Blur Review – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση θαμπώματος

Το Blur είναι ένας εύχρηστος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που ανταμείβει αυτούς με μια νοοτροπία «set-it-and-Ξεχάστε». Ο σχεδιασμός των γυμνών οστών λειτουργεί στο παρασκήνιο, αλλά διαφορετικά δεν προσφέρει μεγάλη ευελιξία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην πλήρη αναθεώρηση Blur.


θαμπάδα-ρυθμιστικό1

blur-slider2

θαμπάδα-ρυθμιστικό3

θαμπάδα-ρυθμιστικό4

θαμπάδα-ρυθμιστικό5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Abine Blur είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που έχει πολλά δικαιώματα, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες απορρήτου και γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα. Ωστόσο, δεν διαθέτει τις μπριζόλες για να τα καταφέρει στη λίστα με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Από μια αποσυνδεμένη διεπαφή έως μια παραβίαση δεδομένων που συνέβη κάποτε το 2018, η Blur έχει κάποια προβλήματα που είναι πολύ μεγάλα για να τα αγνοήσουν. 

Σε αυτήν την κριτική Blur, θα επαναφέρουμε την εμπειρία μας, τώρα που έχουμε πάρει την εφαρμογή για μια περιστροφή. Αφού εγγραφείτε στο Διαδίκτυο, όπως θα έκανε ο κάθε πελάτης που πληρώνει, ξεκινήσαμε έναν λογαριασμό ανώνυμης περιήγησης για να κρίνουμε την υπηρεσία από κοντά και προσωπικά. Μέσω αυτής της κριτικής, θα αγγίξουμε τις εμπειρίες μας σχετικά με τη χρηστικότητα, την ασφάλεια και τις λειτουργίες, προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας. 

Καθώς μια εταιρεία επικεντρώθηκε στο απόρρητο, προσφέροντας εργαλεία όπως το DeleteMe, φαίνεται ότι οι προθέσεις της Abine βρίσκονται στο σωστό μέρος. Ωστόσο, η εκτέλεση του Blur έχει κάποια προβλήματα. Παρόλο που μας αρέσουν οι δυνατότητες της εφαρμογής, το περιβάλλον που περιβάλλει αυτές τις λειτουργίες θέτει συχνά περισσότερη ταλαιπωρία από ό, τι αξίζει. Για να μην αναφέρουμε την απολύτως τρελή τιμή.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Blur

Χαρακτηριστικά

Το Blur δεν είναι απλώς ένας διαδικτυακός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και προσφέρει μια σειρά εργαλείων απορρήτου που αξίζουν το όνομα του Abine. Παρόλο που το DeleteMe – το διαδικτυακό εργαλείο εκκαθάρισης της Abine – δεν συνδυάζεται με το Blur, υπάρχουν πολλές άλλες λειτουργίες απορρήτου. Χωρίς επιπλέον χρέωση, μπορείτε να προστατεύσετε τις πιστωτικές σας κάρτες και να αποκλείσετε ανιχνευτές μεταξύ ιστότοπων. 

Υπάρχουν τρεις πτυχές που αποτελούν το σύνολο χαρακτηριστικών του Blur, το πρώτο από τα οποία είναι η διαχείριση κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, το Blur δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που συμβαίνει σε αυτό. Μπορείτε να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις, πιστωτικές κάρτες και ταυτότητες, αλλά τίποτα άλλο.

Εκτός από την παράλειψη παρελθόντων αποθηκευτικών σημειώσεων και την κοινή χρήση λειτουργιών, το Blur στερείται οποιασδήποτε ανάλυσης λογαριασμού (αν και αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις σε συγκεκριμένους λογαριασμούς). Μπορείτε να δείτε τους επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασής σας από τη σελίδα λογαριασμών, αλλά δεν σας δίνεται μια συνολική βαθμολογία ασφαλείας όπως είστε με το Dashlane ή το LastPass. 

