Επανεξέταση κωδικού πρόσβασης – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση αποθήκης κωδικού πρόσβασης

Παρόλο που το Password Depot δεν είναι κακός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, υποφέρει από μερικές από τις χειρότερες ερπυστικές λειτουργίες που έχουμε δει σε αυτήν την ενότητα της αγοράς μέχρι στιγμής. Τα κουδούνια και οι σφυρίχτρες κυριαρχούν σε τέτοιο βαθμό που η χρήση τους χαρακτηρίζεται ως εργασία, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το Password Depot.


κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-ρυθμιστικό1

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-ρυθμιστικό2

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-ρυθμιστικό3

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-ρυθμιστικό4

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-ρυθμιστικό5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Password Depot είναι ένας τοπικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που ανταλλάσσει χρηστικότητα για λειτουργικότητα. Παρόλο που διαθέτει ισχυρές δυνατότητες και ρυθμίσεις, αυτός ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης χάνει το σημάδι όταν πρόκειται για προσβασιμότητα. Η υπερ-εστίαση στην προσαρμογή αφήνει κάποια λειτουργικότητα στο τραπέζι, δηλαδή όταν πρόκειται για κοινή χρήση.

Σε αυτήν την κριτική Password Depot, θα δούμε αν η τοπική εμπειρία είναι αρκετή για να κάνει τη λίστα με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Αφού καθαρίσετε κάθε γωνία της εφαρμογής, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με τις δυνατότητές της, την ασφάλεια, τις τιμές, την ευκολία στη χρήση και πολλά άλλα, όλα πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας. 

Δυνατότητα για λειτουργία, το Password Depot θα μπορούσε να αποθαρρύνει κάθε διαχειριστή που έχουμε ελέγξει. Ακριβώς επειδή υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις, δεν σημαίνει ότι είναι πρακτικές. Το Password Depot έχει έντονη εστίαση σε χρήστες που θέλουν να βρώσουν τα χέρια τους, κάτι που θυσιάζει την ελκυστικότητα για τους χρήστες που αναζητούν μια πιο βελτιωμένη εμπειρία. 

Υπάρχουν, ωστόσο, μειονεκτήματα για τους επιχειρηματικούς χρήστες, γι ‘αυτό το Password Depot είναι ένας εξαιρετικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για μικρές επιχειρήσεις. 

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για την αποθήκευση κωδικού πρόσβασης

Χαρακτηριστικά

Το Password Depot είναι απλώς απαράμιλλο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Σας δίνεται έλεγχος σε κάθε πτυχή του τρόπου με τον οποίο αποθηκεύονται, δημιουργούνται, φιλτράρονται και συμπληρώνονται οι καταχωρίσεις σας. Αν και αυτό είναι υπέροχο για χρήστες που θέλουν να βρώσουν τα χέρια τους, η νοοτροπία “περισσότερα-είναι-περισσότερα” του Password Depot μπορεί γρήγορα να γίνει συντριπτική. 

Αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης

Το Password Depot είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης στον πιο παραδοσιακό ορισμό της φράσης. Δεν βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και δεν συγχρονίζεται μεταξύ των συσκευών σας. Αντίθετα, είναι ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μόνο για τοπικό επίπεδο που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εταιρικό διακομιστή, αλλά θα το εξετάσουμε λίγο αργότερα. 

Οι βάσεις δεδομένων σας χρησιμοποιούν μια ιδιόκτητη μορφή Depot Password που είναι αναγνώσιμη μόνο από την εφαρμογή. Μπορείτε να επιλέξετε πού θα αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο, αν και το Password Depot προσφέρει μερικές ενσωματώσεις. Το Dropbox, το Google Drive, το OneDrive, το HiDrive και το Box υποστηρίζονται μέσω της εφαρμογής. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε επίσης να προσθέσετε το αρχείο, για παράδειγμα, στο φάκελο Sync.com (διαβάστε την κριτική μας στο Sync.com). 

