DreamHost εναντίον HostGator Battle It Out το 2020

Το DreamHost είναι εύκολα μία από τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που έχουμε ελέγξει. Προσφέρει έναν μακρύ κατάλογο σχεδίων, το καθένα αισθάνεται καλά με την τιμή του, εκτός από εξαιρετική ταχύτητα, ανώτερη ασφάλεια και φθηνές τιμές. Το HostGator, από την άλλη πλευρά, έχει μερικά προβλήματα, συγκεκριμένα στα τμήματα απορρήτου και ταχύτητας. 


Σε αυτήν τη σύγκριση DreamHost εναντίον HostGator, θα δούμε πώς θα συσσωρεύονται βήμα προς βήμα, απομονώνοντας τις μεταβλητές που τις κάνουν να λάμπουν και αυτές που τις κάνουν να βυθίζονται. Στο τέλος, θα γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τη φιλοξενία του ιστότοπού σας. Ωστόσο, σας συνιστούμε να διαβάσετε την κριτική DreamHost και HostGator, επιπλέον αυτού του οδηγού.

Επειδή θα επικεντρωθούμε κυρίως σε αυτές τις υπηρεσίες φιλοξενίας ιστού, η συνολική κατάταξή τους θα μπορούσε να αλλάξει. Όπως μπορείτε να δείτε στη σύγκριση DreamHost εναντίον SiteGround, μερικές φορές μια υπηρεσία που είναι καλύτερη από την υπόλοιπη αγορά δεν είναι καλύτερη όταν συγκρίνεται μεμονωμένα.

Ρύθμιση αγώνα: DreamHost εναντίον HostGator

Για τις συγκρίσεις μας, ακολουθούμε χαλαρά τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται σε μεμονωμένες κριτικές. Το “Loosely” είναι η λέξη που λειτουργεί, εδώ, καθώς ακολουθώντας τις κριτικές μας, θα είχε ως αποτέλεσμα ένα οκτώ στρογγυλό λουτρό αίματος που δεν είναι μόνο μακρύ, αλλά και άδικο. Αντί να δώσουμε ίσο βάρος, ας πούμε, τύπους φιλοξενίας και ταχύτητα, συμπυκνώσαμε τα κριτήρια ελέγχου. 

Διαπιστώσαμε ότι πέντε τομείς είναι σημαντικοί: χαρακτηριστικά, τιμολόγηση, ευκολία χρήσης, ταχύτητα και ασφάλεια. Η υποστήριξη είναι επίσης σημαντική, αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπή υποστήριξη, συνήθως δεν είναι ανησυχητικό. Κάθε γύρος αξίζει έναν βαθμό, και όποια υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού αξιώσει τρεις ή περισσότερους πόντους στο τέλος θα είναι ο νικητής μας. 

Κάθε γύρος θα ξεκινήσει με μερικές σημειώσεις σχετικά με τις προσδοκίες μας για αυτά τα κριτήρια. Για παράδειγμα, αναζητούμε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας στον πρώτο γύρο και μια γενναιόδωρη πολιτική επιστροφής χρημάτων στον δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το πόσο καλά οι υπηρεσίες ικανοποίησαν τις προσδοκίες μας για αυτόν τον γύρο και, στη συνέχεια, θα δώσουμε μερικές σκέψεις για το πώς συγκρίνονται. Τέλος, θα δηλώσουμε νικητή και θα κερδίσουμε έναν βαθμό. 

Τούτου λεχθέντος, προτείνουμε να διαβάσετε σε κάθε γύρο και όχι απλώς να σαρώσετε τους νικητές. Ορισμένοι γύροι είναι πολύ κοντά, αναγκάζοντάς μας να κάνουμε μια κρίση σχετικά με τις πτυχές που πιστεύουμε ότι είναι οι πιο σημαντικές – μια αξιολόγηση που δεν ισχύει απαραίτητα για εσάς.

1

Χαρακτηριστικά

Οι οικοδεσπότες Ιστού έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις δυνατότητες. Οι δωρεάν διαφημιστικές πιστώσεις του iPage φαίνονται πλέον παλιές σε σύγκριση με το προηγμένο λογισμικό διακομιστή του Hostinger (διαβάστε την κριτική iPage και την κριτική Hostinger). Αν και εκτιμούμε επιπλέον καλούδια, δεν αποτελούν την κατάλληλη αντικατάσταση για αυτό που θεωρούμε βασικά χαρακτηριστικά. 

