Πώς να επιλύσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζεται το 2020

Ανεξάρτητα από το πόσο εκτενώς δοκιμάζουμε τους καλύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μας για σφάλματα, ορισμένες μονάδες θα έχουν προβλήματα. Δυστυχώς, είναι η φύση του θηρίου, και παρόλο που μπορεί να είναι απογοητευτικό να μην βλέπεις τίποτα μετά την αποσύνδεση του λαμπερού, νέου εξωτερικού σκληρού δίσκου σου, η λύση είναι πιθανό λίγα μόνο κλικ μακριά. 

Σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο επίλυσης ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου που δεν εμφανίζεται, θα ακολουθήσουμε τα κύρια βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε πριν επιστρέψετε τον δίσκο σας. Τα βήματα είναι ως επί το πλείστον τα ίδια για Windows και macOS, αλλά έχουμε καλύψει και τα δύο, ώστε να μην χαθείτε. 

Πριν φτάσουμε σε αυτό, ωστόσο, θέλουμε να συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους ενδέχεται να μην εμφανίζεται ο σκληρός δίσκος σας.

Γιατί δεν εμφανίζεται ο εξωτερικός σκληρός δίσκος σας

Εάν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος σας δεν εμφανίζεται, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν το πρόβλημα, όπως προβλήματα με τον υπολογιστή σας, σκληρό δίσκο που πέθανε κατά την άφιξη, καλώδιο σφάλματος και άλλα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν συνήθως λόγοι στο λειτουργικό σας σύστημα που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση ενός σκληρού δίσκου. 

Οι σκληροί δίσκοι συσχετίζονται με υπολογιστές που χρησιμοποιούν αυτό που είναι γνωστό ως συστήματα αρχείων, για τα οποία μπορείτε να μάθετε σχετικά με τον τρόπο μορφοποίησης ενός εξωτερικού οδηγού σκληρού δίσκου. Μερικές φορές, αυτά τα συστήματα, ή ακόμα και η δομή αρχείων, ξεφεύγουν από το είδος τους, με αποτέλεσμα το λειτουργικό σύστημα να μην αναγνωρίζει τη μονάδα δίσκου, η οποία μπορεί να είναι πιο περίπλοκη με τα προγράμματα οδήγησης. 

Ωστόσο, το πιο πιθανό πρόβλημα είναι ότι ο σκληρός δίσκος σας δεν είναι έτοιμος για χρήση με το λειτουργικό σας σύστημα. Μπορεί να γίνει ακατάστατο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να μπείτε στα κενά του λειτουργικού σας συστήματος και να διαμορφώσετε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο. Στην πραγματικότητα, έπρεπε να το κάνουμε αυτό όταν δοκιμάσαμε το Western Digital My Book σε macOS (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital My Book).

Πώς να επιλύσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζεται στα Windows

Τα Windows περιλαμβάνουν πολλά εργαλεία για τη διάγνωση ενός σκληρού δίσκου, αλλά, δυστυχώς, τους καθιστά δύσκολη την πρόσβαση. Θα ακολουθήσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν ο σκληρός σας δίσκος δεν εμφανίζεται στα Windows. 

Ελέγξτε την τροφοδοσία, το καλώδιο και τη θύρα

Πριν φτάσετε στα Windows, πρέπει να ελέγξετε την τροφοδοσία, το καλώδιο και τη θύρα. Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Οι περισσότεροι σκληροί δίσκοι, όπως το Seagate Backup Plus Portable, περιλαμβάνουν LED δραστηριότητας που σας ενημερώνει εάν η μονάδα λειτουργεί (διαβάστε την αναθεώρηση Seagate Backup Plus Portable).

Εάν ο εξωτερικός σας σκληρός δίσκος δεν διαθέτει LED δραστηριότητας, μπορείτε να αισθανθείτε τη μονάδα δίσκου για δονήσεις. Αν και λειτουργεί με έναν περιστρεφόμενο δίσκο, όπως το Toshiba Canvio Basics, δεν θα λειτουργεί με SSD, όπως το SanDisk Extreme Portable (διαβάστε την κριτική Toshiba Canvio Basics και την κριτική SanDisk Extreme Portable). 

Τώρα που γνωρίζετε ότι η μονάδα δίσκου λαμβάνει ισχύ, μπορείτε να μεταβείτε στο καλώδιο και στη θύρα. Είναι πιθανό το καλώδιο USB που χρησιμοποιείτε είναι σπασμένο, οπότε αντικαταστήστε ένα νέο καλώδιο και δοκιμάστε ξανά. Το ίδιο ισχύει και για τη θύρα USB που χρησιμοποιείτε. Μετακινήστε τη σύνδεση σε διαφορετικές θύρες ή υπολογιστές για να αντιμετωπίσετε προβλήματα. 

