Η απόλυτη λίστα ελέγχου επιβίβασης: 21 συμβουλές και κόλπα για να κάνετε την πρόσληψη ανώδυνη

Πρόσληψη την κατάλληλη στιγμή


Πρόσληψη για τους σωστούς λόγους

Προσέγγιση των καλύτερων υποψηφίων

Αποτελεσματική επιβίβαση

Μια αποτελεσματική διαδικασία πρόσληψης είναι το κλειδί για την τοποθέτηση μιας εταιρείας για την παρούσα και μελλοντική επιτυχία. Μπορεί επίσης να μοιάζει με το τρέξιμο ενός μαραθωνίου με τα πόδια δεμένα και τα μάτια δεμένα τα μάτια.

Ακολουθούν 21 συμβουλές για τη διευκόλυνση και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας πρόσληψης, είτε εκτελείτε γραφείο πρόσληψης επιχείρησης είτε εργάζεστε με προϋπολογισμό μικρών επιχειρήσεων. Σας καλύψαμε…

Contents

# 1 Εξετάστε ένα σύστημα παρακολούθησης αιτούντων (ATS)

Το τοπίο των τεχνολογιών που διατίθενται στο οπλοστάσιο του στρατολογητή μελλοντικής σκέψης έχει αναπτυχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια.

Ζογκλέρ:

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ

Email

Διάφορα συστήματα αρχειοθέτησης

Είναι κάτι παρελθόν, εκτός εάν δεν έχετε κάνει τη δέουσα επιμέλεια.

Γι ‘αυτό, το πρώτο πράγμα που θα πρότεινα σε κάθε επαγγελματία που θέλει να μετριάσει τους πόνους και τους πόνους της διαδικασίας πρόσληψης, είναι να καταλάβουμε τι είδους εργαλεία υπάρχουν εκεί έξω.

Υπάρχουν αυτόνομες εφαρμογές που βοηθούν στη διαχείριση σχεδόν κάθε φάσης της διαδικασίας πρόσληψης.

Θα μπω σε περισσότερα από αυτά κατά τη διάρκεια αυτού του κομματιού, αλλά το μεγάλο που πρέπει να ξέρετε και αυτό που θα συνεχίσω να αποκαλείται, ονομάζεται “σύστημα παρακολούθησης υποψηφίων” – ή ATS.

Τα συστήματα παρακολούθησης των αιτούντων βοηθούν στη διαχείριση της διαδικασίας πρόσληψης από την αρχή έως το τέλος, χάρη στο την ευκολία του cloud.

Δημοσίευση εργασιών, δημιουργία υποψηφίων αρχείων και συλλογή σχολίων.

Τέτοια συστήματα είναι διαθέσιμα για μια σειρά προϋπολογισμών, με επιλογές για μικρές, μεσαίες, μεγάλες και επιχειρηματικές οργανώσεις. Υπάρχουν ακόμη και δωρεάν συστήματα παρακολούθησης αιτούντων ανοιχτού κώδικα, όπως το OpenCATS.

Άλλες δημοφιλείς δωρεάν επιλογές περιλαμβάνουν:

 iKrut: δωρεάν, αλλά όχι ανοιχτού κώδικα, με πρόσθετα επί πληρωμή προμηθευτή

 Softgarden: δωρεάν έως και πέντε ταυτόχρονες θέσεις εργασίας και επτά χρήστες

 JobScore: δωρεάν για έως και τρεις ταυτόχρονες θέσεις εργασίας

Για όσους μπορούν να κάνουν περισσότερα από μια επένδυση, οι επιλογές γίνονται αρκετά προηγμένες και εξακολουθούν να προσφέρουν αρκετή οικονομική ευελιξία για να καλύψουν τις ανάγκες διαφόρων προϋπολογισμών.

Μερικά από τα αγαπημένα μου είναι:

 iCIMS

Cornerstone OnDemand

JobScore

JobVite

ΜπαμπούHR

Zoho Recruit

Μπουλχορν

Διατίθενται επίσης πλήρη συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου (HCM). Εκτός από την παρακολούθηση των αιτούντων, αυτές οι πλατφόρμες περιλαμβάνουν εργαλεία για τη διαχείριση υπαρχόντων υπαλλήλων.

Ολοκλήρωση παραγγελίας:

 SuccessFactors από τη SAP

 Εργάσιμη ημέρα HCM

 Oracle Fusion

 ADP Vantage HCM

 Ultimate Λογισμικό

 Infor HCM

Για να είμαι δίκαιος, βάζω μόλις το δάχτυλό μου στο νερό εδώ.

Μόνο εσείς καταλαβαίνετε τις ανάγκες σας, ως κάποιος που θέλει να προσλάβει και δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα εργαλεία προσφέρουν δωρεάν δοκιμές, θα πρότεινα να παίξετε (πολύ) πριν δεσμευτείτε πλήρως σε οποιαδήποτε λύση.  

# 2 Σταματήστε να κυνηγάτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το Slack

Ακολουθεί ένας από τους πιο κρίσιμους συντελεστές σε μια αποτυχημένη πρακτική πρόσληψης – κακή επικοινωνία.

Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει για τις επιχειρήσεις γενικά, με τις κακές δεξιότητες επικοινωνίας που αντιπροσωπεύουν σημαντικές οικονομικές απώλειες τόσο για τις μεγάλες όσο και για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ακόμη και για εταιρείες με περίπου 100 υπαλλήλους, οι εσφαλμένες επικοινωνίες εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε απώλειες περίπου 420.000 $ ετησίως.   

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος σε ένα γραφείο για να αναγνωρίσουμε ότι η προσέλκυση ατόμων στην ίδια σελίδα, δεν είναι ποτέ εύκολη όταν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας.

Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα για να παραβλέπονται, να παρερμηνεύονται, να ξεφυτρώνουν αλυσίδες και πλευρικές συνομιλίες, να αντιγράφονται σε λάθος άτομα και να καταναλώνουν άφθονο χρόνο.

Οι ζωντανές επικοινωνίες, είτε αυτοπροσώπως, μέσω τηλεφώνου ή μέσω συνομιλίας μέσω βίντεο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την ανακούφιση ορισμένων από αυτά τα κοινά προβλήματα.

Αν όμως αναζητάτε ένα γραπτό ρεκόρ ή ένα μέρος όπου οι ιδέες και ο διάλογος μπορούν να διεισδύσουν, οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας όπως το Slack είναι υπέροχο όφελος.

Στο πλαίσιο της πρόσληψης, τα κανάλια Slack μπορούν να είναι χρήσιμα σε πολλές φάσεις της διαδικασίας πρόσληψης. Συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής ιδεών για οργανωτικές ανάγκες και κενά, νέες θέσεις και συζήτηση υποψηφίων.

Το Slack ενσωματώνεται επίσης με διάφορα βοηθητικά προγράμματα HR που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη διαδικασία πρόσληψης, όπως η Hired, μια υποψήφια αγορά.

Εδώ είναι ένα κομμάτι άλλων αγαπημένων εργαλείων HR που ενσωματώνονται στο Slack, για να σας δώσει μια ιδέα για το τι υπάρχει εκεί έξω:

 OfficeVibe: για ανατροφοδότηση εργαζομένων / έρευνες

 HROnboard: λύση ενσωμάτωσης επιχειρήσεων

 BreezyHR: ένα εργαλείο στρατολόγησης με βάση την ομάδα

 RecruiterBox: ένα σύστημα παρακολούθησης αιτούντων

# 3 Ένα έγγραφο που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεργατικές ανάγκες και κενά

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι είστε υπάλληλος μικρός, ανεπαρκής σε έναν συγκεκριμένο τομέα δεξιοτήτων ή ανίκανος να ικανοποιήσετε τις ανάγκες ενός οργανισμού.

Όλα τα σενάρια που μπορούν να οδηγήσουν σε σύγχυση και βιαστική πρακτική πρόσληψης.

