Bitwarden Review – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Bitwarden

Το Bitwarden μπορεί να είναι ο καλύτερος δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, με μεγάλη χρηστικότητα και αξιοπρεπή χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι χρήστες που πληρώνουν μπορούν να κάνουν καλύτερα αλλού, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη κριτική μας για το Bitwarden.


bitwarden-slider1

bitwarden-slider2

bitwarden-slider3

bitwarden-slider4

bitwarden-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Bitwarden είναι ένας δωρεάν διαχειριστής κωδικού πρόσβασης ανοιχτού κώδικα που έκανε την περικοπή στον καλύτερο οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Με κορυφαία ασφάλεια και μια διεπαφή που είναι εύχρηστη, το Bitwarden βρίσκεται πάνω από τους περισσότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή. Ως δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, είναι ασυναγώνιστη, αν και οι χρήστες που πληρώνουν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερες λειτουργίες αλλού. 

Σε αυτήν την κριτική του Bitwarden, θα μοιραστούμε την εμπειρία μας αφού περάσουμε λίγο χρόνο με αυτήν τη δημοφιλή εφαρμογή ανοιχτού κώδικα. Από την ασφάλεια έως τις λειτουργίες έως τις τιμές, θα καλύψουμε όλα όσα έχει να προσφέρει το Bitwarden, όλα πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας. 

Για χρήστες που αναζητούν ένα εξαιρετικά ασφαλές, δωρεάν εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, είναι δύσκολο να κερδίσετε το Bitwarden. Τούτου λεχθέντος, λείπει μερικές δυνατότητες, κυρίως όταν πρόκειται για κοινή χρήση με πολλούς χρήστες και αποθήκευση μη παραδοσιακών πληροφοριών. Παρόλα αυτά, το Bitwarden προσφέρει πάρα πολλά για πολύ λίγα, καθιστώντας το μια καλή επιλογή.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Bitwarden

Χαρακτηριστικά

Το Bitwarden είναι ένας εστιασμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, που παραπέμπει σε ξένα χαρακτηριστικά στο δωρεάν σχέδιό του για την παροχή βασικής λειτουργικότητας. Αυτό περιλαμβάνει αυτο-φιλοξενία, συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών, απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και πολλά άλλα, όλα χωρίς χρήστες να ξοδεύουν μια δεκάρα. Αν και το δωρεάν πρόγραμμα δεν είναι πολύ συναρπαστικό όσον αφορά τα πρόσθετα, η βασική λειτουργικότητα υπάρχει. 

Εάν οι λειτουργίες είναι αυτό που σας ενδιαφέρει, αξίζει μια αναβάθμιση σε Premium. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το Dashlane ή το RoboForm, το Bitwarden ξεπερνά άλλους εμπορικούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (διαβάστε την κριτική μας στο RoboForm). 

Με το Premium, σας παρέχονται προηγμένες επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, χώρος αποθήκευσης κλειδιού ελέγχου ταυτότητας για τις καλύτερες εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και 1 GB κρυπτογραφημένου χώρου αποθήκευσης αρχείων. 

Η κοινή χρήση υποστηρίζεται επίσης, αν και είναι περιορισμένη. Οι δωρεάν χρήστες περιορίζονται στην κοινή χρήση με έναν μόνο χρήστη, ενώ όσοι εγγράφονται σε οικογενειακό πρόγραμμα μπορούν να μοιράζονται συνδέσεις με έως και πέντε χρήστες. Δυστυχώς, πέντε είναι το όριο για προσωπική χρήση. Εάν χρειάζεστε περισσότερους χρήστες, είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε για ένα επιχειρηματικό σχέδιο, ακόμη και αν πρόκειται για προσωπική χρήση.

Αναφορές Bitwarden

Ένας από τους λόγους για αναβάθμιση στο Bitwarden Premium είναι οι αναφορές (περισσότερα σχετικά με αυτήν στην επόμενη ενότητα). Μέσα στο θησαυροφυλάκιο ιστού, μπορείτε να δείτε έξι διαφορετικές αναφορές, πέντε από τις οποίες προορίζονται για συνδρομητές που πληρώνουν. Αυτά κυμαίνονται από εκτεθειμένους και επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης έως μη ασφαλείς ιστότοπους. 

Όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στην αναφορά παραβίασης δεδομένων, η οποία σαρώνει παραβιάσεις δεδομένων που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και αντιστοιχούν στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού σας και τα ονόματα χρήστη. Αυτή δεν είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία – θα πρέπει να εισαγάγετε το συγκεκριμένο όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να ελέγξετε – αλλά εξακολουθεί να είναι ωραίο χαρακτηριστικό να έχετε. 

bitwarden-παραβίαση-αναφορά

Παρόλο που μας αρέσουν οι αναφορές, θα ήταν ωραίο να βλέπουμε το Bitwarden να τις συνδυάζει σε μια ενιαία περιοχή. Έχοντας έναν πίνακα ελέγχου ασφαλείας, όπου μπορείτε να δείτε εκτεθειμένους, επαναχρησιμοποιημένους και αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε εύκολα να δείτε ποιοι λογαριασμοί πρέπει να ενημερώσετε. Λόγω της φύσης ανοιχτού κώδικα του Bitwarden, θα ήταν επίσης μια προαιρετική επέκταση αυτόματης αλλαγής κωδικού πρόσβασης. 

Αυτο-φιλοξενία των κωδικών πρόσβασης

Ανεξάρτητα από το εάν πληρώνετε όχι, μπορείτε να επιλέξετε να φιλοξενήσετε τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης. Σε αντίθεση με το Password Depot, το οποίο – όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική Password Depot – ενσωματώνεται με υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, το Bitwarden παρέχει κώδικα για τη δημιουργία του δικού σας διακομιστή κωδικών πρόσβασης. Υποστηρίζει σχεδόν κάθε μεγάλο λειτουργικό σύστημα.

Αντί να παρέχει απλώς τον πηγαίο κώδικα, το Bitwarden σας επιτρέπει να φιλοξενείτε εύκολα τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας το Docker. Με το Docker, μπορείτε να φιλοξενήσετε τη στοίβα υποδομής του Bitwarden σε Linux, macOS ή Windows. Επιπλέον, υπάρχει ένας εκτενής οδηγός για τη ρύθμιση του δικού σας διακομιστή, που περιγράφει λεπτομερώς την αυτοματοποιημένη διαδικασία με τα εργαλεία και τη μη αυτόματη εγκατάσταση του Docker.

bitwarden-self-host-tutorial

Χρειάζεστε κάποιες βασικές γνώσεις δικτύωσης για να ξεκινήσετε, αλλά το ευπρόσδεκτο χέρι εκμετάλλευσης του Bitwarden σημαίνει ότι ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να πειραματιστούν με τη φιλοξενία των δικών τους κωδικών πρόσβασης. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να φιλοξενήσετε τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης, ο σημαντικότερος από τους οποίους είναι η ασφάλεια. Με τη ρύθμιση του δικού σας διακομιστή, έχετε τον έλεγχο της ασφάλειάς του. 

Η αυτο-φιλοξενία είναι μια προαιρετική δυνατότητα σε όλα τα σχέδια, κάτι που είναι υπέροχο. Παρόλο που μας αρέσει η συμπερίληψη του cloud του Bitwarden στο δωρεάν πρόγραμμα, ορισμένοι χρήστες μπορεί να είναι πιο άνετοι διατηρώντας τις συνδέσεις τους κοντά στο σπίτι. Ευτυχώς, σας δίνεται η ευελιξία να επιλέξετε.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Bitwarden