Κάνοντας αυτά τα πράγματα θα λύσετε τα περισσότερα ζητήματα. Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, κάτι πάει στραβά στο λειτουργικό σας σύστημα. 

Εκτελέστε Διαχείριση δίσκων

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη διαχείριση δίσκων. Αφού επιβεβαιώσετε ότι η θύρα, το καλώδιο και ο σκληρός δίσκος είναι καλά, συνδέστε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας και ενεργοποιήστε το μηχάνημα. Μόλις στα Windows, υπάρχουν μερικοί τρόποι πρόσβασης στη διαχείριση δίσκων, αλλά ο ευκολότερος είναι να πατήσετε το πλήκτρο Windows + X και να επιλέξετε «διαχείριση δίσκου» από τη λίστα.

βοηθητικό πρόγραμμα macos-disk

Εκεί, μπορείτε να δείτε τους σκληρούς δίσκους συνδεδεμένους στον υπολογιστή σας, τις χωρητικότητές τους, τον ελεύθερο χώρο, τα συστήματα αρχείων και τις καταστάσεις υγείας. Ακόμα κι αν ο σκληρός σας δίσκος δεν εμφανίζεται στον “υπολογιστή μου”, θα πρέπει να εμφανίζεται στη “Διαχείριση δίσκων”. Όπως αναφέρθηκε, πολλά προβλήματα με τους σκληρούς δίσκους που δεν εμφανίζονται καταλήγουν σε μη εκχωρημένο χώρο, που σημαίνει ότι ο σκληρός δίσκος δεν είναι έτοιμος για χρήση με το λειτουργικό σύστημα. 

Εάν δεν βλέπετε τον σκληρό σας δίσκο εκεί, κάτι δεν πάει καλά με το καλώδιο, τη θύρα ή την τροφοδοσία σας, οπότε πρέπει να προσπαθήσετε να επωφεληθείτε από την εγγύηση και να αντικαταστήσετε τον σκληρό σας δίσκο. Αν βλέπετε τον σκληρό σας δίσκο και δεν έχει εκχωρηθεί, θα πρέπει να δημιουργήσετε μερικά διαμερίσματα ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να μορφοποιήσετε τη μονάδα δίσκου.

Δημιουργήστε ένα διαμέρισμα ή μορφοποιήστε τη μονάδα δίσκου

Ο μη κατανεμημένος χώρος στον σκληρό δίσκο σημαίνει ότι ο χώρος αποθήκευσης στον σκληρό δίσκο δεν έχει μορφοποιηθεί με σύστημα αρχείων που μπορεί να διαβαστεί από το λειτουργικό σας σύστημα. Τα Windows θα αναγνωρίσουν ότι η μονάδα δίσκου υπάρχει, αλλά δεν θα την εμφανίσει στον “υπολογιστή μου” ή θα σας επιτρέψει να διαβάσετε ή να γράψετε δεδομένα. 

Για να το διορθώσετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα στη “διαχείριση δίσκων”. Στο παράθυρο στο κάτω μέρος του πίνακα “διαχείριση δίσκων”, βρείτε τον σκληρό σας δίσκο. Ένα τμήμα του χώρου αποθήκευσης θα πρέπει να εμφανίζεται με μαύρη γραμμή στην κορυφή, υποδεικνύοντας ότι είναι χώρος που δεν έχει εκχωρηθεί. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “νέο απλό τόμο”. 

Ο οδηγός διαμερισμάτων θα ξεκινήσει και, ως επί το πλείστον, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα βήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσθήκη ενός νέου διαμερίσματος θα διαμορφώσει τη μονάδα δίσκου, αφαιρώντας όλα τα δεδομένα σε αυτήν. Εάν, ωστόσο, ο σκληρός δίσκος σας δεν διαθέτει εκχωρημένο χώρο, είναι πιθανό να μην υπάρχουν δεδομένα για να ξεκινήσετε. 

Στην απίθανη περίπτωση που πήγατε στη “διαχείριση δίσκων” και διαπιστώσατε ότι ο εξωτερικός σας σκληρός δίσκος δεν διαθέτει μη εκχωρημένο χώρο, μια μορφή μπορεί να βοηθήσει. Είναι πιθανό να υπήρχαν σφάλματα κατά τη μορφοποίηση της μονάδας στο εργοστάσιο, καθιστώντας τον εξωτερικό σκληρό δίσκο απρόσιτο. Βρείτε τον σκληρό σας δίσκο στη διαχείριση δίσκων, κάντε κλικ στο τμήμα με μια μπλε γραμμή στην κορυφή και κάντε κλικ στο “μορφή”. 

Εάν είστε περίεργοι για τη διαδικασία μορφοποίησης, διαβάστε τον οδηγό που συνδέεται παραπάνω. 

