Αναθεώρηση Zoho Vault – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Zoho Vault

Το Zoho Vault είναι ένας εξαιρετικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για επιχειρήσεις, αλλά χάνει το σημάδι όταν πρόκειται για την τροφοδοσία ατόμων. Ενώ αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι για να το προτείνουμε, εάν ενοχλείτε εύκολα με το αινιγματικό σχεδιασμό διεπαφής, ελέγξτε μερικούς ανταγωνιστές. Για λεπτομέρειες, διαβάστε την πλήρη κριτική μας στο Zoho Vault.


zoho-vault-slider1

zoho-vault-slider2

zoho-vault-slider3

zoho-vault-slider4

zoho-vault-slider4

Προηγούμενος

Επόμενο

Η Zoho είναι μια εταιρεία αφιερωμένη στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Από το λογισμικό γραφείου βοήθειας έως τα αναλυτικά στοιχεία έως τις εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, το Zoho προσφέρει λίγα από τα πάντα. Το Zoho Vault μπορεί να είναι το πιο σημαντικό εργαλείο από όλα. Εκτός από την ενσωμάτωση αυτών των εφαρμογών σε ένα σημείο, το Vault βρίσκεται δίπλα στους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. 

Σε αυτήν την κριτική Zoho Vault, θα ρίξουμε μια βαθιά ματιά σε αυτόν τον κάτοχο κωδικού πρόσβασης που εστιάζει στην επιχείρηση. Εκτός από το να δούμε πώς λειτουργεί σε τεχνικό επίπεδο, θα σας δώσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με τις δυνατότητές του, την τιμολόγηση, την ασφάλεια, την υποστήριξη και πολλά άλλα, όλα πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας. 

Εάν θέλετε να ασφαλίσετε κωδικούς πρόσβασης για πέντε ή περισσότερους χρήστες, το Zoho Vault είναι απαραίτητο. Η λειτουργικότητά του ως διαχειριστής κωδικού πρόσβασης που επικεντρώνεται στην επιχείρηση δεν υστερεί σε κανέναν, ακόμα κι αν η διεπαφή είναι λιγότερο προσβάσιμη από τους διαχειριστές προσωπικών κωδικών πρόσβασης. Υπάρχει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα για μεμονωμένους χρήστες, αν και θα το συνιστούσαμε λιγότερο συχνά από άλλους διαχειριστές δωρεάν κωδικών πρόσβασης.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Zoho Vault

Χαρακτηριστικά

Το Zoho Vault δεν συνοδεύεται από τις υπηρεσίες προστασίας κλοπής ταυτότητας του Dashlane ή του Abine Blur. Αντίθετα, το Vault εστιάζει σε λειτουργίες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις. Από SSO έως ενσωματώσεις τρίτων μερών στη διαχείριση χρηστών, η Zoho δίνει στους ιδιοκτήτες τον λεπτομερή έλεγχο που χρειάζονται για τη διαχείριση της ασφάλειας των υπαλλήλων τους.

Ενσωματώσεις και ενιαία σύνδεση

Η Zoho είναι μια εταιρεία που εστιάζει στις επιχειρήσεις, προσφέροντας εργαλεία όπως το Zoho Notebook και το Zoho Books. Λόγω αυτής της εστίασης, υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές ενοποιήσεις τρίτων. Οι εταιρικοί χρήστες μπορούν να συνδυάσουν το θησαυροφυλάκιο τους απευθείας με το Microsoft Active Directory, το Azure, το G Suite, το Gmail, το Dropbox, το Box και πολλά άλλα (διαβάστε την κριτική μας στο Dropbox και την κριτική του Box). 

zoho-vault-ενσωματώσεις

Οι εταιρικοί συνδρομητές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το SSO για εφαρμογές cloud. Η λίστα των υποστηριζόμενων εφαρμογών είναι μεγάλη, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματώσεων που αναφέρονται παραπάνω, συν Slack, Salesforce και άλλα. Ωστόσο, το Zoho καθιστά το API του ανοιχτό, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε εφαρμογή στο σύστημα SSO σας.  

Κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, μυστικά και επιμελητήρια

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες για το Zoho Vault. Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε καταχωρήσεις με οποιοδήποτε μέλος της επιχείρησής σας με λεπτομερή έλεγχο του ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό. Οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να στείλουν ένα αίτημα για εγγραφές, είτε για να λάβουν έναν κωδικό πρόσβασης αμέσως είτε στο μέλλον. 

