Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών 2020

Αυτές τις μέρες, όλοι με smartphone είναι φωτογράφος. Δεν είναι δύσκολο να καταναλώσετε χώρο στο σκληρό δίσκο σας με στιγμιότυπα και selfies, ειδικά χρησιμοποιώντας μια κάμερα υψηλής megapixel. Η οργάνωση όλων αυτών των εικόνων μπορεί να είναι αρκετά πονοκέφαλος, γι ‘αυτό έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις καλύτερες επιλογές λογισμικού διαχείρισης φωτογραφιών που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη συλλογή σας σε τέλεια σειρά.

Εκτός από το ότι είναι όλα οργανωμένα, αυτά τα προγράμματα θα βοηθήσουν στην προστασία των φωτογραφιών σας από καταστροφή: οι σκληροί δίσκοι δεν είναι τα πιο αξιόπιστα κομμάτια υλικού. είναι απλώς θέμα χρόνου πριν η δική σας συντριβή και κάψει, ίσως να τραβήξετε τις εικόνες σας μαζί της.

Ενώ μπορεί να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης φωτογραφιών σε αυτήν την περίπτωση για να ανακτήσετε τις χαμένες φωτογραφίες σας, η καλύτερη προσέγγιση είναι να προετοιμαστείτε, αν και η χρήση ενός από τα καλύτερα ηλεκτρονικά αντίγραφα ασφαλείας για φωτογραφίες είναι επίσης ένα καλό στοίχημα.

Χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές διαχείρισης φωτογραφιών όπως αυτές που περιγράφουμε παρακάτω, μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες από τον υπολογιστή και τις συσκευές σας στο σύννεφο, βοηθώντας στην προστασία των αναμνήσεών σας σε περίπτωση κλοπής, απώλειας ή διαφθοράς. Εναλλακτικά, για όσους δεν διαθέτουν το cloud, μπορείτε να διατηρήσετε τις φωτογραφίες σας τοπικά χρησιμοποιώντας λογισμικό εκτός σύνδεσης, μια προσέγγιση που θα εξετάσουμε επίσης παρακάτω.

Το Flickr είναι η λύση επιλογής της εικόνας μας, αλλά υπάρχουν πολλές εξαιρετικές διαθέσιμες επιλογές. Προτού φτάσουμε σε αυτές τις επιλογές, ας μιλήσουμε περισσότερο για τα πλεονεκτήματα του λογισμικού διαχείρισης φωτογραφιών.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών

Το λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες σας βάσει ημερομηνιών, ετικετών (όπως “τρελά ξαδέρφια” ή “διακοπές”) και τις προσωπικές σας αξιολογήσεις για να βρείτε πιο εύκολα σχετικές εικόνες. Οι διαχειριστές φωτογραφιών μπορούν επίσης να εμπλουτίσουν τις φωτογραφίες σας με μεταδεδομένα: ημερομηνία και ώρα λήψης, διαστάσεις και δεδομένα EXIF ​​(μάρκα κάμερας, μοντέλο, ISO, τιμή διαφράγματος, φλας, η λίστα συνεχίζεται).

Οι περισσότεροι διαχειριστές θα παρέχουν τουλάχιστον βασικές δυνατότητες επεξεργασίας, ενώ ορισμένοι θα σας επιτρέψουν ακόμη και να χειριστείτε εικόνες στο περιεχόμενο της καρδιάς σας. Ίσως καταφέρατε να καταγράφετε καλύτερα τις φωτογραφίες σας, αλλά υπάρχει πάντα κάτι να κάνετε στη δημοσίευση. Η προσαρμογή της έκθεσης, του τόνου, της ευκρίνειας, των φίλτρων περικοπής και χρώματος είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου επεξεργασίας.

Ορισμένες επιλογές θα εισαγάγουν όλες τις φωτογραφίες σας σε μία μεμονωμένη βιβλιοθήκη που καθιστά πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τη συλλογή σας. Οι φάκελοι και τα άλμπουμ θα είναι διαθέσιμα με λίγα μόνο κλικ και μπορείτε ακόμη και να περάσετε το χρόνο βλέποντας τις φωτογραφίες σας με χρονολογική σειρά. Θα σας βοηθήσει ακόμη και να απαλλαγείτε από διπλότυπα που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να συγχρονίσουν φωτογραφίες σε όλες τις συσκευές σας.

Άλλες υπηρεσίες θα σας επιτρέψουν να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας στο cloud και στη συνέχεια να ταξινομήσετε σε κατάλληλα άλμπουμ, γκαλερί ή ομάδες. Θα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βασικούς συντάκτες για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες εν κινήσει χωρίς να χρησιμοποιήσετε ειδικό λογισμικό όπως το Photoshop ή το PaintShop Pro, αλλά εάν το χρειάζεστε, ορισμένες υπηρεσίες προσφέρουν εκπτώσεις σε τέτοιο λογισμικό. Μπορείτε επίσης να προβάλετε προηγμένα στατιστικά στοιχεία για τις φωτογραφίες σας.

Cloud Photo Management VS Τοπική διαχείριση φωτογραφιών

Το λογισμικό που χρησιμοποιεί το cloud σάς δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε τις φωτογραφίες σας οπουδήποτε και οποτεδήποτε αρκεί να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Τέτοιες υπηρεσίες μπορεί να σας προσφέρουν πρόσβαση σε μια ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που θα σας δώσει σχόλια και θα σας αρέσουν οι φωτογραφίες σας, βοηθώντας σας έτσι να γίνετε καλύτερος φωτογράφος.

Επίσης, υπάρχει η επιλογή σύνδεσης με εταιρείες εκτύπωσης και λήψη των εκτυπώσεών σας. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε την εργασία σας, καθώς το διαδικτυακό λογισμικό συνδέεται εύκολα σε αγορές όπως το Amazon, το Ingram και το Blurb Bookstore.

Επιπλέον, η χρήση του cloud θα παρέχει χώρο αναπνοής για τον σκληρό σας δίσκο, καθώς οι φωτογραφίες σας δεν θα καταλαμβάνουν χώρο. Μπορείτε να αποκτήσετε απεριόριστο, εκατοντάδες gigabyte ή ακόμη και ένα terabyte αποθηκευτικού χώρου σε μια φτηνή τιμή.

Η διαχείριση φωτογραφιών με βάση το cloud διευκολύνει επίσης την κοινή χρήση του περιεχομένου σας με συγκεκριμένα άτομα, ομάδες, μέσω κοινωνικών μέσων και προσκαλεί άλλους να μοιραστούν μαζί σας.

Οι διαδικτυακοί πάροχοι διαθέτουν εφαρμογές για κινητές συσκευές που σας επιτρέπουν να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενό σας, να ανεβάσετε νέες φωτογραφίες και να το προβάλετε σε άλλους χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας. Μεταξύ των υπηρεσιών αποθήκευσης cloud, αυτές που ξεχωρίζουν για τις φωτογραφίες είναι, φυσικά, οι Φωτογραφίες Google και οι Amazon Prime Photos. Και οι δύο υπηρεσίες είναι επεκτάσεις της υπηρεσίας αποθήκευσης cloud, δηλαδή το Google Drive και το Amazon Drive.