Η παρακολούθηση του παρόντος και του άλλου στο μέλλον είναι μια ευθύνη που μοιράζεται καλύτερα. Ένα κοινό, διαφανές σύνολο αναγκών και εγγράφων είναι ο καλύτερος τρόπος για την εκπλήρωση αυτής της εργασίας.   

Η ανάλυση αναγκών σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε ποιες συγκεκριμένες δεξιότητες είναι κρίσιμες για την επιτυχία μιας επιχείρησης.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λίστα δεν πρέπει να αφορά μόνο τις δεξιότητες που σας λείπουν, αλλά πρέπει επίσης να περιλαμβάνει αυτές που έχετε και τι είδους εμπειρογνωμοσύνη θα χρειαστείτε στο μέλλον.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια δεύτερη, ξεχωριστή λίστα δεξιοτήτων που καλύπτονται από τη βάση των υπαλλήλων σας.

Συγκρίνετε αυτές τις δύο λίστες και, voila, έχετε μια ανάλυση κενών. Με απλά λόγια, μια ανάλυση χάσματος είναι μια ανάλυση του πού βρίσκεστε τώρα, σε σχέση με το πού θέλετε να είστε.

Ένα υπέροχο δευτερεύον όφελος από μια διεξοδική ανάλυση του κενού είναι ότι σας επιτρέπει να προσδιορίσετε εάν ή όχι, απαιτούμενες δεξιότητες που λείπουν σε ένα τμήμα, ενδέχεται να υπάρχουν ήδη σε ένα άλλο.

Αυτό ανοίγει επιλογές για διατμηματικές συνεργασίες, ανακατατάξεις ή ιδιωτικές προσλήψεις, οι οποίες μπορεί να είναι μια καλύτερη και σίγουρα φθηνότερη λύση, από την πρόσληψη εξωτερικά. Μια προσέγγιση που βασίζεται στο cloud είναι ένας τέλειος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα οργανικό και διαφανές περιβάλλον συνεργασίας.

Η διαδικασία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η χρήση μιας παραδοσιακής εφαρμογής υπολογιστικών φύλλων όπως τα Φύλλα Google ή το Microsoft Excel Online, και τα δύο μπορούν να ενσωματωθούν απρόσκοπτα σε πολλές πλατφόρμες αποθήκευσης cloud – όπως Google Drive ή OneDrive.

# 4 Αναπτύξτε μια Συνεργατική Εσωτερική Περιγραφή Εργασίας

Μόλις λάβετε την απόφαση να προσλάβετε, ήρθε η ώρα να καθορίσετε τη θέση και το προφίλ του τέλειου υποψηφίου. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να είναι μια ολιστική προσπάθεια, και όχι μια εργασία ενός ατόμου, και για άλλη μια φορά, το σύννεφο είναι ένας τέλειος σύμμαχος.

Διεπαφή Dropbox
Εργαλείο συνεργασίας Dropbox

Ξεκινήστε με ένα έγγραφο με γυμνά οστά.

Μπορεί να βασίζεται σε προηγούμενες περιγραφές υπαλλήλων, αλλά μην το καταλάβετε, ακόμα κι αν αντικαθιστάτε ένα άτομο που αποχωρεί. Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τις ανάγκες σας και τα έγγραφα κενού και να λάβετε υπόψη τόσο τις μελλοντικές ανάγκες όσο και τα σύνολα δεξιοτήτων που στερούνται.

Επέκταση της συμμετοχής πέρα ​​από τον προπονητή. Συμπεριλάβετε ανώτερα μέλη της ομάδας, εκτός από άτομα σε άλλα τμήματα που θα επηρεαστούν από τη σφαίρα επιρροής της νέας θέσης.

Ενθαρρύνετε τις πληροφορίες από άτομα στον οργανισμό σας, αποφεύγοντας ερωτήσεις κλειστού τύπου. Θα δημιουργήσετε μια ισχυρότερη αφηρημένη διαδικασία σκέψης με ερωτήσεις όπως:

Ποιες είναι οι άμεσες ευθύνες που πρέπει να εκπληρώσει αυτός ο ρόλος?

Με ποιους τρόπους θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτός ο ρόλος στο μέλλον?  

Ποιες είναι οι βασικές ικανότητες που απαιτούνται για την επιτυχία σε αυτήν τη θέση?

Ποια χαρακτηριστικά συμπεριφοράς πρέπει να διαθέτει ο ιδανικός υποψήφιος?

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου που δεν θα ήταν επιτυχής σε αυτόν τον ρόλο?

Μόλις συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες, σχεδιάστε μια απλή, χωρίς ανοησία περιγραφή εργασίας – αποφύγετε τη βουτιά της γλώσσας.

Ως εσωτερικό έγγραφο, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι δύσκολο να παρεξηγηθεί.

Προσκαλέστε τους ενδιαφερόμενους να σχολιάσουν το έγγραφο, είτε, χρησιμοποιώντας τη λειτουργικότητα σχολίων ενός επεξεργαστή κειμένου που βασίζεται σε σύννεφο, όπως τα Έγγραφα Google ή το Microsoft Word Online, είτε δημιουργώντας ένα κανάλι σχολίων στο Slack.

Ο στόχος εδώ είναι να έχουμε ένα έγγραφο που απαριθμεί με ακρίβεια τις ευθύνες και τα προσόντα για τη θέση.

Για να είναι χρήσιμο όχι μόνο η πρόσληψη διαχειριστών όταν αξιολογούν έναν υποψήφιο, αλλά συνηθίζει επίσης να καθορίζει τις προσδοκίες και να παρακολουθεί την απόδοση ενός υποψηφίου στον οποίο έχετε εγκατασταθεί.

# 5 Γράψτε μια ανάρτηση εργασίας δολοφόνος

Ενώ ένα εσωτερικό έγγραφο δεν πρέπει να είναι απλό, η ανάρτηση εργασίας που στέλνετε στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να έχει κάτι τέτοιο. Θυμηθείτε, δεν προσπαθείτε απλώς να απεικονίσετε τη θέση με ακρίβεια, αλλά και να προσελκύσετε τον καλύτερο υποψήφιο.

Αυτό απαιτεί ρευστή, ενημερωτική πεζογραφία, η οποία θα αποπλανήσει τη φαντασία και θα ενθαρρύνει τους υποψηφίους να συμμετάσχουν στην επιχείρησή σας.   

Νέαλ Μοχάν
Νέα θέση

Ξεκινήστε με έναν τίτλο που μεταδίδει με ακρίβεια μια αίσθηση του ρόλου. Αυτό δεν θα είναι απαραίτητα το ίδιο με τον εσωτερικό τίτλο εργασίας, ειδικά εάν ένας οργανισμός χρησιμοποιεί μοναδικά monikers.

Για παράδειγμα, το “BI Solutions Architect” είναι πολύ πιο περιγραφικό από το “Subject Matter Expert”.

Ομοίως, αποφύγετε να είστε πολύ εντυπωσιασμένοι. Εκτός αν ο στόχος σας είναι να προσλάβετε έναν πολεμιστή με μια τεράστια καρδιά χρυσού – ο “Υπερασπιστής των δεδομένων” δεν θα προσελκύσει απαραίτητα τον σωστό υποψήφιο.

Στη συνέχεια, πωλήστε τον οργανισμό σας. Να είστε συνοπτικοί χωρίς να είστε αδύναμοι.

Συμπεριλάβετε αποσπάσματα πληροφοριών σχετικά με το ιστορικό οργανισμού, την αποστολή, τα προγράμματα και τα επιτεύγματα.