Αυτές οι δυνατότητες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τρία πράγματα: δημιουργία, βελτιστοποίηση και προστασία του ιστότοπού σας. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα χαρακτηριστικό σε κάθε περιοχή. Για παράδειγμα, μια σταθερή υπηρεσία σε αυτόν τον γύρο θα παρέχει ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, ενσωματωμένη προσωρινή αποθήκευση και καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας. Θα συγκρίνουμε τι προσφέρουν το DreamHost και το HostGator όσον αφορά τις λειτουργίες και επίσης όταν εισάγουν αυτές τις λειτουργίες στη σύνθεση.

DreamHost

Το DreamHost προσφέρει μια εξαιρετική γκάμα χαρακτηριστικών που ταιριάζουν απευθείας στους τρεις τομείς που αναφέρονται παραπάνω. Θα μιλήσουμε για τη δημιουργία σε ένα λεπτό, αλλά για βελτιστοποίηση, έχετε πλήρη αποθηκευτικό χώρο SSD και προσωρινή μνήμη σε συγκεκριμένους τύπους φιλοξενίας και για την εξασφάλιση, έχετε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS. 

Ενώ τα κοινόχρηστα σχέδια εξακολουθούν να παρουσιάζουν πολλές δυνατότητες, τα σχέδια WordPress ξεχωρίζουν περισσότερο. Το DreamHost το έκανε στην καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για οδηγό WordPress με τα σχέδια DreamPress – διαχειριζόμενες λύσεις WordPress ενσωματωμένες σε περιβάλλον cloud (διαβάστε την κριτική MDDHosting για έναν άλλο κεντρικό υπολογιστή που εστιάζει στο cloud). 

Τα σχέδια του DreamPress συνοδεύονται από όλες τις προαναφερθείσες δυνατότητες, καθώς και απεριόριστο CDN, μια σταδιοποίηση WordPress με ένα κλικ, διαχειριζόμενες ενημερώσεις WordPress και μια πληρωμένη έκδοση του Jetpack, η οποία είναι απαραίτητη προσθήκη WordPress (όπως μπορείτε να διαβάσετε στον οδηγό για αρχάριους για τη χρήση WordPress). 

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Remixer, το οποίο είναι το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων του DreamHost. Αν και δεν ταιριάζει με τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων, το Remixer είναι μια σταθερή προσφορά, ταιριάζει με μια διεπαφή τύπου μπλοκ που μοιάζει με Webnode (διαβάστε την αναθεώρηση Webnode). Η επιλογή θέματος είναι επίσης συμπαγής.

dreamhost-review-remixer

Ωστόσο, το Remixer έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους κατασκευαστές ιστότοπων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εξαιρετική επιλογή θέματος και την εύκολη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης για να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας, αλλά μπορείτε επίσης να εξαγάγετε τον τελικό ιστότοπο στο WordPress. Αν θέλετε την ευελιξία του WordPress αλλά δεν σας ενδιαφέρει να προσλάβετε έναν προγραμματιστή ή να αγοράσετε ένα θέμα, το Remixer είναι ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βάλετε το δάχτυλό σας και στους δύο κόσμους. 

HostGator

Το HostGator έχει εξίσου πολλές δυνατότητες με το DreamHost, αλλά δεν καλύπτει το εύρος των σχεδίων. Αντί να διαλύσει τα επίπεδα φιλοξενίας βάσει της απόδοσης, το HostGator, ως επί το πλείστον, τα διασπά με βάση τις λειτουργίες που έχετε, κάτι που είναι μια χρονολογημένη πρακτική που έχουμε δει από υπηρεσίες όπως το Bluehost (διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost).

Όπως το iPage και το JustHost (διαβάστε την κριτική μας στο JustHost), το HostGator αποσπά την προσοχή από την έλλειψη λειτουργιών με δωρεάν διαφημιστικές πιστώσεις και πολλά προγράμματα εγκατάστασης με ένα κλικ. Δεν παραπονιόμαστε, αλλά αυτά δεν είναι χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο – είναι προσδοκίες. Αυτό που λείπει είναι ο χώρος αποθήκευσης SSD σε πακέτα, καθώς και καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και προσωρινή αποθήκευση, τα οποία εμφανίζονται στα προγράμματα WordPress.

