Το μέλλον του νέφους το 2017

Μια νέα χρονιά φέρνει πολλές νέες ευκαιρίες, ειδικά στην τεχνολογία.


Εδώ στο Cloudwards.net, πιστεύουμε ότι το μέλλον της τεχνολογίας και του cloud είναι το ίδιο πράγμα. η ηλικία του δίσκου εγκατάστασης έχει παρέλθει και έχουμε εισαγάγει έναν δίσκο που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, οι μικροί επιχειρηματίες μπορούν να διευθύνουν ολόκληρη την επιχείρησή τους χρησιμοποιώντας ένα φορητό υπολογιστή.

Αυτοί μπορούν:

Κάνε τα βιβλία τους

Ελέγξτε το απόθεμά τους

Διαδικασία πληρωμών

Επικοινωνήστε με πελάτες

Χρησιμοποιώντας πολλές τρέχουσες εφαρμογές στην αγορά, μερικές φορές, μπορούν να κάνουν ό, τι αναφέρονται παραπάνω ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας ένα μόνο πρόγραμμα.

1. Λογισμικό ως υπηρεσία

Το λογισμικό ως υπηρεσία, ή το SaaS, θα είναι το μέλλον για δύο βασικούς λόγους. Οι πολλές απαιτήσεις που απαιτούνται για επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σημαίνουν ότι συχνά πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε.

Ταυτόχρονα, τα τρέχοντα βήματα προς τα εμπρός στην τεχνολογία κάνουν αυτό το επίτευγμα ευκολότερο από ποτέ.


© NashvilleGeek.com

Αυτές οι δύο εξελίξεις ενισχύουν η μία την άλλη, καθιστώντας τουλάχιστον κάποια προσαρμογή στους νέους κανόνες αναγκαιότητα για όποιον θέλει να χτίσει μια καριέρα τον 21ο αιώνα. Επί του παρόντος, τόσες πολλές επιχειρήσεις προσαρμόζονται σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, ότι είναι απίθανο για την τεχνοφοβική να βρει ακόμη και μια δουλειά που δεν απαιτεί τουλάχιστον κάποια εξοικονόμηση cloud.

Επιπλέον, έχουμε επίσης την αυξανόμενη διεθνοποίηση.

Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες κατάφεραν να απασχολούν άτομα σε ρόλους γραφείου από το εξωτερικό εδώ και δεκαετίες, αλλά ακόμη και μικρές εταιρείες συμμετέχουν τώρα σε αυτήν την τάση.

Εδώ στο Cloudwards.net, συνεργαζόμαστε με μια ομάδα συγγραφέων και εκδοτών από όλο τον κόσμο και κανένας από εμάς δεν εδρεύει στην ίδια χώρα.

Η συνεργασία μας θα ήταν αδύνατη ακόμη και πριν από 15 χρόνια, και αισθανόμαστε σίγουροι λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες εκεί έξω αυτήν τη στιγμή, που απλά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν χωρίς το σύννεφο και όλες τις βασικές υπηρεσίες που έχει παράγει.

2. Διαδικτυακή συνεργασία

Προς το παρόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο για να επικοινωνείτε με άτομα που χρησιμοποιούν:

 Skype

WhatsApp

 Χαλαρότητα

Και κάντε τη δική σας λογιστική χωρίς να αγγίξετε ποτέ το κουμπί “εγκατάσταση” QuickBooks στο Διαδίκτυο ή Xero; και συνεργαστείτε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας Έγγραφα Google.

Ένα καλό παράδειγμα είναι ένας φίλος μου που είναι ορκωτός λογιστής στην Καλιφόρνια. καθώς τα παιδιά του έχουν σχεδόν τελειώσει με το σχολείο, αυτός και η σύζυγος αναζητούν μια αλλαγή τοπίου που ελπίζουμε ότι θα είναι επίσης επικερδής μακροπρόθεσμα.

Προς το παρόν, σκέφτονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες να μετακινήσουν την πρακτική τους, με το χρόνο τους στη Χρυσή Πολιτεία να μειώνεται σε μερικούς μήνες ετησίως κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου.

Αυτό το ταξίδι δεν είναι καθόλου ένα μικρό εγχείρημα, αλλά χάρη στο SaaS και ο αδελφός του, PaaS, θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται όπως δεν έφυγαν ποτέ. Κάποιο προσωπικό υποστήριξης θα παραμείνει στο Λος Άντζελες, αλλά κάθε μέρα, μπορούν απλώς να συνδεθούν σε έναν εικονικό διακομιστή και να διευθύνουν την εταιρεία από εκεί.

3. Το σύννεφο και η ψυχαγωγία

Αυτά τα δύο παραδείγματα σάς δίνουν μια ιδέα για το πώς είναι για τις επιχειρήσεις, αλλά και η ψυχαγωγία γίνεται όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη.

Το Netflix είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, φυσικά, αλλά τώρα έχει πολλούς ανταγωνιστές, ο καθένας προσφέρει σε ένα κοινό δισεκατομμυρίων την ευκαιρία να παρακολουθήσει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. 

Το Steam είναι μια άλλη εξαιρετική υπηρεσία που βασίζεται στο cloud. Σας επιτρέπει να αγοράσετε και να αποθηκεύσετε παιχνίδια από οπουδήποτε και, στη συνέχεια, κατεβάστε και παίξτε τα όποτε θέλετε. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες εργάζονται στο επόμενο βήμα, που ονομάζεται GaaS, ως gaming ως υπηρεσία.

Όπως και με λογιστικά προγράμματα ή υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, οι πελάτες μπορούν να συνδεθούν σε μια εικονική επιφάνεια εργασίας που μπορεί να τρέξει οποιοδήποτε παιχνίδι, από σχεδόν οποιονδήποτε υπολογιστή.