Και φροντίστε να ενημερώσετε τους πιθανούς μελλοντικούς υπαλλήλους για τις μικρές ιδιοτροπίες που κάνουν τον οργανισμό σας ένα ελκυστικό μέρος για εργασία, όπως:

Απομακρυσμένες επιλογές εργασίας

Εκδηλώσεις εργαζομένων

Δωρεάν αρτοσκευάσματα

Υπέροχος καφές

Χρησιμοποιώντας αυτήν την εισαγωγή, περιγράψτε τη θέση ενώ επισημαίνετε τη σημασία της για τη συνεχή επιτυχία και τη μελλοντική ανάπτυξη του οργανισμού σας.

Στη συνέχεια, αναφέρετε τις κύριες ευθύνες του υποψηφίου.

Αν και αυτό το μέρος δεν χρειάζεται να είναι τόσο εξαντλητικό όσο το εσωτερικό έγγραφο περιγραφής εργασίας σας, πρέπει να ζωγραφίσει μια ακριβή εικόνα του ρόλου και να επισημάνει μερικές από τις πιο ελκυστικές πτυχές του.

Ακολουθήστε αυτό με μια αναμενόμενη λίστα βασικών ικανοτήτων. Μπορεί να είναι χρήσιμο να τα χωρίσετε σε «απαιτούμενα» και «επιθυμητά» τμήματα.

Αυτό βοηθά στην αποφυγή υποψηφιότητας από μη υποψηφίους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα χάσετε έναν υποψήφιο ο οποίος, ενώ μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτός που οραματίστηκε, είναι ο καλύτερος υποψήφιος για τη δουλειά.

Για άλλη μια φορά, συνεργατικά εργαλεία, όπως επεξεργαστές λέξεων cloud και Slack θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση των σχολίων που χρειάζονται για να κάνουν την ανάρτησή σας αναδυόμενη.  

# 6 Αξιοποιήστε τις αυτόματες δυνατότητες δημοσίευσης

Οι πίνακες εργασίας στο Διαδίκτυο είναι λεγεώνα.

 Πράγματι

 Τέρας

 Γυάλινη πόρτα

 Καριέρα

Είναι απλώς η άκρη του παγόβουνου.  

Επιπλέον, όλο και περισσότεροι ιστότοποι κοινωνικών μέσων, με επικεφαλής τον Linkedin, αξιοποιούνται από τους στρατολογητές για να διευρύνουν την εμβέλειά τους.

Ωστόσο, στην περίπτωση προσλήψεων, με μεγάλη δύναμη έρχονται πολλές συνδέσεις.

Η εγγραφή σε πίνακες εργασίας, η προσθήκη δημοσιεύσεων, η μη αυτόματη ενημέρωση των ροών κοινωνικών μέσων και η παρακολούθηση των απαντήσεων απαιτεί χρόνο.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το 74% των εργοδοτών, χρειάζονται πάνω από μισή ώρα για να δημοσιεύσετε μια θέση εργασίας σε όλα τα μέρη που προέρχονται.

Το λογισμικό απόσπασης θέσεων εργασίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φόρτου. Τέτοια εργαλεία σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια παραγγελία εργασίας και στη συνέχεια να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε, ενώ όλη η κουραστική δουλειά γίνεται για εσάς.

Αυτή η λειτουργικότητα περιλαμβάνεται στα πιο δημοφιλή συστήματα παρακολούθησης των αιτούντων. Το JobTargets του iCIMS OneClick είναι ένα καλό παράδειγμα, με μια επιλογή από πάνω από 14.000 διαδικτυακούς πίνακες εργασίας.

Για όσους δεν επιθυμούν να επενδύσουν σε μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης, διατίθεται αυτόνομο λογισμικό απόσπασης θέσεων εργασίας.

Δημοφιλές σε αυτό το πεδίο είναι το Talemetry Job Broadcast, το οποίο επιτρέπει σε έναν χρήστη να δημοσιεύει εκατοντάδες δωρεάν και αμειβόμενους ιστότοπους διαφημίσεων εργασίας και ιστότοπους κοινωνικών μέσων, από μία μόνο διεπαφή.

Διατίθενται και οι δύο, κλικ-για-δημοσίευση και αυτοματοποιημένη λειτουργικότητα (βάσει κανόνων που καθορίζονται από το χρήστη).

Το Talemetry Job Broadcast ενσωματώνεται επίσης με ευρύτερες λύσεις πρόσληψης και ανάπτυξης ταλέντων cloud, όπως το Oracle HCM, ως πρόσθετη εφαρμογή.    

# 7 Διαχείριση παραπομπών

Φυσικά, μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε τον «τέλειο υποψήφιο» είναι να αναζητήσετε βοήθεια.

Οι υπάλληλοί σας έχουν τις προσωπικές τους συνδέσεις δικτύου. Η αξιοποίηση αυτών των σχέσεων είναι μια πιο ειλικρινής προσέγγιση, σε σύγκριση με την πρόσληψη υποψηφίων από συμβούλια εργασίας.

Οι παραπομπές δεν βοηθούν μόνο στην επιτάχυνση της αναζήτησης εργασίας και στην παραγωγή υποψηφίων υψηλότερης ποιότητας.

Μελέτες δείχνουν ότι οι παραπομπές επιταχύνουν επίσης τη διαδικασία επιβίβασης και βελτιώνουν τη διατήρηση των εργαζομένων. Φυσικά, κοστίζουν περισσότερο από την πρόσληψη μέσω συμβούλων εργασίας: 1.671 $ έναντι 2.306 $.

Ωστόσο, μια διαφορά 635 $ δεν είναι αρκετά πιθανό να επηρεάσει την απόλυτη απόδοση της επένδυσής σας, η οποία ευνοεί τις παραπομπές.

Όταν ένας υπάλληλος έχει έναν φίλο ή έναν πρώην συνάδελφο, πιστεύει ότι θα ταίριαζε στον οργανισμό σας, ιστορικά η προσέγγιση ήταν να μπείτε σε ανθρώπινους πόρους και να παραδώσετε ένα αντίγραφο του βιογραφικού / βιογραφικού τους ή να το πυροβολήσετε σε ένα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

Και οι δύο είναι αδέξιοι τρόποι διαχείρισης παραπομπών, ιδιαίτερα για μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Ευτυχώς, αυτή η προσέγγιση είναι πλέον ξεπερασμένη, χάρη σε ειδικές εφαρμογές αναφοράς cloud, που οργανώνουν και διαχειρίζονται τη διαδικασία εκ μέρους ενός χρήστη.

Αυτόνομα εργαλεία όπως το Zao μπορούν να δημιουργήσουν μια εργασία, να ορίσουν μια ανταμοιβή και να την στείλουν στο δίκτυο των υπαλλήλων σας.

Αυτό που θεωρώ ιδιαίτερα καθαρό για το Zao, είναι ότι ελέγχει το δίκτυο Linkedin ενός υπαλλήλου και σας ενημερώνει ποιος μπορεί να είναι κατάλληλος για τη θέση.

Το Zao προωθεί επίσης παραπομπές μέσω gamification. Άλλες λύσεις παραπομπής της σημείωσης περιλαμβάνουν Jobvite Refer και Zalp.

# 8 Παρακολούθηση από πού προέρχονται οι εφαρμογές

Το να γνωρίζετε από πού προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εφαρμογών σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στρατηγική διανομής θέσεων εργασίας και να μεγιστοποιήσετε αυτά τα δολάρια πρόσληψης.

Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι ένας πίνακας εργασίας που κοστίζει μεγάλα χρηματικά ποσά δεν αποδίδει ποιοτικούς υποψήφιους, μπορείτε να μειώσετε αυτό το κόστος και να ανακατευθύνετε τον προϋπολογισμό πρόσληψης αλλού.

Συνήθως, οι διαδικτυακές εφαρμογές περιλαμβάνουν μια αναπτυσσόμενη λίστα πηγών για να επιλέξουν οι υποψήφιοι.

