Δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων εναντίον Cloud Storage

Είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόσασταν σε μια κατάσταση όπου θέλετε να μοιραστείτε ένα αρχείο με τον φίλο σας που ζει στην άλλη πλευρά της χώρας ή ακόμα και στον κόσμο. Η αποστολή σε μια μονάδα flash ή μέσω email είναι περιορισμένες λύσεις. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ανεβάσετε ένα αρχείο στο Διαδίκτυο και να αφήσετε τον φίλο σας να το κατεβάσει.


Θα σας πούμε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων.

Οι υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων σάς επιτρέπουν να ανεβάσετε το αρχείο σας με τη μέθοδο μεταφοράς και απόθεσης – εάν είναι φιλικό προς το χρήστη – ή επιλέγοντας το από τον υπολογιστή σας. Ενώ κάνουν βασικά το ίδιο πράγμα, πόσο καλά το κάνουν και ποια άλλα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα διαφέρουν σημαντικά από τον πάροχο.

Μερικοί παίρνουν το αρχείο σας και σας δίνουν το σύνδεσμο λήψης για κοινή χρήση ή αποστολή του στο email σας. Στη συνέχεια, υπάρχουν εκείνοι που προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες, όπως κοινή χρήση σε κοινωνικά δίκτυα, απομακρυσμένες μεταφορτώσεις URL, κρυπτογραφημένα κανάλια, δημόσιοι κατάλογοι και άλλα.

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cloud storage για να επιτύχετε το ίδιο πράγμα. Οι προηγμένες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο σε premium λογαριασμούς, αλλά οι δωρεάν δεν μπορούν να απορριφθούν. Μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα στη λίστα σύγκρισης αποθήκευσης cloud και, εάν αυτό δεν είναι αρκετό για να λάβετε απόφαση, έχουμε ένα άρθρο που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για εσάς.

Για το υπόλοιπο αυτού του άρθρου, θα εξετάσουμε πώς συγκρίνονται οι δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων και η δωρεάν αποθήκευση cloud.

Φιλοξενία αρχείων εναντίον Cloud Storage

Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά στη διαφορά μεταξύ φιλοξενίας αρχείων και κοινής χρήσης χρησιμοποιώντας το cloud storage.

Μοιρασιά

Εάν πρέπει να ανεβάσετε ένα αρχείο βιαστικά, οι περισσότερες δωρεάν φιλοξενίες αρχείων θα σας επιτρέψουν να το κάνετε χωρίς να δημιουργήσετε λογαριασμό. Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο σας, να λάβετε τον σύνδεσμο και να το στείλετε. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται. Το Cloud storage, από την άλλη πλευρά, απαιτεί από εσάς να εγγραφείτε, να συνδεθείτε, να ανεβάσετε ένα αρχείο και, στη συνέχεια, να λάβετε τον σύνδεσμο.

Αν και είναι πιο δύσκολο, το cloud storage έχει περισσότερες επιλογές για κοινή χρήση συνδέσμων από τις υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων bare-bone, οι οποίες σας παρέχουν μόνο έναν σύνδεσμο. Οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud σάς επιτρέπουν να κάνετε κοινή χρήση σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter κ.λπ. Επιπλέον, μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους στο φάκελο σας με όνομα χρήστη ή email. Διαβάστε τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο στο cloud για κοινή χρήση κομματιού για να μάθετε περισσότερα.

Εάν μοιράζεστε αρχεία για να συνεργαστείτε με απομακρυσμένους συμπαίκτες, ορισμένες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud προσφέρουν εγγενείς εφαρμογές, όπως Έγγραφα Google και Dropbox Paper και ολοκληρωμένες εφαρμογές λήψης σημειώσεων. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία cloud στο καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για συνεργασία.

Ασφάλεια

Δεν παρέχονται υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας τους, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι δεν κρυπτογραφούν τα μεταφορτωμένα δεδομένα σας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση, όπως ένας αδίστακτος υπάλληλος, μπορεί να το διαβάσει. Υπάρχουν εξαιρέσεις που προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, αλλά την συνδέουν με premium σχέδια.

