Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κοινωνικών μέσων το 2020

Για καλύτερα ή χειρότερα, η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από ενημερώσεις κατάστασης. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο περισσότερα δεδομένα συλλέγετε. Ενώ το Facebook μπορεί να έχει τις δικές του χρήσεις για αυτά τα δεδομένα, είναι πιθανό να έχει αξία και για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των κοινωνικών μέσων, έτσι ώστε τα δεδομένα σας να μην χαθούν ποτέ στη τυχαία σειρά.


Λίγα χρόνια πριν, υπήρχαν πολλά εργαλεία για τη διαχείριση αυτής της διαδικασίας. Τα εργαλεία όλα σε ένα όπως το Frostbox, το Backupify και το SocialSafe ήταν δημοφιλή, ικανά να διαχειριστούν πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας για Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest και άλλες υπηρεσίες. Υπήρχαν επίσης πολλά αυτόνομα εργαλεία.

Σχεδόν όλα έχουν κλείσει. Είναι δύσκολο να πούμε γιατί. Πολλοί άνθρωποι δεν ασχολούνται με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων κοινωνικών μέσων, ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες κοινωνικών μέσων σας επιτρέπουν τώρα να κάνετε απευθείας λήψη εφεδρικών αρχείων.

Θα καλύψουμε τα βήματα για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας αργότερα. Επειδή τα χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας μπορεί να είναι πόνο και, ακόμη και αν κατεβάσετε τα αρχεία κοινωνικών μέσων, θα πρέπει να τα ασφαλίσετε στο cloud, θα εξετάσουμε πρώτα τρία αγαπημένα του Cloudwards.net με δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο Facebook και στο Instagram: pCloud, Acronis True Image και IDrive.

Cloud Backup για κοινωνικά μέσα

Μόνο μια χούφτα αποθηκευτικού χώρου cloud και διαδικτυακών παρόχων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων και μόνο για Facebook και Twitter, αλλά η χρήση ενός από αυτά τα εργαλεία μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο. Εκτός από την παροχή πλεονεκτημάτων όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά, προσφέρουν συγχρονισμό και κοινή χρήση.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αποθήκευσης στο cloud και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο που είναι σημαντικό να κατανοήσετε. Όσον αφορά τα αντίγραφα ασφαλείας των κοινωνικών μέσων, ωστόσο, λειτουργούν λίγο πολύ με τον ίδιο τρόπο, αντιγράφοντας φωτογραφίες, βίντεο και, περιστασιακά, άλλες πληροφορίες.

Για μια πλήρη ματιά στους παρόχους και των δύο τύπων, έχουμε οδηγούς για τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης στο cloud και τους καλύτερους διαδικτυακούς παρόχους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων, οι παρακάτω υπηρεσίες είναι τα καλύτερα στοιχήματά σας.

IDrive: Facebook, Instagram

Το IDrive είναι μια από τις πιο ευέλικτες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο. Μία μεμονωμένη συνδρομή καλύπτει απεριόριστους υπολογιστές και το IDrive παρέχει εφεδρικά αντίγραφα smartphone, τα οποία περιλαμβάνουν λίγοι πάροχοι. Το αντίγραφο ασφαλείας των κοινωνικών μέσων για το Facebook και το Instagram είναι μόνο το κερασάκι.

IDrive.ScheduleBackup

Για Facebook και Instagram, το IDrive προστατεύει φωτογραφίες και βίντεο αποθηκεύοντας αντίγραφα στους διακομιστές cloud του. Προσωπικά άλμπουμ και πολυμέσα στα οποία έχετε επισημανθεί συμπεριλαμβάνονται στο αντίγραφο ασφαλείας, τα οποία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα, δεδομένου ότι δεν έχετε ετικέτα και δεν έχετε φίλους σημαίνει ότι θα χάσετε την πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο.

IDrive.InstagramBackup

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι αυτόματη και σταδιακή, επομένως προστίθενται μόνο πολυμέσα από την αντιγραφή του τελευταίου αντιγράφου ασφαλείας. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και εύρος ζώνης. Πρέπει να εκτελέσετε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό μπορεί να γίνει από τη διεπαφή ιστού IDrive ή από τη συσκευή σας Android ή iOS.

Οι προσιτές συνδρομές είναι ένας άλλος λόγος για να επιλέξετε το IDrive. Μπορείτε να λάβετε 2 TB αντιγράφων ασφαλείας για μόλις πάνω από 50 $ το μήνα ή 5 TB για μόλις πάνω από 75 $. Είτε θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος αποθήκευσης για το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων, του επιτραπέζιου υπολογιστή και του smartphone. Υπάρχει επίσης ένα δωρεάν πακέτο 5 GB.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως ο συγχρονισμός και η κοινή χρήση αρχείων, διαβάστε την κριτική IDrive.

