Πώς να ρυθμίσετε ένα δίκτυο Cloud Drive με τον εύκολο τρόπο

Όλες οι καλύτερες λύσεις αποθήκευσης cloud σήμερα έρχονται με έναν πελάτη συγχρονισμού φακέλων. Ενώ οι φάκελοι συγχρονισμού μπορεί να είναι ο de facto μηχανισμός αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο, ωστόσο, μερικές φορές η χρήση μιας τοπικής μονάδας δίσκου που έχει αντιστοιχιστεί στο σύννεφο μπορεί να είναι πολύ πιο βολική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη διατήρηση της ορατότητας περιεχομένου cloud, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο καταναλωμένος χώρος στο σκληρό σας δίσκο.


Στην αρχή, όμως, το να βρεις πώς να δημιουργήσεις μια μονάδα δίσκου δικτύου αποθήκευσης cloud μπορεί να είναι μια δύσκολη πρόταση, τουλάχιστον μέχρι να μάθεις πόσο εύκολο μπορεί να είναι όλα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να το ανακαλύψετε.

Θα εξετάσουμε ποιοι πάροχοι αποθήκευσης σύννεφων προσφέρουν στους πελάτες μονάδων δίσκου δικτύου εκτός από τον συνηθισμένο φάκελο συγχρονισμού, καθώς και θα σας δείξουμε πώς να αντιστοιχίσετε το χώρο αποθήκευσης cloud σε ένα γράμμα μονάδας δίσκου όταν ο αγαπημένος σας πάροχος δεν το κάνει. Από το pCloud Drive και το Egnyte Drive, το Mountain Duck και το CloudBerry Drive, αυτό το άρθρο θα βελτιώσει τις επιλογές σας για εργασία με αρχεία που φιλοξενούνται στο cloud.

Συγχρονισμός φακέλων έναντι δίσκων δικτύου

Οι περισσότερες λύσεις αποθήκευσης cloud προσφέρουν σήμερα μια λήψη πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές που δημιουργεί αυτό που είναι συνήθως γνωστό ως “φάκελος συγχρονισμού” στο σύστημα αρχείων σας. Οι φάκελοι συγχρονισμού είναι χρήσιμοι για την αυτόματη αντιγραφή περιεχομένων φακέλων και επεξεργασίας αρχείων σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας στο cloud.

Το μειονέκτημα του συγχρονισμού των φακέλων, όπως έχουν καταλάβει πολλοί αναγνώστες του Cloudwards.net, είναι ότι, για να λειτουργήσουν, πρέπει να αποθηκεύουν αρχεία τόσο στο cloud όσο και στον σκληρό σας δίσκο. Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το cloud storage για να καθαρίσουν χώρο στο σκληρό δίσκο, αυτή η προσέγγιση δεν λειτουργεί προφανώς.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι περισσότερες λύσεις αποθήκευσης στο cloud προσέφεραν μια δυνατότητα που ονομάζεται επιλεκτικός συγχρονισμός. Με τον επιλεκτικό συγχρονισμό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για συγκεκριμένους φακέλους και, κατ ‘αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι φάκελοι θα αποθηκευτούν μόνο στο σύννεφο και όχι στον σκληρό σας δίσκο.

Παρόλο που είναι χρήσιμο και γενικά δεν είναι δύσκολο να διαχειριστεί, το μειονέκτημα του επιλεκτικού συγχρονισμού είναι ότι δεν θα μπορείτε πλέον να αποθηκεύετε περιεχόμενο στο σύστημα αρχείων σας για φακέλους για τους οποίους έχετε απενεργοποιήσει τον συγχρονισμό. Για να δείτε ποια αρχεία υπάρχουν, θα πρέπει είτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον συγχρονισμό για το φάκελο είτε να συνδεθείτε στη διεπαφή ιστού για τη λύση αποθήκευσης cloud.

Λοιπόν, αυτό ισχύει σχεδόν πάντα. Το Dropbox Professional διαθέτει τώρα μια λειτουργία «έξυπνου συγχρονισμού» που σας επιτρέπει να βλέπετε αρχεία ακόμα και αν έχετε απενεργοποιήσει το συγχρονισμό για έναν φάκελο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο κατατάσσουμε το Dropbox ως τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για συγχρονισμό, παρά τα πολλά ελαττώματα του, διαφορετικά.

