8 από τα καλύτερα προσιτά CRM για μικρές επιχειρήσεις

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη διατήρηση των πελατών και αυξάνει τα έσοδα, το CRM κάνει αναμφισβήτητα μια σημαντική διαφορά μεταξύ της απώλειας και της διατήρησης των πελατών.


Στο παρελθόν, όταν οι πελάτες γνώριζαν μόνο το όνομα ενός προϊόντος, η επιτυχία ή η αποτυχία της διαχείρισης σχέσης πελατών (ως στρατηγική) ήταν υπόθεση 50/50.

Ωστόσο, στην τρέχουσα κατάσταση, όπου οι πελάτες είναι πιο ενημερωμένοι από ποτέ, η εμπειρία τους καθορίζει τελικά αν παραμένουν σε μια επωνυμία ή όχι.

Πριν καν πραγματοποιήσετε κύλιση στη λίστα μετοχών σας, οι πελάτες πιθανότατα θα πραγματοποιήσουν διεξοδική έρευνα για διάφορα προϊόντα, εκ των προτέρων, και θα γνωρίζουν ακριβώς πότε πρέπει να εμπλουτιστούν και να βασιστούν σε έναν ανταγωνιστή.

Ειδικά αν το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών σας λείπει.

Σύμφωνα με τον Henry Ford, τον πατέρα της αυτοκινητοβιομηχανίας:

«Μια επιχείρηση που είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στην αριστεία της εξυπηρέτησης πελατών θα πρέπει να ανησυχεί μόνο για τα κέρδη, γιατί θα είναι ενοχλητικά μεγάλη».

Αυτή η απλή δήλωση καλύπτει όλα τα επίπεδα μιας επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη βιομηχανία της.

Λοιπόν, πότε έρχεται το CRM στην εικόνα?

Ακόμη και για μια σχετικά μικρή επιχείρηση που κάνει αρκετά καλά, όσον αφορά την εξυπηρέτηση πελατών, μια καλή πλατφόρμα CRM έχει τη δυνατότητα να την ενισχύσει περαιτέρω.

Για να θέσουμε τα πράγματα σε προοπτική, η Nucleus Research ερεύνησε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και διαπίστωσε ότι η απόδοση επένδυσης (CRM) της CRM ανέρχεται σε 8,71 $ για κάθε 1 $.

Ως επαγγελματίας μικρών επιχειρήσεων, πρέπει να αξιολογήσετε διαφορετικά CRM, ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και την τιμή τους, προτού τελικά αποφασίσετε ποιον να χρησιμοποιήσετε.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτήν την αναζήτηση, θα συζητήσουμε 8 από τις καλύτερες πλατφόρμες λογισμικού CRM για μικρές επιχειρήσεις. Αλλά πριν από αυτό, ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα τα προβλήματα της CRM.

8 από τα καλύτερα προσιτά CRM για μικρές επιχειρήσεις: Πίνακας περιεχομένων

 • Ενεργή καμπάνια
 • Ontraport
 • Διορατικά
 • Salesforce
 • Pipedrive
 • Zoho CRM
 • Infusionsoft
 • Ευκίνητος

Γιατί πρέπει να εξετάσετε ένα CRM στην πρώτη θέση?

Το λογισμικό διαχείρισης σχέσεων πελατών βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να χειρίζονται επιχειρησιακές προκλήσεις, όπως:

 • Ασυμφωνία μεταξύ του προσωπικού πωλήσεων
 • Πολιτικές της Επιτροπής  
 • Εταιρικοί στόχοι εσόδων
 • Υψηλή τριβή πελάτη
 • Μείωση πωλήσεων

1. Πρέπει να παρακολουθείτε συμβάντα και εργασίες

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που είναι απαραίτητο σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, πρέπει να είναι ένα ημερολόγιο. Η συνολική στρατηγική και η αποτελεσματικότητα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά προγραμματίζετε και παρακολουθείτε τις εκδηλώσεις.

Και ένα σταθερό CRM θα σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο. Ενσωματώστε ένα ημερολόγιο και θα σας δώσει πληροφορίες για τις εργασίες του συμπαίκτη σας.

2. Ευθυγραμμίστε και οργανώστε την επιχείρησή σας

Παρόλο που ίσως έχετε ήδη ενσωματώσει:

 • Ενα ημερολόγιο
 • Διαχείριση εργασιών
 • Συστήματα ημερολογίου

Λείπει ακόμα η μεγάλη εικόνα σχετικά με την επιχειρηματική οργάνωση. Γιατί; Επειδή καθένα από αυτά τα συστήματα λειτουργεί ανεξάρτητα – και συχνότερα από ό, τι δεν καταλήγουν, καταλήγουν σε κακή στοίχιση.

Ένα καλό λογισμικό CRM ενσωματώνει αυτές τις τρεις λειτουργίες σε ένα σύστημα, για εύκολη πρόσβαση, συντήρηση και διαχείριση.

Στην πραγματικότητα, είναι τόσο περιεκτικό, που μάλλον θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε προηγουμένως άγνωστα γεγονότα για την επιχείρησή σας.

Μέχρι στιγμής, το 60% των μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν ήδη CRM για το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αρέσουν τα αποτελέσματα.