Οι δυνατότητες που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιό σας είναι διαθέσιμες στην αγορά και, ενώ εκτιμούμε το μονοαπευθυντικό κατάστημα, καλά, για ψώνια, θα θέλαμε να περιλαμβάνονται τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά εκτός πύλης. 

hostgator-κριτική-αγορά

Εκεί που το HostGator λάμπει βρίσκεται στο κτίριο. Έχετε στη διάθεσή σας δύο κατασκευαστές ιστότοπων, αν και ένας από αυτούς είναι σαφώς ανώτερος. Το πρώτο είναι το οικοδόμο ιστότοπων του HostGator, το οποίο (όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το Gator) δεν είναι τόσο εντυπωσιακό. 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Weebly για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική μας στο Weebly, είναι μια σταθερή συμπερίληψη για οποιοδήποτε πακέτο φιλοξενίας, κατάλληλο για διεπαφή χωρίς ανοησίες, μια υπέροχη επιλογή θεμάτων και συμπαγείς ενοποιήσεις τρίτων. Το HostGator παρέχει το πακέτο “connect”, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του Weebly με τον δικό σας τομέα. 

Στρογγυλές σκέψεις

Αυτός ο γύρος δεν έρχεται κάτω από τις συμπεριλαμβανόμενες λειτουργίες, αλλά μάλλον όπου έρχονται αυτές οι λειτουργίες. Το DreamHost παρέχει τα βασικά στοιχεία σε όλα τα σχέδια, αξιοποιώντας τα καθώς αυξάνεται η τιμή. Το HostGator, από την άλλη πλευρά, σας δίνει σχεδόν τίποτα στο low-end, αναγκάζοντάς σας να κάνετε αναβάθμιση σε ένα δαπανηρό πακέτο για να λάβετε μια ολοκληρωμένη λίστα δυνατοτήτων.

Γύρος: Σημείο χαρακτηριστικών για το DreamHost

Λογότυπο DreamHost
Λογότυπο HostGator

2

Τιμή

Η τιμολόγηση είναι ένα πολύπλοκο θέμα για οικοδεσπότες Ιστού. Ενώ υπάρχουν εξαιρέσεις (διαβάστε το 1 μας&1 κριτική IONOS για μία από αυτές), οι περισσότερες υπηρεσίες περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της αγοράς για να διευκρινιστεί το ποσοστό που θα πληρώσετε. Αυτό που διαφημίζεται ως πακέτο που κοστίζει μερικά δολάρια το μήνα είναι συχνά περισσότερα από 100 $ όταν καταχωρίζετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Αυτό συμβαίνει επειδή θα χρειαστεί να αγοράσετε πολλά χρόνια φιλοξενίας για να έχετε μια αξιοπρεπή τιμή. 

Σε αυτόν τον γύρο, εξετάζουμε την τιμή των DreamHost και HostGator, αλλά και πόσο σαφής είναι αυτή η τιμή σε όλη τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Επιπλέον, θα συγκρίνουμε τις διαθέσιμες χρονικές περιόδους των σχεδίων και τις εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων.

DreamHost

Το DreamHost είναι φθηνό σε γενικές γραμμές, αν και μπορεί να μην φαίνεται έτσι στην αρχή. Σε σύγκριση με μια υπηρεσία όπως το Hosting24, το ποσοστό του DreamHost είναι υψηλότερο (διαβάστε την κριτική μας στο Hosting24). Κατά την ανανέωση, ωστόσο, το DreamHost είναι φθηνότερο από το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού και σας δίνει ευελιξία στη διάρκεια της εκκίνησης. Αν ψάχνετε για φτηνή φιλοξενία ιστοσελίδων, το DreamHost είναι ένα σίγουρο στοίχημα. 

Τα κοινόχρηστα πακέτα είναι πολύ εντυπωσιακά, με το DreamHost να προσφέρει μια τιμή γνωριμίας μικρότερη από 3 $ ανά μήνα για ένα έτος ή τρία χρόνια, και μια τιμή 6 $ ανά μήνα κατά την ανανέωση. Αυτό το ποσοστό ανανέωσης ισχύει και για το μηνιαίο πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει το DreamHost, ευτυχώς, χωρίς ποινή (διαβάστε την κριτική Arvixe για ένα παράδειγμα κεντρικού υπολογιστή που τιμωρεί τους μηνιαίους χρήστες). 

