την προστασία του περιεχομένου.

Ακόμη και υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια όπως το Sync.com και το pCloud δεν είναι κατάλληλες για ανάκτηση από αλλοιώσεις και σφάλματα από τον σκληρό δίσκο.

Το κύριο πρόβλημα με τη χρήση υπηρεσιών αποθήκευσης cloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι ότι σας αναγκάζουν να μετακινήσετε περιεχόμενο σε έναν φάκελο συγχρονισμού που συνδέεται με σύννεφο. Οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud, εν τω μεταξύ, επιτρέπουν στο κατάστημα να αποθηκεύει αρχεία χωρίς να χρειάζεται να μετακινεί περιεχόμενο στο σκληρό σας δίσκο. Μπορείτε να διατηρήσετε την ακριβή δομή του συστήματος αρχείων της συσκευής σας στο cloud και να την ανακτήσετε ακριβώς όταν χρειάζεται.

Οφέλη του Cloud Backup

Οι σκληροί δίσκοι δεν διαρκούν για πάντα. Τα ευαίσθητα μηχανικά μέρη μπορεί να υποστούν ζημιά από σταγόνες, υπερθέρμανση ή νερό. Ακόμα κι αν φροντίζετε πολύ καλά τον υπολογιστή σας, η φυσιολογική φθορά των φυσικών εξαρτημάτων της μονάδας δίσκου θα την οδηγήσει τελικά σε αποτυχία.

Το κόστος ανάκτησης δεδομένων από κατεστραμμένες ή ελαττωματικές μονάδες δίσκου μπορεί να είναι υπερβολικό. Για παράδειγμα, οι λιανοπωλητές ηλεκτρονικών προϊόντων Best Buy χρεώνουν μεταξύ 200 και 1450 $ με βάση τη σοβαρότητα του προβλήματος. Ακόμα και τότε, η ανάκτηση δεν αποτελεί εγγύηση.

Οι λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud σάς επιτρέπουν να ανακτήσετε τα δεδομένα σας όχι περισσότερο από το κόστος της συνδρομής σας, ανεξάρτητα από το εάν χύσατε τον καφέ σας στον φορητό υπολογιστή σας ή τον έπιασε ένα ανατρεπόμενο φορτηγό.

Χάρη στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των υπηρεσιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, αυτό το κόστος είναι γενικά προσιτό για όλους. Το Backblaze και το Carbonite σας παρέχουν απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας με μόλις $ 5 ανά συσκευή.

ΥπηρεσίαΜηνιαία τιμήΑποθήκευση
Καρβονίτης5 $Απεριόριστος
Πίσω φλόγα5 $Απεριόριστος
CrashPlan6 $Απεριόριστος
Οδηγώ4,34 $1 TB

Όταν αποθηκεύετε τα αρχεία σας στο “cloud”, τα αποθηκεύετε πραγματικά σε απομακρυσμένους διακομιστές. Η προφανής ανησυχία είναι ότι αυτοί οι διακομιστές χρησιμοποιούν μόνοι τους σκληρούς δίσκους. Ακριβώς όπως και η μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας, αυτές είναι ευαίσθητες σε βλάβες στο δίσκο και τις καταστροφές του χρόνου.

Οι καλοί πάροχοι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να κάνουν ορισμένες αναπόφευκτες αποτυχίες να μην οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων. Το Carbonite παρέχει μια ωραία λεπτομερή λευκή βίβλο σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας δεδομένων, οπότε θα τις χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα.

Σκληρυμένα κέντρα δεδομένων

Οι διακομιστές της Carbonite διατηρούνται σε γνωστά ως «σκληρυμένα» κέντρα δεδομένων. Ένα σκληρυμένο κέντρο δεδομένων είναι αυτό που έχει κατασκευαστεί για να αντέχει σε φυσικές ζημιές όπως σεισμούς και πυρκαγιές και ανθρωπογενείς ζημίες, όπως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο προστασίας, τα κέντρα δεδομένων Carbonite ελέγχονται από το κλίμα και ενσωματώνουν τόσο εφεδρική μπαταρία όσο και επιτόπιες γεννήτριες. Το προσωπικό ασφαλείας περιπολεί επίσης τα κέντρα τους 24 ώρες την ημέρα και όλη η δραστηριότητα παρακολουθείται μέσω CCTV. Απαιτούνται βιομετρικοί σαρωτές και ηλεκτρονικές κάρτες κλειδιών.