Όλα αυτά απορρέουν από δικαιώματα χρήστη, τα οποία θα καλύψουμε σε ένα λεπτό. Οι καταχωρήσεις στο θησαυροφυλάκιο σας είναι γνωστές ως “μυστικά” και μπορείτε εύκολα να τις διαδώσετε. Ωστόσο, εάν εγγραφείτε σε ένα επαγγελματικό πρόγραμμα, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τα “δωμάτια”. Τα μυστικά και οι θάλαμοι είναι απλά αρχεία και φάκελοι, και παρά την αντισυμβατική ονομασία, η πρακτικότητα αυτού του συστήματος εξακολουθεί να ισχύει. 

zoho-θησαυροφυλάκια

Σε συνδυασμό με δικαιώματα χρήστη, ο διαχειριστής έχει πολύ έλεγχο για το ποιος βλέπει τι χωρίς κοινή χρήση κάθε καταχώρησης με μη αυτόματο τρόπο. Για μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ειδικά, η μαζική επεξεργασία «μυστικών» κάνει θαύματα. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει μια ομάδα που εργάζεται σε ένα συγκεκριμένο έργο, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα διαπιστευτήρια για τα εργαλεία που χρειάζονται σε ένα “θάλαμο” και να τα μοιραστείτε γρήγορα.

Πολιτικές διαχείρισης χρηστών και κωδικών πρόσβασης

Αυτό που ξεχωρίζει το Vault από τους διαχειριστές προσωπικών κωδικών πρόσβασης είναι η διαχείριση του χρήστη. Κάθε χρήστης του λογαριασμού σας έχει καθορισμένο ρόλο στο θησαυροφυλάκιο σας, ιδιοκτησία σε ορισμένες καταχωρίσεις και δικαιώματα πρόσβασης σε άλλους. 

Ξεκινώντας με ρόλους, υπάρχουν τρία επίπεδα πρόσβασης: χρήστης, διαχειριστής και super admin. Οι χρήστες μπορούν να δουν τους κωδικούς πρόσβασης που κατέχουν και οτιδήποτε έχουν κοινοποιηθεί σε αυτούς, ενώ οι διαχειριστές μπορούν να εγκρίνουν αιτήματα κοινής χρήσης και να δημιουργούν πολιτικές κωδικού πρόσβασης. Τέλος, οι υπερ-διαχειριστές ελέγχουν το θησαυροφυλάκιο, ώστε να μπορούν να βλέπουν κάθε λογαριασμό και να προσκαλούν νέους χρήστες. 

zoho-vault-δικαιώματα-χρήστη

Οι σούπερ διαχειριστές έχουν επίσης το πλεονέκτημα να παρακάμψουν οποιαδήποτε κοινή χρήση ή ιδιοκτησία που καθορίζεται στο θησαυροφυλάκιο. Για παράδειγμα, εάν ένας υπάλληλος αποχωρήσει από την επιχείρησή σας, ο υπεύθυνος μπορεί να ανακαλέσει την πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο Vault. Οι υπεύθυνοι διαχείρισης μπορούν επίσης να μεταβιβάσουν την ιδιοκτησία των καταχωρήσεων.

Οι τακτικοί διαχειριστές μπορούν να ορίσουν πολιτικές κωδικού πρόσβασης. Μπορείτε να έχετε και να εφαρμόσετε όσες πολιτικές θέλετε, επιβάλλοντας πράγματα όπως το ελάχιστο μήκος κωδικού πρόσβασης, ορισμένους χαρακτήρες και τον αριθμό συγκεκριμένων χαρακτήρων. Μπορείτε επίσης να αντικατοπτρίσετε τις πολιτικές σας με τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης του Zoho, καθιστώντας απλή τη διατήρηση μεγάλων, μοναδικών κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς σας.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Zoho Vault