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-αποθήκευση-τοποθεσίες

Αυτή είναι η πιο πρακτική εφαρμογή για τους περισσότερους χρήστες, καθώς μπορείτε να κατεβάσετε και να προσθέσετε το αρχείο βάσης δεδομένων σε οποιαδήποτε παρουσία του Password Depot. Εάν προτιμάτε μια πιο πρακτική προσέγγιση, το Password Depot σας καλύπτει επίσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις βάσεις δεδομένων σας σε μονάδες USB, καθώς και στον δικό σας διακομιστή.

Ως χαρακτηριστικό, η ποικιλία των υποστηριζόμενων τύπων αποθηκευτικού χώρου είναι όλα αντίχειρα. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι τόσο προσβάσιμο από άλλους διαχειριστές που βασίζονται σε προγράμματα περιήγησης, στους οποίους θα αναφερθούμε στην ενότητα “φιλικότητα προς το χρήστη” παρακάτω. Όσο είστε άνετοι με τη βασική τεχνολογία cloud, ωστόσο, δεν θα πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα. 

Ωστόσο, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες διαφορετικών τύπων αποθήκευσης. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε το NAS και να αποθηκεύσετε τις βάσεις δεδομένων σας εκεί, ρυθμίζοντας την εφαρμογή ώστε να δημιουργεί νέες βάσεις δεδομένων στον τοπικό διακομιστή. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι στο σπίτι σας έχουν πρόσβαση στο τοπικό σας δίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να εκθέτετε τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο.  

Δημιουργία νέων κωδικών πρόσβασης

Το Password Depot έχει μια μοναδική γεννήτρια που χρησιμοποιεί ψευδο-τυχαία δεδομένα από την κίνηση του ποντικιού σας για να δημιουργήσει ένα κλειδί με βάση τα κριτήρια που έχετε ορίσει. Περισσότερο από άλλες γεννήτριες κωδικού πρόσβασης, που χρησιμοποιούν μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών σε συνδυασμό με ορισμένες βασικές συνθήκες, η εφαρμογή του Password Depot είναι πολύ πιο τυχαία. 

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-είσοδος-γεννήτρια

Είναι επίσης πιο προσαρμόσιμο. Μπορείτε να επιλέξετε τη σχετική συχνότητα συγκεκριμένων τύπων χαρακτήρων, να περιορίσετε τους κωδικούς πρόσβασης σε συγκεκριμένους χαρακτήρες, να αποφύγετε συμβολοσειρές που εμφανίζονται στο λεξικό και πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε τη γεννήτρια να ακολουθεί μια συγκεκριμένη πολιτική, διασφαλίζοντας ότι το αποτέλεσμα ταιριάζει με τα πρότυπα ασφαλείας σας. 

ρυθμίσεις-αποθήκη-γεννήτρια-ρυθμίσεις

Εάν προσθέτετε έναν λογαριασμό που διαθέτει ήδη στοιχεία σύνδεσης, το Password Depot σας καλύπτει επίσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό πληκτρολόγιο για να εισαγάγετε τις πληροφορίες σας, αλλά περισσότερο από αυτό, μπορείτε να προσομοιώσετε άλλους δρομείς σε αυτό το εικονικό πληκτρολόγιο. Συνδυάζοντας τις δύο απειλές παράκαμψης από keyloggers και λογισμικό εγγραφής οθόνης. 

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-εικονικό-πληκτρολόγιο

Σκάψιμο στις ρυθμίσεις

Οι πολλές λειτουργίες του Password Depot αρχίζουν να λάμπουν στις ρυθμίσεις, οι οποίες εμφανίζονται στο επάνω μενού. Υπάρχουν πολλά ακόμη, από έναν αναλυτή κωδικού πρόσβασης έως έναν καθαρισμό βάσεων δεδομένων έως τον συγχρονισμό βάσεων δεδομένων. Για αυτήν την ενότητα, θα καλύψουμε τις πιο εμφανείς λειτουργίες στο μενού “επιλογές”. 

ρυθμίσεις-αποθήκη κωδικού πρόσβασης

Εδώ, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο εμφάνισης και αντίδρασης του Password Depot στις ενέργειές σας. Η “Προσαρμογή” δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Το Password Depot σάς δίνει λεπτομερείς ελέγχους σε όλα, μέχρι τη δράση που πρέπει να συμβεί όταν κάνετε διπλό κλικ. 

Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τη διάταξη της διεπαφής, τον τρόπο αυτόματης συμπλήρωσης και το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας κατά την επιλογή σύνδεσης. 

Λαμβάνοντας υπόψη τι είναι δυνατό με το Password Depot, θα στείλουμε κάθε τεχνόφιλο σε φρενίτιδα. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μας με το πρόγραμμα, ρωτούσαμε συνεχώς αν οι επιλογές έκαναν τη διαφορά. 

Έχουμε φτάσει με πολύ λιγότερα από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Μόλις προχωρήσαμε σε άλλα εργαλεία, ήταν δύσκολο να θυμόμαστε τις πολλές επιλογές του Password Depot, πολύ λιγότερο τις χάσεις.

Επισκόπηση χαρακτηριστικών Depot Password

Λογότυπο αποθήκης κωδικού πρόσβασηςwww.password-depot.com

Ξεκινά από 2222 $ Όλα τα σχέδια

Ασφάλεια

2FA

Κρυπτογράφηση
AES-256

Μηδενική γνώση
ΟΧΙ

Πλήκτρα 2FA

Ανάλυση ασφάλειας

Συγχρονισμός πολλαπλών συσκευών

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση

Εφαρμογές για κινητά

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης

Δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Αυτόματη συμπλήρωση

Αυτόματη συμπλήρωση φόρμας

Διεπαφή χρήστη προγράμματος περιήγησης

UI επιφάνειας εργασίας

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

Κέντρο βοηθείας

Φόρουμ

24/7 υποστήριξη

Περισσότερο

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Password Depot δεν είναι υπηρεσία, είναι ένα κομμάτι λογισμικού. Αντί να αγοράζετε μια συνδρομή, να πληρώνετε συνεχώς κάθε μήνα ή έτος, αγοράζετε απλώς μια άδεια χρήσης για να χρησιμοποιήσετε την τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής. 

Χωρίς συντήρηση, όσον αφορά την υποδομή διακομιστή, το Password Depot – από την τιμολόγηση έως τη λειτουργικότητα – μοιάζει με λογισμικό κρυπτογράφησης όπως το Boxcryptor (διαβάστε την κριτική μας στο Boxcryptor).

Λόγω του μοντέλου Password Depot, είναι δύσκολο να κάνετε άμεσες συγκρίσεις. Η πιο προφανής σύγκριση είναι το Sticky Password, το οποίο προσφέρει συνδρομή διάρκειας ζωής για περίπου 250 $ (διαβάστε την κριτική Sticky Password). Με το Password Depot, θα χρειαστεί να ξοδέψετε περίπου 40 $ για μια νέα άδεια και 20 $ για μια αναβάθμιση. 

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια ενημέρωση κάθε χρόνο, η οποία είναι περίπου στο χρονοδιάγραμμα που έχει διατηρηθεί για τις τελευταίες εκδόσεις, κοιτάζετε 40 $ εκ των προτέρων και άλλα 20 $ κάθε χρόνο. 

Αυτό είναι φθηνότερο από τους περισσότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, με μικρότερο από το τιμολόγιο 2 $ ανά μήνα του RoboForm, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Password Depot δεν προσφέρει αποθήκευση στο cloud (διαβάστε την κριτική μας στο RoboForm). 

Πληρώνετε αποκλειστικά για την άδεια χρήσης λογισμικού, κάτι που κάνει την τιμή να φαίνεται λιγότερο ελκυστική. Σε θετική σημείωση, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό ανεξάρτητα από την έκδοση. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσετε για αναβάθμιση, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Επιπλέον, θα πρέπει να αναζητήσετε χώρο αποθήκευσης cloud τρίτου μέρους εάν θέλετε να συγχρονίσετε όλες τις συσκευές σας. 

Ανεξάρτητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Depword Password δωρεάν για 30 ημέρες, δεν απαιτείται διεύθυνση email ή πιστωτική κάρτα. Παρόλο που εκτιμούμε αυτήν τη δωρεάν δοκιμή, δεν αντικαθιστά ένα δωρεάν πρόγραμμα. Όπως είδαμε με το LastPass, πολλά μπορούν να συμπεριληφθούν δωρεάν (διαβάστε τον καλύτερο δωρεάν οδηγό διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για περισσότερα σχετικά με αυτό). Θα θέλαμε να δούμε ένα περιορισμένο δωρεάν πρόγραμμα από το Password Depot. 

Αγορά άδειας Enterprise Server

Οι επιχειρήσεις που θέλουν πολλές άδειες και περισσότερο έλεγχο της αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης θα πρέπει να αγοράσουν μια άδεια εταιρικού διακομιστή. Η τιμή είναι μόνο με προσφορά και θα διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό των αδειών πελατών που χρειάζεστε, τον αριθμό των χρηστών που έχουν πρόσβαση στον διακομιστή σας και εάν χρειάζεστε συντήρηση λογισμικού. 

Η τιμή είναι ειλικρινά πολύ υψηλή. Αγοράζετε πάλι άδεια για εγκατάσταση σε διακομιστή Windows και όχι χώρο αποθήκευσης σε υπάρχοντα διακομιστή. Άλλες υπηρεσίες προσφέρουν την ίδια λειτουργικότητα, αλλά με πολύ πιο λογικό σημείο τιμής (διαβάστε την αναθεώρηση Passwork για παράδειγμα). Ακόμη και επιλογές όπως το Zoho Vault προσφέρουν βαθύτερη ενσωμάτωση. 

Ωστόσο, εάν το Password Depot μοιάζει με αυτό που χρειάζεται η επιχείρησή σας, μπορείτε πάντα να το δοκιμάσετε. Το Password Depot προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια τις καθημερινές, αν και οι ώρες είναι δύσκολες για τους πελάτες των ΗΠΑ. Με βάση την κεντρική ζώνη ώρας, όπου βασίζεται ο κριτικός σας, τα διαδικτυακά σεμινάρια διαρκούν από τις 2 π.μ. έως τις 9 π.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η επανασχεδιασμένη εφαρμογή του Password Depot προσθέτει ένα ωραίο μοντέρνο στιλβωτικό στην προηγούμενη έκδοση του εργαλείου. Ωστόσο, οι πολλές επιλογές του καθιστούν την πλοήγηση πιο δύσκολη από ό, τι με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Αν ψάχνετε για ένα βελτιωμένο εργαλείο, το Password Depot δεν είναι κατάλληλο για εσάς. Ωστόσο, σε χρήστες που τους αρέσουν οι επιλογές, το Password Depot είναι απαραίτητο. 

Δημιουργία βάσης δεδομένων

Σε αντίθεση με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, το Password Depot δεν σας παρέχει θησαυροφυλάκιο. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιονδήποτε αριθμό βάσεων δεδομένων. Όπως και τα περισσότερα λογισμικά κρυπτογράφησης, μπορείτε να αποθηκεύσετε βάσεις δεδομένων οπουδήποτε θέλετε, με λίγες θέσεις αποθήκευσης cloud που υποστηρίζονται απευθείας (διαβάστε την ενότητα “δυνατότητες” παραπάνω για περισσότερα σχετικά με αυτό). 

δημιουργία κωδικού πρόσβασης-αποθήκης-βάσης δεδομένων

Ανοίγοντας τον διαχειριστή βάσης δεδομένων, το Password Depot θα αρχίσει να αναζητά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας ή με μία από τις υποστηριζόμενες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων από τον διαχειριστή βάσεων δεδομένων, αν και δεν είναι προφανές. Ένα μεγαλύτερο κουμπί, ή ακόμα και ένα εικονίδιο “συν”, θα διευκόλυνε τη διαδικασία. 

Πέρα από τη δημιουργία κωδικού πρόσβασης

Κατά τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, θα πρέπει να εισαγάγετε έναν κύριο κωδικό πρόσβασης. Παρόλο που υπάρχει γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, δεν είναι το ίδιο με το δικό μας. 