Για όλες τις άλλες υπηρεσίες, οι ιδιαιτερότητες συγχρονισμού και επιλεκτικού συγχρονισμού παρουσιάζουν πρόβλημα χρηστικότητας. Για να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα, μία από τις καλύτερες προσεγγίσεις είναι να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα δίσκου δικτύου αποθήκευσης cloud.

Cloud Storage Network Drive (ή Virtual Drive)

Μια μονάδα δίσκου δικτύου είναι μια αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου. Μοιάζει με ένα κανονικό γράμμα μονάδας δίσκου στο τοπικό σύστημα αρχείων σας, αλλά αντί για χώρο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, το γράμμα της μονάδας οδηγεί σε έναν σκληρό δίσκο διακομιστή.

Για τις επιχειρήσεις, συχνά αυτή η μονάδα δίσκου δικτύου οδηγεί σε διακομιστή εγκατάστασης που συνδέεται μέσω τοπικού δικτύου (LAN). Για μικρότερες επιχειρήσεις ή οικιακή χρήση, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μια μονάδα δίσκου δικτύου για μια συσκευή NAS (αποθήκευση συνδεδεμένη στο δίκτυο) στην οποία συνδέεστε απευθείας χρησιμοποιώντας WiFi.

Στην περίπτωση της αποθήκευσης cloud καταναλωτή, ωστόσο, το αντικείμενο αυτού του άρθρου, αυτός ο διακομιστής βρίσκεται στο απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων που διαχειρίζεται η εταιρεία cloud και συνδέεστε σε αυτόν μέσω του Διαδικτύου. Αυτή η εταιρεία μπορεί να είναι μια παραδοσιακή εταιρεία αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox ή το Google Drive, ή μια υπηρεσία υποδομής cloud όπως αυτή που αναφέρεται στον καλύτερο οδηγό cloud IaaS.

Ενδέχεται να ακούσετε μονάδες δίσκου δικτύου που αναφέρονται ως εικονικές μονάδες δίσκου, αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου, τοποθετημένες μονάδες δίσκου ή ακόμη και μονάδες cloud. Είναι όλα τα ίδια πράγματα. Προτιμούμε απλώς να χρησιμοποιούμε μονάδα δίσκου δικτύου (σχεδόν όλη την ώρα).

Γενικά, υπάρχουν δύο επιλογές για να αποκτήσετε μια μονάδα δίσκου δικτύου αποθήκευσης στο cloud στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να βρείτε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που προσφέρει έναν πελάτη μονάδας δίσκου δικτύου ή μπορείτε να αντιστοιχίσετε μόνοι σας την υπηρεσία cloud σε ένα γράμμα μονάδας δίσκου, το οποίο ονομάζεται επίσης “μοντάρισμα”.

Για την τοποθέτηση, η έξυπνη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη διαδικασία. Αυτά τα εργαλεία θα τοποθετήσουν ένα γράμμα μονάδας δίσκου στο σύστημα αρχείων σας και θα συνδέσουν το χώρο αποθήκευσης στο cloud με αυτό χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια χρήστη σας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το Mountain Duck και το ExpanDrive.

Η πρώτη επιλογή, η εύρεση μιας λύσης αποθήκευσης cloud με έναν εγγενή πελάτη μονάδας δίσκου δικτύου, είναι γενικά ευκολότερο να ενσωματωθεί και φθηνότερη. Ωστόσο, υπάρχουν μόνο λίγες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud με τέτοιους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των pCloud, Tresorit και Egnyte. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά πρώτα και, στη συνέχεια, μιλήστε με το λογισμικό οδήγησης δικτύου

Παροχείς Cloud Storage με δυνατότητες Drive δικτύου

Είναι μάλλον εκπληκτικό, δεδομένης της χρησιμότητας των μονάδων δίσκου δικτύου, ότι οι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud προσφέρουν μόνο πελάτες συγχρονισμού. Πολλά μεγάλα ονόματα στον κλάδο αποθήκευσης cloud, συμπεριλαμβανομένων των Dropbox, Google Drive και OneDrive είναι μεταξύ αυτών που δεν το κάνουν.

