Carbonite εναντίον CrashPlan: Έχουμε έναν σαφή νικητή

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν το CrashPlan ή το Carbonite είναι το καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρηματική απόφαση για εσάς, έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Κατά τη διάρκεια αυτής της αναλυτικής αξιολόγησης, θα εξετάσουμε αυτούς τους μακροχρόνιους αντιπάλους αποκατάστασης καταστροφών στρογγυλά πριν επιλέξουμε έναν νικητή.


Θα συγκρίνουμε το κόστος και μετά θα στρέψουμε την προσοχή μας στη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς καθενός. Στη συνέχεια, θα ολοκληρώσουμε με μια ματιά στην ασφάλεια και την υποστήριξη. Θα είμαστε λίγο διχαστικοί, είμαστε σίγουροι, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε φτάσει σε έναν ξεκάθαρο νικητή για τους περισσότερους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων εκεί έξω: CrashPlan, αν και ο Carbonite πλησιάζει.

Εάν καμία από τις υπηρεσίες δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, μην ανησυχείτε: έχουμε μια πλήρη συλλογή διαδικτυακών εφεδρικών κριτικών για να τις διαβάσετε. Έχουμε επίσης συγκεντρώσει μια σειρά από άλλες συγκρίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την επιχείρησή σας, όπως μια κριτική CrashPlan vs IDrive και μία για CrashPlan vs Backblaze.

Φυσικά, έχουμε επίσης μια πλήρη κριτική CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις και μια κριτική Carbonite for Office που μπορείτε να ελέγξετε επίσης.

The Battle: CrashPlan for Small Business εναντίον Carbonite Safe Pro

Ενώ ούτε το CrashPlan ούτε το Carbonite είναι τα γρηγορότερα ή ακόμη και τα περισσότερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για επιχειρήσεις στην αγορά, και οι δύο είναι ικανές υπηρεσίες που είναι εύχρηστες και παρέχουν καλή αξία σε σχέση με τις πιο ακριβές επιλογές εκεί έξω.

Η CrashPlan, από την πλευρά της, αφιερώνει τώρα ολόκληρη την υποδομή της στην αποκατάσταση καταστροφών για τις επιχειρήσεις, έχοντας εγκαταλείψει την προσωπική της διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας το 2017 (σε κάποια απογοήτευση). Ενώ το Carbonite διαθέτει ένα προσωπικό σχέδιο που κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων απεριόριστων ηλεκτρονικών εργαλείων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τα επιχειρηματικά του σχέδια είναι μια συναρπαστική εναλλακτική λύση για το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις, τουλάχιστον σε χαρτί.

Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε κάθε υπηρεσία κατά τη διάρκεια πέντε γύρων, όπως υποσχέθηκε: σχέδια τιμών, διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, διαδικασία επαναφοράς, ασφάλεια και υποστήριξη. Μετά από κάθε γύρο, θα δηλώσουμε νικητή και, στη συνέχεια, συνοψίσουμε τα ευρήματά μας για να στεγάσουμε έναν συνολικό εφεδρικό πρωταθλητή.

1

Σχέδια τιμών

Η κατώτατη γραμμή δεν είναι τα πάντα στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να περιορίσουν τα έξοδα, είναι πολύ κρίσιμο. Σε αυτό το σημείο, πρώτα θα αξιολογήσουμε την αξία εξετάζοντας το κόστος του προγράμματος τιμών των CrashPlan και Carbonite σε σχέση με το συνολικό ποσό αποθήκευσης και υποστηριζόμενων συσκευών.

CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Το CrashPlan κάνει τα πράγματα αρκετά απλά όταν πρόκειται για την επιλογή ενός σχεδίου για την επιχείρησή σας: υπάρχει μόνο ένα. Είναι επίσης πολύ καλή, με απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με μόλις 10 $ ανά μήνα.

Το σχέδιο ονομάζεται CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις, αλλά το ίδιο το όνομα είναι κάτι από ένα λείψανο που έχει απομείνει από τις ημέρες που η εταιρεία προσέφερε επίσης ένα απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για προσωπική χρήση. (Εάν αυτή είναι η ανάγκη σας, το Backblaze έχει απεριόριστο πρόγραμμα 5 $ το μήνα για οικιακή χρήση.)

