Πώς να στείλετε με ασφάλεια μεγάλα αρχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2020 και πέρα

Είναι πολύ απογοητευτικό όταν πρέπει να μεταφέρετε αμέσως ένα μεγάλο αρχείο και η χρήση μιας μονάδας αντίχειρα δεν αποτελεί επιλογή. Οι πιο συνηθισμένοι πάροχοι email δεν σας επιτρέπουν να στέλνετε μεγάλα αρχεία ως συνημμένο, επομένως θα πρέπει πιθανότατα να κυνηγάτε για να βρείτε μια υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων.


Ακόμα κι αν το βρείτε, ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ασφάλεια είναι πρόβλημα: δεν θα έχουν όλες αυτές οι υπηρεσίες, ειδικά οι δωρεάν, την κρυπτογράφηση που χρειάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι κανένα τρίτο μέρος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο έγγραφο ή την εικόνα σας.

Σε αυτόν τον οδηγό, σας παρουσιάζουμε πώς μπορείτε να στείλετε με email μεγάλα αρχεία με ασφάλεια. Λάβετε υπόψη ότι από το “μεγάλο” εννοούμε αρχεία που υπερβαίνουν τα 250MB, κάτι που υπερβαίνει πολλές φορές τα όρια που επιβάλλουν πολλοί δημοφιλείς πάροχοι email. Με τη βοήθεια αυτού του οδηγού, θα μπορείτε να στέλνετε ολόκληρες εικόνες δίσκου χωρίς να στέλνετε πραγματικά τον ίδιο τον δίσκο.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι σε κάθε έναν από τους παρόχους για τους οποίους πρόκειται να μιλήσουμε, οι παραλήπτες δεν χρειάζεται να εγγραφούν για λογαριασμό. Θα εξακολουθούν να μπορούν να λάβουν το αρχείο σας χωρίς να εγγραφούν.

Θέματα ασφάλειας που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούμε τον χώρο γραμματοκιβωτίου για την αποθήκευση των μεγάλων αρχείων, υπάρχει το ερώτημα του πόσο ασφαλείς είναι οι ίδιοι οι διακομιστές των ιστότοπων αποθήκευσης cloud. Ορισμένοι πάροχοι είναι διαβόητοι που δίνουν λίγη προσοχή στην ασφάλεια. Όχι μόνο τα διαπιστευτήρια σύνδεσής σας, αλλά και τα πραγματικά δεδομένα που αποθηκεύετε μπορούν να κλαπούν.

Σε περίπτωση email, είναι συχνές απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) καθώς και άλλες μορφές παραβίασης. Ανάλογα με την τεχνογνωσία του δέκτη σας, μπορεί να μην είναι σε θέση να ξεχωρίσει τη διαφορά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα όταν ανοίγουν ένα email που πιστεύουν ότι ήταν από εσάς.

Για να βεβαιωθείτε ότι όλοι παραμένουν ασφαλείς, πρέπει να έχετε κατά νου τα εξής:

 • Το εάν τα αποσταλμένα email μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν ως αυθεντικά
 • Εάν υπάρχουν μηχανισμοί που περιορίζουν την πρόσβαση μόνο στον παραλήπτη
 • Οποιαδήποτε συστήματα ισχύουν για την εγγύηση της ακεραιότητας των αρχείων
 • Εάν το σύστημα διατηρεί αρχείο καταγραφής, μπορείτε να ελέγξετε τυχόν μη εξουσιοδοτημένη κατασκοπεία

Ωστόσο, ας δούμε μερικούς παρόχους που σας επιτρέπουν να στείλετε με ασφάλεια μεγάλα αρχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

DropSend

Το DropSend είναι μια εφαρμογή που βασίζεται αποκλειστικά στο πρόγραμμα περιήγησης και δεν απαιτεί λήψεις. Είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη και γρήγορο, καθώς και εφαρμογές για κινητά για Android και iOS. Εάν προτιμάτε να εργάζεστε από την επιφάνεια εργασίας σας, το DropSend προσφέρει στους πελάτες για Mac και PC καθώς και μια προσθήκη για το Microsoft Outlook.

Το DropSend χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit και υποστηρίζει αρχεία έως και 4 GB με το δωρεάν προσωπικό πρόγραμμα (8 GB για πελάτες που πληρώνουν), καθιστώντας το λιγότερο χρήσιμο όταν θέλετε να στείλετε κάτι αντίστοιχο με ένα Blu-ray DVD ή ακόμη και ένα διπλό- επίπεδο DVD σε ένα αρχείο. Διατίθεται δωρεάν δοκιμή.

