15 καλύτερες εφαρμογές οργανισμού με καταπληκτικές δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud

Όπως πολλοί άνθρωποι που κλίνουν προς τη δημιουργικότητα, η χρόνια αποδιοργάνωση υπήρξε μια δια βίου πάθηση μου. Το πρόβλημα με τον λήθαργο είναι το αναπόφευκτο να αντιμετωπίζετε μικρά προβλήματα όπως χαμένα γενέθλια, αναντιστοιχίες κάλτσες και, πολύ πιο τρομερές, ξεχασμένες ιδέες.


Πριν από τον Ιανουάριο του 2010, το όνειρό μου ήταν να έχω έναν προσωπικό βοηθό για να χειριστώ τα μικρά πράγματα για μένα. Ξέρεις, απλά κάποιος που με ακολουθεί με ένα σημειωματάριο, σημειώνει τις σκέψεις μου, μου θυμίζει να διατηρώ ενυδατωμένο – κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια, ήρθε μια μικρή συσκευή που ονομάζεται Nexus One (γνωστή και ως Google Phone), το πρώτο έξυπνο smartphone μου.

Οι πρώτες μέρες μου με το Nexus πέρασαν μαθαίνοντας να αποφεύγω τους τοίχους, καθώς δεν μπορούσα να ξεφύγω από την εκθαμβωτική οθόνη AMOLED 3,7 ιντσών. Και όταν άρχισε να οργανώνεται. Η ψηφιακή μου λύση ήταν μια εφαρμογή που άφησε υπενθυμίσεις αυτοκόλλητων σημειώσεων στην αρχική σελίδα του smartphone.

Αλλά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα, έξι χρόνια αργότερα, ο μέσος καταναλωτής έχει:

Υπολογιστή

Τηλέφωνο

Δισκίο

Υπηρεσία Cloud Storage

Η αποκέντρωση της ψηφιακής μας ζωής απαιτεί συγχρονισμό για τη διευκόλυνση της ικανότητας μετάβασης απρόσκοπτα από τη μία συσκευή στην άλλη.

Μόλις μια μακρινή προφητεία από τον αείμνηστο Steve Jobs, το 1997, η εξέλιξη της αποθήκευσης στο cloud ξεκίνησε σε υπερβολική κίνηση και άλλαξε τον τρόπο προσέγγισης της οργάνωσης.

Η έννοια της λειτουργικής κατηγοριοποίησης αρχίζει να σημαίνει όλο και λιγότερο, καθώς οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες και ευρείες στις δυνατότητές τους. Πολύ σύντομα, θα έχω τον πολυπόθητο, πλήρως λειτουργικό εικονικό βοηθό μου και θα έρθει σε ένα μηνιαίο πρόγραμμα συνδρομής.

Ωστόσο, στο μεταξύ, υπάρχουν 15 εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τη ζωή σας.

Λίγο για τις εφαρμογές λίστας

Στα χαρτιά, η δημιουργία μιας λίστας μοιάζει πάντα με σωστές συμβουλές για την ολοκλήρωση των πραγμάτων. Η ίδια η ιδέα να μπορείς να απεικονίσεις τους στόχους σου είναι σαγηνευτική.

Google για εργασία
Προϊόντα Google for Work

Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι γράφουν αυτό που θέλουν να επιτύχουν, είναι πιο επιτυχημένοι από αυτούς που δεν το κάνουν.

Φυσικά, υπάρχουν κάποιες προειδοποιήσεις. Όπως, μην κάνετε τη λίστα σας πολύ μεγάλη. Σίγουρα, είναι καλό να είστε φιλόδοξοι, αλλά μια ελλιπής λίστα υποχρεώσεων μπορεί να εμποδίσει την παραγωγικότητά σας αυξάνοντας το άγχος. Στην ψυχολογία, υπάρχει ένας όρος για το ψυχικό στρες που προκαλείται από μια ατελή εργασία – το φαινόμενο Zeigarnik.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι λίστες υποχρεώσεων δεν λειτουργούν εναντίον σας είναι να τις κατηγοριοποιήσετε προσεκτικά. Επίσης, δοκιμάστε να βρείτε μια εφαρμογή λίστας υποχρεώσεων που έχει μινιμαλιστική εμφάνιση και χωρίς περισπασμούς.

Οι περισσότερες χρήσιμες εφαρμογές λίστας έχουν όμορφα απλά σχέδια και προτείνουν μερικές βασικές κατηγορίες για να ξεκινήσετε.

# 1 Οποιοδήποτε

Το Any.do προσφέρει το είδος της ευελιξίας που θα περιμένατε από μια εφαρμογή που βασίζεται σε σύννεφο, συμπεριλαμβανομένων δυνατοτήτων μεταξύ πλατφορμών και αυτόματου συγχρονισμού μεταξύ συσκευών.

Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για:

Android

iOS

Μακ

Το Any.do είναι προσβάσιμο από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης ιστού, έχει ακόμη μια μοναδική επέκταση μόνο για το Chrome. Η εφαρμογή ενθαρρύνει τους χρήστες να ομαδοποιούν εργασίες σε κατηγορίες, ακόμη και να προσφέρουν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε, όπως:

Προσωπικά καθήκοντα

Έργα εργασίας

Λίστα παντοπωλείων

Βιβλία για ανάγνωση

Οι δημιουργημένες εργασίες ταξινομούνται στην κατηγορία λίστας σε τέσσερις στήλες: Σήμερα, Αύριο, Προσεχείς και Κάποια μέρα. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται λίγο απλοϊκό, θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση μειώνει το άγχος και με βοηθάει να με επικεντρώνεται.

Η εφαρμογή μπορεί επίσης να ρυθμίσει επαναλαμβανόμενες εργασίες και να προσφέρει υπενθυμίσεις με βάση τόσο την ώρα όσο και την τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να εξηγήσετε σε αναφερόμενα στοιχεία με σημειώσεις, να προσθέσετε δευτερεύουσες εργασίες και να προσθέσετε συνημμένα.

Θέλετε να αφήσετε κάποιον άλλον να επωμιστεί κάποια από τα βάρη σας; Μοιραστείτε και εκχωρήστε εργασίες εισάγοντας το email κάποιου. ένας ιδιαίτερα βολικός τρόπος για να κάνουν τους συγκατοίκους να κάνουν τις δουλειές τους.  

Το Any.do διαθέτει επίσης μια λειτουργία που ονομάζεται “Moment”, η οποία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ευχάριστο οπτικό στιγμιότυπο των εργασιών της ημέρας σας.

Τέλος, το Any.do ενσωματώνεται με μια εύχρηστη εφαρμογή ημερολογίου που αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα, που ονομάζεται Cal. Αλλά αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Ημερολόγιο Google, μην ανησυχείτε, με την επέκταση Chrome του Any.do, μπορείτε να ενσωματώσετε εύκολα και αυτό.  

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές μεγάλες διαφορές μεταξύ των δωρεάν και επί πληρωμή μοντέλων της εφαρμογής. Η δωρεάν έκδοση περιορίζει τα συνημμένα αρχεία στα 1,5 MB, περιορίζει την κοινή χρήση σε μία μόνο τρέχουσα συσκευή και στιγμές σε πέντε παρουσίες ανά μήνα.

Η δωρεάν έκδοση περιορίζει τα συνημμένα αρχεία στα 1,5 MB, περιορίζει την κοινή χρήση σε μία μόνο τρέχουσα συσκευή και στιγμές σε πέντε παρουσίες ανά μήνα.