Αντί να εκπέμπει τυχαίους χαρακτήρες, η γεννήτρια κωδικών πρόσβασης του Password Depot σας ζητά μια φράση πρόσβασης τουλάχιστον οκτώ λέξεων. Στη συνέχεια, θα μετατρέψει αυτήν τη φράση πρόσβασης χρησιμοποιώντας έναν προσαρμόσιμο πίνακα μετατροπής leetspeak. 

password-depot-password-generator

Ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια αντίστροφη μηχανική για να μάθετε τον κωδικό πρόσβασης, καθώς το Password Depot δεν εμφανίζει το τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το υπόμνημα προτύπου κάτω από τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε. Χρησιμοποιώντας το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης ως παράδειγμα με τον προεπιλεγμένο πίνακα μετατροπών, ο τελικός κωδικός πρόσβασης είναι “mmp! 5 $ 45”.

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-μετατροπή-πίνακας

Είναι μια καλή λειτουργία, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, αλλά η περίπλοκη μετατροπή του Password Depot δεν θα ταιριάζει σωστά με τους περισσότερους χρήστες. Θα μπορούσατε απλά να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό, εύκολο να θυμάστε κωδικό πρόσβασης. 

Το Password Depot εμφανίζει το ποσοστό ομοιότητας στο λεξικό και τον εκτιμώμενο χρόνο ρωγμών χρησιμοποιώντας μεθόδους brute force. Όσο ο κύριος κωδικός πρόσβασης ελέγχεται σε αυτές τις δύο μετρήσεις, είστε εντάξει.  

Προσθήκη κωδικών πρόσβασης

Η προσθήκη κωδικού πρόσβασης με το Password Depot δεν είναι τόσο απλή όσο με άλλα εργαλεία διαχείρισης κωδικού πρόσβασης. Έχετε τον πλήρη έλεγχο της καταχώρισής σας, με τα πάντα, από εναλλακτικές διευθύνσεις URL έως προτροπές γραμμής εντολών στη διάθεσή σας. Αν και αυτό είναι υπέροχο για τα γούνα, οι περισσότεροι χρήστες δεν θα επωφεληθούν από την πληθώρα επιλογών. 

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-νέα-καταχώριση

Στην κύρια καρτέλα, μπορείτε να ταξινομήσετε την καταχώριση σε μια κατηγορία, να της δώσετε μερικές ετικέτες, να αφήσετε μια σημείωση και να ορίσετε μια ώρα λήξης. Ωστόσο, είστε υποχρεωμένοι να προχωρήσετε πέρα ​​από αυτήν την πρώτη καρτέλα. Πρέπει να εισαγάγετε μια προεπιλεγμένη διεύθυνση URL, η οποία είναι η μόνη διεύθυνση URL στην οποία θα λειτουργεί ο κωδικός πρόσβασης. Για παράδειγμα, εάν εισαγάγετε το “google.com”, ο κωδικός πρόσβασής σας δεν θα λειτουργεί στο “accounts.google.com”. 

Πέρα από αυτό, μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε αριθμό προσαρμοσμένων πεδίων και συνημμένων, καθώς και να δείτε το ιστορικό καταχώρησης. Με την ολοκλήρωση της καταχώρησης, το Password Depot θα ελέγξει ότι ο κωδικός πρόσβασης που έχει εισαχθεί συμμορφώνεται με την πολιτική κωδικού πρόσβασης. Εάν όχι, μπορείτε να επιστρέψετε και να προσαρμόσετε ανάλογα τον κωδικό πρόσβασης. 

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-πρόσθετος-κωδικός πρόσβασης-ρυθμίσεις

Όσον αφορά τις επιλογές, το Password Depot είναι ασύγκριτο, δίνοντας στους χρήστες επιλογές να αλλάξουν σχεδόν οτιδήποτε. Ακριβώς επειδή είναι παρόντα δεν σημαίνει ότι είναι πρακτικά. 

Το Password Depot εγκατέλειψε την προσβασιμότητα για λειτουργικότητα, η οποία, για ένα μικρό μέρος της αγοράς διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, είναι καλό. Ωστόσο, οι χρήστες που αναζητούν ένα βελτιωμένο εργαλείο διαχείρισης κωδικού πρόσβασης θα απογοητευτούν.

