Το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς 2020: Πάνω απ ‘όλα η ασφάλεια

Η ασφάλεια έρχεται πρώτη όταν επιλέγετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Παρόλο που η χρηστικότητα, η τιμή και ο αριθμός των υποστηριζόμενων συσκευών είναι σημαντικά, είναι μάταια αν η προστασία πέσει. Από το λογισμικό που δοκιμάσαμε στις κριτικές προστασίας από ιούς, αυτά τα πέντε βασικά στην προστασία.

Σε αυτόν τον οδηγό για τα πιο ασφαλή προγράμματα προστασίας από ιούς, θα βάλουμε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς μεταξύ τους για να σας δώσουμε τις καλύτερες επιλογές στην αγορά. Θα μοιραστούμε τον τρόπο με τον οποίο κάναμε τις επιλογές μας και, στη συνέχεια, θα συγκρίνουμε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου με τις πρακτικές δοκιμές για να σας δείξουμε πόσο καλά αποδόθηκε ένα συγκεκριμένο antivirus.

Εκτός από την παρτίδα, προτείνουμε το Bitdefender περισσότερο, καθώς διαθέτει εξαιρετικές βαθμολογίες προστασίας, τόνους χαρακτηριστικών και μια διαισθητική διεπαφή για εκκίνηση. Ενώ εξετάζουμε την ασφάλεια εδώ, το Bitdefender καταφέρνει να το κάνει αυτό και όλα τα άλλα καλά.

Περισσότερα για:

  • Το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς 2020
  • Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς για το 2020
  • Το καλύτερο Antivirus για το Android 2020

Το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς 2020

Διαλέξτε το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιλέγουν το λογισμικό προστασίας από ιούς, από τη χρηστικότητα έως τις δυνατότητες και όχι μόνο. Ωστόσο, είναι απλό για αυτόν τον οδηγό. Η ασφάλεια είναι ο πρωταρχικός μας παράγοντας και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Εκτιμούμε ότι η ασφάλεια είναι δύο τρόποι: αποτελέσματα εργαστηρίου και πρακτικές δοκιμές. Οι πρακτικές δοκιμές μας είναι στοιχειώδεις, χρησιμοποιώντας καθιερωμένα εργαλεία δοκιμών διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Είναι ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε το antivirus είναι ο πραγματικός κόσμος και να δοκιμάσουμε τη βασική του λειτουργικότητα.

Τούτου λεχθέντος, τα αποτελέσματα του εργαστηρίου είναι πιο πειστικά, επομένως τα χρησιμοποιούμε ως τον κύριο παράγοντα κατά την αξιολόγηση της ασφάλειας. Αναφέρουμε τρία ανεξάρτητα εργαστήρια που δοκιμάζουν ιούς μερικές φορές το χρόνο χρησιμοποιώντας μια μακρά λίστα πραγματικών κακόβουλων προγραμμάτων.

Ωστόσο, οι αριθμοί προστασίας δεν είναι το μόνο πράγμα που εξετάζουμε. Πρόσθετη, προληπτική προστασία είναι ένας άλλος τομέας που μας απασχολεί. Αυτό περιλαμβάνει προστασία ransomware, προστασία κάμερας, τείχος προστασίας και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης.

Οι λειτουργίες σάρωσης είναι επίσης σημαντικές. Η προσδοκία μας είναι ότι ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς θα έχει πλήρες σύστημα και στοχευμένες σαρώσεις, οπότε κάτι περισσότερο από αυτό ξεχωρίζει. Συγκεκριμένα, ψάχνουμε για σάρωση UEFI που μπορεί να εξαλείψει βαθιά rootkits.

Ωστόσο, δεν εξετάζουμε συμπεριλαμβανόμενους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, με εξαίρεση τους Kaspersky’s. Στις δοκιμές μας, έπεσαν επίπεδα σε σύγκριση με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Το Dashlane είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή και η πρώτη που προτείνουμε (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane).

