Καλύτερες υπηρεσίες διαχείρισης cloud-to-cloud 2020

Η μετεγκατάσταση αρχείων αποθήκευσης cloud από έναν πάροχο σε άλλο δεν χρειάζεται να είναι τόσο κουραστική όσο θα μπορούσατε να φανταστείτε. Οι επιλογές μας για τις καλύτερες υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων που βασίζονται στο cloud – επίσης γνωστές ως διαχείριση cloud-to-cloud – τις οποίες θα σας προσφέρουμε σε μια στιγμή, καθιστώντας την αλλαγή των επιλογών cloud σας πολύ πιο εύκολη απόφαση.


Και αυτά είναι καλά νέα, επειδή από όλα τα εργαλεία όπως αυτά που περιγράφονται στον καλύτερο οδηγό αποθήκευσης cloud σε υπηρεσίες που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας πλατφόρμες cloud IaaS όπως το Amazon S3, σήμερα δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών για τη φιλοξενία αρχείων στο διαδίκτυο. Μια απόφαση στο cloud που φαίνεται έξυπνη μια μέρα μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλη αργότερα, καθώς οι νέες εναλλακτικές λύσεις Dropbox μπαίνουν στο παιχνίδι και οι μη ανταγωνιστικές υπηρεσίες υποκύπτουν.

Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο μετεγκατάστασης cloud, μπορείτε να βελτιώσετε τη δύναμη του δικού σας καταναλωτισμού, επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να μεταφέρετε γρήγορα τα αρχεία σας – και τα χρήματα σας – σε άλλη υπηρεσία.

Για επαγγελματίες πληροφορικής που είναι υπεύθυνοι για τον χειρισμό της μετανάστευσης δεδομένων της επιχείρησής τους και των προσπαθειών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εφαρμογών ιστού, τα εργαλεία μεταφοράς δεδομένων cloud αποτελούν επίσης έναν τρόπο περιορισμού της πιθανότητας σφάλματος, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χαθεί κανένα αρχείο ή φάκελος.

Δυστυχώς, οι επιλογές για ικανά εργαλεία μεταφοράς δεδομένων είναι αξιολύπητα λεπτές κατά τη στιγμή αυτής της γραφής. Αληθινά, υπάρχει μόνο ένα που είμαστε ικανοποιημένοι να το ονομάσουμε πραγματικά καλό και αυτή είναι η κορυφαία επιλογή μας: Multcloud. Προτού καταλάβουμε γιατί μας αρέσει το Multcloud ειδικά ως το καλύτερο εργαλείο μεταφοράς για αποθήκευση στο cloud, ας μιλήσουμε για τα κριτήρια που αναζητήσαμε για τη σύνταξη αυτού του άρθρου.

Τι κάνει την καλύτερη υπηρεσία μεταφοράς δεδομένων που βασίζεται σε σύννεφο?

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές εφαρμογές λογισμικού μεταφοράς δεδομένων cloud εκεί έξω, οι περισσότερες βασίζονται στον ιστό. Ορισμένα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων τριών παρακάτω επιλογών, έχουν σχεδιαστεί μόνο για μαζική μεταφορά, χρήσιμα για μεμονωμένες μετεγκαταστάσεις δεδομένων. Άλλα, όπως αναφέραμε, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων σχέσεων μεταφοράς αρχείων μεταξύ σύννεφων, με τα οποία εννοούμε συγχρονισμό αρχείων μονής ή διπλής κατεύθυνσης.

Έχοντας αυτό υπόψη, μια από τις εκτιμήσεις μας για τη σύνταξη αυτού του άρθρου ήταν μια σειρά δυνατοτήτων μεταφοράς αρχείων. Αυτός είναι ο μεγάλος λόγος για τον οποίο μας αρέσει πολύ το MultCloud, το οποίο μπορεί σχεδόν να τα κάνει όλα. Κάθε άλλο εργαλείο που έχουμε αξιολογήσει είναι περιορισμένο σε σύγκριση.