3. Το Business Math μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκο από ό, τι φαντάζεστε

Όλοι πιθανότατα πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί στα μαθηματικά, και γι ‘αυτό είμαστε στην επιχείρηση, σωστά?

Σε τελική ανάλυση, τι είναι τόσο δύσκολο στον υπολογισμό των κερδών, του αριθμού των πελατών και των αντίστοιχων εσόδων; Αν το σκέφτεστε έτσι, λυπάμαι που είχατε κακές ειδήσεις, αλλά απέχετε πολύ από την αλήθεια.

 • Μπορείτε να θυμηθείτε όλα τα έργα που χειρίστηκε η επιχείρησή σας φέτος?
 • Έχετε ακόμη μια πρόχειρη εκτίμηση του μέσου λόγου μετατροπής σας?
 • Μπορείτε να προσδιορίσετε σωστά την πιο αποτελεσματική μέθοδο μετατροπής πελατών?

Λοιπόν, υποθέτω όχι … και εκεί ακριβώς έρχεται το λογισμικό CRM. Ένα σταθερό σύστημα θα παρέχει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο για όλες τις πτυχές της επιχείρησής σας, συμπεριλαμβανομένων των μικρών.

Οι επακόλουθες αναφορές που δημιουργούνται θα βοηθήσουν στη στρατηγική βελτίωση της επιχείρησής σας πιο αποτελεσματικά, ειδικά όταν πρόκειται για μετατροπή και διατήρηση πελατών.

4. Η μνήμη σας δεν είναι 100%

Εντάξει, τώρα που έχουμε διαπιστώσει ότι τα μαθηματικά των επιχειρήσεων είναι πολύ πιο εκτεταμένα από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως, πιθανότατα πιστεύετε ότι τουλάχιστον όλες οι πληροφορίες της επιχείρησής σας είναι αποθηκευμένες σε χαλύβδινη παγίδα.

Σίγουρα, μπορεί να έχετε την ικανότητα μνήμης να θυμάστε αμέσως τις πληροφορίες 10 ή 20 πελατών, αλλά τι συμβαίνει όταν αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται?

Εκτός αν είστε υπεράνθρωπος, προφανώς πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να θυμούνται πληροφορίες για 50 ή 100 πελάτες.

Ακόμη και ένα σημειωματάριο θα αποδειχθεί αναξιόπιστο σε μια τέτοια περίπτωση. Αντ ‘αυτού, ένα σύστημα CRM θα αποθηκεύει, θα διαχειρίζεται και θα ανακτά πληροφορίες πελάτη με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υπάρχει κάτι σαν «το καλύτερο λογισμικό CRM»?

Εδώ είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη, υπάρχει κάτι σαν το «καλύτερο λογισμικό CRM»; Η αλήθεια είναι, όπως και κάθε άλλος τύπος λογισμικού, τα συστήματα CRM δεν είναι όλα τα ίδια.

Όλα έρχονται με μοναδικά:

 • Προδιαγραφές
 • Δικαστικά έξοδα
 • Επίπεδα απόδοσης
 • Ευκαμψία

Τελικά, η αποδοτικότητα της εταιρείας σας θα εξαρτηθεί όχι μόνο από την υιοθέτηση ενός καλού συστήματος CRM – αλλά και από την αποτελεσματικότητα του επιλεγμένου λογισμικού σας.

Το καλύτερο για έναν μεσίτη ακινήτων, για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ιδανικό για τους πωλητές ασφαλιστικών πωλήσεων. λόγω της πολυπλοκότητας και της μοναδικότητας των διαφορετικών τύπων επιχειρήσεων.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε την τέλεια λύση CRM είναι να αξιολογήσετε διαφορετικά πακέτα λογισμικού, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις και τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Σήμερα, θα εξετάσουμε εν συντομία τους παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την επιλογή CRM για μικρές επιχειρήσεις:

 • Επεκτασιμότητα

Παρόλο που αναγνωρίζουμε τη σημασία του CRM στην επιχείρηση, είναι εύκολο να ξεχνάμε ότι θα πρέπει επίσης να αναπτυχθεί μαζί με την επιχείρησή σας.

Κλίμακα
Κλίμακα

Το καλύτερο CRM για επιχειρήσεις, ακόμη και αν πρόκειται για εκκίνηση, θα πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίσει νέους στόχους και ανησυχίες καθώς εξελίσσονται.

Παράλληλα, διατηρώντας συνεχώς τις λειτουργίες, από έτος σε έτος – ομαλά και χωρίς δυσλειτουργίες.

Σε τελική ανάλυση, δεν θέλετε να ξοδέψετε πόρους και χρόνο εφαρμόζοντας μια λύση CRM, μόνο για αναβάθμιση μόλις αρχίσει να επεκτείνεται η επιχείρησή σας.

 • Υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών

Δεδομένου ότι ο μέσος χώρος εργασίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από επιτραπέζιους υπολογιστές, τα συστήματα CRM είναι βελτιστοποιημένα για υπολογιστές.

Ωστόσο, με την πρόσφατη αύξηση της χρήσης smartphone και tablet, έχει καταστεί απαραίτητο τόσο οι μικρές όσο και οι μεγάλες επιχειρήσεις να υιοθετήσουν λογισμικό CRM που υποστηρίζει πολλαπλές πλατφόρμες.  

Μόνο αυτή η δράση αύξησε την παραγωγικότητα κατά περισσότερο από 20% το 2012.