Ευτυχώς, μερικές από αυτές τις λίγες είναι οι αγαπημένες μας επιλογές. Το pCloud και το Tresorit, για παράδειγμα, δεν είναι μόνο δύο από τις προτιμώμενες προσωπικές λύσεις αποθήκευσης cloud, αλλά είναι και οι δύο από τις πιο ασφαλείς λύσεις αποθήκευσης cloud.

Το Egnyte Connect, το οποίο προσφέρει δυνατότητες μονάδας δικτύου μέσω του προγράμματος-πελάτη Egnyte Drive, κατατάσσεται ως αυτό που θεωρούμε την καλύτερη διαθέσιμη υπηρεσία συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων, κορυφαία Box Business, IBM Connections, Citrix Sharefile και το υπόλοιπο πεδίο. (Μην ανησυχείτε από τη φανταστική μας συζήτηση, ο “συγχρονισμός και κοινή χρήση αρχείων επιχείρησης” είναι απλώς ένα φανταχτερό όνομα για το cloud storage για επιχειρήσεις).

Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε καθένα από τα τρία, ξεκινώντας από το pCloud.

pCloud Drive

Παραδεχόμαστε ότι είμαστε μερικοί στο pCloud, αλλά έχουμε βάσιμους λόγους. Πρώτον, χάρη στο πρόσθετο Crypto, είναι πολύ ασφαλές. Το Crypto, όπως περιγράφουμε λεπτομερώς στην αναθεώρησή μας στο pCloud, δημιουργεί ένα φάκελο μηδενικής γνώσης στον διακομιστή που χρησιμοποιεί ένα ξεχωριστό κλειδί κρυπτογράφησης που είναι γνωστό μόνο σε εσάς, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να διαβάσει τα αρχεία σας χωρίς την άδειά σας.

Ενώ το Sync.com σας παρέχει κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης δωρεάν, αυτή η κρυπτογράφηση είναι πάντα ενεργή. Λόγω του ότι σας δίνει την επιλογή της διαχειριζόμενης ή μηδενικής γνώσης κρυπτογράφησης, το pCloud είναι η πιο ευέλικτη υπηρεσία.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σημαίνει ότι το Sync.com δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα αρχεία σας για να επιτρέψει πράγματα όπως προεπισκοπήσεις φωτογραφιών ή ροή πολυμέσων. Το pCloud can, το οποίο με τη σειρά του μας οδήγησε να του δώσουμε κορυφαία σήματα ως το καλύτερο cloud storage για φωτογραφίες και βίντεο.

Πάνω από όλα αυτά, το pCloud κατατάσσεται ως μία από τις καλύτερες προσφορές στο cloud storage. Εάν τα 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που προσφέρει το pCloud δεν επαρκούν, μπορείτε να αποκτήσετε έναν εντυπωσιακό χώρο αποθήκευσης 2 TB με μόλις 8 $ το μήνα.

Μόλις εγγραφείτε για υπηρεσία, μπορείτε να ρυθμίσετε την εικονική μονάδα δίσκου pCloud εγκαθιστώντας τον πελάτη pCloud, μια διαδικασία που διαρκεί και τα 30 δευτερόλεπτα. Το pCloud Drive είναι ακόμη διαθέσιμο για Linux, εκτός από Windows και MacOS.

Προστέθηκε, το pCloud Drive θα εμφανιστεί ως γράμμα μονάδας δίσκου στο σύστημα αρχείων σας. Κάντε κλικ στη μονάδα δίσκου και μπορείτε να περιηγηθείτε σε φακέλους και αρχεία που είναι αποθηκευμένα από απόσταση από το pCloud.