Περιττή αποθήκευση δεδομένων

Ακόμη και με τέτοια μέτρα, οι δίσκοι διακομιστή θα αποτύχουν τελικά. Για να διασφαλιστεί ότι τέτοια ατυχήματα δεν σας επηρεάζουν πάρα πολύ, η Carbonite ενσωματώνει την τεχνολογία RAID στην αρχιτεκτονική αποθήκευσης.

Το RAID σημαίνει «περιττή σειρά ανεξάρτητων δίσκων». Στην έκδοση της ρύθμισης RAID της Carbonite, τα δεδομένα σας χωρίζονται σε μπλοκ και κατανέμονται σε 15 διαφορετικές μονάδες δίσκου. Σε αυτούς τους 15 δίσκους, υπάρχουν τουλάχιστον τρία αντίγραφα κάθε μπλοκ δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, μια αποτυχία ενός δίσκου δεν θα σας κάνει ποτέ να χάσετε τα δεδομένα σας. Όταν ένας δίσκος αποτύχει, αντικαθίσταται αμέσως με έναν δίσκο εργασίας.

Εργαλεία διαχείρισης δεδομένων

Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των υπολογιστών τους. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 που διεξήχθη από το Backblaze, μόνο οκτώ τοις εκατό των ατόμων δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους καθημερινά. Το 25% δεν δημιουργεί ποτέ αντίγραφα ασφαλείας.

Μέρος του λόγου για αυτό μπορεί να είναι η έλλειψη κατανόησης του πόσο εύκολο είναι να κάνουν οι περισσότεροι πάροχοι αντιγράφων ασφαλείας cloud όλη τη διαδικασία. Το IDrive, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να επιλέξετε μη αυτόματα φακέλους και αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε μέσω ενός εύχρηστου επιτραπέζιου εργαλείου.

Μερικές υπηρεσίες, όπως το Carbonite, κάνουν τη διαδικασία ακόμα πιο απλή. Το Carbonite σας παρέχει επίσης τη χρήση ενός επιτραπέζιου εργαλείου. Ωστόσο, αντί να χρειάζεται να επιλέξετε μη αυτόματα αρχεία και φακέλους, η υπηρεσία επισημαίνει αυτόματα όλα τα αρχεία ενός συγκεκριμένου τύπου για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το Carbonite μπορεί να το κάνει επειδή προσφέρει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να διαλέξετε και να επιλέξετε ποια δεδομένα πρόκειται να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και ποια δεδομένα διακινδυνεύετε να χάσετε. Η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων σημαίνει επίσης ότι δεν χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση στο σύστημα αρχείων του σκληρού δίσκου σας για κάθε κομμάτι περιεχομένου που θέλετε να αποθηκεύσετε και ενδεχομένως να παραβλέψετε ορισμένα αρχεία στη διαδικασία.

Σε σπάνια περίπτωση που ένας τύπος αρχείου δεν επισημαίνεται αυτόματα, με το Carbonite μπορείτε απλώς να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και να το επισημάνετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Τα εργαλεία της επιφάνειας εργασίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη της ανάκτησης σκληρού δίσκου. Ωστόσο, μερικές φορές ίσως χρειαστεί να ανακτήσετε ένα αρχείο ενώ χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή κάποιου άλλου. Για να μην χρειάζεται να κατεβάσετε ένα εργαλείο για να το κάνετε αυτό, οι υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud σάς επιτρέπουν επίσης να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας μέσω εργαλείων που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Μειονεκτήματα του Cloud Backup

Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο cloud είναι ότι η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ αργή, ακόμη και με ευρυζωνικές ταχύτητες. Τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα αργά εάν στέλνετε εκατοντάδες gigabyte δεδομένων στο cloud ή προσπαθείτε να εκτελέσετε μια πλήρη επαναφορά σκληρού δίσκου.

Πολλές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud συμβάλλουν στην επιτάχυνση των πραγμάτων μαζί με τις τεχνικές μεταφοράς αρχείων που εξοικονομούν χρόνο. Το Carbonite το κάνει αυτό δίνοντάς σας την επιλογή διαφορικού και στοιχειώδους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, και οι δύο έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν το μέγεθος των ρουτίνας.