Αυτές οι περιοχές υπερβαίνουν όλες τις άλλες, αλλά εξετάζουμε επίσης την τιμή, τη συνολική χρηστικότητα και τις δυνατότητες σε αυτόν τον οδηγό. Εάν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα προστασίας από ιούς, αλλά έχει εξαιρετική προστασία, θα εξακολουθεί να περιλαμβάνεται σε αυτόν τον οδηγό.

Θα εξετάσουμε πρώτα την ασφάλεια για κάθε antivirus και μετά θα μιλήσουμε για άλλους λόγους που μας αρέσουν. Με αυτόν τον τρόπο, ας φτάσουμε στη λίστα με το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς.

1. Το πιο ασφαλές πρόγραμμα προστασίας από ιούς: Bitdefender

Το Bitdefender βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου. Ήταν ένα από τα τέσσερα antivirus που έλαβαν πιστοποίηση επιπέδου 1 στην ανάλυση πλήρους φάσματος του MRG Effitas Q1 2018, η οποία δοκίμασε 337 δείγματα κακόβουλου λογισμικού σε 18 παρόχους.

Άλλα εργαστήρια ανέφεραν επίσης εντυπωσιακούς αριθμούς. Το Bitdefender απέκλεισε το 100 τοις εκατό των μηδενικών ημερών και το εκτεταμένο κακόβουλο λογισμικό στην ανάλυση του AV-Test τον Απρίλιο. Εκείνη την εποχή, ο μέσος όρος της βιομηχανίας ήταν 99,5 τοις εκατό.

Διεπαφή Bitdefender

Τα AV-Comparatives βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα. Το Bitdefender έλαβε το Advanced +, το υψηλότερο δυνατό επίπεδο, στην απόδοση, τον εντοπισμό αρχείων και την κατάργηση κακόβουλου λογισμικού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του Ιουνίου, το Bitdefender απέκλεισε το 99,8 τοις εκατό του κακόβουλου λογισμικού.

Οι πρακτικές μας δοκιμές αντικατοπτρίζουν αυτά τα αποτελέσματα. Το Bitdefender ήταν 100% επιτυχές στο μπλοκάρισμα των δειγμάτων Amtso και Wicar. Οι δοκιμές κυμαίνονταν από το τυπικό αρχείο δοκιμής Eicar έως έναν ανθρακωρύχο κρυπτογράφησης JavaScript.

Το Bitdefender έχει και άλλα μέτρα προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας ransomware και ενός ασφαλούς προγράμματος περιήγησης. Ονομάζει το ασφαλές πρόγραμμα περιήγησής του «Safepay», το οποίο χρησιμοποιείται για διαδικτυακές συναλλαγές. Είναι μια ξεχωριστή έκδοση της επιφάνειας εργασίας σας που θα διακόψει όλες τις συνδέσεις εκτός από την ενεργή.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Bitdefender

Οι βαθμολογίες προστασίας του Bitdefender λάμπουν, αλλά και τα άλλα χαρακτηριστικά της. Έχει μια από τις καλύτερες διεπαφές προστασίας από ιούς που έχουμε δει, χρησιμοποιώντας τον διαθέσιμο χώρο χωρίς να αισθάνεστε γεμάτοι. Υπάρχει ένα πλέγμα στην κύρια οθόνη που μπορείτε να προσαρμόσετε με “γρήγορες ενέργειες”. Τα πλακίδια ανοίγουν άλλες περιοχές της εφαρμογής, όπως το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, από την κύρια οθόνη.

