Ο απόλυτος οδηγός για το πώς να αγοράσετε Bitcoin

Πιθανότατα έχετε κάνει ενθουσιασμό για όλα τα καλά νέα σχετικά με το bitcoin τον τελευταίο καιρό, με την μετεωρική άνοδο (και περιστασιακά σοκαριστική πτώση) να έχετε ονειροπόληση για όλα τα ωραία πράγματα που μια έξυπνη επένδυση θα μπορούσε να αγοράσει τη σωστή στιγμή. Αν και δεν είμαστε καθηγητές επενδύσεων εδώ στο Cloudwards.net, είμαστε πάντα περισσότερο από ευτυχείς να δείξουμε στους ανθρώπους τις διαφορετικές επιλογές που έχουν σχετικά με τον τρόπο αγοράς bitcoin.


Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να αγοράσετε ψηφιακό νόμισμα – υπάρχουν πολύ περισσότερα από εκείνο απλώς από το bitcoin – φυσικά – αλλά όλα έχουν ένα κοινό κοινό: ποτέ δεν ξέρετε τι αγοράζετε. Τα κρυπτονομίσματα δεν υποστηρίζονται από κανέναν, πράγμα που σημαίνει ότι το κάτω μέρος μπορεί να πέσει από οποιοδήποτε από αυτά ανά πάσα στιγμή, αφήνοντάς σας με κάποιο άχρηστο κώδικα στον σκληρό σας δίσκο.

Τούτου λεχθέντος, όπως και με οποιαδήποτε επένδυση, υπάρχει ένα σενάριο κινδύνου έναντι ανταμοιβής και ίσως είμαστε απλά πολύ προσεκτικοί με τις επιλογές μετοχών μας που έχουν εγγραφεί σχολαστικά στο καλύτερο λογιστικό λογισμικό μας. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάνουν τώρα μια περιουσία να αγοράζουν και να πωλούν bitcoin και ελπίζουμε ότι οι αναγνώστες μας θα ενταχθούν σε αυτές τις τάξεις. Ας αρχίσουμε.

Ετοιμάζομαι

Εκτός από έναν υπολογιστή και μια σύνδεση στο Διαδίκτυο, δεν χρειάζεστε πραγματικά πολλά για να αγοράσετε bitcoin. Ωστόσο, με την αξία του bitcoin να αυξάνεται όσο υψηλότερα, μπορεί να είναι έξυπνο να χρησιμοποιήσετε έναν από τους καλύτερους παρόχους VPN και να καλύψετε τα ίχνη σας λίγο καθώς βγαίνετε στον μεγάλο κακό κόσμο. Το να είσαι πλούσιος είναι καλό, το να είσαι πλούσιος και ανώνυμο είναι ακόμα καλύτερο.

Ως μπόνους, θα σας προστατεύσει επίσης από τυχόν κυβερνητικές υπηρεσίες που αναζητούν: όλο και περισσότερες χώρες παρακολουθούν έντονα την κρυπτογράφηση και είναι πάντα καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε, ακόμα κι αν δεν ζείτε σε μια χώρα που λογοκρίνει το διαδίκτυο. Διαβάστε τον ηλεκτρονικό μας οδηγό απορρήτου για περισσότερα σχετικά με όλα αυτά.

Βήμα 1: Αποκτήστε ένα πορτοφόλι Bitcoin

Όπως και στο meatspace, αν θέλετε να κρατήσετε τα χρήματά σας, χρειάζεστε ένα μέρος για να τα βάλετε. Όπως μπορείτε να κρατήσετε τα χρήματα σας στην τσέπη του τζιν σας, μπορείτε επίσης να ρίξετε το κλειδί bitcoin στον σκληρό σας δίσκο και να ελπίζετε για το καλύτερο, αλλά έτσι έχασε το Elon Musk.

Είστε πολύ καλύτερα να αποκτήσετε ένα πορτοφόλι bitcoin: αυτά είναι κομμάτια λογισμικού ή υλικού που θα σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε το κλειδί των κρυπτονομισμάτων σας με ασφάλεια, χωρίς καμία πιθανότητα παραβίασης. Ας είμαστε όμως ξεκάθαροι: τα ίδια τα πορτοφόλια δεν περιέχουν bitcoin, μόνο το προσωπικό σας κλειδί πρόσβασης για πρόσβαση σε αυτά.

Τα ίδια τα bitcoin αποθηκεύονται στο blockchain, το κλειδί σας δίνει απλώς πρόσβαση σε αυτό το κρυπτογραφημένο καθολικό. Υπάρχουν πολλά είδη πορτοφολιών, ας δούμε τα δύο πιο συνηθισμένα: πορτοφόλια λογισμικού και πορτοφόλια υλικού. Θα δώσουμε επίσης ορισμένες προτάσεις για αυτές που απολαύσαμε.