θαμπάδα-κωδικός πρόσβασης-σελίδα

Κάλυψη τηλεφώνου και καρτών

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει το Blur από άλλα εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης είναι η λειτουργικότητά του. Μπορείτε να αποκρύψετε διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και ακόμη και πιστωτικές κάρτες πίσω από ένα ψεύτικο τοίχο, απορρίπτοντας ψεύτικες πληροφορίες που ανακατευθύνουν σε μια πραγματική τοποθεσία. Για παράδειγμα, ένα κρυφό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να μοιάζει με [προστατευμένο μέσω email]

θαμπάδα-μάσκα email

Η λειτουργικότητα του masking είναι εκτεταμένη, επιτρέποντάς σας να εγγραφείτε σε αμφισβητήσιμους ιστότοπους στο διαδίκτυο χωρίς να διακινδυνεύετε τα αγαπημένα σας προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο, οι καλυμμένες κάρτες είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι. Σε αντίθεση με τις εικονικές πιστωτικές κάρτες, οι οποίες απλώς συνδέουν ψεύτικες πληροφορίες με τα πραγματικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, το Blur σας δίνει ένα όριο. 

Όταν ρυθμίζετε μια μάσκα πιστωτική κάρτα, θα πρέπει να εισαγάγετε το ποσό που σκοπεύετε να ξοδέψετε. Αυτή η κάρτα είναι καλή μόνο για αυτήν την αγορά. Ευτυχώς, ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε μάσκες πιστωτικών καρτών εν κινήσει χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας και την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Blur. 

Αποκλεισμός ιχνηλάτη με την επέκταση προγράμματος περιήγησης θόλωσης

Η ολοκλήρωση των τριών χαρακτηριστικών του Blur είναι ένας αποκλειστής παρακολούθησης. Όπως επισημαίνουμε στα 99 δωρεάν εργαλεία μας για την προστασία του οδηγού απορρήτου σας, η παρακολούθηση μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τα προσωπικά σας δεδομένα. Ευτυχώς, οι ιχνηλάτες αποκλείονται αυτόματα με την επέκταση Blur, την οποία θα χρειαστείτε για αυτόματη συμπλήρωση. 

θαμπάδα-πρόγραμμα περιήγησης-επέκταση

Παρόλο που υπάρχουν πολλές άλλες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που αποκλείουν τους ιχνηλάτες, το Blur το περιλαμβάνει δωρεάν με οποιονδήποτε χρήστη. Φυσικά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργικότητα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος. Εκτός από τον αποκλεισμό ιχνηλατών μεταξύ ιστότοπων, το Blur διατηρεί επίσης αρχείο για το πόσα προγράμματα παρακολούθησης έχει αποκλείσει κάθε μέρα, τα οποία μπορείτε να προβάλετε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας. 

θόλωμα-ιστορικό παρακολούθησης

Επισκόπηση χαρακτηριστικών θαμπώματος

Θαμπάδα λογότυποdnt.abine.com

Ξεκινά από 325 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Ασφάλεια

2FA

Κρυπτογράφηση
AES-256

Μηδενική γνώση

Πλήκτρα 2FA

Ανάλυση ασφάλειας

Συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση

Εφαρμογές για κινητά

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Αυτόματη συμπλήρωση

Αυτόματη συμπλήρωση φόρμας

Διεπαφή χρήστη προγράμματος περιήγησης

UI επιφάνειας εργασίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

Κέντρο βοηθείας

Φόρουμ

24/7 υποστήριξη

Περισσότερο

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Με ένα απεριόριστο δωρεάν πρόγραμμα και πολλές δυνατότητες, το Blur μοιάζει με ένα ασφαλές στοίχημα, ειδικά σε σύγκριση με άλλους δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Ωστόσο, σε αντίθεση με το LastPass, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική LastPass, το Blur δεν προσφέρει συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών στο δωρεάν τέλος. Αυτό σας αναγκάζει σε ένα δαπανηρό πρόγραμμα.

Υπάρχουν δύο επιλογές, Βασικές και Απεριόριστες, αν και οι περισσότεροι πελάτες που πληρώνουν θα πρέπει να ακολουθήσουν το Απεριόριστο πρόγραμμα. Το Basic είναι φθηνότερο, κοστίζει μόλις πάνω από 3 $ το μήνα όταν χρεώνεται ετησίως, αλλά δεν συνοδεύεται από τη λειτουργία πιστωτικής κάρτας που καλύπτεται. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να πληρώσετε μια χρέωση 2 $ ανά κάρτα που είναι κάτω από 100 $ και μια χρέωση 1,5% για τυχόν κάρτες άνω των 100 $. 