Τα σχέδια DreamPress είναι πιο ακριβά, αλλά εξακολουθούν να είναι ελαφρώς φθηνότερα από το Kinsta με παρόμοιο σύνολο χαρακτηριστικών (διαβάστε την κριτική μας για το Kinsta). Τούτου λεχθέντος, αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε το σημείο τιμής 20 έως 30 $, το SiteGround είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση προϋπολογισμού.

Αυτό που ξεχωρίζει το DreamHost περισσότερο, ωστόσο, είναι η εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Έχετε 97 ολόκληρες μέρες για να αλλάξετε γνώμη, κάτι που αντιστοιχεί μόνο στην εγγύηση επιστροφής χρημάτων της A2 Hosting ανά πάσα στιγμή (διαβάστε την κριτική της φιλοξενίας A2). Η εγγύηση του DreamHost ισχύει επίσης ανεξάρτητα από τη διάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα, έχετε ακόμα βόρεια τριών μηνών για να πάρετε όλα τα χρήματά σας πίσω. 

HostGator

Η σύγκριση του πίνακα τιμών του HostGator με το DreamHost δείχνει ότι οι υπηρεσίες είναι παρόμοιες όταν πρόκειται για τιμές. Τα κοινόχρηστα σχέδια ξεκινούν σχεδόν στο ίδιο σημείο τιμών και τα προγράμματα WordPress είναι ακόμη φθηνότερα με το HostGator. Ωστόσο, η εμφάνιση μπορεί να είναι παραπλανητική και αυτό είναι σίγουρα αλήθεια εδώ. 

Οι τιμές που αναφέρονται στον ιστότοπο του HostGator ισχύουν μόνο αν αγοράσετε εκ των προτέρων τρία χρόνια φιλοξενίας. Ωστόσο, το HostGator προσφέρει επίσης προγράμματα ενός και δύο ετών, καθώς και διάρκειας ενός, τριών και έξι μηνών. Όσο μικρότερη είναι η διάρκεια, τόσο πιο ακριβό παίρνει η μηνιαία τιμή.

Τα προγράμματα ενός, τριών και έξι μηνών χρεώνουν το ποσοστό ανανέωσης, το οποίο είναι 11 $ για το πιο φθηνό κοινόχρηστο πρόγραμμα. Το HostGator μπορεί να σας δώσει ένα καλό κομμάτι στον αρχικό σας όρο, αλλά το αντισταθμίζετε μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε πολλή φιλοξενία για να λάβετε την έκπτωση, που σημαίνει σημαντικό προκαταβολικό κόστος. 

Ευτυχώς, η εγγύηση επιστροφής χρημάτων δεν είναι κακή. Το HostGator προσφέρει 45 ημέρες για να λάβετε επιστροφή χρημάτων, κάτι που είναι περισσότερο από τους περισσότερους οικοδεσπότες. Ακόμα κι έτσι, είναι λιγότερο από το DreamHost και το InMotion Hosting, το τελευταίο από τα οποία σας δίνει πλήρεις 90 ημέρες (διαβάστε την κριτική μας στο InMotion Hosting).

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Όπως και ο γύρος, αυτός είναι αρκετά σαφής. Το HostGator είναι πιο ακριβό κατά την ανανέωση και σας αναγκάζει να αγοράσετε πολλά χρόνια φιλοξενίας για να έχετε μια αξιοπρεπή τιμή. Το DreamHost έχει ένα απλό πρόγραμμα τιμολόγησης που κοστίζει περίπου το μισό κατά την ανανέωση και σας δίνει ευελιξία όταν πρόκειται για διάρκεια χωρίς τιμωρία.

Γύρος: Σημείο τιμής για το DreamHost

Λογότυπο DreamHost
Λογότυπο HostGator

3

Ευκολία στη χρήση

Με όλες τις κριτικές φιλοξενίας ιστοσελίδων, αγοράζουμε ένα πρόγραμμα ανώνυμης περιήγησης ώστε να μπορούμε να το βιώσουμε το ίδιο όπως θα κάνατε. Αυτό ξεκινά με την προσγείωση στον ιστότοπο, την περιήγηση στη λίστα των διαθέσιμων σχεδίων, την επιλογή ενός και την ολοκλήρωση της ολοκλήρωσης αγοράς. Σε αυτόν τον γύρο, θα δούμε πόσο εύκολο είναι να αγοράσετε ένα σχέδιο και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με το DreamHost και το HostGator.