Υπάρχουν επίσης προφίλ που μπορείτε να προσαρμόσετε στον πελάτη. Το Bitdefender έρχεται με λίγες διαμορφώσεις εκτός κουτιού, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω. Τα προφίλ θα αυξήσουν ή θα εξαλείψουν την προστασία με συγκεκριμένους τρόπους ανάλογα με την εργασία που εκτελείτε. Για παράδειγμα, ένα προφίλ εργασίας θα προστατεύει περισσότερο από τα προγράμματα ηλεκτρονικού ψαρέματος. Τα προφίλ είναι προαιρετικά εάν δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Bitdefender-Προφίλ-Ρυθμίσεις

Το μόνο μειονέκτημα για το Bitdefender είναι η τιμή του. Μπορείτε να πάρετε ένα σχέδιο για σχετικά φθηνό, ή ακόμη και δωρεάν, εάν θέλετε απλώς βασική σάρωση. Στα φθηνά σχέδια λείπουν βασικές δυνατότητες προστασίας, όπως ένα τείχος προστασίας, και υποστηρίζουν μόνο τα Windows. Είναι ακριβό, αλλά προτείνουμε τη συνολική ασφάλεια εκτός των επιλογών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Bitdefender στην αναθεώρηση του Bitdefender ή να εγγραφείτε με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

2. F-Secure

Το F-Secure είναι λαιμό και λαιμό με Bitdefender στα εργαστηριακά αποτελέσματα. Απονεμήθηκε πιστοποίηση επιπέδου 1 στην ανάλυση πλήρους φάσματος του MRG Effitas Q1 2018 και πιστοποίηση επιπέδου 2 στην ανάλυση Q2. Πτώθηκε στις δοκιμές Q2 λόγω κακής απόδοσης με δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές, αλλά η κοινή λογική θα πρέπει να αποκλείει τα περισσότερα από αυτά ούτως ή άλλως.

Τα πήγε καλά και με άλλα εργαστήρια. Το AV-Test το βρήκε 100% αποτελεσματικό έναντι του εκτεταμένου κακόβουλου λογισμικού και των μηδενικών ημερών κατά τις αξιολογήσεις του Μαΐου και Ιουνίου, που είναι πάνω από το μέσο όρο του 99,6%. Η απόδοση ήταν επίσης καλή, με μόνο 12% επιβράδυνση κατά την εκκίνηση δημοφιλών ιστότοπων.

Διεπαφή F-Secure

Το F-Secure είχε καλύτερη απόδοση από το Bitdefender στα αποτελέσματα AV-Comparatives. Αποκλείστηκε το 100% των δειγμάτων, κερδίζοντας μια βαθμολογία για προχωρημένους. Ωστόσο, η AV-Comparatives του απένειμε δύο στα τρία πιθανά αστέρια.

Τα εργαστήρια συμφώνησαν ότι η F-Secure επέστρεψε υψηλό επίπεδο ψευδών θετικών. Στη δοκιμή AV-Comparatives March, η F-Secure είχε 30 ψευδώς θετικά από τα 216 δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν. Το Trend Micro ήταν το δεύτερο υψηλότερο με μόλις εννέα (διαβάστε την κριτική μας για το Trend Micro Antivirus +).

Ωστόσο, οι πρακτικές δοκιμές μας ήταν καλές. Η F-Secure απέκλεισε τα δείγματα της Wicar και πέντε στα έξι από τα δείγματα της Amtso. Απέτυχε η κατηγορία λήψης drive-by, αλλά το αρχείο καταργήθηκε από το μηχάνημά μας προτού μπορούσε να κάνει κακό.

Ο ιστότοπος F-Secure Antivirus αποκλείστηκε

Το F-Secure περιλαμβάνει τείχος προστασίας, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και προστασία ransomware με τα σχέδιά της. Εάν αγοράσετε το ακριβό σύνολο πακέτων, θα λάβετε επίσης το Freedome VPN. Είναι καλό για μια ομαδική υπηρεσία, που ταιριάζει με την πολιτική απαγόρευσης καταγραφής και βασίζεται στη Φινλανδία, η οποία έχει αυστηρούς νόμους περί απορρήτου.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο καλή όσο οι επιλογές μας για το καλύτερο VPN, ειδικά για το ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας για το ExpressVPN).