Οργάνωση της βάσης δεδομένων σας

Για το πόσο συντριπτική μπορεί να είναι η αποθήκη κωδικού πρόσβασης, το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι εκπληκτικά απλό. Οι δυνατότητες εμφανίζονται μέσω εικονιδίων, τα οποία μπορεί να απαιτήσουν κάποια συνηθισμένα. Ωστόσο, μόλις μάθετε ποιο κουμπί κάνει τι, η μετάβαση είναι απλή. 

Σας παρέχονται πολλές επιλογές οργάνωσης, από ετικέτες έως φακέλους έως κατηγορίες. Μπορείτε επίσης να κάνετε αγαπημένες καταχωρίσεις, οι οποίες θα εμφανίζονται σε ένα στατικό φάκελο “αγαπημένα” στην κορυφή της ιεραρχίας σας. Όποιος χρησιμοποιεί Windows θα μεταβεί αμέσως στην εφαρμογή. Για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, λειτουργεί όπως η Εξερεύνηση των Windows. 

Κάνοντας δεξί κλικ σε μια καταχώρηση εμφανίζεται ένα μενού επιλογών. Εκεί, μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στα αγαπημένα σας, καθώς και αποκοπή, αντιγραφή, επανάληψη και επικόλληση. Υπάρχουν επίσης μερικές μοναδικές επιλογές, όπως η ασφαλής είσοδος, η μερική εμφάνιση κωδικού πρόσβασης και η δημιουργία συνδέσμου κελύφους. Το τελευταίο θα δημιουργήσει μια συντόμευση που θα εκκινήσει αυτόματα τον κωδικό πρόσβασης από οπουδήποτε στον υπολογιστή σας. 

κωδικός πρόσβασης-depot-shell-link

Η επέκταση προγράμματος περιήγησης Depot κωδικού πρόσβασης

Μόλις οριστούν όλες οι ρυθμίσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης για να καταγράψετε συνδέσεις και καταχωρήσεις αυτόματης συμπλήρωσης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την επέκταση του προγράμματος περιήγησης. Πρέπει να έχετε ανοιχτό τον κωδικό πρόσβασης Depot, τη βάση δεδομένων σας πρέπει να ξεκλειδωθεί και πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη συμπλήρωση στην εφαρμογή. 

Επιπλέον, όλα αυτά πρέπει να συμβούν πριν ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Η ίδια η επέκταση δεν κάνει τίποτα, απλώς ανοίγοντας την εφαρμογή για υπολογιστές όταν κάνετε κλικ. Από όσα μπορούμε να πούμε, το Password Depot αντλεί απλώς την ενεργή βάση δεδομένων σας από την τοπική παρουσία του προγράμματος. 

Μια σημείωση σχετικά με τον κωδικό πρόσβασης Depot 14

Αυτή η κριτική πραγματοποιήθηκε στην έκδοση 12 του κωδικού πρόσβασης, αλλά η έκδοση 14 είναι επικείμενη (δεν είμαστε σίγουροι γιατί παραλείφθηκε η έκδοση 13). Υπάρχουν μερικές μικρές τροποποιήσεις και βελτιώσεις. 

Για ευχρηστία, οι πιο σχετικές προσθήκες είναι βίντεο φροντιστήρια, τα οποία θα εμφανίζονται κατά την πρώτη εκκίνηση της εφαρμογής. Αν και δεν είναι μια νέα ιδέα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε κάποια ποσότητα χεριού, δεδομένου του πόσο πυκνού είναι το Password Depot. 

Ασφάλεια

Το Password Depot επιλύει ένα μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Επειδή θέτει το συγχρονισμό και την αποθήκευση στα χέρια σας, παραιτείται από την ευθύνη για τυχόν ευπάθειες ασφαλείας που ενδέχεται να προκύψουν κατά την προσπάθεια μετακίνησης των δεδομένων σας. 

Αν και είναι τεχνικά πιο ασφαλές με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να επιλέξετε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud που προστατεύει τα δεδομένα σας.  