DreamHost

Το DreamHost καθιστά απλή την εύρεση και την επιλογή ενός σχεδίου. Ο ιστότοπος είναι μοντέρνος και διαισθητικός και κάθε σελίδα προϊόντος παρέχει εναλλαγή για να βλέπετε μηνιαίες και ετήσιες τιμές. Μόλις επιλέξετε ένα πρόγραμμα, ο ιστότοπος σάς φέρνει σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς τρίτου μέρους που προκαλεί ντροπή στο ταμείο πολλαπλών βημάτων του Namecheap (διαβάστε την κριτική μας στο Namecheap). 

Η διαδικασία αγοράς δεν σας βομβαρδίζει ούτε με πρόσθετα ή πρόσθετες υπηρεσίες. Ζητά τη διάρκεια που θέλετε να αγοράσετε και λίγο άλλο, κάνοντας όλη τη διαδικασία να αισθάνεται αβίαστη. Αφού ολοκληρώσετε την πληρωμή, θα μεταβείτε απευθείας σε μια σελίδα δημιουργίας κωδικού πρόσβασης, η οποία είναι καλύτερη από την αποστολή email με τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας (διαβάστε την κριτική LunarPages για να μάθετε γιατί). 

Τέλος, μπορείτε να συνδεθείτε. Το DreamHost χρησιμοποιεί έναν ιδιόκτητο πίνακα ελέγχου που συνδυάζει τη διαχείριση λογαριασμών και ιστότοπων σε ένα μόνο μέρος. Τούτου λεχθέντος, στερείται της φινέτσας των πινάκων ελέγχου με τους Pagely και Kinsta. Ο πίνακας ελέγχου του DreamHost μοιάζει περισσότερο με το Midphase, προβάλλοντας όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες μέσω ενός αριστερού μενού (διαβάστε την κριτική Midphase).

dreamhost-review-control-panel

Αντί να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην υπηρεσία που έχετε αγοράσει, το DreamHost έχει καρτέλες για κάθε υπηρεσία που προσφέρει. Πίσω από τις υπηρεσίες που δεν σας ανήκουν είναι οι διαφημίσεις για την αγορά τους, γεγονός που οδηγεί σε μια φουσκωμένη διεπαφή. Τούτου λεχθέντος, μας αρέσει να έχουμε τα πάντα κάτω από μια στέγη, οπότε είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε το DreamHost.

HostGator

Το HostGator παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα κατά την ολοκλήρωση της αγοράς, όχι επειδή η ολοκλήρωση της αγοράς είναι δύσκολη, αλλά επειδή θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην πληρώνετε υπερβολικά για τη συνδρομή σας. Όπως αναφέρθηκε στον δεύτερο γύρο, το HostGator σας δίνει μια τιμή για τρία χρόνια. Επιπλέον, προεπιλέγει πολλά πρόσθετα κατά την ολοκλήρωση της αγοράς, κάτι που είναι ενοχλητικό. 

Μόλις ολοκληρώσετε την πληρωμή, το HostGator θα σας στείλει πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα εκ των οποίων θα περιέχει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης. Αυτή η μέθοδος παράδοσης θέτει ορισμένα προβλήματα. Εάν ο πελάτης αποτύχει να έχει κρυπτογραφημένη σύνδεση, το email θα φτάσει σε μια μη ασφαλή σύνδεση, πράγμα που σημαίνει ότι μια επίθεση man-in-the-middle θα μπορούσε να αποκαλύψει τις βρώμικες λεπτομέρειες του λογαριασμού σας. Επιπλέον, ο κωδικός πρόσβασης που μας στάλθηκε δεν λειτούργησε. 