Οι επιχειρήσεις με δυνατότητα CRM για κινητές συσκευές έχουν ξεπεράσει από τότε τις εταιρείες που δεν διαθέτουν κινητές συσκευές CRM, όσον αφορά τις ποσοστώσεις πωλήσεων.

Ενώ μόνο το 22% των τελευταίων πληροί τις ποσοστώσεις πωλήσεών τους, το 35% των πρώτων το κάνει άνετα.

 • Προσέγγιση ανάπτυξης

Συνήθως, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε SaaS κατ ‘απαίτηση και επί τόπου λύσεις.

Το πρώτο, που είναι βασισμένο σε σύννεφο, παρέχει λιγότερες δυνατότητες ελέγχου και προσαρμογής σε σύγκριση με τις τελευταίες, οι οποίες ενσωματώνονται εύκολα με υπάρχουσες υποδομές και επιχειρηματικές εφαρμογές.

Ωστόσο, οι επιτόπιες λύσεις είναι μάλλον δαπανηρές και εφαρμόζονται ως επί το πλείστον σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίες μπορούν να τις εγκαταστήσουν και να τις συντηρήσουν.

Το λογισμικό CRM που βασίζεται σε SaaS είναι πιο εφικτό για μικρές επιχειρήσεις, λόγω του μειωμένου κόστους συντήρησης, της ευελιξίας και της απομακρυσμένης πρόσβασης.

 • Ευχρηστία

Ήδη, υπάρχουν πολλές πολύπλοκες επιχειρηματικές εφαρμογές εκεί έξω.

Επομένως, θα ήταν μόνο αντιπαραγωγικό να υιοθετήσετε μια λύση CRM, που απαιτεί να αφιερώσετε πολλούς πόρους που εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τη διεπαφή και τις λειτουργίες του.

Ένα καλό λογισμικό CRM πρέπει να είναι φιλικό προς το χρήστη και να λειτουργεί με μια διεπαφή που είναι κατανοητή από κάποιον με βασικές δεξιότητες στον υπολογιστή.

Λόγω του σημαντικού ρόλου του στον καθορισμό της αποτελεσματικότητας, το 55% των επιχειρηματιών που ρωτήθηκαν από το Inside CRM, δήλωσε ότι η ευκολία χρήσης είναι το νούμερο ένα κριτήριό τους κατά την αξιολόγηση των συστημάτων CRM.

 • Κόστος

Ενώ το κόστος είναι αναμφίβολα ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας, δεν πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά.

Αντίθετα, εκτιμήστε το κόστος σύμφωνα με τις λειτουργίες ενός συστήματος CRM και την επόμενη προβλεπόμενη απόδοση επένδυσης.

Διαφορετικά, θα καταλήξετε σε μια φτηνή λύση που εισάγει νέα προβλήματα, αντί να επιλύσετε παλιά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το λογισμικό CRM κοστίζει περίπου $ 2000, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών και το μέγεθος ενός οργανισμού.

Στην κάτω πλευρά, ορισμένα συστήματα παρέχονται δωρεάν για μερικές εβδομάδες, προτού τελικά χρειαστεί να εγγραφείτε σε ένα πληρωμένο πακέτο.

Αυτοματισμός μάρκετινγκ VS CRM

Ξέρω τι σκέφτεστε, δεν ακούγεται CRM σαν αυτοματοποίηση μάρκετινγκ; Ενώ μπορεί να μοιάζουν με το ίδιο πράγμα με την πρώτη ματιά, όλα αρχίζουν να έχουν νόημα στη φάση λειτουργίας.

Ενώ το CRM επικεντρώνεται στις πωλήσεις, ο αυτοματισμός μάρκετινγκ επικεντρώνεται κυρίως στο μάρκετινγκ. Για να το απλοποιήσουμε περαιτέρω, ας κάνουμε τους πραγματικούς εμπειρογνώμονες να κάνουν διάκριση μεταξύ των δύο.

Το Marketo, ένας παγκοσμίου φήμης πάροχος αυτοματισμού μάρκετινγκ, ορίζει το σύστημά του ως ένα που:

“Επιτρέπει στους οργανισμούς να μετρούν, να αυτοματοποιούν και να βελτιστοποιούν τις εργασίες μάρκετινγκ και τις ροές εργασίας.”

Οι έμποροι αξιοποιούν συνήθως τέτοιο λογισμικό στον προγραμματισμό και την παρακολούθηση στρατηγικών ή εκδηλώσεων μάρκετινγκ.

Από την άλλη πλευρά, το Salesforce, ένας διάσημος πάροχος λογισμικού CRM, περιγράφει το CRM ως:

“Στρατηγική για τον χειρισμό όλων των αλληλεπιδράσεων του οργανισμού σας με υποψήφιους και τρέχοντες πελάτες”.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις αξιοποιούν το CRM στη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας και των πελατών, για να αυξήσουν την ικανοποίηση των πελατών και στη συνέχεια να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Επομένως, όλοι ασχολούνται με τις ίδιες πληροφορίες για τους πελάτες και τις προοπτικές, αλλά έχουν ξεχωριστούς στόχους τελικού στόχου.

