McAfee True Key Review – Ενημερώθηκε το 2020

McAfee True Key Review

Ως μέρος μιας σουίτας ασφαλείας, το McAfee True Key είναι ένας αξιοπρεπής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, ως αυτόνομο προϊόν, υποφέρει από έλλειψη χαρακτηριστικών και περίεργη τιμολόγηση, οπότε διστάζουμε να το προτείνουμε. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική McAfee True Key για λεπτομέρειες.


true-key-slider1

true-key-slider2

true-key-slider3

true-key-slider4

true-key-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το True Key είναι διαχειριστής κωδικών πρόσβασης από τον γίγαντα προστασίας από ιούς McAfee. Αν και εντυπωσιακό για την τιμή και τη χρηστικότητα του, δεν αντέχει σε σύγκριση με άλλους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Το περιορισμένο σετ χαρακτηριστικών και το παράξενο μοντέλο τιμολόγησης το ξεπέρασαν περισσότερο από μερικά βήματα. Τούτου λεχθέντος, αξίζει μια λήψη ως μέρος ενός πακέτου προστασίας από ιούς. 

Σε αυτήν την κριτική McAfee True Key, θα αναλύσουμε την εμπειρία μας αφού βγάλουμε το εργαλείο για ένα γύρισμα. Από την εγγραφή σε λογαριασμό έως την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων (MFA), θα καλύψουμε κάθε πτυχή του True Key, ώστε να μπορείτε να μάθετε αν είναι ο σωστός διαχειριστής κωδικού πρόσβασης για εσάς. 

Για τους περισσότερους ανθρώπους, θα υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Παρόλο που είναι ένα ικανό εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, το ανεπιτήδευτο σύνολο χαρακτηριστικών δεν είναι υπέροχο, ακόμη και αν λάβουμε υπόψη την τιμή. Ωστόσο, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, είναι καλύτερο από την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας. 

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το McAfee True Key

Χαρακτηριστικά

Το True Key, όπως και πολλοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που συνδέονται με ιούς, φωτίζει τις δυνατότητες. Αν και είναι πιο στιβαρό από το NordPass, εξακολουθεί να λείπει σε πολλές περιοχές. Συγκεκριμένα, η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και ο χώρος για πολλούς χρήστες. Το True Key είναι ένας απλός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, ο οποίος είναι ιδανικός για χρηστικότητα, αν και κακός για λειτουργίες. 

Πριν μπείτε σε όσα δεν περιλαμβάνονται, ας μιλήσουμε για το τι μπορείτε να αποθηκεύσετε. Το θησαυροφυλάκιο σας χωρίζεται σε τρεις ενότητες: “συνδέσεις”, “ασφαλείς σημειώσεις” και “πορτοφόλι”. Οι δύο πρώτοι εξηγούνται, και παρόλο που το τρίτο φαίνεται, επίσης, υπάρχουν πολλά περισσότερα που συμβαίνουν εκεί. 

πραγματικό κλειδί-πορτοφόλι

Εκτός από τις πιστωτικές κάρτες, το πορτοφόλι σας μπορεί να αποθηκεύσει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, την άδεια οδήγησης, τον κωδικό πρόσβασης, τη διεύθυνση και τυχόν συνδρομές που μπορεί να έχετε. Κάθε μία από αυτές τις καταχωρήσεις χρησιμεύει ως «κάρτα», στην οποία μπορείτε να χρωματίσετε κώδικα και να προσθέσετε σημειώσεις για καλύτερη οργάνωση. Το ψηφιακό πορτοφόλι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του True Key. 

true-key-berwarna-καταχωρήσεις

Τι δεν παίρνετε

Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα σημεία συζήτησης για το τι δεν περιλαμβάνεται παρά για το τι είναι. Πράγματα όπως το πρόγραμμα αλλαγής κωδικών πρόσβασης του Dashlane ή οι λειτουργίες διαχείρισης χρηστών του Zoho Vault δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Ωστόσο, το True Key ξεπερνά ακόμη και τα βασικά. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. 

