Καλύτερος χώρος αποθήκευσης για κρυπτογράφηση 2020

Μετά το σκάνδαλο της NSA, που εκτέθηκε από τον Edward Snowden, χρήστες σε όλο τον κόσμο άνοιξαν τα μάτια τους στη συμμετοχή των χάκερ και των κυβερνητικών υπηρεσιών. Ποιος παραβιάζει το απόρρητο των ατόμων, γι ‘αυτό οι πελάτες αποθήκευσης cloud απαιτούν τις πιο πρόσφατες και καλύτερες τεχνολογίες κρυπτογράφησης. 


Ως εκ τούτου, εμείς εδώ στο Cloudwards.net, παρουσιάζουμε τις πέντε καλύτερες υπηρεσίες κρυπτογράφησης cloud storage.

Ποιος θα πίστευε, μόλις πριν από δέκα χρόνια ότι κάθε e-mail, γραπτό μήνυμα, τηλεφωνική κλήση και σχεδόν οποιαδήποτε μορφή ψηφιακής επικοινωνίας θα ήταν υπό την προσοχή του θείου Σαμ; Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα σήμερα. Αλλά οι απειλές κατασκοπείας δεν προέρχονται μόνο από την NSA.

Οι χρήστες πρέπει επίσης να ανησυχούν για τους χάκερ, τους ISP και ακόμη και τους υπαλλήλους αποθήκευσης cloud που ενδεχομένως διαβάζουν τα προσωπικά ή επαγγελματικά τους δεδομένα. Για την προστασία από τους χάκερ και τους παραβιασμένους ISP, οι πελάτες αποθήκευσης cloud πρέπει να προστατεύουν τα δεδομένα κατά τη μεταφορά, με τα πιο πρόσφατα πρότυπα κρυπτογράφησης. Και μόλις τα δεδομένα αποθηκευτούν στο δίκτυο παρόχων, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι απλώς να κάθονται εκεί σε απλό κείμενο.

Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε παρόχους με την ισχυρότερη κρυπτογράφηση, ασφάλεια και σεβασμό στο απόρρητο. θα ρίξουμε μια ματιά στις πέντε καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για κρυπτογράφηση.

Καλύτερος χώρος αποθήκευσης για κρυπτογράφηση 2020

Γιατί η κρυπτογράφηση είναι σημαντική κατά τη χρήση του Cloud Storage

Για αρχάριους, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν ουσιαστικά δύο ανταγωνιστικά πρότυπα σχετικά με την κρυπτογράφηση. Το πρώτο κρυπτογραφεί δεδομένα κατά τη μεταφορά, για να προστατεύσει τα δεδομένα καθώς μεταφέρονται μέσω του δημόσιου Διαδικτύου. 

Στη συνέχεια, μόλις τα δεδομένα φτάσουν στο δίκτυο αποθήκευσης ενός παρόχου, αποκρυπτογραφούνται. Μετά από αυτό, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με έναν ακόμη αλγόριθμο κρυπτογράφησης για σκοπούς αποθήκευσης. Αυτός ο τύπος κρυπτογράφησης δεν είναι ο ισχυρότερος επειδή ένας υπάλληλος μπορεί να πάρει τα χέρια του στα δεδομένα σας εάν έχει το κλειδί κρυπτογράφησής του.

Ωστόσο, σίγουρα θα αποτρέψει έναν χάκερ ή έναν ISP να δει τι είδους δεδομένα μεταδίδετε. Ο δεύτερος τύπος κρυπτογράφησης είναι γνωστός ως τοπική κρυπτογράφηση. Με την τοπική κρυπτογράφηση, τα δεδομένα ενός πελάτη κρυπτογραφούνται πριν φύγει ποτέ από τον τοπικό υπολογιστή.

Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται στην ίδια μορφή με το ίδιο κλειδί, καθώς διασχίζει το δημόσιο Διαδίκτυο και όταν βρίσκεται σε διακομιστή αποθήκευσης. Αυτή η μορφή κρυπτογράφησης είναι η ισχυρότερη, αλλά έχει κάποιες αντισταθμίσεις. Το πραγματικό πλεονέκτημα που προσφέρεται εδώ είναι πρακτικά ειλικρινής ασφάλεια. Όχι μόνο είναι ασφαλές από χάκερ και ISP, αλλά και οι υπάλληλοι μιας υπηρεσίας αποθήκευσης είναι ανίκανοι να αποκρυπτογραφήσουν τοπικά κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Χωρίς το σωστό κλειδί κρυπτογράφησης, κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να δει τα δεδομένα σας. Ωστόσο, έχει μειονεκτήματα. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται αρκετός αριθμός CPU και πόρων μνήμης για την κρυπτογράφηση δεδομένων. Επιπλέον, το κρυπτογραφημένο αρχείο δεδομένων είναι συνήθως μεγαλύτερο από μια μη κρυπτογραφημένη έκδοση των ίδιων δεδομένων.

Αυτό δημιουργεί δραματικά γενικά ποσά, αυξάνοντας δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την επιτυχημένη μεταφόρτωση και λήψη αρχείων. Εάν χρησιμοποιείτε έναν νέο υπολογιστή, με πολλή ισχύ CPU και σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, αυτό το συγκεκριμένο μειονέκτημα πιθανότατα δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία.

Αντίθετα, εάν χρησιμοποιείτε μια μέτρια αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, ακόμη και μικρά αντίγραφα ασφαλείας αρχείων και μεταφορές μπορεί να διαρκέσουν έως και μία ώρα. Έτσι, η πραγματική ανταλλαγή είναι μεταξύ της αδιαπέραστης ασφάλειας και των γρήγορων ταχυτήτων μεταφοράς. Εάν ένας χρήστης εκμεταλλεύεται μόνο το cloud storage για δεδομένα που δεν είναι ευαίσθητα, είναι πολύ λογικό να πάει με έναν πάροχο που δεν προσφέρει ασφάλεια μηδενικής γνώσης.

Φανταστείτε έναν άπληστο χάκερ να αγωνίζεται για:

 • Προσωπικά στοιχεία λογαριασμού
 • Όνομα χρήστη
 • Κωδικοί πρόσβασης
 • Άλλες ευαίσθητες πληροφορίες

Μόνο για να διαπιστώσει ότι έχει συλλάβει το τελευταίο επεισόδιο Game of Thrones (ποιος νοιάζεται;). Από την άλλη πλευρά, φανταστείτε ότι πρέπει να στείλετε επαγγελματικά έγγραφα, προσωπικές οικογενειακές φωτογραφίες και εικόνες ή άλλο ευαίσθητο υλικό.

Θα θέλατε να διατρέξετε τον κίνδυνο να υποκλαπούν αυτά τα δεδομένα καθαρά λόγω ανυπομονησίας; Η γρήγορη και έξυπνη απάντηση εδώ είναι όχι. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που μόλις προχωρήσαμε, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις πέντε καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για κρυπτογράφηση.

1. Sync.com

Όπως ίσως μαντέψατε, το Sync.com είναι πάροχος μηδενικής γνώσης, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι υπάλληλοί τους δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα σας, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογράφησης των πελατών.

Επιπλέον, η υπηρεσία συνοδεύεται από δωρεάν λογαριασμό αποθήκευσης αξίας 5 GB και η πληρωμένη υπηρεσία ξεκινά από 4,08 $. Στην υπηρεσία περιλαμβάνεται μια αυτόματη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και ένα εύχρηστο εργαλείο εκδόσεων αρχείων. Αν θέλετε ισχυρή ασφάλεια και μια εύχρηστη υπηρεσία αποθήκευσης cloud, αυτό είναι επίσης γρήγορο και σε καλή τιμή – το Sync.com είναι η κορυφαία επιλογή μας.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το Sync.com

Το Sync.com είναι η πρώτη μας επιλογή για χρήστες που θέλουν ισχυρή κρυπτογράφηση, επειδή είναι μια εξαιρετική υπηρεσία. Δεδομένου ότι το Sync.com είναι Καναδά, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για εξαναγκασμό ή συμμετοχή από την NSA.

Ένας καναδικός ανταγωνιστής Dropbox, το Sync.com προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ιδιωτικής κρυπτογράφησης και έχει μια φανταστική στάση απέναντι στο απόρρητο.