Μια premium συνδρομή στο Any.do, η οποία επί του παρόντος κοστίζει 5 $ ανά μήνα ή 45 $ ετησίως, μπορεί να επισυνάψει αρχεία 100MB και συνοδεύεται από απεριόριστες μετοχές και στιγμές. Οι χρήστες Premium έχουν επίσης πρόσβαση σε:

Προηγμένες επαναλαμβανόμενες εργασίες

Υπενθυμίσεις βάσει τοποθεσίας

Καλύτερη υποστήριξη πελατών

# 2 Wunderlist

Οι δυνατότητες πολλαπλών πλατφορμών της Wunderlist βρίσκονται μπροστά από την καμπύλη.  

Είναι διαθέσιμο στις:

Android

iOS

Παράθυρα

Μακ

Linux

Και, φυσικά, υπάρχει και μια εφαρμογή ιστού, για να καλύπτει όλες τις βάσεις.

Αυτό που με ενθουσιάζει για αυτήν τη λύση της λίστας εργασιών είναι ο τέλειος συνδυασμός απλότητας και διαισθητικής λειτουργικότητας, που κάνει να σκεφτώ όλη τη δουλειά που πρέπει να κάνω λίγο πιο διασκεδαστική από ό, τι θα έπρεπε (αυστηρά μιλώντας).

Οι κατηγορίες εργασιών αναφέρονται τακτοποιημένα στο αριστερό περιθώριο στις εφαρμογές ιστού και επιτραπέζιων υπολογιστών, ενώ οι εφαρμογές για κινητά τις αναγράφουν στη μέση.

Η προσθήκη αντικειμένων σε μια λίστα είναι ζήτημα του κλικ ή του πατήματος και της προσθήκης “εκκρεμών εργασιών” σε ένα πλαίσιο κειμένου. Τα στοιχεία λίστας μπορούν να μεταφερθούν για αναδιάταξη και ένα αστέρι στα δεξιά ενός αντικειμένου μπορεί να κάνει κλικ για να το επισημάνει ως προτεραιότητα.

Εάν θέλετε να πάρετε λίγο πιο συγκεκριμένο, ανοίξτε το στοιχείο λίστας και μπορείτε να ορίσετε ημερομηνία & υπενθυμίσεις χρόνου για εργασίες, προσθήκη δευτερεύουσας εργασίας, σημειώσεων και συνημμένων αρχείων. Η κοινή χρήση γίνεται σε επίπεδο λίστας μέσω email. Οι προσκεκλημένοι χρήστες μπορούν να δουν αντικείμενα, να τα επισημάνουν ως πλήρη και να αφήσουν σχόλια.  

Με τη δωρεάν έκδοση του Wunderlist, μπορείτε να εκχωρήσετε έως και 25 εργασίες ανά κοινόχρηστη λίστα, να δημιουργήσετε 25 δευτερεύουσες εργασίες ανά εργασία και να ανεβάσετε συνημμένα αρχεία έως 5MB. Τα επίπεδα Pro και Business δεν έχουν περιορισμούς ανάθεσης, δευτερεύουσας εργασίας ή μεγέθους αρχείου.

Επιπλέον, έχουν μια μεγάλη ποικιλία εικόνων φόντου με τις οποίες μπορούν να προσαρμόσουν την εμφάνιση του διαχειριστή εργασιών, εάν κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για εσάς. Προσωπικά, είμαι όλοι για το λευκό φόντο.

Η συνδρομή Pro είναι προς το παρόν τιμή 4,99 $ ανά μήνα ή 49,99 $ ετησίως. Μια συνδρομή για επιχειρήσεις είναι η ίδια τιμή, αλλά ανά χρήστη.

Εφαρμογές αυτοματισμού ροής εργασίας 

Πίνετε λίγο καφέ, γίνετε πιο παραγωγικοί. Πίνετε πάρα πολύ καφέ και θα αρχίσετε να αναπηδείτε από τους τοίχους. Αιτία και αποτέλεσμα, είναι πώς λειτουργούν τα πράγματα.


Αυτοματοποίηση με Kloudless

Ή όχι, αν είστε ο τύπος που γράφει τα πράγματα, αλλά ποτέ δεν τα κάνει πραγματικά. Διασκεδαστικό γεγονός, το 41% ​​όλων όσων μπαίνουν σε μια λίστα υποχρεώσεων δεν ολοκληρώνεται ποτέ, σύμφωνα με έρευνα του iDoneThis.

Φανταστείτε εάν υπήρχε ένας τρόπος να κάνετε τη διαχείριση εργασιών ένα βήμα παραπέρα, και να αναθέσετε τα κοινά στοιχεία λίστας σε έναν αλγόριθμο; Ο αυτοματισμός της ροής εργασίας το κάνει ακριβώς αυτό, ενσωματώνοντας διαφορετικές διαδικτυακές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τη λογική αιτίας-αποτελέσματος.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι δημοσιεύετε ένα νέο βίντεο στο YouTube. Όταν το κάνετε αυτό, χωρίς να χρειάζεται να σηκώσετε το δάχτυλό σας, μια διαδικασία παρασκηνίου αποθηκεύει αυτόματα το βίντεο στις λύσεις αποθήκευσης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Θα δημοσιεύσει επίσης το βίντεο στις σελίδες σας στο WordPress, στο Facebook και στο Twitter, θα το στείλει μέσω email σε θαυμαστές και θα ορίσει μια ειδοποίηση ημερολογίου για να ελέγξει τα σχόλιά σας αργότερα..

Αρκετά μαγικό, σωστά?

# 3 IFTTT


Το IFTTT, συντομογραφία για το “If This Then That”, είναι αυτοματοποίηση ροής εργασίας για κάθε άνθρωπο – και όχι μόνο επειδή είναι εντελώς δωρεάν. Το IFTTT προσφέρει στους χρήστες μια σειρά από εύκολες ενοποιήσεις «συνταγών», οι οποίες είναι φόρμουλες που λένε σε μια ολοκληρωμένη εφαρμογή να κάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια όταν συμβεί κάτι.

Στην πραγματικότητα, πολλές από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συνταγές έχουν ήδη δημιουργηθεί από άλλους χρήστες και είναι άμεσα διαθέσιμες μέσω της επιλογής περιήγησης IFTTT. Από την άλλη πλευρά, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του IFTTT είναι ίσως ότι είναι λίγο απλό για ορισμένους χρήστες.

Παρόλο που μπορεί να λάβει χρήσιμες ενέργειες με μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ο αριθμός των εν λόγω ενεργειών είναι περιορισμένος – τουλάχιστον σε σύγκριση με μια άλλη δημοφιλή λύση αυτοματισμού ροής εργασίας – που ονομάζεται Zapier (πάνω).

Ωστόσο, ενσωματώνεται με πολλές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες ιστού, όπως:

Ιστοσελίδες κοινωνικών μέσων

Ημερολόγια

Λίστες υποχρεώσεων

Μηνύματα

Υπηρεσίες email

Αποθήκευση στο cloud

Υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας

Ψηφιακά σημειωματάρια

Εργαλεία Blogging

Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν συνταγές που ενεργοποιούν συνδεδεμένες συσκευές, όπως έξυπνες εστίες, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία και καφετιέρες. Για να μην αναφέρουμε συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, φορητά και συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Από αυτό το γράψιμο, στην πραγματικότητα, το IFTTT λειτουργεί με 357 διαφορετικές υπηρεσίες (γνωστά και ως κανάλια).

Οι εφαρμογές για κινητά είναι διαθέσιμες τόσο για Android όσο και για iOS.

# 4 Ζάπιερ

Ενώ το IFTTT έχει σχεδιαστεί ως επί το πλείστον με γνώμονα τους απλούς χρήστες, η Zapier έχει το επιχειρηματικό φάσμα στα αξιοθέατα. Ενώ είναι πιο περίπλοκο να ρυθμιστεί από το IFTTT, το Zapier επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πιο πολύπλοκες εντολές.

Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών αιτίων υπό όρους που έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιούν συμβάντα. Για παράδειγμα, ώρα και τοποθεσία ή ταυτόχρονη δραστηριότητα σε άλλη υπηρεσία ιστού.

Ωστόσο, είναι μια αρκετά απλή διαδικασία.

Η πολυδιάστατη φύση του Zapier το καθιστά κατάλληλο για την αυτοματοποίηση τακτικών διοικητικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να εστιάσουν το γνωστικό τους mojo σε εργασίες που τη χρειάζονται.  

Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε τι μπορεί να κάνει ο Zapier προσωπικά, προσφέρει μια δωρεάν έκδοση. Βεβαίως, οι δωρεάν χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν μόνο πέντε Zaps ταυτόχρονα και περιορίζονται σε συμβάντα μεμονωμένης ενεργοποίησης. Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα πιο ισχυρό περιβάλλον αυτοματισμού εργασίας μπορούν να επιλέξουν μια υπηρεσία επί πληρωμή, ξεκινώντας από 20 $ το μήνα, που δημιουργεί 20 ή περισσότερα Zaps, το καθένα με πολλά βήματα.

Τα ομαδικά προγράμματα, που επιτρέπουν στους συναδέλφους να μοιράζονται τα Zaps, να δημιουργούν προσωπικά και ομαδικά Zaps και να τα διαχειρίζονται με διάφορα επίπεδα προνομίων διαχειριστή, είναι διαθέσιμα από 100 $ ανά μήνα.

Απαιτείται συνδρομή επί πληρωμή για ενσωμάτωση με όλες τις 500 υπηρεσίες web plus που διαθέτει σήμερα η Zapier. Επιπλέον, ενώ το Zapier προσφέρει συνδεσιμότητα σε περισσότερες εφαρμογές γραφείου, δεν ταιριάζει με τις δυνατότητες του Internet of Things του IFTTT.    

Αν ψάχνετε για μια πραγματική επιχειρηματική λύση, σίγουρα δώστε στον Zapier μια σοβαρή εμφάνιση.

Αν και δεν είναι δωρεάν, οι δυνατότητες αυτοματισμού είναι τόσο ισχυρές που ο χρόνος που θα μπορούσε να εξοικονομήσει, εάν εφαρμοστεί σωστά, θα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα το κόστος.

Εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης

Έχοντας ως στόχο να δημιουργήσετε πιο ασφαλή ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης για πολλά διαδικτυακά εργαλεία, τρεις στους τέσσερις χρήστες καταφεύγουν στη χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης ή σε ένα μικρό σύνολο κωδικών πρόσβασης, διαρκείας.

Ενώ πολλοί ιστότοποι προσφέρουν εξαιρετική ασφάλεια ενάντια στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και την κλοπή κωδικού πρόσβασης, κάθε ιστότοπος στον οποίο συνδέεστε δεν επιτυγχάνει το ίδιο επίπεδο πολυπλοκότητας ή ακόμη και νοιάζεται. Το αποτέλεσμα? Το 40% αυτών των τριών στους τέσσερις χρήστες αναφέρουν ότι υπήρξε στόχος παραβίασης ασφαλείας κατά τους προηγούμενους 12 μήνες.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες ασφαλείας συνιστούν ανεπιφύλακτα μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε ιστότοπο που απαιτεί έναν.

Επιπλέον, συνιστούν ότι οι κωδικοί πρόσβασης θα πρέπει να έχουν αρκετά περίπλοκο χαρακτήρα, ώστε να αποτρέπουν τις βίαιες επιθέσεις. Αλλά αυτό είναι πάρα πολλοί κωδικοί πρόσβασης που πρέπει να θυμάστε.

Η καλύτερη λύση; Ένα ασφαλές ηλεκτρονικό θησαυροφυλάκιο – ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Μια τέτοια λύση μπορεί να ενισχύσει την ασφάλειά σας στο Διαδίκτυο με σχετική ευκολία και να προσφέρει ηρεμία. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι μια λύση cloud, που σημαίνει ότι ο κωδικός πρόσβασής σας αποθηκεύεται σε ένα σύνολο απομακρυσμένων διακομιστών που βρίσκονται μέσα σε κέντρα δεδομένων.

Φυσικά, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι ο κωδικός πρόσβασης προσφέρει αρκετά προηγμένη κρυπτογράφηση.

# 5 Dashlane 4

Ιδρύθηκε το 2011, το Dashlane ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια χρήστες σε λίγα μόλις χρόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν μια αρκετά πρόσφατη άφιξη στη σκηνή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Κορυφαίοι παράγοντες που εξηγούν την αυξανόμενη δημοτικότητά του, περιλαμβάνουν την ευκολία χρήσης σε διάφορες πλατφόρμες, όπως:

Android

iOS

Μακ

Παράθυρα

Τα χαρακτηριστικά της σημείωσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτόματης πληκτρολόγησης κωδικών πρόσβασης, δημιουργίας τυχαίων κωδικών πρόσβασης και αλλαγής πολλαπλών κωδικών πρόσβασης με ένα μόνο κλικ.

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι κοινόχρηστοι με συναδέλφους ή μέλη της οικογένειας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μια λύση επείγουσας επαφής που επιτρέπει σε κάποιον αξιόπιστο να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη να το πράξει. Το Dashlane κρυπτογραφεί δεδομένα με τεχνολογία AES-256 bit, ένα κορυφαίο πρότυπο κρυπτογράφησης, οπότε ούτε οι υπάλληλοι της Dashlane μπορούν να δουν τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Κάθε κωδικός πρόσβασης που αποστέλλεται στους διακομιστές του Dashlane ανακατεύεται σε μια μη αποκωδικοποιημένη συμβολοσειρά, η οποία μπορεί να αποσυνδεθεί μόνο με έναν κύριο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος δεν αποθηκεύεται καθόλου από το Dashlane.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν οι διακομιστές του Dashlane παραβιαστούν, οι δράστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα από τα κλεμμένα δεδομένα. Φυσικά, αν ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή, καθώς το Dashlane δεν αποθηκεύει αντίγραφο αυτού.

Και, προφανώς, τα ίδια θέματα ωμής βίας που σημειώθηκαν παραπάνω ισχύουν εδώ. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ένας κωδικός πρόσβασης είναι αρκετά ισχυρός για να αποτρέψει τους εισβολείς. Για πρόσβαση σε όλες αυτές τις δυνατότητες, η υπηρεσία χρεώνει επί του παρόντος 39,99 $ ετησίως.

Το Dashlane προσφέρει μια δωρεάν έκδοση, η οποία σας επιτρέπει να δοκιμάσετε premium λειτουργίες για 30 ημέρες, αλλά πέρα ​​από αυτό, η δωρεάν έκδοση επιτρέπει μόνο πρόσβαση σε δεδομένα από μία συσκευή, δεν δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας στο cloud και επομένως δεν συγχρονίζεται πολλαπλές συσκευές.

# 6 LastPass 4.0

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς, το LastPass ξεπερνά το Dashlane ως διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όσον αφορά τους χρήστες, συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων.

Το LastPass χρησιμοποιεί έναν κύριο κωδικό πρόσβασης που μόνο ένας χρήστης πρέπει να γνωρίζει. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται για την τοπική κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση δεδομένων, τα οποία ανακατεύονται, στη συνέχεια αποθηκεύονται σε απομακρυσμένους διακομιστές και προστατεύονται από κρυπτογράφηση AES-256 bit.  