Ακόμα, η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ πιο αργή από ό, τι θα ήταν αν δημιουργούσατε αντίγραφα ασφαλείας σε μια τοπική μονάδα δίσκου. Εξαιτίας αυτού, τόσο το Carbonite όσο και το IDrive προσφέρουν υπηρεσίες αλληλογραφίας για να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάκτησης:

 • Υπηρεσία ανάκτησης ταχυμεταφορών Carbonite
 • IDrive Express

Οι υπηρεσίες αλληλογραφίας, ενώ είναι μια ωραία πινελιά, εξακολουθούν να απαιτούν να περιμένετε μια μέρα ή περισσότερο για να λάβετε τα δεδομένα σας πίσω.

Οφέλη από την τοπική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Η προσβασιμότητα και η ταχύτητα είναι τα κύρια πλεονεκτήματα της τοπικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Σε περίπτωση βλάβης του σκληρού δίσκου, δεν χρειάζεται να περιμένετε ημέρες ή εβδομάδες, ενώ η νέα μονάδα δίσκου ανακατασκευάζεται τραβώντας περιεχόμενο από απομακρυσμένους διακομιστές.

Οι περισσότερες τοπικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιούν σύνδεση USB 3.0, η οποία υποστηρίζει ταχύτητες έως και 5 gigabit ανά δευτερόλεπτο. Για χρήστες Mac, οι ταχύτητες δέκα gigabit ανά δευτερόλεπτο είναι τεχνικά δυνατές αν μπορείτε να βρείτε μια εφεδρική συσκευή που υποστηρίζει Thunderbolt.

Το κόστος για την τοπική αποθήκευση εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής που επιλέγετε. Οι επιλογές κυμαίνονται από φορητές εξωτερικές μονάδες δίσκου έως λύσεις RAID και NAS πολλαπλών δίσκων.

Εξωτερικοί Σκληροί Δίσκοι

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, προτιμώ έναν τρόπο ζωής ανεξάρτητο από την τοποθεσία. Δεδομένου ότι μου αρέσει να ταξιδεύω με φως, ένας φορητός εξωτερικός σκληρός δίσκος λειτουργεί καλύτερα για μένα. Τέτοιοι δίσκοι τείνουν να κυμαίνονται από 1TB έως 5TB, κάτι που θα φιλοξενήσει τους περισσότερους ανθρώπους.

Οι Seagate και Western Digital είναι οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές. Άλλες επιλογές, όπως το Transcend StoreJet M3 και το LaCie Rugged Mini, είναι καλύτερες επιλογές αν είστε σκληροί στο γρανάζι σας χάρη στα καουτσούκ τους, τα αντικραδασμικά περιβλήματα.

ΜάρκαΜοντέλοΧωρητικότηταMSRP
SeagateBackup Plus Portable HD500GB-5TBΑπό 60 $
SeagateΕπέκταση εξωτερικού HD2TB-8TBΑπό 120 $
Western DigitalElements Portable HD1TB-3TBΑπό 50 $
Western DigitalMy Passport Portable HD1TB-4TBΑπό 60 $
Western DigitalΤο βιβλίο μου External HD3TB-8TBΑπό 110 $
ΥπερβαίνωStoreJet M31TB-2TBΑπό 60 $
LaCieΤραχύ μίνι1TB-4TBΑπό 110 $

Υπάρχουν επίσης δύο μεγαλύτερα μοντέλα, τα εξωτερικά HD, που επιτρέπουν περισσότερη αποθήκευση σε βάρος της τιμής και της φορητότητας. Το πρόβλημα με αυτά τα παραδείγματα εξωτερικής αποθήκευσης είναι ότι όλα λειτουργούν σε έναν μόνο δίσκο. Αυτό τους αφήνει τελικά ευάλωτα στα ίδια προβλήματα με την εσωτερική μονάδα δίσκου του υπολογιστή σας.

Εάν είστε σοβαροί για τη δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μια ρύθμιση RAID ή NAS (ή και τα δύο) είναι πιθανώς μια καλύτερη ιδέα εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά.

ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Νωρίτερα, ανέφερα ότι ένα πλεονέκτημα της χρήσης του Carbonite είναι η εφαρμογή της τεχνολογίας RAID από την υπηρεσία στην αρχιτεκτονική αποθήκευσης. Ένα περίβλημα δίσκου RAID θα σας επιτρέψει να επιτύχετε την ίδια ασφάλεια στον πλεονασμό στο σπίτι.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση πολλαπλών δίσκων. Τα εμπορικά περιβλήματα RAID έχουν δύο ακόμη θέσεις σκληρού δίσκου. Σε κάθε χώρο, μπορείτε να χωράτε τους δικούς σας σκληρούς δίσκους, οι οποίοι σας επιτρέπουν να κλιμακώσετε τη λύση στις ανάγκες των δεδομένων σας. Οι περισσότερες από τις κορυφαίες λύσεις υποστηρίζουν σκληρούς δίσκους SATA (2,5 “ή 3,5”). Ορισμένα υποστηρίζουν SSD.

