NordPass Review – Νέο παιδί στο μπλοκ – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση NordPass

Το NordVPN, ένας κορυφαίος πάροχος VPN, ανακοίνωσε πρόσφατα τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, το NordPass. Σε αυτήν την κριτική, το παίρνουμε με τους πρώτους ρυθμούς του για να δούμε τι μπορεί να κάνει. Ελάτε μαζί μας για αυτήν την πλήρη κριτική NordPass.


nordpass-slider1

nordpass-slider2

nordpass-slider3

nordpass-slider4

nordpass-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Η Tefincom, η εταιρεία πίσω από το πάντα δημοφιλές εικονικό ιδιωτικό δίκτυο NordVPN, άρχισε πρόσφατα να επεκτείνεται σε άλλες αγορές (διαβάστε την κριτική μας για το NordVPN). Αυτό ξεκίνησε με το NordLocker, μια υπηρεσία κρυπτογράφησης που αξιολογήσαμε πολύ στην κριτική μας για το NordLocker και τώρα μετακόμισε στο NordPass, έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που φαίνεται να αποθαρρύνει τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. 

Σε αυτήν την κριτική NordPass, θα ρίξουμε μια ματιά στο νέο παιδί στο μπλοκ για να διαπιστώσουμε εάν τα φρέσκα μάτια σε μια πολυσύχναστη αγορά κάνει τη διαφορά. Αφού περάσαμε λίγο χρόνο με μια έκδοση της εφαρμογής πρώιμης πρόσβασης, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με τις λειτουργίες, τις τιμές, την ευκολία χρήσης, την ασφάλεια και την υποστήριξη. 

Παρόλο που το NordPass κάνει ό, τι πρέπει, δεν υπερβαίνει τα όρια που δημιουργούνται από πιο εξέχοντες διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Δεν διαθέτει δυνατότητες, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύετε και να συμπληρώνετε αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασής σας, αλλά όχι πολύ περισσότερο. Τούτου λεχθέντος, με πολλαπλούς κύκλους χρέωσης και ένα γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα, το NordPass αξίζει ακόμα μια λήψη.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το NordPass καλύπτει τα κρίσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαχειρίζεται ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε στοιχεία, να συγχρονίζετε με πολλές συσκευές και να συμπληρώνετε αυτόματα την αναζήτηση του προγράμματος περιήγησής σας. Ωστόσο, λείπουν ορισμένες μικρότερες δυνατότητες, κάνοντας το NordPass να αισθάνεται σαν μια μικρότερη επιλογή σε σύγκριση με τους πιο καθιερωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. 

Όλα τα σχέδια έχουν «βασικά» χαρακτηριστικά, όπως το θέτει η NordPass. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αυτόματη αποθήκευση για νέες καταχωρήσεις, η δημιουργία κωδικού πρόσβασης, ένας έλεγχος ισχύος κωδικού πρόσβασης και η αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης. Επιπλέον, το NordPass υποστηρίζει την εισαγωγή καταχωρίσεων από μια ποικιλία διαφορετικών διαχειριστών κωδικών πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένης της Abine Blur (διαβάστε την κριτική μας Blur). 

Σε αντίθεση με αυτήν την υπηρεσία, ωστόσο, το NordPass δεν διαθέτει πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ορισμένα εργαλεία μπορούν να προχωρήσουν πολύ με τις δυνατότητες – διαβάστε την αναθεώρηση LogMeOnce για ένα παράδειγμα αυτού – αλλά το NordPass δεν περιλαμβάνει τίποτα. Για παράδειγμα, μια συνολική βαθμολογία ασφάλειας είναι κοινή, αλλά δεν είναι κάτι που περιλαμβάνει το NordPass. 

Επιπλέον, υποστηρίζει μόνο πιστωτικές κάρτες, κωδικούς πρόσβασης και ασφαλείς σημειώσεις. Αυτό απαιτεί πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία διαβατηρίου και, το πιο σημαντικό, διευθύνσεις εκτός της εικόνας. Μπορείτε πάντα να εισαγάγετε αυτές τις πληροφορίες σε μια ασφαλή σημείωση, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση, για παράδειγμα, να εισαγάγετε τα στοιχεία χρέωσής σας όταν αγοράζετε κάτι στο διαδίκτυο. 