Είναι επίσης εύκολο στη χρήση, χάρη στη διαισθητική διεπαφή χρήστη, αν και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν ταιριάζει αρκετά με το Dashlane.

Οι χρήσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν αυτόματη σύνδεση, συμπλήρωση φόρμας και αυτόματες αλλαγές κωδικού πρόσβασης.

Όσον αφορά την υποστήριξη μεταξύ πλατφορμών, το LastPass είναι διαθέσιμο σε περισσότερα λειτουργικά συστήματα από το Dashlane.

Προς το παρόν, οι διαθέσιμες εφαρμογές είναι για:

Μακ

Παράθυρα

Linux

Android

iOS

Windows Phone

Μαυρο μουρο

Ωστόσο, με τη δωρεάν έκδοση του LastPass, δεν μπορείτε να συγχρονίσετε πολλές συσκευές και τα δεδομένα του smartphone σας δεν συγχρονίζονται με επιτραπέζιο υπολογιστή – ή αντίστροφα. Μια αναβάθμιση σε premium (η οποία με 1 $ ανά μήνα είναι αρκετά φθηνή) καταργεί αυτόν τον περιορισμό.

Οι λογαριασμοί Premium έχουν επίσης πρόσβαση σε διευρυμένες επιλογές κοινής χρήσης, όπως φακέλους κωδικών πρόσβασης και τεχνική υποστήριξη προτεραιότητας. Μια εταιρική έκδοση για 2 $ ανά μήνα, ανά χρήστη, προσφέρει στοιχεία ελέγχου διαχειριστή για επιχειρήσεις, καθώς και άλλες εύχρηστες λειτουργίες.

Εφαρμογές παρακολούθησης εξόδων

Η γιαγιά μου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που σώζει τα πάντα. Μερικά άτομα έχουν ένα κουτάκι γεμάτο αποδείξεις. έχει κορμό.

Ωστόσο, για τους περισσότερους ανθρώπους, η συζήτηση σχετικά με το εάν θα διατηρηθεί η απόδειξη ή όχι, καταλήγει σε ένα ακριβό ή καλυμμένο με εγγύηση στοιχείο, το οποίο μπορεί να επιστραφεί από τον εργοδότη σας ή εκπίπτει φόρος (όπως φιλανθρωπικές δωρεές ή προσωπικά επαγγελματικά και ιατρικά έξοδα).

Ακόμα και ακόμα, μπορεί να είναι ένας οργανωτικός εφιάλτης γεμάτος οδυνηρές περικοπές χαρτιού. Τα καλά νέα είναι ότι οι εφαρμογές διαχείρισης δαπανών καθιστούν την κατάθεση αποδείξεων μια επιχείρηση χωρίς χαρτί.

Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες αποδείξεων, εξελιγμένο λογισμικό και στη συνέχεια να αναλύσουν τα δεδομένα για τήρηση βιβλίων, διευκολύνοντας έτσι τη δημιουργία αναφορών δαπανών αργότερα.

# 7 Shoeboxed

Το Shoeboxed είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διοργανωτές παραλαβών στην αγορά. Καλύπτει όχι μόνο τις αποδείξεις, αλλά και τα κέρδη σε μίλια, τα τιμολόγια και τις επαγγελματικές κάρτες. Για να μεταφέρετε το προϋπάρχον χαρτί σας στους διακομιστές του Shoeboxed, επιλέξτε τη λύση αμφίδρομης δωρεάν αποστολής, αν θέλετε να σαρώσετε όλο αυτό το χαρτί προσωπικά.

Μόλις ψηφιοποιηθεί η γραφική εργασία, θα σταλεί πίσω.

Μετά από αυτό, ο ευκολότερος τρόπος για να εισαγάγετε τα χαρτιά σε έναν λογαριασμό Shoeboxed είναι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά, διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android, για να τραβήξετε μια φωτογραφία της απόδειξής σας.

Η τεχνολογία ανάλυσης δεδομένων μπορεί συνήθως να αναγνωρίζει αυτόματα τις πληροφορίες του προμηθευτή, τις ημερομηνίες, το κόστος και τους τύπους πληρωμής. Για εκείνους που πρέπει να παρακολουθούν χιλιόμετρα, η ίδια εφαρμογή μπορεί να παρακολουθεί την απόσταση για εσάς, ανεβάζοντας τα δεδομένα στον λογαριασμό σας για μελλοντική χρέωση.

Εάν χρησιμοποιείτε το Gmail, μια άλλη εύχρηστη επιλογή είναι η υποβολή ηλεκτρονικών αποδείξεων και τιμολογίων με ένα κλικ. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να προωθήσετε ένα στοιχείο email σε μια καθορισμένη διεύθυνση για συγκεκριμένο χρήστη.

Είτε στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανεβάζετε μέσω κινητού τηλεφώνου ή αποστέλλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το προσωπικό του Shoeboxed επιβλέπει τη διαδικασία ψηφιοποίησης με μη αυτόματες κριτικές για να διασφαλίσει την ακρίβεια των δεδομένων. Εφαρμόζουν επίσης ετικέτες κατηγοριοποίησης για τη βελτιστοποίηση της δυνατότητας αναζήτησης των εγγράφων σας στο διαδίκτυο.

Ενώ υπάρχει μια δωρεάν έκδοση, θα περιοριστείτε στη μεταφόρτωση μόνο πέντε ψηφιακών εγγράφων το μήνα.

Για τους χρήστες που χρειάζονται αυτό το είδος λογισμικού για να διατηρήσουν το χάρτινο ίχνος τους καλά οργανωμένο, το “πέντε ανά μήνα” δεν πρόκειται να το κόψει. Το επόμενο επίπεδο υπηρεσίας, ένας λογαριασμός Lite, αυξάνει σημαντικά το όριο μεταφόρτωσης σε 50.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις κλασικές ή επαγγελματικές εκδόσεις, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω το όριο σε 150 και 500 μεταφορτώσεις εγγράφων, αντίστοιχα. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο Executive και να φτάσετε το όριο στο μέγιστο των 1.000 Shoeboxed.

# 8 Expensify

Ενώ το Shoeboxed έχει προσωπική έκκληση για τους καταναλωτές, το Expensify εξυπηρετεί σχεδόν αποκλειστικά τους επιχειρηματικούς χρήστες. Αλλά αν αυτό είναι που χρειάζεστε, θα κάνει τη δουλειά σαν πρωταθλητής.

Το Expensify είναι δωρεάν για συμμετοχή σε μεμονωμένους χρήστες και προσφέρει ένα μοντέλο επαγγελματικής συνδρομής που χρεώνει 5 $ το μήνα για υπαλλήλους, αλλά μόνο αν το χρησιμοποιούν ενεργά. Ο δωρεάν λογαριασμός έχει μερικούς περιορισμούς.

Για παράδειγμα, μπορείτε να σαρώσετε μια απόδειξη με ένα τηλέφωνο χρησιμοποιώντας το Expensify και, στη συνέχεια, θα αναλύσει αυτόματα αυτήν την απόδειξη σε πεδία όπως ο προμηθευτής και το κόστος και συχνά την ταξινομεί για εσάς, χάρη στις καλές δυνατότητες σάρωσης OCR.

Ωστόσο, ο αριθμός των γρήγορων μεταφορτώσεων είναι περιορισμένος.

Το Expensify χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS, για να παρακολουθεί τα μίλια που διανύθηκαν τόσο για την υποβολή εκθέσεων για επιχειρήσεις όσο και για την υποβολή φορολογικών εκπτώσεων, και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το χρόνο που αφιερώνετε σε μια εργασία. Οι αποδείξεις, τα μίλια και ο χρόνος μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την αυτόματη δημιουργία τιμολογίων, τα οποία μετατρέπονται σε λεπτομερή τιμολόγια για πελάτες.