Οι κανονικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι μια διασταύρωση μεταξύ του cloud storage και του λογισμικού κρυπτογράφησης, με μερικές χρήσιμες λειτουργίες ειδικά για τον κωδικό πρόσβασης. Το Password Depot προσγειώνεται περισσότερο στο τέλος της κρυπτογράφησης των πραγμάτων, λαμβάνοντας τον συγχρονισμό και τον έλεγχο ταυτότητας από την εξίσωση. Στην πραγματικότητα, δεν μπορείτε καν να δημιουργήσετε λογαριασμό Password Depot (εκτός αν χρησιμοποιείτε εταιρικό διακομιστή). 

Όσον αφορά τα πρότυπα κρυπτογράφησης, το Password Depot είναι υγιές. Ο λογαριασμός σας κλειδώνεται με κλειδί AES-256, το οποίο δημιουργείται από τον κωδικό πρόσβασης της βάσης δεδομένων σας. Εκτός από αυτό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας με ένα αρχείο κλειδιού, στο οποίο θα φτάσουμε σε ένα λεπτό. 

Στο τέλος του Password Depot, είναι πιο ασφαλές από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, αλλά αυτό οφείλεται απλώς στο ότι δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που κάνουν άλλα εργαλεία. 

Η ασφάλεια είναι τόσο καλή όσο ο πιο αδύναμος σύνδεσμός σας, οπότε αν συγχρονίζετε με μια ασθενή υπηρεσία αποθήκευσης cloud ή αφήνετε τα αρχεία βάσης δεδομένων σας ανοιχτά, είστε λιγότερο ασφαλείς. Το Password Depot βάζει τον έλεγχο στα χέρια σας. 

Πώς να ξεκλειδώσετε τις βάσεις δεδομένων Depot κωδικού πρόσβασης

Όπως και οι άλλοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, το Password Depot χρησιμοποιεί τον κύριο κωδικό πρόσβασης για την κρυπτογράφηση της βάσης δεδομένων σας. Σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες, ωστόσο, δεν υπάρχει ένας κωδικός πρόσβασης που να ξεκλειδώνει τα πάντα. Αντ ‘αυτού, θα ορίσετε ένα κλειδί για καθεμία από τις βάσεις δεδομένων σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας τη γεννήτρια ή δημιουργώντας έναν νέο κωδικό πρόσβασης από μια σειρά λέξεων. 

Αυτός είναι μόνο ένας τρόπος για τον έλεγχο ταυτότητας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο κλειδιού. Το Password Depot δημιουργεί αυτό το αρχείο τοπικά χρησιμοποιώντας ψευδο-τυχαία διαδικασία. 

Ουσιαστικά, θα μετακινήσετε τον κέρσορα γύρω από ένα μικρό παράθυρο και χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα κίνησης, το Password Depot θα δημιουργήσει το κλειδί. Λόγω των ακριβών κινήσεων ενός μεμονωμένου δρομέα γύρω από το παράθυρο, ο κωδικός πρόσβασης είναι ουσιαστικά τυχαίος. 

κωδικός πρόσβασης-αποθήκη-κλειδί-αρχείο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα πλήκτρο ή το άλλο ή ακόμα και τα δύο. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε τον δικό σας έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (αν και οι καλύτερες εφαρμογές 2FA είναι πολύ πιο βολικές). Είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε το αρχείο κλειδιού σας κάπου χωριστό από το θησαυροφυλάκιο και την εγκατάσταση του Password Depot. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιστοιχίσετε το αρχείο κλειδιού για έλεγχο ταυτότητας. 

Το καλύτερο σενάριο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν διαφορετικό κύριο κωδικό πρόσβασης για καθεμία από τις βάσεις δεδομένων σας με ένα αρχείο κλειδιού απέναντί ​​τους αποθηκευμένο σε μια φορητή μονάδα USB (πιθανότατα θέλετε να το αποθηκεύσετε επίσης με μια online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας). Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει απλώς να ανοίξετε τη μονάδα USB για να ξεκλειδώσετε τη βάση δεδομένων σας. 