Μάρκετινγκ μέσω email και CRM

Τώρα που έχουμε αποσυνδέσει τον αυτοματισμό μάρκετινγκ και το CRM, μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο γιατί το 60% των μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν CRM για μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Δεν πρέπει το μάρκετινγκ μέσω email να αποτελεί μέρος του αυτοματισμού μάρκετινγκ; Σίγουρα, το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του λογισμικού αυτοματοποίησης μάρκετινγκ. Αλλά μπορεί επίσης να είναι μέρος του CRM, ειδικά όταν επιλέγετε ένα πακέτο λογισμικού που διαθέτει μια ενσωματωμένη σουίτα.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, ενώ τόσο η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ όσο και το CRM είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για οποιονδήποτε οργανισμό, ένα καλό CRM από μόνο του είναι εντάξει για μικρές επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

 • Το 2% των οργανισμών το χρησιμοποιούν για παρακολούθηση πωλήσεων
 • 5% για διαχείριση πληροφοριών
 • 9% για εξυπηρέτηση πελατών
 • 59% των προβλέψεων πωλήσεων
 • 60% για μάρκετινγκ μέσω email
 • 65% για την καλλιέργεια μολύβδου
 • 94% για διαχείριση επαφών

Λοιπόν, πόσο καλά είναι τα ολοκληρωμένα συστήματα CRM όταν πρόκειται για μάρκετινγκ μέσω email; Ένα ολοκληρωμένο σύστημα, αρχικά, τοποθετεί και διαχειρίζεται όλα τα στοιχεία δεδομένων από μια κεντρική βάση δεδομένων.

Φανταστείτε την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συστήματος, ειδικά όταν είναι επίσης ενσωματωμένο σε λογισμικό διαχείρισης έργων – όπως το Xero και τα Quickbooks.

Η ομάδα σας όχι μόνο θα έχει βελτιώσει τις πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των πελατών σε πραγματικό χρόνο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά θα μπορεί επίσης εύκολα να υπολογίσει το συνδυασμένο ROI μιας ολόκληρης καμπάνιας μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επιπλέον, θα μπορείτε να συντάξετε πιο εξατομικευμένα μηνύματα, τα οποία σύμφωνα με την Aberdeen, βελτιώνουν τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων κατά 14% και τις μετατροπές κατά 10%.

CRM και τιμολόγηση

Εκτός από το μάρκετινγκ μέσω email, μια άλλη δυνατότητα CRM που είναι βολική είναι η τιμολόγηση.

Με τη δυνατότητα προσαρμογής τιμολογίων και παραγγελιών, καθώς και παρακολούθησης όλων των πληρωμών που πραγματοποιούνται, ένα καλό λογισμικό CRM μπορεί να κάνει το τρέχον λογισμικό τιμολόγησης περιττό.

Στην πραγματικότητα, ίσως δεν χρειάζεστε καν λογιστικό λογισμικό. Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τις προσφορές σε τιμολόγια και να τις εκτυπώσετε ή να τις στείλετε μέσω email σε αντίστοιχους πελάτες.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυνατότητες που έχουμε μιλήσει μέχρι στιγμής, το CRM πιθανότατα φαίνεται να είναι η απόλυτη λύση all-in-one που πρέπει να έχει, τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες επιχειρήσεις.

Όμως, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα, δεν έχουν όλοι οι πάροχοι λογισμικού CRM όλες τις δυνατότητες που συζητήσαμε ενσωματωμένες σε μεμονωμένα πακέτα.

Λοιπόν, πώς θα σας βοηθήσω να τα καταλάβετε, κοιτάζοντας 8 από τα καλύτερα και οικονομικά CRM για μικρές επιχειρήσεις.

1. Ενεργή καμπάνια

Το ActiveCampaign γίνεται αντιληπτό ως εργαλείο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι ενσωματωμένο στις δυνατότητες CRM.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το GetApp, απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων, με το 67% των χρηστών να είναι εταιρείες με ένα έως δέκα άτομα.

Εκτός από τη δωρεάν υποστήριξη τηλεφώνου, ζωντανής συνομιλίας και email, το ActiveCampaign συνοδεύεται από:

 • Δωρεάν εκπαίδευση one-on-one
 • Μάρκετινγκ SMS
 • Προσαρμοσμένες φόρμες για σελίδες προορισμού
 • Δωρεάν πρότυπα email
 • Παρακολούθηση τοποθεσίας επικοινωνίας
 • Παρακολούθηση και αυτοματοποίηση κοινωνικών μέσων
 • Αναφορά καμπάνιας, επαφών και λιστών
 • Προσαρμοσμένες ροές εργασιών αυτοματισμού
 • Προηγμένη τμηματοποίηση και στόχευση
 • Επικοινωνία προφίλ
 • Έξυπνες αυτόματες αποκρίσεις
 • CRM και αυτοματισμοί πωλήσεων

Από την άλλη πλευρά, δεν διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων και κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας.

Το βρήκα ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία και το σχεδιασμό πολυδιάστατων καμπανιών μάρκετινγκ, χάρη στα χαρακτηριστικά αυτοματοποίησης μάρκετινγκ – ενσωματωμένα σε ολόκληρο το πακέτο CRM.

Ενώ η ομάδα μάρκετινγκ δημιουργεί και παρακολουθεί καμπάνιες μέσω email, μια ομάδα πωλήσεων θα μπορούσε να αυτοματοποιεί τις διαδικασίες συναλλαγών, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες που σχετίζονται με τους πελάτες.