Το βασικό πρόγραμμα είναι σύμφωνο με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, κοστίζει λίγο λιγότερο από το Dashlane και ελαφρώς περισσότερο από το Keeper (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane). Ωστόσο, υπάρχει σημαντική αύξηση των τιμών όταν πηγαίνετε στο Unlimited. Εκτός από τον μηνιαίο κύκλο χρέωσης, το Unlimited συνοδεύεται από όλες τις καλυμμένες κάρτες που θα θέλατε, χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Ωστόσο, 15 $ ανά μήνα είναι μια άνευ προηγουμένου τιμή. Ακόμα και το σχέδιο Premium Plus της Dashlane 10 $ – το οποίο διαθέτει εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, προστασία κλοπής ταυτότητας και παρακολούθηση σκοτεινού ιστού – φαίνεται μέτρια σε σύγκριση. Το Blur έχει πολλές δυνατότητες, αλλά πληρώνετε ένα βαρύ ασφάλιστρο για αυτά στο πακέτο απεριόριστων.

Χωρίς θόλωση και επιχειρηματικά σχέδια

Το δωρεάν πακέτο είναι εντυπωσιακό, αν και όχι σε επίπεδο υπηρεσίας όπως το Sticky Password (διαβάστε την κριτική Sticky Password). Έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης, αλλά μόνο σε μία συσκευή. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ο συγχρονισμός προορίζονται για συνδρομητές που πληρώνουν. Ακόμα, η Abine περιλαμβάνει τη λειτουργία κάλυψης email και το μπλοκάρισμα παρακολούθησης. Το δωρεάν πακέτο συνοδεύεται επίσης από μια δοκιμή 30 ημερών του Unlimited. 

Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιχειρηματικά σχέδια. Μια υπηρεσία όπως το Zoho Vault είναι γενικά πιο κατάλληλη για μεσαία έως μεγάλα καταστήματα, αν και οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τα χαρακτηριστικά κάλυψης της Blur. 

Ανεξάρτητα, όλοι οι νέοι χρήστες μπορούν να ξεκουραστούν εύκολα με ένα παράθυρο επιστροφής χρημάτων 14 ημερών. Παρά το γεγονός ότι προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα, το Blur σάς επιτρέπει επίσης να επιστρέψετε τα χρήματά σας εντός δύο εβδομάδων από την αγορά μιας συνδρομής, χωρίς να υποβληθούν ερωτήσεις.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η εγγραφή στο Blur είναι, φυσικά, θαμπάδα. Απλώς πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας και θα ξεκινήσετε αμέσως στον πίνακα ελέγχου. Με κάποιους τρόπους, αυτή η διαδικασία είναι τέλεια, καθώς είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η έλλειψη χεριού μπορεί να αποδειχθεί προβληματική για τους τεχνοφόρους. 

θόλωμα-ταμπλό

Ο ίδιος ο ιστότοπος θέτει και μερικά εμπόδια. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ιστότοπος Blur. Αντίθετα, μπορείτε να αγοράσετε το Blur μέσω του ιστότοπου της Abine. Η πρόκληση προέρχεται από το γεγονός ότι η Abine μιλά επίσης για το DeleteMe εκεί, παρακάμπτοντας μια παραδοσιακή σελίδα τιμών και χαρακτηριστικών για ένα σχέδιο ενός φύλλου. 

Το Blur είναι εύκολο στη χρήση μόλις περάσετε τον ιστότοπο, ωστόσο, προσφέροντας βελτιωμένη διάταξη για τις πολλές διαφορετικές δυνατότητές του. Ο πίνακας ελέγχου με τον οποίο χαιρετίζετε ορίζει τέσσερις κύριες κατηγορίες: “λογαριασμούς”, “πορτοφόλι”, “κάλυψη” και “παρακολούθηση”. Μπορείτε να επεκτείνετε αυτές τις ενότητες εάν αναζητάτε κάτι συγκεκριμένα, για παράδειγμα, τις ταυτότητές σας ή τις πιστωτικές σας κάρτες. 

επεκτάθηκε με θόλωση

Εισαγωγή και οργάνωση λογαριασμών

Η σελίδα λογαριασμών είναι όπου περάσαμε τον περισσότερο χρόνο μας, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με μια λίστα με τους κωδικούς πρόσβασης και τον αριθμό αυτών που έχετε χρησιμοποιήσει ξανά. Εάν ξεκινάτε από το μηδέν, κάνοντας κλικ στο κουμπί “νέος λογαριασμός” θα ξεκινήσετε. Μπορείτε να προσθέσετε τις πληροφορίες σας, να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης απευθείας στη σελίδα και ακόμη και να προσθέσετε μια ετικέτα. 