Λογότυπο Bitwardenbitwarden.com

Ξεκινά από 083 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Ασφάλεια

2FA

Κρυπτογράφηση
AES-256

Μηδενική γνώση

Πλήκτρα 2FA

Ανάλυση ασφάλειας

Συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση

Εφαρμογές για κινητά
Android, iOS

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Αυτόματη συμπλήρωση

Αυτόματη συμπλήρωση φόρμας

Διεπαφή χρήστη προγράμματος περιήγησης

UI επιφάνειας εργασίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

Κέντρο βοηθείας

Φόρουμ

24/7 υποστήριξη

Περισσότερο

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Bitwarden είναι ο φθηνότερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που έχουμε ελέγξει. Ανταγωνιστικό ακόμη και το LastPass (διαβάστε το κομμάτι Bitwarden vs LastPass), προσφέρει ένα από τα πιο ισχυρά δωρεάν σχέδια που έχουμε δει, ταιριάζει με συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης χωρίς να ξοδεύουν οι χρήστες μια δεκάρα. Η αναβάθμιση σε Premium είναι επίσης φθηνή, αν και μοιάζει περισσότερο με το σχέδιο «υποστήριξη των προγραμματιστών» από οτιδήποτε άλλο.

Ας ξεκινήσουμε με το δωρεάν πρόγραμμα, καθώς είναι το πιο διαδεδομένο στον ιστότοπο του Bitwarden. Αντί να προσφέρει καμπάνες και σφυρίχτρες στη δωρεάν έκδοση, όπως υποστήριξη YubiKey και αποθήκευση κλειδιών TOTP, το Bitwarden επικεντρώνεται στα βασικά. Έχετε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης καθώς και συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών, που σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας από οπουδήποτε. 

Αυτό από μόνο του έβαλε το Bitwarden στην κορυφή της καλύτερης κατάταξης δωρεάν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ξεπερνώντας τα περιορισμένα δωρεάν προγράμματα από την Kaspersky Password Manager και την McAfee True Key (διαβάστε την κριτική True Key). Σε αντίθεση με αυτά τα δωρεάν σχέδια, τα οποία μοιάζουν με μια δοκιμή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Bitwarden Free χωρίς να παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά. 

Κατά συνέπεια, το Premium αισθάνεται λιγότερο, καλά, premium. Η βρωμιά είναι φθηνή με μόλις 10 $ ετησίως, αλλά προσθέτει λίγα στον τρόπο των χαρακτηριστικών. Υπάρχουν πρόσθετες επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και αναφορές υγείας θησαυροφυλακίου, αλλά όχι πολλά άλλα. Η εξαιρετική κλήρωση είναι 1 GB κρυπτογραφημένης αποθήκευσης αρχείων, η οποία, αν και είναι ωραία, δεν συγκρίνεται πολύ με τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. 

Το Premium φαίνεται σαν μια επιλογή για την υποστήριξη των προγραμματιστών, την οποία μπορούμε να πάρουμε πίσω. Αντί να ζητάτε απλώς δωρεές, το Bitwarden προσφέρει μερικές επιπλέον δυνατότητες με μια μικρή χρέωση. 

Θα ήμασταν ικανοποιημένοι που πληρώνουμε 10 $ ετησίως μόνο για το δωρεάν πρόγραμμα, επομένως οποιεσδήποτε πρόσθετες λειτουργίες αξίζουν την τιμή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σύγκριση με δαπανηρούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης όπως το Dashlane (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane).

Τιμές Οικογένειας και Επιχειρήσεων Bitwarden

Φαίνεται ότι το Bitwarden βγάζει τα περισσότερα χρήματά του από προγράμματα πολλαπλών χρηστών. Για προσωπική χρήση, υπάρχουν τα δωρεάν και οικογενειακά προγράμματα, το πρώτο με όλα τα χαρακτηριστικά της δωρεάν έκδοσης και κοινή χρήση μεταξύ δύο χρηστών. Οι οικογένειες τρέχουν 1 $ ανά μήνα, προκαλώντας ντροπή στο οικογενειακό πρόγραμμα του 1Password και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες του Premium και της υποστήριξης για έως και πέντε χρήστες. 

Τα επιχειρηματικά σχέδια είναι εξίσου φθηνά. Οι ομάδες, που περιλαμβάνουν πέντε χρήστες, είναι μόνο 5 $ ανά μήνα όταν χρεώνονται ετησίως και μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χρήστες για 2 $ ανά μήνα ανά χρήστη. Ουσιαστικά, οι ομάδες είναι ίδιες με τις οικογένειες όσον αφορά τις δυνατότητες, αν και δεν περιορίζονται σε πέντε χρήστες. 

