Καλύτερο Cloud Storage για μαθητές 2020

Εκτός από το να πηγαίνουν σε πάρτι, να συμμετέχουν σε αδελφότητες και να παίζουν παιχνίδια πνευματικότητας, οι μαθητές πρέπει επίσης να μελετήσουν. Πολλές μελέτες συμβαίνουν τώρα στο Διαδίκτυο, ακόμα κι αν δεν κάνετε τηλεργασία, και μπορεί να βελτιωθεί χρησιμοποιώντας υπηρεσίες που σας βοηθούν να αποθηκεύσετε παρουσιάσεις, ερευνητικές εργασίες και άλλες εργασίες στο cloud.

Το Google Drive βρίσκεται στην πρώτη θέση της καλύτερης λίστας αποθήκευσης cloud για μαθητές.

Οι σκληροί δίσκοι μπορεί να δυσλειτουργούν, αφήνοντάς σας χωρίς τις σημειώσεις σας για αυτήν την ενοχλητική εξέταση. Μπορείτε να το αποφύγετε αντιγράφοντας τα αρχεία σας στο cloud. Θα έχετε επίσης χώρο στον σκληρό σας δίσκο, κάτι που θα ενισχύσει την απόδοσή του.

Εάν ο μόνος παράγοντας για την επιλογή μιας υπηρεσίας αποθήκευσης cloud είναι ότι είναι δωρεάν, διαβάστε την καλύτερη λίστα δωρεάν αποθήκευσης cloud. Επιλέξαμε τις επιλογές μας για μαθητές, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη μας Google Drive, από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτούς, ας καθορίσουμε τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε για την κατάταξή τους.

Καλύτερο Cloud Storage για μαθητές 2020

Τι κάνει το Cloud Storage το καλύτερο για τους μαθητές

Η αξία είναι η κορυφαία μας ανησυχία, διότι οι περισσότεροι μαθητές έχουν χρήματα. Αυτό σημαίνει να έχετε τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο με τα λιγότερα μετρητά. Όσο πιο φθηνά σχέδια η υπηρεσία προσφέρει τόσο το καλύτερο, καθώς οι πιθανότητες να ταιριάζει στις ανάγκες σας αυξάνονται με το καθένα. Για μερικούς, η εγγραφή για ένα δωρεάν πρόγραμμα θα κάνει το τέχνασμα, οπότε θα εξετάσουμε επίσης το μέγεθος του χώρου που τους προσφέρεται.

Οι δυνατότητες συνεργασίας πρέπει να είναι διαθέσιμες, ώστε να μπορείτε να εργαστείτε σε αρχεία χωρίς να μεταβείτε σε πρόγραμμα επεξεργασίας εκτός σύνδεσης και η ενσωμάτωση με εργαλεία παραγωγικότητας τρίτων είναι επίσης χρήσιμη..

Ένας εύκολος τρόπος κοινής χρήσης των αρχείων σας είναι σημαντικός, καθώς πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε ομαδική εργασία με άλλους μαθητές. Το να έχετε έλεγχο περιεχομένου – λειτουργίες όπως ημερομηνίες λήξης, προστασία με κωδικό πρόσβασης και δικαιώματα – για την προστασία των μεριδίων σας δεν είναι κάτι που πρέπει να απορρίψετε. Μια σελίδα που σας λέει τι έχετε μοιραστεί και με ποιον είναι μια άλλη ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Το πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία επηρεάζει τον χρόνο που ξοδεύετε κάνοντας τη δουλειά. Είναι καλύτερο εάν η υπηρεσία λειτουργεί σε επιτραπέζιους υπολογιστές, ιστούς και κινητά και παρέχει μια απλή εμπειρία χρήστη. Οι καθαρές και ελκυστικές διεπαφές θα βοηθήσουν με αυτό.

Τέλος, η ισχυρή ασφάλεια θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα αρχεία σας ασφαλή μόλις τα μεταφέρετε στο cloud. Η ισχύς του εξαρτάται από τις κρυπτογραφίες που χρησιμοποιεί σε κατάσταση ηρεμίας και κατά τη μεταφορά και αν προσφέρει ιδιωτική κρυπτογράφηση που περιορίζει τα άτομα που μπορούν να διαβάσουν τα αρχεία σας σε εσάς. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα εμποδίσει τους εισβολείς που έχουν κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

1. Google Drive

Το Google Drive είναι δημοφιλές στους οικιακούς χρήστες και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων δεδομένων. Έχει 800 εκατομμύρια χρήστες, χάρη, σε μικρό βαθμό, για τη δέσμευση με λογαριασμούς Gmail και τηλέφωνα Android.

