Πώς να εγκαταστήσετε το DD-WRT στο δρομολογητή σας στο σπίτι ή στο γραφείο

Καλώς ορίσατε στον οδηγό του Cloudwards.net σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του υλικολογισμικού DD-WRT στο δρομολογητή σας.

Οι χρήστες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους ασύρματους δρομολογητές Small Office / Home Office, τείνουν να βρουν λύσεις OEM απλώς δεν προσφέρουν μεγάλη αξία. Το υλικολογισμικό του Original Equipment Manufacturer (OEM) είναι τόσο ήπιο και δεν διαθέτει δυνατότητες, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως το υλικό του δρομολογητή.

Για παράδειγμα, το λογισμικό OEM συνήθως δεν διαθέτει:

Δυνατότητες τερματισμού VPN

Χαρακτηριστικά διακομιστή αρχείων

Δυνατότητες απομακρυσμένης σύνδεσης

Ένας δρομολογητής μπορεί να διαθέτει τον πιο πρόσφατο και καλύτερο επεξεργαστή, μέγιστη μνήμη RAM και πολλή μνήμη flash. αλλά θα εξακολουθεί να παρεμποδίζεται από το υλικολογισμικό και την έλλειψη χαρακτηριστικών.

Αυτό το γεγονός αφήνει τους καταναλωτές να κάνουν αναζήτηση στο Διαδίκτυο για μια εναλλακτική λύση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αναβοσβήνει ο δρομολογητής τους με το προσαρμοσμένο υλικολογισμικό, είτε της ποικιλίας Tomato είτε DD-WRT.

Σήμερα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο αναβάθμισης ενός οικιακού ασύρματου δρομολογητή με υλικολογισμικό DD-WRT.

Πίνακας περιεχομένων:

 

Πριν ξεκινήσετε, σημειώστε δύο πράγματα.

Πρώτον, αν και το Tomato και το DD-WRT είναι θεμελιωδώς διαφορετικοί τύποι κώδικα, που προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, τα βήματα για την αναβάθμιση ενός δρομολογητή είναι λίγο πολύ τα ίδια και για τα δύο.

Ωστόσο, λόγω μερικών μικρών βημάτων που διαφέρουν μεταξύ των δύο διαδικασιών εγκατάστασης, θα θέλετε να ακολουθήσετε έναν ειδικό οδηγό για την Τομάτα, εάν επιλέξετε αυτήν τη γεύση υλικολογισμικού.

Δεύτερον, απλώς και μόνο επειδή θέλετε προσαρμοσμένο υλικολογισμικό, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το εγκαταστήσετε προσωπικά. η διαδικασία μπορεί να γίνει για εσάς, όπως θα συζητήσουμε στη συνέχεια. 

Μια βολική εναλλακτική λύση στο Flash του δικού σας δρομολογητή

Εάν δεν έχετε τεχνική κλίση, είναι καλύτερα να αγοράσετε έναν δρομολογητή με DD-WRT που είναι ήδη προεγκατεστημένο. Ευτυχώς, οι χρήστες που προτιμούν να μην αναβαθμίσουν προσωπικά τον εξοπλισμό τους μπορούν να αγοράσουν έναν δρομολογητή που έχει ήδη εγκαταστήσει το DD-WRT ή το Tomato από το FlashRouters.com.

Συνιστώ να περιηγηθείτε στον ιστότοπό τους για να δείτε τι προσφέρεται. Εναλλακτικά, δείτε τις προτάσεις μας για τους καλύτερους δρομολογητές VPN του 2020.

Ίσως σκέφτεστε ότι η αγορά ενός δρομολογητή που αναβοσβήνει είναι άχρηστη, δεδομένου ότι εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η διαμόρφωση του δρομολογητή για το οικιακό σας περιβάλλον. Αλλά εδώ είναι τα καλά νέα. Όχι μόνο το FlashRouters.com θα πραγματοποιήσει την αναβάθμιση για εσάς, αλλά θα ρυθμίσει επίσης το λογισμικό DD-WRT για να καλύψει κάθε σας ανάγκη.

Το FlashRouter.com εξυπηρετεί τους πελάτες προεγκαθιστώντας το υλικολογισμικό DD-WRT και τομάτας. Επίσης, η υπηρεσία θα ρυθμίσει εκ των προτέρων τους ασύρματους δρομολογητές, κάνοντάς τους έτσι έτοιμους για χρήση αμέσως.

Προαπαιτούμενα στη διαδικασία αναβάθμισης

Φυσικά, όπως και με οποιοδήποτε άλλο έργο, τα άτομα που θέλουν να αναβοσβήνουν το δρομολογητή τους θα πρέπει να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους πριν ξεκινήσουν. Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις, η πρώτη εκ των οποίων είναι ένας δρομολογητής ικανός να εκτελεί υλικολογισμικό DD-WRT.