Παραδόξως, το F-Secure δεν περιλαμβάνει τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης με κανένα σχέδιο. Θα αποτελούσε εξαίρεση στον κανόνα μας «χωρίς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης». Δώσαμε υψηλή βαθμολογία στην κριτική F-Secure Key και πιστεύουμε ότι θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη στο μέλλον.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το F-Secure

Το F-Secure διαθέτει ένα ελαφρύ πρόγραμμα εγκατάστασης, μόνο με μέγεθος 1MB, που ολοκληρώνει την εγκατάσταση σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αυτή η ελαφριά προσέγγιση μεταφέρεται στη διεπαφή, η οποία είναι ένα από τα αγαπημένα μας μέρη του F-Secure.

Ο πελάτης δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, όπως γρήγορες ενέργειες ή προφίλ. Αντ ‘αυτού, η F-Secure χωρίζει τη δύναμή της έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση μόνο στις δυνατότητες που θέλουν. Για παράδειγμα, δεν θα χρειαστεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις, αλλά μπορείτε να βρείτε πολλές προσαρμογές εκεί.

F-Secure εργαλεία

Η F-Secure διαθέτει επίσης έναν διαδικτυακό διαχειριστή για όλες τις συσκευές σας. Δεδομένου ότι η εστίαση είναι στα σχέδια πολλών χρηστών, η διεπαφή του προγράμματος περιήγησης έχει νόημα μόνο. Μπορείτε να δείτε την κατάσταση των συσκευών σας, ανεξάρτητα από το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε και να διαμορφώσετε τις γονικές ρυθμίσεις εκεί.

Το σημείο πώλησης για το F-Secure είναι η ασφάλειά του. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο F-Secure Antivirus review ή να εγγραφείτε με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

3. Kaspersky Anti-Virus

Το Kaspersky είναι μια ενδιαφέρουσα συμπερίληψη για αυτήν τη λίστα. Έχει άριστα εργαστηριακά αποτελέσματα και οι πρακτικές δοκιμές μας ήταν επίσης εντυπωσιακές, αλλά υπάρχουν ισχυρισμοί ότι κατασκοπεύει τους πελάτες του και αναφέρει στη φιλική προς το απόρρητο ρωσική κυβέρνηση.

Αυτό μπορεί να είναι μια περίπτωση υστερίας που σχετίζεται με τη Ρωσία, δεδομένου ότι το πρόβλημα φαίνεται να επικεντρώνεται μόνο στις ΗΠΑ. Ωστόσο, θέλαμε ακόμα να το σημειώσουμε, ειδικά αν σκέφτεστε να πάρετε ένα αντίγραφο του Kaspersky.

Ενώ το απόρρητό του είναι αμφισβητήσιμο, η προστασία του δεν είναι. Η Kaspersky έλαβε πιστοποίηση επιπέδου 1 στις αναλύσεις πλήρους φάσματος Q1 και Q2 του MRG Effitas. Η Avira ήταν το μόνο άλλο λογισμικό που κέρδισε αυτήν την πιστοποίηση δύο φορές στη σειρά.

Διεπαφή προστασίας από ιούς Kaspersky

Ο Kaspersky πέρασε επίσης τη σκληρή τραπεζική προσομοίωση που έχει το MRG Effitas. Τα δύο τρίτα των ιών που υποβλήθηκαν σε αυτήν τη δοκιμή απέτυχαν, συμπεριλαμβανομένου του F-Secure.

Οι πρακτικές δοκιμές μας ήταν καλές, αλλά όχι τόσο καλές όσο το F-Secure ή το Bitdefender. Ο Kaspersky απέτυχε δύο από τις έξι δοκιμές από τον Amtso και τρεις από τις 13 από το Wicar. Ωστόσο, μετά τη λήψη των αρχείων, ο Kaspersky ταυτοποίησε και τα κατάργησε.

Το Kaspersky διαθέτει επίσης πολλές δυνατότητες προστασίας. Περιλαμβάνει ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, τείχος προστασίας, προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος, προστασία ransomware, προστασία κάμερας και άλλα. Το συνιστούσαμε στον οδηγό μας για το πώς να ασφαλίσετε την κάμερα σας.