© ActiveCampaign

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πληρώσετε ένα λεπτό για να το δοκιμάσετε.

Ξεκινήστε με μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, μετά την οποία αναμένεται να πληρώσετε για μια συνδρομή, ξεκινώντας από 9 $ ανά μήνα για το βασικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως αυτοματοποίηση μάρκετινγκ και μάρκετινγκ μέσω email.

Δυστυχώς, δεν λαμβάνετε δυνατότητες CRM έως ότου πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα Plus, το οποίο κοστίζει 49 $ το μήνα.

Το πρόγραμμα Enterprise, από την άλλη πλευρά, με τιμή 149 $ το μήνα, προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη προτεραιότητας και έναν ειδικό αντιπρόσωπο λογαριασμού.

2. Εμπορικό λιμάνι

Το Ontraport είναι ένα εργαλείο ολοκλήρωσης CRM σε ένα πακέτο λογισμικού μάρκετινγκ.

Χαρακτηρίζει:

 • Ισχυρή διαχείριση εργασιών
 • Ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων
 • Αυτοματισμός μάρκετινγκ
 • Δοκιμή split
 • Κοινή χρήση αρχείων
 • Εργαλεία σύλληψης μολύβδου

Η πλατφόρμα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χειρίζονται τη διαχείριση πληροφοριών, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το συνολικό περιεχόμενο με ευκολία.

Εν ολίγοις, είναι ένα ολιστικό λογισμικό που παρέχει τόσο σε μικρές όσο και σε μεγάλες εταιρείες εργαλεία για να χειριστεί όλη τη σκληρή δουλειά, όταν πρόκειται για διευθυντική διαχείριση και σχέσεις πελατών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Ontraport είναι βελτιστοποιημένα για τέσσερις βασικούς στόχους – οργάνωση, πωλήσεις, μάρκετινγκ και δημοσίευση.

Για αποτελεσματική βοήθεια στην οργάνωση και ευθυγράμμιση ολόκληρης της εταιρείας σας, το σύστημα συνοδεύεται από:

 • Έργα Ontraport
 • Ένα ασφαλές ανοιχτό API
 • Κινητό Ontraport
 • Πίνακας ελέγχου μετρήσεων
 • Προσαρμοσμένα αντικείμενα
 • Επιχειρήσεις αυτοματισμού
 • Ένα ισχυρό CRM

Για τη διευκόλυνση των πωλήσεων, η Ontraport προσφέρει:

 • Εγκαταλειμμένες δυνατότητες παρακολούθησης καλαθιού
 • Διαχείριση εργασιών
 • Επικεφαλής διαχείριση και βαθμολογία
 • Πωλήσεις με ένα κλικ
 • Έντυπα παραγγελίας

Για το μάρκετινγκ, από την άλλη πλευρά, συνοδεύεται από:

 • Πέρλες
 • Παρακολούθηση μάρκετινγκ
 • Προγράμματα συνεργατών
 • Μάρκετινγκ ταχυδρομικών καρτών
 • Μηνύματα SMS 2 κατευθύνσεων
 • Αυτοματισμός μάρκετινγκ

Τέλος, όσον αφορά τη δημοσίευση, η χρήση του Ontraport θα σας δώσει πρόσβαση σε:

 • Δοκιμή split
 • Ενσωμάτωση στο Facebook
 • Ιστότοποι μελών
 • Ενσωμάτωση WordPress
 • Μορφές Ιστού
 • Μορφές ONTR.

Δυστυχώς, δεν έχετε δωρεάν δοκιμή. Αντ ‘αυτού, το Ontraport προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 90 ημερών σε οποιοδήποτε από τα τρία σχέδια.

Με κόστος 79 $ ανά μήνα, το Βασικό πρόγραμμα περιορίζεται σε έναν μόνο χρήστη, με απεριόριστα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 1000 επαφές, αυτοματισμούς μάρκετινγκ SMS, CRM, πρότυπα email και ιστοσελίδες ONTRApages.

Το πρόγραμμα Pro, από την άλλη πλευρά, είναι ανοιχτό σε 2 χρήστες και διαρκεί περίπου 2 ώρες για να ρυθμίσει όλες τις δυνατότητές του, οι οποίες περιλαμβάνουν 10.000 email ανά μήνα, 25.000 επαφές και μια πλήρη πλατφόρμα Ontraport.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να επεκτείνετε τον αριθμό των επαφών, των χρηστών και των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανά μήνα, μεταβείτε στο Σχέδιο ομάδας. Με 597 $ το μήνα, προσφέρει σε δέκα χρήστες με 100,00 email ανά μήνα, 100.000 επαφές και, φυσικά, την πλήρη πλατφόρμα του Ontraport.

3. Διορατικά

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες πλατφόρμες, οι οποίες είναι βελτιστοποιημένες για το μάρκετινγκ και το CRM, το Insightly κλίνει στο συνδυασμό της διαχείρισης έργων και του CRM.

Παρόλο που ταιριάζει ιδιαίτερα σε εταιρείες με 25-100 υπαλλήλους, το Insightly είναι δημοφιλές μεταξύ επιχειρήσεων με έναν έως δέκα υπαλλήλους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 54% της βάσης χρηστών του.