Ωστόσο, θα ξεχάσετε γρήγορα αυτά τα σφάλματα μόλις προσγειωθείτε στον πίνακα ελέγχου. Το HostGator χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο cPanel που αξίζει την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με τον οδηγό cPanel, συνδυάζοντας τη διαχείριση λογαριασμών και φιλοξενίας κάτω από μια ενιαία οροφή με τρόπο ακόμα πιο διακριτό από το DreamHost.

hostgator-κριτική-cpanel

Μπορείτε να μεταβείτε στην αγορά για να αγοράσετε επιπλέον υπηρεσίες, να αποκτήσετε πρόσβαση στην υποστήριξη χρησιμοποιώντας την αριστερή γραμμή και να διαχειριστείτε τους τομείς σας από την ίδια οθόνη. Εάν θέλετε να ανακαλύψετε τις λεπτομέρειες, το HostGator παρέχει μια πλήρη έκδοση του cPanel. Ο πίνακας ελέγχου του HostGator μοιάζει με τη δεύτερη έκδοση του DreamHost’s. Είναι πιο περιεκτικό, πιο ισχυρό και καλύτερα βελτιστοποιημένο.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το DreamHost έχει μια απλή διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς, ενώ το HostGator σας κρατάει στα πόδια σας επιλέγοντας μια διάρκεια και μερικά πρόσθετα. Τούτου λεχθέντος, ο πίνακας ελέγχου είναι πιο σημαντικός εδώ. Είναι πολύ παρόμοια, συνολικά, αλλά το HostGator αισθάνεται πιο εκλεπτυσμένο, κάτι που αρκεί για να το βάλει για πρώτη φορά.

Γύρος: Σημείο ευκολίας χρήσης για HostGator

Λογότυπο DreamHost
Λογότυπο HostGator

4

Ταχύτητα και ώρα λειτουργίας

Μετράμε την ταχύτητα και το χρόνο λειτουργίας χρησιμοποιώντας δύο εργαλεία: Pingdom Speed ​​Test και Load Impact. Για να διασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ξεκινάμε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας το πιο φθηνό κοινόχρηστο σχέδιο και εγκαθιστούμε ένα κενό αντίγραφο του WordPress. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να εξαλείψουμε τις μεταβλητές και να απομονώσουμε την απόδοση του web host μόνο.

DreamHost

Το DreamHost είχε καλή απόδοση στις δοκιμές ταχύτητας, παρόλο που έχουμε δει ταχύτερους οικοδεσπότες. Σημείωσε 90 στα 100 από το Pingdom, υποδηλώνοντας μια καλή παρέμβαση από τον οικοδεσπότη Ιστού στην ταχύτητα φόρτωσης. Συγκριτικά, η Bluehost σημείωσε 94 στα 100, και το A2 Hosting και το SiteGround σημείωσαν 96. 

dreamhost-review-speed-test

Ανακαλύπτοντας το παραπάνω γράφημα, μπορούμε να δούμε ότι η πλειονότητα του χρόνου φόρτωσης – που ήταν λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο – προέκυψε από τη μέτρηση “αναμονή”. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα περιήγησης περίμενε να λάβει δεδομένα από το διακομιστή. Λαμβάνοντας υπόψη το πιο φθηνό κοινόχρηστο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την προσωρινή αποθήκευση που περιλαμβάνεται στα σχέδια DreamPress, αυτός είναι ο πιο πιθανός ένοχος.

Το Load Impact είχε καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να τονίσουμε τον διακομιστή, στέλνοντας 50 εικονικούς χρήστες μέσα σε πέντε λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημειώνουμε το χρόνο απόκρισης κάθε χρήστη, καθώς και τυχόν ανεκπλήρωτα αιτήματα. Το DreamHost είχε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ασυνέπειας, αν και ήταν μακριά από τη φρικτή απόδοση που σημειώσαμε στην κριτική μας στο GreenGeeks. 

dreamhost-review-load-αντίκτυπο

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, είχαμε 100% χρόνο λειτουργίας. Το DreamHost σας έχει καλύψει, αν έχετε κάποιο χρόνο διακοπής. Σε αντίθεση με τους περισσότερους οικοδεσπότες Ιστού που υπόσχονται 99,9% uptime, το DreamHost έχει εγγύηση 100% uptime. Για κάθε ώρα ο ιστότοπός σας είναι εκτός λειτουργίας, θα λάβετε πίστωση για μια ημέρα φιλοξενίας. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο έως το 10 τοις εκατό της επόμενης περιόδου φιλοξενίας, που σημαίνει ότι καλύπτει μόνο τις πρώτες τρεις ώρες.