Πορτοφόλια λογισμικού

Τα πορτοφόλια λογισμικού αποθηκεύουν το κλειδί σε μια εφαρμογή, που σημαίνει ότι συνήθως δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό είναι υπέροχο για άτομα που είναι νευρικό να χάσουν το κλειδί. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι έχετε πάντα το κλειδί σας μαζί σας αν θέλετε απλά κρατώντας το πορτοφόλι στο smartphone σας. Τα δύο που χρησιμοποιούνται περισσότερο, ειδικά από αρχάριους, είναι το Electrum και το Exodus.

Από τα δύο, το Electrum είναι πιθανώς το καλύτερο αν ασχολείστε μόνο με το bitcoin: ενσωματώνεται καλά με οποιοδήποτε σύστημα τρέχετε, παίζει ωραία με πολλά πορτοφόλια υλικού και είναι φιλικό προς το χρήστη, για εκκίνηση. Προσοχή, ωστόσο, ότι η διεπαφή μοιάζει – και χειρίζεται – σαν κάτι από τη δεκαετία του ’90, οπότε δεν είναι για όλους.

Η έξοδος από την άλλη πλευρά, φαίνεται κομψή και πολύ 21ος αιώνας. Επιπλέον, χειρίζεται πολλά άλλα κρυπτονομίσματα εκτός από το bitcoin, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα που θέλουν να διαφοροποιηθούν. Αυτά τα δύο πλεονεκτήματα αντισταθμίζονται από το γεγονός ότι δεν είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο το Electrum, καθιστώντας το λιγότερο ιδανικό για αρχάριους.

Και τα δύο πορτοφόλια είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τα χάσετε με το περιεχόμενο της καρδιάς σας προτού εγκαταστήσετε το ένα ή το άλλο.

Πορτοφόλια υλικού

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για τα πορτοφόλια υλικού καθώς κοστίζουν χρήματα. Το φθηνότερο θα σας επιστρέψει μόλις μερικά δολάρια, ενώ τα πιο προηγμένα μπορεί να κοστίσουν ένα πακέτο. Ωστόσο, αυτή είναι μια επένδυση περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, καθώς τα πορτοφόλια υλικού θεωρούνται γενικά πιο ασφαλή από τα λογισμικά.

Οι δύο καλύτεροι είναι πιθανώς οι Ledger και TREZOR (δεν συνδέονται με την Tresorit, αν και οι δύο έχουν τη γερμανική λέξη για το «θησαυροφυλάκιο» στο όνομα). Και οι δύο λειτουργούν λίγο πολύ το ίδιο: για να αποκτήσετε πρόσβαση στο bitcoin σας, θα χρειαστεί να συνδέσετε το πορτοφόλι σας στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, η συσκευή δημιουργεί μια ασφαλή γέφυρα (σαν σήραγγα VPN), επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε το ψηφιακό σας νόμισμα.

Η διαδρομή που ακολουθείτε, το λογισμικό ή το υλικό, εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, αν και μπορείτε να συγχωρήσετε τη μετάβαση στη διαδρομή λογισμικού εάν θέλετε απλώς να δείτε τι έχει να κάνει με αυτό το malarkey κρυπτογράφησης πριν λάβετε οποιαδήποτε απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί σας προστατεύεται από έναν κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τον οδηγό μας για τη δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης, πρώτα.

Βήμα 2: Εύρεση ενός Bitcoin Trader 

Τώρα που είστε έτοιμοι, ήρθε η ώρα να πάτε στην ψηφιακή αγορά, στο ψηφιακό πορτοφόλι στο χέρι, για να αγοράσετε λίγο ψηφιακό moolah. Μια αναζήτηση στο Google θα εμφανίσει πάρα πολλές επιτυχίες για να καταλάβει κανείς μόνη της, οπότε έχουμε συγκεντρώσει μια σύντομη λίστα με τους εμπόρους που μας αρέσουν περισσότερο..

Υπάρχουν άλλοι, φυσικά, αλλά πάντα να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη δέουσα επιμέλεια πριν παραδώσετε χρήματα. υπάρχουν πάρα πολλά σκιερά ρούχα που προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα από την τρέλα του bitcoin, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν γίνετε θύμα απατεώνων ή άλλων εγκληματιών στον κυβερνοχώρο.