Οι μεσαίες επιχειρήσεις από την άλλη πλευρά, με 11-50 υπαλλήλους, αντιπροσωπεύουν το 34%, ενώ 51-200 εταιρείες μεγέθους υπαλλήλων εμπίπτουν στην κατηγορία 7%, ενώ οι υπόλοιπες αντιπροσωπεύουν το 5%.

Δημιουργήθηκε για ενοποίηση με τις Εφαρμογές Google, το Insightly κατατάσσεται ως η πρώτη εφαρμογή CRM στην αγορά της Google.

Αργότερα αναθεωρήθηκε και ενημερώθηκε για άλλες πλατφόρμες και τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστού εάν δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις Εφαρμογές Google.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • OneDrive, Dropbox, Ενσωμάτωση κουτιού
 • Κοινή χρήση αρχείων
 • Ενσωμάτωση Xero και Quickbooks
 • Αναφορές
 • Ανοίξτε το API
 • Επέκταση χρωμίου πλευρικής γραμμής
 • Προσαρμοσμένα πεδία
 • Σύστημα ειδοποίησης και ροής
 • Ενσωμάτωση Microsoft και Google Calendar
 • Εγγενείς εφαρμογές για κινητά Android και iOS
 • Διαχείριση έργου
 • Ορόσημα και εργασίες
 • Διαχείριση πελατειακών σχέσεων
 • Παρακολούθηση αγωγών / ευκαιριών
 • Αυτόματο βιβλίο διευθύνσεων

Ένα από τα ισχυρά σημεία του Insightly είναι τα σχέδια τιμολόγησης, τα οποία είναι πιο ευέλικτα από τα προηγούμενα ανταγωνιστές που έχουμε ήδη εξετάσει.

Είναι ενδιαφέρον, για μια επιχείρηση με δύο μόνο χρήστες, δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα καθόλου για να αποκτήσετε πρόσβαση σε χώρο αποθήκευσης 200MB, 2500 εγγραφές, πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μαζική υποστήριξη email.

Αν θέλετε να τα δοκιμάσετε πρώτα, το Insightly σας δίνει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών για κάθε πρόγραμμα.

4. Salesforce

Οι πιθανότητες είναι, έχετε ήδη ακούσει για το Salesforce, ως ένα από τα πιο εξέχον CRMS, προτού ακόμη βρεθείτε σε αυτό το άρθρο. Αυτό συμβαίνει επειδή εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, σε διάφορες βιομηχανίες και μεγέθη.

Είναι ένα σύστημα CRM που βασίζεται σε σύννεφο και αυτοματοποίηση πωλήσεων, βελτιστοποιημένο για διάφορους τομείς, όπως:

 • Ανώτερη εκπαίδευση
 • Αυτοκίνητο
 • Ο δημόσιος τομέας
 • Μη κερδοσκοπικές ομάδες
 • Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 • Λιανεμποριο
 • Διαβιβάσεις
 • Επιστήμες της ζωής
 • Φροντίδα υγείας
 • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Αν και είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ των μικροεπιχειρήσεων με 1 έως 10 μέλη, το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών του – 30% για να είμαστε ακριβείς – είναι εταιρείες με 11 έως 50 μέλη.

Λοιπόν, τι κάνει το Salesforce τόσο ελκυστικό; Λοιπόν, προσφέρει δύο κρίσιμα χαρακτηριστικά ασφαλείας που λείπουν και στις τρεις προηγούμενες πλατφόρμες.

Έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας.

Οι χρήστες επωφελούνται επίσης από:

 • Οργάνωση ροής εργασίας
 • Ορατότητα σε πραγματικό χρόνο
 • Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο
 • Κινητό για να παραμείνετε συνδεδεμένοι
 • Ανάλυση
 • Φλυαρία
 • Κοινωνικοί λογαριασμοί και επαφές
 • Εγκρίσεις και ροή εργασίας
 • Απομακρυσμένη αφοσίωση πελατών
 • Πρόβλεψη
 • Δημιουργία και εκτέλεση καινοτόμων εφαρμογών
 • Ενσωμάτωση email
 • Αναζήτηση μάρκετινγκ και πωλήσεων
 • Κοινότητες για πωλήσεις

Συνολικά, είναι ένα σύστημα που συνδυάζει απρόσκοπτα τη συνεργασία, τα αναλυτικά στοιχεία, τη συνομιλία και τη συνδεσιμότητα μέσω κινητού για τη βελτίωση της συνολικής αφοσίωσης των πελατών και της διαδικασίας πωλήσεων.

Και όλα αυτά, φυσικά, φτάνουν τα 25 $ ανά χρήστη, ανά μήνα. για ένα πακέτο CRM που είναι διαθέσιμο μόνο σε πέντε χρήστες.


© Salesforce

Για μεγαλύτερες ομάδες, σκεφτείτε να επιλέξετε το πακέτο Lighting Professional, το οποίο κοστίζει 75 $ ανά χρήστη ανά μήνα, χωρίς περιορισμό στα μεγέθη της ομάδας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις που χρειάζονται προσαρμοσμένες λύσεις CRM θα μπορούσαν να πάνε για το πακέτο Lightning Enterprise στα 150 $ ανά χρήστη ανά μήνα ή το πακέτο Lightning Unlimited στα 300 $ ανά χρήστη ανά μήνα, για απεριόριστη ισχύ και υποστήριξη CRM.

Μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 30 ημερών είναι διαθέσιμη για οποιοδήποτε από αυτά τα πακέτα. σε περίπτωση που θέλετε να τα δοκιμάσετε πριν εγγραφείτε.

5. Pipedrive

Αναπτύχθηκε από έμπειρους πωλητές, το Pipedrive είναι ένα απλό αλλά ισχυρό σύστημα CRM, το οποίο είναι ειδικά βελτιστοποιημένο για τη διαχείριση και την αύξηση των πωλήσεων. Είναι ένα αρκετά τυπικό σύστημα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Γι ‘αυτό το Pipedrive είναι ως επί το πλείστον δημοφιλές στις μικρές επιχειρήσεις, με το 52% των χρηστών του να εμπίπτουν στην ομάδα 1-10 μελών.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Υποστήριξη εφαρμογών για κινητά
 • Ισχυρό API
 • Ημερολόγιο Google και ενοποίηση επαφών
 • 24/7 υποστήριξη
 • Πολυγλωσσική υποστήριξη
 • Ρόλοι και οργανωτική ιεραρχία
 • Ρύθμιση και αναφορά στόχου
 • Ενσωμάτωση email
 • Πλήρης προσαρμογή
 • Ιστορικό επαφών
 • Προβολή αγωγού πωλήσεων

Όσον αφορά την ασφάλεια, παρόλο που παρέχει κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας, η πλατφόρμα δεν διαθέτει έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων.

Ωστόσο, εκτός από τις δυνατότητες βελτιστοποίησης CRM και πωλήσεων, είναι αξιέπαινο για ένα σύστημα που κοστίζει μόνο 12 $ ανά μήνα ανά χρήστη.


© Pipedrive

Σε μια τόσο χαμηλή τιμή, δεν ξέρω γιατί χρειάζεστε ακόμη και μια δωρεάν δοκιμή. Όμως, σε περίπτωση που το κάνετε, χαρείτε να μάθετε ότι προσφέρουν δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.

6. Zoho CRM

Το Zoho έχει αναπτυχθεί για να παρέχει στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ένα εργαλείο διαχείρισης σχέσεων πελατών για διαχείριση αποθέματος, υποστήριξη πελατών, μάρκετινγκ και διαχείριση πωλήσεων.

Το σύστημα όχι μόνο παρέχει μια πλατφόρμα για τη διαχείριση δεδομένων πελατών, ειδικά όσον αφορά τις διασταυρούμενες πωλήσεις και τις πωλήσεις, αλλά παρακολουθεί επίσης επιχειρηματικές ευκαιρίες, προοπτικές και δυνητικούς πελάτες.

Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει περιλαμβάνουν:

 • Ενσωμάτωση με το Microsoft Outlook και το Office
 • CRM με email
 • API προγραμματιστή για ενσωμάτωση τρίτων
 • Ασφάλεια βάσει ρόλου
 • Διαχείριση ροής εργασίας
 • Αναλυτικά στοιχεία CRM
 • Διαχείριση αποθεμάτων
 • Υποστήριξη και εξυπηρέτηση πελατών
 • Αυτοματισμός μάρκετινγκ
 • Αυτοματισμός δύναμης πωλήσεων

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του είναι αρκετά περιεκτικά και διαθέτουν εφεδρικό αντίγραφο δεδομένων πολλαπλών τοποθεσιών, επιλογές ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων, HTTPS για όλες τις σελίδες και κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας.

Όπως και τα άλλα συστήματα CRM που έχουμε ελέγξει, οι λειτουργίες κατανέμονται σε όλα τα σχέδια, με το Zoho να υιοθετεί τρία μεγάλα προγράμματα.

Διατίθεται επίσης δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 15 ημερών για καθένα από αυτά τα πακέτα.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε τη δωρεάν έκδοση, η οποία είναι ανοιχτή μόνο σε δέκα χρήστες και παρέχει πολλές δυνατότητες, όπως εφαρμογές για κινητά, έγγραφα, ροές, επαφές, λογαριασμούς και δυνητικούς πελάτες.

Για επιχειρήσεις που χρειάζονται ένα πιο κεντρικό σύστημα, η Zoho προσφέρει ένα ειδικό πακέτο CRM Plus για 50 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

7. Infusionsoft

Το Infusionsoft είναι μια έγχυση εργαλείων ηλεκτρονικού εμπορίου, μάρκετινγκ και CRM.  

Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, παρέχει σχετικά εργαλεία για παρακολούθηση μετά την αγορά, διαχείριση λογαριασμών και συλλογές, ρύθμιση παραγγελιών ή σελίδες βιτρίνας και άλλα.

Από την πλευρά του μάρκετινγκ, βοηθά τους χρήστες να συνδέονται και να καλλιεργούν δυνητικούς πελάτες μέσω κοινωνικών μέσων, email και καναλιών εκτός σύνδεσης, να δημιουργούν σχέσεις και να διαχειρίζονται εξατομικευμένες δεσμεύσεις – με στόχο την ενίσχυση των μετατροπών.

Στο CRM, το Infusionsoft έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη των περιττών δραστηριοτήτων πωλήσεων και τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας των αντίστοιχων ομάδων πωλήσεων.