Παρόλο που η κοινή χρήση μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα ασφαλείας, είναι απαραίτητη λειτουργία για κάθε σύγχρονο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Η McAfee θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα προσφέροντας ένα σχέδιο που απευθύνεται σε πολλούς χρήστες, αλλά δεν το κάνει. Εάν θέλετε να εξασφαλίσετε μια μικρή επιχείρηση ή μια οικογένεια, προτιμάτε κάτι σαν το 1Password (διαβάστε το Dashlane vs. 1Password σύγκριση). 

Επιπλέον, το True Key δεν προσφέρει ειδοποιήσεις παραβίασης ή οποιαδήποτε ανάλυση ανάλυσης ασφαλείας. Κατά την προσθήκη ενός νέου κωδικού πρόσβασης, σας δίνεται μια πολύ γενική βαθμολογία ισχύος κωδικού πρόσβασης. Διαφορετικά, ωστόσο, δεν μπορείτε να δείτε επαναχρησιμοποιημένους, αδύναμους ή ευάλωτους κωδικούς πρόσβασης όπως μπορείτε με άλλα εργαλεία. 

Αυτό που το εξαργυρώνει από αυτές τις παραλείψεις είναι ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για την είσοδο True Key. Η επέκταση προσφέρει πολλές επιλογές για το κλείδωμα του λογαριασμού σας από βίαιες επιθέσεις, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω. 

Επισκόπηση λειτουργιών True Key McAfee

Λογότυπο McAfee True Keywww.truekey.com

Ξεκινά από 167 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Ασφάλεια

2FA

Κρυπτογράφηση
AES-256

Μηδενική γνώση

Πλήκτρα 2FA

Ανάλυση ασφάλειας

Συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση

Εφαρμογές για κινητά

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Αυτόματη συμπλήρωση

Αυτόματη συμπλήρωση φόρμας

Διεπαφή χρήστη προγράμματος περιήγησης

UI επιφάνειας εργασίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

Κέντρο βοηθείας

Φόρουμ

24/7 υποστήριξη

Περισσότερο

Δωρεάν πακέτο

Τιμή

Το True Key είναι ένας φθηνός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, που προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών με μόνο 20 $ ανά έτος. Υπάρχει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα, αν και αξίζει να κατεβάσετε, λαμβάνοντας υπόψη πόσο περιορισμένο είναι. Τούτου λεχθέντος, το True Key φαίνεται πιο εντυπωσιακό ως μέρος ενός πλήρους πακέτου προστασίας από ιούς, και όχι μόνο του.  

Η τιμή της συνδρομής είναι μια χαρά, με το ρολόι True Key να είναι λίγο λιγότερο από το RoboForm (διαβάστε την κριτική μας στο RoboForm). Χρεώνεστε 19,99 $ ετησίως για έως και 10.000 καταχωρήσεις, κάτι που είναι καλή τιμή. Ωστόσο, δεδομένου του πόσο αραιές είναι οι δυνατότητες, μπορείτε να αποκτήσετε πολύ περισσότερη λειτουργικότητα με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για λίγο περισσότερο νόμισμα.

Ακόμα και με το πόσο φθηνό είναι το εργαλείο, η τιμή δεν το αξίζει μόνο του, ειδικά με το Kaspersky Password Manager να κοστίζει 5 $ λιγότερο. 

Ωστόσο, σε συνδυασμό με ένα πακέτο προστασίας από ιούς, το True Key είναι πιο εντυπωσιακό. Μπορείτε να λάβετε ένα μεμονωμένο πακέτο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το οποίο περιλαμβάνει τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, την ασφαλή περιήγηση στον ιστό, έναν καταστροφέα αρχείων, έναν κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης και το antivirus με μόνο 15 $ περισσότερα από μια κανονική συνδρομή True Key. 