HostGator

Το HostGator είναι ο ιστότοπος με τη χειρότερη απόδοση που έχουμε διανύσει μέσω του Pingdom. Σημείωσε 83 στα 100, κάτι που διαφέρει περισσότερο από το DreamHost από ό, τι φαίνεται στην αρχή. Ο ιστότοπός μας δεν είχε περιεχόμενο, οπότε 17 βαθμοί από μια τέλεια βαθμολογία υποδηλώνουν ότι υπάρχουν βελτιστοποιήσεις που δεν λαμβάνει το HostGator. 

hostgator-κριτική-ταχύτητα-δοκιμή

Μπορούμε να δούμε στο γράφημα ότι ο χρόνος αναμονής ήταν σχετικά χαμηλός. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι το HostGator είχε περισσότερα αιτήματα, πιθανώς για σελίδες “σύντομα” και παρόμοια. Το HostGator απέκλεισε επίσης ορισμένα από αυτά τα αιτήματα, πράγμα που σημαίνει ότι έτρωγαν τα περιττά δίκτυα χωρίς να συνεισφέρουν πραγματικά. 

Ενώ το DreamHost έχει αξιοπρεπή ποσότητα ασυνέπειας κατά τη δοκιμή Load Impact, το HostGator είχε ακόμη περισσότερα. Ευτυχώς, όλα τα αιτήματά μας τα κατάφεραν, αλλά υπήρξαν μια σειρά από αιχμές που εμφανίστηκαν καθώς το φορτίο του χρήστη αυξήθηκε.

hostgator-load-αντίκτυπο

Όσον αφορά το χρόνο λειτουργίας, το HostGator είναι καλύτερο από τις περισσότερες υπηρεσίες. Υπάρχει μια εγγύηση 99,9% uptime που – σε αντίθεση με τον αδερφό της, HostMonster – πραγματικά σημαίνει κάτι (διαβάστε την κριτική HostMonster). Εάν ο ιστότοπός σας πέσει ποτέ κάτω από το 99,9 τοις εκατό του χρόνου λειτουργίας, θα λάβετε έναν δωρεάν μήνα φιλοξενίας. Ωστόσο, η εγγύηση ισχύει μόνο για προγράμματα κοινής χρήσης και μεταπωλητή.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Με τους αριθμούς, το DreamHost σκούπισε το πάτωμα με το HostGator σε αυτόν τον γύρο. Όχι μόνο είχε καλύτερη απόδοση κατά την αποστολή ενός χρήστη στον ιστότοπο, αλλά χειρίστηκε επίσης ένα φορτίο 50 επισκεπτών καλύτερα. Τούτου λεχθέντος, το HostGator έχει την ανώτερη εγγύηση χρόνου λειτουργίας. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό για να του δώσει τη νίκη σε αυτόν τον γύρο, είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη.

Γύρος: Ταχύτητα και Uptime Point για το DreamHost

Λογότυπο DreamHost
Λογότυπο HostGator

5

Ασφάλεια και απόρρητο

Ενώ είχαμε πίσω και πίσω άλλους γύρους, αυτός είναι τόσο απλός όσο έρχονται. Η Endurance International Group (EIG) κατέχει το HostGator, το οποίο (όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση του Site5), είναι πολύ κακό για την ασφάλεια και το απόρρητο. Το DreamHost, από την άλλη πλευρά, διατηρεί μια σαφή αφοσίωση στα δεδομένα σας που δεν φαίνονται σχεδόν πουθενά αλλού.

DreamHost

Το DreamHost σάς παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να ασφαλίσετε τον ιστότοπό σας. Προστατεύεστε αυτόματα με ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, ενσωμάτωση Cloudflare και τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού. Επιπλέον, το DreamHost περιλαμβάνει αυτές τις λειτουργίες ασφαλείας σε όλα τα σχέδια, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύεστε ανεξάρτητα από την τιμή που πληρώνετε. 

Το μόνο πράγμα που δεν περιλαμβάνεται είναι ένα εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού, αν και το DreamHost προσφέρει το DreamShield για $ 3 ανά μήνα. Το DreamShield θα σαρώσει τον ιστότοπό σας εβδομαδιαίως για κακόβουλο λογισμικό και θα καθαρίσει αυτόματα ό, τι βρίσκει. Λαμβάνοντας υπόψη τα περισσότερα εργαλεία κακόβουλου λογισμικού σε αυτήν την τιμή απλά σαρώστε τον ιστότοπό σας, το DreamShield είναι εντυπωσιακό. 