Οι υπηρεσίες που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στις φωτογραφίες, περιλαμβάνουν το Flickr, που δημιουργήθηκε το 2004 και τώρα ανήκει στο SmugMug, 500px, ένα μέρος για επαγγελματίες και ενθουσιώδεις για να δείξουν τη δουλειά τους, το SmugMug, μια υπηρεσία που παρέχει έναν αποκλειστικό ιστότοπο για τους χρήστες να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στο και Apple iCloud Photo Library που διατηρεί αυτόματα κάθε φωτογραφία και βίντεο που τραβάτε στο iCloud.

Διαχείριση φωτογραφιών εκτός σύνδεσης: Οφέλη

Με τη διαχείριση φωτογραφιών εκτός σύνδεσης, έχετε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας, που σημαίνει γενικά ταχύτερη πρόσβαση αργότερα. Τέτοιες λύσεις συνήθως συνοδεύονται από πολύ πιο ισχυρές επιλογές επεξεργασίας. Ωστόσο, η κοινή χρήση είναι πιο αργή, καθώς θα πρέπει πρώτα να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας ή να τις εξαγάγετε σε άλλη συσκευή. Επίσης, η ευρετηρίαση τεράστιων βιβλιοθηκών φωτογραφιών μπορεί να διαρκέσει λίγο, καθώς και το αρχείο ευρετηρίασης που παίρνει το χώρο στη μονάδα δίσκου σας.

Οι εφαρμογές εκτός σύνδεσης διαφέρουν επίσης σε ποια λειτουργικά συστήματα είναι διαθέσιμα, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε περισσότερο σε Windows ή MacOS.

Σήμερα, έχουμε πολλές διαφορετικές εφαρμογές για να διαλέξετε, αλλά μερικές από αυτές υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Οι βετεράνοι της βιομηχανίας ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90.

Μεταξύ αυτών, μια από τις πιο δημοφιλείς και διαρκείς εφαρμογές για προβολή και οργάνωση φωτογραφιών είναι το ACDSee. Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε το 1994. Σήμερα, έχουμε την έκδοση 20 ACDSee, μαζί με πολλές άλλες παραλλαγές. Το MAGIX προέρχεται από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Ξεκίνησε το 1993 και σήμερα, προσφέρει το πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών MAGIX ως εργαλείο για την οργάνωση των φωτογραφιών σας.

Το Adobe ξεκίνησε με το Adobe Photoshop και το Adobe Lightroom, ενώ δεν είναι διοργανωτής, η Adobe θα κυκλοφορούσε το άλμπουμ του Adobe Photoshop, στη συνέχεια θα το σταματούσε, τελικά θα εγκατασταθεί στο Adobe Photoshop Elements και το Adobe Bridge ως εφαρμογές οργάνωσης φωτογραφιών του.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, το 1996, το IrfanView κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και είναι δωρεάν για μη εμπορική χρήση. Το Daminion ξεκίνησε το 1999 και παλαιότερα ονομαζόταν picaJet.com. Προσφέρει ένα σύστημα διαχείρισης φωτογραφιών πολλαπλών χρηστών με το ίδιο όνομα, κάτι που δεν είναι τόσο κοινό στις αυτόνομες εφαρμογές φωτογραφιών. Παρέχει επίσης μια αυτόνομη εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών που ονομάζεται picaJet.

Το XnView δεν είναι νέο στο μπλοκ, που κυκλοφόρησε το 2008. Σήμερα, υπάρχει μια βελτιωμένη έκδοση που ονομάζεται XnView MP, η οποία λειτουργεί επίσης σε Linux, καθώς και σε Windows και Mac.

Το Team Linux έχει τον οργανωτή εικόνων Shotwell που μπήκε στη σκηνή φωτογραφιών το 2010 και έγινε το τυπικό εργαλείο εικόνας για πολλές διανομές Linux. Στο στρατόπεδο MacOS, υπάρχει η εγγενής εφαρμογή Apple Photos που αντικατέστησε τις εφαρμογές iPhoto και Aperture.

Τα Windows διαθέτουν Phototheca που προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών, το Zoner Photo Studio από την τσεχική εταιρεία Zoner Software και το FastStone, πρόγραμμα προβολής εικόνων και διοργανωτή που είναι δωρεάν για προσωπική και εκπαιδευτική χρήση.

Μια νέα προσθήκη σε αυτό το ρόστερ εκτός σύνδεσης είναι το Mylio, που κυκλοφόρησε το 2014. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις ισχυρές δυνατότητες επεξεργασίας και οργάνωσης του αργότερα στο άρθρο.

Ενώ το λογισμικό εκτός σύνδεσης κάνει μια εξαιρετική επιλογή, εξακολουθούμε να προτιμούμε τις διαδικτυακές εφαρμογές και θα αγγίξουμε περισσότερα σχετικά με αυτές τις επιλογές στο υπόλοιπο άρθρο. Πριν ξεκινήσουμε με τη λίστα, ας ρίξουμε μια ματιά σε ποια κριτήρια χρησιμοποιήσαμε για να αξιολογήσουμε το λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών.

Τι κάνει το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών

Συγκρίναμε σχέδια τιμολόγησης και δυνατότητες που προσφέρουν σε όλο το φάσμα υπηρεσιών διαδικτυακών φωτογραφιών. Τα περισσότερα εργαλεία διαχείρισης φωτογραφιών προσφέρουν ένα δωρεάν πρόγραμμα ή τουλάχιστον μια δοκιμαστική περίοδο. Διαφέρουν επίσης ως προς τον αριθμό των προγραμμάτων πληρωμής που προσφέρουν, όσο μεγαλύτερη είναι η ευελιξία των τιμών, τόσο το καλύτερο. Μερικά μόνο ένα ζευγάρι, ενώ άλλοι προσφέρουν έως και 13 σχέδια για να διαλέξετε.

Από αυτό, έχουμε λάβει την αξία, όπως σε ό, τι παίρνετε για τα χρήματά σας, ως το πιο σημαντικό κριτήριό μας.

Η μεταφόρτωση είναι αρκετά απλή, ανεξάρτητα από την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. Ορισμένοι καθιστούν ολόκληρο τον ιστότοπό τους μια περιοχή όπου μπορείτε να κάνετε μεταφορά και απόθεση γρήγορα, ενώ άλλοι απαιτούν να αποκτήσετε πρόσβαση στο κουμπί μεταφόρτωσης, το οποίο, με τη σειρά του, σας δίνει μια περιοχή όπου μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε ή να επιλέξετε αρχεία.

Αφού επιλέξετε τις φωτογραφίες σας, ορισμένες υπηρεσίες θα σας δώσουν πρόσθετες επιλογές, όπως αλλαγή των ονομάτων τους, προσθήκη ατόμων, καθορισμός σε ποια άλμπουμ πηγαίνουν, προσθήκη ετικετών, ενώ άλλοι απλώς θα ανεβάσουν τη φωτογραφία σας και θα σας αφήσουν να προσαρμόσετε χειροκίνητα ό, τι χρειάζεστε προς την. Μπορείτε να μαντέψετε τι κάνει μια καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Ένα πλεονέκτημα του διαδικτυακού λογισμικού είναι ότι είναι διαθέσιμο σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, οι εφαρμογές τους για κινητά δεν δημιουργούνται ίσες. Έχουμε μια καλύτερη εμπειρία χρήστη από κάποιους από άλλους από αυτούς και αυτό ήταν το πιο εμφανές στο ίδιο το σχέδιο και όταν τα χρησιμοποιήσαμε για να ανεβάσουμε φωτογραφίες.

