Τρόπος εξαγωγής και εισαγωγής σελιδοδεικτών Chrome

Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν σελιδοδείκτες στο πρόγραμμα περιήγησής τους: επιταχύνουν την πλοήγηση και σας εμποδίζουν να μετακινηθείτε σε ολόκληρο το πρόσφατο ιστορικό σας κάθε φορά που θέλετε να επισκεφθείτε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Το Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης της Google, κάνει μια πολύ καλή δουλειά στη διαχείριση σελιδοδεικτών και είναι μία από τις πολλές εξαιρετικές δυνατότητές του.


Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα με την εμπιστοσύνη στους σελιδοδείκτες: όταν αρχίζετε να χρησιμοποιείτε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης, δεν μεταφέρονται. Το προφίλ σας Google, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποθηκεύει τους σελιδοδείκτες σας, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο στο Chrome. Αυτό σημαίνει ότι όταν μεταβαίνετε σε νέο φορητό υπολογιστή ή κινητή συσκευή με πρόγραμμα περιήγησης εκτός Chrome, οι πρώτες ημέρες της χρήσης του θα είναι γεμάτες ενόχληση καθώς πρέπει να αποθηκεύσετε ξανά τους σελιδοδείκτες σας.

Ευτυχώς, το Google Chrome σάς επιτρέπει να εξάγετε τους σελιδοδείκτες σας σε ξεχωριστό αρχείο. Αυτό το εύχρηστο μικρό χαρακτηριστικό δεν θα σας επιτρέψει μόνο να τα εξαγάγετε στο νέο σας πρόγραμμα περιήγησης, αλλά μπορείτε επίσης να το πάρετε και να το βάλετε μαζί με όλα τα άλλα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας (έχετε ένα σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, έτσι; Δεδομένου ότι είναι ένα bog-standard αρχείο .html, κανένας από τους καλύτερους διαδικτυακούς παρόχους αντιγράφων ασφαλείας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, οι συνήθειες περιήγησής σας δεν θα πρέπει να υποφέρουν.

Πριν ξεκινήσουμε, ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι μιλάμε μόνο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σελιδοδεικτών εδώ, έχουμε ένα άλλο άρθρο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Chrome εντελώς. Θα μιλήσουμε επίσης λίγο για την εξαγωγή του αρχείου σελιδοδεικτών σε άλλα προγράμματα περιήγησης σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια αλλαγή.

Εξαγωγή σελιδοδεικτών Chrome

Η εξαγωγή σελιδοδεικτών του Chrome είναι μια διαδικασία με λίγα μόνο βήματα, το καθένα πιο εύκολο από το τελευταίο. Ας ξεκινήσουμε μεταβαίνοντας στον “διαχειριστή σελιδοδεικτών”, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό μέσω του μενού, όπως φαίνεται παρακάτω ή χρησιμοποιώντας το πλήκτρο πρόσβασης Ctrl + Shift + O (δηλαδή “O” όπως στο “Oliver”).

Το μενού βρίσκεται επάνω δεξιά, μεταβείτε στους “σελιδοδείκτες” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Διαχείριση σελιδοδεικτών”.

Ο διαχειριστής σελιδοδεικτών θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα και μοιάζει με αυτό:

Θα παρατηρήσετε ότι μόλις έκανα μια νέα εγκατάσταση του Chrome για να κάνω τα στιγμιότυπα οθόνης για αυτό το σεμινάριο, μην ανησυχείτε, ωστόσο, αυτός ο τρόπος πραγματοποίησης πραγμάτων εγγυάται ότι όλοι οι σελιδοδείκτες σας, ανεξάρτητα από το φάκελο που τους τοποθετήσατε, θα είναι εξήχθη.

Το επόμενο βήμα σας είναι να κάνετε κλικ στη λέξη «οργάνωση», ακριβώς πάνω από τους πραγματικούς σελιδοδείκτες σας. Θα εμφανιστεί ένα μενού. 

Αυτό το μενού θα σας επιτρέψει να κάνετε κάθε είδους πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων σελιδοδεικτών καθώς και της δημιουργίας φακέλων, αλλά θέλουμε την επιλογή μέχρι το τέλος, «εξαγωγή σελιδοδεικτών σε αρχείο HTML». Κάντε κλικ σε αυτό και θα μεταφερθείτε σε έναν εξερευνητή αρχείων όπου μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία στην οποία θα γίνει λήψη. Μπορείτε επίσης να μετονομάσετε το αρχείο (το οποίο προτείνω), αν και βεβαιωθείτε ότι δεν αλλάζετε κατά λάθος τον τύπο αρχείου, πρέπει να είναι ένα .html για να λειτουργήσει σωστά.