Διαβάστε την κριτική

2. SpiderOak

Το παλιό παιδί στο μπλοκ, το SpiderOak εξακολουθεί να είναι η δύναμη του κρυπτογράφησης και της ιδιωτικής ζωής. Προσφέρει ένα αξιοπρεπές σύνολο χαρακτηριστικών και καλές ταχύτητες. Και είναι ένας πραγματικός πάροχος μηδενικής γνώσης χάρη στη διαχείριση κλειδιών κρυπτογράφησης χρήστη.

SpiderOak Online Backup and Sync

Ποια δεν είναι ποτέ ορατά από το SpiderOak και είναι αδύνατο να αποκρυπτογραφηθούν δεδομένα που έχουν κρυπτογραφηθεί σε έναν τοπικό υπολογιστή.

Όμως όχι μόνο οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας υπολογιστών, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν το ίδιο με tablet, smartphone και απεριόριστο αριθμό συσκευών. Τέλος, το SpiderOak διαθέτει δυνατότητες εκδόσεων αρχείων, για να ανακτήσει μια παλαιότερη έκδοση ενός αρχείου, εάν είχε διαγραφεί κατά λάθος ή αντικατασταθεί.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το SpiderOak

Το SpiderOak είναι η δεύτερη επιλογή μας για χρήστες που θέλουν ισχυρή κρυπτογράφηση. Και δεν είναι πολύ ακριβά, με τιμές που ξεκινούν από 7,00 $ το μήνα για 30 GB αποθηκευτικού χώρου.

Το μεγαλύτερο πακέτο προσφέρει 5 TB αποθηκευτικού χώρου για 25,00 $ ανά μήνα. Και οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεμονωμένα αρχεία και φακέλους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο. Το SpiderOak είναι περισσότερο μια εφεδρική υπηρεσία, παρά μια πραγματική επιλογή αποθήκευσης cloud, αλλά επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν και να μοιράζονται δεδομένα με άλλους.

Διαβάστε την κριτική

3. OpenDrive

Το OpenDrive διαθέτει πολλές εξαιρετικές επιλογές, όπως απεριόριστο συγχρονισμό συσκευών και προσαρμοσμένα πακέτα αποθήκευσης, αλλά πάσχει από δυσάρεστο σύνδρομο διεπαφής και ακόμη χειρότερη υποστήριξη πελατών. Το OpenDrive είναι η τρίτη επιλογή μας για χρήστες που θέλουν ισχυρή κρυπτογράφηση και, φυσικά, προσφέρουν ασφάλεια μηδενικής γνώσης μέσω ενός φακέλου “ασφαλή αρχεία”.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια με τη διαχείριση των δικαιωμάτων πρόσβασης χρήστη και ομάδας των χρηστών που έχουν προσθέσει σε έναν προσωπικό λογαριασμό. Η αρχική τιμή για την υπηρεσία τους είναι 9,95 $ το μήνα για το μεμονωμένο πρόγραμμα και μπορείτε να ελέγχετε κάθε πρόσθετο χρήστη.

Η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τους δημιουργεί σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας, όποτε αλλάζει κάτι και έχουν εξαιρετικές δυνατότητες συγχρονισμού και κοινής χρήσης. 

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το OpenDrive

Το OpenDrive διαθέτει μια εύχρηστη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Έχουν ακόμη και εφαρμογές για κινητά για iOS και Android.

Ακόμα καλύτερα, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το πακέτο αποθήκευσής τους και οι επιχειρηματικοί χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσαρμόσιμες λειτουργίες. Έχουν επίσης εφαρμογές σε Windows, Mac, Android και iOS.

Διαβάστε την κριτική

4. Tresorit

Επιζών μιας από τις ισχυρότερες απόπειρες πειρατείας (που χρηματοδοτείται από μόνη της), το Tresorit είναι μια υπηρεσία κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο τόσο για επιχειρήσεις όσο και για προσωπικούς χρήστες.

Tresorit - Εναλλακτικό Dropbox

Εκτός από την κορυφαία δοκιμασμένη και δοκιμασμένη ασφάλεια, η Tresorit προσφέρει δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία των δεδομένων. Η διαδικασία λειτουργεί καταργώντας την ανάγκη αποστολής αρχείων ως συνημμένων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία μπορούν να παραβιαστούν από τρίτους.