Παρόλο που έχει μεγάλη αξία για όσους δεν διαθέτουν terabyte δεδομένων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μια μόνο συνδρομή είναι καλή μόνο για έναν υπολογιστή και το CrashPlan δεν έχει εκπτώσεις για την αγορά προστασίας για πολλούς υπαλλήλους. Επίσης, δεν παρέχει αντίγραφα ασφαλείας smartphone, όπως αυτές οι υπηρεσίες στο καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας για άρθρα για κινητά.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να επισυνάψετε όσες εξωτερικές μονάδες δίσκου θέλετε στον υπολογιστή σας και να τις προσθέσετε στο πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας χωρίς επιπλέον κόστος. Αυτό δεν περιλαμβάνει συσκευές NAS, αλλά εξακολουθεί να είναι χρήσιμο για όσους διαθέτουν στοίβες σκληρών δίσκων για προστασία.

Το ίδιο το πρόγραμμα δεν επιβάλλει περιορισμούς στο μέγεθος του αρχείου, και το CrashPlan ισχυρίζεται ότι δεν θα καταστρέψει το εύρος ζώνης σας εάν ανεβάσετε πάρα πολλά δεδομένα (μετάφραση: μη διστάσετε).

Σας συνιστούμε να κάνετε μια δωρεάν δοκιμή πριν ξεκινήσετε, αν και μπορείτε να την ακυρώσετε όποτε θέλετε μετά την εγγραφή σας. Η δοκιμή είναι καλή για ένα μήνα και όπως η συνδρομή, είναι απεριόριστη.

Carbonite Safe Pro

Ενώ το πρόγραμμα προσωπικής χρήσης της Carbonite είναι απεριόριστο, οι επιλογές της δεν είναι. Δεν είναι επίσης τόσο προσιτές.

Υπάρχουν τρία σχέδια Carbonite Safe διαθέσιμα για επιχειρήσεις: Pro, Power και Ultimate. Κάθε ένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων υπολογιστών. Το Carbonite Safe Power σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός διακομιστή, ενώ το Ultimate περιλαμβάνει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας διακομιστή.

Ενώ μας αρέσει το απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας του υπολογιστή, το πρόβλημα με το Carbonite είναι ότι δεν έχετε πολύ χώρο στο cloud για τα χρήματά σας. Η συνδρομή Carbonite Safe Pro, στην πραγματικότητα, διαθέτει μόνο 250 GB αντιγράφων ασφαλείας για περίπου 270 $ ετησίως. Αυτό ξεπερνά τα 20 $ το μήνα.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα αντίγραφα ασφαλείας αν αυτό δεν είναι αρκετό, κάτι που πιθανότατα δεν θα ισχύει για περισσότερους από δύο ή τρεις υπολογιστές. Ωστόσο, κάθε επιπλέον 100 GB αντιγράφων ασφαλείας θα σας κοστίσει άλλα 100 $ ετησίως.

Οι συνδρομές πρέπει επίσης να πληρώνονται ετησίως, οπότε έχετε κολλήσει με το κόστος εάν αποφασίσετε να μεταφέρετε την επιχείρησή σας αλλού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επωφεληθεί από τη δοκιμή 30 ημερών προτού κλειδώσετε τον εαυτό σας.

Στρογγυλές σκέψεις

Εάν κολλήσετε επιλέγοντας μεταξύ του προγράμματος CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις και ενός προγράμματος Carbonite Safe, πολλές επιχειρήσεις δεν θα έχουν άλλη επιλογή να ακολουθήσουν το Carbonite λόγω του γεγονότος ότι τα σχέδια Power και Ultimate περιλαμβάνουν backup του διακομιστή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή εκεί έξω, όπως αυτές στον καλύτερο οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας διακομιστών που είναι καλύτερες, συνολικά.

Όσον αφορά την προσιτή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας υπολογιστή για την επιχείρησή σας, πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό νεύμα στο CrashPlan. 10 $ το μήνα για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πολύ καλύτερη προσφορά από 22 $ το μήνα για 250 GB και το CrashPlan δεν σας κλειδώνει σε δέσμευση ενός έτους.

Γύρος: Σημείο σχεδίων τιμών για το Crashplan Pro

Λογότυπο Carbonite Backup Safe Pro
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

2

Διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε τις βασικές δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και τις διαδικασίες για το CrashPlan και το Carbonite και θα μάθετε ποιος παρέχει τον καλύτερο συνδυασμό ευκολίας και λειτουργιών.

CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με το CrashPlan δεν είναι τόσο εύκολη όσο η χρήση απεριόριστου αντιπάλου Backblaze, αλλά η συνολική εμπειρία εξακολουθεί να είναι ικανοποιητικά απλή. Για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, θα χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας για να επισημάνετε αντικείμενα στο σύστημα αρχείων σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Κάντε κλικ στο “αντίγραφο ασφαλείας” στις επιλογές πλοήγησης στην αριστερή πλευρά του πελάτη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “αλλαγή” στην ενότητα “αρχεία”. Θα μπορείτε να επιλέξετε φακέλους και αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Σας συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο φακέλου και, στη συνέχεια, να εξαιρέσετε αρχεία που δεν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αργότερα. Μπορείτε πραγματικά να εξαιρέσετε κατά τύπο αρχείου εάν θέλετε να παραλείψετε το σύστημα, τα προσωρινά αρχεία και τα παρόμοια.

Θα μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν εφεδρικό προορισμό. Ενώ ο προορισμός είναι το σύννεφο CrashPlan από προεπιλογή, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε εξωτερικές μονάδες δίσκου εάν θέλετε να εφαρμόσετε και το cloud και το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο συνιστάται εάν εγγραφείτε στην εφεδρική σχολή σκέψης 3-2-1 (και πρέπει ).

Το πρόγραμμα-πελάτης CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις εκτελεί συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, που σημαίνει ότι τα αρχεία προστατεύονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όταν προστίθενται νέα αρχεία ή αλλάζουν υπάρχοντα αρχεία. Εάν προτιμάτε λιγότερο τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες προγραμματισμού του πελάτη για να περιορίσετε τις λειτουργίες σε συγκεκριμένες ώρες ή συγκεκριμένες ημέρες.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να τρέχετε καλά με συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, επειδή, για να διατηρήσετε το εύρος ζώνης, μόνο το δέλτα των αλλαγμένων αρχείων αντιγράφεται στο σύννεφο και όχι ολόκληρο το αρχείο (αν αυτό ήταν ελληνικό για εσάς, δείτε το μπλοκ μας -επίπεδο συγχρονισμού για να μάθετε τι μιλάμε).

Σε μια τελική σημείωση, το CrashPlan συμπιέζει τα αρχεία από προεπιλογή. Γενικά, η συμπίεση χρησιμοποιείται για τη μείωση του χώρου των αρχείων στο cloud, ωστόσο με το CrashPlan που δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για εσάς (επειδή είναι απεριόριστο).

Το CrashPlan δηλώνει ότι η διαδικασία συμπίεσης επιταχύνει επίσης το αντίγραφο ασφαλείας σας και ότι είναι χωρίς απώλειες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υποβαθμίσει τα αρχεία σας με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, στην εμπειρία μας, η συμπίεση συνήθως τείνει να επιβραδύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Θα σας συνιστούσαμε να το απενεργοποιήσετε εάν αντιμετωπίζετε αργές μεταφορτώσεις για να δείτε αν αυτό βοηθάει να μετακινηθείτε.

Carbonite Safe Pro

Με πολλούς τρόπους, η δημιουργία σχεδίων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το Carbonite συνεπάγεται πολύ λιγότερη δουλειά από το CrashPlan. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιεί την προσέγγιση Backblaze για σάρωση του υπολογιστή σας και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των αρχείων ενός συγκεκριμένου τύπου, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, εικόνων, βίντεο, email και των περισσότερων άλλων κοινών τύπων αρχείων.

Παρόλο που μας αρέσει αυτή η προσέγγιση για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, η Carbonite περιορίζει τα συνολικά δεδομένα σας, κάτι που μπορεί να κάνει απλώς να αρπάξει τα πάντα μια τρομερή προσέγγιση, ειδικά αν έχετε πολλούς υπολογιστές υπαλλήλους συνδεδεμένους στον λογαριασμό σας.

Εάν αυτό είναι πρόβλημα, μπορείτε να συνδεθείτε στη διεπαφή προγράμματος περιήγησης Carbonite και να δημιουργήσετε πολιτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορούν να εφαρμοστούν σε υπολογιστές του λογαριασμού σας, περιορίζοντας τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε συγκεκριμένους φακέλους και τύπους αρχείων.