Αποκλεισμός παρακολούθησης Kaspersky

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Kaspersky

Το Kaspersky σας δίνει πολλά για τα χρήματά σας. Τα σχέδια είναι φθηνά, κάτω από 50 $ για την υψηλότερη βαθμίδα σε πέντε συσκευές και συνοδεύεται από έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, VPN και Safe Money, ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης παρόμοιο με το Safepay.

Kaspersky-Safe-Money

Ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Kaspersky ήταν μια από τις επιλογές μας για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Διακρίνεται στην ευχρηστία και τις δυνατότητες και, για ένα πακέτο λογισμικού, μας αρέσει πολύ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική Kaspersky Password Manager.

Το VPN δεν είναι τόσο καυτό. Το Kaspersky Secure Connection είναι απλώς μια επανέναρξη του Hotspot Shield, ενός παρόχου VPN που αξιολογήσαμε ως «δίκαιο» στην κριτική μας Hotspot Shield. Η ευκολία χρήσης και οι δυνατότητές του είναι αξιοπρεπείς, αλλά μια ανησυχητική πολιτική απορρήτου το καθιστά κακή επιλογή για ένα VPN.

Ωστόσο, είναι προαιρετικό. Το Kaspersky διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά για να δικαιολογεί εύκολα την τιμή, συμπεριλαμβανομένου ενός απορρυπαντικού που προστατεύει τα αρχεία σας για την αναγνώριση δεδομένων. Είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον προστασίας από ιούς με χαμηλή τιμή, εξαιρετικό σύνολο λειτουργιών και εξαιρετικά αποτελέσματα προστασίας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην πλήρη αναθεώρηση Kaspersky Anti-Virus ή να εγγραφείτε με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

4. Ασφάλεια Norton

Η Norton Security έκανε και τα Kaspersky και F-Secure στα εργαστηριακά αποτελέσματα. Το MRG Effitas της απονέμει πιστοποίηση επιπέδου 1 στην πλήρη ανάλυση φάσματος Q2 και πιστοποίηση επιπέδου 2 στην ανάλυση Q1.

Ενώ το Επίπεδο 2 είναι χαμηλότερη πιστοποίηση, που σημαίνει ότι το antivirus αποκλείει τουλάχιστον το 98% του κακόβουλου λογισμικού, ο Norton μόλις κατάφερε να το δοκιμάσει το Q1. Ένα μικρό ποσοστό αποκλεισμού συμπεριφοράς, περίπου 2 τοις εκατό, αντιστοιχούσε στην πτώση του Norton.

Διασύνδεση Norton

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η προστασία είναι εξαιρετική. Το AV-Test το βρήκε 100 τοις εκατό αποτελεσματικό έναντι μηδενικής ημέρας και εκτεταμένου κακόβουλου λογισμικού τον Απρίλιο, που ήταν πάνω από το 99,5% του μέσου όρου της βιομηχανίας. Μεταξύ των δύο τύπων επιθέσεων, το AV-Test δοκίμασε πάνω από 5.600 δείγματα.

Οι AV-Comparatives παρουσίασαν επίσης 100% αποκλεισμό στις δοκιμές του Μαΐου. Παρά την εξαιρετική απόδοση, ο Norton υπέστη το ίδιο ψευδώς θετικό πρόβλημα με το F-Secure. Δεν ήταν τόσο άσχημο, ωστόσο, η ανατροπή 11 ψευδών θετικών από τα 80.

Το Norton έχει όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που θέλουμε επίσης να δούμε. Περιλαμβάνει προστασία ransomware, προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα και τείχος προστασίας που προσαρμόζεται σε προγράμματα που χρησιμοποιείτε συχνά και συνδέονται στο Διαδίκτυο.

Εάν, για κάποιο λόγο, κακόβουλο λογισμικό το κάνει στη συσκευή σας, η Norton θα καθαρίσει τη συσκευή σας δωρεάν ή θα σας δώσει πλήρη επιστροφή χρημάτων. Η εγγύηση 100% της Norton είναι ένα από τα ισχυρότερα σημεία της.  