Η ενοποίηση με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε αγορές, καταθέσεις και ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων από μια εφαρμογή, επομένως δεν χρειάζεται να εισαγάγετε λεπτομέρειες με μη αυτόματο τρόπο.

Διατίθεται επίσης με μετατροπέα νομισμάτων για την ακριβή παρακολούθηση διεθνών αγορών. Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα της χρήσης του Expensify είναι η αδυναμία της εφαρμογής για κινητά να συγχρονίζεται αυτόματα με την έκδοση της εφαρμογής ιστού.

Αντ ‘αυτού, απαιτούνται μερικά βήματα για να συμβεί αυτό. Ωστόσο, σας επιτρέπει να εξάγετε δεδομένα τόσο στο Excel όσο και στο Dropbox.

Επιπλέον, η επιλογή δημιουργίας αρχείων CSV σάς επιτρέπει να φορτώνετε δεδομένα σε λογιστικό λογισμικό όπως Γρήγορα βιβλία, και εφαρμογές υπηρεσιών μισθοδοσίας, όπως ADP.

Ψηφιακές εφαρμογές φορητού υπολογιστή

Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να διατηρήσει την προσοχή του για περίπου οκτώ δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται τόσο άσχημο, έως ότου το συγκρίνετε με παρόμοια έρευνα που διεξήχθη το 2000, όταν η ανθρώπινη προσοχή ήταν τέσσερα δευτερόλεπτα μεγαλύτερη.

Ή ότι ένα χρυσόψαρο μπορεί να κρατήσει την προσοχή του για εννέα δευτερόλεπτα. 

Η μείωση της προσοχής που συμπίπτει με την κινητή επανάσταση δεν είναι σύμπτωση.

Για όλα τα σπουδαία πράγματα που μας έφερε η άμεση πρόσβαση σε έναν κόσμο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, έχει επίσης τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του εγκεφάλου ριζικά. Γι ‘αυτό, ανάμεσα σε όλες τις οργανωτικές εφαρμογές εκεί έξω, η προσοχή μου τραβάται πιο έξυπνα από τον ψηφιακό φορητό υπολογιστή.

Ένα καλά σχεδιασμένο ψηφιακό σημειωματάριο συγχωνεύεται όμορφα με τον τρόπο ζωής σας που συνδέεται με τον ιστό, λειτουργεί ως επέκταση του νου και σας επιτρέπει να τροφοδοτείτε μια όρεξη για πληροφορίες χωρίς να χάνετε εντελώς την ικανότητα εστίασης.

# 9. Evernote

Τα τελευταία χρόνια, η Evernote έχει κυριαρχήσει στην κορυφαία αγορά ψηφιακών φορητών υπολογιστών, με περισσότερους από 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες από τον Ιούλιο του 2016. Αύξηση από 150 εκατομμύρια από το προηγούμενο έτος και 101 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος.

Η δημοτικότητα του Evernote συνδέεται με μια σειρά ισχυρών χαρακτηριστικών πρώτης αγοράς.

Το Evernote λειτουργεί σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες:

Android

iOS

Μακ

Windows Phone

Παράθυρα

Μαυρο μουρο

Επιπλέον, υπάρχει μια εφαρμογή ιστού για πρόσβαση μέσω προγράμματος περιήγησης σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Μια επέκταση προγράμματος περιήγησης είναι διαθέσιμη για:

Χρώμιο

Σαφάρι

Ακρη

Firefox

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Και σας επιτρέπει να αποθηκεύετε άμεσα συνδέσμους ιστού, πλήρεις σελίδες, κείμενα ιστοσελίδων και στιγμιότυπα οθόνης – ως σημειώσεις.

Δυστυχώς, από τον Ιούνιο του 2016, η δωρεάν έκδοση του Evernote επιτρέπει μόνο τη χρήση από δύο συσκευές ταυτόχρονα, εκτός από την εφαρμογή ιστού. Οι δωρεάν χρήστες μπορούν επίσης να ανεβάζουν δεδομένα μόνο 60MB κάθε μήνα, με κάθε σημείωση να περιορίζεται στα 25MB (συμπεριλαμβανομένων των συνημμένων αρχείων).

Υπάρχουν τρία επίπεδα επί πληρωμή για μηνιαία ή ετήσια τιμή συνδρομής:

Συν (3,99 $ ανά μήνα, 34,99 $ ανά έτος)

Premium (7,99 $ ανά μήνα, 69,99 $ ανά έτος)

Επιχείρηση (12 $ ανά χρήστη, ανά μήνα)

Ο λογαριασμός Plus αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο που έχει διατεθεί για νέες μεταφορτώσεις σε 1 GB και το ανώτατο όριο μεγέθους σημείωσης είναι 50MB, το οποίο πιθανότατα θα λειτουργήσει για τους περισσότερους ανθρώπους. Όσον αφορά την οργάνωση, οι σημειώσεις μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε σημειωματάρια και στοίβες σημειωματάριων (γνωστός και ως φάκελοι). Επιπλέον, μπορείτε αργότερα να προσθέσετε ετικέτες ή γεωγραφικές σημειώσεις για ταχύτερη αναφορά αργότερα.

Ο συντάκτης του Evernote προσφέρει μια πλήρη γκάμα επιλογών μορφοποίησης και γραμματοσειράς, όπως θα βρείτε σε έναν επεξεργαστή κειμένου, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής πλαισίου ελέγχου, και σας υπενθυμίζει να μετατρέψετε σημειώσεις σε λίστες διαχείρισης εργασιών.

Μπορείτε επίσης να εγγράψετε φωνητικές σημειώσεις και να τις αποθηκεύσετε ως συνημμένα, παρόλο που η αυτόματη μετάφραση ομιλίας σε κείμενο δεν υποστηρίζεται προς το παρόν. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή με δυνατότητα σάρωσης του Evernote για να μετατρέψετε το κινητό σας τηλέφωνο σε σαρωτή που μπορεί να μεταφέρει φυσικά έγγραφα στον ψηφιακό χώρο.

Από εκεί, οι προηγμένες δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν κείμενο σε φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, σελίδων βιβλίων και χειρόγραφων σημειώσεων. Η λειτουργία εκτός σύνδεσης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση και να επεξεργαστεί σημειώσεις ενώ δεν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο και, στη συνέχεια, να συγχρονιστεί ξανά αυτόματα όταν συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο.

Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες Plus και άνω. Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για τις δυνατότητες κοινής χρήσης του Evernote, οι οποίες μπορούν να ανοίξουν φορητούς υπολογιστές σε άλλους και να χρησιμοποιήσουν ένα πλαίσιο συνομιλίας εντός εφαρμογής για να συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο.

# 10. Μια σημείωση

Για όσους θέλουν να θυσιάσουν λίγο τις δυνατότητες, το OneNote είναι μια λύση που ξεχωρίζει. μην ξεγελιέστε από το γεγονός ότι είναι προϊόν Microsoft. Αφού κυκλοφόρησε δωρεάν το 2014 και κυκλοφόρησε μια έκδοση για Mac, το OneNote έχει γίνει πραγματικός υποψήφιος στον χώρο του ψηφιακού φορητού υπολογιστή και αθλήτρια αναζωογονητική.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η καθημερινή ενεργή βάση χρηστών του OneNote διπλασιάστηκε τόσο το 2014 όσο και το 2015. Άλλες κυκλοφορίες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης αναγνώρισης οπτικών χαρακτήρων για όλες τις πλατφόρμες, βοήθησαν στην υποστήριξη αυτής της ανάπτυξης.