Αν και δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, μπορείτε να ορίσετε οποιονδήποτε φάκελο στη μονάδα pCloud Drive σε λειτουργία “εκτός σύνδεσης”, ο οποίος θα αποθηκεύει και ένα αντίγραφο στον σκληρό σας δίσκο, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στα περιεχόμενά του χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Για να υποστηρίξετε τη συνεργασία, μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο για να παραχωρήσετε σε άλλους την πρόσβαση και την επεξεργασία αρχείων σε αρχεία.

Συνολικά, στην πραγματικότητα, η ολοκλήρωση της εργασίας χρησιμοποιώντας αρχεία μέσω του pCloud Drive είναι πολύ πιο εύκολη από τη χρήση της εφαρμογής ιστού του pCloud, καθώς μπορείτε να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε γρήγορα αρχεία στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λογισμικό χρειάζεστε.

Tresorit Drive

Το Tresorit παρέχει πραγματικά περισσότερα πλεονεκτήματα ασφαλείας από το pCloud. Για παράδειγμα, λαμβάνετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων εκτός από την κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Η εταιρεία έχει επίσης την έδρα της στην Ελβετία, η οποία έχει ισχυρότερους νόμους περί απορρήτου από τις περισσότερες άλλες χώρες του κόσμου. Καλύπτεται επίσης από το GDPR που κόπηκε πρόσφατα.

Ωστόσο, όπως το Sync.com, η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης είναι πάντα ενεργή με το Tresorit, πράγμα που σημαίνει ότι οι προεπισκοπήσεις αρχείων και η ροή μέσω της διεπαφής ιστού είναι απαγορευτική. Πιο αποτρεπτικό, η υπηρεσία δεν είναι φθηνή, όπως σημειώνεται στην κριτική μας στο Tresorit.

250 GB αποθήκευσης cloud κοστίζουν πάνω από 10 $ το μήνα, περισσότερο από την τιμή των 2 TB αποθηκευτικού χώρου από το pCloud. Το πακέτο αποθήκευσης Tresorit 2TB, στην πραγματικότητα, κοστίζει 24 $, γεγονός που είναι κρίμα γιατί είναι μια κατά τα άλλα φανταστική υπηρεσία.

Δεν υπάρχει καν δωρεάν πρόγραμμα. Ωστόσο, μπορείτε τουλάχιστον να δοκιμάσετε το Tresorit και το χαρακτηριστικό της μονάδας δίσκου δικτύου με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών πριν από την εκτέλεση.

Το Tresorit Drive συνδυάζεται βολικά στην κανονική λήψη του υπολογιστή-πελάτη επιτραπέζιου υπολογιστή, οπότε δεν απαιτείται πρόσθετη εγκατάσταση όπως υπάρχει με το pCloud. Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, ανοίξτε τον υπολογιστή-πελάτη, μεταβείτε στις “ρυθμίσεις” και, στη συνέχεια, “προχωρημένος”. Επιλέξτε “ενεργοποίηση απευθείας ανοίγματος αρχείου” και στη συνέχεια “ενεργοποίηση Tresorit Drive”.

TresoritDrive

Προς τα εμπρός, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του αρχείου Tresorit μέσω ενός αντιστοιχισμένου γράμματος μονάδας δίσκου στο σύστημα αρχείων σας, όπως θα περιμένατε.

Egnyte Drive

Ενώ το Egnyte Connect μπορεί να είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές λύσεις αποθήκευσης cloud που έχουμε ακόμη δοκιμάσει στο Cloudwards.net, δεν είναι για τον μέσο καταναλωτή. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, αν και έχουμε έναν οδηγό έναρξης εάν θέλουμε μερικές συμβουλές.

Αντίθετα, είναι επειδή η Egnyte απευθύνεται κυρίως στην επιχειρηματική χρήση και κυρίως σε μεσαίες έως μεγάλες επιχειρήσεις. Ωστόσο, η εταιρεία πρόσθεσε πρόσφατα ένα σχέδιο «ομάδας» για ένα έως τρία άτομα, αφού απαιτούσε τουλάχιστον πέντε άδειες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κόστος του ομαδικού προγράμματος είναι 10 $ ανά υπάλληλο και σας αποφέρει 1 TB αποθηκευτικού χώρου. Το Egnyte Business, εν τω μεταξύ, σας παρέχει 5 TB, 10 TB ή απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, ανάλογα με το πρόγραμμα που ακολουθείτε.