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης

Εάν έχετε περάσει από οτιδήποτε άλλο και ο σκληρός σας δίσκος εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, θα μπορούσε απλώς να είναι ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες προγράμματος οδήγησης πατώντας το πλήκτρο Windows + S και πληκτρολογώντας “διαχείριση συσκευών”. Το κορυφαίο αποτέλεσμα θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο “συσκευή διαχείρισης”. 

windows-device-manager

Εκεί, μεταβείτε στη “μονάδα δίσκου” και αναπτύξτε το αναπτυσσόμενο μενού. Βρείτε τη μονάδα δίσκου που δεν εμφανίζεται και κάντε διπλό κλικ σε αυτήν. Θα εμφανιστεί ένα ξεχωριστό παράθυρο με πολλές καρτέλες. Μεταβείτε στην καρτέλα “πρόγραμμα οδήγησης” για να δείτε τις πληροφορίες του προγράμματος οδήγησης. 

Οι πληροφορίες του προγράμματος οδήγησης πιθανότατα θα είναι ξεπερασμένες, αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Τα Windows διαθέτουν τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης για τον εντοπισμό εξωτερικών σκληρών δίσκων, τα οποία σπάνια πρέπει να ενημερωθούν. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τη δική σας. Κάντε κλικ στο κουμπί “ενημέρωση προγράμματος οδήγησης” για να ξεκινήσετε. 

Θα σας παρουσιαστούν δύο επιλογές: αναζήτηση στο διαδίκτυο για το πρόγραμμα οδήγησης ή περιήγηση στον υπολογιστή σας για αυτό. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση αν θέλετε, αλλά είναι απίθανο να βρείτε κάτι. Είναι καλύτερη ιδέα να βρείτε το προϊόν σας στον ιστότοπο του κατασκευαστή και να δείτε εάν έχουν κυκλοφορήσει νέα προγράμματα οδήγησης.

Πώς να αποκτήσετε εξωτερικό HD για εμφάνιση στα Windows

  1. Ελέγξτε την τροφοδοσία, το καλώδιο και τη θύρα
  2. Εκτελέστε διαχείριση δίσκου
  3. Διαμορφώστε τη μονάδα δίσκου ή δημιουργήστε ένα διαμέρισμα
  4. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης

Πώς να επιλύσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζεται σε macOS

Όπως συμβαίνει συνήθως, το macOS ανταλλάσσει ισχύ για χρηστικότητα. Δεν έχετε σχεδόν τόσα εργαλεία για τη διάγνωση του δίσκου σας, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο σε macOS. 

Ελέγξτε την τροφοδοσία, το καλώδιο και τη θύρα

Όπως και με τα Windows, πρέπει να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων πριν ξεκινήσετε ακόμη και το Mac σας. Ελέγξτε την ισχύ της μονάδας, αναζητώντας την ένδειξη της μονάδας LED ή αισθάνεστε τον σκληρό δίσκο αφού την συνδέσετε. Εάν χρησιμοποιείτε μια μονάδα δίσκου με εξωτερική πηγή τροφοδοσίας, όπως το Western Digital My Book, δοκιμάστε διαφορετικά καταστήματα. 

Στη συνέχεια, προχωρήστε στο καλώδιο και στη θύρα USB. Ωστόσο, δοκιμάστε αυτά τα σημεία στην αλυσίδα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, αλλάξτε ένα καλώδιο USB χρησιμοποιώντας την ίδια θύρα και, στη συνέχεια, δοκιμάστε και τα δύο καλώδια με διαφορετική θύρα.

Αν και όλα αυτά μοιάζουν με κοινή λογική, τα περισσότερα ζητήματα προέρχονται από προβλήματα με το καλώδιο ή τη θύρα. Είναι σημαντικό να τα αντιμετωπίζετε συστηματικά χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό συνδυασμό για να περιορίσετε αυτό που θα μπορούσε να καταστρέψει την αλυσίδα.

Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου της Apple

Τώρα που γνωρίζετε ότι δεν είναι το καλώδιο, η μονάδα δίσκου ή η θύρα, ήρθε η ώρα να δείτε εάν η μονάδα αναγνωρίζεται από το macOS. Είναι πιθανό ο υπολογιστής σας να αναγνωρίζει τη μονάδα δίσκου, παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται. Μπορείτε να μάθετε εάν συμβαίνει αυτό χρησιμοποιώντας το “βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου” της Apple.

βοηθητικό πρόγραμμα macos-disk

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να το αναζητήσετε χρησιμοποιώντας το “spotlight”. Μόλις μπείτε στο “βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου”, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τους σκληρούς δίσκους σας, με τους εσωτερικούς και εξωτερικούς δίσκους να διαχωρίζονται. Κάντε κλικ στη μονάδα δίσκου που δεν εμφανίζεται και στην κορυφή, επιλέξτε “mount” για να εμφανιστεί στο “finder”. 