Εξετάσαμε επίσης τον αριθμό των υπηρεσιών που υποστηρίζονται. Σε τελική ανάλυση, ένα αλλιώς ικανό εργαλείο μεταφοράς δεδομένων δεν σας κάνει καλό αν δεν υποστηρίζει τις επιλογές αποθήκευσης cloud που χρειάζεστε. Αυτά που υποστηρίζουν επίσης πρωτόκολλα όπως το WebDAV και το FTP / SFTP προτιμούνται επίσης, καθώς αυτά τα πρωτόκολλα σημαίνουν περισσότερες επιλογές για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς δεδομένων από έναν διακομιστή εγκατάστασης σε διακομιστή cloud

Η τιμή μετρήθηκε επίσης κατά την κατάταξη των υπηρεσιών μεταφοράς δεδομένων που βασίζονται σε σύννεφο. Τα ακριβά εργαλεία κάνουν τη μετάβαση από μια υπερτιμημένη επιλογή αποθήκευσης όπως το Dropbox Professional σε μια καλύτερη προσφορά πολύ λιγότερο ελκυστική, είτε είστε οικιακός είτε επαγγελματικός χρήστης. Δυστυχώς, η αξία είναι ένας τομέας ιδιαίτερης αδυναμίας σε αυτήν την αγορά, ακόμη περισσότερο από τις δυνατότητες.

Τέλος, εξετάσαμε την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Κανείς δεν θέλει να περιμένει, σε τελική ανάλυση. Σε αυτό το σημείωμα, ήρθε η ώρα να κλείσουμε τη μεθοδολογία μας και να προχωρήσουμε στις επιλογές.

1. MultCloud

Το Multcloud μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά μεμονωμένων αρχείων από μια υπηρεσία cloud σε άλλη ή για την εκτέλεση μαζικών μεταφορών αρχείων. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση σχέσεων συγχρονισμού, πράγμα που σημαίνει ότι καθώς τα αρχεία προστίθενται ή επεξεργάζονται σε μία μονάδα cloud, αυτές οι προσθήκες και τροποποιήσεις μεταφέρονται στην άλλη.

Ο μονόδρομος συγχρονισμός σάς επιτρέπει αποτελεσματικά να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των υπηρεσιών σας, για παράδειγμα αναπαραγωγή αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο Google Drive στο Amazon S3. Για όσους χρησιμοποιούν τα Έγγραφα Google για τη δημιουργία περιεχομένου, η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας αρχείων μπορεί να ανακουφίσει πολλή ανησυχία (διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive).

Google DriveDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
OneDriveOneDrive για επιχειρήσειςAmazon DriveAmazon S3
ΚουτίpCloudMediaFireΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΧάμπικSugarSyncΓεια σαςBackblaze B2
CloudMeOwnCloudΜΕΓΑYandex.Disk

Το MultCloud δεν διαθέτει κάθε υπηρεσία αποθήκευσης cloud που θα θέλαμε. Ωστόσο, με περισσότερες από 30 επιλογές, οι δυνατότητες αφθονούν. Οι επιλογές mainstream, όπως το Dropbox, το Google Drive και το OneDrive, μαζί με τα αγαπημένα των επιχειρήσεων Box και Egnyte Connect (διαβάστε την κριτική μας για το Egnyte Connect για να μάθετε γιατί πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο από τα δύο).

Δύο από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης εκπροσωπούνται επίσης στο pCloud και το MEGA. Από τα κορυφαία εργαλεία IaaS, υποστηρίζονται μόνο τα Amazon S3 και Backblaze B2. Υπάρχουν όμως WebDAV, FTP και SFTP, κάτι που ανοίγει τις δυνατότητες, κάτι που αγγίζουμε περισσότερο στην κριτική MultCloud.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το MultCloud

Το κόστος εξυπηρέτησης με το MultCloud είναι κάτι παραπάνω από λογικό με μόλις 7,99 $ το μήνα ή 69,99 $ το χρόνο. Υπάρχει επίσης μια περιορισμένη δωρεάν έκδοση, αν και συνοδεύεται από μηνιαίο όριο 2 TB για τη μεταφορά δεδομένων και λειτουργεί πιο αργά από ό, τι εάν πληρώνετε.

Όσον αφορά αυτό το τελευταίο σημείο, η συνδρομητική υπηρεσία με το MultCloud σημαίνει ότι η μεταφορά γίνεται εύκολα χάρη στην ικανότητα εκτέλεσης έως και 10 νημάτων μεταφοράς δεδομένων ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει επίσης όριο στις μεταφορές.