Αλλά μερικές φορές, αυτές οι λίστες είναι μεγάλες και μπερδεμένες, και έτσι είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Και έτσι οι αιτούντες απλά επιλέγουν κάτι και προχωρούν, αποδίδοντας ασαφή αποτελέσματα.

Δεν θα ήταν ωραίο εάν αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί?

Το Jobvite σάς βοηθά να το κάνετε ακριβώς αυτό, μέσω ενός εύχρηστου πίνακα ελέγχου προσλήψεων που παρακολουθεί την πηγή εφαρμογών σε διάφορα σημεία.

Πολλά άλλα εργαλεία πρόσληψης και παρακολούθησης εφαρμογών κάνουν το ίδιο.

Η τεχνολογία λειτουργεί προσθέτοντας μια μοναδική ετικέτα στο τέλος ενός συνδέσμου αίτησης εργασίας όταν η εργασία δημοσιεύεται αυτόματα ή όταν ένας υπάλληλος συμπληρώνει μια φόρμα παραπομπής.

Απλώς πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.

# 9 Αυτοματοποιήστε την παρακολούθηση βιογραφικού

Η ανάρτηση θέσεων εργασίας και η τεχνολογία παραπομπής ενδέχεται να διευρύνουν την εμβέλεια σας και να φέρουν τις εφαρμογές σε κυκλοφορία, αλλά κάτι τέτοιο τροφοδοτεί μια άλλη επώδυνη πτυχή ολόκληρης της διαδικασίας πρόσληψης.

Φυσικά, μιλάω για (εικονικές) στοίβες βιογραφικών.

Scrabble: Συνέχιση, πρόσληψη, εφαρμογές, επάγγελμα
Βιογραφικό Scrabble

Τα συστήματα παρακολούθησης των αιτούντων βοηθούν στην ανακούφιση αυτού του πόνου, αυτοματοποιώντας εν μέρει τη διαδικασία εξέτασης του βιογραφικού και περιορίζοντας το πεδίο για εσάς.

Ας χρησιμοποιήσουμε το δημοφιλές σύστημα υποψηφίων, το iCIMS, ως παράδειγμα του πώς παίζει αυτή η σκηνή.

Το iCIMS χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζει “iResume”, για να δέχεται αυτόματα βιογραφικά από πολλά μέσα, εξαλείφοντας την ανάγκη τροφοδοσίας δεδομένων.

Σχεδόν όλοι οι τυπικοί τύποι εγγράφων μπορούν να υποστούν επεξεργασία από το iResume. Παρέχει ακόμη και τα βιογραφικά που αποστέλλονται σε εισερχόμενα email, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια τους

Μόλις κρατήσει τα δεδομένα, το σύστημα τα αναλύει έξυπνα για να τα αποθηκεύσει σε μια κεντρική βάση δεδομένων, ως υποψήφιο αρχείο. Οι τύποι πληροφοριών που εξάγονται απρόσκοπτα περιλαμβάνουν δεδομένα επαφών, ιστορικό εργασίας και δεξιότητες.  

Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια παραπέμπουν σε σχέση με τις δεξιότητες που αναφέρονται στην περιγραφή της εργασίας σας. Τα βιογραφικά με θετικά προφίλ κατατάσσονται και επισημαίνονται για περαιτέρω έλεγχο.

Για άλλη μια φορά, για εκείνους που δεν θέλουν ένα πλήρες σύστημα παρακολούθησης αιτούντων, υπάρχουν αυτόνομες λύσεις λογισμικού ανάλυσης κειμένου, οι οποίες κάνουν το ίδιο πράγμα – όπως το Textkernal.

# 10 Διαδικτυακές αξιολογήσεις πριν από την απασχόληση

Το να περάσετε από πολλές συνεντεύξεις, μόνο για να ανακαλύψετε μια σοβαρή αναντιστοιχία μεταξύ του υποψηφίου σας και του καθορισμένου ρόλου, μπορεί να είναι μια σημαντική χρονική ταλαιπωρία..

Ο σχεδιασμός για την έκδοση διαδικτυακών αξιολογήσεων πριν από μια συνέντευξη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξάλειψη αυτού του κινδύνου.

Η εφαρμογή της κατάρτισης δεξιοτήτων στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής αιτήσεών σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη στενότητα του πεδίου των υποψηφίων που έχουν ελεγχθεί. Η λύση ικανότητας, eSkill, εκτιμά ότι μπορεί να μειώσει το κόστος πρόσληψης κατά 68%.

Η αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο ένα άτομο θα ενταχθεί στον οργανισμό, τόσο όσον αφορά τις σχέσεις με τους διευθυντές και τους συνομηλίκους του, όσο και από την άποψη της εταιρικής κουλτούρας, δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Όσο απλή και αν είναι αυτή η διαδικασία μπορεί να φαίνεται στο μυαλό σας, μην ξεγελιέστε.

Σίγουρα, θα μπορούσατε να μεταβείτε στο SurveyMonkey και να χτυπήσετε μαζί αυτό που μπορεί να σας φανεί, ένα σαφώς εξαιρετικό τεστ δεξιοτήτων, αλλά εμείς οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να υπερεκτιμούμε την ικανότητα αξιολόγησής μας.

Επιπλέον, ανάλογα με το πού λειτουργεί η επιχείρησή σας, ενδέχεται να υπάρχουν νομικές οδηγίες που να διέπουν αυτές τις δοκιμές.

Στην Αμερική, για παράδειγμα, υπάρχουν οδηγίες που εκδίδονται από την Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας Απασχόλησης, οι οποίες πρέπει να τηρούνται, ώστε να προστατεύεται από νομική ευθύνη.

Οι δοκιμαστικές λύσεις μπορούν να βοηθήσουν στην εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου αξιολόγησης, το οποίο διευκολύνει τον κίνδυνο μιας ελαττωματικής προσέγγισης και τηρεί τις νομικές και ηθικές οδηγίες.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να βρείτε μια λύση που προσφέρει τόσο συμπεριφορά όσο και τεστ νοημοσύνης / δεξιοτήτων. Αναζητήστε επίσης την ενοποίηση παρακολούθησης αιτούντων.

Ακολουθούν μερικοί δυνητικοί πελάτες για να ξεκινήσετε:

Δαμάσκηνο

Κριτήρια

Το ταλέντο μίσθωσης

Επιλογή προ-απασχόλησης ζευγαριού

Δοκιμές προ-απασχόλησης HR Avatar

# 11 Ζωντανή συνομιλία μέσω βίντεο

Μόλις βρείτε έναν πιθανό υποψήφιο για τη θέση που χρειάζεται συμπλήρωση, είναι τυπικό να κάνετε μια γρήγορη εξέταση, για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν τι συνεπάγεται η εργασία.

Και για να διευκρινίσετε και να επιβεβαιώσετε, το ιστορικό εργασίας και τις δεξιότητες που περιγράφονται λεπτομερώς στο βιογραφικό τους.

Στη συνέχεια, συσκευάστε τις σημειώσεις σας με το αρχείο του υποψηφίου και στείλτε τον στον διαχειριστή προσλήψεων, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι.

Ωστόσο, η εναλλαγή από τηλέφωνο σε προβολή βίντεο προσθέτει ένα εντελώς νέο στοιχείο στη διαδικασία πρόσληψης, επιτρέποντάς σας να αναπτύξετε μια πρόσωπο-με-πρόσωπο σχέση από την αρχή.

Η συνομιλία μέσω βίντεο επιτρέπει σε εσάς και τον αιτούντα να ασχοληθείτε όχι μόνο με τη λεκτική, αλλά και τη μη λεκτική επικοινωνία. Τα μη λεκτικά στοιχεία όπως οι εκφράσεις του προσώπου είναι αναπόσπαστα στην ικανότητά μας να ερμηνεύουμε τις αποχρώσεις.

