10 συμβουλές Πώς το Cloud μπορεί να κάνει την εταιρεία σας πιο παραγωγική το 2015

Όταν μιλάμε για το cloud, οι περισσότεροι καταναλωτές σκέφτονται αυτόματα για αποθήκευση. Ενώ η δυνατότητα αρχειοθέτησης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενός συστήματος είναι σημαντική, δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει αυτήν την τεχνολογία τόσο ελκυστική.


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους το σύννεφο μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας. Ακολουθούν 10 τρόποι με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο παραγωγικές.

1. Πρόσβαση οπουδήποτε

Η πρόσβαση σε αρχεία από οπουδήποτε είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις. Η ομάδα ταλέντων δεν περιορίζεται πλέον σε μια τοπική περιοχή. Μπορούν να προσλάβουν οποιονδήποτε με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, εάν μια περιοχή χτυπηθεί με άσχημες καιρικές συνθήκες και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να φτάσουν στο γραφείο, η τηλεπικοινωνία μπορεί να συνεχίσει την εταιρεία χωρίς να χάνει.  

Παραγωγικότητα
© Steve Rhode

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του cloud είναι η διαθεσιμότητα του από οποιαδήποτε τοποθεσία. Οι βάσεις δεδομένων μπορούν να συγκεντρωθούν σε κινητές συσκευές αμέσως. Μπορούν να κοινοποιηθούν σε επιλεγμένα μέλη του προσωπικού, εάν είναι απαραίτητο.

2. Συνεργασία σε πραγματικό χρόνο

Όλο και περισσότερες εταιρείες όπως η Box Business αρχίζουν να προσφέρουν εργαλεία για επιχειρήσεις που θα επιτρέπουν στους χρήστες όχι μόνο να έχουν πρόσβαση σε αρχεία οπουδήποτε, αλλά να συνεργάζονται με άλλους σε έργα ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματικοί εταίροι από όλο τον κόσμο μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την επιχείρηση ακόμη και αν βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Παραγωγικότητα
© Venessa Miemis

Αυτό συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και στην επιτάχυνση της διαδικασίας αφαιρώντας την ανάγκη για ατελείωτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνημμένα που περιέχουν αναθεωρήσεις.

Αυτά τα εργαλεία συνεργασίας συχνά όχι μόνο επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να ανοίγουν και να επεξεργάζονται ένα έγγραφο ταυτόχρονα, αλλά έχουν επίσης μια δυνατότητα συνομιλίας που επιτρέπει στους συνεργάτες του έργου να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο. Αυτό μετριάζει το τηλεφώνημα και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπρος-πίσω και επιταχύνει τη διαδικασία.

3. Αυξημένη παραγωγικότητα

Η δυνατότητα πρόσβασης σε αρχεία και βάσεις δεδομένων οπουδήποτε και συνεργασία με άλλους εργαζόμενους επιτρέπει στους ανθρώπους να εργάζονται γρηγορότερα και εξυπνότερα. Αντί να αφήσουν μια συνάντηση και να επισπεύσουν το γραφείο για να ολοκληρώσουν ένα έργο, οι εργαζόμενοι μπορούν απλά να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα στην κινητή τους συσκευή. 


© Ken Teegardin

Αποκόπτει μακροχρόνιες τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιμένει σε άλλους να στέλνουν στους χρήστες αυτό που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν ένα έργο. Όσο λιγότερο χρόνο σπαταλάμε, τόσο πιο παραγωγική γίνεται μια εταιρεία.

4. Προσιτή και αξιόπιστη τεχνολογία

Εταιρείες όπως η Amazon Web Service, το Azure της Microsoft και το VMware επιτρέπουν σε εταιρείες να χρησιμοποιούν το cloud για να κάνουν βαριά υπολογιστική και ανάλυση. Αυτό το υλικό συντηρείται όχι από τον χρήστη αλλά από τη μητρική εταιρεία, καθιστώντας το ενημερωμένο και αξιόπιστο στη χρήση.

Παραγωγικότητα
© pitbull2013

Το κόστος για αυτά τα προϊόντα είναι προσιτό για να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες τους. Συχνά, ο συνολικός λογαριασμός βασίζεται στο ποσό που χρησιμοποιήθηκε εντός μιας δεδομένης περιόδου, με ελάχιστο τέλος.

Με την ενοικίαση χώρου σε διακομιστή cloud, οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία που είναι καλά συντηρημένη και πιθανώς πιο αξιόπιστη από ό, τι διαθέτουν εσωτερικά..

5. Χαμηλότερο κόστος

Είναι ακριβό να αγοράσετε και να συντηρήσετε εξοπλισμό τοπικά. Όχι μόνο το υλικό πρέπει να ενημερώνεται τακτικά για να είναι η πιο ενημερωμένη έκδοση διαθέσιμη, αλλά πρέπει να προσληφθεί προσωπικό για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί σωστά..

Η χρήση εργαλείων cloud μπορεί να μειώσει μέρος αυτού του κόστους.


© pixabay

Η ενοικίαση χώρου ή ολόκληρου διακομιστή είναι λιγότερο ακριβή από την αγορά εξοπλισμού για τοπική χρήση. Η εταιρεία που διαθέτει το υλικό θα διασφαλίσει ότι είναι ενημερωμένο και διατηρείται για χρήση. Απαιτείται μικρότερο προσωπικό πληροφορικής για να διασφαλιστεί η φροντίδα των υπαλλήλων.