Ακόμα και όταν είναι δωρεάν, η ασφάλεια στο cloud προσφέρει συνήθως τουλάχιστον ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας. Οι υπηρεσίες κρυπτογραφούν τα αρχεία σας σε διακομιστές χρησιμοποιώντας αλγόριθμους AES 128-bit ή 256-bit, προστατεύουν τα αρχεία σας κατά τη μεταφορά με το πρωτόκολλο TLS, προσφέρουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία του λογαριασμού σας και κρυπτογραφούν τις μεταφορές σας από άκρο σε άκρο. Για αυτό, διαβάστε το καλύτερο άρθρο για τις υπηρεσίες μηδενικής γνώσης.

Ευκολία στη χρήση

Εάν το μόνο που χρειάζεστε είναι απλή μεταφορά αρχείων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων μπορούν να το φροντίσουν χωρίς να έχετε ιδρώτα. Ως μη εγγεγραμμένος χρήστης, θα υπόκεινται σε περιορισμούς στο μέγεθος του αρχείου, την ταχύτητα και το χρονικό διάστημα που το αρχείο σας κάθεται σε έναν διακομιστή, αλλά αυτό είναι εκτός από το σημείο εάν πρέπει να κάνετε κοινή χρήση αμέσως.

Για πιο προχωρημένες ανάγκες, το cloud storage σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας χρησιμοποιώντας υπολογιστές-πελάτες που μιμούνται προγράμματα περιήγησης αρχείων σε λειτουργικά συστήματα, όπως και ορισμένες υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων. Αυτό σας επιτρέπει να διαγράψετε, να μετονομάσετε ή να μετακινήσετε αρχεία στον αποθηκευτικό χώρο σας. Επιπλέον, όλες οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud διαθέτουν έναν υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή που σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αρχεία από τον σκληρό σας δίσκο απευθείας στο cloud.

Ταχύτητα

Ως δωρεάν χρήστης υπηρεσιών φιλοξενίας αρχείων, οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης ενδέχεται να είναι περιορισμένες σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ οι απεριόριστες ταχύτητες προορίζονται για πελάτες που πληρώνουν. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud δεν επιταχύνουν τις ταχύτητες. Αντίθετα, οι ταχύτητες βασίζονται σε άλλους παράγοντες, όπως πόσο κοντά βρίσκεστε σε έναν διακομιστή, την υποδομή της υπηρεσίας και τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

Αρχεία και αποθήκευση

Εάν χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν πρόγραμμα με μια υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων, ενδέχεται να περιορίσει το μέγιστο μέγεθος αρχείου ή χώρο αποθήκευσης και το χρονικό διάστημα που τα αρχεία σας μπορούν να παραμείνουν στους διακομιστές του.

Ορισμένα έχουν σχετικά χαμηλό όριο αποθήκευσης, όπως 5 GB, ενώ το όριο μεγέθους αρχείου μπορεί να φθάσει τα 50MB. Οι υπηρεσίες που δεν έχουν τέτοιους περιορισμούς θα διαγράψουν το αρχείο σας μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα χωρίς λήψεις. Τα δωρεάν σχέδια έχουν συχνά διαφημίσεις για να αντισταθμίσουν την έλλειψη περιορισμών.

Τα δωρεάν πακέτα αποθήκευσης στο cloud δεν θα σας προσφέρουν εκατοντάδες gigabyte αποθηκευτικού χώρου, αλλά δεν θα σας επιτεθούν με διαφημίσεις ούτε θα διαγράψουν τα αρχεία σας λόγω αδράνειας. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να αυξήσετε το όριο αποθήκευσης, προσκαλώντας φίλους ή ολοκληρώνοντας βήματα μετά την εγγραφή.

Ορισμένες υπηρεσίες περιορίζουν το μέγεθος του αρχείου σε αρκετά gigabyte, ενώ άλλες ορίζουν τη γραμμή αρκετά υψηλή, όπως μπορείτε να δείτε στο καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud για μεγάλα αρχεία.