Το Enterprise είναι ο λόγος για τον οποίο η Bitwarden έκανε τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τη λίστα των μικρών επιχειρήσεων. Είναι ένα πιο παραδοσιακό επιχειρηματικό σχέδιο, με χρέωση 3 $ ανά χρήστη ανά μήνα χωρίς βασική χρέωση. 

Έρχεται με προηγμένες επιχειρηματικές δυνατότητες, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων ομάδων χρηστών, αρχείων καταγραφής συμβάντων και ενοποίησης Active Directory. Δεδομένης της τιμής, η Bitwarden ανταγωνίζεται ακόμη και το Zoho Vault όσον αφορά τη διαχείριση κωδικού πρόσβασης επιχειρήσεων.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το Bitwarden είναι εκπληκτικά εύκολο στη χρήση, δεδομένου ότι είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Υπάρχουν πολλά κουμπιά στον ιστότοπο που σας δείχνουν προς την οθόνη λήψης, καθώς και προγράμματα εγκατάστασης για προγράμματα περιήγησης και κινητά. Εάν προτιμάτε μια εγκατάσταση γραμμής εντολών, υπάρχει και τεκμηρίωση CLI.

bitwarden-λήψεις

Η διαδικασία λήψης δεν είναι απλώς εύκολη για λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αλλά γενικά εύκολη. Η προσέγγιση του Bitwarden στις επιλογές που παρουσιάζονται με έναν εύπεπτο τρόπο βάζει ακόμη και τους πιο καθιερωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Αυτό συνεχίζεται στη διαδικασία εγγραφής. Μόλις κατεβάσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό απευθείας στην εφαρμογή Biwarden. 

εγγραφή bitwarden

Αφού γίνει αυτό, δεν υπάρχει επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κάτι τέτοιο. Απλώς ανακατευθύνεστε στην οθόνη σύνδεσης όπου μπορείτε να εισαγάγετε τα διαπιστευτήριά σας. Όπως και η λήψη, επιθυμούμε άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης να έχουν αυτήν την απλή διαδικασία εγγραφής. Το Bitwarden ξεφεύγει από το δρόμο σας, και κατά τη διάρκεια του χρόνου μας με αυτό, δεν υπήρξε ποτέ ένα σημείο όπου αισθανθήκαμε διαφωνίες με το λογισμικό. 

Χρήση του Bitwarden στην επιφάνεια εργασίας

Παρόλο που δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο, ας πούμε, Keeper, η εφαρμογή desktop του Bitwarden είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Πάνω από αυτό, ωστόσο, παρέχει πολλές επιλογές. Σε αντίθεση με το Password Depot, το οποίο υπερβαίνει τις ρυθμίσεις που κατακλύζουν τον χρήστη μέχρι το τράβηγμα των μαλλιών, το Bitwarden προσφέρει απλώς ευελιξία.

bitwarden-επιφάνεια εργασίας

Για παράδειγμα, κατά την προσθήκη ενός νέου κωδικού πρόσβασης, πρέπει να καθορίσετε σε ποια διεύθυνση URL συνδέεται ο κωδικός πρόσβασης. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή ως έχει, αν και μπορείτε να την προσαρμόσετε εάν αισθάνεστε την ανάγκη. Εκτός από την προσθήκη νέων διευθύνσεων URL για τη σύνδεση, μπορείτε να καθορίσετε εάν το Bitwarden αναγνωρίζει τον τομέα με βάση την ακριβή αντιστοίχιση, το όνομα κεντρικού υπολογιστή ή κάποιο συνδυασμό άλλων παραγόντων. Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε αγνοημένους τομείς, κάτι που είναι χρήσιμο για παράκαμψη απόπειρων ηλεκτρονικού ψαρέματος.