Υπάρχουν μερικά άλλα ζητήματα με την αυτόματη συμπλήρωση, δηλαδή όταν πρόκειται για εναλλακτικές διευθύνσεις URL. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστείτε τα διαπιστευτήριά σας για πολλά δευτερεύοντα URL ενός κύριου ιστότοπου. Το NordPass μπορεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να αναγνωρίσει ότι χρειάζεστε τα ίδια στοιχεία σύνδεσης, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις. 

Η δυνατότητα καθορισμού εναλλακτικών διευθύνσεων URL θα λύσει το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η λειτουργικότητα. 

Κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης NordPass

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του NordPass είναι η ικανότητά του να μοιράζεται με ασφάλεια τις συνδέσεις, τις πιστωτικές κάρτες και τις σημειώσεις με οποιονδήποτε. Μπορείτε να προβάλετε τα κοινόχρηστα στοιχεία σας στον πίνακα ελέγχου του προγράμματος περιήγησης, καθώς και με ποιον τα έχετε μοιραστεί. Παρόλο που μπορείτε να στείλετε αυτά τα στοιχεία σε οποιονδήποτε έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα χρειαστεί έναν λογαριασμό NordPass για να τα δει. 

nordpass-κριτική-κοινή χρήση

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα, αυτό δεν είναι κακό σύστημα. Η κοινή χρήση μόνο με άλλους χρήστες του NordPass επιτρέπει την αποστολή των δεδομένων σας με ασφάλεια, αντί να το εμπιστεύεστε στο ανοιχτό διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι χρειάζεστε έναν λογαριασμό “premium” για να μοιράζεστε αντικείμενα, αλλά όχι για να λαμβάνετε κοινόχρηστα αντικείμενα.

Υποστήριξη και συγχρονισμός συσκευών NordPass

Όπως θα αναφερθούμε στην ενότητα “ευκολία χρήσης” παρακάτω, το NordPass είναι μια εμπειρία με βάση το πρόγραμμα περιήγησης, αν και απαιτεί μια τοπική εφαρμογή σε Windows, macOS ή Linux. Υπάρχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για Chrome, Firefox, Opera, Brave, Edge και Vivaldi, αν και το Safari παραλείπεται παραδόξως. 

Επιπλέον, υπάρχουν εφαρμογές για iOS και Android που αντικατοπτρίζουν κυρίως τη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης. Όσον αφορά το συγχρονισμό, οι “premium” χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες τους σε έως και έξι συσκευές και οι δωρεάν χρήστες περιορίζονται σε μία. Το Six είναι κάτι παράξενο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν, το πολύ, τρία, αλλά υπάρχει η επιλογή για περισσότερα. 

Προφανώς, αυτό αντικαθιστά κάθε είδους οικογενειακό ή επιχειρηματικό σχέδιο. Το NordPass επικεντρώνεται επί του παρόντος αποκλειστικά σε προσωπικά σχέδια, χωρίς καμία ένδειξη ότι θα προσθέσει επιχειρηματικά ή οικογενειακά προγράμματα στο μέλλον. Βλέποντας τις περιορισμένες επιλογές οργάνωσης, ένα οικογενειακό πρόγραμμα δεν θα ήταν τέλειο στην τρέχουσα κατάστασή του, ούτως ή άλλως. Ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για συλλογές μικρών επιχειρήσεων, αν αυτό είναι περισσότερο από το δρομάκι σας.

Τιμολόγηση

Το NordPass δεν ξεφεύγει από τις παραδόσεις τιμολόγησης που έχουν καθιερωθεί από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, προσφέροντας την υπηρεσία του για περίπου $ 3 ανά μήνα σε έναν ετήσιο κύκλο χρέωσης. Ωστόσο, ένα γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα και η επιλογή πληρωμής κάθε δύο χρόνια παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία από την υπόλοιπη αγορά.

Παρόλο που η τιμή είναι απόθεμα, η διάρκεια δεν είναι. Το NordPass, σε αντίθεση με τους περισσότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, σας δίνει επιλογές με τον κύκλο χρέωσής σας. Τα προγράμματα προσφέρονται σε διάρκεια ενός μηνός, ενός έτους και δύο ετών, με εκπτώσεις σε κάθε μία. 

Η μηνιαία επιλογή είναι μόνο 4,99 $, κάτι που είναι εξαιρετικό, δεδομένου ότι το Dashlane χρεώνει την ίδια τιμή στα ετήσια προγράμματα (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane). 

