Dropbox Paper vs Google Docs: Ποιο είναι καλύτερο για εργασία στο διαδίκτυο;

Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, το Dropbox Paper είναι ένας νέος αντίπαλος για τα Έγγραφα Google, ο επεξεργαστής κειμένου στη σουίτα γραφείου της Google. Εμείς στο Cloudwards.net χρησιμοποιούμε τα Έγγραφα Google για συνεργασία και έχει αποδειχθεί αρκετά ικανό. Ακόμα, το Dropbox Paper είναι ένα νέο θηρίο και θα μπορούσε να συμβάλει στην ισορροπία, γι ‘αυτό κάνουμε αυτήν τη σύγκριση Dropbox Paper έναντι των Εγγράφων Google (διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox Paper).

Οι δύο εφαρμογές είναι χρήσιμες επειδή σας επιτρέπουν να αφήσετε τους συντάκτες εκτός σύνδεσης και να συνεργαστείτε με άλλους στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Λειτουργίες όπως το ιστορικό εκδόσεων, τα σχόλια και οι προτάσεις διευκολύνουν την εργασία σε ένα έγγραφο εκτός σύνδεσης, την αποστολή, τη λήψη σχολίων, την εφαρμογή και την αποστολή του ξανά.

Μόλις τελειώσετε με την εργασία σας, είναι εύκολο να κάνετε κοινή χρήση με άλλους ή να δημοσιεύσετε σε κοινωνικά δίκτυα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε νέες εκδόσεις ενός εγγράφου διατηρώντας τις παλιές, οπότε είναι απλό να αναθεωρήσετε ή να επαναφέρετε. Εάν ο σκληρός δίσκος σας δυσλειτουργεί ή παρουσιάσει σφάλμα, δεν υπάρχει εγγύηση ότι το λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων θα σας βοηθήσει, οπότε θα είστε ξεκούραστοι γνωρίζοντας ότι τα αρχεία σας είναι επίσης ασφαλή στο cloud.

Εάν δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε τη λογική και θέλετε απλώς την απάντηση, κερδίζει τα Έγγραφα Google. Αν και δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο το Dropbox Paper και δεν μπορεί να ενσωματώσει μέσα, έχει πιο ισχυρές δυνατότητες, όπως καλύτερη επεξεργασία κειμένου και μορφοποίηση σελίδας. Μπορεί επίσης να αποκτήσει πρόσβαση σε μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη πρόσθετων τρίτων.

Για το υπόλοιπο άρθρο, θα σας δώσουμε μια εις βάθος σύγκριση των δύο προγραμμάτων. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υποκείμενη υπηρεσία πίσω από το Dropbox Paper, διαβάστε την κριτική μας για το Dropbox. Εάν θέλετε να μάθετε για ένα άλλο προϊόν που προσφέρει η Google, διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive. Έκανε την καλύτερη δωρεάν λίστα αποθήκευσης cloud.

The Battle: Dropbox Paper εναντίον των Εγγράφων Google

Με τη ρύθμιση του δακτυλίου, ας φτάσουμε στον αγώνα. Έχουμε χωρίσει αυτό το άρθρο σε πολλούς γύρους όπου θα δούμε πώς ταιριάζουν οι δύο διεκδικητές.

Γύρος πρώτος: Διεπαφή

Αν και δεν υπάρχει λογική για τη γεύση, ορισμένα πράγματα είναι προφανή. Η διεπαφή του Dropbox Paper φαίνεται καθαρή και μοντέρνα. Τα Έγγραφα Google μοιάζουν με κλώνο του Microsoft Word. Ωστόσο, το να είσαι παρόμοιο με το Word δεν είναι κακό, καθώς οι χρήστες που το γνωρίζουν δεν θα έχουν προβλήματα προσαρμογής.