Λογότυπο Zoho Vaultwww.zoho.com

Ξεκινά από 090 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Ασφάλεια

2FA

Κρυπτογράφηση
AES-256

Μηδενική γνώση

Πλήκτρα 2FA

Ανάλυση ασφάλειας

Συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση

Εφαρμογές για κινητά

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Αυτόματη συμπλήρωση

Αυτόματη συμπλήρωση φόρμας

Διεπαφή χρήστη προγράμματος περιήγησης

UI επιφάνειας εργασίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

Κέντρο βοηθείας

Φόρουμ

24/7 υποστήριξη

Περισσότερο

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Zoho Vault είναι ένας από τους πιο φθηνούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για επιχειρήσεις. Ταιριάζει με πολλές δυνατότητες και ένα εντυπωσιακό δωρεάν σχέδιο για εκκίνηση, το Zoho προσφέρει ένα σταθερό χτύπημα για τα χρήματά σας. Τούτου λεχθέντος, τα ελάχιστα μεγέθη ομάδων μπορεί να είναι ένα ζήτημα για πολύ μικρές επιχειρήσεις, και μερικά από τα πιο ακριβά σχέδια έχουν κρίσιμα χαρακτηριστικά.

Πριν μπείτε σε αυτό, ας μιλήσουμε για τα σχέδια στο σύνολό του. Το Zoho προσφέρει τέσσερα επίπεδα προστασίας, τρία από τα οποία πληρώνονται. Τα προγράμματα επί πληρωμή τιμολογούνται ανά χρήστη ανά μήνα και χρεώνονται είτε μηνιαία είτε ετησίως (η παραπάνω τιμή ισχύει εάν χρεώνεται ετησίως). Το τυπικό πρόγραμμα υποστηρίζει οποιονδήποτε αριθμό χρηστών, αλλά θα χρειαστείτε τουλάχιστον πέντε για επαγγελματίες και επιχειρήσεις. 

Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε το Zoho Vault απευθείας με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης λόγω του επιχειρηματικού του ενδιαφέροντος. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία σύγκρισης. Για παράδειγμα, το 1Password προσφέρει δύο επίπεδα διαχείρισης κωδικού πρόσβασης επιχείρησης, όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση 1Password. Αν και οι δύο κορυφαίες βαθμίδες του Vault είναι φθηνότερες, δεν διαθέτει επιλογές αποθήκευσης εγγράφων και οικογενειακού προγράμματος 1Password. 

Ο Zoho Vault έλαβε ένα νεύμα στον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για οδηγό μικρών επιχειρήσεων και παρόλο που εξακολουθεί να είναι μια καλή επιλογή, είναι καλύτερο για ελαφρώς μεγαλύτερες ομάδες. Επιλογές όπως το 1Password είναι πιο ακριβές αλλά ανταποκρίνονται καλύτερα σε μικρές ομάδες (ας πούμε, πέντε έως 10 μέλη). Το Vault, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο επικεντρωμένο στην ικανότητα κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης και διαχείρισης χρηστών. 

Συνεχίζοντας την επιχειρηματική εστίαση, η Zoho προσφέρει προσαρμοσμένες προσφορές και πρακτικές επιδείξεις αν θέλετε να δοκιμάσετε το Vault. Για όσους θέλουν να χειριστούν τα πράγματα μόνοι τους, υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 15 ημερών του Enterprise με όλους τους νέους λογαριασμούς (περιορίζεται σε πέντε χρήστες) και μπορείτε να ακυρώσετε, να υποβαθμίσετε ή να ενημερώσετε ανά πάσα στιγμή. 

Πηγαίνοντας με το Zoho Free

Το Zoho Vault Free είναι ένα πρόγραμμα μόνο για προσωπικούς λόγους, το οποίο είναι περίεργο δεδομένης της προσαρμογής του σε επιχειρήσεις με το υπόλοιπο εύρος. Παίρνετε τις τυπικές δυνατότητες, όπως απεριόριστο χώρο αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης, πρόσβαση εκτός σύνδεσης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Ωστόσο, είναι μόνο για έναν χρήστη και για προσωπική χρήση. 

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να κάνετε έκπτωση στο Vault. Μπορεί να ταιριάζει με τον καλύτερο δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης LastPass (διαβάστε την κριτική μας LastPass). Η βασική διαφορά μεταξύ του Zoho Free και άλλων δωρεάν διαχειριστών κωδικών πρόσβασης είναι ο συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών. Σε αντίθεση με μια δωρεάν υπηρεσία, όπως το NordPass, το Zoho Vault συγχρονίζει τα δεδομένα σας σε όλες τις συσκευές. 