Εάν αγοράζετε ένα χρόνο, 2,99 $ είναι η μηνιαία τιμή, την οποία χρεώνουν οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (διαβάστε την αναθεώρηση 1Password για παράδειγμα, και τη σύγκριση Dashlane έναντι 1Password). Υπάρχουν φθηνότερες επιλογές – όπως μπορείτε να δείτε στην αναθεώρηση Keeper, ότι η υπηρεσία χρεώνει μόνο 2,50 $ για ένα ετήσιο πρόγραμμα – αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει μια διετής επιλογή, αυτό δεν έχει σημασία. Διαβάστε τη σύγκριση Dashlane εναντίον Keeper.

Η τιμή είναι σταθερή, όπως και τα βασικά χαρακτηριστικά. Το NordPass παρέχει πλήρη υποστήριξη για κοινή χρήση, σημειώσεις, πληροφορίες πιστωτικών καρτών και συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών στο πρόγραμμα «premium», κάτι που δικαιολογεί κάτι παραπάνω από αυτό. Αν και δεν είναι η φθηνότερη επιλογή εκεί έξω, απέχει πολύ από το πιο ακριβό. Υπάρχει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών εάν αποφασίσετε ότι το NordPass δεν είναι κατάλληλο για εσάς.  

Δωρεάν NordPass

Το δωρεάν πρόγραμμα ξεχωρίζει το NordPass. Αν και εξακολουθεί να στερείται του καλύτερου δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης LastPass, πλησιάζει (διαβάστε την κριτική LastPass). Το δωρεάν πρόγραμμα της NordPass προορίζεται για μία μόνο συσκευή, παραλείποντας όλες τις δυνατότητες κοινής χρήσης και τον συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών που εμφανίζονται στο πρόγραμμα “premium”. Ωστόσο, σε αντίθεση με το δωρεάν πρόγραμμα της Dashlane, το NordPass προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Διαβάστε τα κομμάτια Dashlane εναντίον LastPass και 1Password vs LastPass για να δείτε πώς συγκρίνονται.

Όλες οι λειτουργίες που περιγράφονται στην παραπάνω ενότητα, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης συμπλήρωσης, της αυτόματης αποθήκευσης και του ελεγκτή ισχύος κωδικού πρόσβασης, υπάρχουν στο δωρεάν πρόγραμμα. Είναι εξίσου χρησιμοποιήσιμο με το πρόγραμμα επί πληρωμή, αρκεί να το χρησιμοποιείτε μόνο σε μία συσκευή. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το NordPass υποστηρίζει πολλά προγράμματα περιήγησης και κινητές συσκευές, αξίζει μια αναβάθμιση σε “premium” αν θέλετε τα δεδομένα σας παντού.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το NordPass διαθέτει απλοποιημένη διεπαφή που κάνει την εγκατάσταση απλή. Τούτου λεχθέντος, η έλλειψη επιλογών φιλτραρίσματος καθιστά την οργάνωση του θησαυρού σας πιο δύσκολη από ό, τι πρέπει. Παρόλο που η διεπαφή φαίνεται ωραία, υπάρχουν λίγες λείπουν χαρακτηριστικά ποιότητας ζωής που θα την καθιστούσαν πιο λειτουργική. 

Εγγραφή NordPass

Λάβαμε πρόωρη πρόσβαση στο NordPass για τους σκοπούς αυτής της κριτικής, επομένως δεν υπάρχει καθιερωμένη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς κατά τη στιγμή της γραφής. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο απλά είναι τα NordVPN και NordLocker στη χρήση, φαντάζουμε ότι το NordPass θα είναι επίσης απλό. 

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με την εγκατάσταση του NordPass στο Opera και την εφαρμογή για κινητά σε μια συσκευή Android (διαβάστε την κριτική Opera). 

nordpass-review-background-app

Αφού κάναμε κλικ στην επέκταση, μας στάλθηκαν σε μια τοπική σελίδα εγκατάστασης, η οποία μας ζήτησε να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή φόντου σε Windows, macOS ή Linux. Δεν είναι σαφές για ποιο ακριβώς είναι αυτό το υπόβαθρο εφαρμογής, αλλά μετά την εγκατάστασή του, το NordPass μας ξεκίνησε σε μια σελίδα σύνδεσης. Έπρεπε να εισαγάγουμε το email μας και να επιβεβαιώσουμε τον λογαριασμό μας με έναν εξαψήφιο κωδικό. 