paper-vs-docs-paper-interface

Για ευχρηστία, το Dropbox Paper διαθέτει ένα μενού που συμπυκνώνεται σε μία αναπτυσσόμενη λίστα που διευκολύνει την εύρεση ορισμένων από τις δυνατότητες. Βοηθά επίσης ότι δεν υπάρχουν πολλοί για να διαλέξετε. Τα Έγγραφα Google τα οργανώνουν σε ξεχωριστά μενού στο επάνω μέρος του εγγράφου. Μπορείτε να αναζητήσετε την επιλογή που χρειάζεστε χρησιμοποιώντας το μενού “βοήθεια” εάν δεν μπορείτε να την βρείτε.

paper-vs-docs-google-interface

Στην κάτω δεξιά γωνία του Paper, μπορείτε να βρείτε το σύνδεσμο συντομεύσεων πληκτρολογίου. Μας αρέσει που αναδύεται από το πλάι, σας δείχνει τις απαραίτητες πληροφορίες με καθαρό και ελκυστικό τρόπο και δεν καλύπτει το έγγραφο. Χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα, πρέπει να μεταβείτε στο μενού “βοήθεια” και, στη συνέχεια, να αντιμετωπίσετε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Είναι σαφές, αλλά άθλιο. Ωστόσο, μπορείτε να το αναζητήσετε.

Ενώ η διεπαφή των Εγγράφων Google δεν είναι καθόλου κακή, δίνουμε τον πρώτο γύρο στο χαρτί, αν μόνο με ένα μικρό περιθώριο.

Νικητής: Dropbox Paper

Δεύτερος γύρος: Κοινή χρήση

Χρειάζεστε μόνο ένα κλικ για να λάβετε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο με το Dropbox Paper, ενώ τα Έγγραφα Google απαιτούν να μπείτε στο μενού κοινής χρήσης. Ωστόσο, η μέθοδος των Εγγράφων είναι βολική αν θέλετε να ορίσετε δικαιώματα. Όλα είναι ένα μέρος και μπορείτε να τα ορίσετε ξεχωριστά για κάθε χρήστη ενώ τους προσκαλείτε. Το χαρτί έχει ένα ξεχωριστό μενού για δικαιώματα.

paper-vs-docs-paper-share

Τα Έγγραφα σάς επιτρέπουν να κάνετε κοινή χρήση απευθείας στο Google+, το Facebook και το Twitter. Το χαρτί μπορεί να δημοσιεύσει απευθείας στο Slack.

paper-vs-docs-google-share

Χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις κατόχου, όπως να εμποδίσετε τους συντάκτες να αλλάξουν δικαιώματα πρόσβασης ή να προσθέσουν νέα άτομα και να απαγορεύσουν στους σχολιαστές και τους θεατές να κάνουν λήψη, εκτύπωση ή αντιγραφή του αρχείου σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε το έγγραφο δημόσιο, προσβάσιμο σε όλους με τον σύνδεσμο ή μόνο σε επιλεγμένα άτομα. Το χαρτί μπορεί να κάνει μόνο τα δύο τελευταία.

Τα Έγγραφα Google είναι ο προφανής νικητής, καθώς προσφέρει περισσότερο έλεγχο για το ποιος μπορεί να κάνει τι με τα έγγραφά σας και μπορεί να τα κοινοποιήσει σε κοινωνικά δίκτυα. Εάν πρέπει να κάνετε κοινή χρήση τύπων αρχείων εκτός των εγγράφων, διαβάστε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για κοινή χρήση.

Νικητής: Έγγραφα Google

Γύρος τρίτος: Χαρακτηριστικά μορφοποίησης

Το Dropbox Paper έχει έναν γρήγορο τρόπο μορφοποίησης κειμένου: επιλέξτε τη λέξη ή το κείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε και θα εμφανιστεί μια ωραία γραμμή εργαλείων με επιλογές για να το κάνετε τολμηρό, να προσθέσετε μια επισήμανση ή να το διαγράψετε, να το αλλάξετε σε μια επικεφαλίδα, να ξεκινήσετε μια λίστα με κουκκίδες , δημιουργήστε ένα σχόλιο ή δημιουργήστε το σε μια λίστα υποχρεώσεων. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Markdown για πρόσβαση στις υπόλοιπες επιλογές, αν και δεν υπάρχουν πολλές.