θαμπάδα-νέος-κωδικός πρόσβασης

Για εμάς, επειδή χρησιμοποιήσαμε άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, πήγαμε στην καρτέλα εισαγωγής. Οι χρήστες θαμπάδων μπορούν να εισάγουν κωδικό πρόσβασης από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένου του KeePass και, ή να απορρίπτουν τους λογαριασμούς τους σε ένα γενικό αρχείο CSV. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μαθήματα σχετικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας στη σελίδα εισαγωγής. 

Εισαγάγαμε τους 297 λογαριασμούς μας από το LastPass χωρίς προβλήματα. Ο Blur έφτασε ακόμη και να παραλείψει τις προηγούμενες διπλές εγγραφές, φροντίζοντας για την απαραίτητη εκκαθάριση στο θησαυροφυλάκιο LastPass. Τούτου λεχθέντος, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, επομένως είναι πιθανό ορισμένες εγγραφές να παραλειφθούν εάν επισημανθούν ως διπλότυπα. 

Ωστόσο, σας δίνεται ευελιξία στον τρόπο εισαγωγής των κωδικών πρόσβασής σας. Αντί να θεωρήσετε τη δομή CSV ως νόμο, το Blur σάς επιτρέπει να αλλάξετε τα γενικά πεδία για τις καταχωρίσεις σας. Για παράδειγμα, εάν κατά λάθος πήρε τους κωδικούς πρόσβασής σας ως όνομα ιστότοπου, μπορείτε να αλλάξετε τη στήλη έτσι ώστε όλα να εισάγονται σωστά. 

θαμπάδα-εισαγωγή

Σκάψιμο στις ρυθμίσεις του Blur

Παρόλο που θα αφιερώσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στη σελίδα λογαριασμού του Blur, υπάρχουν άλλες λειτουργίες που κρύβονται στις ρυθμίσεις της. Το πιο προφανές μέρος για να κοιτάξετε είναι η περιοχή “masking”, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε καλυμμένες πιστωτικές κάρτες, email και αριθμούς τηλεφώνου. Η απόκρυψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι διαθέσιμη σε όλους, αν και η κάλυψη τηλεφώνων και πιστωτικών καρτών προορίζεται για απεριόριστους συνδρομητές. 

Εκτός από αυτό, το Blur δεν έχει πάρα πολλές ρυθμίσεις. Μπορείτε να διαμορφώσετε το 2FA και να δείτε την εφεδρική φράση πρόσβασης στη σελίδα ρυθμίσεων, την οποία θα καλύψουμε στην επόμενη ενότητα. Το πιο σημαντικό, μπορείτε να διαχειριστείτε πού αποθηκεύονται οι λογαριασμοί σας στη σελίδα ρυθμίσεων. 

θόλωση-ρυθμίσεις

Από προεπιλογή, το Blur αποθηκεύει τους λογαριασμούς σας στους διακομιστές του, ώστε να μπορεί να συγχρονίζεται μεταξύ των συσκευών σας. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε τους λογαριασμούς σας τοπικά εάν ανησυχείτε για παραβίαση δεδομένων. Δυστυχώς, αυτή είναι μια ανησυχία που πρέπει να σκεφτείτε με το Blur.

Χρήση της επέκτασης Blur Chrome

Για το πόσο βασικό είναι ο διαδικτυακός πίνακας ελέγχου, η επέκταση του Blur Chrome είναι πολύ ισχυρή. Χρησιμοποιείται κυρίως για αυτόματη συμπλήρωση, εντοπίζοντας πεδία σύνδεσης κάθε φορά που προσγειώνεστε σε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο το Blur βλέπει αυτά τα πεδία. Για παράδειγμα, εάν η επέκταση λάβει κατά λάθος ότι το πεδίο κωδικού πρόσβασης προορίζεται για το email σας, μπορείτε να το αλλάξετε με την επέκταση.

θόλωση-επέκταση-ρυθμίσεις

Η επέκταση ανοίγει επίσης πολλές ρυθμίσεις ανά ιστότοπο. Ανάλογα με τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση, την αυτόματη λήψη, την αποκάλυψη email και πολλά άλλα. Παρόλο που διαχειρίζεστε αυτές τις ρυθμίσεις ανά ιστότοπο από προεπιλογή, μπορείτε επίσης να τις εφαρμόσετε καθολικά.

