Οι κορυφαίοι 10 πιο καινοτόμοι άνθρωποι στη βιομηχανία Cloud

Η τεχνολογία υπολογιστικού νέφους δεν ξεπήδησε μια νύχτα. Είχε κάποιον εκεί έξω να καινοτομήσει και να το προωθήσει. Προκειμένου να αναγνωρίσουμε αυτούς τους τεχνικούς που μας έχουν δώσει αυτήν την καταπληκτική τεχνολογία, έχουμε συντάξει μια λίστα με τους 10 κορυφαίους πιο καινοτόμους ανθρώπους στο cloud computing.


Ντρου Χιούστον


© Cloudwards.net Ακόμα και ως μικρό παιδί, ο Ντρου Χιούστον ενδιαφερόταν περισσότερο για το πώς λειτουργούσαν τα προγράμματα και όχι απλώς με τη χρήση τους. Σε ηλικία πέντε ετών, ο πατέρας του τον ενθάρρυνε να μάθει προγραμματισμό με το BASIC όταν η οικογένεια πήρε τον πρώτο τους υπολογιστή.

Ενώ το Χιούστον απολάμβανε τα παιχνίδια, πάντα ενδιαφερόταν περισσότερο για το πώς ο προγραμματισμός συνδυάστηκε. 

Αυτό το ενδιαφέρον τον ακολούθησε στο γυμνάσιο και στο MIT. Στο MIT, το Χιούστον μπόρεσε να βουτήξει σε περιοχές που τον ενδιέφεραν περισσότερο. Ενώ στην πανεπιστημιούπολη μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το περιβάλλον της Αθηνάς για να βοηθήσει στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σταθμού εργασίας του ακόμα και όταν ξεχάσει να φέρει μια αντίχειρα μαζί του.

Ωστόσο, αφού ανέβασε ολόκληρο το περιβάλλον ανάπτυξής του σε μια μονάδα flash USB το ξέχασε όταν επιβίβασε στο λεωφορείο για τη Νέα Υόρκη λίγο μετά την αποφοίτησή του. Αυτό το σφάλμα τον οδήγησε να δημιουργήσει ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Οι αρχικές γραμμές κώδικα που έγραψε ενώ πήγαινε στη Νέα Υόρκη έγιναν τα θεμέλια για το Dropbox, τον διαδικτυακό ιστότοπο αποθήκευσης και κοινής χρήσης cloud που χρησιμοποιείται από περισσότερα από 300 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή ο Χιούστον εξακολουθεί να είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που δημιούργησε σε μια στιγμή απογοήτευσης.

Αν και η λύση αποθήκευσης στο cloud μπορεί να μην ήταν η πρώτη, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες, κάτι που τον κερδίζει στη λίστα μας.

Aaron Aaron


© Cloudwards.net Ο Aaron Levie δεν ήταν τόσο γοητευμένος με την κωδικοποίηση όσο άλλοι στη λίστα μας, αν και είχε μια υγιή δόση ενθουσιασμού για την τεχνολογία. Αντ ‘αυτού, το ενδιαφέρον του έγκειται στο να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν έναν ενοποιημένο τρόπο αποθήκευσης δεδομένων.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2004 κατά τη διάρκεια ενός επιχειρηματικού έργου στο κολέγιο που επεξεργάστηκε ο Levie.

Για αυτό το έργο, εξέταζε πώς οι εταιρείες χρησιμοποιούν το cloud storage για να αποθηκεύσουν περιεχόμενο. Μετά από πολλές συζητήσεις με CIO από διαφορετικές εταιρείες συνειδητοποίησε ότι η συναίνεση ήταν κατακερματισμένη για το πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το ισχυρό εργαλείο.

Αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα, ο Levie και αρκετοί από τους παιδικούς του φίλους, ξεκίνησαν την πλατφόρμα αποθήκευσης Box the cloud. Αρχικά, η ομάδα στόχευσε μεμονωμένους χρήστες και καταναλωτές στο εύχρηστο πρόγραμμα που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν περιεχόμενο ενώ διαχειρίζονται μέσω μιας διαισθητικής διεπαφής.

Το Focus έχει μετατοπιστεί πρόσφατα σε περισσότερες από μια πλατφόρμα επιχειρηματικών πελατών, διατηρώντας παράλληλα τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Ο Aaron Levie εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της κατηγορίας στο Box. Οι δεξιότητές του στην ανάγνωση της αγοράς και στην κατανόηση του τι χρειάζονται οι εταιρείες στην πλατφόρμα cloud τους είναι ο λόγος που το έφτασε στη λίστα μας.

