Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cyberduck σαν βετεράνος Quack

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υποδομή cloud, αντί για τις παραδοσιακές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, για να αποθηκεύουν αρχεία από απόσταση, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να καταλάβετε είναι πώς μπορείτε να ανεβάσετε και να ανακτήσετε αρχεία όταν χρειάζεται. Ακόμη και οι καλύτερες υπηρεσίες cloud IaaS δεν κάνουν τόσο εύκολο, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε έναν πελάτη τρίτου μέρους. Ένα δημοφιλές που ίσως έχετε ακούσει είναι το Cyberduck.


Ξεκινώντας με το IaaS και συνδέοντάς το με έναν απλό πελάτη όπως το Cyberduck μπορεί να φαίνεται τρομακτικό για τους άγνωστους. Για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε τα ρουλεμάν σας, έχουμε δημιουργήσει αυτόν τον οδηγό που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο χρήσης του Cyberduck.

Εκτός από το Cyberduck, άλλα εργαλεία που αξίζει να αναζητήσετε τη συνδεσιμότητα IaaS είναι το CloudBerry Backup και το Storage Made Easy. Κανένα δεν είναι τόσο απλό όσο το Cyberduck, αλλά και τα δύο παρέχουν πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά. Το CloudBerry παρέχει λειτουργίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για την προστασία του σκληρού σας δίσκου, ενώ το SME είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων και συγχρονισμού.

Ένας άλλος πελάτης που είναι φιλικός προς το IaaS είναι το Mountain Duck, το οποίο δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα ανάπτυξης πίσω από το Cyberduck. Πριν σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Cyberduck, ας μιλήσουμε και για τα δύο εργαλεία για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη σωστή επιλογή.

Cyberduck εναντίον Mountain Duck

Τόσο το Cyberduck όσο και το Mountain Duck συνδέονται σε εσωτερικούς διακομιστές χρησιμοποιώντας FTP / SFTP και παροχείς cloud IaaS όπως το Amazon S3, το Google Cloud και το Microsoft Azure χρησιμοποιώντας API (αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιλογή μεταξύ αυτών των τριών παρόχων, διαβάστε αυτό).

Μόλις συνδεθούν, το Cyberduck και το Mountain Duck μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφόρτωση και ανάκτηση αρχείων, είτε από τον τοπικό σας διακομιστή είτε από το cloud. Η διαφορά είναι στην εκτέλεση. Το Cyberduck είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης αποθήκευσης cloud, ενώ το Mountain Duck δημιουργεί τοποθετημένες μονάδες δίσκου.

Ως πρόγραμμα περιήγησης, το Cyberduck σάς επιτρέπει να επιλέξετε τοπικούς φακέλους και αρχεία και να τα στείλετε στο cloud. Σας επιτρέπει επίσης να περιηγηθείτε σε απομακρυσμένους φακέλους και αρχεία και να τα κατεβάσετε σε έναν τοπικό προορισμό.

Με τη δημιουργία μιας τοποθετημένης μονάδας δίσκου, το Mountain Duck παρέχει έναν πιο βολικό και ταχύτερο τρόπο μεταφοράς αρχείων στο cloud ή ανάκτησής τους. Μια προσαρμοσμένη μονάδα δίσκου – ή μονάδα δίσκου δικτύου – συμπεριφέρεται όπως ένας τοπικός κατάλογος στον υπολογιστή σας, που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε δέντρα αρχείων, αρχεία μεταφοράς και απόθεσης, κ.λπ.

Έχουμε έναν οδηγό για τη ρύθμιση μονάδων δίσκου δικτύου που διαθέτουν το Mountain Duck. Προσοχή, ωστόσο, σε αντίθεση με το Cyberduck, το λογισμικό δεν είναι δωρεάν. Κοστίζει 39 $ για μία άδεια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cyberduck (με το Amazon S3)

Το Cyberduck είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση μόλις λάβετε τα ρουλεμάν σας και παρέχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως κρυπτογράφηση από την πλευρά του πελάτη. Για να απεικονίσουμε τη χρήση του εργαλείου, θα δημιουργήσουμε μια σύνδεση με το Amazon S3.