Στην πραγματικότητα, ίσως θελήσετε να το τροποποιήσετε ούτως ή άλλως δεδομένου ότι το Carbonite έχει μια προεπιλεγμένη πολιτική που περιορίζει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον φάκελο της επιφάνειας εργασίας, στο φάκελο εγγράφων, στο φάκελο δεδομένων του Outlook, στο φάκελο εικόνων, στον φάκελο μουσικής και στον φάκελο των βίντεό μου (στα Windows). Τα προσωρινά αρχεία και τα αρχεία συστήματος εξαιρούνται επίσης από προεπιλογή.

Τα αντίγραφα ασφαλείας εκτελούνται συνεχώς με το Carbonite Safe για να διατηρείτε τις μονάδες σας προστατευμένες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο μία φορά την ημέρα ή να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών.

Το Carbonite δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο των αλλαγμένων τμημάτων των επεξεργασμένων αρχείων, όπως το CrashPlan, οπότε θα πρέπει να λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά χωρίς να απενεργοποιείται η συνεχής δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Το Carbonite συμπιέζει επίσης αρχεία χρησιμοποιώντας αυτό που δηλώνει η εταιρεία είναι συμπίεση zlib χωρίς απώλειες. Δεν υπάρχει επιλογή να το απενεργοποιήσετε.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων τους είναι το ίδιο για CrashPlan και Carbonite: ταχύτητα. Αν και αυτό δεν είναι τεράστιο ζήτημα μόλις ολοκληρώσετε την αρχική διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το ξεπέρασμα αυτού του κομματιού θα δοκιμάσει την υπομονή σας.

Έχουμε δοκιμάσει και τις δύο υπηρεσίες, και στις δύο περιπτώσεις, μας πήρε πολύ περισσότερο από μία ώρα για να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων αξίας gigabyte. Εάν έχετε 500 GB αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα εξετάζατε πιθανώς κοντά σε ένα μήνα για να ολοκληρώσετε το αρχικό στάδιο.

Μπορείτε να διαβάσετε το γενικό μας άρθρο σχετικά με τις προσδοκίες για ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν, αλλά το κεντρικό ζήτημα και με τις δύο υπηρεσίες φαίνεται να είναι η απουσία πολλών υποδομών.

Εάν οι ταχύτητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αποτελούν μεγάλη ανησυχία, σκεφτείτε μια υπηρεσία με πολλαπλά κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, αντ ‘αυτού, όπως το Rackspace Cloud Files. (Αντιστοιχίστηκε με το CloudBerry Backup για τη διαχείριση της διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, φυσικά, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην έναρξη του οδηγού Rackspace.)

Σχετικά με το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, δίνουμε τον δεύτερο γύρο στον Carbonite. Η χρήση αντιγράφων ασφαλείας τύπου αρχείου σε συνδυασμό με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας θέσης αρχείου, εκτός από τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, καθιστά εύκολο τον σχεδιασμό ολοκληρωμένων σχεδίων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Γύρος: Σημείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για επιχειρήσεις Carbonite

Λογότυπο Carbonite Backup Safe Pro
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

3

Επαναφορά διαδικασίας

Εξίσου σημαντικό με το να εισάγετε τα αρχεία σας στο σύννεφο είναι να τα παίρνετε γρήγορα και εύκολα όταν χτυπήσει καταστροφές. Έχοντας αυτό κατά νου, ο γύρος τρίτος αφορά την αποκατάσταση αρχείων.

CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Μπορείτε να επαναφέρετε τα εφεδρικά αρχεία απευθείας από το πρόγραμμα-πελάτη της επιφάνειας εργασίας κάνοντας κλικ στην καρτέλα “επαναφορά”. Ένα δέντρο αρχείων θα σας επιτρέψει να ελέγξετε και να αποεπιλέξετε τους φακέλους και τα αρχεία. Όταν είστε έτοιμοι να επαναφέρετε, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “επαναφορά” κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης.

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε παλαιότερες εκδόσεις αρχείων. Το CrashPlan μπορεί να ρυθμιστεί για να αποθηκεύει κάθε έκδοση κάθε αρχείου, η οποία είναι χρήσιμη τόσο για την επαναφορά ανεπιθύμητων αλλαγών όσο και για καταστροφές αρχείων. Επειδή έχετε απεριόριστο χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με το CrashPlan, δεν υπάρχει καμία ζημιά με απεριόριστη έκδοση.