Μαρκ Μπενιόφ


© Cloudwards.net Δεν είναι όλα τα προγράμματα cloud αποκλειστικά για αποθήκευση. Υπάρχουν δημιουργοί και ιδρυτές προγραμμάτων υπολογιστικού νέφους που σίγουρα ταιριάζουν στη λίστα μας. Ο Marc Benioff, ιδρυτής της Salesforce, είναι ένας τέτοιος δημιουργός.

Το 1999, ο Benioff είχε μια ιδέα να δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα αντικαθιστούσε το παραδοσιακό λογισμικό επιχειρήσεων και θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα διαχείρισης πληροφοριών κατά παραγγελία. Το σχέδιό του, το οποίο ονόμασε «Το τέλος του λογισμικού», θα χρησιμοποιούσε το Διαδίκτυο για να αλλάξει τον τρόπο σχεδιασμού και διανομής των προγραμμάτων.

Ενώ ο Benioff πίστευε ότι το λογισμικό ως υπηρεσία θα αντικαταστήσει τα παραδοσιακά προγράμματα, κατέληξε να δημιουργήσει τον όρο πλατφόρμα ως υπηρεσία όταν ξεκίνησε το Salesforce.com. Με την πάροδο του χρόνου, έχει επεκτείνει την εταιρεία για να είναι κάτι περισσότερο από μια επιχείρηση διαχείρισης σχέσεων πελατών. Τώρα οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, κοινωνικής δικτύωσης και cloud για να ξεκινήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Εκτός από την κατασκευή του Salesforce.com, η Benioff έχει δημιουργήσει ένα «μοντέλο 1-1-1» για τις επιχειρήσεις. Υπό αυτήν τη δομή της εταιρικής φιλανθρωπίας, η εταιρεία του συνεισφέρει στην κοινότητα που εξυπηρετεί. Δίνοντας ένα τοις εκατό του προϊόντος. ένα τοις εκατό των ωρών εργασίας και ένα τοις εκατό των ιδίων κεφαλαίων.

Επί του παρόντος, ο Benioff είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Salesforce.com, υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Cisco και είναι συγγραφέας τριών βιβλίων. Ο Marc Benioff ήταν η κινητήρια δύναμη που φέρνει λογισμικό ως υπηρεσία στο cloud, κάτι που τον βάζει στους 10 πιο καινοτόμους ανθρώπους μας στη λίστα των κλάδων cloud.

Πολ Μάριτζ


© Cloudwards.net Η Πληροφορική ήταν πάντα το ενδιαφέρον του Paul Maritz, τόσο στην πραγματικότητα που έλαβε πτυχία τόσο από το Πανεπιστήμιο Νατάλ όσο και από το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Αφού έλαβε τα πτυχία του, εργάστηκε για την Intel, ξεκινώντας από το 1981, για πέντε χρόνια και βοήθησε στην ανάπτυξη εργαλείων για τη σύνταξη λογισμικού για την πλατφόρμα x86.

Ο Maritz άφησε την Intel για να ενταχθεί στη Microsoft και συνέχισε να εργάζεται με την εταιρεία μέχρι το 2000. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τον γίγαντα του λογισμικού, ήταν βασικός στην ανάπτυξη πολλών μεγάλων τίτλων λογισμικού όπως τα Windows NT και ο Internet Explorer. Οι γνώσεις του χρησιμοποιήθηκαν όχι μόνο για τη Microsoft, αλλά και για τη βιομηχανία υπολογιστών.

Αφού αποχώρησε από τη Microsoft μετά τις αντιμονοπωλιακές δοκιμές του 1999, ο Maritz ίδρυσε την Pi Corporation, η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από την EMC, όπου ανέβηκε στο επίπεδο του προέδρου και γενικού διευθυντή του τμήματος cloud computing της EMC. Επί του παρόντος, η Maritz είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της GoPivital, Inc. μιας εταιρείας που παρέχει προσαρμοσμένες εφαρμογές βασισμένες στην τεχνολογία cloud computing.

Χάρη στα πολλά χρόνια του στη βιομηχανία της τεχνολογίας της πληροφορίας και στις καινοτομίες του που βοήθησαν στην κατασκευή της τεχνολογίας cloud computing και τη συνεχιζόμενη δουλειά του σε αυτόν τον τομέα, έχουμε ονομάσει τον Paul Maritz στη λίστα μας.