Όσο εντυπωσιακό και αν είναι, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την αφοσίωση του DreamHost στο απόρρητο των χρηστών. Κάθε τομέας παρέχει δωρεάν ιδιωτικό απόρρητο τομέα, το οποίο αντικαθιστά τις πληροφορίες που πρέπει να εισαγάγετε στην εγγραφή WHOIS με τις πληροφορίες του DreamHost. Υπάρχουν μόνο λίγες άλλες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν αυτό το επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ενώ η WestHost είναι μία από αυτές (διαβάστε την κριτική μας στο WestHost).

Η πολιτική απορρήτου είναι επίσης σταθερή, αλλά ο αγώνας του DreamHost με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) μιλάει πολλά από αυτά. Το 2017, το DreamHost υπερασπίστηκε έναν ιστότοπο που φιλοξένησε και τις 1,3 εκατομμύρια διευθύνσεις IP που το επισκέφτηκαν. Η σύγκρουση με το DOJ μετακινήθηκε μέχρι το ανώτερο δικαστήριο της Washington DC. Στο τέλος, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει το δικαίωμα να διερευνήσει τις πληροφορίες που περιέχονται στον ιστότοπο του DreamHost».

HostGator

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή του γύρου, η EIG κατέχει το HostGator. Αντί να έχει τη δική της πολιτική απορρήτου, όλες οι μάρκες 80 του EIG χρησιμοποιούν μια συλλογική πολιτική απορρήτου, η οποία δίνει στον μονόλιθο ρητή άδεια να ορυχεία τα δεδομένα σας και να τα πωλεί σε διαφημιζόμενους. 

Η λίστα των διαφημιστικών συνεργατών περιλαμβάνει Amazon Web Services, WPBeginner, Yahoo, Bing, Google Ads, Facebook, Twitter και πολλά άλλα. Η EIG συλλέγει απαγορευτικά τα πάντα για εσάς και τα πουλά για κέρδος. Το απόρρητο τομέα του HostGator, αναπάντεχα, διαρκεί 15 $ ετησίως. 

Ευτυχώς, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι καλύτερα. Το HostGator περιλαμβάνει καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας μέσω του cPanel σε κοινόχρηστα σχέδια και μέσω του CodeGuard σε πιο ακριβά. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει καν το SiteLock – την έκδοση “lite” – που είναι κρίμα. Ευτυχώς, εξακολουθείτε να λαμβάνετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS. 

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που λείπει, ωστόσο, είναι το τείχος προστασίας μιας εφαρμογής ιστού. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στο πακέτο SiteLock $ 40 ανά μήνα. Ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες εμφανίζονται στα πιο ακριβά σχέδια, όπως το εύρος του WordPress, αλλά πρέπει να καλύπτουν πολλά.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Αυτός ο γύρος αποφασίστηκε προτού γράψουμε μια λέξη, όχι επειδή θέλουμε να χάσει η HostGator, αλλά επειδή γνωρίζουμε πώς είναι οι σχηματικές μάρκες EIG. Το DreamHost είναι απίστευτο όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο, αρκετά ώστε να νικήσει σχεδόν οποιονδήποτε οικοδεσπότη. Σε αυτήν την περίπτωση, κέρδισε κατά ένα μίλι. 

Γύρος: Σημείο ασφάλειας και απορρήτου για το DreamHost

Λογότυπο DreamHost
Λογότυπο HostGator

6

Τελικές σκέψεις

Το DreamHost σάρωσε το ταμπλό, πέφτοντας λίγο πίσω στην ευκολία χρήσης του. Τούτου λεχθέντος, προέκυψε μόνο επειδή ο πίνακας ελέγχου του HostGator είναι τόσο καλός, όχι επειδή ο πίνακας ελέγχου του DreamHost είναι κακός. Συνολικά, το DreamHost είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το δηλώσουμε πρωταθλητή μας. 

Νικητής: DreamHost

Παρόλο που το HostGator είναι μια από τις καλύτερες μάρκες EIG, πέφτει σχεδόν σε όλους τους λογαριασμούς. Όλα έχουν μια προειδοποίηση σε αυτό, το οποίο γίνεται ακόμη χειρότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι η τιμή είναι υψηλότερη από τους περισσότερους οικοδεσπότες. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το DreamHost, σας συνιστούμε να ελέγξετε το αρχείο φιλοξενίας ιστοσελίδων πριν αγοράσετε ένα πρόγραμμα με το HostGator. 

Πιστεύετε ότι το DreamHost είναι και η καλύτερη επιλογή; Εάν όχι, γιατί; Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map