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Norton Security

Η Symantec είναι μια μεγάλη εταιρεία και αυτό σημαίνει ότι η Norton μπορεί να προσφέρει μια μακρά λίστα σχεδίων. Η τιμολόγηση του είναι ισοδύναμη με άλλους παρόχους, περίπου 30 $ για βασική προστασία και περίπου 50 $ για πολλές συσκευές και μια premium σουίτα, αλλά προσφέρει ένα πακέτο ασφαλείας υψηλότερης βαθμίδας που έχουν λίγοι άλλοι πάροχοι.

Μπορείτε να συνδυάσετε το δρομολογητή και το VPN του LifeLock ή του Norton με το Security Deluxe. Για 300 $ ετησίως, θα λάβετε όλες τις δυνατότητες του Deluxe, με υποστήριξη έως και πέντε συσκευών και έως και 1 εκατομμύριο $ σε κλεμμένα χρήματα.

Απαιτείται εγκατάσταση Norton

Το LifeLock έχει επίσης προληπτική προστασία από κλοπή ταυτότητας. Λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και την πιστωτική σας δραστηριότητα, ύποπτη δραστηριότητα τραπεζικής και πιστωτικής κάρτας, 401 (k) και επενδυτική δραστηριότητα, εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομά σας και μια ετήσια πιστωτική έκθεση από τρία γραφεία.

Ακόμα και με όλη αυτή την προστασία, ωστόσο, είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε τις έξι συμβουλές μας για την πρόληψη της κλοπής ταυτότητας.

Το Norton έχει μερικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας ενοχλητικής γραμμής εργαλείων και επέκτασης προγράμματος περιήγησης, αλλά, συνολικά, η εμπειρία χρήστη και το επίπεδο προστασίας υπερτερούν αυτών των μειονεκτημάτων. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην αναθεώρηση Norton Security ή να το δοκιμάσετε με μια γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών.

5. ESET NOD32

Η ESET είχε μικτά αποτελέσματα στις εργαστηριακές δοκιμές. Ορισμένες δοκιμές το επαινούν με εξαιρετικές βαθμολογίες προστασίας, ενώ σε άλλες. Οι πρακτικές δοκιμές μας ήταν εντυπωσιακές, ωστόσο, και οι πολλαπλές επιλογές σάρωσης και ο χειρισμός κακόβουλου λογισμικού της ESET το κατατάσσουν στη λίστα μας.

Όπως και με το Norton, η ESET έλαβε πιστοποίηση επιπέδου 1 στη δοκιμή Q2 του MRG Effitas και πιστοποίηση επιπέδου 2 στη δοκιμή Q1. Τα αρχικά ποσοστά ανίχνευσης στη δοκιμή Q1 ήταν καλά, αλλά όχι άριστα. Η ESET έχασε δύο δείγματα από τα 337 που δοκιμάστηκαν, μπλόκαρε άλλα δύο μέσα σε 24 ώρες και μπλοκάρεσε συμπεριφορικά ένα άλλο.  

Διεπαφή ESET NOD32

Ωστόσο, άλλα εργαστήρια είχαν μερικά προβλήματα. Το AV-Test το βρήκε 100% αποτελεσματικό ενάντια σε εκτεταμένα κακόβουλα προγράμματα, αλλά εμπόδισε τις επιθέσεις μηδενικών ημερών. Μόλις μπλοκάρει το 97,9 τοις εκατό το Νοέμβριο του 2017 και το 98,9 τοις εκατό τον Δεκέμβριο, κάτω από το 99,5 τοις εκατό του μέσου όρου της βιομηχανίας.

Η AV-Comparatives διαπίστωσε ποσοστό αποκλεισμού 99,1% μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2018, όταν παρακολούθησε το ESET. Υπάρχει όμως διακύμανση στις δοκιμές και η βαθμολογία μειώθηκε τον χειρότερο μήνα, τον Απρίλιο, ο οποίος είχε ποσοστό προστασίας 98,2 τοις εκατό.