bitwarden-domain-entry

Υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη σελίδα δημιουργίας κωδικού πρόσβασης, όπως η προσθήκη συνημμένων, η δημιουργία προσαρμοσμένων πεδίων και η ταξινόμηση των συνδέσεων σε φακέλους. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι αρκετά απλή. Υπάρχουν μερικές ρυθμίσεις για τροποποίηση σχετικά με τους χρόνους κλειδώματος, αλλά διαφορετικά η εφαρμογή είναι γυμνή. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε το θέμα. 

bitwarden-new-θέμα

Από άποψη σκοπιμότητας, όλα είναι υγιή (καλύτερα από αυτό, ακόμη και). Ωστόσο, υπάρχει μια κρίσιμη επίβλεψη. Το Bitwarden υποστηρίζει συνδέσεις, πιστωτικές κάρτες, σημειώσεις και πληροφορίες διεύθυνσης, αλλά τίποτα άλλο. 

Αυτές είναι οι πιο εμφανείς καταχωρίσεις που πρέπει να έχετε σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, αλλά παρόλα αυτά, θα θέλαμε να δούμε υποστήριξη για προσαρμοσμένες κατηγορίες, ειδικά με το πόσο ευέλικτο είναι το Bitwarden σε άλλες περιοχές.

Η επέκταση εφαρμογής ιστού και προγράμματος περιήγησης

Παρόλο που μας αρέσει η τοπική εφαρμογή, δεν χρειάζεται να τη χρησιμοποιήσετε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Bitwarden από οπουδήποτε διαθέτει πρόγραμμα περιήγησης. Η εφαρμογή ιστού είναι στην πραγματικότητα πιο ισχυρή από την τοπική, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε αναφορές, επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και κοινή χρήση οργανισμού. Επιλογές όπως η δημιουργία ενός νέου οργανισμού δεν υπάρχουν στην τοπική εφαρμογή. 

bitwarden-web-app

Εξαιτίας αυτού, είναι καλύτερη ιδέα να ξεκινήσετε με το θησαυροφυλάκιο ιστού από το ξεκίνημα. Σας παρέχεται όλη η λειτουργικότητα της εφαρμογής για επιτραπέζιους υπολογιστές, μαζί με επιπλέον ρυθμίσεις λογαριασμού. Η προσβασιμότητα είναι επίσης ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο Bitwarden, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας από οποιοδήποτε μηχάνημα, ανεξάρτητα από το εάν το Bitwarden είναι εγκατεστημένο τοπικά ή όχι. 

Εκτός από το θησαυροφυλάκιο ιστού, το Bitwarden διαθέτει επίσης επέκταση προγράμματος περιήγησης, η οποία είναι διαθέσιμη για Chrome, Firefox, Safari, Vivaldi, Opera, Brave, Edge και το Tor Browser. Η επέκταση μοιάζει περισσότερο με την εφαρμογή για υπολογιστές, αν και με ευκολότερη πρόσβαση στη δημιουργία κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να αποσυνδέσετε την επέκταση για να την δείτε σε ξεχωριστό παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. 

επέκταση bitwarden

Η ισχύς της χρηστικότητας του Bitwarden προέρχεται από το γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές μόνοι σας. Τεχνικά, το web θησαυροφυλάκιο είναι το πιο ισχυρό. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας την τοπική εφαρμογή, την επέκταση ή την εφαρμογή ιστού χωρίς να τα παρατήσετε, παρέχοντάς σας επιλογές σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των κωδικών πρόσβασής σας.

Ασφάλεια

Το Bitwarden είναι ένας από τους πιο ασφαλείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι η βάση κωδικών του είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε να το κοσκινίσει. Λόγω αυτού του μοντέλου, το Bitwarden έχει ελεγχθεί δημοσίως από το Cure53, το οποίο είναι η ίδια εταιρεία ανάλυσης ασφάλειας που εξέτασε το RememBear (διαβάστε την κριτική μας RememBear). 