Η υπηρεσία μείωσε πρόσφατα τις τιμές σε ορισμένα από τα σχέδιά της, αυξάνοντας την αξία τους. Το φθηνότερο πρόγραμμα πληρωμής σας δίνει 100 GB για 1,99 $ το μήνα, το επόμενο έρχεται με 200 GB για 2,99 $ το μήνα και το τρίτο παρέχει 2 GB για 9,99 $ το μήνα. Και οι τρεις εκπτώσεις εάν πληρώνετε για το έτος. Δεν είναι κακές προσφορές, αλλά δεν ταιριάζουν με προσφορές από το Sync.com.

Όπου το κάνει καλύτερα από την Google είναι το δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο παρέχει πλούσιο χώρο αποθήκευσης 15 GB και πρόσβαση στη σουίτα Εγγράφων Google, ένα σύνολο εργαλείων που διευκολύνει την εργασία και τη συνεργασία σε έγγραφα στο διαδίκτυο. Το Google Keep, μια δωρεάν εφαρμογή λήψης σημειώσεων, συγκαταλέγεται στις εγγενείς εφαρμογές. Επιπλέον, η υπηρεσία διαθέτει εκτεταμένη βιβλιοθήκη ενσωματώσεων τρίτων.

Διεπαφή ιστού Google Drive

Φάκελος συγχρονισμού Google Drive

Έγγραφα Google Drive Google

Σύνδεσμος δημιουργίας Google Drive

Ρυθμίσεις δικτύου Google Drive

Προηγούμενος

Επόμενο

Η κοινή χρήση αρχείων και φακέλων με το Google Drive είναι εύκολη, αλλά η υπηρεσία δεν διαθέτει δυνατότητες ελέγχου περιεχομένου, όπως ημερομηνίες λήξης ή συνδέσμους με κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο για αντιγραφή και επικόλληση ή αποστολή μέσω email. Τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να δουν, να σχολιάσουν ή να επεξεργαστούν το περιεχόμενό σας, ανάλογα με τον τρόπο που ορίζετε τα δικαιώματά σας.

Μπορείτε να αλλάξετε τα δικαιώματα στις ρυθμίσεις “για προχωρημένους” στο παράθυρο “κοινή χρήση …”. Από εκεί, μπορείτε να δείτε ποιος έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό σας και να κάνει κοινή χρήση σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Google+, το Facebook ή το Twitter.

Παρόμοια με κάθε άλλη εφαρμογή Google, η διεπαφή ιστού είναι διαισθητική και ευχάριστη. Είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και μάλλον θα το χρησιμοποιήσετε περισσότερο από τον υπολογιστή-πελάτη. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αλλά τοποθετούνται προσεκτικά, ώστε να μην σας κατακλύζουν.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας ακολουθεί το μοντέλο συγχρονισμού. Η εφαρμογή για κινητά έρχεται εγκατεστημένη σε τηλέφωνα Android και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας εν κινήσει. Μπορείτε να τα επεξεργαστείτε χωρίς να τα κατεβάσετε πρώτα, κάτι που απαιτούν πολλές άλλες εφαρμογές αποθήκευσης cloud.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Google Drive

Η Google δεν είναι καθαρή όσον αφορά το απόρρητο, καθώς έχει συνδεθεί με το έργο PRISM και μοιράζεται δεδομένα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας. Η εταιρεία σαρώνει τα προσωπικά σας αρχεία και τα email σας για να σας δώσει προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, εξατομικευμένες διαφημίσεις και πολλά άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Boxcryptor, ένα ιδιωτικό πρόσθετο κρυπτογράφησης, για να το αποφύγετε και να βελτιώσετε το απόρρητό σας.