χαρτί-vs-docs-χαρτί-μορφοποίηση

Τα Έγγραφα Google δεν είναι μόνο παρόμοια με το Word στην εμφάνιση, αλλά και σε λειτουργίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεράστια βιβλιοθήκη γραμματοσειρών των Εγγράφων, να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς σε μια συγκεκριμένη τιμή, να χρωματίσετε πάνω από αυτό, να αυξήσετε ή να μειώσετε την εσοχή, να επιλέξετε ευθυγράμμιση και να εφαρμόσετε άλλες μορφές που περιμένουμε από τους εκδότες εκτός σύνδεσης.

paper-vs-docs-docs-μορφοποίηση

Λαμβάνοντας υπόψη τον πλούτο των δυνατοτήτων μορφοποίησης κειμένου, είναι εύκολο να δείτε τα Έγγραφα να χτυπούν το χαρτί σε αυτόν τον γύρο.

Νικητής: Έγγραφα Google

Γύρος τέταρτος: Ενσωμάτωση μέσων

Στην περίπτωση των Εγγράφων, η ενσωμάτωση πολυμέσων εξαρτάται από την τοποθέτηση φωτογραφιών επειδή δεν μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο ή να εισαγάγετε συνδέσμους ήχου. Το Paper υποστηρίζει όλους τους τύπους αρχείων που μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση στο Dropbox, συμπεριλαμβανομένων βίντεο YouTube και Vimeo και συνδέσμων Soundcloud. Εάν ψάχνετε χώρο αποθήκευσης για τα πολυμέσα σας, διαβάστε τον καλύτερο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες και βίντεο.

Το χαρτί είναι πιο ευέλικτο, οπότε κερδίζει αυτόν τον γύρο.

paper-vs-docs-paper-media

Νικητής: Dropbox Paper

Γύρος πέντε: Γενικά χαρακτηριστικά

Τα Έγγραφα Google και το Dropbox Paper μοιράζονται ορισμένες δυνατότητες, όπως λίστα υποχρεώσεων, καταμέτρηση λέξεων, ημερολόγιο, ιστορικό εγγράφων, εξαγωγή και εκτύπωση. Η Google σάς επιτρέπει να εξάγετε σε επτά τύπους αρχείων, ενώ το Paper έχει μόνο τρεις. Και οι δύο χρησιμοποιούν το Ημερολόγιο Google.

Οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί.

paper-vs-docs-paper-to-do

Το Paper έχει ένα δροσερό χαρακτηριστικό που ονομάζεται “templatize” που σας επιτρέπει να ορίσετε έγγραφα ως πρότυπα για να επιταχύνετε τη δημιουργία νέων εγγράφων. Το Paper σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε προεπισκόπηση του εγγράφου σας σε μια ελκυστική προβολή παρουσίασης, η οποία έχει και μια “σκοτεινή λειτουργία”.

paper-vs-docs-paper-temlatize

paper-vs-docs-paper-general-menu

Εκτός από τη λίστα υποχρεώσεων, τα Έγγραφα ενσωματώνονται στο Google Keep, μια από τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων. Σας επιτρέπει να, για παράδειγμα, να κάνετε σημειώσεις σχετικά με την εργασία στο τηλέφωνό σας και, στη συνέχεια, να έχετε πρόσβαση σε αυτές ενώ βρίσκεστε στον φορητό υπολογιστή σας.