Αλλά το πιο σημαντικό, το OneNote είναι ένα καλά σχεδιασμένο, ομαλό λειτουργικό σημειωματάριο. Στην πραγματικότητα, ο σχεδιασμός είναι τόσο μινιμαλιστικός, ώστε εάν δεν είστε προσεκτικοί, είναι εύκολο να παραβλέψετε τις δυνατότητες του OneNote.

Μπορείτε να αποθέσετε πλαίσια κειμένου οπουδήποτε σε μια σημείωση, επιτρέποντάς σας να οργανώσετε σελίδες με τρόπους που έχουν νόημα. Οι χρήστες tablet μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια συσκευή κατάδειξης, όπως μια γραφίδα ή ένα στυλό υπολογιστή, για να προσθέσουν σκίτσα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Το καθαρό εφέ είναι η δυνατότητα δημιουργίας σελίδων σημειώσεων, ακριβώς με τον τρόπο που τις θέλετε, χωρίς να χρειάζεται να χάνετε τόνο χρόνο ερευνώντας πώς να το κάνετε. Δεν υπάρχουν περιορισμοί χαρακτηριστικών στη δωρεάν έκδοση του.

Μερικά από τα αγαπημένα μου περιλαμβάνουν:

Δωρεάν συγχρονισμός σημειώσεων

Πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε πολλές συσκευές

Σημειώστε ετικέτες για γρήγορη αναφορά

Συνημμένα ήχου και βίντεο

Αποκόμματα ιστού προγράμματος περιήγησης

Το OneNote χρησιμοποιεί τη λύση αποθήκευσης cloud της Microsoft, OneDrive, για να αποθηκεύσετε δεδομένα, τα οποία παρέχουν στους χρήστες 5 GB ελεύθερου χώρου.

Η πρόσθετη χωρητικότητα απαιτεί είτε μια βασική συνδρομή OneDrive, η οποία έχει 50 GB αποθηκευτικού χώρου για 1,99 $ ανά μήνα, ή μια συνδρομή στο Office 365, η οποία παρέχει 1 TB αποθήκευσης για 6,99 $ ανά μήνα.

# 11 Google Keep

Το να πούμε ότι το Google Keep δεν είναι τόσο ισχυρό όσο ο ανταγωνισμός του είναι μια τεράστια υποεκτίμηση, ακόμα κι αν αγνοήσουμε το γεγονός ότι δεν προσφέρει εφαρμογή για υπολογιστές. Προς το παρόν, το Keep δεν διαθέτει καν βασικές λειτουργίες όπως μορφοποίηση κειμένου ή δυνατότητα αναίρεσης αλλαγών.   

Αλλά αν το βλέπετε ως έναν εξαιρετικά απλό τρόπο καταγραφής ιδεών εν κινήσει. θα καταλάβετε γρήγορα γιατί έπρεπε να το συμπεριλάβω σε αυτήν τη λίστα.

Στην πραγματικότητα, ένας τομέας όπου το Keep ανεβαίνει πάνω από το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού είναι η ικανότητά του να μεταφράζει την ομιλία σε γραφή. Το Google Keep προσφέρει εφαρμογές για Android και iOS, καθώς και μια εφαρμογή ιστού, έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε σημειώσεις από σχεδόν οπουδήποτε.

Αποθηκεύει δεδομένα απευθείας σε Google Drive, που είναι μια από τις αγαπημένες μας επιλογές αποθήκευσης στο cloud. Με το Google Drive, έχετε 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Ενώ μοιράζεστε με το Gmail, τα Έγγραφα, τα Φύλλα, τις Φωτογραφίες και άλλες υπηρεσίες Google, το 15 GB του χώρου είναι άφθονο για τον μέσο χρήστη.    

Άλλες λειτουργίες που πρέπει να θαυμάσετε περιλαμβάνουν την πρόσβαση εκτός σύνδεσης και τον αυτόματο συγχρονισμό σε όλες τις συσκευές, τη σύνθετη αναζήτηση και τη δυνατότητα κοινής χρήσης και πρόσκλησης άλλων ατόμων να συνεργαστούν σε σημειώσεις.

Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε σημειώσεις Keep απευθείας στα Έγγραφα Google για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο ισχυρές επιλογές επεξεργασίας.

Εφαρμογές ανάγνωσης-αργότερα

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συσσωρεύονται από τον καθηγητή ανάλυσης επισκεψιμότητας ιστού, το Chartbeat, συνήθως πάνω από το ένα τρίτο όλων των χρηστών του διαδικτύου δεν αρχίζουν ποτέ να διαβάζουν μια σελίδα αφού προσγειωθούν σε αυτήν. 

Μόλις πάνω από το μισό το καταφέρνει στο μέσο του περιεχομένου και οι περισσότεροι δεν φτάνουν ποτέ να το τελειώσουν.

Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι η υπερφόρτωση πληροφοριών. Οι ιστοσελίδες συχνά γεμίζουν με ενδιαφέρουσες εικόνες και βίντεο, εκτός από δελεαστικούς συνδέσμους. Επιπλέον, βομβαρδίζουμε συνεχώς με αποσπάσματα μηνυμάτων κειμένου από φίλους και προωθούμε ειδοποιήσεις από υπηρεσίες στις οποίες εγγραφούμε. όλα αγωνίζονται για την προσοχή μας.

Ως εκ τούτου, η προσοχή μας 8 δευτερολέπτων εκτείνεται. Έχουμε προδιάθεση να αφαιρέσουμε και να σαρώσουμε, για να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο έδαφος.

Και, στη συνέχεια, υπάρχουν άρθρα τόσο βάθους και ποιότητας, τα οποία προτιμάτε να τα αποθηκεύσετε για μια στιγμή που μπορείτε να ξεκινήσετε, να χαλαρώσετε και να εστιάσετε, κάτι που συχνά δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε.

Μια υπηρεσία ανάγνωσης αργότερα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επισημάνετε ενδιαφέροντα άρθρα που θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο – ίσως σε μεταγενέστερη ημερομηνία όταν είστε απαλλαγμένοι από περισπασμούς.

Οι καλύτερες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο που πρόκειται να παρουσιάσω, διευκολύνουν επίσης τις εμπειρίες ανάγνωσης χωρίς περισπασμούς.

# 12. Instapaper

Το Instapaper είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανάγνωσης αργότερα στην αγορά. Επιτυγχάνει λειτουργικότητα πολλαπλών πλατφορμών με εφαρμογές τόσο για Android όσο και για iOS, οι οποίες συγχρονίζονται αυτόματα και προσφέρουν περιβάλλον ανάγνωσης εκτός σύνδεσης.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή το Instapaper δεν διαθέτει ξεχωριστή εφαρμογή για Windows ή Mac. Αντ ‘αυτού, η εφαρμογή ιστού φροντίζει για όλα τα καθήκοντα της εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή που δεν έχουν ακόμη δημιουργηθεί. Αυτό δεν είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα, καθώς συνήθως κάνω την ανάγνωση σε tablet.

Το Instapaper διατίθεται σε δωρεάν και premium εκδόσεις. Και οι δύο επιλογές προσφέρουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για άρθρα, ιστοσελίδες και βίντεο.

Η έκδοση Premium, η οποία κοστίζει 2,99 $ ανά μήνα ή 29,99 $ ετησίως, περιλαμβάνει:

Αναζήτηση πλήρους κειμένου

Απεριόριστες σημειώσεις σε άρθρο

Δυνατότητες κειμένου σε ομιλία

Αποστολή άρθρων στο Kindle

Μια εμπειρία ιστού χωρίς διαφημίσεις   

Θεωρώ ότι ο ευκολότερος τρόπος αποστολής άρθρων στο Instapaper, είναι η χρήση της επέκτασης ιστού, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για το Chrome όσο και για το Safari. Αυτή η επέκταση σάς επιτρέπει να αποθηκεύσετε μια ιστοσελίδα με ένα κλικ.