Αληθινή εικόνα Acronis: Facebook, Instagram

Ενώ το IDrive φαίνεται υπέροχο σε χαρτί, μπορεί να είναι πολύ αργό. Το Rival Acronis True Image παρέχει ταχύτερα αντίγραφα ασφαλείας, χάρη σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για το Facebook και το Instagram και το κάνει πιο περιεκτικά από το IDrive.

TrueImage.BackupFacebook

Εκτός από τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο Facebook, το True Image διατηρεί μηνύματα, επαφές και επισημάνσεις “μου αρέσει”. Για το Instagram, αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες, ένα πλήθος επισημάνσεων “μου αρέσει”, ετικέτες και σχόλια για κάθε ανάρτηση.

TrueImage.FacebookWhatToBackup

Το True Image δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας και για τις δύο πλατφόρμες συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας των κοινωνικών μέσων σας με μη αυτόματο τρόπο όπως κάνετε με το IDrive. Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι σταδιακά, επομένως αντιγράφονται μόνο δεδομένα που δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί.

TrueImage.FacebookRecovery

Εάν το προφίλ σας στο Facebook ή το Instagram διαγραφεί, το Acronis True Image μπορεί ακόμη και να επαναφέρει το περιεχόμενο αντιγράφων ασφαλείας σε ένα νέο προφίλ.

Όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται σε κατάσταση ηρεμίας στο Acronis Backup Cloud χρησιμοποιώντας AES 256-bit. Για περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, υπάρχει μια επιλογή για ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Όπως σημειώνεται στην αναθεώρηση Acronis True Image, πρέπει να το ρυθμίσετε πριν ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το Facebook ή το Instagram από τον πίνακα ελέγχου Ιστού True Image ή το smartphone σας. Όπως το IDrive, το True Image συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων ηλεκτρονικών αντιγράφων ασφαλείας για κινητές συσκευές, με εφαρμογές Android και iOS που μπορούν να προστατεύσουν επαφές, φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα κειμένου.

Ο μόνος λόγος για να μην λάβετε υπόψη το True Image over IDrive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων είναι ότι το κόστος είναι υψηλότερο. Κοστίζει 50 $ ετησίως για 250 GB αντιγράφων ασφαλείας, περίπου στην ίδια τιμή με τα 2 TB αντιγράφων ασφαλείας του IDrive. Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα Acronis True Image, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία για 30 ημέρες προτού λάβετε μια απόφαση.

pCloud: Facebook, Instagram

Το pCloud είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που κατατάσσεται ως μία από τις καλύτερες διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις Dropbox, παρέχοντας παρόμοιες δυνατότητες και καλύτερη ασφάλεια, χάρη σε ένα πρόσθετο μηδενικής γνώσης κρυπτογράφησης που ονομάζεται pCloud Crypto. Ενώ ο συγχρονισμός αρχείων, η κοινή χρήση αρχείων και η εξοικονόμηση χώρου στο σκληρό δίσκο είναι τα μεγάλα οφέλη του pCloud, μπορεί επίσης να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των κοινωνικών μέσων.

Για να ρυθμίσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, συνδεθείτε στη διεπαφή ιστού pCloud και κάντε κλικ στο σύνδεσμο “αντίγραφα ασφαλείας”. Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που αναφέρονται εκεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, όχι μόνο για το Facebook και το Instagram, αλλά και το Google Drive, το Dropbox και το Microsoft OneDrive.

pCloud.BackupFacebookBackupInstagram

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μόνο για άλμπουμ Facebook και Instagram, αποθηκεύοντας φωτογραφίες και βίντεο. Το pCloud δεν ψάχνει ούτε για μέσα με ετικέτες.

pCloud.FacebookChooseAlbums

Ενώ περιορίζεται στις δυνατότητες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων, το pCloud παρέχει άφθονο χώρο για τις εικόνες σας. Μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό 10 GB, έναν λογαριασμό 500 GB για 5 $ το μήνα ή έναν λογαριασμό 2 TB για 8 $ το μήνα. Κατατάσσουμε το pCloud μεταξύ των καλύτερων δωρεάν υπηρεσιών αποθήκευσης cloud και πιστεύουμε ότι η συνδρομή 2 TB είναι μια από τις καλύτερες προσφορές στο cloud storage.