θόλωση-επέκταση-τοποθεσίες-ρυθμίσεις

Ασφάλεια

Η Abine δεν διαθέτει εκτενή τεκμηρίωση σχετικά με τη δομή ασφαλείας της, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, ωστόσο, από αυτό που μπορούμε να συγκεντρώσουμε, είναι παρόμοιο με άλλα εργαλεία. Η ανησυχία δεν είναι πώς η Abine διαχειρίζεται τα δεδομένα σας. όλα φαίνονται ανέπαφα εκεί. Αντίθετα, είναι μια ανησυχητική παραβίαση της ασφάλειας που εμφανίστηκε λίγο πριν από ένα χρόνο. 

Πριν φτάσουμε σε αυτό, ας ξεφύγουμε από το τεχνικό κομμάτι. Το θησαυροφυλάκιο του κωδικού πρόσβασής σας είναι κρυπτογραφημένο με το AES-256, το οποίο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην περιγραφή κρυπτογράφησης, είναι βασικά ένα εικονικό Fort Knox. Το κλειδί που ξεκλειδώνει το κρυπτογραφημένο θησαυροφυλάκιο AES-256 προέρχεται από τον κύριο κωδικό πρόσβασης, τον οποίο η Blur δεν έχει γνώση. 

Αντ ‘αυτού, τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται τοπικά πριν σταλούν στους διακομιστές της Blur. Αυτή η διαδικασία, που συχνά αναφέρεται ως φιλοξενούμενη φιλοξενία, διασφαλίζει ότι η Abine δεν μπορεί ποτέ να δει το περιεχόμενο του θησαυρού σας. 

Επίσης, η Abine δεν βλέπει ούτε αποθηκεύει τον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, κάτι που είναι εξαιρετικό για την ασφάλεια. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να θυμάστε αυτόν τον κύριο κωδικό πρόσβασης εάν θέλετε να αποκρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας. 

Δεν είναι δυνατή η επαναφορά κωδικού πρόσβασης ή τουλάχιστον δεν είναι δυνατή με την παραδοσιακή έννοια. Αντί της απλής επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας, το Blur προσφέρει μια εφεδρική φράση πρόσβασης. Αυτή η φράση πρόσβασης, που αποτελείται από περίπου 10 τυχαίες λέξεις, χρησιμοποιείται για την επαναφορά του κύριου κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που τον ξεχάσετε. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε την εφεδρική φράση πρόσβασης. 

θαμπάδα-αντίγραφο ασφαλείας-φράση πρόσβασης

Η παραβίαση δεδομένων θαμπάδων

Στα τέλη του 2018, η Abine ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε παραβίαση δεδομένων στους διακομιστές της. Αυτή η παραβίαση, η οποία επηρέασε περίπου 2,4 εκατομμύρια χρήστες, εκτεθειμένες διευθύνσεις email χρήστη, υποδείξεις κωδικού πρόσβασης, διευθύνσεις, ονόματα και επώνυμα, καθώς και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης. Αν και δεν έχουν παραβιαστεί κωδικοί πρόσβασης απλού κειμένου, ο Blur προέτρεψε τους χρήστες να αλλάξουν τον κύριο κωδικό πρόσβασης. 

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι εκτέθηκε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν έχει παραβιαστεί καμία πληροφορία που αποθηκεύτηκε μετά τον Ιανουάριο του 2018. Ο Abine έμαθε για την παραβίαση τον Δεκέμβριο του 2018 από έναν ερευνητή ασφαλείας. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα, είναι πιθανό η παράβαση να συνέβη κάποια στιγμή το 2017. 

Δεν πρόκειται να κοπούν λέξεις εδώ: Ο όγκος των δεδομένων που μπορεί να αποθηκεύσει η Blur κάνει παραβίαση πολύ απειλητικές. Ο Abine ισχυρίζεται ότι κανένα στοιχείο χρήστη δεν έχει παραβιαστεί στο σημείο της καταστροφής. Τούτου λεχθέντος, μια παραβίαση σε αυτήν την κλίμακα δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

Αν και ο Blur δεν είναι ο μόνος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που υπέστη μια τέτοια επίθεση, το ζήτημα παρακάμπτεται συνήθως λόγω της κρυπτογράφησης που τοποθετείται στο θησαυροφυλάκιο ενός χρήστη. Ωστόσο, ως εργαλείο απορρήτου, η Blur έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει τις πιστωτικές σας κάρτες, τις διευθύνσεις email και τους αριθμούς τηλεφώνου για σκοπούς κάλυψης.