Ίσως το πιο δημοφιλές, και σίγουρα ένα από τα πιο φιλικά για αρχάριους, είναι το Coinbase. Όχι μόνο ασχολείται σχεδόν με κάθε κρυπτογράφηση κάτω από τον ήλιο, έρχεται με το δικό του πορτοφόλι (εξοικονομεί μια ξεχωριστή εφαρμογή) και δέχεται ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληρωμής.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το Kraken, καθώς επιτρέπει την αγορά και πώληση ακόμη πιο διαφορετικών ειδών ψηφιακού νομίσματος από το Coinbase, αλλά έχει λιγότερες επιλογές πληρωμής και είναι επίσης λίγο πιο δύσκολο στη χρήση. Τούτου λεχθέντος, οι αρχάριοι πρέπει να είναι καλά, απλά πρέπει να επενδύσουν λίγο περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσουν.

Εάν κανένα από τα παραπάνω δεν σας ταιριάζει, μπορείτε πάντα να δείτε τη λίστα ανταλλαγών που έχει δημιουργήσει το bitcoin.com, αν και πιστεύουμε ότι πρέπει να τονίσουμε ξανά ότι πρέπει να κάνετε την εργασία σας πριν δεσμευτείτε σε οτιδήποτε.

Ένα άλλο sidenote είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση στους παραπάνω δύο ιστότοπους από κάθε χώρα. Το Coinbase, για παράδειγμα, έχει αποκλειστεί σε πολλά μέρη της Ασίας. Επιπλέον, πολλές χώρες, η Νότια Κορέα είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, αρχίζουν να απαγορεύουν τα bitcoin, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να θέλετε να δείτε τις κριτικές VPN πριν ξεκινήσετε με την κρυπτογράφηση.

Βήμα 3: Αγορά Bitcoin


© Lovin Μάλτα

Με όλα τα παραπάνω στη θέση τους, η αγορά (και πώληση) κρυπτογράφησης είναι πραγματικά πολύ εύκολη, ευκολότερη από την πραγματοποίηση μετοχών ή ομολόγων και όλα αυτά. Όπως δείχνει αυτό το πολύ σύντομο σεμινάριο Coinbase, είναι απλώς θέμα εγγραφής, σύνδεσης του τραπεζικού λογαριασμού σας και εκτός σύνδεσης (αν και πρέπει να αναφερθεί ότι το Coinbase υποθέτει ότι χρησιμοποιείτε το πορτοφόλι του).

Σημειώστε ότι η σύνδεση είναι εκεί όπου τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά: προφανώς, αρκετές τράπεζες δεν λατρεύουν τους εμπόρους bitcoin και θα προκαλέσουν φασαρία όταν συνδέετε ή ακόμη και απορρίπτετε συναλλαγές με πιστωτική κάρτα. Η μόνη λύση φαίνεται να είναι ένα τηλεφώνημα και πολύ καζολάκι. Αυτό το ζήτημα προκύπτει ως επί το πλείστον με μικρότερους εμπόρους, οπότε θα πρέπει να είστε εντάξει με τις δύο επιλογές μας.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τα λεγόμενα ATM bitcoin. Αυτές είναι πιθανώς η καλύτερη προσφορά, αν έχετε ιδιαίτερη προσοχή στο απόρρητο, καθώς σας επιτρέπουν να πληρώνετε μετρητά για bitcoin, χωρίς να αφήνετε κανένα είδος πιστωτικής κάρτας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τρίτοι για να σας βρουν. Ωστόσο, καθώς συνεπάγεται συνολικά μεγάλα χρηματικά ποσά, ίσως θελήσετε να επενδύσετε σε κάποια μαθήματα αυτοάμυνας ή κάτι παραπάνω.

συμπέρασμα

Και εκεί πηγαίνετε, είστε τώρα ο κάτοχος κάποιου bitcoin (ή, πιθανότατα, κλάσματα ενός). Αν και η δαπάνη bitcoin δεν είναι πάντα εύκολη, έχετε έναν απόλυτα ιδιωτικό τρόπο εκτέλεσης συναλλαγών. Ή, φυσικά, θα μπορούσατε απλά να καθίσετε στο νόμισμα και να ελπίζετε για το καλύτερο. Το Bitcoin πηγαίνει παντού, μπορεί να είστε ο επόμενος ψηφιακός εκατομμυριούχος. Απλώς βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε επίσης πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του bitcoin, διαφορετικά θα τα χάσετε εξίσου γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να σας άρεσε να διαβάζετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο αγοράς bitcoin. Αν έχετε κάτι να προσθέσετε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε στα παρακάτω σχόλια. Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση και καλή τύχη εκεί έξω.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map