Καλές υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων

Τα δωρεάν σχέδια είναι ό, τι είναι, αλλά ορισμένες υπηρεσίες ξεχωρίζουν. Θα σας δώσουμε μια σύντομη αναδρομή τους στη συνέχεια, ξεκινώντας από το Files.fm

Files.fm

free-file-hosting-files.fm

free-file-hosting-files.fm-myfiles

Η υπηρεσία σάς επιτρέπει να ανεβάζετε αρχεία μεγέθους έως 2 GB, ενώ ο αποθηκευτικός σας χώρος έχει οριστεί από “1 GB έως 15 GB.” Δεδομένου ότι είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Κατά τη μεταφόρτωση, ένα “κανάλι κρυπτογραφημένων δεδομένων” προστατεύει τα αρχεία σας. Μόλις τελειώσουν, θα είναι διαθέσιμοι σε δημόσιο κατάλογο.

Αρχεία κατάθεσης

δωρεάν-αρχείο-φιλοξενία-κατάθεση-αρχεία-myfiles

Το DepositFiles αυξάνει τη γραμμή για το μέγεθος αρχείου στα 10 GB. Επιπλέον, διατηρεί τα αρχεία σας για 90 ημέρες μετά από κάθε λήψη. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από τις μόλις 15 ημέρες που προσφέρουν ορισμένες υπηρεσίες. Ωστόσο, ο αριθμός των αρχείων που μπορείτε να ανεβάσετε περιορίζεται στα 50.

4 κοινόχρηστο

Με το 4shared, έχετε 15 GB ελεύθερου χώρου και μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία έως και 2 GB. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο ποσό που μπορείτε να μεταφέρετε, αλλά οι ταχύτητες λήψης είναι περιορισμένες και υπάρχουν διαφημίσεις. Επιπλέον, εάν δεν συνδεθείτε για 180 ημέρες, ο λογαριασμός και τα αρχεία σας θα διαγραφούν.

Μεταφέρουμε

δωρεάν-φιλοξενία αρχείων-εμείς-μεταφορά

Μπορείτε να ανεβάσετε το μέγιστο 2 GB ανά μεταφορά στο δωρεάν πρόγραμμα. Μετά τη μεταφόρτωση, η μεταφορά θα είναι διαθέσιμη για επτά ημέρες. Μετά από αυτό, διαγράφεται για να δημιουργηθεί χώρος για άλλα αρχεία. Εάν βρίσκεστε στην ΕΕ, η υπηρεσία θα φιλοξενήσει τα δεδομένα σας σε διακομιστές εκεί, κάτι που είναι βολικό αν ισχύει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων.

Filehosting.org

free-file-hosting-filehosting.org

Το Filehosting.org δεν περιορίζει το μέγεθος του αρχείου, την ταχύτητα ή τον αποθηκευτικό χώρο, αλλά διαγράφει τα αρχεία σας 20 ημέρες μετά την τελευταία λήψη. Αυτό φαίνεται καλό να ισχύει, αλλά δεν έχουμε βρει περιορισμούς. Δεν διαθέτει διαφημίσεις ούτε, αλλά “διατηρεί το δικαίωμα να ενημερώνει περιστασιακά τον χρήστη σχετικά με τις νέες δυνατότητες αυτής της υπηρεσίας ή τις προσφορές των συνεργατών μας σύμφωνα με τους όρους απορρήτου”.

YourFileLink

Το YourFileLink δεν απαιτεί την εγγραφή σας και δεν περιορίζει τις μεταφορτώσεις, τις λήψεις ή το εύρος ζώνης. Ωστόσο, εάν τα αρχεία σας δεν έχουν ληφθεί για 15 ημέρες, θα διαγραφούν. Η υπηρεσία είναι επίσης μεγάλη.

Καλές υπηρεσίες Cloud Storage

Το cloud storage λάμπει όταν εγγραφείτε σε ένα premium πρόγραμμα, αλλά υπάρχουν και καλά δωρεάν πακέτα. Σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για να ανεβάσετε και να μοιραστείτε αρχεία όπως κάνουν οι υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε τους πέντε κορυφαίους παρόχους μας με ένα μεγάλο σχέδιο προγράμματος υπηρεσιών.

Google Drive

Το Google Drive σας προσφέρει έναν πλούσιο 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος θα είναι αρκετός για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι δωρεάν χρήστες έχουν την ίδια πρόσβαση στα Έγγραφα Google, στις Φωτογραφίες Google και σε άλλες εφαρμογές που ενσωματώνονται στην υπηρεσία. Εάν ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας σε “υψηλή ποιότητα” αντί για “πρωτότυπη”, ο χώρος σας για φωτογραφίες θα είναι απεριόριστος. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας στο Google Drive.