Η ESET απέκλεισε όλα τα δείγματα που χρησιμοποιήσαμε στις πρακτικές δοκιμές μας – έξι από την Amtso και 13 από την Wicar. Μας αρέσει το ESET να σας ειδοποιεί ότι λειτουργεί. Άλλα antivirus λειτουργούν στο παρασκήνιο και δεν παρέχουν καμία ένδειξη ότι έχει αποκλειστεί μια απειλή.

Αντιμετωπίζει ενδεχομένως ανεπιθύμητες εφαρμογές ιδιαίτερα καλά. Κατά την εγκατάσταση, μπορείτε να επιλέξετε εάν το ESET θα πρέπει να σας ειδοποιεί για PUA ή να τα αποκλείει αυτόματα. Όταν κατεβάσαμε ένα, η ESET μας ειδοποίησε και ρώτησε αν θέλαμε να προχωρήσουμε.

Ενδεχομένως ανεπιθύμητη εφαρμογή ESET NOD32

Οι λειτουργίες σάρωσης είναι επίσης εντυπωσιακές. Το ESET μπορεί να σαρώσει σε επίπεδο αρχείου, εντυπωσιακό, λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς δεν μπορούν να αγγίξουν φακέλους. Έχει επίσης μια ολοκληρωμένη σάρωση UEFI για να εντοπίσει οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό που έχει λειτουργήσει πολύ βαθιά στο λειτουργικό σας σύστημα.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν η ESET

Η διεπαφή της ESET, ιδιαίτερα στη σάρωση, λειτουργεί καλά. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε ένα αρχείο ή φάκελο στη διεπαφή και μια σάρωση θα ξεκινήσει αμέσως. Είναι ένας πιο διαισθητικός τρόπος χειρισμού στοχευμένων σαρώσεων από την περιήγηση σε μια ιεραρχία φακέλων.

Ρυθμίσεις σάρωσης ESET NOD32

Εάν πραγματοποιήσετε αναβάθμιση μετά το βασικό πακέτο προστασίας NOD32, θα λάβετε επιπλέον δυνατότητες. Το Internet Security περιλαμβάνει ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης τραπεζών που διαχωρίζει τον κανονικό υπολογιστή σας από τον τραπεζικό σας. Όπως το Bitdefender, διακόπτει όλες τις συνδέσεις εκτός της τραπεζικής σας συνόδου.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας ransomware, εάν επιλέξετε Smart Security. Περιλαμβάνει κρυπτογράφηση αρχείων, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε φάκελος, αρχείο ή αφαιρούμενο μπορεί να προστατευτεί εάν λάβετε ransomware και προσπαθεί να τα αρπάξει.

Ρυθμίσεις εγκατάστασης ESET Smart Security

Όλα τα σχέδια είναι επίσης φθηνά, αρκεί να χρειάζεστε μόνο μια προστασία μιας συσκευής. Το ESET έχει ένα παράξενο πρόγραμμα τιμολόγησης σε σύγκριση με άλλα κορυφαία antivirus, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τον ακριβή αριθμό συσκευών που χρειάζεστε και να χρεώνετε 10 $ ανά.

Παίρνετε πολλά για τα χρήματά σας, ωστόσο, το λιγότερο από τα οποία είναι μια διαισθητική διεπαφή. Υπολείπεται του AVG (διαβάστε την κριτική μας AVG) από αυτή την άποψη, αλλά εξακολουθεί να είναι καλό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην αναθεώρηση ESET NOD32 ή να το δοκιμάσετε με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Τελικές σκέψεις

Συνολικά, τα Bitdefender, Kaspersky και F-Secure είναι τα πιο ασφαλή antivirus στην αγορά. Το ESET και το Norton είναι επίσης καλά, αλλά υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα που μας εμποδίζουν να τους προτείνουμε για την κορυφή αυτής της λίστας.

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο γίνεται πιο ανεξέλεγκτο και ένα ισχυρό antivirus είναι το πρώτο βήμα για την προστασία από αυτό. Ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης βοηθά επίσης πολύ, να σας προστατεύει από επιθέσεις ωμής βίας και keyloggers.

Τι antivirus χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me