Αντίγραφο ασφαλείας Cloudsfer Social Media

Το Cloudsfer δεν είναι μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή αποθήκευσης στο διαδίκτυο, αλλά ένας μεσάζων που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ τους. Το Cloudsfer σάς επιτρέπει να εκτελείτε μη αυτόματες και προγραμματισμένες μεταφορές αρχείων. Δεν έχει τόσες επιλογές υπηρεσίας cloud όπως και άλλες καταχωρήσεις στην καλύτερη λίστα διαχείρισης cloud-to-cloud, αλλά τις ξεπερνά όταν πρόκειται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιλογές περιλαμβάνουν το Facebook, το Instagram, το Flickr και το 500px, ένα εργαλείο αποθήκευσης cloud για φωτογράφους που διαθέτει δυνατότητες κοινωνικών μέσων.

Cloudsfer.CloudServices

Δυστυχώς, το Cloudsfer μπορεί να μετακινήσει μόνο εικόνες και φωτογραφίες και δεν έχει επιλογή για περιεχόμενο με ετικέτες.

Cloudsfer.FacebookContent

Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα Cloudsfer. Δεν διατηρεί εκδόσεις αρχείων ή δεν παρέχει φίλτρα και μπορείτε να εκτελείτε μόνο μια μετεγκατάσταση κάθε φορά, αλλά αυτό πρέπει να είναι καλό για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων.

Με το πρόγραμμα Cloudsfer Personal, μπορείτε να εκτελέσετε τρεις μετεγκαταστάσεις ταυτόχρονα, αντί για αυτήν που επιτρέπει το δωρεάν πρόγραμμα. Είναι πολύ ακριβό για απλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, στα 75 σεντς gigabyte, με ελάχιστη χρέωση 8 GB.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας IFTTT Social Media

Ενώ τα εργαλεία που αναφέρονται μέχρι στιγμής λειτουργούν καλά για το Facebook και το Instagram, οι περισσότερες άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μένουν εκτός λειτουργίας. Επιπλέον, οι περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης στο διαδίκτυο δεν διαθέτουν εγγενείς λειτουργίες για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των υπηρεσιών κοινωνικών μέσων. Εάν οι υπηρεσίες επιλογής σας δεν εκπροσωπούνται, ένας τρόπος αντιμετώπισης είναι να χρησιμοποιήσετε το IFTTT για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων.

IFTTT.TwitterGoogleRecipes

Το IFTTT παρέχει ενσωματώσεις a la carte για εφαρμογές ιστού, πολλές από τις οποίες είναι υπηρεσίες cloud και κοινωνικών μέσων. Το όνομα σημαίνει «αν αυτό, τότε αυτό», περιγράφοντας την αιτία και το αποτέλεσμα της προσέγγισης στον αυτοματισμό. Με λίγα λόγια, μια ενέργεια εμφανίζεται σε μία υπηρεσία, όπως μια ετικέτα κοινωνικών μέσων και που έχει ως αποτέλεσμα μια ενέργεια ενεργοποίησης, όπως η αποθήκευση του στοιχείου με ετικέτα στο Google Drive.

Ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Το IFTTT διαθέτει αρκετές συνταγές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να επιλέξετε το δηλητήριό σας.

Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις δυνατότητες, αλλά εδώ είναι μερικές συνταγές που βρήκαμε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 • Twitter: προσθέστε αρχεία σε tweets στο Dropbox
 • Twitter: αποθήκευση tweet στα Έγγραφα Google
 • Tumblr: εφεδρικές αναρτήσεις στο Google Drive
 • Tumblr: εφεδρικές δημοσιεύσεις στο Evernote
 • Facebook: δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών στο Google Drive
 • Facebook: δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών στο Dropbox
 • Pinterest: εφεδρικές καρφίτσες στο Google Drive
 • Instagram: δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών στο Google Drive

Έχουμε ένα άρθρο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με IFTTT, αν και δεν επικεντρώνεται στα κοινωνικά μέσα.

Ο αντίπαλος της IFTTT Zapier διαθέτει επίσης αλγόριθμους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων. Προτείνουμε να εξερευνήσετε πρώτα το IFTTT, καθώς είναι δωρεάν και το Zapier δεν είναι. Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια για τη λήψη απόφασης, ακολουθεί ένα άρθρο που παρουσιάζει το IFTTT εναντίον του Zapier.

Μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων

Ενώ ο αυτοματισμός και το cloud λειτουργούν καλύτερα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν μη αυτόματες επιλογές για τη λήψη των δεδομένων σας. Αυτά μπορούν να αποθηκευτούν τοπικά, ή τοπικά και απομακρυσμένα, εάν θέλετε να ακολουθήσετε τον κανόνα αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας LinkedIn

Μπορείτε να εξαγάγετε ένα αρχείο .csv που περιέχει τα δεδομένα σύνδεσης απευθείας από το LinkedIn. Το αρχείο περιλαμβάνει όνομα, τίτλο, εταιρεία και διεύθυνση email. Δεν είναι τέλειο, αλλά τουλάχιστον θα διατηρήσει τις πληροφορίες του δικτύου σας, έτσι ώστε να μην χάσετε αυτές τις σημαντικές επαφές.