ΜάρκαΜοντέλοΑριθμός κόλπωνMSRP
ΝοντέκTerraMaster2 ή 4Από 200 $
MediasonicProBox4Από 100 $

Όταν ρυθμίζετε ένα περίβλημα δίσκου RAID, ανάλογα με τον αριθμό των όγκων που διαθέτει το περίβλημά σας, μπορείτε να ορίσετε ένα από τα πέντε διαφορετικά επίπεδα: RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6 ή RAID 10.

Το RAID 0 απαιτεί τουλάχιστον δύο δίσκους. Τα μπλοκ RAID 0 είναι ριγέ, που είναι η διαδικασία διαίρεσης δεδομένων σε μπλοκ για αποθήκευση σε πολλούς δίσκους. Αυτό βελτιώνει τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Το πρόβλημα με το RAID 0 είναι ότι δεν σας παρέχει κανένα επίπεδο πλεονασμού.

Το RAID 1 απαιτεί επίσης δύο δίσκους. Αντί για ριγέ μπλοκ, τα μπλοκ αντικατοπτρίζονται σε δίσκους, παρέχοντας πλεονασμό. Ωστόσο, η έλλειψη λωρίδας εμποδίζει την απόδοση κάπως.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα RAID 5 ή 6 θεωρούνται γενικά καλύτερες επιλογές από ότι και τα δύο RAID 0 και 1. Και τα δύο αυτά επίπεδα RAID ενσωματώνουν μπλοκ με καθρέφτη και ριγέ στην αρχιτεκτονική τους. Ο συνδυασμός κατοπτρισμένου και ριγέ σας προσφέρει έναν καλό συνδυασμό τόσο της προστασίας δεδομένων όσο και της απόδοσης. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι ρυθμίσεις RAID 5 και 6 απαιτούν τουλάχιστον τρεις θέσεις δίσκου.

Ενώ γενικά μια πολύ πιο ακριβή λύση επειδή απαιτεί τέσσερις ή περισσότερους κόλπους, το RAID 10 είναι επί του παρόντος η πιο ασφαλής και ισχυρή επιλογή για τοπικές ρυθμίσεις αποθήκευσης. Γνωστό ως “λωρίδα καθρεφτών”, είναι ιδανικό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κρίσιμων επιχειρηματικών δεδομένων.

NAS

Το NAS, που σημαίνει “δικτυακός χώρος αποθήκευσης”, επιτρέπει πολλαπλές συνδέσεις τοπικών συσκευών χάρη στην ασύρματη τεχνολογία. Αν και δεν είναι τόσο γρήγορη όσο μια ενσύρματη σύνδεση, τα συστήματα NAS είναι ακόμα πολύ ταχύτερα από τη σύνδεση σε κέντρα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud μέσω του Διαδικτύου. Τέλος πάντων, τα συστήματα NAS σας προσφέρουν επίσης την επιλογή σύνδεσης USB για να επιταχύνετε τυχόν μεγαλύτερες λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή επαναφοράς.

Βασικά, ένα σύστημα NAS σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό κέντρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Καμία υπηρεσία δεν το υπογραμμίζει περισσότερο από τη ρύθμιση Cloud Station της Synology. Εγκαταστήστε το Cloud Station Server στο σύστημα NAS και το Cloud Station Drive στον υπολογιστή σας και μπορείτε να διαχειριστείτε τα αντίγραφα ασφαλείας και τις αποκαταστάσεις δεδομένων σας με σχετική ευκολία, όπως και με το Carbonite.

Η Synology περιλαμβάνει ακόμη και εφαρμογές για κινητές συσκευές για σύνδεση με τη λύση NAS ενώ βρίσκεστε έξω.
Κατασκευάζουν μια σειρά επιλογών NAS για να ταιριάζουν σε διαφορετικές ανάγκες και προϋπολογισμούς.