Δεν θα ξεπεράσουμε όλους τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι η Egnyte είναι μια καλύτερη λύση cloud storage για επιχειρήσεις από το Dropbox Business, το Box Business και όλα τα υπόλοιπα, καθώς έχουμε μια κριτική για το Egnyte Connect. Ωστόσο, θα σας δώσουμε μια γεύση:

 • Γρήγορος συγχρονισμός αρχείων σε επίπεδο μπλοκ
 • Έγγραφα Google και Office Online
 • Μεγάλη βιβλιοθήκη εφαρμογών τρίτων
 • Ασφαλείς δυνατότητες κοινής χρήσης αρχείων
 • Ισχυρές δυνατότητες διαχειριστή

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, φυσικά, είναι η χαρτογραφημένη προσφορά της Egnyte. Το Egnyte αντικατέστησε τον αρχικό πελάτη του “Map Drive” με το “Egnyte Drive” το 2016 και ήταν αρκετά βελτίωση, προσθέτοντας κοινή χρήση αρχείων με ένα κλικ, ενοποίηση SSO και εξομάλυνση των λειτουργιών γενικά.

Η διαμόρφωση ενός γράμματος μονάδας δίσκου για το Egnyte Drive είναι εύκολη από τον υπολογιστή-πελάτη.

Στη συνέχεια, η εικονική μονάδα δίσκου Egnyte θα εμφανίζεται κάτω από τις “τοποθεσίες δικτύου” (για χρήστες Windows) προς τα εμπρός, από τις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν όπως οποιαδήποτε άλλη μονάδα.

Ενώ και οι τρεις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που αναφέρονται παραπάνω είναι εξαιρετικές με τους δικούς τους τρόπους, καμία δεν μπορεί να είναι ακριβώς το φλιτζάνι του τσαγιού σας. Για όσους θέλουν, ας πούμε, να μετατρέψουν το Google Drive σε μια αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου, στη συνέχεια θα ρίξουμε μια ματιά στο πώς να το κάνουμε αυτό.

Πώς να αντιστοιχίσετε ένα Drive δικτύου Cloud Storage

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσαρτήσετε την υπηρεσία cloud που έχετε επιλέξει ως τοπική μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσα πολλά που δεν θα τα ξεπεράσουμε όλα εδώ.

Ωστόσο, θα ρίξουμε μια ματιά στη χρήση ενός από τους πιο δημοφιλείς πελάτες cloud-drive, το Mountain Duck και θα τρέξουμε μερικές εναλλακτικές λύσεις Mountain Duck σε περίπτωση που δεν νομίζετε ότι είναι το μόνο που χρειάζεται να είναι.

Συναρμολόγηση Cloud Storage με Mountain Duck

Το Mountain Duck κατασκευάζεται από τους προγραμματιστές του καλύτερου λογισμικού μεταφοράς αρχείων, Cyberduck, και στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί το ίδιο ίδρυμα ανοιχτού κώδικα. Ωστόσο, δεν είναι δωρεάν όπως το Cyberduck: μια άδεια για Windows ή MacOS κοστίζει 39 $.

Το Mountain Duck συνεργάζεται με τους τρεις μεγάλους στο Dropbox, το Google Drive και το OneDrive. Υποστηρίζει επίσης συνδέσεις API σε μια χούφτα κορυφαίες υπηρεσίες IaaS, συμπεριλαμβανομένων των Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud, Wasabi και Backblaze B2.

Το Mountain Duck υποστηρίζει επίσης το WebDAV, το οποίο θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε οποιαδήποτε υπηρεσία αποθήκευσης cloud που υποστηρίζει αυτό το πρωτόκολλο. Αυτό προσθέτει pCloud, Amazon Drive και μερικές άλλες επιλογές στη λίστα δυνατοτήτων “mounting”.

Για να ρυθμίσετε το Mountain Duck, πραγματοποιήστε λήψη της δοκιμαστικής έκδοσης ή ενός εγγεγραμμένου αντιγράφου, ανοίξτε το και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “εγκατάσταση”.