Η ασφάλεια δεν είναι τόσο ζοφερή, επειδή η Google χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 128 bit AES για να ανακαλύψει τα αρχεία σας ενώ είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές της. Δεν είναι AES 256-bit, αλλά κάνει τη δουλειά. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι διαθέσιμος για να σας προστατεύσει εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Το Google Drive είναι εύκολο στη χρήση, διαθέτει ένα γενναιόδωρο δωρεάν σχέδιο, μερικά πακέτα premium ευκαιρίας, εξαιρετικές δυνατότητες παραγωγικότητας και ικανές επιλογές κοινής χρήσης. Ωστόσο, δεν διαθέτει ιδιωτική κρυπτογράφηση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία, διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive.

2. pCloud

Το pCloud είναι μια εταιρεία που εδρεύει στην Ελβετία και κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των καλύτερων παρόχων αποθήκευσης cloud.

Προσφέρει δωρεάν πακέτο αποθήκευσης 10 GB. Μπορείτε να προσθέσετε 4 GB σε αυτό ακολουθώντας μια διαδικασία πολλών βημάτων μετά την εγγραφή. Επιπλέον, για κάθε φίλο που αναφέρεστε, έχετε 1 GB επιπλέον χώρου έως και 20 GB.

Υπάρχουν μόνο δύο προσωπικά προγράμματα επί πληρωμή, αλλά αυτό αρκεί επειδή προσφέρουν εξαιρετική αξία. Το Premium παρέχει 500 GB για 4,99 $ ανά μήνα ή ισοδύναμο με 3,99 $ ανά μήνα εάν πληρώνετε για το έτος εκ των προτέρων. Το Premium Plus σας προσφέρει 9,99 $ ανά μήνα, αλλά προσφέρει 2 TB αποθηκευτικού χώρου. Εάν πληρώσετε για το έτος, μπορείτε να μειώσετε το μηνιαίο επιτόκιο στα 7,99 $.

pCloud-Web-Interface-Αρχεία

Λάβετε υπόψη ότι και τα δύο σχέδια έχουν μόνο προεπισκοπήσεις αρχείων, δεν σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε αρχεία και να μην ενοποιείτε με το Office Online ή τα Έγγραφα Google. Ωστόσο, οι δυνατότητες αναπαραγωγής πολυμέσων του pCloud περιλαμβάνουν ενσωματωμένες συσκευές αναπαραγωγής για βίντεο, μουσική και φωτογραφίες. Μπορείτε να αυξήσετε την υπηρεσία με εφαρμογές λήψης σημειώσεων, όπως το Evernote ή το OneNote, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές για τους μαθητές.

Για να μοιραστείτε ένα αρχείο ή φάκελο με κάποιον, πρέπει να προσθέσετε το όνομα ή το email του. Αν άλλοι θέλουν να μοιραστούν περιεχόμενο μαζί σας, μπορούν να το κάνουν με συνδέσμους μεταφόρτωσης. Μπορείτε να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης για την προστασία των συνδέσμων, αλλά και τα δύο απαιτούν εγγραφή σε ένα premium πρόγραμμα. Το pCloud παρέχει έναν χρήσιμο πίνακα που δείχνει στατιστικά στοιχεία και για τις μετοχές σας.

Μπορείτε να κοινοποιήσετε μόνο αρχεία που δεν είναι κρυπτογραφημένα με το πρόσθετο κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης του pCloud.

Η χρήση του επιτραπέζιου πελάτη είναι απολαυστική και εύκολη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό με το εικονίδιο του δίσκου συστήματος ή τη μονάδα pCloud στη διαχείριση αρχείων συστήματος. Η διεπαφή είναι κάπως σκοτεινή, αλλά καθαρή και διαισθητική.

Δεν θα απογοητευτείτε ούτε από τη διεπαφή ιστού, επειδή διαθέτει περισσότερες δυνατότητες, προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία του PCloud σε ένα μέρος. Είναι επίσης γρήγορο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να μεταφέρει μεγάλα αρχεία καλά. Κολλήστε τον υπολογιστή-πελάτη για αυτό.

Η εφαρμογή για κινητά είναι επίσης καλή, επειδή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ανεβάσετε νέα αρχεία, να μοιραστείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά. Επιπλέον, έχει αυτόματες μεταφορτώσεις για φωτογραφίες και βίντεο.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το pCloud

Το pCloud βασίζεται στο πρωτόκολλο TLS για την προστασία των δεδομένων κατά τη μεταφορά από επιθέσεις man-in-the-middle και AES 256-bit για την κρυπτογράφηση των αρχείων σας. Μόλις τα δεδομένα σας φτάσουν σε ένα κέντρο δεδομένων pCloud, αναπαράγονται σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς διακομιστές.