Το βασικό πρόγραμμα κοστίζει 12,50 $ το μήνα για έναν χρήστη και 100 GB χωρητικότητας αποθήκευσης, ενώ η έκδοση Business κοστίζει $ 20,00 ανά χρήστη ανά μήνα για ένα terabyte αποθήκευσης. Τόσο τα πακέτα χρηστών όσο και οι επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν δοκιμές.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το Tresorit

Η Tresorit κάνει τεράστια δουλειά προστατεύοντας τα δεδομένα των πελατών μέσω της χρήσης κρυπτογράφησης. Είναι μια πολύ πιο ασφαλής εναλλακτική λύση Dropbox.


Λογότυπο Tresorit

Δεδομένου ότι σε αντίθεση με το Dropbox ή το Google Drive, προσφέρει τοπική κρυπτογράφηση και πλήκτρα ελεγχόμενα από τον χρήστη – καθιστώντας το Tresorit ως πάροχο μηδενικής γνώσης. Έχουν πολλές διαφορετικές επιλογές υπηρεσιών που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν άτομα και επιχειρήσεις.

Διαβάστε την κριτική

5. Κουτί

Το Box είναι μια υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων με επίκεντρο την επιχείρηση και ανταγωνιστής Dropbox με αξιοπρεπείς δυνατότητες συνεργασίας. Έχει επίσης μια πολύ καλή υπηρεσία μεμονωμένου χρήστη. Το Box είναι μια καλή εναλλακτική λύση για μικρές επιχειρήσεις με τρεις ή περισσότερους υπαλλήλους, οι οποίοι διαφορετικά θα είχαν επιλέξει μόνο τρεις λογαριασμούς χρηστών με μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud σχεδιασμένη για προσωπική χρήση.

Το πακέτο εκκίνησης είναι μόνο 5,00 $ ανά χρήστη ανά μήνα και το πακέτο Business είναι 15,00 $ ανά χρήστη ανά μήνα. Τέλος, όχι μόνο επιτρέπουν στους πελάτες να διαχειρίζονται τα κλειδιά κρυπτογράφησης προσωπικά, αλλά το Box έχει επίσης προσαρμοσμένες υπηρεσίες για επιχειρήσεις.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μας αρέσει το κουτί

Το Box είναι η τελευταία μας επιλογή για παρόχους μηδενικής γνώσης. Η εταιρεία συμμορφώνεται επίσης με το HIPAA και πολλούς άλλους κανονισμούς, οπότε είστε έτοιμοι να πάτε και σε αυτό το τμήμα.

Αναθεώρηση πλαισίου

Εκτός από τη μηδενική γνώση, προσφέρουν επίσης ελέγχους ασφαλείας που βοηθούν έναν διαχειριστή να διαχειριστεί τα δικαιώματα πρόσβασης χρηστών και ομάδων.

Διαβάστε την κριτική

συμπέρασμα

Το σύγχρονο τοπίο του Διαδικτύου είναι τόσο επικίνδυνο αυτές τις μέρες που κάθε χρήστης θα πρέπει να επωφελείται από ισχυρές τεχνολογίες κρυπτογράφησης. Συνιστώ στους χρήστες να χρησιμοποιούν πάντα ένα VPN για σκοπούς κρυπτογράφησης όταν συνδέονται στο Διαδίκτυο, αλλά ο πάροχος υπηρεσιών cloud πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση κατά την προστασία των δεδομένων.

Από τις πέντε καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για κρυπτογράφηση, όλες είναι πάροχοι μηδενικής γνώσης και επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται τα κλειδιά κρυπτογράφησής τους. Αν και η τοπική κρυπτογράφηση εμποδίζει ελαφρώς την ταχύτητα των μεταφορτώσεων και των λήψεων, είναι απαραίτητο κακό για τους χρήστες που θέλουν να είναι 100% σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του στο cloud.

Τι πιστεύετε για την προστασία δεδομένων cloud μέσω κρυπτογράφησης; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map