Υποστήριξη

Για τον τρόπο με τον οποίο διατίθεται η εφαρμογή, το Password Depot είναι πολύ εξυπηρετικό όταν πρόκειται για υποστήριξη. Για άμεση επαφή, μπορείτε να στείλετε ένα αίτημα μέσω email ή να προγραμματίσετε μια συνάντηση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω τηλεφώνου ή μέσω του TeamViewer. Όπως και τα διαδικτυακά σεμινάρια, ο προγραμματισμός θα μπορούσε να είναι προβληματικός για χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

υποστήριξη-αποθήκη-premium-υποστήριξη

Η AceBIT, η εταιρεία πίσω από το Password Depot, θα μπορούσε εύκολα να χρεώσει για την υποστήριξη του TeamViewer, αλλά προσφέρεται δωρεάν, ανεξάρτητα από το αν είστε μεμονωμένος ή εταιρικός πελάτης. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο προσαρμόσιμο είναι το Depot Password, η υποστήριξη απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, γενικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε τι απαιτείται για τη ρύθμιση του Password Depot με τον τρόπο που θέλετε. 

Φόρουμ Depot κωδικού πρόσβασης και πόροι αυτοβοήθειας

Εάν προτιμάτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας ένα ζήτημα – το οποίο απευθύνεται στον πελάτη Password Depot – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φόρουμ κοινότητας ή τις συχνές ερωτήσεις. Ωστόσο, το “FAQ” είναι ένα μικρό όνομα, δεδομένου ότι ο κόμβος των άρθρων του Password Depot μοιάζει περισσότερο με μια γνωστή βάση. Εκεί, θα βρείτε μαθήματα, οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων, διευκρινίσεις και γενικές γνώσεις ασφαλείας. 

γνώση-αποθήκη κωδικού πρόσβασης

Είναι ωραίο να βλέπεις το εύρος των θεμάτων που καλύπτονται στη βάση γνώσεων. Ανακαλύπτοντας μερικές καταχωρίσεις, υπάρχουν μερικές που απαιτούν απλή απλή πρόταση, ενώ άλλες προσφέρουν πολλές παραγράφους και στιγμιότυπα οθόνης. Υπάρχει λίγο χνούδι, με τους συγγραφείς να παίρνουν τεχνικές λεπτομέρειες μόνο όταν είναι απαραίτητο. 

Υπάρχουν επίσης κοινοτικά φόρουμ, αν και πιθανότατα δεν θα τα χρησιμοποιήσετε. Έχουν περάσει για λιγότερο από ένα χρόνο, με μόνο λίγες αναρτήσεις σε κάθε ενότητα. Η πιο πυκνοκατοικημένη ενότητα, η οποία καλύπτει την έκδοση Windows του Password Depot, έχει μόνο 42 δημοσιεύσεις και οκτώ ακόλουθους κατά τη στιγμή της σύνταξης. 

φόρουμ-αποθήκη κωδικών πρόσβασης

Ανεξάρτητα, οι πολλαπλές επιλογές επαφής και η διεξοδική βάση γνώσεων είναι αρκετές για το Password Depot για να κερδίσει υψηλή βαθμολογία αυτόν τον γύρο. Η υποστήριξη είναι εύκολα η πιο ισχυρή ενότητα αυτής της κριτικής. 

Η ετυμηγορία

Το Password Depot βαρύνει περισσότερο τις λειτουργίες από οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που έχουμε δοκιμάσει. Περνώντας τα ζιζάνια, ωστόσο, έχετε μείνει με έναν εξαιρετικά λειτουργικό αλλά μη πρακτικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. 

Το Password Depot λαμβάνει την πρότασή μας για χρήστες που τους αρέσει να παίζουν και θέλουν μια εξαιρετικά προστατευμένη, τοπική εμπειρία. Όλοι οι άλλοι είναι καλύτερα με έναν διαφορετικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές. Το LastPass έρχεται ως ο πρώτος δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, με το Dashlane και το 1Password να παίρνουν το κέικ όταν πρόκειται για επιλογές επί πληρωμή. Το RoboForm είναι ίσως η καλύτερη εναλλακτική λύση. Προσφέρει πολλές λειτουργίες του Password Depot, αλλά με συγχρονισμό, κοινή χρήση και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πολλαπλών συσκευών. 

Τι πιστεύετε για το Password Depot; Πρόκειται να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών; Ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτήν την κριτική Password Depot.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map