Αντί να αποθηκεύσετε την πλήρη σελίδα, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μια απλούστερη έκδοση κειμένου. Θεωρώ ότι αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη, καθώς μειώνει τα είδη των περισπασμών που εμφανίζονται στις περισσότερες σελίδες αυτές τις μέρες.  

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να στείλετε email σε άρθρα σε λογαριασμό Instapaper, χρησιμοποιώντας τη μοναδική διεύθυνση email Instapaper που σας έχει εκχωρηθεί.

Μόλις τα στοιχεία αποθηκευτούν στο Instapaper, η εφαρμογή τους παρουσιάζει όμορφα χωρίς περισπασμούς, ακόμη και όταν διαβάζετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Το Instapaper προσφέρει επίσης τέσσερα διαφορετικά χρώματα φόντου, τέσσερις διαφορετικούς τύπους γραμματοσειρών και τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους γραμματοσειράς, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε τη διαφορά, με τρόπους που δεν έχουν σημασία. Ως μπόνους, το Instapaper μπορεί ακόμη και να βρει νέο περιεχόμενο.

Μέσω της σελίδας “Περιήγηση”, μπορείτε να προβάλετε περιεχόμενο που επιλέχθηκε από την ομάδα επεξεργασίας του Instapaper, το οποίο κοινοποιήθηκε από φίλους ή επιλέχθηκε για εσάς βάσει αλγορίθμων που αντιστοιχούν στο περιεχόμενο ιστού με τα είδη των άρθρων που διαβάζετε συχνότερα.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση σε περισσότερες από 140 εφαρμογές τρίτων επιτρέπει επίσης στον χρήστη να αποθηκεύει άρθρα και άλλο περιεχόμενο απευθείας στο Instapaper, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Συμπεριλαμβανομένων των αναγνωστών ροής όπως?

Ρέιντερ

Διαδικτυακά

Σφυγμός

Παράλληλα με εφαρμογές από κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων όπως το Slate Magazine, το The Guardian και εφαρμογές κοινωνικών μέσων.  

Τέλος, το Instapaper προσφέρει μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα ανάγνωσης ταχύτητας.

Λειτουργεί μέσω ενός κουμπιού γρήγορης ανάγνωσης. Το οποίο, αφού γίνει κλικ, αλλάζει μια σελίδα σε λευκό φόντο και το κομμάτι παρουσιάζεται μία φράση κάθε φορά, με γρήγορη διαδοχή. Δεν είναι για μένα, αλλά είμαι σίγουρος ότι ορισμένοι αναγνώστες θα βρουν αξία σε αυτό.

# 13. Τσέπη

Όπως το Instapaper, το Pocket παρέχει δυνατότητες συγχρονισμού και ανάγνωσης εκτός σύνδεσης για τις εφαρμογές για κινητά Android και iOS.

Αυτό που το ξεχωρίζει από το κοπάδι, είναι η εφαρμογή για υπολογιστές Mac. Ένα γεγονός που απαλλάσσει τους χρήστες της Apple από το να έχουν αυστηρή πρόσβαση στο περιεχόμενό τους μέσω της εφαρμογής ιστού και παρέχει επιπλέον επιλογές ανάγνωσης εκτός σύνδεσης.

Ο απογυμνωμένος τρόπος ανάγνωσής του παρουσιάζει μια μινιμαλιστική προσέγγιση στο ενδιαφέρον περιεχόμενο, με επιλογές για αλλαγή του χρώματος του φόντου από λευκό σε σέπια ή σκούρο. Προσφέρει επίσης δύο διαφορετικές επιλογές τύπου γραμματοσειράς και τη δυνατότητα τροποποίησης του μεγέθους της γραμματοσειράς.

Μια σελίδα “Συνιστώμενη” σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε το προτεινόμενο περιεχόμενο. Η αναζήτηση και η προσθήκη ετικετών διατίθενται δωρεάν, αλλά όλες οι δυνατότητες λειτουργούν καλύτερα με μια αναβάθμιση σε Pocket Premium.

Το κόστος αυτής της premium έκδοσης είναι 4,99 $ ανά μήνα ή 44,99 $ ανά έτος.

Όπως και με το Instapaper, η αναβάθμιση σε premium εξαλείφει το περιεχόμενο που υποστηρίζεται. Αλλά ο πραγματικός λόγος που πρέπει να σκεφτείτε να πληρώσετε λίγο επιπλέον για το Pocket είναι ότι αποθηκεύει επίσης ένα μόνιμο, προσωπικό αντίγραφο ασφαλείας όλων των άρθρων και των ιστοσελίδων.

Για δωρεάν χρήστες, μόνο τα URL αρχειοθετούνται μόνιμα, με δυνατότητα ανάγνωσης εκτός σύνδεσης μέσω μιας προσωρινής μνήμης. Ωστόσο, για χρήστες υψηλής ποιότητας, το περιεχόμενο ιστού αποθηκεύεται στους διακομιστές cloud του Pocket.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν καταργηθούν ή τροποποιηθούν οι ιστοσελίδες, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στις αρχικές εκδόσεις.

Εφαρμογές διαχείρισης οικογένειας  

Οι εφαρμογές διαχείρισης οικογένειας εξακολουθούν να είναι κάτι που δημιουργείται. Είναι απλές, εφαρμογές ημερολογίου που απευθύνονται σε οικογένειες – ένας τρόπος αντικατάστασης του πίνακα φελλού κουζίνας με μια πιο απλοποιημένη και μοντέρνα λύση.

Η θεμελιώδης ιδέα είναι να συγκεντρωθούν δεδομένα για εκδηλώσεις όπως ραντεβού, σχολικές δραστηριότητες ή διακοπές. Οι κοινές ανάγκες περιλαμβάνουν επίσης λύσεις διαχείρισης εργασιών, για να βοηθήσουν στη συγκέντρωση πραγμάτων, όπως ψώνια και οικιακές δουλειές.

Άλλες, συχνά χαμένες ευκαιρίες, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσθήκης σημειώσεων ειδικά για κάθε μέλος της οικογένειας, όπως αλλεργίες.

Δυστυχώς, καμία λύση δεν το κάνει τέλεια ακόμη, οπότε το πεδίο είναι περιορισμένο. Αλλά εδώ είναι μερικές καλές επιλογές που έχω ανακαλύψει.

Το Famjama επιτρέπει στα μέλη της οικογένειας, τους επιστάτες και τους φίλους της οικογένειας να οργανώσουν και να συνδεθούν μέσω των εφαρμογών ιστού, Android και iOS. Κεντρικό στοιχείο των οργανωτικών δυνατοτήτων του είναι οι δυνατότητες ημερολογίου και λίστας.

Τα μέλη της οικογένειας είναι χρωματικά κωδικοποιημένα, ώστε να διευκολύνεται η γρήγορη ανάγνωση. Κάθε μέλος έχει πρόσβαση στη λίστα υποχρεώσεων και μπορεί να στείλει αιτήματα σε λίστες υποχρεώσεων άλλων ατόμων.

# 14. ΦάμαμαΤο Famjama είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να επικοινωνούν τις ανάγκες τους στους γονείς ή για τους γονείς να προσθέτουν δουλειές στη λίστα υποχρεώσεων των παιδιών τους.

Οι λίστες μπορούν επίσης να κατηγοριοποιηθούν σε ξεχωριστά καθήκοντα αγορών, όπως παντοπωλεία ή φαρμακευτικά προϊόντα. Ως μπόνους, οι λίστες αγορών μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα κουπόνια για αναφερόμενα είδη, εάν υπάρχουν.