Τομ Γκόνσερ


© Cloudwards.net Ο Τομ Γκόνσερ ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας με ασύρματες επικοινωνίες δεδομένων και διαδικτυακές συναλλαγές. Έχοντας την αίσθηση ότι έπρεπε να υπάρχει καλύτερος τρόπος χειρισμού ηλεκτρονικών εγγράφων και υπογραφών, ο Gonser διακλαδίστηκε για να αναπτύξει αυτό το σύστημα.

Ίδρυσε το DocuSign για να κάνει αυτή την ιδέα πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cloud, η εταιρεία DocuSign της Gonser έχει γίνει το παγκόσμιο πρότυπο για ψηφιακές συναλλαγές. Έχει χρησιμοποιήσει μια αυτοματοποιημένη διαδικασία για να αντικαταστήσει το στυλό και το χαρτί για τη συναλλαγή επιχειρήσεων, κάτι που μπορεί να επιβραδύνει τις εταιρείες. Το λογισμικό του έχει σχεδιαστεί για την ασφαλή διαχείριση όλων των συναλλαγών εγγράφων ψηφιακά.

Ο Gonser συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στις καθημερινές επιχειρήσεις στο DocuSign, υπηρετώντας ως Διευθυντής Στρατηγικής της εταιρείας. Χάρη στην καινοτομία του με τη διαχείριση ψηφιακών συναλλαγών, ο Tom Gonser κέρδισε μια θέση στη λίστα μας.

Μαρκ Μπελκ

 


© Cloudwards.net Ξεκινώντας την καριέρα του στη Ναυτική Νοημοσύνη, ο Μάρκ Μπελκ εξοικειώθηκε πολύ με τα συστήματα δεδομένων που απαιτούνται από κυβερνητικούς κρατικούς. Αφού υπηρετούσε στον Πόλεμο του Κόλπου, ο Belk έφυγε για να εργαστεί για την BTG ως μηχανικός λύσεων και αργότερα σε προγράμματα λογισμικού ως υπηρεσία.

Αφού αποχώρησε από την BTG, ο Belk συνέχισε να συνεργάζεται με την Homeland Security ως αρχιτέκτονας της Microsoft. Εδώ διακρίθηκε αναπτύσσοντας, επικυρώνοντας και εκτελώντας στρατηγικές πληροφορικής που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα της εσωτερικής ασφάλειας.  

Αυτό το παγκόσμιο δίκτυο βοήθησε να αλλάξει το πρόσωπο του cloud computing και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Τώρα, η Belk συνεργάζεται με την Juniper Networks ως αρχιτέκτονας. Το έργο του για την παγκόσμια βιομηχανία, την ομοσπονδιακή ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις τεχνικές λύσεις αρχιτεκτονικής τον έχει κερδίσει θέση στη λίστα μας.

Γιουνγκ Τσου


Ως Ευαγγελιστής Τεχνολογίας για τη Microsoft, Yung Chou έχει πολλές ευκαιρίες εξυπηρέτησης πελατών στους τομείς της διαχείρισης λογαριασμού υποστήριξης, της τεχνικής υποστήριξης και των τεχνικών πωλήσεων.

Πριν ενταχθεί στη Microsoft, ο Chou καθιερώθηκε ως ειδικός στον προγραμματισμό συστημάτων, στην ανάπτυξη εφαρμογών και στη διαχείριση πληροφορικής. Έχει επίσης προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες σε αυτούς τους τομείς. Ο Chou φιλοξενεί επίσης ένα blog όπου οι νέοι χρήστες μπορούν να μάθουν για το cloud και όλα όσα έχει να προσφέρει.

Οι γνώσεις του σχετικά με το υβριδικό cloud και την αρχιτεκτονική εταιρικών υπολογιστών έχουν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσουν τη Microsoft να συνεχίσει να χτίζει τις εταιρικές και προσωπικές πλατφόρμες cloud. Χάρη στη δουλειά του με τη Microsoft, την εκπαίδευση των τμημάτων πληροφορικής και την παρούσα ζήτηση ως ομιλητής σε εκδηλώσεις TechNet και Microsoft – τον έχουμε προσθέσει στη λίστα μας.

Mitch Coopet


© Cloudwards.net Η δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων και φακέλων είναι μόνο η μισή εξίσωση όσον αφορά το cloud computing. Τουλάχιστον αυτός είναι ο τρόπος που το είχε δει πάντα ο Mitch Coopet

Ως επικεφαλής παραγωγής και συνιδρυτής στο Code42, η εταιρεία πίσω από το CrashPlan και το SharePlan, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η κοινή χρήση αποτελούν μόνο μέρος της εξίσωσης.