Για να επιτευχθεί όλα αυτά, η Infusionsoft παρέχει δυνατότητες όπως:

 • Μάρκετινγκ πολυμέσων
 • Αναφορές πωλήσεων
 • Διαχείριση ευκαιριών
 • Αποσπάσματα και παραγγελίες
 • Βαθμολογία και διανομή μολύβδου
 • Επεξεργασία πληρωμής
 • Απαιτήσεις λογαριασμού, σύνολα πωλήσεων και παρακολούθηση παραγγελιών
 • Διαχείριση προγράμματος παραπομπής
 • Εργαλείο βαθμολογίας
 • Αναφορές μάρκετινγκ
 • Διαχείριση μάρκετινγκ πολυμέσων
 • Αυτόματες καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email
 • Εύκολη δημοσίευση, σελίδες προορισμού
 • Κοινωνική ανταλλαγή
 • Φόρμες Ιστού
 • Μεταφέρετε και αποθέστε για να δημιουργήσετε και να δημοσιεύσετε σελίδες προορισμού
 • Ενσωματωμένα πεδία μεταδεδομένων και λέξεων-κλειδιών
 • Αυτοματισμός μάρκετινγκ

Παρόλο που δεν διαθέτει επιλογές ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων, το Infusionsoft χρησιμοποιεί δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων πολλαπλών τοποθεσιών, HTTPS και κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, η Infusionsoft χρησιμοποιεί μια μάλλον ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Διαθέτει ετήσιο πακέτο πληρωμών και εφάπαξ πακέτο έναρξης.

Υπάρχουν πέντε σχέδια που εμπίπτουν στο πρώτο:

Αφού επιλέξετε ένα μηνιαίο πακέτο, θα πρέπει να το συνδυάσετε με ένα εφάπαξ πακέτο έναρξης, ανάλογα με τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές σας ανάγκες.

Το πακέτο, όπως το περιγράφει η Infusionsoft, υποτίθεται ότι θα σας παρέχει καθοδήγηση για να καταλάβετε τα πάντα, πριν τελικά φτάσετε στο έδαφος.

Διατίθεται σε τρεις επιλογές, ανάλογα με τις ανάγκες και τη δομή της επιχείρησής σας:

 • 699 $ για μια μικρή εταιρεία
 • 1699 $ για μια μεσαία εταιρεία
 • Διαπραγματεύσιμη αμοιβή για μεγάλες επιχειρήσεις

8. Ευκίνητος

Το Nimble είναι ένα λογισμικό διαχείρισης επαφών και κοινωνικών σχέσεων, που επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση της δημιουργίας σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών καναλιών.

Εκτός από τη δέσμευση επαφών, το Nimble παρέχει επίσης εργαλεία για την παρακολούθηση και την καλλιέργεια τους, καθώς και για την προμήθεια νέων προοπτικών.

Με το 54% των χρηστών του Nimble να είναι μικρές επιχειρήσεις με 1-10 χρήστες, το σύστημα είναι ειδικά βελτιστοποιημένο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επιδιώκοντας να δημιουργήσει σχέσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενσωματώνει κοινωνικά σήματα, συνεργασίες, ημερολόγια, επικοινωνίες, μετατροπές μέσω email και προφίλ επαφών και τα οργανώνει σε μια ενιαία πλατφόρμα.

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Εφαρμογή έξυπνων επαφών
 • Ενσωμάτωση
 • Κουτί συνδυασμένου καναλιού
 • Κατηγοριοποίηση
 • Ιστορικό επαφών και εργαλείο “τελευταίας σύνδεσης”
 • Αναζήτηση με λέξη κλειδί
 • Υπενθυμίσεις
 • Κανόνες κινητήρα
 • Καθημερινή σελίδα «σήμερα»
 • Ημερολόγιο & προγραμματιστής εκδηλώσεων
 • Ανάθεση εργασιών
 • Παρακολούθηση και αναφορά αγωγών πωλήσεων
 • Αυτόματη εισαγωγή επαφών

Είναι μια πολύ απλή εφαρμογή με σχετικά ισχυρά εργαλεία ασφαλείας. Εκτός από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών τοποθεσιών, το Nimble έχει επίσης εφαρμόσει HTTPS για όλες τις σελίδες συν κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας.

Σε αντίθεση με την Infusionsoft, η τιμολόγηση του Nimble είναι πολύ απλή και απλή. Μετά από μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, πληρώνετε 25 $ ανά χρήστη ανά μήνα, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του CRM.

Συνοψίζοντας…

Αφού εξέτασα 8 από τις καλύτερες και προσιτές πλατφόρμες CRM για μικρές επιχειρήσεις, δυστυχώς δεν έχω ένα αγαπημένο να σας παρουσιάσω. Κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές είναι μοναδικά βελτιστοποιημένη και κατάλληλη – για να χειριστεί ένα μοναδικό σύνολο στόχων.

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τον καταλληλότερο, είναι να ελέγξετε όλες τις ανάγκες του οργανισμού σας και να τις συνδυάσετε με κάθε ένα από αυτά τα συστήματα.

Φυσικά, αξιοποιήστε πλήρως τις δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους επίσης, για να βεβαιωθείτε ότι βρήκατε την κατάλληλη εφαρμογή. Μοιραστείτε μαζί μας την τελευταία σας επιλογή και γιατί πιστεύετε ότι είναι ιδανική. τα λέμε στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map