Γιατί η Cloud Storage είναι καλή ιδέα;

Τα τελευταία χρόνια, απομακρυνόμαστε σταθερά από τα τοπικά συστήματα στο cloud για αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων μας. Σε αυτό το άρθρο, το Cloudwards.net θα ρίξει μια καλή ματιά γιατί είναι τόσο καλή ιδέα. Πάρτε ταινίες, για παράδειγμα. δεν τα παίζουμε πλέον από σκληρούς δίσκους.


Αντίθετα, τις μεταδίδουμε μέσω Διαδικτύου μέσω παρόχων όπως το Netflix και δεν είναι μόνο ταινίες που μετακινούνται στο cloud, αλλά και προσωπικές και εταιρικές εφαρμογές.

Χάρη σε αυτήν την τάση, το cloud είναι μία από τις πιο καυτές αγορές ανάπτυξης υπολογιστών σήμερα και αλλάζει τον τρόπο που ζούμε και επικοινωνούμε ως κοινωνία.

Έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις, χάρη σε παράγοντες όπως:

 • Οι συνεχώς αυξανόμενοι όγκοι δεδομένων
 • Η μεταβαλλόμενη στάση των εργαζομένων
 • Οι αυξανόμενες προτιμήσεις των πελατών

Δεδομένου του μεταβαλλόμενου κόσμου γύρω μας, είναι λογικό να γνωρίζουμε περισσότερα για το cloud storage και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτόν.

Υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud που μας αρέσουν:

Τι είναι το Cloud Storage?

Το cloud storage αναφέρεται στον διαδικτυακό χώρο όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε δεδομένα.

Αυτός ο διαδικτυακός χώρος βρίσκεται σε πολλούς απομακρυσμένους διακομιστές που βρίσκονται μέσα σε τεράστια κέντρα δεδομένων, που βασίζονται σε τεχνολογία εικονικοποίησης, πράγμα που σημαίνει ότι ο χώρος αποθήκευσης εκτείνεται σε διαφορετικούς διακομιστές και πιθανώς ακόμη και σε πολλές τοποθεσίες.

Όμως, ως χρήστης, είναι μόνο μία μονάδα στην οποία έχετε πρόσβαση ανά πάσα στιγμή. Αυτοί οι διακομιστές ανήκουν, συντηρούνται και λειτουργούν από εταιρείες τρίτων μερών, οι οποίες ενδέχεται να χρεώνουν ή όχι να χρεώνουν τη χρήση τους.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του cloud storage είναι:

 • Μια υπηρεσία που παρέχεται από εξωτερικό πάροχο
 • Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται εκτός του δικτύου σας
 • Είναι προσβάσιμο μέσω Διαδικτύου ή μέσω ενσωματωμένων εργαλείων συγχρονισμού
 • Τα δεδομένα είναι προσβάσιμα από οποιαδήποτε συσκευή και τοποθεσία από εξουσιοδοτημένους χρήστες
 • Βασίζεται στην τεχνολογία εικονικοποίησης

Λόγω όλων αυτών των δυνατοτήτων, η κοινή χρήση δεδομένων με άλλους είναι πιο εύκολη από ποτέ και μπορείτε ακόμη και να εργαστείτε με πολλά άτομα στο διαδίκτυο, καθιστώντας το ιδανικό για τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας.

Ας ρίξουμε μια πιο ξεχωριστή ματιά στα άκρα του χώρου αποθήκευσης στο cloud.

Οφέλη του Cloud Storage για επιχειρήσεις

Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το cloud για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα μιας εταιρείας, αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που θα αποκομίσετε μέσα σε λίγες ημέρες.

1. Χωρίς συντήρηση

Πολλές εταιρείες, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, προτιμούν να αποθηκεύουν δεδομένα σε εσωτερικούς διακομιστές και κέντρα δεδομένων.

τήρηση λογιστικών βιβλίων

Αν και αυτή η προσέγγιση δεν είναι μια κακή επιλογή ως τέτοια, έρχεται ωστόσο με επιπλέον γενικά έξοδα.

Οι διακομιστές απαιτούν συνεχή συντήρηση, και αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να προσλάβει ένα μεγάλο προσωπικό πληροφορικής για τη διαχείρισή τους, κάτι που είναι δαπανηρή πρόταση. Χάρη στο cloud storage, οι επιχειρήσεις μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα στη συντήρηση, καθώς οι διακομιστές τους βρίσκονται τώρα υπό τον έλεγχο τρίτων παρόχων.