2. CloudHQ

Το CloudHQ παρέχει παρόμοιο σκοπό με το MultCloud. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το CloudHQ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για συγχρονισμό cloud-to-cloud. Δεν υπάρχει επιλογή για εφάπαξ μεταφορές, οπότε αν πρόκειται για μετεγκατάσταση δεδομένων που χρειάζεστε, θα πρέπει να εξετάσετε οποιαδήποτε από τις άλλες τέσσερις επιλογές σε αυτήν τη συλλογή.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική CloudHQ, η υπηρεσία δεν σας επιτρέπει ούτε να κάνετε κοινή χρήση ή προεπισκόπηση αρχείων. Ενώ διαπιστώνουμε ότι είναι κάτι ενοχλητικό, η κοινή χρήση και η προεπισκόπηση αρχείων μπορεί να γίνει με άλλα εργαλεία, με το Otixo να είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για διαχείριση πολλαπλών σύννεφων (διαβάστε την κριτική μας Otixo).

Για απλούς μονόδρομους ή αμφίδρομους συγχρονισμούς, το CloudHQ λειτουργεί τέλεια, ακόμα κι αν θεωρούμε το MultCloud ένα καλύτερο εργαλείο, συνολικά. Είναι εύκολο στη χρήση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών cloud.

Αυτές περιλαμβάνουν τις τυπικές επιλογές αποθήκευσης cloud που γνωρίζουν οι περισσότεροι, όπως οι τρεις μεγάλες. Το pCloud δεν υποστηρίζεται, αλλά υποστηρίζεται η συνδεσιμότητα WebDAV, την οποία υποστηρίζει και το pCloud (διαβάστε την κριτική μας στο pCloud).

Google DriveDropboxDropbox BusinessEgnyte Connect
OneDriveOneDrive για επιχειρήσειςAmazon DriveAmazon S3
ΚουτίpCloudMediaFireΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΧάμπικSugarSyncΓεια σαςBackblaze B2
CloudMeOwnCloudΜΕΓΑYandex.Disk

Θα βρείτε επίσης πολλά άλλα εργαλεία που βασίζονται στον ιστό, όπως το Evernote και το OneNote, αυτό που θεωρούμε ως τις δύο καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων συνολικά.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CloudHQ

Ολόκληρη η εμπειρία χρήστη είναι απλοποιημένη και απλή με το CloudHQ, παρόλο που μέρος αυτής της απλότητας έρχεται ως αποτέλεσμα περιορισμένων λειτουργιών. Οι περισσότεροι χρήστες, ακόμη και αρχάριοι, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη ρύθμιση των λειτουργιών συγχρονισμού τους σε λίγα λεπτά, είτε συγχρονίζουν μερικούς φακέλους είτε ολόκληρες μονάδες cloud.

Το κόστος του CloudHQ δεν είναι καθόλου απαίσιο, αν όμως σκέφτεστε ότι θα είναι φθηνότερο από το MultCloud, επειδή κάνει λιγότερα, σκέφτεστε λάθος. Ένα προσωπικό πρόγραμμα CloudHQ κοστίζει περίπου 20 $ ανά μήνα. Υπάρχει επίσης ένα επιχειρηματικό σχέδιο για έως και τρεις χρήστες και 50 $ ανά μήνα. Οι επιπλέον χρήστες κοστίζουν επιπλέον.

3. CloudFuze

Το CloudFuze παρέχει μετεγκατάσταση cloud από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει επιλογή για συνεχείς συγχρονισμούς αρχείων. Το γεγονός ότι η CloudFuze κατατάσσεται τρίτη σε αυτήν τη λίστα, για να είμαι ειλικρινής, έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι ούτε οι τέταρτες και οι πέμπτες επιλογές μας, και είναι πιο ακριβές για την εκκίνηση.

Για όσους χρειάζονται ένα επαγγελματικό εργαλείο μετεγκατάστασης δεδομένων, η εμπειρία που βασίζεται στον ιστό που παρέχεται από το CloudFuze είναι απλοποιημένη και οι μετεγκαταστάσεις εκτελούνται γρήγορα.

Το CloudFuze υποστηρίζει επίσης μια καλή γκάμα υπηρεσιών, με περίπου 30 συνολικά. Αυτό περιλαμβάνει προσωπικά εργαλεία cloud, λογαριασμούς πολλών χρηστών και εργαλεία cloud για επιχειρήσεις. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud του Note είναι το Google Drive, το Dropbox, το OneDrive, το Box και το Egnyte Connect.