Τα προνόμια, όπως η δυνατότητα διαχείρισης εργασιών, μπορούν να ελέγχονται μέσω του κύριου λογαριασμού. Με αυτόν τον τρόπο, τα έξυπνα παιδιά δεν μπορούν να διαγράψουν τις δουλειές τους (ή να κρυφτούν τα cookies στη λίστα αγορών σας).  

Οι υπενθυμίσεις μπορούν επίσης να ρυθμιστούν για παράδοση μέσω πληροφοριών για κινητά, Facebook ή email.

Οι προσαρμοσμένες σημειώσεις και έγγραφα είναι ένα άλλο εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα και κάτι που οι περισσότεροι οικογενειακοί διοργανωτές δεν προσφέρουν (συμπεριλαμβανομένου του Cozi, ο οποίος είναι επόμενος). Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν κρίσιμες πληροφορίες, όπως επαφές έκτακτης ανάγκης και ιατρικές ανησυχίες ή κανόνες οικιακής χρήσης, όπως ύπνο.

Σε αντάλλαγμα, οι επιστάτες μπορούν να αφήσουν σημειώσεις, όπως εάν ολοκληρώθηκε ή όχι η εργασία στο σπίτι, ποιες τηλεφωνικές κλήσεις ελήφθησαν ή αν ακολούθησε ο αδελφικός πόλεμος.

Το Famjama έρχεται επίσης με μερικά εσωτερικά κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε αναρτήσεις για να δουν όλοι οι χρήστες, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν φωτογραφίες και συνδέσμους. Εν ολίγοις, το Famjama είναι ένας καλός τρόπος για να συγκεντρώσετε οικογένειες, συνδέοντας χαρακτηριστικά όπως:

Μεσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Κοινόχρηστα ημερολόγια

Γραπτά μηνύματα

Αποστολή email

Εξαλείφοντας τον κίνδυνο να χάσετε μια επικοινωνία, επειδή τα κανάλια της οικογένειάς σας είναι πολύ λεπτά.  

# 15. Κοζί

Το Cozi είναι μια οργανωτική εφαρμογή που βασίζεται σε σύννεφο και απευθύνεται ειδικά σε οικογένειες.

Λειτουργεί σε:

Παράθυρα

Android

iOS

Blackberry 10

Και προσφέρει μια εφαρμογή ιστού. Δυστυχώς, η εφαρμογή Mac δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Συνολικά, η εμπειρία των χρηστών είναι εξαιρετικά καλά στιλβωμένη και προσαρμόζεται όμορφα στο να βοηθά τους νέους χρήστες να σηκώνονται και να λειτουργούν γρήγορα.

Για παράδειγμα, θα βρείτε προτεινόμενα στοιχεία λίστας οργανωμένα σε μια βιβλιοθήκη που δημιουργούν γρήγορα λίστες υποχρεώσεων. Το Cozi προσφέρει δυνατότητες κωδικοποίησης χρώματος, έτσι ώστε τα ημερολόγια, τα μέλη της οικογένειας και οι λίστες να διατηρούνται οπτικά διακριτά.

Τα αυτοματοποιημένα εβδομαδιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στις επόμενες ημέρες. Η Cozi μπορεί να εισάγει και να εξάγει ημερολόγια από άλλες υπηρεσίες, όπως:

Ημερολόγιο Google

Ημερολόγιο της Apple

Αποψη

Με αυτόν τον τρόπο, εάν τα μέλη της οικογένειας προτιμούν να χρησιμοποιούν μια άλλη εφαρμογή ημερολογίου, μπορούν. Ο Cozi τα συνδέει όλα για όλους, όπως μια οικογένεια. Εναλλακτικά, εάν ένα σχολείο ή μια τοπική κοινότητα χρησιμοποιεί δημόσια ημερολόγια, μπορείτε να τροφοδοτήσετε αυτά τα ημερολόγια στην εφαρμογή, επομένως δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε μεμονωμένα.

Ενώ το Cozi έρχεται με μια δωρεάν έκδοση, η συνδρομή επί πληρωμή καταργεί διαφημίσεις, προσφέρει ειδοποιήσεις αλλαγής, έρχεται με περισσότερες προβολές ημερολογίου και υπενθυμίσεις email / κειμένου (έως τρία ανά εκδήλωση) και προσθέτει μερικά θέματα για την εξατομίκευση ολόκληρης της εμπειρίας.

Η πληρωμένη έκδοση μπορεί να παρακολουθεί και να κοινοποιεί στοιχεία επικοινωνίας, έτσι ώστε όλοι στην οικογένειά σας να έχουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα δεδομένα. Ενώ αυτή τη στιγμή κοστίζει 19,99 $ ετησίως, μία συνδρομή ισχύει για ολόκληρη την οικογένεια.

Τόσο οι δωρεάν όσο και οι πληρωμένες εκδόσεις συνοδεύονται επίσης από ένα κουτί συνταγών, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τον προγραμματισμό γευμάτων και να δημιουργεί λίστες αγορών (μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε συστατικά στη λίστα).

Ένα σύστημα οικογενειακών μηνυμάτων δημιουργεί πληροφορίες ενημερωτικών δελτίων για να το βλέπουν όλοι στην οικογενειακή αρχική σελίδα του Cozi, αν και περιορίζεται σε 15 μηνύματα το μήνα στην δωρεάν έκδοση (η πληρωμένη έκδοση σας παρέχει απεριόριστες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων).

Ένα οικογενειακό περιοδικό σάς επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε και να αποθηκεύετε αναμνήσεις, όπως ένα blog, με την επιλογή να μοιράζεστε καταχωρήσεις στο Facebook.  

Όπου ο Cozi πέφτει λίγο, είναι η αδυναμία του να δημιουργήσει εξατομικευμένα έγγραφα, όπως ιατρικές πληροφορίες. Αυτό, και χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για κάθε μέλος της οικογένειας (παρόλο που τα ονόματα χρήστη είναι διαφορετικά).

Αυτό περιορίζει την ικανότητα ενός γονέα να ενεργεί ως διαχειριστής, παρουσιάζοντας την ευκαιρία για τυχαίο χάος να μπαίνει, για να μην αναφέρουμε άλλες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Συνοψίζοντας…

Μετά από δεκαπέντε εφαρμογές, σε επτά κατηγορίες, ελπίζω να απολαύσατε αυτήν τη συλλογή από τις καλύτερες εφαρμογές οργανισμού που συνοδεύονται από λειτουργίες cloud.

Καλύψαμε:

Λίστα εφαρμογών

Εφαρμογές αυτοματισμού ροής εργασίας

Εφαρμογές διαχείρισης κωδικού πρόσβασης

Εφαρμογές παρακολούθησης εξόδων

Ψηφιακές εφαρμογές φορητού υπολογιστή

Εφαρμογές ανάγνωσης-αργότερα

Εφαρμογές διαχείρισης οικογένειας

Πιστεύω ότι οι επιλογές που αναφέρονται σήμερα θα κάνουν εξαιρετική δουλειά σε γενικές γραμμές και θα προσφέρουν επίσης την ευρύτερη υποστήριξη πλατφόρμας.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές και δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Ωστόσο, έχουμε επικεντρωθεί σε οργανωτικές εφαρμογές με καλές δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud.

Μια δυνατότητα που μπορεί να υπάρχει ή όχι σε εναλλακτικές εφαρμογές. Μέχρι τότε, μη διστάσετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με οποιαδήποτε από τις σημερινές εφαρμογές και σίγουρα ενημερώστε μας για τη γνώμη σας, στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map