Το DD-WRT δεν υποστηρίζει κάθε δρομολογητή που διατίθεται για αγορά από έναν λιανοπωλητή ηλεκτρονικών ειδών, ελέγξτε αν ο δικός σας υποστηρίζεται στη λίστα δρομολογητών DD-WRT.

Εάν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, θα πρέπει είτε να αγοράσετε ένα από το FlashRouters.com είτε να αγοράσετε ένα υποστηριζόμενο μοντέλο από έναν τοπικό προμηθευτή ηλεκτρονικών ειδών.

Τέλος, θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε λήψη του πιο πρόσφατου .αποθήκη Αρχεία εγκατάστασης DD-WRT.

Πώς να κάνετε Flash έναν δρομολογητή χρησιμοποιώντας το DD-WRT

Οι παρακάτω οδηγίες θα εξηγήσουν πώς να αναβαθμίσετε έναν δρομολογητή χρησιμοποιώντας το DD-WRT.

Ωστόσο, αυτά είναι γενικά βήματα και μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ διαφορετικών μοντέλων δρομολογητή. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι δρομολογητές Linksys είναι οι πιο συνηθισμένοι για οικιακή χρήση, θα χρησιμοποιήσουμε τη διεπαφή του ως παράδειγμα.

Βήμα 1: Επαναφέρετε το δρομολογητή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι η αποκαλούμενη επαναφορά 30/30/30. Αν κοιτάξετε στο πίσω μέρος του δρομολογητή, θα είναι ορατό ένα μικρό κουμπί επαναφοράς.

Αυτό το κουμπί επαναφοράς είναι πολύ μικρό, για να αποφευχθεί η τυχαία συμπίεση, οπότε θα χρειαστεί ένα συνδετήρα ή μολύβι για να το πιέσετε προς τα κάτω.

Για να εκτελέσετε επαναφορά 30/30/30 πρώτα βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος και ενεργοποιημένος.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί επαναφοράς για 30 δευτερόλεπτα (χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο).

Στη συνέχεια, διασφαλίζοντας ότι είναι το κουμπί επαναφοράς ακόμα πιεσμένος, αποσυνδέστε το τροφοδοτικό του δρομολογητή και περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Εν τέλει, διατηρώντας πατημένο το κουμπί επαναφοράς, συνδέστε ξανά το τροφοδοτικό του δρομολογητή και περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κρατήσετε πατημένο το κουμπί επαναφοράς καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου, διαφορετικά η διαδικασία επαναφοράς θα αποτύχει.  

Βήμα 2: Συνδεθείτε στο Web Interface

Για να συνδεθείτε στη διεπαφή ιστού του δρομολογητή, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η Javascript. Ως δευτερεύουσα σημείωση, ορισμένα προγράμματα περιήγησης δυσκολεύονται να φορτώσουν τις διεπαφές ιστού διαφόρων δρομολογητών.

Εάν η σελίδα διαχείρισης δεν φορτώνεται σωστά, απλώς δοκιμάστε ένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης.

Επιπλέον, ένας χρήστης πρέπει να γνωρίζει την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή. Για να ανοίξετε τη διεπαφή διαμόρφωσης, εισαγάγετε τη διεύθυνση IP στη γραμμή διευθύνσεων URL ενός προγράμματος περιήγησης, πριν από το “http: //” (για παράδειγμα – http://192.168.1.1).

Αντί να συνδεθείτε ασύρματα ή μέσω άλλης συσκευής δικτύωσης (όπως ένας διακόπτης), συνιστάται να συνδέσετε τον υπολογιστή σας απευθείας στο δρομολογητή μέσω καλωδίου ethernet.

Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο ethernet είναι συνδεδεμένο στη θύρα LAN του δρομολογητή σας και όχι σε θύρα WAN.

Εάν δεν γνωρίζετε ήδη τη διεύθυνση IP του δρομολογητή, απλώς την “προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του Model_XYZ”. Τα μοντέλα Linksys είναι συνήθως προεπιλεγμένα σε ένα πεδίο ονόματος χρήστη που είναι κενό και έναν κωδικό πρόσβασης του “διαχειριστή”.

Και πάλι, τα διαπιστευτήρια διαφέρουν μεταξύ διαφορετικών παρόχων, οπότε απλώς στο Google τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης αν τα έχετε ξεχάσει.

Βήμα 3: Μεταφορτώστε το υλικολογισμικό DD-WRT

Πριν ανεβάσετε το υλικολογισμικό του DD-WRT, διαβάστε την ακόλουθη κρίσιμη προειδοποίηση:

Είναι επιτακτική ανάγκη για τη διαδικασία εγκατάστασης να μην διακόψετε τη διαδικασία κατά την αναβάθμιση ενός δρομολογητή. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να «φτιάξει» το δρομολογητή σας, καθιστώντας το άχρηστο. Η διακοπή της διαδικασίας εγκατάστασης θα μπορούσε να καταστήσει αδύνατη τη φόρτωση νέου υλικολογισμικού ή την επαναφορά στις εργοστασιακές προεπιλογές! 