ΜάρκαΜοντέλοΑριθμός κόλπωνMSRP
ΣυνολογίαDS2162Από 190 $
ΣυνολογίαDS4164Από 290 $
ΣυνολογίαΠαιχνίδι DS4164Από 415 $
ΣυνολογίαDS9164Από 600 $
ΣυνολογίαDS15155Από 700 $
ΣυνολογίαDS18158Από 850 $

Τα περισσότερα συστήματα NAS πολλαπλών δίσκων ενσωματώνουν επίσης RAID, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε και τις δύο τεχνολογίες στην τοπική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Ένα από τα άλλα πλεονεκτήματα της χρήσης της Synology είναι ότι το λογισμικό της επιτρέπει επίσης τη σύζευξη της συσκευής NAS με άλλα συστήματα RAID που δεν έχουν NAS που έχετε ρυθμίσει. Για μια καλύτερη ματιά στο πώς λειτουργεί, η στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης του 2017 είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Μειονεκτήματα της τοπικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Είτε πρόκειται για φορητή μονάδα δίσκου ενός δίσκου είτε για σύστημα NAS οκτώ θέσεων, η δημιουργία κάποιας μορφής τοπικού, εξωτερικού αντιγράφου ασφαλείας είναι μια πολύ καλή ιδέα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν διευθύνετε τη δική σας επιχείρηση. Ακόμα, όπως και τα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, χωρίς τα προβλήματά τους, ούτε τα τοπικά συστήματα δεν είναι τέλεια.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι υπόκεινται σε πολλές από τις ίδιες απειλές με τους υπολογιστές. Η ζημιά στο νερό ή η υπερθέρμανση θα μπορούσαν να μειώσουν ολόκληρο το σύστημα Ακόμη και η κλοπή δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ενώ η Synology NAS είναι σε θέση να εκτελεί 24ωρη επίβλεψη στο σπίτι, οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν έχουν τους πόρους για να νοικιάσουν όλο το εικοσιτετράωρο ή να εγκαταστήσουν σαρωτές βιομετρικών στις μπροστινές πόρτες τους.

Όλα αυτά καθιστούν την επιλογή μεταξύ δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud και τοπικού συστήματος NAS μια κατανοητή σκληρή απόφαση. Γι ‘αυτό στο Cloudwards.net υποστηρίζουμε μια τρίτη, πολύ πιο διασκεδαστική επιλογή.

Το Cloud Backup και το Local Storage είναι καλύτερα μαζί

Οι εφεδρικοί υποστηρικτές τείνουν να προωθούν μια στρατηγική που ονομάζεται “3-2-1”. Τα βασικά αυτής της στρατηγικής είναι απλά και διαισθητικά:

 • Διατηρήστε τουλάχιστον τρία αντίγραφα των δεδομένων σας
 • Διατηρήστε αντίγραφα σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά μέσα (δηλ. Συσκευές)
 • Διατηρήστε τουλάχιστον ένα αντίγραφο εκτός του χώρου

Θα το άλλαζα για να διαβάσω “3-3-1”. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση τριών μέσων (η συσκευή σας HD, ένα εξωτερικό HD και αντίγραφο ασφαλείας cloud) σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από τα οφέλη ταχύτητας του τοπικού χώρου αποθήκευσης και την αυξημένη ασφάλεια που συνοδεύει τη διατήρηση του περιεχομένου σας αποθηκευμένου σε ένα σκληρυμένο κέντρο δεδομένων.

Πολλές από τις καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud ταιριάζουν σε αυτήν τη στρατηγική, επιτρέποντάς σας να διαχειρίζεστε την τοπική συσκευή αποθήκευσης μέσω των εφαρμογών επιτραπέζιου υπολογιστή τους. Αυτό σας βοηθά να μειώσετε τον όγκο εργασίας που πρέπει να κάνετε και να διασφαλίσετε ότι δεν παραβλέπετε κατά λάθος αρχεία.

Θα συνιστούσα να ελέγξετε την κριτική μας για το Best Cloud για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, εάν δεν έχετε ήδη εγκατασταθεί σε έναν προμηθευτή. Για τους θαυμαστές της Synology, ο πρόσφατα ενημερωμένος οδηγός μας για το “Best Cloud Backup for Synology” θα σας παρουσιάσει τις καλύτερες επιλογές για εσάς.

Σκέψεις για διπλασιασμό στο αντίγραφο ασφαλείας του cloud και στον εξωτερικό χώρο αποθήκευσης; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map