Πριν φτάσετε στα προνόμια που συνοδεύουν την ύπαρξη βάσης ανοιχτού κώδικα, ας μιλήσουμε για τα βασικά. Το Bitwarden διασφαλίζει το θησαυροφυλάκιο σας με το AES-256, το οποίο είναι το καλύτερο όταν πρόκειται για την προστασία των δεδομένων σας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην περιγραφή της κρυπτογράφησης. Αυτή η κρυπτογράφηση συνδυάζεται με ένα μοντέλο μηδενικής γνώσης, που σημαίνει ότι οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι προσβάσιμοι μόνο από εσάς. 

Όπως και οι άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, πρέπει να ορίσετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για το θησαυροφυλάκιο σας. Ωστόσο, το Bitwarden δεν βλέπει τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός κλειδιού χρησιμοποιώντας το PBKDF2, το οποίο κατακερματίζεται περαιτέρω με το SHA-256. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μάτσο ασυναρτησίας που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έναν χάκερ. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα αυτά θεωρούν ότι χρησιμοποιείτε τους διακομιστές του Bitwarden. Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια και τον έλεγχο ταυτότητας, μπορείτε να φιλοξενήσετε τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι μειώνουν κάθε κίνδυνο παραβίασης δεδομένων στο τέλος του Bitwarden. 

Δεν χρειάζεται να λάβετε καμία από αυτές τις πληροφορίες στην ονομαστική τους αξία. Το Bitwarden είναι αρκετά σίγουρο για την ασφάλειά του για να κάνει τον πηγαίο κώδικα διαθέσιμο και, επιπλέον, καλεί τους ερευνητές ασφαλείας να δοκιμάσουν τα όριά του. 

Προνόμια ανοιχτού κώδικα

Το γεγονός ότι το Bitwarden είναι ανοιχτού κώδικα όχι μόνο το καθιστά πιο ευέλικτο, αλλά και πιο ασφαλές. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τον πηγαίο κώδικα στο GitHub, που σημαίνει ότι εκείνοι με την τεχνογνωσία είναι ελεύθεροι να δουν, να ελέγξουν ή να συνεισφέρουν στον κώδικα που αποτελεί το Bitwarden. Επιπλέον, η ομάδα ανάπτυξης καλεί ανάλυση ασφάλειας από ερευνητές. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι διατίθεται και ολόκληρος ο κώδικας του Bitwarden. Από το πρόγραμμα εγκατάστασης γραμμής εντολών έως την εφαρμογή για κινητά έως την υποδομή διακομιστή, η ομάδα ανάπτυξης κάνει τα πάντα ορατά. 

Εκτός από τη διαφάνεια που προέρχεται από λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το γεγονός ότι μπορείτε να προβάλετε και να συνεισφέρετε στον κώδικα του Bitwarden σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή του λογισμικού. 

Μια σημείωση για το απόρρητο

Δεδομένου ότι η Bitwarden προσφέρει τόσα πολλά δωρεάν, θέλαμε να αναφερθούμε εν συντομία στο απόρρητο. Θα πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό, ο οποίος αποτελείται από έναν κύριο κωδικό πρόσβασης και μια έγκυρη διεύθυνση email (ορισμένες λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες έως ότου επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση email σας). Αυτό πρέπει να φέρει μια κόκκινη σημαία για όσους ενδιαφέρονται για το διαδικτυακό απόρρητο. 

Ευτυχώς, η Bitwarden λέει στη δήλωση απορρήτου της ότι δεν “κοινοποιεί, πωλεί, ενοικιάζει ή ανταλλάσσει Προσωπικά Στοιχεία Χρήστη με τρίτα μέρη για εμπορικούς σκοπούς”. Ορισμένες συγκεντρωτικές πληροφορίες, που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν έναν χρήστη, χρησιμοποιούνται και κοινοποιούνται, σημειώνοντας πράγματα όπως πόσους συνδρομητές Premium υπάρχουν και συνολική χρήση εύρους ζώνης δικτύου. 

Φαίνεται ότι το Bitwarden δεν κερδίζει χρήματα από τα δεδομένα των χρηστών, αλλά βασίζεται στις συνδρομές Premium και τις επιχειρηματικές συνδρομές του για την αύξηση των εσόδων. Δεν γνωρίζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο της Bitwarden, επομένως δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πώς εισέρχονται τα χρήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου του, η πώληση δεδομένων χρήστη δεν είναι το πώς συμβαίνει αυτό.