FileMail

Το FileMail λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το DropSend, εκτός από το ότι επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερα αρχεία. Ωστόσο, τα πληρωμένα προγράμματα είναι ακριβότερα από αυτά του DropSend. Μπορείτε ακόμη να το χρησιμοποιήσετε στον δικό σας ιστότοπο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να σας στέλνουν μεγάλα αρχεία συμπληρώνοντας μια προσαρμόσιμη φόρμα. Υπάρχει επίσης ένα API διαθέσιμο για προγραμματιστές.

Το FileMail χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση 128-bit σε κατάσταση ηρεμίας, ωστόσο, το έγγραφο που δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί από το 2013. Τα δωρεάν προγράμματα περιορίζουν το μέγιστο μέγεθος αρχείου στα 30 GB ενώ τα προγράμματα επί πληρωμή υποστηρίζουν ότι υποστηρίζουν ένα “απεριόριστο” μέγεθος αρχείου.

OneDrive

Το OneDrive είναι πιο δημοφιλές ως διαδικτυακό μέσο αποθήκευσης από την αποστολή συγκεκριμένων αρχείων μέσω e-mail. Με το OneDrive, το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείου εξαρτάται από το εργαλείο που χρησιμοποιείτε, όπως η εξερεύνηση αρχείων των Windows, η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή, η εφαρμογή για κινητά κ.λπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ανώτατο όριο ενός μεμονωμένου αρχείου ορίζεται στα 10 GB.

Το OneDrive προσφέρει πολλές δυνατότητες ελέγχου πρόσβασης για κοινή χρήση αρχείων. Η Microsoft ισχυρίζεται επίσης ότι αποθηκεύουν αντίγραφα κάθε αρχείου σε διαφορετικούς δίσκους και διακομιστές. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά ακόμη και σε περίπτωση βλάβης υλικού.

SendThisFile

Το SendThisFile θέτει όρια στο ποσό των μεταφορών που κάνετε και όχι στο ίδιο το μέγεθος του αρχείου. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 σε κατάσταση ηρεμίας και κρυπτογράφηση TLS 128-bit για μετάδοση από άκρο σε άκρο. Ωστόσο, ακόμη και το κορυφαίο εταιρικό πρόγραμμα (το οποίο κοστίζει 99,95 $ το μήνα) θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε μόνο περίπου 500 GB δεδομένων.

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή που σας επιτρέπει να μεταφέρετε 50 GB δεδομένων. Μπορείτε ακόμη και να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σας στο Facebook, το LinkedIn ή το Google+.

Dropbox

Όπως το OneDrive, το Dropbox θεωρείται επίσης περισσότερο από ένα διαδικτυακό μέσο αποθήκευσης κατάλληλο για όλους τους τύπους (και τα μεγέθη) αρχείων. Όταν εγγραφείτε για λογαριασμό Dropbox, λαμβάνετε ένα ορισμένο ποσό αποθηκευτικού χώρου που σας εκχωρείται. Αυτό το όριο μπορεί να είναι ένα σημείο συμφόρησης σε σύγκριση με το μέγεθος του αρχείου που θέλετε να ανεβάσετε.

Τα αρχεία που ανεβάζετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για υπολογιστές ή την εφαρμογή για κινητά δεν έχουν καθορισμένα όρια στο μέγεθός τους. Εκείνα που μεταφορτώνονται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να είναι 20 GB ή μικρότερο.

Έχουν ειπωθεί πολλά για τις πρακτικές και τα προβλήματα ασφάλειας του Dropbox. Τα διαπιστευτήρια χρήστη έχουν κλαπεί στο παρελθόν και ακόμη και η συνήθης συντήρηση είχε συχνά ως αποτέλεσμα μεγάλη απογοήτευση. Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, είναι παρόμοιο με το SendThisFile.

Δημιουργία κοινόχρηστου φακέλου στο Dropbox

Για παράδειγμα, ένα τέτοιο ανεπαρκές μέτρο είναι ότι μόνο τα περιεχόμενα των αρχείων είναι κρυπτογραφημένα και όχι τα μεταδεδομένα τους. Επομένως, εάν κάποιος έχει πρόσβαση στα μέσα αποθήκευσης του Dropbox, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η απευθείας εξέταση του περιεχομένου των αρχείων σας, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν εικασίες με βάση το όνομα αρχείου, το μέγεθος, την ημερομηνία μεταφόρτωσης κ.λπ..

