7 εφαρμογές Android για Cloud Backup

Όσον αφορά το διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας και το cloud storage, ζω με έναν απλό κανόνα: όσο περισσότεροι τρόποι πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και να αποκτήσετε πρόσβαση στα περιεχόμενά σας, τόσο καλύτερα είναι. Έτσι, όταν αναβάθμισα σε smartphone Samsung Galaxy, άρχισα αμέσως να ψάχνω για εφαρμογές αντιγράφων ασφαλείας Android που θα μου έδιναν πρόσβαση στα δεδομένα της επιφάνειας εργασίας μου όπου κι αν πήγαινα.


Θα ήθελα επίσης να είμαι σίγουρος ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έβγαλα με την εξαιρετική κάμερα του τηλεφώνου δημιουργήθηκαν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας κάπου.

Ακολουθούν οι διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης cloud που χρησιμοποιώ αυτήν τη στιγμή στο τηλέφωνό μου Android. Υπάρχουν τρεις υπηρεσίες που χρησιμοποιώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη: Google Drive, SugarSync και Dropbox.

1. Google Drive

Εκτός από το ότι είμαι online εφεδρικός fangirl, είμαι βαρύς χρήστης του Google, οπότε δεν ήταν απαραίτητο να έχω το Google Drive για τη διαχείριση και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Υπάρχουν πολλά μαθήματα εκεί έξω για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Drive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud και διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης. Αλλά για τους σκοπούς μου, το σημαντικό ερώτημα ήταν αν θα μπορούσα να αποκτήσω πρόσβαση σε αρχεία στο τηλέφωνό μου ακόμα και χωρίς σύνδεση δικτύου.

Η σύντομη απάντηση: ναι, αλλά πρέπει να συνδεθείτε για να συμβεί αυτό. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να πάω στο Drive μου και να επιλέξω το αρχείο που ήθελα. Υπάρχει μια οθόνη που δείχνει λεπτομέρειες αρχείου όπου μπορείτε να αλλάξετε έναν διακόπτη για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση εκτός σύνδεσης.

Λαμβάνετε επίσης μια ειδοποίηση όταν το αρχείο είναι διαθέσιμο και μετά μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό όποτε θέλετε, με όλες τις αλλαγές να συγχρονίζονται την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε. Αυτό λειτουργεί σαν ένα όνειρο και σημαίνει ότι, όσο θυμάμαι να ενεργοποιώ βασικά αρχεία για χρήση εκτός σύνδεσης, έχω πάντα πρόσβαση σε όλα. (Λήψη από το Google Play)

2. SugarSync

Το SugarSync είναι μια δημοφιλής λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για επιτραπέζιους υπολογιστές και η κύρια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης cloud. Η έκδοση Android είναι παρόμοια σε εμφάνιση και αίσθηση με την έκδοση για επιτραπέζιο υπολογιστή, η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα για την έκδοση 2.0. Επιτρέπει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο (ξεχωριστά), τη βελτιστοποίηση φωτογραφιών και άλλα.

Επιχειρηματική κριτική SugarSync

Μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα αρχεία για συγχρονισμό με τη συσκευή, δίνοντας αποτελεσματικά πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε αυτά τα στοιχεία. Εξακολουθώ να δοκιμάζω τον πελάτη Android SugarSync, αλλά μέχρι στιγμής, φαίνεται χρήσιμο. Μου άρεσε ιδιαίτερα η δυνατότητα ταξινόμησης στοιχείων κατά ημερομηνία τροποποίησης που καθιστά εύκολο να ελέγξω ότι ο συγχρονισμός είναι ενημερωμένος και λειτουργεί καλά. (Λήψη από το Google Play)

3. Dropbox

Το Dropbox είναι ο τρίτος πυλώνας στο trifecta δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Έχει τακτοποιημένη διεπαφή και μερικά ιδιαίτερα χρήσιμα χαρακτηριστικά. Όπως το SugarSync, προσφέρει την επιλογή να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο, αλλά όπου κερδίζει το Dropbox είναι ότι το κάνει αυτό αυτόματα και απρόσκοπτα.

Μπορώ να χαλαρώσω όταν τραβάω μια φωτογραφία ή να κάνω ένα βίντεο, γνωρίζοντας ότι την επόμενη φορά που θα είμαι στον υπολογιστή μου, θα μπορώ να το κατεβάσω από τον υπολογιστή-πελάτη του Dropbox – όχι άλλα καλώδια.