Οι συντάκτες έρχονται επίσης σε όλες τις μορφές και μεγέθη. Ορισμένα έχουν απλώς βασικές επιλογές, όπως φίλτρα χρώματος και ισορροπία, άλλα είναι πιο προηγμένα και μας υποδέχτηκαν με μια ποικιλία επιλογών, ενώ άλλοι απλώς δεν λειτούργησαν όπως περιμέναμε.

Φυσικά, οι φωτογραφίες θα ήταν απλά γυμνά κομμάτια δεδομένων εάν κανείς δεν τις κοιτάζει πραγματικά. Η κοινή χρήση είναι φροντίδα και ρίξαμε μια ματιά στο πόσο εύκολο είναι να διαδώσουμε την αγάπη και συγκρίναμε τις επιλογές κοινής χρήσης που προσφέρουν.

Όσο περισσότερο προσφέρουν, τόσο πιο ευχαριστημένοι είμαστε.

Το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών: Flickr

Το Flickr προσφέρει έναν εντυπωσιακό χώρο αποθήκευσης 1 TB με το δωρεάν πακέτο του. Το μέγεθος του χώρου δεν αυξάνεται με τα προγράμματα επί πληρωμή, κάτι που είναι περίεργο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το χώρο που έχετε, θα πρέπει να είναι αρκετό για να σας κρατήσει ευτυχισμένους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Flickr είναι επίσης μια τιμητική αναφορά στο άρθρο μας για την καλύτερη αποθήκευση φωτογραφιών.

Αυτό που προσφέρει το μηνιαίο πρόγραμμα, με 5,99 $ το μήνα, είναι η χρήση ενός αυτόματου μεταφορτωτή για επιτραπέζιους υπολογιστές, περιήγηση και κοινή χρήση χωρίς διαφημίσεις και σύνθετα στατιστικά στις φωτογραφίες σας. Επιπλέον, το ετήσιο πρόγραμμα προσφέρει εκπτώσεις σε προϊόντα Adobe για 49,99 $ ετησίως.

Η μεταφόρτωση είναι εύκολη: απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο μεταφόρτωσης και μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τις φωτογραφίες σας ή να τις επιλέξετε από το σύστημα αρχείων του υπολογιστή σας. Πριν ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες ή άτομα, καθώς και να τις προσθέσετε σε ομάδες ή άλμπουμ.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε ρυθμίσεις απορρήτου (φίλοι, οικογένεια, κ.λπ.) και φίλτρα περιεχομένου. Τέτοιες δυνατότητες ελέγχου περιεχομένου είναι πάντα μια ωραία πινελιά.

Μόλις οι φωτογραφίες σας είναι online, μπορείτε να τις ελέγξετε στη φωτογραφική σας ροή, έναν σελιδοποιημένο κατάλογο των φωτογραφιών σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να δείτε το ρολό της κάμεράς σας, το οποίο εμφανίζει το ιστορικό χρονοδιαγράμματος των μεταφορτώσεών σας. Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι «γκαλερί». Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη συλλογή των φωτογραφιών σας για να βλέπουν οι χρήστες.

Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής φωτογραφιών Flickr είναι εύχρηστος και προσφέρει πολλές επιλογές. Υπάρχουν οι τυπικές ρυθμίσεις καλλιέργειας, φίλτρου και χρωμάτων, καθώς και θαμπάδα, πινέλο και πλαίσια. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη φωτογραφία σας ως αντίγραφο εάν δεν θέλετε να αλλοιώσετε το πρωτότυπο με τα εκκεντρικά φίλτρα και πινέλα.

Μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες Flickr σε Facebook, Tumblr, Twitter και Pinterest. Εναλλακτικά, μπορείτε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο, να τον στείλετε μέσω email ή ακόμη και να τον ενσωματώσετε στον δικό σας ιστότοπο. Το Flickr σάς επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε όλες τις φωτογραφίες σας κοινοποιώντας τη φωτογραφική σας ροή.

Η εμπειρία μας με το Flickr

Ο Flickr σας υποδέχεται με μια ενδιαφέρουσα βιτρίνα έργων από όλο τον κόσμο. Ο σχεδιασμός φαίνεται λίγο χρονολογημένος, αλλά η διεπαφή είναι πλούσια με επιλογές. Το μενού “εσείς” είναι εύκολο να εντοπιστεί και σας δίνει πολλές επιλογές που σας επιτρέπουν να κάνετε προεπισκόπηση της εργασίας σας.

Δεν μπορείτε απλά να κάνετε μεταφορά και απόθεση για να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας, καθώς ο ιστότοπος δεν είναι μόνο καθαρός χώρος αποθήκευσης, θα πρέπει να επενδύσετε ένα κλικ στο εικονίδιο σύννεφο και, στη συνέχεια, μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε φωτογραφίες ή να τις επιλέξετε ανάμεσα στα αρχεία σας.

Το επόμενο βήμα μετά από αυτό, σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τα μεταδεδομένα και το απόρρητο των φωτογραφιών σας. Θεωρούμε ότι είναι μια καλύτερη προσέγγιση από το να το κάνουμε αργότερα. Εδώ, μπορείτε εύκολα να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες κατά ημερομηνία λήψης και να τις προσθέσετε σε ένα άλμπουμ ή ομάδα. Όταν περιμένετε το Flickr να ολοκληρώσει τη δουλειά του, σας υποδέχεται με μηνύματα όπως “κρατήστε εκεί, τίγρη” και “ναι!” που είναι αναζωογονητικό, αλλά δεν είναι κατάλληλο για όλους.

flickr-φωτοστατική ροή

Το Photostream εμφανίζει όλες τις φωτογραφίες σας, αλλά αν το είδος έχει οριστεί σε “ημερομηνία λήψης” αντί για “ημερομηνία μεταφόρτωσης”, ενδέχεται να μην βλέπετε φωτογραφίες που μόλις ανεβάσατε οπουδήποτε. Το ρολό κάμερας (έπρεπε να ξαναφορτώσουμε για να λειτουργήσει) είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Σας επιτρέπει να μετακινηθείτε γρήγορα στα χρόνια (και τους μήνες), ενώ η μαγική του προβολή σάς επιτρέπει να βλέπετε τις φωτογραφίες σας σε κατηγορίες, για παράδειγμα, πουλιά, αρχιτεκτονική κ.λπ..

Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε περισσότερες από μία φωτογραφίες, το Flickr το καθιστά εύκολο, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “οργανωμένη δέσμη”. Μας αρέσει πώς μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το drag-and-drop για να επιλέξετε ποιες φωτογραφίες θέλετε να επεξεργαστείτε και, αφού τελειώσετε, μπορείτε να τις προσθέσετε σε άλμπουμ ή ομάδες.

Περαιτέρω επιβεβαίωση ότι ο Flickr είναι ο βασιλιάς της οργάνωσης έρχεται με τη μορφή συλλογών. Οι συλλογές βοηθούν στην οργάνωση των άλμπουμ σας και μπορούν ακόμη και να περιέχουν άλλες συλλογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε μια συλλογή από όλα τα ταξίδια σκι που έχετε λάβει ή φεστιβάλ που έχετε επισκεφτεί.