Τέλος, θα μπορούσαμε να ορίσουμε τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Επειδή το NordPass δεν βλέπει ποτέ ούτε αποθηκεύει τον κύριο κωδικό πρόσβασης, θα κλειδωθείτε από τον λογαριασμό σας εάν τον ξεχάσετε. Ευτυχώς, το NordPass παρέχει έναν κωδικό ανάκτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. 

Ρύθμιση και εισαγωγή NordPass

Παρόλο που σας κάνει να κατεβάσετε μια εφαρμογή φόντου, το NordPass είναι μια εμπειρία που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης, σε αντίθεση με το Sticky Password (διαβάστε την κριτική Sticky Password). Αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, θα μεταφερθείτε στη διεπαφή του προγράμματος περιήγησης και θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Εάν το NordPass είναι ο πρώτος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε από την αρχή. 

nordpass-review-εισαγωγή

Υποστηρίζεται σχεδόν κάθε διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, ακόμη και το αρκετά νέο RememBear (διαβάστε την κριτική μας RememBear). Επιπλέον, το NordPass υποστηρίζει μεγάλα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Chrome, Opera και Firefox. 

Για όλες αυτές τις πλατφόρμες, θα εισαγάγετε ένα αρχείο CSV. Ωστόσο, το NordPass τα τμηματοποιεί στη σελίδα εισαγωγής προκειμένου να παρέχει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εξαγωγής του CSV από όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες. 

Εισαγωγή από το LastPass, η NordPass πήρε τα πάντα αμέσως, επιτρέποντάς μας να επιλέξουμε ποιοι κωδικοί πρόσβασης, σημειώσεις και πιστωτικές κάρτες εισήγαγε. Παραδόξως, ωστόσο, οι καταχωρήσεις της πιστωτικής κάρτας εμφανίστηκαν ως σημειώσεις, όπως και οι διευθύνσεις και τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το NordPass υποστηρίζει μόνο σημειώσεις, πιστωτικές κάρτες και συνδέσεις κατά τη στιγμή της σύνταξης, επομένως τυχόν πρόσθετες πληροφορίες θα εμφανίζονται μόνο ως σημείωση. 

Χρήση του NordPass και της Αυτόματης Συμπλήρωσης

Εισαγάγαμε μόλις ντροπαλός 300 αντικείμενα και το NordPass τράβηξε εικονίδια για τους ιστότοπους όποτε ήταν δυνατόν. Ωστόσο, κάθε στοιχείο εμφανίστηκε σε μια λίστα. Δεν υπάρχουν επιλογές οργάνωσης, κανένας τρόπος προσθήκης ετικετών σε καταχωρίσεις, χωρίς προσαρμόσιμα εικονίδια και χωρίς φακέλους, σε αντίθεση με το F-Secure Key (διαβάστε την κριτική F-Secure Key). 

nordpass-κριτική-καταχωρήσεις

Όταν ασχολείστε με τόσες πολλές συμμετοχές, ο οργανισμός είναι πρωταρχικός. Το NordPass φαίνεται το κομμάτι, με μια απλοϊκή και ελκυστική διεπαφή, αλλά δεν διαθέτει πολλές από τις βελτιώσεις ποιότητας ζωής που παρατηρούνται με πιο καθιερωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Οι επιλογές οργάνωσης, ακόμη και αν είναι απλώς να παραγγείλετε τις καταχωρίσεις αλφαβητικά, είναι απολύτως απαραίτητες.

Το πρόβλημα υπερβάλλεται μόνο στην επέκταση, η οποία εμφανίζει την ίδια λίστα καταχωρήσεων, αν και σε πολύ μικρότερο παράθυρο. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης από την επέκταση, η οποία είναι παρόμοια με τη δική μας γεννήτρια κωδικών πρόσβασης με πολλούς τρόπους. Σας επιτρέπει να ορίσετε το όριο χαρακτήρων, να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους χαρακτήρες και να αποφύγετε διφορούμενους χαρακτήρες.

nordpass-review-password-generator

Η αυτόματη συμπλήρωση αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, με ένα μικρό εικονίδιο δίπλα σε οποιοδήποτε πεδίο κωδικού πρόσβασης. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, το NordPass ανταποκρίθηκε κατά την αυτόματη συμπλήρωση των συνδέσεων. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποθηκεύσει διευθύνσεις, επομένως δεν ήταν δυνατή η αυτόματη συμπλήρωση φορμών. Κατά την εγγραφή για νέο λογαριασμό, το NordPass θα καταγράφει αυτόματα τα στοιχεία σύνδεσής σας και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να το αποθηκεύσετε.