Γι ‘αυτό έχουμε emoticon. ��  

Όχι μόνο αυτό είναι μια πιο ευχάριστη, πλουσιότερη εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά το βίντεο μπορεί στη συνέχεια να κοινοποιηθεί στον υπεύθυνο προσλήψεων για να παρακολουθήσει τον ελεύθερο χρόνο του.

Και πόσο μάλλον ο διευθυντής πρόσληψης, μπορούν να συμμετάσχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, επιτρέποντας σε όλους να «συναντήσουν» τον υποψήφιο πριν δεσμευτεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο και χρήμα στη διαδικασία συνέντευξης    

Η χρήση συνομιλίας μέσω βίντεο είναι επίσης ένας ολοένα και πιο βιώσιμος τρόπος για τη διεξαγωγή συνεντεύξεων υψηλότερου επιπέδου με υποψηφίους μακρινών αποστάσεων.

Η διαδικασία σώζει έναν οργανισμό από το να πρέπει να τα πετάξει, ενδεχομένως με σημαντικό κόστος.

Εάν επιλέξετε μια υπηρεσία όπως το Skype, το κόστος αντικατάστασης τηλεφωνικών συνεντεύξεων με συνομιλία μέσω βίντεο δεν υπάρχει. Ειδικές λύσεις συνομιλίας HR-βίντεο, όπως το HireVue, διατίθενται επίσης στην αγορά.

Ωστόσο, βοηθά στην ενσωμάτωση μιας ζωντανής λύσης βίντεο που είναι ενσωματωμένη στη ροή εργασίας πρόσληψης, σε αντίθεση με μια αδέξια αυτόνομη προσέγγιση.

Όπως συμβαίνει, τα περισσότερα συστήματα παρακολούθησης εφαρμογών ενσωματώνονται εύκολα με υπάρχουσες υπηρεσίες συνομιλίας μέσω βίντεο. ή έρχονται συσκευασμένοι με τις εγγενείς δυνατότητες συνομιλίας μέσω βίντεο.

Ορισμένες άλλες αυτόνομες επιλογές περιλαμβάνουν:

 SparkHire

 WePow

 VidCruiter

# 12 Ασύγχρονη συνέντευξη βίντεο

Το πρόβλημα με τη ζωντανή συνέντευξη βίντεο, ειρωνικά, είναι το γεγονός ότι είναι ζωντανό.

Αφιερώνοντας χρόνο από τη μέρα σας για να πραγματοποιήσετε μια συνέντευξη διαλογής 30 λεπτών, η οποία αποτελείται από στατικές, διευκρινιστικές ερωτήσεις, είναι εντάξει αν έχετε προσγειώσει τον τέλειο υποψήφιο.

Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις στις οποίες, σε πέντε λεπτά, συνειδητοποιείτε ότι ο υποψήφιος δεν είναι κατάλληλος, αλλά είστε αναγκασμένοι να συνεχίσετε λόγω των υποχρεώσεων ενός εκπροσώπου της εταιρείας?

MegaChat
Κλήση βίντεο MegaChat

Η ασύγχρονη τηλεοπτική συνέντευξη είναι ένας τρόπος παράκαμψης αυτού του ζητήματος. Με απλά λόγια, η ασύγχρονη συνέντευξη βίντεο είναι το αντίθετο των ζωντανών συνεντεύξεων.

Τεχνολογίες όπως η συνέντευξη Async, σας επιτρέπουν να εγγράψετε ερωτήσεις, να ξεκινήσετε προσκλήσεις σε συνεντεύξεις σε πιθανούς προσλήψεις και να ξεκινήσετε ενώ η τεχνολογία κάνει όλη τη δουλειά.

Εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε άκαρπες προβολές, καθώς μπορείτε απλώς να σταματήσετε το βίντεο, μια ασύγχρονη προσέγγιση χαλαρώνει τη συμφόρηση της διαδικασίας επιλογής.

Όπως και με τη ζωντανή συνέντευξη βίντεο, ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του στυλ συνέντευξης είναι ότι βοηθάει στην κοινή χρήση του φόρτου εργασίας ενθαρρύνοντας τη συνεργασία.

Αντί να έχουν ένα άτομο υπεύθυνο για έλεγχο, πολλά μέλη ενός οργανισμού μπορούν να ελέγχουν τις υποψήφιες απαντήσεις και να παρέχουν τις ατομικές τους αξιολογήσεις, στον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο.  

Η ασύγχρονη συνέντευξη βίντεο βοηθά επίσης στη μείωση συχνών διακοπών που εξακολουθούν να είναι συχνές σε ζωντανά βίντεο, όπως η καθυστέρηση.

Συνήθως, μια τέτοια προσέγγιση επιτρέπει στους υποψηφίους να βλέπουν και να προετοιμάζονται για ερωτήσεις πριν από το χέρι.

Εάν αυτό είναι ένα ζήτημα για εσάς, σκεφτείτε μια λύση όπως το VidCruiter, η οποία μπορεί να ρυθμίσει την επιλογή “re-record”, να αναγκάσει έναν υποψήφιο να κάνει τη συνέντευξη με μία κίνηση και ακόμη και να εφαρμόσει ένα χρονόμετρο ερωτήσεων.

# 13 Αναλύστε την εγκατάλειψη της εφαρμογής σας

Όποιος έχει ολοκληρώσει ποτέ μερικές διαδικτυακές αιτήσεις απασχόλησης (ή προσπάθησε να), πιθανότατα θα σας πει ότι η διαδικασία τείνει να είναι μάλλον:

Πείραγμα

Μπερδεύοντας

Επίπονος

Ολα τα παραπανω

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες εταιρείες παρακολουθούν ποσοστό εγκατάλειψης 60% μεταξύ των αιτούντων στο διαδίκτυο.

Λαμβάνοντας υπόψη όλο το χρόνο που έχετε αφιερώσει στη δουλειά, δημοσιεύοντας και παρακολουθώντας το, το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας σας αποφασίσει να μην υποβάλει αίτηση επειδή ζυγίζει την προσπάθεια συμπλήρωσης της διαδικτυακής σας αίτησης έναντι της μικρής πιθανότητας να κληθείτε ξανά – καλά, αυτό είναι όχι εντάξει καθόλου.

Φυσικά, μπορεί να αποφασίσετε να αγνοήσετε έναν υποψήφιο που δεν είναι πρόθυμος να περάσει από τα εικονικά σας στεφάνια για να προσγειωθεί η δουλειά.

Και αυτό είναι εντάξει.

Αλλά πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την εμπειρία τους με τη διαδικασία, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ότι ο οργανισμός σας δεν λειτουργεί ιδιαίτερα καλά και ότι θα ήταν καλύτεροι αλλού.

Αυτή η αρνητική εντύπωση, που προκαλείται από την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ατόμου που αναζητά εργασία και της διαδικασίας αίτησης, είναι γνωστή ως «εμπειρία υποψηφίου».

Εάν είστε σοβαροί για την κατανόηση και τη βελτίωση της εμπειρίας ενός υποψηφίου, τότε η κατανόηση του ποσοστού εγκατάλειψης της εφαρμογής αποτελεί μόνο μέρος της διαδικασίας.

Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς ποιο μέρος της διαδικασίας προκαλεί τους ανθρώπους να χάνουν τα χέρια τους με απογοήτευση και να παρακολουθούν το Netflix αντ ‘αυτού.

Επειδή δεν μπορείτε να εντοπίσετε αυτά τα άτομα μεμονωμένα και να τους ρωτήσετε τι συμβαίνει, βρείτε ένα εργαλείο που θα κάνει τη δουλειά για εσάς.

Δυστυχώς, αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο είναι απίθανο να βρείτε αυτόνομη λύση. Ωστόσο, πολλά συστήματα παρακολούθησης αιτούντων έχουν ενσωματωμένη λειτουργικότητα που κάνει τη δουλειά.