Οι εφαρμογές Flickr για κινητά είναι διαθέσιμες για Android και iOS. Το εικονίδιο της κάμερας βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και έχει το ίδιο χρώμα με τα άλλα, οπότε δεν είναι πολύ προφανές. Όταν το πατήσετε, βλέπετε τη διεπαφή που σας επιτρέπει να τραβήξετε μια φωτογραφία, η οποία μπορεί να είναι λίγο συγκεχυμένη εάν θέλετε να ανεβάσετε μια υπάρχουσα φωτογραφία. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο της γκαλερί κάτω αριστερά και, στη συνέχεια, να επιλέξετε από τις γκαλερί σας.

Το Flickr προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης, ενώ παρέχει επίσης καλές οργανωτικές δυνατότητες και επιλογές για την επεξεργασία των εικόνων σας. Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε μια ευχάριστη εμπειρία χρήστη. Για αυτούς τους λόγους, κάναμε το Flickr την κορυφαία επιλογή μας ως το καλύτερο λογισμικό για τη διαχείριση φωτογραφιών.

500 εικονοστοιχεία

Το 500px στοχεύει παθιασμένους ημι-επαγγελματίες και επαγγελματίες, και αυτό δεν είναι η ιδανική επιλογή για ερασιτέχνες χρήστες. Προσφέρει άμεσες συνδέσεις μεταξύ φωτογράφων και πελατών μέσω της δυνατότητας αγοράς.

Για δωρεάν χρήστες, υπάρχει όριο επτά μεταφορτώσεων φωτογραφιών την εβδομάδα. Το «καταπληκτικό» πρόγραμμα παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης με μόνο 2,99 $ το μήνα. Το πρόγραμμα Pro είναι ελαφρώς πιο ακριβό στα 3,99 $, αλλά σας δίνει λίστες προτεραιότητας στον κατάλογο 500 εικονοστοιχείων, τη δυνατότητα προβολής εργαστηρίων (μαθήματα που μπορούν να αγοράσουν άλλοι) και περαιτέρω προσαρμογή του προφίλ σας.

Το πρόγραμμα Pro + σάς προσφέρει έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για 15,99 $ το μήνα. Θα λάβετε αυτές τις τιμές εάν πληρώνετε μια ετήσια συνδρομή. είναι λίγο περισσότερο αν πηγαίνετε κάθε μήνα.

Η μεταφόρτωση φωτογραφιών είναι εύκολη και παρόμοια με άλλο λογισμικό, αν και δεν μπορείτε να ανεβάσετε ολόκληρους φακέλους ταυτόχρονα. Κατά τη μεταφόρτωση, μπορείτε να προσθέσετε μεταδεδομένα για να κάνετε τις φωτογραφίες σας πιο ορατές σε άλλους.

Οι προτεινόμενες ετικέτες προστίθενται αυτόματα, κάτι που σας βοηθά να αποφύγετε τέτοια κουραστική εργασία. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τίτλο στη φωτογραφία σας, να προσθέσετε μια περιγραφή και να την τοποθετήσετε σε μια κατηγορία. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μπορείτε να προσθέσετε τις φωτογραφίες σας στην αγορά για να κερδίσετε λίγη ζύμη.

Η διεπαφή 500px αισθάνεται λίγο χρονολογημένη και θα μπορούσε να είναι πιο ευχάριστη για τα μάτια. Επιπλέον, υπάρχει επεξεργασία μεταδεδομένων, αλλά δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε την ίδια τη φωτογραφία. Η διεπαφή εφαρμογών για κινητά είναι πιο μοντέρνα και συγκρίσιμη σε ποιότητα με άλλο λογισμικό. Μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter, το Google+ ή να ενσωματώσετε απευθείας στο html.

Η εμπειρία μας με 500 εικονοστοιχεία

Μόλις φτάσετε στο 500px.com, μπορεί να δείτε ένα ενοχλητικό banner μαζί με επιλεγμένες φωτογραφίες, αλλά ευτυχώς υπάρχει ένα μικρό “x” που θα σας βοηθήσει να το ξεφορτωθείτε.

Αν θέλετε να δείτε τις φωτογραφίες σας, θα πρέπει να πατήσετε τον σύνδεσμο κάτω από το avatar σας, κάτι που δεν είναι τόσο προφανές όσο θα περίμενε κανείς να έχει ρυθμίσεις λογαριασμού και προφίλ εκεί. Θα ήταν καλύτερα αν αυτές οι επιλογές ήταν ξεχωριστές και η πρόσβαση στις φωτογραφίες σας ήταν πιο εμφανής. Τα εικονίδια είναι μικρά και αυτό δεν βοηθάει.

Η διεπαφή χρειάζεται επειγόντως μια ενημέρωση.

Υπάρχουν πολλές επιλογές κατά τη μεταφόρτωση που εξυπηρετούν άτομα που θέλουν να πουλήσουν τις φωτογραφίες τους: αγορά, υδατογράφημα και άδεια. Εάν εισαγάγετε όλα τα άλλα δεδομένα, θα σας βοηθήσει να προωθήσετε τη φωτογραφία σας, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη λήψη σχολίων και τελικά τις πωλήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες σε μια συλλογή, η οποία σε 500 εικονοστοιχεία μοιάζει με άλμπουμ, εκτός από το ότι μπορείτε να την γεμίσετε με φωτογραφίες από άλλα άτομα.

500 εικονοστοιχεία-όλες-φωτογραφίες

Τα ερωτήματα σάς επιτρέπουν να συμμετάσχετε σε έναν διαγωνισμό με συγκεκριμένο θέμα: ασπρόμαυρο, σπορ, μόδα και φθινόπωρο κ.λπ. Τα βραβεία περιλαμβάνουν χρήματα (από 250 $ έως 2000 $ μετρητά), άδεια φωτογραφίας και εργαλεία φωτογραφίας.

Όπου το 500px πραγματικά λάμπει είναι η κοινότητα και οι ομάδες είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό. Συμμετέχοντας σε ομάδες, συμμετέχετε σε μια ομοσπονδιακή λέσχη που θα σας δώσει σχόλια και εποικοδομητική κριτική (ελπίζετε). Θα μπορείτε επίσης να κάνετε προεπισκόπηση της εργασίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες (σκεφτείτε τοπία, πορτραίτο, μεγάλη έκθεση κ.λπ.).

Οι εφαρμογές για κινητά 500px είναι διαθέσιμες για Android και iOS. Η εφαρμογή Android λειτουργεί σαν γοητεία, αλλά το πιο εμφανές κουμπί, μια μπλε-άσπρη κάμερα, δίνει την εντύπωση ότι μπορείτε να τραβήξετε μόνο μια λήψη και να την ανεβάσετε, ενώ στην πραγματικότητα, η μεταφόρτωση από την επιλογή της γκαλερί σας είναι εκεί, καθώς Καλά. Ο διαχωρισμός των δύο θα επέτρεπε την ταχύτερη πρόσβαση.

Το 500px απευθύνεται σε επαγγελματίες και ενθουσιώδεις φωτογράφους. Ως εκ τούτου, το δωρεάν πρόγραμμα είναι περιορισμένο και δεν υπάρχει επεξεργασία εικόνας (οι επαγγελματίες δεν επεξεργάζονται στο διαδίκτυο). Ωστόσο, εάν βρεθείτε σε μια από τις ομάδες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, θα διαπιστώσετε ότι το 500px προσφέρει μια ζωντανή κοινότητα, μαζί με ένα φτηνό απεριόριστο πρόγραμμα.