Το CrashPlan θα σας επιτρέψει επίσης να επαναφέρετε αυτόματα τα αρχεία στην αρχική τους θέση ή να κατεβάσετε ένα αρχείο .zip στο σκληρό σας δίσκο για να εργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο.

Εκτός από τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αρχεία από τη διεπαφή προγράμματος περιήγησης CrashPlan και εφαρμογές για κινητά για Android και iOS. Αυτό παρέχει ένα βολικό μέσο για τη λήψη αρχείων στο δρόμο και σε υπολογιστές που δεν σας ανήκουν.

Carbonite Safe Pro

Το Carbonite υποστηρίζει επίσης την ανάκτηση αρχείων απευθείας από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας. Ωστόσο, είναι μόνο για την ανάκτηση όλων ταυτόχρονα. Υπάρχει επίσης η επιλογή ανάκτησης μεμονωμένων αρχείων, αλλά θα σας ανακατευθύνει στη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης για να διαχειριστείτε τη διαδικασία ανάκτησης.

Κατά την ανάκτηση όλων των αρχείων σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να επιλέξετε να ανακτήσετε τα πάντα πίσω στην αρχική του θέση ή να κατεβάσετε ένα αρχείο .zip.

Η επαναφορά ιστού σάς επιτρέπει να επιλέξετε περιεχόμενο για λήψη επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα του. Δεν υπάρχει επιλογή επαναφοράς μεμονωμένων αρχείων στην αρχική τους θέση, επομένως θα πρέπει να χειριστείτε αυτό το μέρος μόνοι σας.

Το Carbonite διαθέτει επίσης εφαρμογές για κινητά για Android και iOS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στα αρχεία σας. Από προεπιλογή, το Carbonite διατηρεί πάντα τουλάχιστον τρεις εκδόσεις αρχείων που δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας σε υπολογιστές με Windows. Ωστόσο, δεν παρέχεται έκδοση για τον πελάτη Mac για κάποιο λόγο.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Δεν υπάρχει πραγματικά πολύς διαχωρισμός της διαδικασίας επαναφοράς μεταξύ του CrashPlan και του Carbonite. Και τα δύο είναι σχετικά εύκολα στη χρήση, έχουν καλές δυνατότητες εκδόσεων (εκτός αν είστε χρήστης Carbonite Mac) και σας επιτρέπουν να επαναφέρετε αρχεία είτε στις αρχικές τους τοποθεσίες είτε να τα κατεβάσετε σε ένα αρχείο zip. Και οι δύο έχουν επίσης εφαρμογές smartphone για πρόσβαση στα αρχεία σας.

Το CrashPlan, ωστόσο, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία. Για ένα, μπορείτε να επαναφέρετε μεμονωμένα αρχεία στην αρχική τους θέση, ενώ το Carbonite σάς επιτρέπει να το κάνετε μόνο αν ανακτήσετε ολόκληρο το αντίγραφο ασφαλείας σας. Επίσης, το Carbonite σας αναγκάζει να ανακτήσετε μεμονωμένα αρχεία μέσω του GUI του προγράμματος περιήγησης, ενώ με το CrashPlan μπορείτε να το κάνετε και χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας.

Γύρος: Επαναφορά σημείου επεξεργασίας για το Crashplan Pro

Λογότυπο Carbonite Backup Safe Pro
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

4

Ασφάλεια

Η ασφάλεια των αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο cloud είναι πάντα μεγάλη υπόθεση, ειδικά για επιχειρηματικούς χρήστες. Στη συνέχεια, θα καλύψουμε τις επιλογές κρυπτογράφησης και οτιδήποτε άλλο θα θέλατε να γνωρίζετε πριν επιτρέψετε σε οποιαδήποτε εταιρεία να προστατεύσει τα αρχεία σας.

CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Όταν στέλνετε αρχεία στο CrashPlan για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία σας αποδίδονται δυσανάγνωστα πριν φύγετε από τον υπολογιστή σας και μην τα επαναφέρετε μέχρι να τα ανακτήσετε. Κατά τη μεταφορά, προστατεύονται επίσης μέσω ασφάλειας επιπέδου μεταφοράς (TLS).

