Η στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης του Cloudwards.net 2017

Μια νέα χρονιά, μια νέα στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: για μένα το 2017 είναι η χρονιά όπου θα δουλεύω περισσότερο από ποτέ με αρχεία φωτογραφιών και βίντεο, οπότε θα χρειαστώ περισσότερο χώρο από ποτέ για να τα αποθηκεύσω.


Εκτός από την αποθήκευσή τους, θα χρειαστεί επίσης μια εντελώς νέα στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για αυτούς τους νέους τύπους αρχείων. Έχω συνηθίσει να έχω αρκετά gigabyte που πρέπει να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας, αλλά τώρα κοιτάζω terabyte δεδομένων που πρέπει να προστατεύονται από απώλεια.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απώλεια οποιουδήποτε από αυτά θα ήταν καταστροφή για μένα και την επιχείρησή μου, οπότε παίρνω τη στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε ένα νέο επίπεδο με διάφορες λύσεις, τόσο υλικού όσο και λογισμικού.

Αυτήν τη στιγμή αποθηκεύω όλα τα αρχεία μου σε δύο σκληρούς δίσκους 4 TB, κάτι που μπορεί να μοιάζει πολύ μέχρι να αρχίσετε να κόβετε βίντεο και να αρχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Γεμίζουν τώρα σαν τρελοί και πρέπει να τα αντικαταστήσω το συντομότερο δυνατό. Επιπλέον, κινούμαι όλο και περισσότερο προς το 4K, οπότε απαιτείται μελλοντική προστασία.

Παρακάτω θα βρείτε την ακριβή στρατηγική μου και υπάρχει επίσης ένα βίντεο όπου θα εξηγήσω σε βάθος ορισμένες από τις επιλογές μου.

1. Υλικό

Η αντικατάσταση του σκληρού δίσκου που έχω επιλέξει είναι επτά σκληροί δίσκοι Seagate Archive 8 TB, για συνολικό χώρο αποθήκευσης 56 TB. Τώρα, δεδομένου ότι θα έχω ρυθμίσει ένα RAID και ένα NAS ως μέρος της στρατηγικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μου, δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω όλα αυτά, στην πραγματικότητα θα το χάσω ακόμη και λόγω του RAID, αλλά θα πρέπει να με κρατήσει πηγαίνει για το προβλέψιμο μέλλον.

Ο λόγος που πήγα για το Seagate Archive είναι επειδή αυτός ο κατασκευαστής προσφέρει μια μεγάλη αναλογία κόστους προς όφελος. είναι καλές μονάδες δίσκου και κατάφερα να τις αποκτήσω περίπου 300 $ το καθένα. Ωστόσο, μπορεί να ποικίλλουν αρκετά άγρια ​​στην τιμή, οπότε φροντίστε να παρακολουθείτε τη σελίδα του Αμαζονίου καθώς τη στιγμή που γράφετε είναι περίπου 225 $ (ωχ!).

Τώρα, δεδομένου ότι δεν έχω θήκη υπολογιστή που να χωρά σε επτά σκληρούς δίσκους, θα χρησιμοποιώ το TerraMaster D5-300, το οποίο είναι στην ουσία απλώς ένα ράφι όπου μπορώ να κρεμάσω πέντε από τους νέους σκληρούς δίσκους μου. Ο λόγος που πήγα για το TerraMaster είναι ότι προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, εν μέρει χάρη στη θύρα USB 3.0, την οποία θα χρειαζόμουν κατά την επεξεργασία του βίντεο.

Με την αποθήκευση εκτός δρόμου, ας ρίξουμε μια ματιά σε τι είδους εφεδρική λύση θέλω να έχω. Ανέφερα το RAID στο παρελθόν, αλλά πριν φτάσω σε αυτό θέλω να μιλήσω για το Synology NAS που θα χρησιμοποιώ.

Το NAS είναι εξαιρετικό για δύο λόγους: αφενός, επειδή είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αντί για έναν πάροχο αντιγράφων ασφαλείας και να αποκόψετε τουλάχιστον έναν μηνιαίο λογαριασμό. Από την άλλη, χρησιμεύουν ως ένα εξαιρετικό αντίγραφο ασφαλείας για το αντίγραφο ασφαλείας σας, οπότε μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι όλες οι απολύσεις που έχετε ρυθμίσει θα διατηρήσουν τα δεδομένα σας ασφαλή, ό, τι κι αν προκύψει.

Για να ρυθμίσω αυτήν την απόλυση, θα συνδέσω τους δύο υπόλοιπους σκληρούς δίσκους στο NAS, οι οποίοι με τη σειρά τους θα συνδεθούν με τους πέντε δίσκους Seagate που θα χρησιμοποιούν το Synology Hybrid RAID. Αυτό σημαίνει, εν συντομία, ότι εάν μία μονάδα δίσκου αποτύχει, οι άλλες τέσσερις θα μπορούν να πάρουν το χαλαρό. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του RAID, συνιστούμε αυτήν την ανάρτηση σχετικά με το Synology DiskStation.