Για παράδειγμα, το Cornerstone ATS δημιουργεί αναφορές πίνακα ελέγχου που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα ποσοστά ολοκλήρωσης για κάθε στάδιο της διαδικασίας του αιτούντος.

Αν ψάχνετε για ένα αστάρι για κοινές αιτίες εγκατάλειψης της εφαρμογής, απαιτείται αυτό το κομμάτι της Εταιρείας Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

# 14 Αναπτύξτε μια δομημένη μορφή συνέντευξης

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ηχογραφημένων συνεντεύξεων που ξεχωρίζει αρκετά γρήγορα, είναι η όμορφη απλότητα του να συγκρίνουμε την απάντηση ενός υποψηφίου, με την άλλη, στο ίδιο θέμα / ερώτηση.

Ενώ οι τυποποιημένες ερωτήσεις είναι ο κανόνας κατά την προεπισκόπηση, καθώς η διαδικασία συνέντευξης επεκτείνεται, η τυποποίηση συχνά εξαφανίζεται.

Το αποτέλεσμα? Οι εμπειρίες των υποψηφίων αποκλίνουν, η ασυνέπεια θάβει την αντικειμενικότητα σε προκατάληψη και τροφοδοτεί περιττές διαφορές για το ποιος είναι ο καλύτερος μισθωτής.

Αυτό το σενάριο είναι μάλλον κοινό μεταξύ των μεγαλύτερων οργανισμών, όπου διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές ιδέες για το τι κάνει έναν υποψήφιο κατάλληλο – περιστρέψτε τα καθήκοντα συνέντευξης για να καταργήσετε τον φόρτο εργασίας.

Ένα άλλο ζήτημα με τις μη δομημένες συνεντεύξεις είναι ότι συχνά μας οδηγούν να ασχολούμαστε ασυνείδητα με τον χρόνο που επιβεβαιώνουμε την εντύπωση ενός υποψηφίου, την οποία αναπτύσσουμε τα πρώτα δύο λεπτά.

Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτό το φαινόμενο επιβεβαίωση προκατάληψης. μια τάση να αναζητούμε ή να ερμηνεύουμε πληροφορίες με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζει στις προκαταλήψεις μας.

Επιπλέον, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι τόσο σίγουροι για την ικανότητά τους να κρίνουν την καταλληλότητα ενός υποψηφίου, ώστε να παίρνουν συνέντευξη από τυφλούς, αποφασίζοντας να το φτιάξουν.

Στην επιφάνεια, η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι πολύ απλή. ετοιμάστε μια λίστα ερωτήσεων συνέντευξης εκ των προτέρων για κάθε ερωτώμενο.

Αυτή η προσέγγιση είναι γνωστή ως δομημένη συνέντευξη.

Για να ενισχύσετε περαιτέρω τη δέσμευση στη διαδικασία, συνεργαστείτε με τους συνεργάτες του οργανισμού σας για να αναπτύξετε τη λίστα, θυμηθείτε να τους συμπεριλάβετε στη διαδικασία συνέντευξης.

Αυτή η πράξη θα συμβάλει στον καθορισμό της ευθύνης. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή φόρμας που βασίζεται σε σύννεφο για να οργανώσετε τη λίστα, αφήνοντας χώρο στους ερωτηθέντες να εισάγουν τις σημειώσεις τους και ίσως να βαθμολογήσουν τις απαντήσεις του αιτούντος στις ερωτήσεις τους..

Μου αρέσουν οι φόρμες Google, επειδή έχω συνηθίσει, αλλά υπάρχουν πιο εξελιγμένες (και πληρωμένες) εναλλακτικές λύσεις εκεί έξω.

Εάν οραματίζεστε τους ερωτηθέντες να χρησιμοποιούν tablet για να πραγματοποιήσουν τις συνεντεύξεις τους, το iFormBuilder μπορεί να είναι η τέλεια εφαρμογή. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για λειτουργικότητα για κινητά και προσφέρει πλήρη πρόσβαση εκτός σύνδεσης.

Μερικά άλλα πλεονεκτήματα που προτιμούν οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν:

WuFoo

Τύπος φόρμας

JotForm

FormSite

# 15 Βελτιστοποιήστε τη διαδικασία ανατροφοδότησης μετά τη συνέντευξη

Το να κάνεις όλους στην ίδια σελίδα, μετά από μια συνέντευξη μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο με το να κάνεις όλους στην ίδια αιματηρή σελίδα, πριν και κατά τη διάρκεια αυτής.

Μέρος του ζητήματος είναι ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν πολύ περισσότερα στο μυαλό τους από το να οργανώνουν τις σκέψεις τους σε εποικοδομητικά σχόλια.

Δυστυχώς, αυτό οδηγεί σε ρηχές απαντήσεις και κακές προσλήψεις.  

Βελτιώστε τη διαδικασία βοηθώντας τους ερευνητές να εστιάσουν τις διαδικασίες σκέψης τους. Σχεδιάστε ένα επίσημο σύστημα ανατροφοδότησης, το οποίο περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές ερωτήσεις και βαθμολογίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του ερωτηματολογίου δομημένης συνέντευξής σας.

Μοιραστείτε τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, αξιοποιώντας για άλλη μια φορά τη δύναμη της τεχνολογίας cloud, η οποία θα παρέχει μια πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν διάλογο, βάσει των χρονοδιαγραμμάτων τους.

Υπάρχουν μερικά αυτόνομα εργαλεία που επιτρέπουν αυτό το είδος προσέγγισης, όπως η λύση «Έλεγχος συνέντευξης» του Checkster.

Εναλλακτικά, εάν προτιμάτε ένα σύστημα παρακολούθησης υποψηφίου, οι περισσότεροι προσφέρουν τη δυνατότητα σχολιασμού και επισύναψης εγγράφων στο αρχείο ενός υποψηφίου.

Δείτε αυτό το παράδειγμα από το Workable.

Το Workable μετατρέπει τη διαδικασία πρόσληψης σε μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:

Ακολουθήστε τους υποψηφίους

Δημοσίευση και απάντηση σε σχόλια

Επισυνάψτε έγγραφα

Υποψήφιοι υπέρ και αρνητικής ψήφου  

# 16 Έλεγχοι ιστορικού μίας υπηρεσίας

Οι έλεγχοι ιστορικού που διενεργούνται από πιθανούς εργοδότες απαιτούν συνήθως τη συγκατάθεση του υποψηφίου, με κανόνες που διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή.

Πέρα από αυτό, εξαρτάται από εσάς πώς να προχωρήσετε και τι είδους ελέγχους ιστορικού θέλετε.

Ενώ το ιστορικό εργασίας, η εκπαίδευση και το ποινικό μητρώο είναι συνηθισμένα, ορισμένοι εργοδότες επιδιώκουν επίσης να εξετάσουν οικονομικές πληροφορίες, ιατρικό ιστορικό και να πραγματοποιήσουν ελέγχους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη που συσσωρεύεται στη λίστα ελέγχου πρόσληψης! Κατά τη διεξαγωγή αυτών των αναζητήσεων, υπάρχουν ουσιαστικά δύο επιλογές:

Ιστοσελίδες αυτοεξυπηρέτησης

Πλήρεις υπηρεσίες  

Οι ιστότοποι αυτοεξυπηρέτησης είναι φθηνότεροι, αλλά εκτός του ότι είναι πιο χρονοβόροι, ενέχουν επίσης εγγενή κίνδυνο – καθώς συνήθως δεν συμμορφώνονται με τους όρους του νόμου περί δίκαιης πιστωτικής αναφοράς.

Αυτό σημαίνει ότι η χρήση αυτών των υπηρεσιών για τον έλεγχο των αιτούντων ενδέχεται να θέσει τον οργανισμό σας σε νομικό κίνδυνο.

Επιπλέον, αυτοί οι ιστότοποι δεν παρέχουν υπηρεσίες επαλήθευσης εκπαιδευτικών και εργασιακών θέσεων εργασίας, επομένως θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να επιβεβαιώσετε αυτές.