Από προεπιλογή, το CrashPlan διαχειρίζεται τα κλειδιά κρυπτογράφησης για εσάς, κάτι που επιτρέπει στην εταιρεία να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας εάν τον ξεχάσετε. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι τα αρχεία σας θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφηθούν είτε από την εταιρεία μέσω του αιτήματος επιβολής του νόμου είτε από κάποιον που κλέβει αυτά τα κλειδιά από τον διακομιστή CrashPlan (οι παραβιάσεις είναι συνήθως εντός εργασιών).

Για την προστασία από αυτές τις δυνατότητες, το CrashPlan έχει μια επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση που μπορείτε και πρέπει να ενεργοποιήσετε. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εσείς μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας.

Το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται από το CrashPlan είναι το AES, το οποίο είναι το ίδιο πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους άλλους παρόχους cloud, τις περισσότερες τράπεζες και τους περισσότερους κυβερνητικούς οργανισμούς. Το επίπεδο του AES που χρησιμοποιείται είναι 256 bit, το οποίο με την παρούσα τεχνολογία θα χρειαζόταν πολλά δισεκατομμύρια χρόνια για να ξεπεραστεί με ωμή δύναμη.

Αναφέραμε εκδόσεις νωρίτερα, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε και πάλι εδώ, καθώς αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει ενδεχομένως να αναιρέσετε τη ζημιά που προκλήθηκε από προγράμματα ransomware όπως CryptoLocker και CryptoWall. Μόλις αφαιρέσετε το κακόβουλο κακόβουλο λογισμικό, απλώς επαναφέρετε τα κατεστραμμένα αρχεία για να καθαρίσετε αντίγραφα και θα πρέπει να συνεχίσετε την επιχείρηση χωρίς να χρειάζεται να βγάζετε χιλιάδες δολάρια.

Μια μεγάλη απώλεια με το CrashPlan είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Εάν δεν συμπεριλάβετε αυτήν τη λειτουργία, οι κλεμμένοι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση, καθώς δεν απαιτείται πρόσθετη άδεια ασφαλείας για τη σύνδεση στον λογαριασμό σας σε άγνωστα μηχανήματα.

Εάν είστε πωλημένοι στο CrashPlan εκτός από την απουσία 2FA, τα καλά νέα είναι ότι η υπηρεσία είναι συμβατή με πολλές υπηρεσίες single-sign-on (SSO) όπως το OneLogin. Η ρύθμιση της ενοποίησης θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα, αλλά θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο στους κωδικούς πρόσβασης χρηστών, θα ελαχιστοποιήσετε τις ευκαιρίες ηλεκτρονικού ψαρέματος και θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε το 2FA.

Η χρήση SSO μειώνει επίσης την κόπωση του κωδικού πρόσβασης χρήστη επιτρέποντας στο εργατικό δυναμικό σας να χρησιμοποιεί τα ίδια διαπιστευτήρια για πολλά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων πολλών από αυτές τις υπηρεσίες που αναφέρονται στον καλύτερο οδηγό συγχρονισμού και κοινής χρήσης για επιχειρήσεις.

Carbonite Safe Pro

Το Carbonite κάνει τα περισσότερα ίδια βήματα με το CrashPlan για να διατηρήσει τα αρχεία σας ασφαλή. Τα αρχεία που διατηρούνται από την πλευρά του διακομιστή κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας AES και προστατεύονται κατά τη μεταφορά με TLS. Η κρυπτογράφηση είναι από άκρο σε άκρο, αν και δεν είναι ιδιωτική από προεπιλογή.

Εάν προτιμάτε να διατηρείτε τα κλειδιά κρυπτογράφησης στον εαυτό σας και να μην αφήσετε την εταιρεία να τα διαχειρίζεται, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση. Ωστόσο, πρέπει να το κάνετε πριν από την αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. αν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να προσθέσετε 2FA αργότερα, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων σας ξανά.

Το λιγότερο ανησυχητικό είναι ότι το Carbonite χρησιμοποιεί AES 128-bit αντί για 256-bit. Αυτό δεν είναι σχεδόν τόσο ασφαλές ως κρυπτογράφος, αλλά μόνο σχετικά μιλώντας. Θα χρειαστούν ακόμη δισεκατομμύρια χρόνια για να σπάσουν, όχι τόσο πολλά δισεκατομμύρια.