Στη συνέχεια, το αρχείο αποθηκεύεται στον σκληρό σας δίσκο – στην περίπτωσή μου είναι μικροσκοπικό, έτσι ήταν εκεί σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο – και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει. Εάν μετακινήσετε το αρχείο στον φάκελο που χρησιμοποιείτε για τα αντίγραφα ασφαλείας ή τα συγχρονισμένα αρχεία σας, θα πρέπει να συμπεριληφθεί αυτόματα την επόμενη φορά, όποια από τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης cloud ή διαδικτυακών εφεδρικών αντιγράφων που χρησιμοποιείτε κάνει το δικό της.

Εκεί το έχετε, εύκολο-εύκολο. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί λίγο πολύ η ίδια σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, είναι απλώς θέμα εύρεσης του τόπου αποθήκευσης των σελιδοδεικτών σας. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στον τρόπο εισαγωγής αυτών των αρχείων στο νέο σας πρόγραμμα περιήγησης.

Εισαγωγή σελιδοδεικτών

Στο Chrome, η εισαγωγή σελιδοδεικτών είναι σχεδόν η ίδια διαδικασία, εκτός από το ότι στο μενού «οργάνωση» του διαχειριστή σελιδοδεικτών επιλέγετε «εισαγωγή σελιδοδεικτών σε αρχείο HTML» και όχι «εξαγωγή».

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε σε έναν εξερευνητή αρχείων όπου μπορείτε να αναζητήσετε το .html. Άλλα προγράμματα περιήγησης λειτουργούν και πάλι με τον ίδιο τρόπο: στο Vivaldi – το πρόγραμμα περιήγησής μου της επιλογής, καθώς δεν είμαι οπαδός της συνήθειας του Chrome να παρακολουθεί κάθε κίνηση μου – ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε είναι πηγαίνοντας στην ταχεία κλήση σας (στην αρχή οθόνη, για να το πείτε) και κάντε κλικ στην καρτέλα “σελιδοδείκτες” στο επάνω μέρος της σελίδας.

Αυτό θα σας μεταφέρει στο διαχειριστή σελιδοδεικτών, όπου το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο “εισαγωγή” και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα περιήγησης από το οποίο εισάγετε (αν το εντοπίσει στο σύστημά σας που κερδίσατε ” Χρειάζεστε ακόμη και το αρχείο .html, καθώς το Vivaldi μπορεί να τα εισαγάγει αυτόματα) και τη θέση που διατηρείτε το αρχείο. 

Εάν δεν θέλετε επίσης να παρακολουθείτε, αλλά δεν είστε οπαδός της διεπαφής του Vivaldi, μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το Mozilla Firefox. Αυτό το δοκιμασμένο και αληθινό πρόγραμμα περιήγησης κάνει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο όπως και το Chrome: έχετε πρόσβαση στη διαχείριση σελιδοδεικτών με το ίδιο πλήκτρο πρόσβασης (Ctrl + Shift + O) και, στη συνέχεια, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “εισαγωγή και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας”. 

Αυτό που κάνει τον Firefox τόσο βολικό σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση που σας επιτρέπει επίσης να κάνετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης από αυτήν την οθόνη, όχι μόνο τους σελιδοδείκτες. Είναι ένα από τα λίγα προγράμματα περιήγησης που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό και είναι απίστευτα χρήσιμο αμέσως πριν κάνετε πλήρη διαγραφή του συστήματός σας ή μόνο σε περίπτωση που συμβεί κάτι μόνιμο στον υπολογιστή σας. Αν πρόκειται μόνο για σελιδοδείκτες που ακολουθείτε, απλώς κάντε κλικ στο “εξαγωγή” ή “εισαγωγή” και τελειώσατε. 

συμπέρασμα

Εκεί το έχετε: ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος εξαγωγής και μετά εισαγωγής των σελιδοδεικτών σας από και προς το Chrome. Εάν είστε χρήστης του Microsoft Edge ή του Internet Explorer και αναρωτιέστε γιατί δεν συμπεριλάβαμε κανένα από αυτά σε αυτόν τον οδηγό, κάντε μια χάρη και κατεβάστε οποιοδήποτε από τα τρία προγράμματα περιήγησης παραπάνω για να μάθετε.

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο και ότι θα σας βοηθήσει να εξαγάγετε τους σελιδοδείκτες του Chrome. Ενημερώστε μας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις στα παρακάτω σχόλια. Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε και φροντίστε να δείτε τον οδηγό μας για 99 δωρεάν εργαλεία απορρήτου για να κάνετε την εμπειρία περιήγησής σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερη.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map