Υποστήριξη

Παρά το γεγονός ότι είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, το Bitwarden προσφέρει πολλά στον τρόπο υποστήριξης. Πληρώντας ή όχι, ο καθένας είναι ελεύθερος να επικοινωνήσει με την υποστήριξη μέσω email, αν και οι συνδρομητές Premium έχουν προτεραιότητα. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να στείλετε email στο Bitwarden. Εκτός από μια πυκνή βάση γνώσεων, έχει μια από τις ισχυρότερες διαδικτυακές κοινότητες που έχουμε δει. 

Ξεκινώντας με το κέντρο βοήθειας, υπάρχει ένα άρθρο για σχεδόν κάθε θέμα. Από οδηγίες εισαγωγής έως συγχρονισμό καταλόγου, το Bitwarden παρέχει λεπτομερή μαθήματα. Όπως και η διαδικασία εγγραφής, είδαμε ότι λίγοι άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης θα έδιναν αυτό το επίπεδο προσοχής στη λεπτομέρεια. Το Bitwarden καλύπτει τα πάντα και καταφέρνει να το κάνει με εύπεπτο τρόπο. 

bitwarden-knowledgebase

Τα φόρουμ είναι λιγότερο εντυπωσιακά. Αν και πολύ ενεργό, η διάταξη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια εργασία. Το Bitwarden παρέχει μόνο δύο κατηγορίες: “αιτήματα λειτουργιών” και “υποστήριξη χρήστη σε χρήστη”, η τελευταία από τις οποίες λαμβάνει περισσότερα θέματα κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν καρφιτσωμένα θέματα ή επιπλέον κατηγορίες, αφήνοντας αχρησιμοποίητα πολλά ακίνητα οθόνης.

bitwarden-φόρουμ

Ωστόσο, τα φόρουμ είναι χρήσιμα. Αντί να περιηγείστε στη λίστα θεμάτων, υπάρχει προηγμένη λειτουργικότητα αναζήτησης. Χρησιμοποιώντας μια λέξη-κλειδί, μπορείτε να φιλτράρετε αναρτήσεις με βάση το πότε δημοσιεύτηκαν, με τι επισημάνθηκαν, με ποιον αναρτήθηκαν και άλλα. Με την ισχυρή ενοποίηση αναζήτησης, είναι εύκολο να βρείτε συναφή θέματα εκτός από το σύνολο περισσότερων από 2.000 αναρτήσεων. 

Παρόλο που θα θέλαμε τη ζωντανή συνομιλία και την τηλεφωνική υποστήριξη, είναι δύσκολο να παραπονεθούμε δεδομένου του ποσού που προσφέρει το Bitwarden. Πληρώνετε ή όχι, έχετε πολλές επιλογές για την εύρεση απαντήσεων, όλες οι οποίες είναι χρήσιμες.

Η ετυμηγορία

Το Bitwarden δεν είναι μόνο ένας από τους καλύτερους διαχειριστές δωρεάν κωδικών πρόσβασης, είναι ένας από τους καλύτερους γενικά. Είναι ασφαλές, εύκολο στη χρήση, υποστηρίζει Android και iOS, διαθέτει πολλές δυνατότητες και είναι φθηνό για εκκίνηση. Αν ψάχνετε για έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, είναι δύσκολο να νικήσετε το Bitwarden στο δωρεάν τέλος. 

Ωστόσο, εάν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες δυνατότητες. Το Dashlane προσφέρει προστασία κλοπής ταυτότητας εκτός από τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης και το LastPass έρχεται με αυτόματη συμπλήρωση για εφαρμογές επιφάνειας εργασίας. Το Bitwarden δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, αν και το αντισταθμίζει με χαμηλή τιμή. 

Τι πιστεύετε για το Bitwarden; Σκοπεύετε να κάνετε ένα δωρεάν πλάνο; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτήν την κριτική Bitwarden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map