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την προσάρτηση ή η μονάδα δίσκου δεν θα εμφανιστεί, είναι πιθανό ότι το σύστημα αρχείων στο οποίο έχει διαμορφωθεί η μονάδα δίσκου προκαλεί προβλήματα στο macOS. Ορισμένοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι διαμορφώνονται σε NTFS, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο σύστημα αρχείων για Windows. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους χρήστες macOS.

Διαμορφώστε το Drive

Εάν η μονάδα δίσκου σας εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, μπορείτε να τη μορφοποιήσετε στο “βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου”. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου σας και χρησιμοποιήστε την καρτέλα “μορφή” στην κορυφή για να ανοίξετε το βοηθητικό πρόγραμμα. Για άλλη μια φορά, εάν έχετε κολλήσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παραπάνω οδηγό μας για εκτεταμένες οδηγίες.

macos-format-new-volume

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να μορφοποιήσετε τη μονάδα δίσκου σας. Όπως αναφέρθηκε, ενδέχεται να μορφοποιηθεί με το λανθασμένο σύστημα αρχείων, που σημαίνει ότι θα πρέπει να το μορφοποιήσετε στο APFS για να το χρησιμοποιήσετε με macOS 10.13 ή μεταγενέστερη έκδοση. Υπάρχουν παραλλαγές του προεπιλεγμένου συστήματος αρχείων της Apple, για τις οποίες μπορείτε να μάθετε εδώ. 

Τούτου λεχθέντος, ακόμη και αν η μονάδα δίσκου έχει μορφοποιηθεί με το σωστό σύστημα αρχείων, είναι πιθανό να υπάρχουν σφάλματα κατά τη μορφοποίησή του στο εργοστάσιο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλή ιδέα να τρέξετε μια μορφή ούτως ή άλλως. Λάβετε υπόψη ότι η μορφοποίηση θα διαγράψει τα πάντα στη μονάδα δίσκου, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι με το καλύτερο αντίγραφο ασφαλείας cloud για Mac.

Επαναφορά NVRAM

Τέλος, μπορείτε να επαναφέρετε τη μη πτητική μνήμη τυχαίας πρόσβασης ή το NVRAM. Οι υπολογιστές Mac χρησιμοποιούν μια μικρή ποσότητα μνήμης για την αποθήκευση ορισμένων ρυθμίσεων χρήστη στις οποίες μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένης της έντασης ήχου, της ζώνης ώρας, της ανάλυσης οθόνης και, το πιο σημαντικό, της εκκίνησης-επιλογής δίσκου. Με την επαναφορά του NVRAM θα ​​διαγραφούν αυτές οι ρυθμίσεις, με προεπιλογή σε ό, τι έχει αποσταλεί ο υπολογιστής. 

Τα αρχεία σας δεν θα επηρεαστούν, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε εκεί. Σκεφτείτε να επαναφέρετε το NVRAM ως έξαψη ελαττωματικών ρυθμίσεων από το σύστημά σας και να τα ξαναχτίσετε αυτόματα για εσάς. 

Είναι απλό να το κάνεις. Απενεργοποιήστε το Mac σας και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το ξανά. Αμέσως μετά την ενεργοποίηση, πατήστε ταυτόχρονα Option, Command, P και R για 20-30 δευτερόλεπτα. Το Mac σας θα φαίνεται να επανεκκινείται και μόλις ακούσετε το χτύπημα εκκίνησης, μπορείτε να αφήσετε τα πλήκτρα. Με αυτό, το NVRAM σας έχει γίνει επαναφορά.

Πώς να αποκτήσετε εξωτερικό HD για εμφάνιση σε Mac

  1. Ελέγξτε την τροφοδοσία, το καλώδιο και τη θύρα
  2. Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου
  3. Διαμορφώστε τη μονάδα δίσκου
  4. Επαναφορά NVRAM

Τελικές σκέψεις

Αυτά είναι τα κύρια βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να ακολουθήσετε εάν ο σκληρός σας δίσκος δεν εμφανίζεται. Εάν μετά από όλα τα βήματα εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο στο λειτουργικό σύστημα ή στο επίπεδο του σκληρού δίσκου. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν τη θέση, θα μπορούσατε να κάνετε μια νέα εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος ή να επωφεληθείτε από την εγγύηση του εξωτερικού σας σκληρού δίσκου.

Ευτυχώς, δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα πολύ συχνά, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε έναν δίσκο με υψηλή βαθμολογία στις εξωτερικές κριτικές σκληρού δίσκου. 

Επιλύθηκε το πρόβλημά σας; Ποια ήταν η λύση; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me