Βεβαίως, το antivirus δεν είναι από τα καλύτερα, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική McAfee Total Protection, αλλά από άποψη αριθμών, η τιμή ξεφεύγει υπέρ του antivirus. Αυτό ισχύει μόνο αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Ως διαχειριστής κωδικών πρόσβασης μεμονωμένα, υπάρχουν καλύτερες επιλογές από το True Key για όχι πολύ περισσότερα. 

Δωρεάν σπάζοντας αληθινό κλειδί

Είναι σαφές ότι η McAfee θέλει να χρησιμοποιήσετε το True Key Free, καθώς δεν μπορείτε να αγοράσετε συνδρομή στον ιστότοπο True Key. Αντ ‘αυτού, πρέπει να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση ανεξάρτητα από το τι. Παρά αυτήν την προσοχή, το True Key Free εξακολουθεί να στερείται του καλύτερου δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, LastPass (διαβάστε την κριτική μας LastPass). 

Όσον αφορά τη λειτουργικότητα, το Free είναι το ίδιο με το Premium. Ωστόσο, περιορίζεστε σε 15 καταχωρίσεις, κάτι που είναι ενοχλητικό. Το να το ονομάσετε “δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης” είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για πραγματικά δωρεάν επιλογές, όπως το Dashlane. Με μόνο 15 κωδικούς πρόσβασης, το True Key Free είναι μια δοκιμαστική, όχι μια υπηρεσία που παρέχεται από καλή θέληση. Διαβάστε το κομμάτι Dashlane εναντίον LastPass για να δείτε πώς συγκρίνονται οι δύο.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Όπως αναφέρθηκε, η McAfee σάς κατευθύνει στη λήψη του True Key Free. Ο ιστότοπος είναι σχεδιασμός μίας σελίδας, που καλύπτει χαρακτηριστικά – τι λίγα υπάρχουν – τιμολόγηση και υποστήριξη πλατφόρμας. Είναι αμέσως εμφανές πώς να ρυθμίσετε, με ένα μεγάλο κουμπί “λήψης” να εμφανίζεται μπροστά και στο κέντρο του ιστότοπου. 

δικτυακός τόπος true-key

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι πρέπει να έχετε ένα υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης. Επειδή το True Key είναι μια εμπειρία αποκλειστικής επέκτασης, δεν υπάρχει τοπική εφαρμογή για Windows ή macOS. Δοκιμάζοντας το Opera, ανακατευθυνθήκαμε για λήψη του Chrome, του Firefox ή του Microsoft Edge, κάτι που είναι περίεργο, δεδομένου ότι το Opera είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Chromium. 

Μόλις εγκατασταθεί, θα δημιουργήσετε ένα προφίλ True Key. Θα χρειαστείτε τη διεύθυνση email σας, το πλήρες όνομα (για κάποιο λόγο) και τον κύριο κωδικό πρόσβασης, τους οποίους θα πρέπει να επιβεβαιώσετε. Μετά από αυτό, θα σας ζητηθεί να προσθέσετε τα πρώτα σας στοιχεία σύνδεσης και, στη συνέχεια, να κάνετε μια σύντομη περιήγηση στη διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης. Από άποψη σκοπιμότητας, όλα είναι κορυφαία. 

true-key-εγγραφή

Στην πράξη, ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα. Δεν σας ζητείται να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασής σας κατά την πρώτη εγγραφή σας. Το γεγονός ότι η επέκταση παραλείπει την εισαγωγή είναι ακόμη πιο συγκεχυμένη, δεδομένου ότι μπορεί να βρει συνδέσεις αποθηκευμένες σε άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και στα περισσότερα μεγάλα προγράμματα περιήγησης. 

Επέκταση του προγράμματος περιήγησής σας

Το True Key είναι μια εμπειρία που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης όπως το LastPass. Από άποψη σκοπιμότητας, τα πάντα είναι άριστα. Το McAfee εμφανίζει γρήγορα μια συμβουλή εργαλείου για οποιαδήποτε νέα λειτουργικότητα και καταγράφει αυτόματα τις συνδέσεις σας καθώς περιηγείστε σε νέους ιστότοπους. Όταν ανοίγετε το True Key, μπορείτε να δείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας με πλακάκια με μερικά εικονίδια γρήγορης εκκίνησης για ιστότοπους που επισκέπτονται συχνά. 