Έβλεπε πάντα την ασφάλεια ως τον μεγαλύτερο παράγοντα. Στην πραγματικότητα, έχει χρησιμοποιήσει τις γνώσεις και την καινοτομία του για να προσφέρει μια ασφαλέστερη και πιο ασφαλή εμπειρία στην πλατφόρμα cloud. Η Coopet εξακολουθεί να συνεργάζεται με την εταιρεία που βοήθησε να βρει.

Η δουλειά του για να προσφέρει μια πιο ασφαλή εμπειρία αποθήκευσης στο cloud, καθώς και να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με το πώς να έχει μια ασφαλέστερη αποθήκευση και να μοιράζεται την εμπειρία είναι αυτό που τον έφερε στη λίστα μας.

Κρις Ρόκναμ


© Cloudwards.net Μια από τις πρώτες γνωστές λύσεις cloud δεν προέκυψε από μόνη της, ο Chris Pinkham, είχε ένα χέρι σε αυτήν τη δημιουργία.

Ο Pinkham ξεκίνησε την καριέρα του στον κόσμο των υπολογιστών, ιδρύοντας τον πρώτο ISP της Νότιας Αφρικής που ονομάζεται TICSA / Internet Africa. Αρκετά χρόνια αργότερα η εταιρεία πωλήθηκε στην UUNET και η Pinkham πήγε να συνεργαστεί με την Amazon. Ενώ βρίσκεστε στο Amazon, η Pinkham ήταν υπεύθυνη για την παγκόσμια μηχανική υποδομής και τις λειτουργίες του ιστότοπου της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άρχισε να εργάζεται σε ένα δευτερεύον έργο που θα μετατραπεί σε πολύ επιτυχημένο Elastic Compute Cloud.

Παρόλο που εγκατέλειψε την εταιρεία το 2006 για να ξεκινήσει τη λειτουργία της Nimbula, μιας εταιρείας που επικεντρώθηκε στο λογισμικό υπολογιστικού νέφους, δεν μπορεί να αγνοηθεί η συμβολή του στον κόσμο της αποθήκευσης cloud. Αργότερα, η Oracle αγόρασε τη Nimbula.

Willem Van Biljon


© Cloudwards.net Ο Willem Van Biljon ξεκίνησε την περιπέτειά του με υπολογιστές όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν με πτυχίο στην Επιστήμη των Υπολογιστών.

Συνέχισε να κατέχει θέσεις με το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών Μαθηματικών Επιστημών και το LinkData. Ο Van Biljon βοήθησε στη συνύπαρξη του Λογισμικού Mosaic και δημιούργησε τον πρώτο διακόπτη συναλλαγών υψηλών προδιαγραφών για υλικό και λειτουργικά συστήματα. Αυτή η εταιρεία ήταν ένας από τους τρεις κορυφαίους τίτλους λογισμικού επεξεργασίας πληρωμών όταν πωλήθηκε το 2004.

Αφού συνεργάστηκε με το Mosaic, ο Van Biljon πήγε στη Amazon.com. Εδώ, με τη βοήθεια του συναδέλφου Chris Pinkham βοήθησε στην ανάπτυξη του Amazon Elastic Compute Cloud. Βοήθησε στη διαχείριση προϊόντων και το μάρκετινγκ της νέας δημόσιας υπηρεσίας cloud.

Αφού έφυγε από την Amazon το 2006, συνεργάστηκε με τον Chris Pinkham για να δημιουργήσει το Nimbula έναν τίτλο λογισμικού cloud computing. Μετά την αγορά του το 2013 από την Oracle, έγινε μέλος του takealot.com ως Co-CEO και CTO. Ο ρόλος του στην ανάπτυξη του Nimbula και του Elastic Compute Cloud τον έχει κερδίσει θέση στη λίστα μας.

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί ακόμη καινοτόμοι και ειδικοί για να αναφέρουμε. Υπάρχουν ονόματα που παραμένουν απρόσωπα και εργάζονται πίσω από τα παρασκήνια για να φέρουν το σύννεφο στο προσκήνιο της τεχνολογίας υπολογιστών.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτοί οι δέκα εξαιρετικοί γκουρού υπολογιστών έχουν ηγετική θέση στην καινοτομία και στην τεχνολογία υπολογιστικού νέφους.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map