Ωστόσο, κατέρρευσε μερικά μανταλάκια σε σύγκριση με το LastPass λόγω της επιχειρηματικής προσέγγισης. Συνιστούμε να δοκιμάσετε το δωρεάν πρόγραμμα, αλλά λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσετε.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η εγγραφή είναι απλή με κοινωνικές ενσωματώσεις και πολλά εργαλεία για την ενσωμάτωση. Ωστόσο, δοκιμάσαμε μια σειρά σπασμένων σελίδων κατά την προσπάθεια ρύθμισης. Ευτυχώς, η επαναφόρτωση της σελίδας εγγραφής μερικές φορές έλυσε το πρόβλημα. Ωστόσο, μετά από περίπου 10 λεπτά λήξης της σελίδας. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε τις κοινωνικές ενσωματώσεις ή όχι, θα πρέπει να ορίσετε έναν νέο κύριο κωδικό πρόσβασης. Το Zoho συνιστά τη δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης που είναι μακρύς αλλά αξέχαστος, καθώς δεν θα αποθηκευτεί οπουδήποτε στους διακομιστές του Zoho. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια φράση πρόσβασης αντί για έναν κωδικό πρόσβασης, όπου συνδυάζετε πολλές λέξεις με ειδικούς χαρακτήρες. 

Αποθήκευση κωδικού πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Όπως το LastPass, το Zoho Vault είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης. Εφόσον ο υπολογιστής σας έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης. Παρόλο που η εστίαση του προγράμματος περιήγησης αποτελεί πρόβλημα για άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, το Vault επιτρέπει την πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε όλες τις βαθμίδες. 

Σκάβοντας στον ταμπλό, υπάρχουν πολλά να χωνέψεις. Από αναφορές και ελέγχους σε εργαλεία και κωδικούς πρόσβασης, το Vault είναι πυκνό με καρτέλες και επιλογές. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να προσθέσετε τα “μυστικά” σας, είτε χειροκίνητα μέσω της σελίδας “μυστικά” είτε εισάγοντάς τα από άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή στην καρτέλα “εργαλεία”. 

zoho-vault-password-εισαγωγή

Η μη αυτόματη προσθήκη κωδικών πρόσβασης λειτουργεί λίγο διαφορετικά από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Αντί να σας δίνουμε ορισμένα πεδία για συμπλήρωση, υπάρχει μια λίστα υποστηριζόμενων ιστότοπων, καθένας με το δικό του λογότυπο. Ευτυχώς, μπορείτε να προσθέσετε ιστότοπους που δεν υποστηρίζονται επίσημα.

Η προσθήκη ενός προσαρμοσμένου ιστότοπου είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα πράγματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Χάνετε το φανταχτερό εικονίδιο, αλλά κερδίζετε συνημμένο αρχείο έως 2MB, ετικέτες και προσαρμοσμένα πεδία. Επιπλέον, μπορείτε να καθορίσετε τα δικά σας εικονίδια οθόνης για προσαρμοσμένα πεδία. Περισσότερο από τους υποστηριζόμενους ιστότοπους, οι προσαρμοσμένες καταχωρήσεις σάς δίνουν πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στα «μυστικά» σας. 

zoho-vault-custom-secret

Αυτό είναι το «παλιό» σχέδιο του Zoho, όπως διευκρινίζεται σε ένα email. Υπάρχει μια νέα διεπαφή που είναι σε έκδοση beta, την οποία θα γυρίσουμε πίσω όταν πλησιάσει σε μια πλήρη κυκλοφορία. Από όσα μπορούμε να πούμε, βελτιώνει πολλά από τα ζητήματα χρηστικότητας στην τρέχουσα επανάληψη. 

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης και καταγραφή με τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Ο πίνακας εργαλείων Vault είναι πραγματικά για διαχειριστές και σούπερ διαχειριστές. Οι περισσότεροι υπάλληλοι θα περάσουν το χρόνο τους με την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, η οποία είναι διαθέσιμη για το Chrome και τον Firefox. Η επέκταση είναι μια απογυμνωμένη έκδοση της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης, που προσφέρει τα «μυστικά» σας, «θαλάμους» και μια σειρά από ρυθμίσεις. 