Εάν είστε ερασιτέχνης και θέλετε απλώς να αποθηκεύσετε φωτογραφίες διακοπών, επισκεφτείτε μία από τις άλλες υπηρεσίες.

SmugMug

Το SmugMug έχει ένα μακρύ ρεκόρ, που κυκλοφόρησε το 2002. Απευθύνεται σε «δημιουργούς μνήμης», ενθουσιώδεις και επαγγελματίες,.

Η υπηρεσία φροντίζει ιδιαίτερα για το απόρρητο και την ασφάλεια των φωτογραφιών σας, με ορισμένες επιλογές που δεν είναι κοινές μεταξύ των λειτουργιών διαχείρισης εικόνων. Αν και απέκτησε το Flickr (μια καλή κίνηση, καθώς πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να μάθουν ένα ή δύο πράγματα από αυτό), και οι δύο εξακολουθούν να είναι ξεχωριστές υπηρεσίες κατά τη στιγμή της γραφής.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία χρηστών που σας ταιριάζει, μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου των δύο εβδομάδων, θα πρέπει να κάνετε πόνυ: υπάρχουν τέσσερα σχέδια για να διαλέξετε: Basic, Power, Portfolio και Business. Όλα διαθέτουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.

Το βασικό πρόγραμμα κοστίζει 5,99 $ το μήνα και συνοδεύεται από λειτουργίες όπως έλεγχος απορρήτου, δυνατότητα μεταφόρτωσης βίντεο HD και χρήση θεμάτων. Τα σχέδια μετά από αυτό αποκτούν ακόμη περισσότερες δυνατότητες μαζί με υψηλότερη τιμή. Το πιο ακριβό σχέδιο, Business, προσφέρει εμπορικές δυνατότητες: συγκεκριμένη τιμολόγηση για φωτογραφίες και γκαλερί, branding παραγγελιών, μάρκετινγκ και διαχείριση φωτογραφιών και πακέτων εκδηλώσεων.

Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες στη συλλογή που βλέπετε αυτήν τη στιγμή, σε μια υπάρχουσα συλλογή ή σε μια νέα. Μετά από αυτό, θα σας υποδεχτεί ένας φανταστικός διάλογος που δείχνει πόσο καιρό θα χρειαστεί να ανεβάσει κάθε φωτογραφία. Δεν μπορείτε να ανεβάσετε έναν φάκελο απευθείας όπως σε ορισμένες άλλες υπηρεσίες.

Το SmugMug δεν διαθέτει πολλά εργαλεία επεξεργασίας: υπάρχουν εφέ περικοπής, περιστροφής και χρώματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μεταδεδομένα όπως τοποθεσία και τίτλο. Υπάρχει επίσης ένα υδατογράφημα για την προστασία των φωτογραφιών σας. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στον επεξεργαστή. Στην επόμενη ενότητα θα μιλήσουμε περισσότερο για την εμπειρία μας με τον συντάκτη.

Το προεπιλεγμένο θέμα είναι εντυπωσιακό και η διάταξή του είναι αρκετά σαφής και διαισθητική. Δίπλα σε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά διαφορετικών θεμάτων και συνδυασμών χρωμάτων σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

Αυτά τα θέματα δεν είναι απλώς ένα κοροϊδεύω ιστότοπου, δεδομένου ότι το SmugMug σας δίνει πραγματικά έναν ιστότοπο βελτιστοποιημένο για SEO και οι φωτογραφίες και οι γκαλερί σας θα βρίσκονται στον δικό σας τομέα στο SmugMug. Υπάρχει ακόμη και ένα απλό αλλά αρκετά ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας διάταξης ιστότοπου για να παίξετε.

Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε πόσο ιδιωτικά θέλετε να είναι οι γκαλερί σας. Η ορατότητα μπορεί να οριστεί σε μη καταχωρισμένη, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει τον σύνδεσμο μπορεί να δει το υλικό σας ή να είναι ιδιωτικό. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε άτομα που μπορούν να έχουν πρόσβαση με βάση τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και μπορείτε να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να μοιραστείτε τη φωτογραφία σας ως σύνδεσμο ή να την ενσωματώσετε ως html και να επιλέξετε ένα μέγεθος ενώ βρίσκεστε σε αυτήν. Αν θέλετε να μοιραστείτε περισσότερα, μπορείτε να μοιραστείτε μια πλήρη συλλογή ή να κάνετε παρουσιάσεις. Διατίθεται επίσης κοινή χρήση σε υπηρεσίες κοινωνικών μέσων. Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για τους επισκέπτες να αγοράσουν τη φωτογραφία σας.

Η εμπειρία μας με το SmugMug

Όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά το SmugMug, θα λάβετε επιλογές για να αρχίσετε να προσθέτετε φωτογραφίες, να επιλέξετε ένα σχέδιο ή να οργανωθείτε. Είναι απλό και διαισθητικό. μας αρέσει.

Η επιλογή της μεταφόρτωσης θα σας δώσει μια περιοχή όπου μπορείτε να κάνετε μεταφορά και απόθεση των φωτογραφιών σας ή να τις επιλέξετε από τον υπολογιστή σας. Αυτό το βήμα φέρει την ένδειξη “1” (στα δύο), μοιάζει με έναν οδηγό εγκατάστασης και κάνει τις φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο μια απλή εμπειρία.

Σας επιτρέπει επίσης να ανεβάσετε από διαφορετικές υπηρεσίες όπως το Amazon Drive, Dropbox και το Flickr, ένα ισχυρό χαρακτηριστικό που δεν είναι κοινό. Υπάρχει ακόμη και μια προσθήκη Lightroom που σας επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία απευθείας στο SmugMug.

Εκτιμούμε ότι το SmugMug σάς προσφέρει γραμμές προόδου για κάθε μεμονωμένη μεταφόρτωση φωτογραφιών και σας επιτρέπει να παραλείψετε διπλότυπα. Μετά από αυτό, το επόμενο βήμα θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε μια νέα συλλογή που θα κρατά τις φωτογραφίες σας και θα είναι η προεπιλεγμένη προβολή στο SmugMug.

Η μεταφόρτωση πρόσθετων φωτογραφιών σε γκαλερί δεν είναι τόσο ομαλή, γιατί μετά την ολοκλήρωση της μεταφόρτωσης απομένει το παράθυρο μεταφόρτωσης να αιωρείται πάνω από τις γκαλερί σας. Δεν θα βλέπετε τις νέες μεταφορτώσεις έως ότου κάνετε κλικ στο “X.” Έχει γίνει έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να ανεβάσει περισσότερες φωτογραφίες, αλλά ένα κουμπί με το όνομα “ολοκλήρωση της μεταφόρτωσης” ή “ολοκληρωμένο” θα έκανε το τέχνασμα.

smugmug-φωτογραφία-σελίδα

Η ίδια η διεπαφή της γκαλερί είναι πολύ ελκυστική και το προεπιλεγμένο σκούρο γκρι θέμα κάνει μια καλή αντίθεση με τις πραγματικές φωτογραφίες.