Οι εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης, εν τω μεταξύ, συνήθως συμμορφώνονται καθολικά με τις διαδικασίες που ορίζονται στον νόμο περί δίκαιης πίστωσης. Όπως η λήψη συναίνεσης από τον υποψήφιο και η δυνατότητα να ελέγξουν την ολοκληρωμένη έκθεση.

Προσφέρουν επίσης μια à la carte λύση που σας επιτρέπει να διαλέξετε και να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θέλετε:

Εργασία

Εκπαίδευση

Εγκληματικές καταδίκες

Πιστωτικές επιταγές

Ιστορικό διευθύνσεων

Έλεγχοι αρχείων μηχανοκίνητων οχημάτων

Στρατιωτικά αρχεία

Εάν αναζητάτε μια λύση αυτοεξυπηρέτησης, το BackgroundReport.com συμμορφώνεται με το FCRA και προσφέρει πολύ γρήγορη εναλλαγή.

Οι λύσεις πλήρους εξυπηρέτησης Hit περιλαμβάνουν:

 Μίσθωση Δικαίωμα

First Advantage Corporation

 Peopletrail

 Ενοικίαση

# 17 Αυτοματοποιήστε τους ελέγχους αναφοράς

Για πολλούς υπαλλήλους, ο έλεγχος αναφοράς είναι το κερασάκι στην τούρτα – ένας τρόπος επιβεβαίωσης ότι κάποιος έχει πάρει την πεμπτουσία τέλεια απόφαση πρόσληψης.

Για άλλους, είναι απαραίτητο κακό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η καταδίωξη των αναφορών (δηλαδή, η αναπαραγωγή ετικέτας τηλεφώνου) μπορεί να είναι επίπονη δουλειά.

Εκείνοι που παρέχουν συστάσεις έχουν δικές τους ευθύνες, οπότε ο προγραμματισμός χρόνου για να μιλήσετε μαζί σας, μπορεί να μην είναι ψηλός στη λίστα τους, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλά μπορούν να θεωρήσουν τον υποψήφιο.

Και όταν τελικά καταφέρετε να συγχρονίσετε χρονοδιαγράμματα, πολύ συχνά οι συνομιλίες αναφοράς είναι αναγκασμένες και γεμάτες ωραίες, σχεδιασμένες κυρίως για να τερματίσετε γρήγορα την κλήση.  

Εδώ είναι μια σκέψη. τι θα λέγατε να αφήσετε τους δωρητές αναφοράς να κάνουν την αξιολόγησή τους στο χρόνο τους, όταν έχουν χρόνο να καθίσουν, να σκεφτούν και να απαντήσουν σοβαρά?

Οι αυτοματοποιημένες διαδικτυακές υπηρεσίες ελέγχου αναφοράς, όπως ο έλεγχος αναφοράς του Checkster, πρωτοπορούν στην τάση αυτού του τμήματος.

Το Reference Checkup είναι μια λύση που βασίζεται σε σύννεφο και επιτρέπει σε άτομα να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον υποψήφιο.

Οι γραπτές αξιολογήσεις τους προσφέρουν περισσότερο χρόνο για να σκεφτούν τις απαντήσεις τους, σε σύγκριση με τις ζωντανές συνομιλίες, που συχνά δημιουργούν κρίσιμες πληροφορίες που ενδέχεται να μην είχατε μυστικό για διαφορετικά

Ακόμα καλύτερα, ο υποψήφιος σας είναι υπεύθυνος για μέρος του έργου.

Με τον Έλεγχο αναφοράς και παρόμοιες λύσεις, προσκαλείτε τον υποψήφιο να αποκτήσει πρόσβαση στο εργαλείο και αυτός, αυτή, με τη σειρά του, ενθαρρύνει τις αναφορές τους να συμμετάσχουν.

Πολύ λεία, ε;?

Η HireRight Reference Bank είναι μια ακόμη εξαιρετική γραπτή λύση, ενώ η τεχνολογία VidCruiter Vid Referencing ρίχνει τις επιλογές ήχου και βίντεο στο μείγμα.

# 18 Χαρτί χωρίς χαρτιά εξοικονομεί χρόνο (και δέντρα)

Έχετε πάρει τη μεγάλη απόφαση και τώρα ήρθε η ώρα να επιβιβαστείτε στη νέα πρόσληψη. Ιστορικά, αυτό σήμαινε πολλά χαρτιά, αρχικοποίηση και υπογραφή στη διακεκομμένη γραμμή.

Οι λύσεις HR χωρίς χαρτί, όπως το WorkBright, έχουν φέρει επανάσταση στη διαδικασία, καθιστώντας την σημαντικά λιγότερο επώδυνη για όλους τους συμμετέχοντες.

Για εσάς, αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται εισαγωγή δεδομένων ή σάρωση, ούτε χρόνος που αφιερώνεται πέρα ​​από τη γραφειοκρατία με τον νέο υπάλληλο.

Τα καλύτερα εργαλεία προσφέρουν κρυπτογράφηση στρατιωτικού βαθμού και ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, τηρώντας τις τελευταίες κυβερνητικές απαιτήσεις. ώστε να μπορείτε να παραμένετε απρόσκοπτα πάνω από όλες τις νομικές υποχρεώσεις.

Για τη νέα μίσθωση, μπορούν να ολοκληρώσουν όλα τα χαρτιά τους στο διαδίκτυο, προτού ακόμη πρέπει να εμφανιστούν για δουλειά.

Λαμβάνουν ένα email που τους προσκαλεί σε έναν πίνακα εργαλείων και από εκεί μπορούν να έχουν πρόσβαση, να διαβάσουν και να υπογράψουν ηλεκτρονικά τις απαιτούμενες φόρμες επιβίβασης.

Με αυτόν τον τρόπο, η πρώτη τους μέρα περνάει για να εξοικειωθούν με νέους συναδέλφους και να βρουν πώς να δουλέψουν τη μηχανή καφέ (κρίσιμο έργο), αντί να τρυπηθούν σε μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων που προσπαθεί να αποτρέψει την κούραση καθώς διαλέγουν τη νομική ορολογία.

Μια οικονομική, αυτοματοποιημένη, χωρίς χαρτί διαδικασία εξοικονομεί επίσης τελικά τα χρήματα της επιχείρησής σας. Επιπλέον, η γραφειοκρατία των εργαζομένων είναι πάντα λίγα μόνο κλικ, σε περίπτωση που πρέπει να την αναφέρετε στο μέλλον.

Ενδιαφερόμενος? Ακολουθούν ορισμένες εναλλακτικές λύσεις του WorkBright:

Οφέλη

Εκκαθάριση εταιρείας

ΑιτώνStack

Πολλά συστήματα παρακολούθησης αιτούντων και τα περισσότερα συστήματα διαχείρισης ανθρώπινου κεφαλαίου προσφέρουν τις ίδιες επιλογές.  

# 19 Δώστε στο νέο σας μίσθωμα το δώρο της εικονικής εκπαίδευσης

Η προπόνηση, είτε σχετίζεται με το ανθρώπινο δυναμικό είτε με τις δεξιότητες, απαιτεί τόσο πολύ χρόνο που συχνά βιάζεται, είτε αναβάλλεται πολύ και πολύ συχνά. Κάτι τέτοιο, ιδίως με νέες προσλήψεις, κινδυνεύει να αποδεσμευτεί και να απογοητευτεί.

Ένα εικονικό περιβάλλον εκπαίδευσης που βασίζεται σε σύννεφο (γνωστό και ως σύστημα διαχείρισης μάθησης ή LMS) θα επιτρέψει στις νέες προσλήψεις να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση όταν ταιριάζει στα χρονοδιαγράμματά τους, με το ρυθμό τους.