Το Carbonite, όπως το CrashPlan, έχει επίσης μια βαθιά δυνατότητα εκδόσεων όπως σημειώσαμε προηγουμένως. Όπως το CrashPlan, αυτό το καθιστά χρήσιμο για την επαναφορά αλλοιώσεων αρχείων που προκαλούνται από ransomware, οι οποίες διαφορετικά θα μπορούσαν να βυθίσουν την επιχείρησή σας.

Όπου λείπει το CrashPlan, το Carbonite χτυπά επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιήσουν το 2FA. Κατά τη σύνδεση στον λογαριασμό σας από ένα άγνωστο μηχάνημα, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό ασφαλείας που αποστέλλεται μέσω κειμένου. Εφόσον όποιος έκλεψε τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν καταργεί το smartphone σας, τα αρχεία σας θα πρέπει να είναι ασφαλή.

Το Carbonite υποστηρίζει επίσης ενσωματώσεις SSO εάν προτιμάτε περισσότερη εποπτεία σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης των υπαλλήλων σας.

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Δεν έχουμε αμφιβολίες σχετικά με τη σύσταση μιας υπηρεσίας από άποψη ασφάλειας και αυτό οφείλεται κυρίως στη συμπερίληψη ιδιωτικής κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο και ισχυρών λειτουργιών εκδόσεων. Ωστόσο, η απουσία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων θα αποτρέψει σωστά ορισμένους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να επιλέξουν το CrashPlan για την προστασία των σκληρών δίσκων τους.

Υπό το πρίσμα αυτό, δίνουμε τέσσερις γύρους στον Καρβονίτη.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για επιχειρήσεις με ανθρακικό άλας

Λογότυπο Carbonite Backup Safe Pro
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

5

Υποστήριξη

Με τη μάχη μας δεμένη σε δύο γύρους ο καθένας, αυτός ο τελικός γύρος είναι για όλα τα μάρμαρα και για αυτόν τον τελικό γύρο, θα καλύψουμε την υποστήριξη. Η εύρεση ανταποκρινόμενης και αξιόπιστης βοήθειας όταν χρειάζεται είναι κρίσιμη ανησυχία για επιχειρήσεις που ασχολούνται με την αποκατάσταση καταστροφών.

CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Μας αρέσει το γεγονός ότι το CrashPlan παρέχει πολλαπλούς τρόπους για άμεση βοήθεια για τεχνικά προβλήματα. Αυτές περιλαμβάνουν δύο επιλογές για ζωντανή επικοινωνία σε συνομιλία και τηλεφωνική υποστήριξη. Ενώ η ζωντανή βοήθεια δεν είναι διαθέσιμη 24 × 7, οι ώρες είναι λογικές: 7 π.μ. έως 7 μ.μ. CDT, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Για υποστήριξη το βράδυ και το Σαββατοκύριακο, δεν είστε απόλυτα μόνοι σας, καθώς το CrashPlan παρακολουθεί την ουρά email του όλο το 24ωρο. Το CrashPlan δοκιμάζει εισιτήρια για να προσδιορίσει τη σοβαρότητα, που σημαίνει ότι τα κρίσιμα ζητήματά σας θα πρέπει να προκαλούν εύλογα γρήγορες απαντήσεις. Ακόμα και σε μη κρίσιμα ζητήματα, τα δοκιμαστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CrashPlan συνήθως οδηγούσαν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα σε λίγες ώρες.

Εάν είστε περισσότερο τύπου DIY, η εταιρεία παρέχει επίσης μια βάση γνώσης με δυνατότητα αναζήτησης γεμάτη άρθρα υποστήριξης, εκτός από οδηγούς τόσο για τους χρήστες όσο και για τους διαχειριστές λογαριασμών.

Carbonite Safe Pro

Το Carbonite προσφέρει τηλεφωνική υποστήριξη τις καθημερινές, από τις 8:30 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ. EST. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιλογή ζωντανής συνομιλίας για όσους προτιμούν γραπτή επικοινωνία.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Carbonite μέσω email 24 × 7, παρέχοντας ένα μέσο για να λάβετε βοήθεια όταν το τηλεφωνικό κέντρο είναι κλειστό. Τα δοκιμαστικά email μας οδήγησαν σε απαντήσεις συνήθως εντός μισής ημέρας και συχνά εντός μερικών ωρών.