Διεπαφή ιστού Google Drive

Φάκελος συγχρονισμού Google Drive

Έγγραφα Google Drive Google

Σύνδεσμος δημιουργίας Google Drive

Ρυθμίσεις δικτύου Google Drive

Προηγούμενος

Επόμενο

pCloud

Η χρήση της δωρεάν έκδοσης του pCloud σας προσφέρει 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Μπορείτε να ολοκληρώσετε μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων για να αποκτήσετε άλλα 4 GB. Εάν αναφέρετε έναν φίλο, θα έχετε 1 GB επιπλέον χώρου έως και 20 GB. Οι δωρεάν χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης για κοινόχρηστους συνδέσμους, αλλά η εμπειρία είναι αρκετά καλή εκτός από αυτό.

Αρχεία διεπαφής Ιστού pCloud

φάκελος συγχρονισμού pCloud

pCloud Share Link Link

pCloud Λήψη συνδέσμων

πελάτης pCloud Drive

Προηγούμενος

Επόμενο

Το pCloud βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σύγκρισης cloud. Εάν σας ενοχλεί, διαβάστε την κριτική μας στο pCloud.

Sync.com

Το Sync.com είναι η καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud, σύμφωνα με την κατάταξή μας, αλλά σας δίνει μόνο 5 GB δωρεάν. Έχει πολλά μειονεκτήματα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Sync.com και μπορείτε να το αναφέρετε σε όσους φίλους θέλετε για να λάβετε επιπλέον 1 GB ανά παραπομπή. Η εταιρεία μας λέει ότι θα αφαιρέσει το καπάκι των 20 GB μόλις το χτυπήσετε αν το ρωτήσετε.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Οι περισσότερες δυνατότητες είναι διαθέσιμες σε δωρεάν χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης και της δυνατότητας προστασίας κοινών αρχείων με κωδικό πρόσβασης.

ΜΕΓΑ

Το MEGA παρείχε 50 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου χωρίς να απαιτούνται παραπομπές ή διεργασίες. Τώρα, τα 35 GB τελικά εξαφανίζονται, αφήνοντάς σας με 15 GB, κάτι που δεν είναι τίποτα να απορρίψετε. Ο χώρος που παίρνετε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα παραπομπής εξαφανίζεται επίσης.

φιλοξενία αρχείων

Εκτός από αυτά τα μπόνους που είναι προσωρινά, οι επιλογές για δωρεάν χρήστες είναι περιορισμένες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην αναθεώρηση MEGA.

MediaFire

Όταν αρχίζετε να χρησιμοποιείτε το MediaFire, λαμβάνετε 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Αυτό είναι ένα δίκαιο ποσό και μπορείτε να το αυξήσετε στα 50 GB. Όταν αναφέρετε έναν φίλο, έχετε 1 GB χώρου έως 32 GB. Εάν δεν σας αρέσει, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή για κινητά και να συνδεθείτε στο Facebook και το Twitter για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο.

Είναι αξιοπρεπές για τη φιλοξενία αρχείων, αλλά δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην αναθεώρηση MediaFire.

Τελικές σκέψεις

Εάν χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο, πιθανότατα θα μοιραστείτε αρχεία. Κάτι τέτοιο με ευκολία, γρήγορα και χωρίς πολλούς περιορισμούς είναι καλύτερο από το να είναι μια δουλειά. Τα δωρεάν πακέτα είναι περιορισμένα, είτε πρόκειται για υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων ή αποθήκευσης cloud.

Και οι δύο περιορίζουν συνήθως τον αποθηκευτικό χώρο σας, με ορισμένες εξαιρέσεις για υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων που περιορίζουν το χρονικό διάστημα παραμονής των αρχείων στους διακομιστές ή έχουν διαφημίσεις. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud δεν καταργούν τα αρχεία σας και δεν προβάλλουν διαφημίσεις και γενικά έχουν περισσότερες δυνατότητες. Ωστόσο, είναι πιο περίπλοκα, οπότε αν θέλετε να μοιράζεστε ένα αρχείο γρήγορα, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας αρχείων.

Τι πιστεύετε για τις δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων και αποθήκευσης cloud; Ποια προτιμάτε και ποια χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map