Η εγκατάσταση θα διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα, μετά την οποία θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Προς τα εμπρός, θα έχετε πρόσβαση στο Mountain Duck μέσω ενός εικονιδίου γραμμής εργασιών.

Για να ρυθμίσετε μια νέα μονάδα δίσκου δικτύου cloud, κάντε δεξί κλικ σε αυτό το εικονίδιο και επιλέξτε “νέος σελιδοδείκτης”. Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο σύνδεσης.

Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού κοντά στην κορυφή για να επιλέξετε το cloud storage ή τον πάροχο IaaS. Για το παράδειγμα εγκατάστασης, θα επιλέξουμε το Dropbox.

Παράλειψη των επόμενων πεδίων. Το μόνο άλλο βήμα που πρέπει να κάνετε σε αυτό το σημείο είναι να επιλέξετε ένα γράμμα μονάδας δίσκου χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού κοντά στο κάτω μέρος του παραθύρου σύνδεσης.

Με αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί «σύνδεση». Στην περίπτωση των Dropbox, Google Drive και OneDrive, θα ξεκινήσει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας, ώστε να μπορείτε να παραχωρήσετε στο Mountain Duck άδεια πρόσβασης στον αποθηκευτικό χώρο σας.

Και οι τρεις υπηρεσίες χρησιμοποιούν το OAuth, επομένως τα διαπιστευτήρια σύνδεσης δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται από την εφαρμογή Mountain Duck ή αλλού. Μόλις εξουσιοδοτήσετε τη σύνδεση, θα λάβετε έναν κωδικό OAuth.

Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό στο πεδίο ελέγχου ταυτότητας που θα έπρεπε να είχε ανοίξει στην επιφάνεια εργασίας σας αφού πατήσετε το “connect”.

Μόλις πατήσετε enter, η εφαρμογή θα προσθέσει την υπηρεσία cloud στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το εκχωρημένο γράμμα και θα τελειώσετε.

Προς τα εμπρός, απλώς κάντε κλικ στο γράμμα της μονάδας δίσκου για πρόσβαση στα αρχεία αποθήκευσης στο cloud. Δεν θα είστε πλέον προσεκτικοί στον πελάτη Dropbox για αυτόν τον σκοπό και θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε όλους τους φακέλους και τα αρχεία σας ανεξάρτητα από το αν είναι συγχρονισμένοι στον σκληρό σας δίσκο ή όχι.

Το Mountain Duck έχει μερικές ακόμη δυνατότητες με τις οποίες μπορείτε να παίξετε, προσβάσιμες κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών και επιλέγοντας “προτιμήσεις”. Αυτά περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Cryptomator, μιας υπηρεσίας κρυπτογράφησης ανοιχτού κώδικα, από άκρο σε άκρο.

Προτιμάμε το Boxcryptor (διαβάστε την κριτική μας στο Boxcryptor) ως πρόγραμμα κρυπτογράφησης μηδενικής γνώσης τρίτου μέρους για αποθήκευση στο cloud, αλλά το Cryptomator ολοκληρώνει τη δουλειά και βασίζεται σε δωρεές.

Εναλλακτικές λύσεις Mountain Duck

Ενώ πιστεύουμε ότι το Mountain Duck ταιριάζει με τον λογαριασμό, όπως υποσχέθηκε, εδώ είναι και μερικές άλλες εφαρμογές οδήγησης δικτύου που λειτουργούν καλά για την τοποθέτηση υπηρεσιών cloud.

CloudBerry Drive

Οι κατασκευαστές του CloudBerry Backup (διαβάστε την κριτική μας στο CloudBerry Backup) πωλούν το λογισμικό προσάρτησης του δίσκου, CloudBerry Drive, για 39,99 $. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε μια δοκιμαστική έκδοση, η οποία είναι καλή για 15 ημέρες. Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο τα Windows.

