Οι πέντε κορυφαίοι τρόποι Cloud Computing χρησιμοποιούνται για να ωφελήσουν την ανθρωπότητα

Το cloud computing δεν είναι μόνο για την αποθήκευση πολύτιμων αναμνήσεων ή ακόμη και για την από κοινού εργασία σε ένα μεγάλο έργο. Αν και αυτά τα πράγματα είναι ένα σημαντικό μέρος του cloud, είναι μόνο η κορυφή του ice burg όταν πρόκειται για αυτό που μπορούν πραγματικά να κάνουν αυτοί οι τεράστιοι διακομιστές. Πολλά πράγματα μπορούν να επιτευχθούν χρησιμοποιώντας ισχυρούς υπολογιστές.

Ποια είναι τα κορυφαία πέντε έργα υπολογιστικού νέφους που χρησιμοποιούνται για να ωφελήσουν την ανθρωπότητα?

Η Google και η πρωτοβουλία για την έρευνα του κλίματος

Η Google προσφέρει την τεχνολογία cloud για να ωφελήσει την επιστημονική κοινότητα σε διάφορους τομείς.

Το ένα είναι η συνεργασία με επιστήμονες στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή. Ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης έχει δωρίσει 50 εκατομμύρια ώρες χρόνου υπολογιστικού νέφους σε αυτό το έργο. Οι πληροφορίες που εξάγονται από αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τις κοινότητες και τους οργανισμούς να εξετάσουν τις συνθήκες στην περιοχή τους.


© Márcio Cabral de Moura

Η Πρωτοβουλία Κλιματικών Δεδομένων ελπίζει να καταστήσει την πρόβλεψη κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα πιο ακριβείς. Οι ερευνητές έχουν πρόσβαση σε εργαλεία στο Google Earth Engine για να πραγματοποιήσουν τη γεωχωρική ανάλυσή τους. Οι επιστήμονες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε διαδραστικούς χάρτες και γραφικές παραστάσεις του πλανήτη. Αυτοί οι πίνακες καλύπτουν δεδομένα από το 1984 έως το 2012.

Δίνοντας στους ερευνητές επεκτάσιμη πρόσβαση στο Earth Engine, η Google ελπίζει ότι οι πληροφορίες μπορούν να κινηθούν πιο γρήγορα και να είναι εκτός εργαστηριακής ρύθμισης και στα χέρια του κοινού. Τελικά, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα προϊόν υψηλής ανάλυσης, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, ξηρασίας ξηρασίας και παρακολούθησης για τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Intel και The Michael J. Fox Foundation

Η Intel χρησιμοποιεί cloud computing και δυνατότητες αποθήκευσης για να βοηθήσει στην καταπολέμηση μιας πολύ συγκεκριμένης ασθένειας. Το Πάρκινσον επηρεάζει περίπου 100 εκατομμύρια άτομα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 50.000 έως 60.000 νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Γι ‘αυτό η Intel συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Michael J. Fox σε μια προσπάθεια να βρει νέους τρόπους για να ανακαλύψει μια θεραπεία.

Η Intel αναπτύσσει μια νέα φορητή συσκευή, με τη μορφή ρολογιού, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των ασθενών καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Καθένα από τα σημεία δεδομένων μεταδίδεται σε σύννεφο μέσω συνδέσεων WiFi. Μόλις φτάσει εκεί, το πρόγραμμα cloud-computing Cloudera επεξεργάζεται δεδομένα αναζητώντας ανωμαλίες που μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να κατανοήσουν καλύτερα την εξέλιξη της νόσου.

Αυτές οι πληροφορίες, σε συνδυασμό με ένα αρχείο καταγραφής που διατηρείται από τον ασθενή, θα δώσουν στους γιατρούς μια πιο ακριβή εικόνα της προόδου της νόσου. Βοηθά επίσης τους ερευνητές να αποκαλύψουν καλύτερα σχέδια θεραπείας και ποιες θεραπείες λειτουργούν καλύτερα για τον ασθενή.

Έρευνα Google και DNA

Το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο η Google προσφέρει υπηρεσίες αποθήκευσης και υπολογιστών cloud. Ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης ασχολείται επίσης με τον τομέα της γενετικής. Νωρίτερα φέτος, η Google προσχώρησε στην Παγκόσμια Συμμαχία για Γονιδιωματική και Υγεία.

Αυτός ο συνασπισμός ερευνητικών πανεπιστημίων, φόρουμ βιοεπιστημών και παρόχων υγειονομικής περίθαλψης προσπαθούν να ενθαρρύνουν άλλους στη βιομηχανία να συγκεντρώσουν την έρευνά τους και να συνεργαστούν για τη θέσπιση προτύπων για τη διαχείριση δεδομένων. Για το σκοπό αυτό, η Google παρέχει αποθήκευση και ασφάλεια για τα τεράστια έργα, χωρίς κόστος στους ερευνητές.