Η ιδιωτική κρυπτογράφηση είναι διαθέσιμη, αλλά μόνο αν αγοράσετε το πρόσθετο Crypto για 3,99 $ ανά μήνα. Το πρόσθετο δημιουργεί έναν φάκελο κρυπτογράφησης και οτιδήποτε τοποθετείτε σε αυτόν θα προστατεύεται από έναν ειδικό κωδικό πρόσβασης που μόνο εσείς γνωρίζετε. Δυστυχώς, δεν υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Πριν εγγραφείτε στο pCloud, μπορείτε να το δοκιμάσετε με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών.

Το pCloud προσφέρει ένα γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα, φθηνά premium σχέδια, ισχυρή ασφάλεια και ικανές επιλογές κοινής χρήσης. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν ενσωματώνεται με εργαλεία παραγωγικότητας και δεν διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την κριτική μας στο pCloud.

3. Sync.com

Το Sync.com είναι μια υπηρεσία που βρίσκεται στην κορυφή της καλύτερης λίστας αποθήκευσης cloud. Βρίσκεται στον Καναδά και επωφελείται από τους νόμους περί απορρήτου της χώρας, οι οποίοι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο.

Πριν εγγραφείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο του πακέτου Sync Starter 5 GB για να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Δεν είναι πολύ, αλλά μπορείτε να ολοκληρώσετε μια διαδικασία πολλών βημάτων για να λάβετε 1 GB αποθηκευτικού χώρου μπόνους. Επιπλέον, λαμβάνετε 1 GB για κάθε φίλο που αναφέρεστε έως και 20 GB.  

Η εταιρεία λέει ότι θα σας δώσει περισσότερο χώρο αποθήκευσης για παραπομπές πέρα ​​από αυτό, αλλά θα πρέπει να το στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αφαιρέσετε το όριο μόλις το χτυπήσετε.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Factor-Authentication-Slider-5
© Cloudwards.net

Προηγούμενος

Επόμενο

Οι προσωπικοί χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο προγράμματα επί πληρωμή: Personal Pro 500GB και Personal Pro 2TB. Το πρώτο κοστίζει 49 $ ετησίως, δηλαδή περίπου 4 $ το μήνα, και το δεύτερο κοστίζει 96 $ το χρόνο, καθιστώντας το μία από τις καλύτερες προσφορές στο cloud storage.

Ωστόσο, δεν υπάρχει επιλογή πληρωμής ανά μήνα.

Η διεπαφή ιστού δεν προσφέρει εγγενείς δυνατότητες παραγωγικότητας, ούτε ενσωματώνεται σε προγράμματα τρίτων. Η εφαρμογή smartphone σάς επιτρέπει να ανοίγετε αρχεία σε εφαρμογές τρίτων, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Office.

Για να μοιραστείτε ένα φάκελο, μπορείτε να προσκαλέσετε χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτόν ή να δημιουργήσουν έναν σύνδεσμο. Με τον σύνδεσμο, μπορούν να κατεβάσουν έναν συμπιεσμένο φάκελο αντί να κάνουν λήψη κάθε αρχείου. Εάν μοιράζεστε ένα αρχείο, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο έναν σύνδεσμο, τον οποίο μπορείτε να στείλετε χειροκίνητα ή μέσω email. Το Sync.com σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε συνδέσμους μεταφόρτωσης, οι οποίοι επιτρέπουν σε άλλους να ανεβάζουν περιεχόμενο στον αποθηκευτικό σας χώρο.

Μπορείτε να ελέγξετε τις μετοχές σας ορίζοντας δικαιώματα. Μπορείτε επίσης να επισυνάψετε κωδικούς πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης σε συνδέσμους εάν έχετε συνδρομή στο Personal Pro. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε όρια λήψης σε κοινόχρηστα στοιχεία και να δείτε τα στατιστικά στοιχεία λήψης τους. Μια σελίδα “κοινές χρήσεις” σας ενημερώνει για τους φακέλους που έχετε μοιραστεί και με ποιον.