Η οργάνωση φωτογραφιών γίνεται χρησιμοποιώντας τη φιλική λειτουργία «οργάνωση». Ένα κουτί οδηγιών θα σας χαιρετήσει και θα σας εξηγήσει τι μπορείτε να κάνετε με αυτό. Η μη αυτόματη τακτοποίηση φωτογραφιών είναι πολύ εύκολη, επειδή μπορείτε απλώς να τις μεταφέρετε και να τις αποθέσετε όπου θέλετε. Μπορείτε να δείτε, να μοιραστείτε, να διαγράψετε, να κατεβάσετε και να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας από τον διοργανωτή.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας δεν είναι τόσο χρήσιμο: δεν θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του εφέ χρώματος όταν το επιλέξετε. Κατά την αίτηση λαμβάνετε ένα μήνυμα που λέει ότι θα χρειαστούν λίγα λεπτά. Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι θα πρέπει να ανανεώσετε τη σελίδα για να λάβετε την επεξεργασμένη φωτογραφία. Το SmugMug θα μπορούσε επίσης να διαθέτει μερικές ακόμη επιλογές επεξεργασίας φωτογραφιών εκτός από τα εφέ περικοπής, περιστροφής και χρώματος.

Μας εντυπωσιάστηκαν από τις διάφορες επιλογές κοινής χρήσης, αλλά αντιμετωπίσαμε δυσλειτουργίες όταν κλείσαμε το παράθυρο κοινής χρήσης και προσπαθούσαμε να το ανοίξουμε ξανά.

Ο όμορφος και λειτουργικός σχεδιασμός αντικατοπτρίζεται για άλλη μια φορά στην εφαρμογή για κινητά. Θα αναγνωρίσετε διάφορες λειτουργίες με μια ματιά και το προεξέχον κουμπί μεταφόρτωσης σάς επιτρέπει να ανεβάσετε έναν νέο φάκελο, μια συλλογή ή μια φωτογραφία. Αυτό που πραγματικά μας άρεσε είναι η δυνατότητα αυτόματης μεταφόρτωσης για τις φωτογραφίες σας.

Amazon Prime Φωτογραφίες

Το Amazon Prime Photos είναι μια υπηρεσία που συνδυάζεται με το Amazon Drive. Ομοίως με το Google Drive, όταν ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας, υπολογίζονται στο όριο του Amazon Drive, το οποίο είναι λιγοστό 5 GB. Ωστόσο, εάν είστε συνδρομητής της Amazon Prime (12,99 $ / μήνα ή 119 $ εάν πληρώνετε ετησίως), έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες.

Αν δεν είστε στο Amazon Prime, υπάρχουν πολλά άλλα σχέδια για να διαλέξετε: 100 GB για 11,99 $, 1 TB για 59,99 $, 2 TB για 119,98 $, μέχρι 30 TB για 1.799,70 $. Όλες οι τιμές είναι ετησίως και είναι χαμηλότερες από την Google με ένα περιθώριο.

Για να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας, απλώς σύρετε και αποθέστε τις οπουδήποτε στο παράθυρο Prime Photos. Εάν ανεβάσετε στο “Οι φωτογραφίες μου”, δεν θα εμφανιστεί ένας διάλογος που θα σας ζητά να προσθέσετε σε ένα άλμπουμ ή να δημιουργήσετε ένα νέο. Θα πρέπει να διαχειριστείτε αυτό το τμήμα με μη αυτόματο τρόπο.

Δεν θα μπορείτε να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία εάν υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπόμενη ανάλυση. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, θα δείτε έναν απλό επεξεργαστή που σας δίνει τις επιλογές για αναστροφή, περιστροφή, ρύθμιση φωτεινότητας και αντίθεσης, περικοπή και ρύθμιση κορεσμού.

Χρησιμοποιώντας τις Prime Photos, είναι εύκολο να μοιραστείτε με μια ομάδα ατόμων προσκαλώντας τους μέσω email ή στέλνοντάς τους έναν δημιουργημένο σύνδεσμο. Τα προστιθέμενα άτομα θα μπορούν να δουν φωτογραφίες, να προσθέσουν τις φωτογραφίες τους και ακόμη και να προσκαλέσουν άλλους να συμμετάσχουν στην ομάδα.

Πλεονέκτημα: αφού το Amazon Prints συνεργάζεται με το S&D Εκτυπώσεις, θα μπορείτε να παραγγείλετε εκτυπώσεις από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από τα καταστήματά της.

Η εμπειρία μας με τις φωτογραφίες Amazon Prime

Το Prime Photos είναι παράξενα παρόμοιο με το Google Photos: όταν σύρετε ένα φάκελο ή μια φωτογραφία στις φωτογραφίες Prime, θα σας υποδεχτεί με ένα διασκεδαστικό γραφικό και ένα μπλε περίγραμμα που δείχνει ότι μπορείτε απλά να μεταφέρετε και να αποθέσετε τις φωτογραφίες, τα gif και τις ταινίες σας οπουδήποτε για μεταφόρτωση.

Υπάρχει ένα καθαρό φίλτρο στην πλαϊνή γραμμή που σας επιτρέπει να κάνετε πιο συγκεκριμένη την προβολή κατά ημερομηνίες και τύπο. Η πλαϊνή μπάρα περιέχει επίσης έναν σύνδεσμο που θα σας δείξει πόσος χώρος έχει απομείνει, ο οποίος δεν ισοδυναμεί με πολύ αν λάβετε μόνο ένα ελαφρώς 5 GB.

Εκτός από αυτές τις επιλογές, υπάρχουν επίσης ομάδες και άλμπουμ. Θεωρούμε ότι οι ομάδες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς μπορείτε να προσθέσετε άλλα άτομα που μπορούν, με τη σειρά τους, να προσθέσουν το δικό τους περιεχόμενο και να προσκαλέσουν άλλους. Κάνει την κοινή χρήση φωτογραφιών ταξιδιού πολύ πιο εύκολη.

Τα άλμπουμ, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά στάνταρ. Υπάρχει ένας τρόπος για να δημιουργήσετε άλμπουμ από τις φωτογραφίες σας στο Amazon Drive, η οποία επιταχύνει τη μετάβαση σε Prime Photos εάν μόλις αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε.

Ωστόσο, όταν δημιουργήσαμε ένα άλμπουμ από τον προεπιλεγμένο φάκελο “εικόνες”, σε μερικές προσπάθειες, μπέρδεψε με το κεφάλι του Photos. Φαινόταν ότι το προηγούμενο άλμπουμ μας αντικαταστάθηκε από το νέο. Όταν ανανεώσαμε τη σελίδα, όλα ήταν καλά. Αργότερα οι προσπάθειες δεν αναπαράγουν το σφάλμα.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας δεν θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε φωτογραφίες που υπερβαίνουν το μέγιστο μέγεθος και αυτό είναι μια απογοήτευση. Μόλις φτάσετε στο τμήμα επεξεργασίας, θα δείτε ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, αλλά μια ενδιαφέρουσα είναι το “πλαίσιο”. Σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα περίγραμμα στις φωτογραφίες σας που τις καθιστούν καλλιτεχνικές.

Ο πιο βολικός τρόπος για κοινή χρήση είναι να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης, αλλά διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο από ό, τι θα θέλαμε (δεν είναι άμεσο). Υπάρχει ένας σύνδεσμος που επιτρέπει την άμεση κοινή χρήση στο Facebook, αλλά όχι σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Φωτογραφίες Google

Η Google είχε μια εφαρμογή που ονομάζεται Picasa. Δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από το Lifescape το 2002 και μετά η Google αγόρασε την εφαρμογή το 2002. Ήταν διαθέσιμο ως δωρεάν λογισμικό για τα επόμενα 14 χρόνια έως ότου η Google τη διέκοψε.