Μπορείτε να προσθέσετε νέους κωδικούς πρόσβασης και το Zoho θα εντοπίσει αυτόματα αυτόν τον ιστότοπο. Κάθε φορά που εισάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης, το Zoho τον εντοπίζει και τον αποθηκεύει αυτόματα ως κάτοχο. 

zoho-vault-password-capture

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης με την ενσωματωμένη γεννήτρια. Εκτός από μερικές επιλογές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης βάσει μιας συγκεκριμένης πολιτικής. 

zoho-vault-password-πολιτική

Διευθυντής κωδικού πρόσβασης επιχειρηματικής εστίασης

Όπως αναφέρθηκε, το Vault είναι πυκνό με επιλογές, κάτι που είναι εξαιρετικό για τους διαχειριστές αλλά κακό για τους γενικούς χρήστες. Ειδικά στο δωρεάν πρόγραμμα, υπάρχουν πάρα πολλές άσχετες ρυθμίσεις και καρτέλες. Είναι σημαντικό να επισημάνετε τις αδυναμίες ενός προσωπικού χρήστη λόγω του δωρεάν προγράμματος της Vault. Ειλικρινά, οι προσωπικοί χρήστες σαφώς δεν είχαν κατά νου όταν σχεδιάστηκε η διεπαφή. 

zoho-vault-ρυθμίσεις

Αυτό δεν είναι εγγενώς κακό πράγμα – το Zoho Vault δεν είναι δύσκολο στη χρήση – αλλά εξυπηρετεί έναν σκοπό για επιχειρήσεις, όχι για άτομα. Εάν είστε δελεασμένοι από το γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα ως προσωπικός χρήστης, πιθανότατα θα βρείτε το Vault να είναι υπερβολικό σε πολλά μέρη. Για προσωπική χρήση, σας προτείνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες με RoboForm και Sticky Password, αποκλειστικά βάσει της χρηστικότητας. 

Ασφάλεια

Με μεγάλη έμφαση στις επιχειρηματικές εφαρμογές, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Zoho προσφέρει εκτενή τεκμηρίωση ασφαλείας. Αν και αξιοποιεί μια παρόμοια αρχιτεκτονική ασφαλείας με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, το Vault έχει μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια όταν μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης. 

Ανεξάρτητα, όλα ξεκινούν με τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Αυτή η φράση πρόσβασης είναι γνωστή μόνο από εσάς. Το Zoho δεν έχει καμία γνώση της φράσης πρόσβασης που χρησιμοποιείτε, αντί να επαληθεύει τον λογαριασμό σας με μια βασική λειτουργία παράδοσης και ένα αλάτι (PBKDF2 με HMAC-SHA512, για να είμαστε συγκεκριμένοι). Φροντίστε να διαβάσετε την περιγραφή της κρυπτογράφησής μας, αν σας αρέσει. 

Η φράση πρόσβασης χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία κλειδιού κρυπτογράφησης κλειδιού (ΚΕΚ). Αυτό το κλειδί είναι αυτό που κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας με το AES-256, το οποίο είναι ένας από τους ισχυρότερους αλγόριθμους. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι τόσο ισχυρό όσο ο κύριος κωδικός πρόσβασης. Ευτυχώς, το Zoho παρέχει αξιολόγηση κωδικού πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας. 

Host-Proof Hosting και Ασφαλής Κοινή χρήση

Τώρα που γίνεται έλεγχος του ελέγχου ταυτότητας, ήρθε η ώρα να χειριστείτε τα δεδομένα σας. Όπως αναφέρθηκε, το θησαυροφυλάκιο σας είναι κρυπτογραφημένο χρησιμοποιώντας το AES-256. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει από την πλευρά των πελατών. Το Zoho διαθέτει ένα μοντέλο φιλοξενίας χωρίς φιλοξενία, που σημαίνει ότι δεν βλέπει ποτέ κανένα από τα αποκρυπτογραφημένα δεδομένα σας. Αντ ‘αυτού, η κρυπτογράφηση αντιμετωπίζεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας. 

Εκτός από την προσθήκη ενός επιπέδου απορρήτου στα δεδομένα σας, η φιλοξενία χωρίς φιλοξενία είναι επίσης πιο ασφαλής. Κρυπτογραφώντας από την πλευρά του πελάτη, το Zoho καθιστά αδύνατο για έναν εισβολέα να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα απλού κειμένου. Τα δεδομένα σας πρέπει να κρυπτογραφηθούν πριν από την αποστολή τους. 