Υπάρχουν επίσης μερικές λιγότερο από στερλίνα εγκλείσματα. Και πάλι, πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud ουρλιάζουν «μετεγκατάσταση» πιο δυνατά από τον δίσκο Yandex με έλλειψη ασφαλείας (διαβάστε την κριτική δίσκου Yandex). Περιλαμβάνονται επίσης τα SugarSync και Amazon Drive.

Υποστηρίζονται επίσης οι Amazon S3 και Wasabi, δύο από τις καλύτερες υπηρεσίες IaaS, όπως και το WebDAV. Τα FTP και SFTP δεν είναι, ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη άλλες επιλογές για τη μετεγκατάσταση διακομιστή.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CloudFuze

Αυτό το κόστος του CloudFuze δεν μοιάζει πολύ με μια συμφωνία, αλλά είναι καλύτερη συμφωνία από το Cloudsfer ή το Mover.io. Επομένως, θα το ονομάσουμε «συν», ακόμα κι αν δεν είναι πολύ πειστικό.

Υπάρχουν τρεις συνδρομές για να διαλέξετε: Basic, Standard και Advanced. Το CloudFuze Basic κοστίζει 9,99 $ το μήνα για μεταφορά δεδομένων 50 GB. Μπορείτε να εγγραφείτε ετησίως, αντί για 99 $. Το CloudFuze Standard σας δίνει 100 GB εύρους ζώνης μεταφοράς κάθε μήνα με διπλάσιο κόστος, ενώ το πρόγραμμα Advanced έχει όριο 200 GB ανά μήνα για 3,5 φορές περισσότερα χρήματα.

Παραδόξως, το CloudFuze δεν έχει την επιλογή να μεταφέρει περισσότερα από 200 GB. Αν έχετε περισσότερα να μετακινήσετε, θα θέλατε να εξετάσετε μια από τις επόμενες δύο επιλογές μας.

4. Cloudsfer

Το Cloudsfer δεν υποστηρίζει τόσες πολλές υπηρεσίες cloud σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές σε αυτό το άρθρο, αλλά οι 20 που κάνουν είναι όλες δημοφιλείς επιλογές. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να χειριστεί οποιοδήποτε μέγεθος της μετανάστευσης και έχει 16 χρόνια εμπειρίας.

Η διαδικτυακή εφαρμογή που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση των μετεγκαταστάσεων λειτουργεί αρκετά καλά και μπορείτε να προγραμματίσετε μετεγκαταστάσεις, να εκτελέσετε φίλτρα αρχείων και να δημιουργήσετε αναφορές για τη διαχείριση των πραγμάτων. Υποστηρίζονται επίσης οι μετεγκαταστάσεις πολλών χρηστών και δέλτα, οπότε υπάρχουν πολλά να σας αρέσουν.

Το μεγαλύτερο παράπονό μας είναι το ίδιο που έχουμε για κάθε υπηρεσία μετεγκατάστασης cloud που δοκιμάσαμε εκτός από το MultCloud: δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές μεταφοράς αρχείων. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως το CloudFuze και το Mover.io, είναι η έλλειψη συγχρονισμού cloud-to-cloud που μας κάνει να κουνάμε.

Για υποστηριζόμενες υπηρεσίες αποθήκευσης, θα βρείτε Amazon S3, Backblaze B2 και Microsoft Azure που υποστηρίζονται, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές IaaS από ό, τι με το CloudFuze. Οι επιλογές WebDAV και FTP / SFTP είναι επίσης επιλογές.

Τα μεγάλα ονόματα των Dropbox, Google Drive και OneDrive είναι εκεί, αλλά μάλλον εκπληκτικά, το Egnyte Connect δεν είναι. Box, Amazon Drive και MEGA συμπληρώνουν τη λίστα αναγνωρίσιμων ονομάτων.

Θα βρείτε επίσης μερικές υπηρεσίες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Instagram και το Flickr που υποστηρίζονται ως συνδέσεις.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Cloudsfer

Αντί για σταθερή τιμή, το Cloudsfer χρεώνει ανά gigabyte. Ωστόσο, υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση για 8 GB, η οποία περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Cloudsfer Personal. Το κόστος για αυτό το 8 GB είναι 6 $, το οποίο ανέρχεται σε 0,70 $ ανά gigabyte. Υπάρχει επίσης ένα επιχειρηματικό πρόγραμμα Cloudsfer με ελάχιστη μεταφορά 25 $ για 20 GB.