πραγματικό κλειδί-διεπαφή

Μπορείτε επίσης να οργανώσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε μορφή λίστας, με πρωταγωνιστές αυτούς που είναι τα αγαπημένα σας και να τους παραγγείλετε αλφαβητικά ή με βάση τις καταχωρήσεις που χρησιμοποιήθηκαν πιο πρόσφατα. Όλα είναι υπέροχα όταν υπάρχουν μόνο λίγες καταχωρήσεις. Ωστόσο, μόλις αρχίσετε να συσσωρεύετε συνδέσεις, τα πράγματα γίνονται γρήγορα άσχημα επειδή το True Key δεν προσφέρει καμία οργάνωση φακέλων. 

Υπάρχει ένα άλλο μεγάλο ζήτημα όσον αφορά την επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, ανοίγει η διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης, αντί για μια μικρή επέκταση. Εάν δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης γρήγορα. Αντ ‘αυτού, πρέπει να ανοίξετε τη διεπαφή χρήστη του προγράμματος περιήγησης σε μια νέα καρτέλα και να μεταβείτε στη δημιουργία κωδικών πρόσβασης.  

true-key-password-generator

Διαφορετικά, η επέκταση εξυπηρετεί το σκοπό της αυτόματης συμπλήρωσης. Το True Key είναι εύκολο στη χρήση παντού. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ατυχίες που την εμποδίζουν να είναι από τις καλύτερες. Σε μελλοντικές εκδόσεις, θα θέλαμε να δούμε μια προτροπή για την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης κατά την πρώτη εγγραφή σας, καθώς και μια αναδυόμενη έκδοση της επέκτασης. 

Ασφάλεια

Υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με το True Key, γενικά, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την ασφάλεια. Από όσα γνωρίζουμε, έχει παρόμοια δομή με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται τοπικά, το θησαυροφυλάκιο σας είναι ασφαλές με AES-256 και όλα τυλίγονται από τον κύριο κωδικό πρόσβασης. 

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το True Key βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Παρόλο που η κρυπτογράφηση συμβαίνει “τοπικά”, είστε ενεργά συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται. Δεν διαθέτουμε τεχνική λευκή βίβλο ή πρόσβαση στον κώδικα του True Key για να δούμε αν αυτό θέτει προβλήματα, αν και δεν θα ήταν σοκαριστικό εάν το έκανε. 

Μπορείτε να διαβάσετε την περιγραφή κρυπτογράφησης για το γιατί το AES-256 είναι υπέροχο, καθώς και ο οδηγός μας για κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης για να δείτε γιατί η McAfee δεν θα πρέπει να μπορεί να βλέπει τους κωδικούς πρόσβασης. Δοκίμασε όπως είναι το μοντέλο, φαίνεται να λειτουργεί. Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή του True Key, ωστόσο, είναι ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων. 

Έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων του True Key

Όλα βασίζονται στο ότι έχουν τουλάχιστον δύο παράγοντες για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας. Μπορείτε να επιλέξετε είτε «βασική» είτε «προηγμένη» ασφάλεια, η πρώτη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον κύριο κωδικό πρόσβασης και η δεύτερη χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δύο διαδρομές ελέγχου ταυτότητας. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη περισσότερους παράγοντες εάν θέλετε, για παράδειγμα, μία από τις καλύτερες εφαρμογές 2FA και έναν κωδικό email. 

true-key-2fa

Λόγω της εστίασης σε πολλούς παράγοντες, το True Key προσφέρει επαναφορά κωδικού πρόσβασης εφόσον έχετε ενεργοποιήσει έναν δεύτερο παράγοντα. Εν ολίγοις, είστε πιστοποιημένοι βάσει του δεύτερου παράγοντα, ο οποίος σας επιτρέπει να επαναφέρετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης και να μεταφέρετε το περιεχόμενο του θησαυροφυλακίου σας. Μολονότι είναι θεωρητικό, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ορισμένα ζητήματα στην πράξη. 