Λήψη και εγκατάσταση του προγράμματος-πελάτη. Είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, που δημιουργήθηκε βάσει της άδειας GNU General Public License, οπότε δεν χρειάζεται να το πληρώσετε εκτός εάν θέλετε να κάνετε δωρεές στη μελλοντική του ανάπτυξη.

Εκκίνηση του πελάτη Υπάρχει ένα κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία που λέει, “ανοιχτή σύνδεση”.

Πελάτης Cyberduck

Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο “ανοιχτή σύνδεση”.

Cyberduck-Open-Connection

Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού στην κορυφή, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο σύνδεσης που θέλετε να κάνετε. Για τοπικούς διακομιστές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε FTP, FTP-SSL και SFTP. Υπάρχει επίσης μια επιλογή WebDAV για σύνδεση σε υπηρεσίες cloud που υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο (όπως το pCloud).

Cyberduck-Επιλέξτε-Σύνδεση

Cyberduck και API Keys

Παρατίθενται επίσης πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Rackspace Cloud Files, Backblaze B2, Google Drive, Dropbox και Microsoft OneDrive. Για αυτήν την επίδειξη, επιλέξαμε το Amazon S3 από το αναπτυσσόμενο μενού. Με αυτόν τον τρόπο, εμφανίζονται δύο πεδία: “αναγνωριστικό κλειδιού πρόσβασης” και “κωδικός πρόσβασης”.

Οι περισσότερες υπηρεσίες IaaS θα απαιτούν παρόμοιες πληροφορίες, οι οποίες επιτρέπουν στο Cyberduck να προσδιορίσει αυτό που ονομάζεται σύνδεση διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών. Θα χρειαστεί να ανακτήσετε τα διαπιστευτήριά σας API από τον πάροχο IaaS.

Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε αυτό που συνήθως ονομάζεται “κάδοι” ή “κοντέινερ” με αυτόν τον πάροχο. Δεν θα αναφερθούμε σε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του μέρους της διαδικασίας εδώ, καθώς διαφέρει από πάροχο σε πάροχο. Εάν θέλετε μια γενική ιδέα για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, οι ατομικές μας κριτικές για το IaaS θα παρέχουν τα εξής:

 • Αναθεώρηση Amazon S3
 • Αναθεώρηση Google Cloud
 • Αναθεώρηση Microsoft Azure

Για να αποκτήσετε τα διαπιστευτήρια API του Amazon S3, συνδεθείτε στο Amazon Web Services και μεταβείτε στην κονσόλα AWS. Κάντε κλικ στο όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Τα διαπιστευτήριά μου ασφαλείας”.

AmazonS3-Security-διαπιστευτήρια-σύνδεσμος

Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να ανακτήσετε τις βασικές πληροφορίες API ή να δημιουργήσετε μια νέα.

AmazonS3-Access-Keys

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταγράψει το “μυστικό κλειδί πρόσβασης”, επειδή το Amazon δεν θα το εμφανίσει ξανά. Υπάρχει μια επιλογή για λήψη ενός βασικού αρχείου, το οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε κάπου ασφαλές, ίσως με μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης.

AmazonS3-Δημιουργία-Πρόσβαση-Κλειδί

Cyberduck: Περιήγηση, μεταφόρτωση και λήψη αρχείων

Επιστροφή στο Cyberduck, εισαγάγετε το κλειδί πρόσβασης στο πεδίο “ID κλειδιού πρόσβασης”. Το μυστικό κλειδί είναι για το πεδίο «κωδικός πρόσβασης». Μπορείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης στο Cyberduck, τον οποίο θα πρέπει, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε συχνά τον πελάτη. Αφήστε όλα τα άλλα όπως είναι και πατήστε “σύνδεση”.

Cyberduck-ConnectS3

Η σύνδεση θα πιστοποιηθεί και, αρκεί να έχετε σωστά αυτά τα δύο πεδία, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα πρέπει να συνδεθεί στο Amazon S3 και να εμφανίσει τα κοντέινερ σας.

Δοχεία Cyberduck-AmazonS3

Κάντε κλικ σε ένα κοντέινερ για να εμφανίσετε τα περιεχόμενά του.

Cyberduck-AmazonS3-Εμφάνιση-Αρχείων

Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αντικείμενο για μια λίστα επιλογών. Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και φακέλους, να τα διαγράψετε και να τα συγχρονίσετε. Μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε αρχεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο .docx στο Microsoft Word.