Βοήθεια είναι επίσης διαθέσιμη μέσω μιας βάσης γνώσεων υποστήριξης εάν τη χρειάζεστε. Η Carbonite διατηρεί μια ειδική ενότητα για τη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της επιχείρησης, η οποία περιλαμβάνει άρθρα σχετικά με τη χρήση των διαφόρων λειτουργιών διαχειριστή.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις  

Και οι δύο υπηρεσίες προσφέρουν αξιοπρεπείς επιλογές τεχνικής βοήθειας. Παρόλο που θα θέλαμε να δούμε 24/7 ζωντανή υποστήριξη, αυτό είναι ασυνήθιστο μεταξύ των παρόχων, εκτός εάν πάρετε με μια υπηρεσία όπως το Acronis Backup, η οποία προσφέρει 24/7 κορυφαία υποστήριξη για επιχειρήσεις, αν θέλετε να πληρώσετε για αυτό (διαβάστε το Acronis Backup ανασκόπηση).

Αν και δεν θα κάνει τη διαφορά για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, συνεργαζόμαστε με το CrashPlan για τη συμπερίληψη της ζωντανής συνομιλίας.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Crashplan Pro

Λογότυπο Carbonite Backup Safe Pro
Λογότυπο CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

6

Τελική ετυμηγορία

Αν πρόκειται για νίκες, αυτή η μάχη είναι υπέρ του CrashPlan, τρία έως δύο. Ωστόσο, θα ήμασταν θλιβερά να προτείνουμε ότι κάθε γύρος νίκης πρέπει να έχει το ίδιο βάρος. Πολλές από τις δυνατότητες που αγγίξαμε θα είναι πιο σημαντικές για ορισμένους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από άλλους, οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη νίκη με κάθε τρόπο.

Ωστόσο, για το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εκεί έξω, πιστεύουμε ότι το CrashPlan είναι μια καλύτερη συνολική επιλογή από την Carbonite. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο υπηρεσιών είναι το κόστος και η υποστήριξη συσκευών. Υπάρχουν διαφορές στις διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τις διαδικασίες επαναφοράς, την ασφάλεια και την υποστήριξη, αλλά ως επί το πλείστον, είναι λιγότερο πειστικοί λόγοι για να επιλέξετε το ένα ή το άλλο.

Το CrashPlan σάς παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για τον υπολογιστή σας με μόλις $ 10 το μήνα, και αυτό περιλαμβάνει τοπικό αντίγραφο ασφαλείας της μονάδας δίσκου. Μια συνδρομή Carbonite Safe Pro, εν τω μεταξύ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων υπολογιστών, αλλά λαμβάνετε μόνο 250 GB αντιγράφων ασφαλείας για τη βασική τιμή, η οποία υπερβαίνει το διπλάσιο του κόστους του CrashPlan ανά μήνα – και πρέπει να πληρώσετε για ένα χρόνο μπροστά.

Η μόνη περίπτωση στην οποία θα συνιστούσαμε πραγματικά το Carbonite μέσω του CrashPlan είναι εάν έχετε αντίγραφα ασφαλείας συσκευών ή διακομιστών NAS, καθώς το CrashPlan δεν υποστηρίζει αυτά τα μηχανήματα.

Ωστόσο, εάν ψάχνετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας διακομιστή, πιθανότατα θέλετε μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με καλύτερες τιμές μεταφοράς δεδομένων, όπως το CloudBerry Backup (διαβάστε την κριτική CloudBerry Backup) σε συνδυασμό με μια υπηρεσία cloud IaaS όπως το Rackspace ή το Amazon S3.

Για επιχειρήσεις που αναζητούν μια προσιτή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας υπολογιστή, δεν υπάρχουν πολλές καλύτερες λύσεις εκεί έξω από το CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις.  

Νικητής: CrashPlan για μικρές επιχειρήσεις

Εάν παραμείνετε πεπεισμένοι ότι το CrashPlan θα είναι η βέλτιστη επιλογή για την επιχείρησή σας, μην ξεχάσετε να δώσετε ένα καλύτερο look για το άρθρο μας για επιχειρήσεις. Χαιρετίζουμε επίσης ερωτήσεις και σχόλια, τα οποία μπορείτε να αφήσετε παρακάτω. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map