Και μου αρέσει το γεγονός ότι μπορείτε να προτιμήσετε ένα αντικείμενο για να το αποθηκεύσετε για διαδικτυακή χρήση. Το Dropbox είναι γρήγορο και λειτουργεί και για αυτόν τον λόγο είναι ο καλύτερος πελάτης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Android που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. (Λήψη από το Google Play). Πέρα από αυτές τις τρεις υπηρεσίες, έχω εγκαταστήσει μερικές ακόμη επειδή δεν μπορείτε ποτέ να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πάρα πολύ. Οι άλλοι πελάτες αντιγράφων ασφαλείας Android στο τηλέφωνό μου είναι OneDrive, MediaFire, PogoPlug και MEGA..

4. OneDrive

Δεδομένου ότι έχω λογαριασμό OneDrive, σκέφτηκα ότι δεν θα ήταν κακό να έχω το πρόγραμμα-πελάτη Android, αλλά δεν εντυπωσιάζομαι ιδιαίτερα. Αν και σημαίνει ότι μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive όταν έχω σύνδεση, δεν μπορούσα να βρω ρυθμίσεις για αυτόματη μεταφόρτωση ή πρόσβαση εκτός σύνδεσης, επομένως δεν το χρησιμοποιώ πολύ.

Αποθήκευση αρχείων OneDrive Online

Δεν χρησιμοποιώ ούτε την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά για μία φορά σε ένα εκατομμύριο όταν χρειάζομαι κάτι αποθηκευμένο στο OneDrive, είναι εκεί. (Λήψη από το Google Play)

5. MediaFire

Το MediaFire είναι σχεδόν το ίδιο. Η μεταφόρτωση και κοινή χρήση αρχείων λειτούργησε καλά και μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε ιδιωτικούς συνδέσμους με περιεχόμενο από την εφαρμογή Android.

Ανασκόπηση MediaFire

Ωστόσο, ένιωθα ότι έλειπε ορισμένες δυνατότητες που θα ήθελα να δω, οπότε είναι ένας άλλος πελάτης που δεν περνάω πολύ χρόνο. (Λήψη από το Google Play)

6. Pogoplug

Το Pogoplug επιτρέπει αυτόματη μεταφόρτωση από την κάμερά σας, αν και αυτή είναι μια πολύ πιο αργή και πιο οδυνηρή διαδικασία από ό, τι με το Dropbox. Ωστόσο, αυτό που μπορείτε να κάνετε με τα αρχεία είναι περιορισμένο – μπορείτε να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο, να μετονομάσετε ή να διαγράψετε – αυτό είναι λίγο πολύ.

Εφόσον πιστεύω ότι έχω περισσότερα από ένα αντίγραφα ασφαλείας, το χρησιμοποιώ για να βεβαιωθώ ότι δεν θα χάσω ποτέ την πρόσβαση στις φωτογραφίες μου, αλλά είναι σίγουρα ένας δεύτερος υπήκοος εφεδρικός πολίτης στο βιβλίο μου. (Λήψη από το Google Play)

7. ΜΕΓΑ

Υπάρχουν μερικοί ανεπίσημοι πελάτες MEGA – χρησιμοποιώ το ασφαλές cloud MEGA. Επιτρέπει τον αυτόματο συγχρονισμό φωτογραφιών και βίντεο, αν και πρέπει να ανεβάσετε άλλα έγγραφα με μη αυτόματο τρόπο.

Λειτουργεί αρκετά καλά, αν και στην περιορισμένη μου δοκιμή ήταν δύσκολο να πω αν θα ήταν τόσο απρόσκοπτο όσο το Dropbox. Ένα πράγμα που παρατήρησα είναι ότι όταν ενεργοποίησα τη μεταφόρτωση φωτογραφιών, η εφαρμογή Android δεν προσπάθησε να ανεβάσει υπάρχουσες φωτογραφίες – μια αξιοσημείωτη διαφορά από άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη συλλογή. (Λήψη από το Google Play)

συμπέρασμα

Ποια είναι λοιπόν η ετυμηγορία; Ποιος πελάτης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Android λειτουργεί καλύτερα; Αν και δεν είναι μια ολοκληρωμένη έρευνα, τα χρήματά μου βρίσκονται επί του παρόντος στο Dropbox, λόγω της εύκολης, γρήγορης μεταφόρτωσης και της εύκολης πρόσβασης εκτός σύνδεσης.

Τώρα, ξέρω τι σκέφτεστε – τι γίνεται με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τα ίδια τα δεδομένα του τηλεφώνου; Εξακολουθώ να προσπαθώ να βρω την τέλεια λύση και θα φροντίσω να σας ενημερώσω όταν βρίσκω μια εξαιρετική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο για τηλέφωνα και tablet Android. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map