Η ρύθμιση σελίδας σάς επιτρέπει να ορίσετε το μέγεθος χαρτιού από γράμμα σε μέγεθος B5, ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό του σε οριζόντιο ή κατακόρυφο και μεμονωμένα περιθώρια.

paper-vs-docs-google-page-setup

Τα Έγγραφα έχουν επίσης δύο δυνατότητες που βοηθούν στην επιλογή λέξεων: Λεξικό και Εξερεύνηση. Το Λεξικό σάς βοηθά να ορίσετε λέξεις που δεν γνωρίζετε, ενώ η Εξερεύνηση σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την ισχυρή μηχανή αναζήτησης του Google για έρευνα στον ιστό. Και τα δύο εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε να εργάζεστε ενώ τα χρησιμοποιείτε.

paper-vs-docs-google-λεξικό

Μπορείτε να ορίσετε τη γλώσσα του εγγράφου σας σε οτιδήποτε από τα Αφρικανικά έως τα Κορεατικά. Εάν το έγγραφο έχει διαφορετική γλώσσα σε αυτό, η λειτουργία μετάφρασης θα σας βοηθήσει να γεφυρώσετε το κενό γλώσσας. Εάν προτιμάτε να μην πληκτρολογείτε, υπάρχει και φωνητική πληκτρολόγηση.

Τα Έγγραφα μπορούν να ενσωματωθούν σε πολλές εφαρμογές, όπως DocuSign, Thesaurus, δημιουργούς διαγραμμάτων, WordPress για Έγγραφα Google και άλλα. Οι Παρουσιάσεις Google, για παρουσιάσεις και Φύλλα Google, για υπολογιστικά φύλλα, μεταβείτε με τα Έγγραφα για να δημιουργήσετε τη σουίτα γραφείου Google. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα αυτά χρησιμοποιώντας το Google, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο εύκολη την εργασία με έγγραφα.

Είναι σαφές ότι τα Έγγραφα Google διαθέτουν πολλές δυνατότητες που δεν διαθέτει το Dropbox Paper. Εάν αναζητάτε ισχύ επεξεργασίας πρωτογενούς κειμένου, αυτή η κατηγορία θα πρέπει να τη διευθετήσει για εσάς.

Νικητής: Έγγραφα Google

Γύρος Έξι: Συνεργασία

Και οι δύο εφαρμογές χειρίζονται τη συνεργασία με παρόμοιο τρόπο. Αφού μοιραστείτε το έγγραφό σας, οι προσκεκλημένοι συνεργάτες μπορούν να το επεξεργαστούν ταυτόχρονα και η θέση τους επισημαίνεται από έναν δρομέα. Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται από διαφορετικά άτομα αντιστοιχούν σε διαφορετικά χρώματα, επομένως είναι εύκολο να εντοπίσετε ποιος έκανε τι. Το ιστορικό εγγράφων θα δημιουργήσει εκδόσεις που ταιριάζουν με τις αλλαγές που έγιναν από διαφορετικούς συντάκτες.

paper-vs-docs-google-collab

paper-vs-docs-paper-collab

Με οποιαδήποτε από τις δύο υπηρεσίες, μπορείτε να εργαστείτε σε πραγματικό χρόνο, να δείτε τι έκαναν οι άλλοι και να διαβάσετε το ιστορικό των εγγράφων σας, οπότε θα ονομάσουμε αυτήν την κατηγορία ισοπαλία.

Αν θέλετε να βελτιώσετε την εμπειρία συνεργασίας, διαβάστε σχετικά με τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για συνεργασία. Για να κάνετε την κατανεμημένη εργασία λιγότερο επώδυνη, διαβάστε το πώς να κάνετε την απομακρυσμένη εργασία εύκολη.

Νικητής: Tie

Τελικές σκέψεις

Το Dropbox Paper είναι μια καλή προσπάθεια κατάργησης των Εγγράφων Google, αλλά μόνο μιας προσπάθειας. Το χαρτί είναι ελκυστικό και διαισθητικό στη χρήση, έχει ενδιαφέρουσες δυνατότητες και μπορεί να ενσωματώσει πολλά μέσα και άλλους τύπους αρχείων, αλλά δεν είναι κοντά στις δυνατότητες επεξεργασίας κειμένου των Εγγράφων. Το ίδιο ισχύει για γενικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την παραγωγικότητα.

Τα Έγγραφα Google είναι ο νικητής στη σύγκριση μας, αλλά τι πιστεύετε; Χρησιμοποιείτε κάτι άλλο για να εργαστείτε στα έγγραφά σας στο διαδίκτυο; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me