Ρυθμίσεις NordPass

Το NordPass διαθέτει μια απλή οθόνη ρυθμίσεων που αποτελείται από ρυθμίσεις εισαγωγής / εξαγωγής, βασικές πληροφορίες λογαριασμού και τις διευθύνσεις URL “ποτέ να αποθηκεύσετε”, οι οποίες είναι διευθύνσεις URL που έχετε καθορίσει για να αγνοήσει το NordPass. 

Υπάρχουν τρεις κύριες ρυθμίσεις που πρέπει να προσέξετε. Το πρώτο είναι autolock, το οποίο θα κλειδώσει αυτόματα τον λογαριασμό σας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μεταξύ 15 λεπτών και ενός μήνα. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις εάν είστε η μόνη που έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα όπου είναι εγκατεστημένο το NordPass. 

nordpass-review-ρυθμίσεις

Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό ανάκτησης και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Το NordPass υποστηρίζει τις καλύτερες εφαρμογές 2FA, συμπεριλαμβανομένου του Google Authenticator και του Authy, αν και δεν διαθέτει υποστήριξη για κλειδιά υλικού, όπως το YubiKey.

Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια, το NordPass σπρώχνει το φάκελο με ένα μοντέλο μηδενικής γνώσης και το τελευταίο σε κρυπτογράφηση. Τούτου λεχθέντος, πολύ λίγα είναι γνωστά για την αρχιτεκτονική του τη στιγμή της γραφής, γεγονός που καθιστά ανησυχητικά ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως η κοινή χρήση. 

Το NordPass, όπως και ο αδελφός κρυπτογράφησης NordLocker, αγκαλιάζει την τελευταία κρυπτογράφηση. Τα δεδομένα σας προστατεύονται χρησιμοποιώντας το XChaCha20, το οποίο, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ανώτερο από το AES-256. Αυτό χρησιμοποιούν οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. 

Παρόλο που παρέχει παρόμοια ασφάλεια με ένα κλειδί 256-bit, το XChaCha20 είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί και εξαρτάται λιγότερο από το υλικό (διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης για περισσότερα σχετικά με αυτό).  

Τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται τοπικά στη συσκευή σας προτού σταλούν οπουδήποτε. Το NordPass λαμβάνει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα για σκοπούς συγχρονισμού των συσκευών σας, αλλά δεν διαθέτει τις απαραίτητες πληροφορίες για την αποκρυπτογράφηση. Αυτό είναι γνωστό ως μοντέλο μηδενικής γνώσης, που σημαίνει ότι το NordPass δεν γνωρίζει τι είναι αποθηκευμένο στο θησαυροφυλάκιο σας. 

Αυτό συμβαίνει επειδή το NordPass δεν βλέπει ποτέ ούτε αποθηκεύει τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Αυτή η μεμονωμένη φράση προστατεύει όλα τα δεδομένα σας και επειδή το NordPass δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει πρόσβαση στον κύριο κωδικό πρόσβασης, δεν μπορεί ποτέ να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα σας. Αντ ‘αυτού, το NordPass βλέπει ένα κατακερματισμένο αποτέλεσμα του κωδικού πρόσβασης που έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο Argon2. 

Το Argon2 δημιουργεί ένα κλειδί με βάση τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, το οποίο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ταυτότητας και την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων σας. Όπως το XChaCha20, το Argon2 είναι μια προηγμένη λειτουργία παράδοσης κλειδιών που κυκλοφόρησε το 2015. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εφαρμογών 2FA. 

Όλα είναι όπως θα έπρεπε όταν πρόκειται για το NordPass, αν και υπάρχει έλλειψη τεχνικής εξήγησης. Οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης παρέχουν μια λευκή βίβλο ασφαλείας, αναφέροντας όχι μόνο τους αλγόριθμους που χρησιμοποιεί, αλλά και πώς εφαρμόζονται αυτοί οι αλγόριθμοι σε τεχνικό επίπεδο. 

Η NordPass, στα σπάργανα της, δεν έχει τέτοιο έγγραφο – ακόμη. Πλησιάσαμε για να ρωτήσουμε για τη Λευκή Βίβλο και η ομάδα του NordPass μας διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Για να είμαστε σαφείς, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι το NordPass δεν είναι ασφαλές. Στην πραγματικότητα, είναι μια κορυφαία επιλογή όταν πρόκειται για νέους, καινοτόμους αλγόριθμους κρυπτογράφησης. 