Η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, οπότε αν κάποιος είχε πρόσβαση στον δεύτερο παράγοντα, θα μπορούσε να επαναφέρει τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας. Ευτυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη “λειτουργία”, την οποία προτείνουμε. Θα πρέπει, εν πάση περιπτώσει, να χρησιμοποιείτε τυχαία δημιουργημένους, ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης στις συσκευές πολλών παραγόντων σας, οπότε δεν χρειάζεται να θυμάστε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. 

Υποστήριξη

Η McAfee διαθέτει μια καθιερωμένη σειρά προϊόντων, επομένως υπάρχει ήδη ένα σύστημα υποστήριξης. Ωστόσο, θα πρέπει να ανατρέξετε σε όλους τους πόρους που αφιερώνονται στις βασικές υπηρεσίες του για να βρείτε απαντήσεις που απευθύνονται στο True Key. Αν και αυτό μπορεί να κάνει την αυτοβοήθεια λίγο δυσκίνητη, υπάρχουν πολλές επιλογές επικοινωνίας. 

Ξεκινώντας από εκεί, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης όλο το εικοσιτετράωρο μέσω ζωντανής συνομιλίας ή τηλεφώνου, περιμένοντας περίπου δύο λεπτά για το προηγούμενο και 10 λεπτά για το τελευταίο, βάσει των παρεχόμενων εκτιμήσεων. Δοκιμάζοντας αυτές τις διαδρομές, βρήκαμε ότι η εκτίμηση για τη ζωντανή συνομιλία ήταν λίγο συνομιλητική και αυτή για το τηλέφωνο λίγο φιλελεύθερη, αν και μόνο με μικρό περιθώριο. 

true-key-contact-options

Ωστόσο, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα δέντρο ερωτήσεων για να δείτε αυτές τις επιλογές επικοινωνίας, κάτι που μοιάζει με την εύρεση αυτοβοήθειας. Από την πυκνή βάση γνώσεων της McAfee, υπάρχουν 33 καταχωρίσεις αφιερωμένες στο True Key. Τα περισσότερα από τα άρθρα είναι αφιερωμένα σε γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την υπηρεσία, αν και υπάρχουν αρκετοί οδηγοί αντιμετώπισης προβλημάτων. 

true-key-knowledgebase

Το πρόβλημα, όπως συμβαίνει συνήθως με αυτούς τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, είναι η εύρεση σχετικών άρθρων. Το να πας πάνω από τα άλλα προϊόντα της McAfee είναι αρκετά ενοχλητικό, αλλά με το πόσο αργή φορτώνει ο ιστότοπος υποστήριξης, η διαδικασία καθυστερεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Υπάρχουν απαντήσεις, αν τις χρειάζεστε, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η πλοήγηση στη βάση γνώσεων είναι κάτι περισσότερο από μια ταλαιπωρία από ό, τι αξίζει. 

Η ετυμηγορία

Το True Key είναι εύκολο στη χρήση και φθηνό, αλλά αυτά αφορούν μόνο τις καλές του ιδιότητες. Ως ομαδοποιημένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, είναι καλύτερο από την αποθήκευση συνδέσεων στο πρόγραμμα περιήγησής σας. 

Ωστόσο, εάν αναζητάτε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαλείο, υπάρχουν και άλλες επιλογές που προσφέρουν πολύ περισσότερες δυνατότητες. Ακόμα και η Kaspersky έχει έναν φθηνότερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, αν και είναι ακόμα γυμνός όσον αφορά τη λειτουργικότητα. 

Τι πιστεύετε για το True Key; Σκοπεύετε να κάνετε ένα δωρεάν πλάνο; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map