Το Dropbox ισχυρίζεται ότι οι διακομιστές αποθήκευσής τους βρίσκονται σε κέντρα δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμμορφώνεται με τις ΕΕ-ΗΠΑ. πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και το πλαίσιο ασφαλούς λιμένα ΗΠΑ-Ελβετίας.

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, θα πρέπει να επιτρέψετε στο Dropbox να έχει πρόσβαση στην μπρελόκ σας. Χωρίς αυτήν την πρόσβαση, δεν θα ξεκινήσει. Η υπηρεσία ισχυρίζεται ότι η πρόσβαση απαιτείται για την επαλήθευση του λογαριασμού σας και για την περαιτέρω προστασία των ρυθμίσεων της εφαρμογής Dropbox.

ΜΕΓΑ

Η αρχική σελίδα του MEGA είναι λίγο φορτωμένη. Ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τη μεταφόρτωση αρχείων μεταφέροντάς τα και ρίχνοντάς τα απευθείας στην αρχική σελίδα. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε και το αρχείο μεταφόρτωσης αρχείων εάν θέλετε. Όπως και το Dropbox, το MEGA δεν ισχυρίζεται ότι θέτει μεμονωμένο όριο στο μέγεθος του αρχείου.

Το MEGA βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, ακόμα κι αν ανεβάζετε αρχεία χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης ή μια κινητή συσκευή. Τα ιδιωτικά κλειδιά που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης δεν αφήνουν ποτέ τη συσκευή του χρήστη, η MEGA ισχυρίζεται ότι δεν τα κρατά στους διακομιστές της.

Ενθαρρύνει ακόμη και τους χρήστες να υιοθετήσουν τις δικές τους πρακτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και να μην βασίζονται αποκλειστικά σε αυτές. Στις σελίδες υποστήριξής τους, έχουν δώσει μια λίστα πιθανών κινδύνων και επιθέσεων, ώστε εσείς ως χρήστης να γνωρίζετε τι μπορεί να συμβεί στη χειρότερη δυνατή περίπτωση.

συμπέρασμα

Όταν κοιτάζουμε καθαρά από άποψη ασφάλειας, το MEGA φαίνεται να είναι μια πολύ καλή επιλογή δοκιμασμένη. Ωστόσο, δεν προσφέρει τόσες ενσωματώσεις τρίτων μερών που προσφέρει το Dropbox. Τα επιχειρηματικά σχέδια που προσφέρει το OneDrive, ειδικά όταν συνδυάζονται με το Office 365, σας δίνουν μια ποικιλία εφαρμογών, αλλά αυτό μπορεί να είναι υπερβολικό για ορισμένους.

Στην περίπτωση των λιγότερο γνωστών επιλογών, όπως το DropSend, το FileMail και το SendThisFile, μπορεί να αισθάνεστε πιο ασφαλείς που δεν έχετε συναντήσει νέα σχετικά με αυτούς που υποφέρουν από κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο, αργά ή γρήγορα θα υποστούν τελικά μια τέτοια επίθεση και μόνο τότε θα ξέρετε αν η άμυνα τους είναι στο καθήκον.

Επομένως, η επιλογή ξεκινά με μια μόνο ερώτηση: αισθάνεστε ασφαλέστεροι όταν πηγαίνετε για έναν σχετικά άγνωστο πάροχο του οποίου η ασφάλεια μπορεί να μην έχει δοκιμαστεί ακόμη ή να πηγαίνετε για έναν ήδη δημοφιλή πάροχο που θα μπορούσε να έχει στοχευτεί από χάκερ τουλάχιστον μία φορά μέχρι τώρα?

Μόλις αυτό είναι σαφές, θα πρέπει στη συνέχεια να λάβετε υπόψη τις δυνατότητες, τις τιμές και τους περιορισμούς μεγέθους αρχείου του αντίστοιχου παρόχου. Αυτό θα σας βοηθήσει να μηδενίσετε έναν από τους έξι παρόχους που έχουμε αναφέρει εδώ.

Ελπίζουμε να σας άρεσε να διαβάζετε τον οδηγό. Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας σχετικά με τη χρήση αυτών των υπηρεσιών στα παρακάτω σχόλια.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map