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς εφαρμόζεται αυτή η ασφάλεια. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κοινής χρήσης. Ωστόσο, για τις περιορισμένες διαθέσιμες πληροφορίες, όλα ελέγχουν το NordPass.

Υποστήριξη

Το NordPass, ως ένα προϊόν που κυκλοφόρησε πρόσφατα, έχει λίγα μέσα από την τεκμηρίωση υποστήριξης. Τούτου λεχθέντος, η υποστήριξη email όλο το εικοσιτετράωρο και μια ποικιλία άρθρων ρύθμισης θα πρέπει να κάνουν τη διαδικασία ενσωμάτωσης ανώδυνη. 

Δεν συμβαίνουν πολλά με το NordPass, επομένως δεν απαιτείται πολλή υποστήριξη. Παρακολουθώντας την υπηρεσία από τότε που ανακοινώθηκε, έχουμε δει τη βάση γνώσεων και το ιστολόγιο να γεμίζουν αργά με άρθρα, που καλύπτουν τον τρόπο ρύθμισης της εφαρμογής, τον τρόπο χρήσης όλων των χαρακτηριστικών της και άλλων βασικών ερωτήσεων. 

nordpass-review-knowledgebase

Το “Basic” είναι η λέξη κλειδί εδώ. Το NordPass καλύπτει μόνο τα στοιχειώδη θέματα, αλλά τα καλύπτει λεπτομερώς. Βλέποντας ότι είναι ένα νέο προϊόν, είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί και, επομένως, το NordPass δεν τα καλύπτει. Έχει δοθεί πολύ περισσότερη προσοχή στη διαδικασία εγκατάστασης, η οποία διαθέτει οδηγούς για κάθε πλατφόρμα που υποστηρίζει το NordPass. 

Τα περισσότερα τεχνικά ζητήματα θα πρέπει να επιλυθούν επικοινωνώντας με το NordPass. Μόνο υποστήριξη email είναι διαθέσιμη προς το παρόν και παρόλο που η NordPass λέει ότι είναι διαθέσιμη 24/7, θα πρέπει να περιμένετε λίγο για να λάβετε απάντηση. Για εμάς, χρειάστηκε λίγο περισσότερο από μια μέρα.

Η ετυμηγορία

Το NordPass δεν κάνει αρκετά για να αντέξει τους καθιερωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Η διασύνδεση είναι προσβάσιμη – αν και άθλια, όσον αφορά την οργάνωση – και η τιμή είναι σωστή, αλλά τα χαρακτηριστικά λείπουν. Θα μπορούσατε να κάνετε πολύ χειρότερα (διαβάστε την αναθεώρηση του Steganos Password Manager για αυτό), αλλά μπορείτε επίσης να τα κάνετε καλύτερα. 

Τι πιστεύετε για το NordPass; Πρόκειται να εγγραφείτε για λογαριασμό; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Συνήθεις ερωτήσεις για το NordPass

 • Τι είναι το NordPass?

  Το NordPass είναι διαχειριστής κωδικών πρόσβασης από τους δημιουργούς του NordVPN. Προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για κωδικούς πρόσβασης, πιστωτικές κάρτες και σημειώσεις, καθώς και συγχρονισμό έως και έξι συσκευών.

 • Πόσο κοστίζει το NordPass?

  Το NordPass έχει ένα δωρεάν και «premium» πρόγραμμα. Το πρόγραμμα επί πληρωμή προσφέρεται σε διάρκεια ενός μηνός, ενός έτους και δύο ετών, με το διετές πρόγραμμα να κοστίζει μόνο 2,49 $ το μήνα. Υπάρχει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

 • Είναι το NordPass ασφαλές στη χρήση?

  Με βάση τους προηγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται, το NordPass είναι ασφαλές στη χρήση. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει λευκή βίβλος ασφαλείας αυτήν τη στιγμή, επομένως οι τεχνικές πτυχές της υπηρεσίας είναι ακόμα άγνωστες.

 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του NordPass Free και του NordPass Premium?

  Το δωρεάν πρόγραμμα της NordPass προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για κωδικούς πρόσβασης, πιστωτικές κάρτες και ασφαλείς σημειώσεις για μία μόνο συσκευή. Η αναβάθμιση στο πρόγραμμα “premium” προσθέτει συγχρονισμό για έως και έξι συσκευές και κοινή χρήση στοιχείων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map