Cyberduck-Edit-File

Τα τοπικά αρχεία μπορούν να μεταφορτωθούν σε κοντέινερ επιλέγοντας “μεταφόρτωση”. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων για να βρείτε τους φακέλους ή τα αρχεία που θέλετε να στείλετε στο σύννεφο.

Cyberduck-Αναζήτηση-για-αρχεία

Cyberduck Vaults και Cryptomator

Εάν πρέπει να οργανώσετε τα κοντέινερ σας, μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους προτού ανεβάσετε αρχεία. Υπάρχει μια επιλογή να δημιουργήσετε ένα “κρυπτογραφημένο θησαυροφυλάκιο” για πιο ασφαλή χώρο αποθήκευσης. Η λειτουργία θησαυροφυλακίου χρησιμοποιεί Cryptomator, μια υπηρεσία κρυπτογράφησης από την πλευρά του πελάτη όπως το Boxcryptor (διαβάστε την κριτική μας στο Boxcryptor).

Cyberduck-Δημιουργία-Vault

Δημιουργώντας ένα θησαυροφυλάκιο, το λογισμικό θα ανακαλύψει αρχεία πριν τα στείλει στο cloud χρησιμοποιώντας το προηγμένο πρότυπο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης. Μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης που μόνο εσείς γνωρίζετε, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία των κλειδιών που κρυπτογραφούν και αποκρυπτογραφούν αρχεία.

Μην ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν το κάνετε, θα χάσετε την πρόσβαση στα αρχεία σας, καθώς ούτε το Cyberduck ούτε το Amazon θα μπορούν να σας βοηθήσουν, ανεξάρτητα από το πόσο ουρλιάζετε. Συνιστούμε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης cloud, όπως το Dashlane, για κάθε περίπτωση (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane).

Σελιδοδείκτες Cyberduck

Μόλις τελειώσετε με το πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να “αποσυνδεθείτε” στην επάνω δεξιά γωνία για να κλείσετε τη σύνδεση. Πριν το κάνετε, ίσως θέλετε να προσθέσετε σελιδοδείκτη για τη σύνδεση για ταχύτερη πρόσβαση στο μέλλον. Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στο σύνδεσμο “σελιδοδείκτης” κοντά στην κορυφή του πελάτη.

Αυτό θα αποθηκεύσει τις πληροφορίες σύνδεσης στο πρόγραμμα προβολής σελιδοδεικτών του Cyberduck, συμπεριλαμβανομένων των διαπιστευτηρίων σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα αναζητήσετε ξανά αργότερα.

Cyberduck-Σελιδοδείκτες

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της χρήσης του Cyberduck με το Amazon S3. Άλλες υπηρεσίες cloud IaaS είναι εξίσου εύκολο να ρυθμιστούν. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud είναι ακόμη πιο εύκολο να συνδεθούν. Για παράδειγμα, με το Google Drive, χρειάζεστε μόνο το email σύνδεσης και τον κωδικό πρόσβασής σας για περιήγηση, μεταφόρτωση και λήψη αρχείων.

Τελικές σκέψεις

Το Cyberduck κατατάσσεται ως ένα από τα καλύτερα και ευκολότερα προγράμματα μεταφόρτωσης αρχείων και προγράμματα περιήγησης cloud. Είναι επίσης δωρεάν, κάτι που είναι δύσκολο να νικήσετε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές καλές εναλλακτικές λύσεις Cyberduck εκεί έξω. Εξετάσαμε τις κορυφαίες επιλογές στον καλύτερο οδηγό πελάτη μεταφοράς αρχείων.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός σας έδωσε μια ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε με το Cyberduck. Αν είστε ακόμα στο σκοτάδι, αφήστε τις ερωτήσεις σας παρακάτω και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε. Εάν έχετε αποφασίσει ότι το cloud IaaS δεν αξίζει τον κόπο, οι καλύτεροι οδηγοί αποθήκευσης cloud και οι καλύτεροι διαδικτυακοί οδηγοί αγοραστών αντιγράφων ασφαλείας θα σας οδηγήσουν σε απλούστερες λύσεις για την αποστολή των αρχείων σας στο cloud.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map