Σε αντίθεση με το CloudBerry Backup, το CloudBerry Drive δεν υποστηρίζει συνδέσεις με υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως το Dropbox ή το Google Drive. Μόνο οι συνδέσεις cloud IaaS είναι διαθέσιμες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιλογές εικονικής μονάδας δίσκου είναι λίγο πιο περιορισμένες από ό, τι με το Mountain Duck.

Ωστόσο, οι επιλογές IaaS είναι αξιοπρεπείς, με Rackspace, Azure, Amazon S3 και Wasabi.

NetDrive

Το NetDrive περιλαμβάνει περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας από το CloudBerry Drive, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών αποθήκευσης cloud όπως Box, Google Drive, Dropbox, OneDrive και Amazon Drive. Υποστηρίζει επίσης μια κορυφαία προσωπική λύση cloud storage (τι είναι αυτό;) στα Owncloud και WebDAV.

Μόνο λίγες υπηρεσίες cloud IaaS έχουν συνδεσιμότητα API ενσωματωμένη στο NetDrive, ωστόσο: Amazon S3, Rackspace Cloud Files (OpenStack) και Google Cloud.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το NetDrive με μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών. Εάν σας αρέσει η υπηρεσία, η συνδρομή ενός έτους κοστίζει 20 $ για μία συσκευή ή μπορείτε να πληρώσετε 50 $ για μια άδεια ζωής. Οι ίδιοι προγραμματιστές κάνουν ένα εργαλείο συγχρονισμού cloud-to-cloud που ονομάζεται CloudSync, έναν ανταγωνιστή Otixo (διαβάστε την κριτική μας Otixo).

ExpanDrive

Το ExpanDrive υποστηρίζει μια ωραία γκάμα υπηρεσιών cloud. Οι επιλογές αποθήκευσης στο cloud περιλαμβάνουν το Google Drive, το G Suite, το Amazon Drive, το Box, το OneDrive και το Dropbox. Για το IaaS, θα βρείτε υποστήριξη Rackspace Cloud Files, Amazon S3 και Backblaze B2. Το πρωτόκολλο WebDAV περιλαμβάνεται επίσης.

Όπως το Mountain Duck, το ExpanDrive ενσωματώνεται στο Cryptomator για την προστασία των αρχείων σας με ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και διαθέτει εκδόσεις τόσο για Windows όσο και για MacOS. Το ExpanDrive είναι πιο ακριβό, ωστόσο, στα 50 $ για μία άδεια.

Τελικές σκέψεις

Ο Drew Houston, ο ιδρυτής του Dropbox, έφερε επανάσταση στην αποθήκευση cloud με το μοντέλο του φακέλου συγχρονισμού. Για τα περισσότερα άτομα, αυτός πιθανότατα θα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε αρχεία στο cloud storage και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά αργότερα. Ωστόσο, οι φάκελοι συγχρονισμού μπορεί επίσης να είναι ενοχλητικοί, για όσους θέλουν να καθαρίσουν χώρο στο σκληρό δίσκο, ακόμη και με επιλεκτικό συγχρονισμό. Για αυτές τις περιπτώσεις, προτείνουμε μια εναλλακτική λύση για τη μονάδα δίσκου δικτύου.

Ενώ επιλέγετε έναν πάροχο αποθήκευσης cloud με ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα-πελάτη δικτύου, όπως το pCloud ή το Egnyte, μπορεί να είναι η ευκολότερη προσέγγιση, οι περισσότερες λύσεις αποθήκευσης cloud δεν διαθέτουν αυτήν τη δυνατότητα. Για αυτές τις περιπτώσεις ή για όσους θέλουν να τοποθετήσουν μια εικονική μονάδα δίσκου IaaS, το λογισμικό οδήγησης δικτύου λειτουργεί καλύτερα, με το Mountain Duck να είναι η κορυφαία επιλογή μας.

Σημειώσαμε και άλλες λύσεις λογισμικού που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως το CloudBerry Drive, το NetDrive και το ExpanDrive. Όμως, ναι, δεν αναφέραμε και μερικές άλλες επιλογές. Πείτε μας ποια πιστεύετε ότι πρέπει να συμπεριλάβουμε παρακάτω και γιατί, και αφήστε μας τυχόν επιπλέον σχόλια ή ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map