Ωστόσο, από το Picasa, η Google δημιούργησε τη δική της εφαρμογή αποθήκευσης φωτογραφιών στο σπίτι και την ονόμασε Google Photos. Τώρα, περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Google Photos και αυτοί οι χρήστες ανεβάζουν περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες κάθε μέρα. Αυτό λέει πολλά για την ικανοποίηση των χρηστών.

Βοηθώντας να επιτύχουμε αυτούς τους αριθμούς είναι το γεγονός ότι η Google προσφέρει γενναιόδωρα στους 15 GB δωρεάν χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, οι φωτογραφίες αντιστοιχούν σε αυτό το όριο μόνο αν ανεβάσετε σε πλήρη ανάλυση.

Εάν ανεβάζετε σε υψηλή ποιότητα, δεν υπάρχει όριο στο ποσό που μπορείτε να ανεβάσετε. Εάν χρειάζεστε περισσότερα από 15 GB για τις φωτογραφίες σας, μπορείτε να επιλέξετε από πολλά πακέτα, από 100 GB για 1,99 $ το μήνα έως και 30 TB για 299,99 $ το μήνα. Όλα τα σχέδια προσφέρουν έκπτωση εάν πληρώσετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων.

Η μεταφόρτωση είναι πολύ απλή. Μπορείτε απλώς να μεταφέρετε και να αποθέσετε τις φωτογραφίες σας οπουδήποτε στη σελίδα. Εάν αισθάνεστε παλιό σχολείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουμπί μεταφόρτωσης που ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου. Μετά τη μεταφόρτωση μπορείτε απλά να δημιουργήσετε ένα νέο άλμπουμ ή να προσθέσετε σε ένα υπάρχον.

Ένας καθαρός και ελκυστικός επεξεργαστής σας δίνει τις επιλογές να χρησιμοποιήσετε φίλτρα χρωμάτων, βασικές ρυθμίσεις και περικοπή και περιστροφή. Δεν υπάρχουν πολλά φίλτρα, αλλά αυτό που προσφέρει μερικά ενδιαφέροντα εφέ. Στην ενότητα “βασικές ρυθμίσεις” μπορείτε να ορίσετε φως, χρώμα και αντίθεση. Στην περικοπή και περιστροφή… καλά, μπορείτε να περικόψετε και να περιστρέψετε.

Το Google Photos έρχεται προεγκατεστημένο σε πολλές συσκευές Android και διευκολύνει την αυτόματη μεταφόρτωση των φωτογραφιών σας στο cloud. Υπάρχει ένα πρόγραμμα μεταφόρτωσης επιτραπέζιου υπολογιστή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συγχρονίσετε τις φωτογραφίες σας, αλλά δεδομένου ότι το Google Photos παρέχει μια πιο ομαλή εμπειρία, αμφιβάλλουμε ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Για κοινή χρήση, μπορείτε απλώς να επιλέξετε σε ποιες φωτογραφίες θέλετε να μοιραστείτε και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο, να επιλέξετε ένα άτομο για να το στείλετε, να το μοιραστείτε μέσω των κοινωνικών μέσων, να προσθέσετε σε ένα υπάρχον κοινόχρηστο άλμπουμ ή να δημιουργήσετε ένα νέο.

Η εμπειρία μας με τις Φωτογραφίες Google

Το Google Photos εμφανίζει μια χρονολογική σειρά των φωτογραφιών σας από την αρχή. Μια εντυπωσιακή γραμμή ιστορικού στα δεξιά διευκολύνει την πρόσβαση στις προηγούμενες φωτογραφίες σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό για τον έμπειρο φωτογράφο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία που αποθηκεύει τις φωτογραφίες σας, διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive. Έχουμε έναν οδηγό για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα δίσκου εάν δεν είστε σίγουροι.

Το κουμπί μεταφόρτωσης δεν είναι πολύ συγκεκριμένο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι όπως μπορείτε απλά να μεταφέρετε και να αποθέσετε τις φωτογραφίες σας οπουδήποτε στη σελίδα και θα ξεκινήσει η μεταφόρτωση. Πολύ βολικό. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση, θα έχετε την επιλογή να προσθέσετε ένα νέο άλμπουμ ή ένα κοινόχρηστο. Η κομψή εμπειρία χρήστη δεν είναι κάτι νέο για το Google.

Τα ίδια τα άλμπουμ φαίνονται μάλλον ελκυστικά χρησιμοποιώντας τη μινιμαλιστική προσέγγιση της Google. Οι λήψεις τοποθετούνται σε πλέγμα διατηρώντας παράλληλα καλό μέγεθος μικρογραφίας για εύκολη προβολή. Είναι εύκολο να επεξεργαστείτε τον τίτλο του άλμπουμ με ένα απλό κλικ και μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους με ένα εμφανές εικονίδιο “+” κάτω από αυτό. Άλλες επιλογές άλμπουμ είναι πάνω δεξιά, εμφανείς, αλλά δεν εισβάλλουν στην εμπειρία σας.

Σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες, η επεξεργασία με το Google Photos είναι λίγο υποτιμητική. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερες επιλογές, παρόμοιες με το Flickr.

Ο Βοηθός είναι εκεί για να βοηθήσει στη δημιουργία νέων άλμπουμ, κοινόχρηστα άλμπουμ, κολάζ, ταινίες και κινούμενα σχέδια, γεγονός που διευκολύνει τους καθαρούς τελικούς χρήστες.

Η σελίδα κοινής χρήσης σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε όλες τις φωτογραφίες και τα άλμπουμ που έχετε μοιραστεί. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για “έναρξη νέας κοινοποίησης”, η οποία θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

Δεν θα βλέπετε το κουμπί μεταφόρτωσης οπουδήποτε όταν ανοίγετε την εφαρμογή Google Photos για κινητά. Δεν είναι εκεί, επειδή η εφαρμογή λειτουργεί αυτόματα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των φωτογραφιών σας.

Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να περάσετε από πολλές επιλογές στο μενού, ξεκινώντας από “φακέλους συσκευών” έως ότου φτάσετε στις φωτογραφίες σας μόνο για κινητά και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα”. Όχι η πιο φιλική ροή εργασίας, εάν θέλετε μη αυτόματες μεταφορτώσεις.

Αξιότιμη αναφορά εκτός σύνδεσης: Mylio

Το Mylio είναι ένας οργανωτής και διαχειριστής φωτογραφιών που ενσωματώνει τις συσκευές σας (τόσο επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και κινητές συσκευές) και διαδικτυακές πηγές σε έναν κατάλογο φωτογραφιών. Το Mylio σάς βοηθά να διαχειριστείτε και να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας εκτός σύνδεσης, χωρίς απομακρυσμένους διακομιστές, διασφαλίζοντας έτσι το απόρρητό σας.

Δεδομένου ότι το Mylio λειτουργεί εκτός σύνδεσης, για να καλύψει την τιμολόγηση του προγράμματος, υπάρχει ένα όριο για το πόσες φωτογραφίες μπορείτε να διαχειριστείτε και πόσες συσκευές μπορείτε να συγχρονίσετε. Μπορείτε να διαχειριστείτε δωρεάν 25.000 φωτογραφίες σε τρεις συσκευές με το πρόγραμμα Mylio. Το Premium σας δίνει 100.000 φωτογραφίες σε πέντε συσκευές για 10 $ το μήνα, ενώ το Mylio Max σας δίνει 500.000 φωτογραφίες σε 12 συσκευές.