Εργασία με περιορισμένες πληροφορίες

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, όσον αφορά τη δομή ασφάλειας, μπορούμε να αξιολογήσουμε μόνο τις πληροφορίες που παρέχει το Blur στο κοινό. Δυστυχώς, εκτός του κύριου αλγορίθμου που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας και ορισμένων επιλογών ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, γνωρίζουμε πολύ λίγα για το πώς λειτουργεί το Blur σε τεχνικό επίπεδο. 

Οι γενικές έννοιες ασφαλείας είναι υγιείς, αλλά η Blur δεν αποκαλύπτει τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας του λογαριασμού σας. Αυτό είναι ένα βασικό σημείο κατά την αξιολόγηση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως είδαμε στην αναθεώρηση 1Password. Η Abine δεν έχει λευκή βίβλο ή οποιαδήποτε άλλη τεχνική τεκμηρίωση, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποθέσουμε, ποια είναι η θέση στην οποία δεν θέλουμε ποτέ να είμαστε.

Υποστήριξη

Το Blur προσφέρει ένα αρκετά απλό σύστημα υποστήριξης, με ζωντανή συνομιλία και email στο έτοιμο, καθώς και ενότητα FAQ. Η άμεση επικοινωνία με την Abine είναι συνήθως το ασφαλέστερο στοίχημα. Αφού φτάσαμε στη ζωντανή συνομιλία, λάβαμε μια χρήσιμη απάντηση μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι που απέχει πολύ από τους πόρους αυτοβοήθειας. 

Υπάρχει μια συχνή ερώτηση και αν πιστεύουμε ότι το “συχνά” μέρος αυτού του αρκτικόλεξου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η Abine έχει πολλές ερωτήσεις. Το FAQ είναι, ειλικρινά, ένα χάος. Παρόλο που υπάρχουν σαφείς προσπάθειες οργάνωσης των ερωτήσεων, τα πάντα απορρίπτονται σε μία μόνο σελίδα. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε τις συχνές ερωτήσεις, θα χρειαστούν 163 φύλλα χαρτιού, τα πρώτα έξι από τα οποία είναι αφιερωμένα στον πίνακα περιεχομένων. 

θαμπάδα-faq

Εκτιμούμε την προσοχή στη λεπτομέρεια, δεδομένου ότι τα περισσότερα θέματα καλύπτονται με στιγμιότυπα οθόνης. Ωστόσο, υπάρχει σίγουρα μια καλύτερη μορφή για την εμφάνιση ενός FAQ. Ευτυχώς, υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης, αλλά με μακροχρόνιες ερωτήσεις, μια μικρή αλλαγή φράσης θα μπορούσε να πετάξει ολόκληρη την αναζήτηση. 

Για όσους μόλις ξεκινήσουν, υπάρχει ένα εγχειρίδιο χρήστη, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από το FAQ. Ακόμα, κοιτάζετε μια σελίδα με όλες τις πληροφορίες να απορρίπτονται σε αυτήν. Αυτό που είναι απογοητευτικό είναι ότι οι πόροι υποστήριξης του Blur θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικοί. Η μορφή στην οποία παρουσιάζονται αισθάνεται απλώς τεμπέλης και χρονολογημένη. 

θαμπάδα-οδηγός χρήστη

Η ετυμηγορία

Το Blur είναι ένα ατύχημα καλών ιδεών και αμήχανης εκτέλεσης. Η βασική ιδέα – ότι είναι διαχειριστής κωδικών πρόσβασης γεμάτη με επιπλέον εργαλεία απορρήτου – λειτουργεί καλά. Ωστόσο, ο ιστότοπος, οι πόροι υποστήριξης και ο πίνακας εργαλείων θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κάποια ρύθμιση. Για να μην αναφέρουμε την πρόσφατη παραβίαση της ασφάλειας. 

Ως δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, το Blur είναι παθητικό, ταιριάζει με δυνατότητες που άλλα εργαλεία διαχείρισης κωδικού πρόσβασης παραλείπουν. Ωστόσο, η πληρωμή για το Blur είναι μια ψηλή ερώτηση. Η τιμή για το πρόγραμμα Unlimited είναι πολύ υψηλότερη από οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, καθιστώντας δύσκολο για εμάς να προτείνουμε τη Blur. 

Τι πιστεύετε για το Blur; Σκοπεύετε να κάνετε ένα δωρεάν πλάνο; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map