6. Μειώστε τη συντήρηση πληροφορικής

Με τους επιτόπιους διακομιστές, η IT ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους για την ενημέρωση και τη συντήρηση του εξοπλισμού. Χρησιμοποιώντας υπηρεσίες cloud, μπορούν να ξοδέψουν το χρόνο τους δουλεύοντας σε πραγματικά θέματα πληροφορικής. Θα αφιερώσουν λιγότερο χρόνο για την κυκλοφορία ενημερώσεων κώδικα για την ασφάλεια σε τοπικές συσκευές και θα εργαστούν σε έργα που μπορούν να κάνουν την εταιρεία πιο αποτελεσματική.

Παραγωγικότητα
© Nathaniel Ivie

Μπορούν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό και τη διανομή εφαρμογών στο χώρο εργασίας και τη συντήρηση βάσεων δεδομένων για εταιρική χρήση. Όλη η συντήρηση του διακομιστή εξαρτάται από τον πάροχο cloud, ελευθερώνοντας το IT για να κάνει το έργο του.

7. Κάντε την πραγματικότητα να φέρετε τις δικές σας συσκευές

Περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να μειώσουν το κόστος επιτρέποντας στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές αντί της εταιρικής τεχνολογίας που παρέχεται. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία στη διάθεσή τους, μειώνοντας παράλληλα τα γενικά έξοδα.

Παραγωγικότητα
© NEC Corporation της Αμερικής

Η τεχνολογία cloud δεν βασίζεται σε ένα σύστημα ή έναν τύπο συσκευής για να λειτουργήσει. Είναι προσβάσιμο οπουδήποτε με οποιοδήποτε όργανο, κινητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Το μόνο που απαιτείται είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο και πιθανώς το λογισμικό για πρόσβαση σε συγκεκριμένους τύπους αρχείων, όπως έγγραφα κειμένου ή PDF.

Επιτρέποντας στους υπαλλήλους να φέρουν τις δικές τους συσκευές, οι εταιρείες τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν αυτό που λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Αυτό αυξάνει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.

8. Βελτίωση της επικοινωνίας

Τα ατελείωτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση στην εργασία σε ένα έργο. Η συνεργασία με το Cloud μειώνει την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων σε ένα έργο. Αντί να περιμένουν να έρθουν σε εισερχόμενα, οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων που τους επιτρέπουν να «μιλούν» για το έργο.

Παραγωγικότητα
© Jamie Welsh

Πολλοί από αυτούς τους παρόχους cloud προσφέρουν επίσης έναν τρόπο για τους διαχειριστές να παρακολουθούν τα έργα. Επιτρέπει στους υπαλλήλους να τους παρέχουν συνεχείς ενημερώσεις και τους επόπτες έναν τρόπο να δώσουν ανατροφοδότηση αμέσως, ανοίγοντας τη γραμμή επικοινωνιών στο εκτελεστικό επίπεδο.

9. ενθαρρύνει τον υπάλληλο να μεγαλώσει στις δουλειές του

Με όλη αυτή τη βελτιωμένη επικοινωνία και την αυξημένη παραγωγικότητα, ενθαρρύνεται η αύξηση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι θα παρακινηθούν να ολοκληρώσουν γρήγορα τις δουλειές τους και φυσικά θα προσαρμοστούν σε περισσότερες ευθύνες καθώς μεγαλώνει η εταιρεία.

10. Αυξημένη ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι μια σημαντική και πολύ έγκυρη ανησυχία μεταξύ των εταιρειών. Παρόλο που φαίνεται ότι οι διαχειριστές θα μεταβιβάζουν την ευημερία των ιδιοκτησιακών τους πληροφοριών σε τρίτους, τα δεδομένα είναι στην πραγματικότητα πιο ασφαλή.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι χάκερ δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μια επιχείρηση, αλλά οι υπάλληλοι χάνουν συσκευές που περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες.


© Cloudwards.net

Οι υπηρεσίες Cloud όχι μόνο επιτρέπουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ευαίσθητων πληροφοριών στους διακομιστές τους, αλλά πολλοί διαθέτουν εργαλεία για να επιτρέπουν στους διαχειριστές πληροφορικής να διαγράφουν απομακρυσμένες μονάδες δίσκου. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται, αλλά μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν από παραβιασμένες συσκευές, παρόλο που δεν είναι προσβάσιμες, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ασφάλειας σε εταιρικό επίπεδο.

Περίληψη

Το cloud computing μπορεί να κάνει μια εταιρεία πιο παραγωγική. Με αυξημένη επικοινωνία, αξιόπιστη τεχνολογία και λιγότερη συντήρηση, οι εργαζόμενοι μπορούν να ξοδεψουν το χρόνο τους δουλεύοντας αντί να περιμένουν τα κομμάτια που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν ένα έργο.

Η τηλεπικοινωνία και η χρήση προσωπικών συσκευών είναι μια εξαιρετική ιδέα, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα και να εκμεταλλευτούν μια πιθανή ομάδα ταλέντων που δεν ήταν προσβάσιμη στο παρελθόν.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map