Για να εξαγάγετε τις συνδέσεις δικτύου σας από το LinkedIn:

 • Κάντε κλικ στο “το δίκτυό μου” στην κορυφή της αρχικής σελίδας σας
 • Κάντε κλικ στον “αριθμό συνδέσεων” στα αριστερά
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “διαχείριση συγχρονισμένων και εισαγόμενων επαφών” επάνω δεξιά
 • Κάντε κλικ στην επιλογή “εξαγωγή επαφών” κάτω από την κεφαλίδα “σύνθετη”

Το LinkedIn θα προετοιμάσει το αρχείο σας και θα σας στείλει email μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το email θα περιέχει έναν σύνδεσμο που σας επιτρέπει να κάνετε λήψη ενός αρχείου .zip που περιλαμβάνει τις συνδέσεις σας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Facebook

Το Facebook διευκολύνει την απόκτηση αντιγράφου των εφεδρικών δεδομένων σας. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος προς τα κάτω κοντά στην κορυφή του λογαριασμού σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο “τα στοιχεία σας στο Facebook” στα αριστερά.

Στα αριστερά των λέξεων, “κατεβάστε τις πληροφορίες σας”, κάντε κλικ στην επιλογή “προβολή”. Θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας με τις αναρτήσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα σχόλια, τις επισημάνσεις “μου αρέσει”, τους φίλους και σχεδόν όλα όσα έχετε κάνει ποτέ στο Facebook.

Facebook. Η πληροφορία σας Λήψη

Υπάρχει ακόμη και μια επιλογή για θέματα διαφήμισης που το Facebook έχει κρίνει σχετικό με εσάς και το ιστορικό τοποθεσίας σας, γεγονός που κάνει τον Mark Zuckerberg να φαίνεται σαν το μεγαλύτερο ερπυσμό στον κόσμο.

Επιλέξτε ποιες πληροφορίες θέλετε, εύρος ημερομηνιών, μορφή και ποιότητα μέσων. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας του Facebook, αν θέλετε (ρυθμίσεις > ασφάλεια & τοποθεσία > τοποθεσία).

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Twitter

Κατεβάστε το αρχείο Twitter μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και επιλέγοντας “ρυθμίσεις και απόρρητο”. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “τα δεδομένα σας στο Twitter” στο αριστερό μενού.

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας. Θα υπάρχει ένα κουμπί για “αίτημα δεδομένων Twitter”.

Twitter.RequestData

Κάντε κλικ σε αυτό και το Twitter θα προετοιμάσει το αρχείο σας, στέλνοντάς σας ένα email όταν είναι έτοιμο. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο .zip με το αρχείο Twitter.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Instagram

Όπως συμβαίνει με τα κοινωνικά μέσα, το Instagram παρέχει πλέον μια ενσωματωμένη δυνατότητα λήψης των δεδομένων σας για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτή η λειτουργία δεν περιορίζεται σε φωτογραφίες και βίντεο. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα αρχείο από τις αρχειοθετημένες ιστορίες, το προφίλ, τις επαφές, τις επισημάνσεις “μου αρέσει”, τα άμεσα μηνύματα, τις αναζητήσεις και πολλά άλλα πράγματα.

Για να κατεβάσετε τα δεδομένα σας, μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας και επιλέξτε το «απόρρητο» & σύνδεσμος ασφαλείας ». Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή “αίτημα λήψης” κάτω από την κεφαλίδα “λήψη δεδομένων”.

Instagram.RequestDownload

Εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και το Instagram θα σας ενημερώσει όταν το αρχείο λήψης είναι έτοιμο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 48 ώρες.

Τελικές σκέψεις

Το κλειδί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι να σκεφτόμαστε μπροστά. Αν και φαίνεται λογικό να υποθέσουμε ότι το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων σας θα είναι πάντα εκεί, οι φωτογραφίες διαγράφονται, οι φίλοι δεν γίνονται φιλικοί και συμβαίνουν ατυχήματα, ακόμη και σε εταιρικά κέντρα δεδομένων.

Το καλύτερο στοίχημα για τη διατήρηση των δεδομένων σας στο Facebook και στο Instagram είναι η χρήση του Acronis True Image, η οποία δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας συνεχώς και σταδιακά. Για μια φθηνότερη προσέγγιση, τόσο το IDrive όσο και το pCloud λειτουργούν καλά, όπως και η χρήση του IFTTT για κοινωνικά μέσα και υπηρεσίες αποθήκευσης που δεν υποστηρίζονται.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με το αντίγραφο ασφαλείας των κοινωνικών μέσων παρακάτω και ενημερώστε μας για τις στρατηγικές που χρησιμοποιείτε. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map