Και για τα δύο σχέδια, μπορείτε να μεταφέρετε περισσότερα αν χρειαστεί και όσο περισσότερο μετακινείτε τόσο καλύτερες θα είναι οι τιμές σας. Με το Cloudsfer Personal, έχετε περιοριστεί στα 200 GB για 110 $, το οποίο μειώνει την τιμή στα 0,55 $ ανά gigabyte. Με το Cloudsfer Business, μπορείτε να μεταφέρετε έως και 1000 GB για 770 $ ή 0,75 $ ανά gigabyte.

Καμία από τις τιμές δεν υποδηλώνει αξία από οποιοδήποτε σημείο της φαντασίας, αλλά τουλάχιστον υπάρχει η επιλογή μεταφοράς περισσότερων από τα 200 GB στα οποία έχετε περιοριστεί με το CloudFuze. Επίσης, οι τιμές είναι πολύ καλύτερες από την πέμπτη και τελευταία μας επιλογή, Mover.io.

Εκτός από οποιαδήποτε από τις επιλογές εγγραφής, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το Cloudsfer για ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα. Για εκείνες τις επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια για τη διαχείριση των μεταναστεύσεων, αυτή είναι μια υπηρεσία που η εταιρεία είναι διατεθειμένη να παράσχει επίσης σε τιμή.

5. Mover.io

Το Mover.IO ήταν μία από τις πρώτες εγγραφές στην αγορά μετανάστευσης cloud και εξαιτίας αυτού παραμένει μια δημοφιλής επιλογή. Ωστόσο, όταν πρόκειται για λειτουργίες, όπως κάθε άλλη υπηρεσία μεταφοράς δεδομένων, δεν υπάρχει MultCloud.

Επίσης, κοστίζει $ 20 ανά χρήστη ανά μήνα και έρχεται με μόλις 20 GB εύρους ζώνης μεταφοράς. Κάθε επιπλέον gigabyte πέρα ​​από αυτό κοστίζει και επιπλέον δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι η μεταφορά 1TB δεδομένων θα σας επιστρέψει περίπου 1000 $.

Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα αναρωτιέστε γιατί ενοχλήσαμε ακόμη και να συμπεριλάβουμε το Mover σε αυτήν τη λίστα. Λοιπόν, για να είμαστε ειλικρινείς, χρειαζόμασταν πέντε υπηρεσίες, ακόμα κι αν τελικά μπορούμε μόνο να προτείνουμε μια καρδιά.

Εκτός από το εξωφρενικό κόστος, το Mover.io συνολικά παρέχει μια καλή εμπειρία χρήστη με ισχυρή ασφάλεια για την προστασία των αρχείων σας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Υποστηρίζονται επίσης υπηρεσίες cloud και διακομιστές εσωτερικής εγκατάστασης. Τα ονόματα περιλαμβάνουν Egnyte Connect, OneDrive, Google Drive, Dropbox, Box και ακόμη και την αγαπημένη μας υπηρεσία cloud IaaS, Rackspace Cloud Files.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Mover.io

Λοιπόν, έχει αυτό το δροσερό όνομα τομέα .io.

Τελικές σκέψεις

Μας αρέσει να απογοητεύουμε, αλλά όταν πρόκειται για μετεγκατάσταση και συγχρονισμό δεδομένων από σύννεφο σε σύννεφο, οι επιλογές είναι λίγες και πολύ μακριά. Οι δυνατότητες να εκτελούνται εφάπαξ μαζικές μεταφορές δεδομένων και συγχρονισμός από σύννεφο σε σύννεφο και να εκτελούνται όλα αυτά με δέκα νήματα μεταφοράς αρχείων ταυτόχρονα, κάνουν το MultCloud να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Οι άλλες τέσσερις υπηρεσίες είναι περιορισμένες και, στην περίπτωση των CloudFuze, Cloudsfer και Mover.io, είναι υπερτιμημένες. Στην πραγματικότητα, το Multcloud διαθέτει επίσης πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ωστόσο, αυτές οι βελτιώσεις είναι πιθανό να έχουν μεγάλη διάρκεια, εκτός εάν ο ανταγωνισμός αναβαθμίσει το παιχνίδι του.

Φυσικά, είμαστε πάντα ανοιχτοί σε άλλες απόψεις και θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε τυχόν εργαλεία που μπορεί να είχαμε χάσει. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με τις μεταφορές δεδομένων cloud-to-cloud παρακάτω και σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map