Το Zoho διατηρεί αυστηρά πρότυπα ασφαλείας όσον αφορά την κοινή χρήση. Κάθε χρήστης στο θησαυροφυλάκιο σας έχει ένα ζεύγος δημόσιου / ιδιωτικού κλειδιού RSA. Επιπλέον, το Vault δημιουργεί μερικά άλλα κλειδιά με βάση τη φράση πρόσβασης και το δημόσιο κλειδί του υπεύθυνου του διαχειριστή. 

Μόλις γίνει κοινή χρήση ενός στοιχείου, το Vault ελέγχει το κρυπτογραφημένο ιδιωτικό κλειδί του χρήστη και το κλειδί οργάνωσης, το οποίο επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση του κρυπτογραφημένου κωδικού πρόσβασης. 

Τι να κάνετε εάν ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας

Το Zoho προσφέρει μια επιλογή επαναφοράς του κύριου κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που τον ξεχάσετε, ο οποίος δεν παρέχεται από τους περισσότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Εάν ο διαχειριστής ξεχάσει ποτέ τον κύριο κωδικό πρόσβασης, μπορεί να ζητήσει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο HTML όλων των δεδομένων στον λογαριασμό του. Ωστόσο, όλοι οι εταιρικοί κωδικοί πρόσβασης θα χαθούν κατά τη διαδικασία. 

Υποστήριξη

Το Zoho προσφέρει πολλούς πόρους υποστήριξης για να διασφαλίσει ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Αυτό ξεκινά με μια διεύθυνση email, η οποία παρακολουθείται όλο το εικοσιτετράωρο. Υπάρχουν επίσης ανοιχτές γραμμές εξυπηρέτησης πελατών για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Αυστραλία, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι οι πελάτες που πληρώνουν λαμβάνουν υποστήριξη προτεραιότητας. 

Ωστόσο, μπορείτε να εξοικονομήσετε τον εαυτό σας από την ταλαιπωρία να μιλήσετε με κανέναν. Αντικατοπτρίζοντας το ταμπλό, το Zoho προσφέρει εκτεταμένη τεκμηρίωση για το Vault. Αντί για μια παραδοσιακή βάση γνώσεων, η Zoho προσφέρει μια λίστα οδηγών PDF, που καλύπτει τα πάντα, από τις βέλτιστες πρακτικές έως τους ρόλους των διαχειριστών. Λόγω αυτής της προσέγγισης, είναι εύκολο να διανέμετε τους οδηγούς στην ομάδα σας, ώστε να μπορούν να φτάσουν στην ταχύτητα. 

Πέρα από τους οδηγούς, το Zoho προσφέρει μια επίδειξη βίντεο και μια πρακτική επίδειξη του Vault με έναν ειδικό. Αυτά τα demo δεν καλύπτουν μόνο τα βασικά του Vault, αλλά και την προηγμένη λειτουργικότητά του. Για ειδικούς πληροφορικής ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, το αίτημα επίδειξης θα προσφέρει το πλήρες εύρος της λειτουργικότητας του Vault. 

Υπάρχουν ακόμη περισσότερα στη δομή εξυπηρέτησης πελατών, από τις συχνές ερωτήσεις έως τα διαδικτυακά σεμινάρια έως ένα φόρουμ κοινότητας. Ο αριθμός των επιλογών υποστήριξης είναι συγκλονιστικός σε σύγκριση με τους περισσότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Αντί να υποστηρίζει την εξωτερική ανάθεση ή να γράφει γενικά, μη χρήσιμα άρθρα γνώσης, η Zoho προσφέρει ολοκληρωμένη, πρακτική υποστήριξη για να διασφαλίσει ότι η εμπειρία σας στο Vault είναι η καλύτερη που μπορεί να είναι. 

Η ετυμηγορία

Για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, το Zoho Vault είναι η προτεινόμενη πρόταση. Αν και οι λειτουργίες δεν είναι πολύ εντυπωσιακές για μεμονωμένους χρήστες, οι ομάδες μπορούν να επωφεληθούν από τις ισχυρές ενσωματώσεις του Vault, τις προηγμένες επιλογές κοινής χρήσης και τους εξαιρετικούς ελεγκτές διαχείρισης χρηστών. Για την αγορά στην οποία στοχεύει, το Vault κερδίζει σε κάθε λογαριασμό. 

Τι πιστεύετε για το Zoho Vault; Πρόκειται να εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map