© Ορντό

Η Google απέχει πολύ από τον μοναδικό πάροχο που προσφέρει χώρο στους ερευνητές. Η Amazon άρχισε να προσφέρει δωρεάν χώρο αποθήκευσης στους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την υπολογιστική ισχύ cloud των διακομιστών S3 της Amazon πρέπει να πληρώσουν ένα κόστος χρήσης.

Οι γενετιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη υπολογιστικού νέφους στο Google για να οργανώσουν εκατοντάδες gigabytes δεδομένων για να ξεκλειδώσουν τις απαραίτητες ενδείξεις. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία φαρμάκων διάσωσης.

Το DNA Nexus είναι μία εταιρεία που χρησιμοποιεί την ισχύ cloud της Google για να προσφέρει στους γενετιστές τη δυνατότητα να ταξινομούν εύκολα το Εθνικό αποθετήριο SRA.

Η εταιρεία με βάση το Mountain View αντικατοπτρίζει τη βάση δεδομένων για 350 terabyte cloud space. Η νέα διεπαφή επιτρέπει στους γενετιστές να βρίσκουν συγκεκριμένες πληροφορίες αλληλούχησης DNA γρήγορα. Αυτά τα δεδομένα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την ανακάλυψη ιατρικών και βιοτεχνολογικών εξελίξεων.

Η IBM και η Coriell Life Science λαμβάνουν μέρος στο PACE

Η IBM προσφέρει επίσης υπηρεσίες cloud-computing στο όνομα της υγειονομικής περίθαλψης. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Softlayer, η εταιρεία συνεργάζεται με το Coriell Life Science σχετικά με το Πρόγραμμα All-Inclusive Care για τους ηλικιωμένους, γνωστό ως PACE. Το PACE λειτουργεί για να βελτιώσει την ασφάλεια των φαρμάκων για τους ηλικιωμένους, κατανοώντας πώς αυτές οι θεραπείες αλληλεπιδρούν σε γενετικό επίπεδο.

Τα μάγουλα λαμβάνονται από τα μάγουλα των ασθενών. Στη συνέχεια, το DNA αποθηκεύεται σε μια τοποθεσία αποθήκευσης στο cloud, που παρέχεται από την IBM.


© Nuffield Bioethics

Για να διερευνήσει τα περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων που μπορεί να παράγει ένα μεμονωμένο γονιδίωμα, η Corielle Life Science χρησιμοποιεί το SoftLayer για να εκτελέσει τον υπολογισμό. Το GeneVault, όπως ονομάζεται η περιοχή αποθήκευσής τους, επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα για να καθορίσουν το καλύτερο φάρμακο για τον ασθενή τους.

Η συνταγή καθορίζεται μετά από μια σειρά δοκιμών στις πληροφορίες DNA που βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο. Μια ανάλυση αυτού του γενετικού κώδικα μπορεί να προβλέψει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου. Αυτές οι πληροφορίες κοινοποιούνται με ασφάλεια στους γιατρούς για να διαχειρίζονται με ασφάλεια τις συνταγές ηλικιωμένων και να αποφεύγονται απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Γεωλογικοί κίνδυνοι και νεφέλωμα έλικα

Η αναζήτηση γεωγραφικών κινδύνων είναι μια δύσκολη εργασία, αλλά είναι ιδανική για υπολογιστικούς νέφους. Το Helix Nebula συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, το Center National d’Etudes Spaciales στη Γαλλία και το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας παρατήρησης της Γης. Ο στόχος είναι να επικεντρωθεί στην έρευνα για σεισμούς και ηφαίστεια.


© José Manuel De Arredondo

Ο οργανισμός Geo-hazard Supersites παρακολουθεί τη δυναμική της γης και την εκτίμηση των γεω-κινδύνων για τη μείωση της απώλειας ζωής και ιδιοκτησίας που προκαλείται από αυτές τις φυσικές καταστροφές. Το Helix Nebula θα φιλοξενήσει εκτενείς πληροφορίες που συλλέγονται από την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών δεδομένων ESA. Ο υπολογιστικός πάροχος cloud πρόκειται να επεξεργαστεί και να συσχετίσει το τεράστιο σύνολο δεδομένων.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ του Geo-hazard Supersites Organisation και του Helix Nebula θα επιτρέψει σε χρήστες από όλο τον κόσμο να μοιράζονται δεδομένα. Η ελπίδα είναι να βρεθεί ένας τρόπος πρόβλεψης σεισμών και ηφαιστειακών δραστηριοτήτων και να διευρυνθεί η επιστημονική βάση χρηστών.

συμπέρασμα

Το cloud computing έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τα μυστήρια του ανθρώπινου γονιδιώματος, να χαρτογραφήσετε τις κλιματολογικές συνθήκες και να προβλέψετε φυσικές καταστροφές.

Είναι το κτίριο της τεχνολογίας cloud να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της προόδου της ανθρωπότητας; Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me