Αντ ‘αυτού, μπορούν να εστιάσουν τους πόρους στις βασικές πτυχές της επιχείρησής τους, χωρίς να ανησυχούν για ένα προσωπικό πληροφορικής ή τους τεράστιους προϋπολογισμούς του.

2. Μεγαλύτερη ευελιξία

Οι σημερινοί υπάλληλοι θέλουν να έχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα επιτρέποντάς τους να κάνουν τηλεργασία.

 Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, το 79% των ερωτηθέντων εργάζονται ήδη έξω από το γραφείο τους κάποια στιγμή, ενώ ένα άλλο 60% θα άλλαζε θέσεις εργασίας εάν τους προσφερόταν αυτή η ευελιξία.

Οι υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive προσφέρουν ακριβώς αυτό το είδος ευελιξίας στους υπαλλήλους.

Με τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο διαδίκτυο, είναι εύκολο για τους υπαλλήλους να συνδεθούν σε μια πύλη cloud, να επεξεργαστούν τα δεδομένα που χρειάζονται και να αποσυνδεθούν όταν τελειώσουν. Τους κάνει επίσης να δουλεύουν πιο αποτελεσματικά, εξοικονομώντας χρήματα στους επιχειρηματίες.

3. Καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι κοινή πρακτική για τους εργαζομένους να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με συναδέλφους που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να εργαστούν μαζί για την ίδια πρόταση πελάτη ή να παράσχουν σχόλια σχετικά με εκπαιδευτικά έγγραφα.

Εργαλεία που βασίζονται σε σύννεφα όπως το Dropbox και το Google Drive Κάντε τη συνεργασία και τη διαχείριση εγγράφων ένα αεράκι.

Αυτά τα προϊόντα επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εκδόσεις οποιουδήποτε εγγράφου, ώστε να μπορούν να παραμείνουν σε κορυφαίες αλλαγές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα τη ροή εργασίας τους, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τοποθεσία ή τη διάδοση.

4. Προστασία δεδομένων

Ένας άλλος σημαντικός λόγος για να μετακινηθείτε στο cloud είναι η καλύτερη προστασία των δεδομένων σας, ειδικά σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Δρόμος προς την προστασία δεδομένων

Για παράδειγμα, ο τυφώνας Σάντι έπληξε τα κέντρα δεδομένων στη Νέα Υόρκη, αναγκάζοντας πολλούς ιστότοπους να κλείσουν τις δραστηριότητές τους για μέρες. Είναι καλύτερο να μεταφέρετε δεδομένα στο cloud, για να αποφύγετε τέτοιες διακοπές επειδή εκεί τα δεδομένα σας θα αποθηκευτούν σε πολλές τοποθεσίες.

Αυτή η απόλυση το καθιστά έτσι, ακόμη και αν επηρεαστεί μια περιοχή, οι λειτουργίες σας να μην υποφέρουν και τα δεδομένα να παραμείνουν προσβάσιμα, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει – είναι ένα σύστημα που ονομάζεται απο-αντιγραφή.

5. Κάτω γενικά

Το έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, αλλά το cloud μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα στις επιχειρήσεις.


επιχειρηματίας που προσθέτει έναν διακομιστή στο δίκτυό του

Για τη δημιουργία ενός εσωτερικού κέντρου δεδομένων απαιτείται επένδυση χιλιάδων δολαρίων και, επιπλέον, το κόστος συντήρησης που φέρει. Με την εξωτερική ανάθεση αποθήκευσης δεδομένων σε παρόχους cloud, οι επιχειρήσεις εξοικονομούν κεφάλαιο και κόστος συντήρησης, χρήματα που με τη σειρά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της επιχείρησης.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια, τη μειωμένη καθυστέρηση, τον χρόνο αναμονής και τα ελεγχόμενα περιβάλλοντα που διαθέτουν οι πάροχοι όπως το AWS, η δημιουργία ενός εσωτερικού κέντρου δεδομένων μοιάζει με καθαρή τρέλα το 2017.

Οφέλη του Cloud Storage για ιδιώτες

Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν cloud storage. Τα άτομα χρησιμοποιούν επίσης το cloud για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε ασφαλή τοποθεσία. Στην πραγματικότητα, μια έκθεση της Statista δείχνει ότι έως το 2017, περισσότερα από 1,8 δισεκατομμύρια άτομα θα χρησιμοποιούν προσωπική αποθήκευση cloud.

Και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

1. Ασφάλεια

Χάρη στη χρήση προηγμένων λειτουργιών ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας, το cloud είναι ουσιαστικά το ασφαλέστερο μέρος για τη φύλαξη αρχείων, χωρίς να υπολογίζεται φυσικά ένας πλήρως κρυπτογραφημένος τοπικός σκληρός δίσκος..