Εν συντομία, ΜΗΝ εκτελέστε οποιοδήποτε από τα παρακάτω έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία:

Κλείστε τον υπολογιστή σας

Κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Αποσυνδέστε το τροφοδοτικό ενός δρομολογητή

Αποσυνδέστε το καλώδιο ethernet που συνδέει τον υπολογιστή σας με το δρομολογητή

Η διαδικασία συνήθως ολοκληρώνεται εντός δύο λεπτών και μπορεί να επαληθευτεί μόλις η νέα σελίδα σύνδεσης DD-WRT είναι προσβάσιμη από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Λάβετε υπόψη ότι κάθε δρομολογητής έχει διαφορετική διεπαφή ρύθμισης. Ωστόσο, οι επιλογές διαμόρφωσης για αναβοσβήνει ένας δρομολογητής περιέχονται σχεδόν πάντα στην ενότητα “διαχείριση”.

Στα μοντέλα Linksys, κάντε τα εξής:

  1. Συνδεθείτε στη διεπαφή διαμόρφωσης του δρομολογητή
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Διαχειριστής”, η οποία μερικές φορές ονομάζεται “Διαχείριση” ή “Διαχειριστής”
  3. Επιλέξτε “Επιλογή αρχείου” και πλοηγηθείτε στους καταλόγους σας για να εντοπίσετε το αρχείο εγκατάστασης DD-WRT

Εάν είναι δύσκολο να βρεθεί μια ρύθμιση αναβάθμισης υλικολογισμικού, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του δρομολογητή, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Βήμα 4: Συνδεθείτε στη διασύνδεση DD-WRT

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, τα φώτα συνήθως αναβοσβήνουν στον δρομολογητή (και πάλι, διαφέρει μεταξύ διαφορετικών μοντέλων δρομολογητή).

Θυμηθείτε να μην αποσυνδέσετε τον δρομολογητή κατά λάθος ή να διακόψετε τη διαδικασία εγκατάστασής του, διαφορετικά μπορεί να δαγκώσει τη σκόνη.

Μετά την ολοκλήρωση, θα πρέπει να υπάρχει ένα αναδυόμενο παράθυρο που να δείχνει την επιτυχία. Πριν συνεχίσετε, περιμένετε περίπου 5 λεπτά.

Η αναμονή είναι ένα προληπτικό μέτρο που βοηθά στην αποφυγή ακατάλληλων καταστάσεων παρεμβολής χρήστη.

Τέλος, μετά από αναμονή για 5 λεπτά, είναι εντάξει να κάνετε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια” εάν δεν έχει εμφανιστεί μια προτροπή σύνδεσης. Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP πρέπει να είναι 192.168.1.1 για τα περισσότερα μοντέλα δρομολογητών, αλλά και πάλι, μπορεί να διαφέρει μεταξύ διαφόρων κατασκευαστών και μοντέλων.

Τελικές σκέψεις

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε δεν είναι να διακόψετε τη διαδικασία αναβάθμισης. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, η αναβάθμιση ενός δρομολογητή σε DD-WRT θα πρέπει να είναι μια σχεδόν αβίαστη εργασία που διαρκεί μόνο 15 έως 20 λεπτά.

Παρ ‘όλα αυτά, η αναβάθμιση του δρομολογητή σας είναι μόνο η αρχή. Μετά την αναβάθμιση, θα μπορείτε να αποδεσμεύσετε όλες τις δυνατότητες του δρομολογητή και να εκμεταλλευτείτε καλύτερα το υλικό του με επιπλέον δυνατότητες και λειτουργίες.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ένα άτομο πιθανότατα θα θέλει να διαμορφώσει είναι μια σήραγγα VPN από τοποθεσία σε τοποθεσία. Αυτό θα προστατεύσει κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο ασύρματο δίκτυο με κρυπτογράφηση VPN.

Επίσης, καταργήστε τον αποκλεισμό ιστότοπων με γεωγραφικούς περιορισμούς. Ακόμα καλύτερα, οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν τον δρομολογητή DD-WRT ώστε να είναι:

Διακομιστής VPN

Διακομιστής αρχείων

Μια συσκευή κοινής χρήσης δικτύου

Και πάλι, εάν τα παραπάνω βήματα φαίνονται πολύ εκφοβιστικά ή προκλητικά, μπορεί να είναι πιο ελκυστικό να αγοράσετε έναν δρομολογητή DD-WRT από το FlashRouters.com.

Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του DD-WRT στο δρομολογητή σας. μη διστάσετε να αφήσετε ερωτήσεις ή ανησυχίες στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me