Ο υπολογιστής-πελάτης είναι απλός και εύχρηστος. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό με το φάκελο συγχρονισμού ή το εικονίδιο της γραμμής εργασιών. Είναι διαθέσιμο για Windows και macOS, αλλά όχι για Linux. Έχετε πρόσβαση στις ίδιες δυνατότητες που διαθέτει ο πελάτης Ιστού, μαζί με άλλες που βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη.

Η εφαρμογή smartphone, για Android και iOS, σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας ενώ είστε εκτός σύνδεσης και να ανεβάζετε αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο στο cloud.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Sync.com

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS, το οποίο προστατεύει τα αρχεία κατά τη μεταφορά σε κέντρα δεδομένων. Κορυφαίνει τη λίστα με τις καλύτερες υπηρεσίες μηδενικής γνώσης. Ωστόσο, δεν θα μπορεί να ανακτήσει τον κωδικό πρόσβασής σας, εάν τον χάσετε, γιατί το μηδέν γνώσης το αποτρέπει.

Το Sync.com έχει ανταγωνιστικά σχέδια, αλλά πρέπει να πληρώνεται ετησίως και το δωρεάν πακέτο του δεν είναι τόσο καλό όσο το pCloud’s. Έχει μόνο προεπισκόπηση αρχείων σε κινητά και δεν προσφέρει αναπαραγωγή πολυμέσων. Ωστόσο, έχει καλή ασφάλεια και είναι εύκολο στη χρήση. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία, διαβάστε την κριτική Sync.com.

4. Κουτί

Ένας από τους καλύτερους παρόχους συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων εταιρειών μας, η Box έχει πολλές μικρές επιχειρήσεις και εταιρείες Fortune 500 ως πελάτες, αλλά έχει περισσότερα από επιχειρηματικά σχέδια. Έχει επίσης ένα ζευγάρι που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών.

Το πρώτο ονομάζεται Individual και προσφέρει 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που είναι κάτι περισσότερο από πολλές άλλες υπηρεσίες. Το Personal Pro κοστίζει 10 $ ανά μήνα για 100 GB αποθηκευτικού χώρου. Δεν είναι καλή συμφωνία, γι ‘αυτό σας συνιστούμε να ακολουθήσετε το δωρεάν πρόγραμμα εάν παρέχει αρκετό χώρο.

Το Box σας βοηθά να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας με τις ενσωματώσεις του Office Online και των Εγγράφων Google, καθώς και το DocuSign και τις πολλές άλλες προσφορές στη βιβλιοθήκη εφαρμογών τρίτων. Η εφαρμογή εγγενών σημειώσεων, το Box Notes, είναι από τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων.

Μπορείτε να μοιραστείτε συνδέσμους με χρήστες με άδεια χωρίς όριο, αλλά πρέπει να έχετε άδεια για κοινή χρήση εκτός του οργανισμού σας. Μπορείτε να στείλετε μια πρόσκληση μέσω email ή να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο και να την στείλετε. Το Box έχει καλό έλεγχο περιεχομένου επειδή σας επιτρέπει να ορίσετε ημερομηνίες λήξης και κωδικούς πρόσβασης για συνδέσμους.

Ο πελάτης Ιστού είναι απλός, με διαισθητική διάταξη και ελκυστικό συνδυασμό χρωμάτων. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διεύθυνση URL του χώρου εργασίας σας και να προσθέσετε το δικό σας λογότυπο. Εάν προτιμάτε έναν επιτραπέζιο πελάτη, το Box χρησιμοποιεί επίσης το οικείο μοντέλο συγχρονισμού. Η εφαρμογή για κινητά είναι επίσης εύχρηστη και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας εν κινήσει.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν

Το Box χρησιμοποιεί AES 256-bit για την κρυπτογράφηση των αρχείων σας σε διακομιστές και το πρωτόκολλο TLS για την προστασία τους κατά τη μεταφορά. Η υπηρεσία τυλίγει επίσης το κλειδί κρυπτογράφησής σας με το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης. Δεν διαθέτει εγγενή ιδιωτική κρυπτογράφηση, αλλά μπορείτε να την προσθέσετε χρησιμοποιώντας το Boxcryptor.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων θα σας βοηθήσει εάν κάποιος κλέψει τον κωδικό πρόσβασής σας και οι προσαρμοσμένες απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης θα δυσκολέψουν τους hackers να το πράξουν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια και άλλες λειτουργίες στην αναθεώρηση Box.