Γι ‘αυτό μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε, ακόμη και κωδικούς πρόσβασης, στο σύννεφο χωρίς να ανησυχείτε.

Υπάρχουν ακόμη και εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης όπως το 1Password που βοηθούν στη διατήρηση ενός τόνου κωδικών πρόσβασης για διαφορετικούς ιστότοπους με ασφάλεια.

Το προφανές πλεονέκτημα της αποθήκευσής τους στο cloud είναι ότι είναι ανεξάρτητα από τις συσκευές, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε από οπουδήποτε. Επιπλέον, οι περισσότεροι πάροχοι cloud σας προστατεύουν από τις πολιτικές παρακολούθησης της NSA, παρέχοντας μεγαλύτερο απόρρητο.

2. Προστασία δεδομένων

Ακριβώς όπως οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απώλεια δεδομένων, εκτός από την περίπτωσή τους οι σκληροί δίσκοι που συνήθως δίνουν ή το smartphone τους κλαπεί.

Το cloud storage είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατευτείτε από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεδομένων, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα από άλλη συσκευή, εάν η κύρια συσκευή χαθεί ή κλαπεί και μπορείτε να αλλάξετε κωδικούς πρόσβασης χωρίς να ανησυχείτε.

Εδώ στο Cloudwards.net, δεν μπορούμε να υπερεκτιμούμε τη σημασία της αποθήκευσης περιττών αντιγράφων δεδομένων στο cloud κάπου. Υπάρχουν πολλές εφεδρικές υπηρεσίες για να διαλέξετε και προτείνουμε σε οποιονδήποτε και όλοι να εκμεταλλευτούν αυτούς τους παρόχους.

3. Κοινή χρήση

Η ψηφιακή κοινή χρήση αρχείων είναι γρήγορη και εύκολη, χάρη στο cloud, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε αρχεία και να τα μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Το SugarSync, για παράδειγμα, είναι μια καταπληκτική εφαρμογή που συγχρονίζει αρχεία σε διαφορετικές συσκευές, οπότε δείχνοντας στους φίλους σας ότι η ωραία φωτογραφία που τραβήξατε είναι θέμα ενός μόνο κουμπιού.

Ακόμα καλύτερα, το cloud παρέχει έναν τρόπο για κοινή χρήση αρχείων με ασφάλεια, εφαρμόζοντας δικαιώματα προβολής, επεξεργασίας ή σχολιασμού. Μπορεί επίσης να μοιραστεί αρχεία που είναι κρυπτογραφημένα.

4. Διάστημα

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της αποθήκευσης cloud για άτομα είναι ο επιπλέον χώρος που έχει κάποιος στον τοπικό υπολογιστή όταν μετακινείτε όλες τις εικόνες, τα έγγραφα και τα βίντεο στο cloud.

Επίσης, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε υπολογιστές με μεγάλους σκληρούς δίσκους. Ο διαδικτυακός χώρος αποθήκευσης είναι μια οικονομική εναλλακτική λύση για την αγορά εξωτερικών σκληρών δίσκων, καθώς και για την ασφαλέστερη συνολική, ειδικά εάν είστε αρχάριος ασφαλείας.

Υπάρχουν πάρα πολλοί πάροχοι αποθήκευσης cloud εκεί έξω, με λίγη μόνο έρευνα, η εύρεση ενός που σας ταιριάζει σωστά είναι μια πραγματικότητα, γιατί να μην ξεκινήσετε εδώ?

Συμπερασματικά…

Εν ολίγοις, το cloud storage έχει πολλά πλεονεκτήματα τόσο για άτομα όσο και για επιχειρήσεις. Παρόλο που υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, τα οφέλη της αποθήκευσης στο cloud υπερτερούν κατά πολύ, και αυτό φαίνεται περισσότερο από τον ταχύ ρυθμό με τον οποίο όλοι μεταφέρουν τα δεδομένα τους στο cloud.

Πολλές αναφορές το επιβεβαίωσαν και προβλέπουν ότι η αγορά αποθήκευσης cloud θα αυξηθεί στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2020, σηματοδοτώντας έναν τεράστιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 31%. Δισεκατομμύρια άνθρωποι και χιλιάδες εταιρείες επιλέγουν διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης επειδή είναι άνετο, βολικό, ασφαλές και οικονομικό.

Είστε επίσης έτοιμοι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τι προσφέρει το cloud storage; Εάν ναι, μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map