Οι συσκευές Android και iOS διαθέτουν τις ίδιες επιλογές με το Mylio Max δωρεάν. Τα σχέδια Premium και Max παρέχουν επίσης προηγμένες επιλογές επεξεργασίας και ενοποίηση Lightroom.

Η επεξεργασία είναι γρήγορη και προσφέρει πολλές κατηγορίες: “προεπιλογές”, “ισορροπία λευκού”, “τόνος”, “επεξεργασία” και “φίλτρο αφαίρεσης κόκκων”. Οι προεπιλογές λειτουργούν όπως τα φίλτρα χρώματος, η ισορροπία λευκού σάς βοηθά να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και την απόχρωση, ο τόνος δίνει διάφορες επιλογές όπως έκθεση, αντίθεση και ανταύγειες, η θεραπεία σας βοηθά να ακονίσετε και η αφαίρεση κόκκων εξομαλύνει τις εικόνες.

Η διεπαφή είναι μοντέρνα, διαισθητική και ελκυστική. δεν θα ξύσετε το κεφάλι σας για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Ένας πίνακας προγράμματος περιήγησης εμφανίζει πόσες φωτογραφίες έχετε στη βιβλιοθήκη Mylio και σας επιτρέπει να προβάλλετε φωτογραφίες με βάση διαφορετικά κριτήρια (όλες οι φωτογραφίες, φάκελοι, άλμπουμ, ημερολόγιο κ.λπ.).

Ο πίνακας προεπισκόπησης κρατά τις φωτογραφίες σας και σας επιτρέπει να τις αναζητήσετε. Τέλος, ο πίνακας ιδιοτήτων σάς επιτρέπει να βλέπετε πληροφορίες σχετικά με την πηγή προεπισκόπησης φωτογραφιών.

Κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής, θα σας υποδεχτεί ένα παράθυρο που σας ζητά να επιλέξετε τον φάκελο προέλευσης ή τις διαδικτυακές υπηρεσίες που θέλετε να προσθέσετε στη βιβλιοθήκη Mylio. Φυσικά, μπορείτε να τα εισαγάγετε μετά την αρχική επιλογή, καθώς και να αντιγράψετε φακέλους στο Mylio ή να συγχρονίσετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Αφού ολοκληρώσετε την εισαγωγή, θα μπορείτε να περιηγηθείτε, να οργανώσετε και να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας.

Μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες μέσω email ή απευθείας στο Facebook ή στο Flickr. Υπάρχουν επίσης μερικές επιλογές που δεν κοινοποιούνται καθεαυτές: «εξαγωγή», η οποία εξάγει φωτογραφίες από το Mylio, «εξαγωγή ως βίντεο», η οποία κάνει το ίδιο, αλλά δημιουργεί μια παρουσίαση και εκτύπωση.

Η εμπειρία μας με το Mylio

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με το Mylio είναι να εισαγάγετε φωτογραφίες σε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας μία από τις επιλογές εισαγωγής. Ένα πλεονέκτημα για το Mylio είναι ότι σας επιτρέπει να κάνετε λήψη και εισαγωγή μέσων από διαδικτυακές υπηρεσίες, αλλά μπορείτε επίσης να προσθέσετε εξωτερικούς δίσκους και φακέλους προέλευσης από τον σκληρό σας δίσκο.

Η προσθήκη φακέλων προέλευσης μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με τον αριθμό των φωτογραφιών που περιέχουν οι φάκελοι και πόσο ισχυρός είναι ο υπολογιστής σας. Στη δοκιμή μας, χρειάστηκαν περίπου 14 λεπτά για να προστεθούν 7.500 φωτογραφίες.

Μόλις ολοκληρώσετε την προσθήκη των φωτογραφιών σας, θα δείτε την προεπιλεγμένη προβολή ημερολογίου που εμφανίζει τις φωτογραφίες σας κατά τη διάρκεια των ετών και μηνών. Η κύλιση σε αυτό είναι γρήγορη, αλλά γνωρίζετε πάντα τι έτος και μήνα βλέπετε, χάρη σε μια μικρή φούσκα που σας λέει το έτος και το μήνα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε άλμπουμ στην προβολή “άλμπουμ”, αλλά χρησιμοποιείτε ένα μικρό “+” για να το κάνετε αυτό, και δεν ξεχωρίζει, ακριβώς. Ένα μεγάλο συν ή κουμπί “δημιουργία νέου άλμπουμ” που τοποθετήθηκε στην ίδια την προβολή θα ήταν καλύτερη επιλογή. Εάν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προβολή “φάκελοι” που κάνει το κόλπο εάν οι φωτογραφίες σας είναι οργανωμένες από φακέλους. Διαφορετικά, μεταβείτε σε “όλες τις φωτογραφίες” και ξεκινήστε την οργάνωση.

Το Mylio μπορεί να συγχρονίσει τις φωτογραφίες σας με άλλες συσκευές. Προσπαθεί να το κάνει αυτό από την αρχή, ακόμα κι αν συγχρονίζετε μόνο σε μία συσκευή και χρειάζεστε λίγο χρόνο για να το κάνετε.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σχολιασμών: αστέρια, ετικέτες και σημαίες. Οι σχολιασμοί εμφανίζονται όταν κάνετε κλικ στο μεγεθυντικό φακό, ενώ για πρόσβαση στις επιλογές ταξινόμησης, κάνετε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού. Μπορούν να είναι μια τεράστια βοήθεια κατά τη διάρκεια των φωτογραφιών σας, ωστόσο, και οι δύο επιλογές θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί έξω από το μενού εικονιδίων και στην κορυφή της τρέχουσας προβολής, παρέχοντας έτσι ταχύτερη πρόσβαση.

Οι προεπιλογές δημιουργούν γρήγορη επεξεργασία και υπάρχουν 14 για να διαλέξετε. Διαφορετικά, μπορείτε να εισέλθετε στον επεξεργαστή, ο οποίος θυμίζει το πολύ πιο δυνατό Lightroom. Εντυπωσιακό για μια εφαρμογή που δεν είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην επεξεργασία φωτογραφιών.

Η κοινή χρήση, φυσικά, είναι μια πιο περίπλοκη και πιο αργή διαδικασία, δεδομένου ότι το Mylio δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και πρέπει πρώτα να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας. Ωστόσο, μόλις συνδεθείτε στο Flickr ή στο Facebook, η κοινή χρήση εξαρτάται αποκλειστικά από τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο.

Τελικές σκέψεις

Μέχρι τώρα θα έχετε μια πολύ καλή ιδέα για το τι χρειάζεστε για να βγείτε από τη φωτογραφία σας, διοργανώνοντας εφιάλτες. Ρίξαμε μια ματιά στο πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό διαχείρισης φωτογραφιών που έχουμε παρουσιάσει, ποιες δυνατότητες προσφέρουν, σε τι τιμή και πόσο εύκολο είναι να μοιράζεστε τις αναμνήσεις σας με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν.

Η ουσία είναι ότι πιστεύουμε ότι η Flickr είναι η καλύτερη επιλογή από τους διεκδικητές. Ίσως ή όχι να συμφωνήσετε μαζί μας, και γι ‘αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε στα σχόλια. Πιστεύετε ότι μια άλλη εφαρμογή αξίζει το στέμμα; Ή υπάρχει κάτι που μας έχει χάσει; Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me