5. ΜΕΓΑ

Ιδρύθηκε το 2013 από την Kim Dotcom, η MEGA είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρείες αποθήκευσης cloud, αλλά έχει μερικά σχέδια που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τους μαθητές.

Το δωρεάν πρόγραμμα σας ξεκινά με 50 GB, αλλά 35 από αυτά εξαφανίζονται μετά από ένα μήνα. Με ορισμένα επιτεύγματα, μπορείτε να αναβαθμίσετε το χώρο σας, έως και 45 GB, αλλά αυτό λήγει επίσης. Ωστόσο, αυτό σας αφήνει με 15 GB, κάτι που δεν είναι τίποτα να απορρίψετε.

Οι συνδρομές Pro δεν είναι τόσο καλές. Το πρώτο, το Pro Lite, κοστίζει 5,79 $ το μήνα για 200 GB αποθηκευτικού χώρου. Για 11,59 $ το μήνα κερδίζετε 1 TB χώρου, και τα υπόλοιπα δύο σχέδια δεν είναι εξαιρετικές προσφορές.

Η παραγωγικότητα είναι περιορισμένη επειδή το MEGA έχει μόνο προεπισκοπήσεις αρχείων και αναπαραγωγή πολυμέσων. Δεν υπάρχει ενοποίηση με το Office Online, τα Έγγραφα Google ή άλλες εφαρμογές τρίτων.

Μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία σας με τις επαφές σας MEGA ή να στείλετε έναν δημιουργημένο σύνδεσμο. Με την κοινή χρήση μέσω διεύθυνσης email, μπορείτε να εκχωρήσετε δικαιώματα ανάγνωσης, ανάγνωσης και εγγραφής ή πλήρους πρόσβασης.

Παραδόξως, οι κοινές χρήσεις που δημιουργείτε είναι μηδενικές, οπότε η MEGA δεν μπορεί να δει τι μοιράζεστε. Άλλοι που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σας θα πρέπει πρώτα να το αποκρυπτογραφήσουν με ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης. Οι συνδρομές επί πληρωμή σάς επιτρέπουν επίσης να προσθέσετε ημερομηνίες λήξης και κωδικούς πρόσβασης στους συνδέσμους σας.

Η εφαρμογή προγράμματος περιήγησης είναι απλή και ουσιαστικά δεν υπάρχει καμπύλη εκμάθησης για νέους χρήστες. Είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και να βρείτε τα κύρια και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του. Το επάνω μενού διαθέτει όλους τους ελέγχους που χρειάζεστε. Είναι γρήγορο, διαισθητικό και η διεπαφή είναι ελκυστική.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν η MEGA

Το MEGA χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 128-bit σε κατάσταση ηρεμίας και το πρωτόκολλο TLS κατά τη μεταφορά. Δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, γεγονός που αφήνει τον κωδικό πρόσβασής σας πιο ευάλωτο, επομένως βεβαιωθείτε ότι είναι ισχυρός.

Η υπηρεσία χρησιμοποιεί ιδιωτική κρυπτογράφηση, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα αδιάκριτα μάτια. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι προσφέρει, διαβάστε την κριτική MEGA.

Τελικές σκέψεις

Οι περισσότεροι μαθητές δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ξενοδοχεία, αστακό ή ακριβό cloud storage. Ευτυχώς, μπορούν να πάρουν το cloud storage φθηνά. Οι τρεις πρώτες υπηρεσίες της λίστας μας έχουν σχέδια που παρέχουν ένα πλούσιο χώρο για τα χρήματα, καθώς και δωρεάν προγράμματα.

Το Google Drive είναι η κορυφαία μας επιλογή επειδή είναι εύκολο στη χρήση, ελκυστικό και διαθέτει πολλά εργαλεία παραγωγικότητας τρίτων μερών με τα εγγενή Έγγραφα Google. Το pCloud και το Sync.com έχουν καλύτερες προσφορές και ισχυρότερη ασφάλεια, αλλά δεν διαθέτουν εργαλεία παραγωγικότητας.

Χρησιμοποιείτε άλλη υπηρεσία που είναι πιο κατάλληλη για μαθητές; Τι πιστεύετε για τη λίστα μας; Αφήστε την απάντησή σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me