Ενώ τα εικονικά περιβάλλοντα εκπαίδευσης ενδέχεται να απαιτήσουν κάποια προσπάθεια για να ρυθμιστούν, τα οφέλη που αποφέρουν στην επιτυχία ενός υποψηφίου και μιας εταιρείας, αξίζει να ληφθούν υπόψη.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές λύσεις εκεί έξω.

Όπως το Adobe Captivate Prime.

Το Captivate Prime επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν και να ρυθμίζουν μαθήματα γρήγορα και να ορίζουν μαθήματα μέσω ενός εγγεγραμμένου.

Το εγγενές Fluidic Player μπορεί να δει βίντεο σε λειτουργία διαδικτύου ή εκτός σύνδεσης, καθώς οι άνθρωποι σημειώνουν ενώ μαθαίνουν.

Ο πίνακας ελέγχου του Captivate Prime παρακολουθεί την εκπαίδευσή τους και οι λειτουργίες gamification όπως οι πίνακες βαθμολογίας και τα σήματα επίτευξης ενθαρρύνουν τη συμμετοχή.  

Τούτου λεχθέντος, το Captivate Prime είναι περισσότερο μια επιχειρηματική λύση.

Για όσους έχουν μικρότερους προϋπολογισμούς και λιγότερους υπαλλήλους για εκπαίδευση, ορισμένοι πάροχοι eLearning έρχονται συσκευασμένοι με επιτυχημένα μαθήματα που βασίζονται σε σύννεφο.

Υπάρχουν χιλιάδες λύσεις εκεί έξω, οπότε η εξεύρεση κατάλληλης για τις ακριβείς ανάγκες σας μπορεί να διαρκέσει λίγο χρόνο.

Εδώ είναι μερικά για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

ΤαλέντοLMS

Μάθημα

LMS Learning LMS

Λίτμος

Docebo

# 20 Βελτιώστε τη διαδικασία πρόσληψης χρησιμοποιώντας τα σχόλια

Η βελτίωση της πρακτικής πρόσληψης θα πρέπει να είναι μια συνεχής προσπάθεια, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό, είναι να επανεξετάσετε τη νέα πρόσληψη για τελευταία φορά.

Μάθετε τι δεν τους άρεσε σχετικά με τη διαδικασία και συνεργαστείτε με αυτές τις πληροφορίες για να τη βελτιώσετε.

Σε τελική ανάλυση, ποιος θέλει να προσφέρει αρνητική κριτική στους ανθρώπους που μόλις τους προσέλαβαν; Όμως, σωστά, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμπλακείτε στη νέα πρόσληψή σας για να βελτιώσετε την προσέγγισή σας στην πρόσληψη.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε την προσέγγιση αποστολής ερευνών μετά τη συνέντευξη σε όλους τους αιτούντες που υποβλήθηκαν στη διαδικασία, προτού ληφθεί η απόφαση κράτησης.

Ποτέ δεν ξέρετε ποια ψήγματα χρυσού θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν και μια ανώνυμη προσέγγιση έρευνας είναι ένας καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι οι πιθανοί μισθωτές παρέχουν ειλικρινείς απαντήσεις που δεν θα επηρεάσουν καμία απόφαση.

Η δημιουργία μιας έρευνας με τις Φόρμες Google είναι ένας τρόπος.

Είναι δωρεάν (αποκτάτε αυτόματα 15 GB αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive μόνο με τη δημιουργία λογαριασμού) και απλό και δημιουργεί έρευνες σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε επίσης να προσκαλέσετε συνεργάτες να σχολιάσουν την έρευνα, ακόμη και να κάνουν αλλαγές.

Εφόσον δεν συμπεριλάβετε πεδία που ζητούν τα ονόματά τους ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, οι απαντήσεις στη φόρμα Google είναι εντελώς ανώνυμες.

Πολλές άλλες εφαρμογές δημιουργούν επίσης έρευνες δωρεάν, εκτός από ειδικούς ιστότοπους κριτικών, οι οποίοι απαιτούν λίγη δουλειά από τη διαδικασία.

Το Excel Online διαθέτει επίσης ένα δωρεάν εργαλείο δημιουργίας ερευνών, το οποίο ενσωματώνει δεδομένα απόκρισης σε υπολογιστικό φύλλο που βασίζεται σε σύννεφο, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε μια οργανική ομάδα δεδομένων απόκρισης έρευνας.

# 21 Μάθετε τι λέει το Διαδίκτυο για την εταιρεία σας

Θέλετε κάποια ειλικρινά και περιστασιακά snarky σχόλια; Το Διαδίκτυο είναι ιδανικό για αυτό.

Ενώ τα φόρουμ και οι ιστότοποι αξιολόγησης εργαζομένων είναι γεμάτοι δυσαρεστημένοι επίδοξοι, πρώην, ακόμη και τρέχοντες υπάλληλοι, εάν διατηρείτε ανοιχτό μυαλό και παχύ δέρμα, τα παράπονα μπορούν να αποτελέσουν μια θαυμάσια πηγή ενεργητικής νοημοσύνης.

Και, ας το παραδεχτούμε, όταν μια πιθανή πρόσληψη εξετάζει την εταιρεία σας, είναι πολύ πιθανό να κάνουν τη δέουσα επιμέλεια.

Σας βοηθά να μάθετε ποια είναι η φήμη για την επιχείρησή σας, έτσι ώστε οι ανησυχίες να μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνέντευξης.   

Σήμερα, ο αγαπημένος πίνακας ήχου του εργοδότη είναι το Glassdoor.

Η Glassdoor παρέχει στους εξωτερικούς επιχειρηματικές προοπτικές και μισθούς, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συνέντευξης – συμπεριλαμβανομένων των προτιμήσεων και των αντιπαθειών.

Ενώ το Glassdoor μπορεί να είναι η πιο ελκυστική επιλογή, δεν πρέπει να παραβλέπονται άλλοι αγαπημένοι ιστότοποι αξιολόγησης από ομοτίμους:

Υπέροχο μέρος για εργασία

Πράγματι

Θόλος

Το πλήθος εργασίας

Εν συγκρίσει

Κουνούνου

Η διαχείριση της φήμης σας στον κυβερνοχώρο είναι σημαντική αν θέλετε να προσελκύσετε κορυφαίους υποψηφίους.

Η Glassdoor αναφέρει ότι το 46% των μελών τους διαβάζει κριτικές εταιρειών προτού μιλήσουν ακόμη και σε προσλήψεις και το 69% δεν θα αναλάβει δουλειά με μια εταιρεία που έχει κακή φήμη.

Ωστόσο, το 62% δηλώνει ότι η αντίληψή τους για μια εταιρεία βελτιώνεται εάν οι εργοδότες ανταποκριθούν ενεργά σε κριτικές και το 69% είναι πιο πιθανό να υποβάλει αίτηση για θέση εάν ο εργοδότης διαχειρίζεται ενεργά την επωνυμία του στο διαδίκτυο με:

Αξιολόγηση των απαντήσεων

Διαχείριση προφίλ

Παρακολουθήστε τις ενημερώσεις για το περιβάλλον εργασίας

Συνοψίζοντας…

Οι αρνητικές κριτικές είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να καταλάβουμε ότι ο πολιτισμός μιας εταιρείας χρειάζεται βελτίωση. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των σημερινών ποσοστών ικανοποίησης των εργαζομένων, στην ενίσχυση της διατήρησης και στον μετριασμό της ανάγκης για υπερβολική πρόσληψη.

Λοιπόν, αυτές είναι οι κορυφαίες 21 συμβουλές που πρέπει να δώσουμε σχετικά με τη διαδικασία ενσωμάτωσης, ευχαριστώ που έχετε κολλήσει μέχρι το τέλος. Έχετε κάποιες συμβουλές, ιδέες ή σκέψεις για να μοιραστείτε; Μη διστάσετε να τα αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map