Αν και το GaaS βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δείχνει ότι η τεχνολογία cloud το 2017 είναι ένας λίθος που δεν θα σταματήσει να κυλά.

4. Το σύννεφο και η επιτήρηση

Αν και το SaaS και τα παρόμοια του είναι πιθανό να συνεχίσουν με τον τρόπο που είναι, όσον αφορά την τεχνολογία, αυτό πιθανότατα δεν θα ισχύει για την ασφάλεια. Με επίκεντρο τις πρόσφατες εξελίξεις, αισθανόμαστε σίγουροι λέγοντας ότι η πραγματική τεχνολογική επανάσταση για το 2017 θα είναι στον τομέα της ασφάλειας.

Κάμερα παρακολούθησης
Επιτήρηση

Παρόλο που η προσοχή τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκε κυρίως στην NSA και τους shenanigans της, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει επίσης μια σειρά από το νομοθετικό σώμα που παραβιάζει την ιδιωτική ζωή.

Λιγότερο τρομακτικό από το PRISM, είναι ακόμα αρκετά τρομακτικό το γεγονός ότι οι ολλανδικές αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν να χαράξουν λογαριασμούς WhatsApp με την πλήρη υποστήριξη του δικαστικού σώματος. Αν και μπορεί να αποχωρήσει σύντομα από την ΕΕ, η Βρετανία έχει επίσης λάβει μέτρα για να κατασκοπεύει πολίτες σε μια προσπάθεια εντοπισμού ύποπτων τρομοκρατών, αν και είναι αρκετά ασαφές ποιος ταιριάζει σε αυτήν την περιγραφή και ποιος δεν το κάνει..

Ωστόσο, η χώρα που θα παρακολουθήσει το πλησιέστερο, από την άποψη αυτή το 2017, θα είναι η Γερμανία. Χάρη στο κύμα τρόμου που το πέρασε το 2016, οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας προσπαθούν να εφαρμόσουν ορισμένα δραστικά μέτρα για την πρόληψη μελλοντικών επιθέσεων.

Αν και το να διατηρείς τους ανθρώπους ασφαλείς είναι καλό, φυσικά, παραμένει συζητήσιμο εάν η κατασκοπεία στον πληθυσμό τους καθιστά πιο απόρθητους.

5. Cloud Security το 2017

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην εξουσία που θέλουν να αποτρέψουν όλη αυτήν την παρακολούθηση, αλλά εξακολουθεί να πληρώνει να σκεφτούμε αυτά τα πράγματα υπό την ιδιότητά σας ως ιδιώτης πολίτης.

Και θυμηθείτε, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε τα δεδομένα και τις συνήθειες περιήγησής σας, χρησιμοποιώντας τους παρόχους αποθήκευσης cloud με γνώμονα την ασφάλεια, αφενός, και ένα καλό VPN από την άλλη.

Αν και οι καλύτερες υπηρεσίες σε αυτόν τον τομέα είναι επίσης οι πιο ακριβές, το να κρατάτε τους ανθρώπους να σας παρακολουθούν αξίζει τον κόπο.

Παρόλο που μέχρι τώρα έχουμε υπογραμμίσει τον ρόλο των κυβερνήσεων, οι εγκληματίες γίνονται πιο δραστήριοι και στο Διαδίκτυο. Το να διατηρείτε την περιήγησή σας απόρρητη χρησιμοποιώντας ένα VPN σημαίνει ότι θα είστε ασφαλείς τόσο από εγκληματικές επιχειρήσεις όσο και από νομικές.

Στο ίδιο πνεύμα, προβλέπουμε ότι οι υπηρεσίες αποθήκευσης που προσφέρουν πραγματική ασφάλεια, όπως Sync.com και pCloud, θα έχει πολλά νέα μέλη να εγγραφούν κατά τη διάρκεια του 2017.

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον, όλες αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει πιθανότατα να συνεχίσουν να αναπτύσσουν μερικές πολύ καινοτόμες νέες μεθόδους κρυπτογράφησης, καθώς και άλλα κόλπα, για να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά τόσο από τους εγκληματίες όσο και από τις υπηρεσίες πληροφοριών..

Αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς τι θα συμβεί (είναι τελικά μυστικά), το 2017 πιθανότατα θα δει πολλές νέες τεχνολογίες για την καταπολέμηση της κατασκοπείας σε όλες τις μορφές της.

Συνοπτικά: Cloudwards.net το 2017

Για εμάς στο Cloudwards.net, η τεχνολογία cloud αφορά την ενδυνάμωση μέσω της μηχανοργάνωσης. Νέα εργαλεία στον τομέα της διαδικτυακής συνεργασίας, σε συνδυασμό με μέτρα ασφαλείας για τη διατήρηση των δεδομένων σας ασφαλή, στοχεύουν να το κάνουν ακριβώς.

Το 2017 πρόκειται να είναι μια ακόμη χρονιά κατά την οποία η συντακτική ομάδα στο Cloudwards.net θα παρουσιάσει περιεχόμενο σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια επιχείρηση και να κρατήσετε τα δεδομένα σας από αδιάκριτα μάτια

Ανυπομονούμε για ένα έτος πολλών νέων ανακαλύψεων στην διαδικτυακή τεχνολογία και θα καθοδηγήσουμε τους αναγνώστες μας σε αυτές τις εξελίξεις, ένα βήμα τη φορά.

Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν έχετε οποιεσδήποτε ιδέες πιστεύετε ότι έχουμε χάσει ή θέλετε να συμπεριλάβουμε. Ευχαριστώ για την ανάγνωση και τις καλύτερες ευχές για το νέο έτος!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map