Για να ανακεφαλαιώσω: ο υπολογιστής μου θα είναι συνδεδεμένος στο TerraMaster με πέντε σκληρούς δίσκους και RAID 5 εγκατεστημένο, δίνοντάς μου ένα, περιορισμένο αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό, μαζί με κάθε άλλη συσκευή που διαθέτω, συνδέεται έπειτα με το NAS μου, το οποίο διαθέτει δύο σκληρούς δίσκους και τον ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο του, ο οποίος χρησιμεύει ως ένα άλλο περιορισμένο επίπεδο ασφαλείας. Αυτό θα πρέπει να μου δώσει όλο το χώρο αποθήκευσης που χρειάζομαι, αν και ανησυχώ λίγο για τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, εκτός αν αλλάξω στο RAID 0, το οποίο με τη σειρά του δεν θα μου δώσει buffer.

Αυτές είναι μερικές δύσκολες επιλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι επέλεξα τη σωστή στρατηγική με το RAID 5, καθώς θα αποδειχθεί πολύ βολικό να δουλέψω. Θα μου επιτρέψει να αλλάξω από το σταθμό εργασίας μου στο φορητό μου, όλα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ για το πού θα αφήσω όλα τα αρχεία που δημιουργώ. Ταυτόχρονα, έχω δημιουργήσει μια αξιοπρεπή πρώτη γραμμή άμυνας κατά της απώλειας δεδομένων.

Ωστόσο, πρόκειται να δημιουργήσω μια δεύτερη γραμμή μέσω ορισμένων υπηρεσιών cloud που θα προστατεύσουν αυτό το δίκτυο σε περίπτωση που οτιδήποτε τηγανίσει ολόκληρο το σύστημα ταυτόχρονα.

2. Λογισμικό

Δεδομένου ότι τα RAID και NAS δεν είναι τεχνικά ολοκληρωμένες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, σας συνιστούμε να βασίζεστε πάντα σε κάποια μορφή υπηρεσίας cloud για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας στο σύνολό τους παραμένουν ασφαλή. Ένα μόνο κύμα δύναμης θα μπορούσε, και ανατριχιάζω τη σκέψη, να εξαλείψει ολόκληρη τη γλυκιά εγκατάσταση που περιέγραψα και όχι μόνο θα έπαιρνα πολλά χρήματα, η επιχείρησή μου μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ από την απώλεια δεδομένων.

Στην παραπάνω εγκατάσταση, μπορώ να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας του TerraMaster με τις περισσότερες υπηρεσίες cloud, αλλά λίγοι από αυτούς θα με επιτρέψουν να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας του NAS (εκτός από το CrashPlan, ανάλογα με την κατάσταση). Ωστόσο, σε πλήρη χωρητικότητα, το TerraMaster θα έχει 32 TB (ένας σκληρός δίσκος προορίζεται για RAID), οπότε ορισμένοι πάροχοι είναι εκτός λειτουργίας πριν ακόμη ξεκινήσει ο αγώνας.

Για την κατάστασή μου, πιστεύω ότι το Backblaze είναι η καλύτερη επιλογή μου επειδή προσφέρει απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επιτρέποντάς μου να ρίξω ολόκληρο το χάος στους διακομιστές τους με μία κίνηση. Μου αρέσει επίσης η τιμή, η ευκολία στη χρήση και η ασφάλεια του Backblaze, οπότε μπορώ να φροντίσω όλες τις ανάγκες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με μία κίνηση. Όχι ότι το Backblaze πρέπει να είναι το πιο κατάλληλο για εσάς: με κάποιους που κοιτάζουν γύρω σας, θα μπορείτε επίσης να βρείτε την καλύτερη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τις ανάγκες σας.

Με αυτό εκτός δρόμου, το μόνο που πρέπει να προσέξω είναι ότι όλες αυτές οι διαφορετικές συσκευές και πρόσθετα μιλούν μεταξύ τους, οπότε μπορώ να αλλάξω συσκευές αλλά εξακολουθώ να δουλεύω στο ίδιο αρχείο όπως δεν μετακόμισα ποτέ.

Το Sync.com είναι η τακτική υπηρεσία μου για τέτοιου είδους πράγματα και δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξω, καθώς πιστεύω ότι προσφέρει εξαιρετική τιμή, γρήγορους συγχρονισμούς καθώς και ασφάλεια μηδενικής γνώσης που σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί να φτάσει τα δεδομένα μου εκτός αν τα επιτρέψω. Σε συνδυασμό με το Sync.com θα χρησιμοποιώ επίσης το pCloud, κυρίως επειδή διαθέτει μια εξαιρετική εφαρμογή για κινητά που χρειάζομαι αν ταξιδεύω και δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον φορητό υπολογιστή μου.

Αυτές οι δύο υπηρεσίες θα με επιτρέψουν να μην γεμίσω πολύ γρήγορα τους ολοκαίνουριους σκληρούς δίσκους μου, αφού μπορώ απλώς να βάλω κάτι που δεν είναι τεράστιο αρχείο βίντεο μαζί τους, ενώ ταυτόχρονα μου δίνει άμεση πρόσβαση από οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Μεταξύ όλου του νέου υλικού μου, καθώς και αυτών των τριών παρόχων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης cloud, θα πρέπει να είμαι σε θέση όχι μόνο να αποθηκεύω όλα τα νέα αρχεία που θα δημιουργώ, αλλά θα είναι ασφαλή από παρεμβολές και θα πρέπει να έχω πρόσβαση σε αυτά όποτε και όπου θέλω.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επιτρέψτε μου να ξέρω στα παρακάτω σχόλια, σας ευχαριστώ που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map