1Εξέταση κωδικού πρόσβασης – Ενημερώθηκε το 2020

1Εξέταση κωδικού πρόσβασης

Το 1Password είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, χάρη στην ευκολία χρήσης του και την εξαιρετική του ασφάλεια. Τα σχέδια τιμολόγησης, ωστόσο, το καθιστούν καταλληλότερο για οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις και όχι μεμονωμένους χρήστες. Διαβάστε τις λεπτομέρειες στην πλήρη αναθεώρηση 1Κωδικού πρόσβασης.

1password-add-entry

1 κατηγορίες κωδικών πρόσβασης

Κιτ 1-κωδικού πρόσβασης

Ετικέτες κωδικού πρόσβασης

1βασικός κωδικός παρακολούθησης

Προηγούμενος

Επόμενο

Από τις κριτικές διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, το 1Password βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές. Από τις δυνατότητες έως τη διεπαφή χρήστη έως το μοναδικό μοντέλο ασφαλείας, το 1Password ξεπερνά τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, η έλλειψη δωρεάν προγράμματος σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσετε για να παραμείνετε προστατευμένοι. 

Σε αυτήν την κριτική 1Κωδικού πρόσβασης, θα αναλύσουμε την εμπειρία μας αφού λάβουμε μια συνδρομή Premium για μια δοκιμαστική περίοδο. Θα αγγίξουμε τις λειτουργίες, τις τιμές, τη χρηστικότητα, την ασφάλεια και την υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πορείας, όλα προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας. 

Για τη σύντομη απάντηση, το 1Password είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, αρκεί να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Παρόλο που η τιμή δεν είναι υψηλή, θα ήταν ωραίο να δείτε ένα περιορισμένο δωρεάν πακέτο. Αν πληρώνετε ήδη, ας πούμε, το RoboForm, ωστόσο, το 1Password προσφέρει περισσότερους από έναν επιτακτικούς λόγους εναλλαγής (διαβάστε την κριτική μας στο RoboForm).

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

1Ο κωδικός πρόσβασης είναι γεμάτος με δυνατότητες. Αν και δεν φτάνει μέχρι το Dashlane με δυνατότητες προστασίας κλοπής ταυτότητας, η λίστα εξακολουθεί να εντυπωσιάζει (διαβάστε τον καλύτερο οδηγό προστασίας κλοπής ταυτότητας). Από μια αυτόνομη επέκταση διαχειριστή κωδικού πρόσβασης Google σε μερικές έξυπνες λειτουργίες που σας προστατεύουν ενώ ταξιδεύετε, το 1Password είναι γεμάτο. 

Αυτό ξεκινά με τη λειτουργία ταξιδιού, η οποία σας επιτρέπει να κλειδώσετε τους κωδικούς πρόσβασης ενώ βρίσκεστε εν κινήσει. Κάθε φορά που το ενεργοποιείτε, κάθε θησαυροφυλάκιο στον λογαριασμό σας 1Password θα κλειδώνεται. Αν ταξιδεύετε πέρα ​​από τα σύνορα και η αστυνομία των συνόρων επιθεωρήσει τη συσκευή σας, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κλειδιά για να ξεκλειδώσετε το θησαυροφυλάκιο σας, ακόμη και με τον κωδικό πρόσβασής σας. 

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός: Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία ταξιδιού, τα τοπικά δεδομένα στη συσκευή σας θα διαγραφούν. Φυσικά, οι κωδικοί πρόσβασής σας εξακολουθούν να αποθηκεύονται στο cloud, αλλά η συσκευή σας δεν θα τους ανακτήσει έως ότου απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. 

1Password X: Η αυτόνομη επέκταση για Chrome και Firefox

Μία από τις ισχυρότερες δυνατότητες του 1Password είναι το 1Password X. Είναι η πλήρης εμπειρία 1Password, αλλά βασίζεται εξ ολοκλήρου στο Chrome ή στον Firefox. Παρόλο που το 1Password δεν είναι η μόνη επιλογή με επέκταση Chrome, το γεγονός ότι μπορεί να εκτελεστεί ανεξάρτητα από μια τοπική εφαρμογή είναι μεγάλο. 

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 1Password σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει Firefox ή Chrome. Παρόλο που η εφαρμογή 1Password υποστηρίζει επίσημα μόνο macOS, iOS, Windows και Android, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη λίστα δυνατοτήτων χρησιμοποιώντας το X. Αυτό ανοίγει την υποστήριξη σε Linux και ChromeOS, οι οποίες είναι δύο πλατφόρμες που οι περισσότεροι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης παραλείπουν. 

Ο βασικός ναύλος των δυνατοτήτων υπάρχει στις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, όπως αυτόματη συμπλήρωση, καταγραφή κωδικού πρόσβασης και δημιουργία κωδικού πρόσβασης. Πέρα από αυτό, ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 1Password X για να οργανώσετε τα θησαυροφυλάκια σας, να προβάλετε και να επεξεργαστείτε καταχωρήσεις, να αναζητήσετε το θησαυροφυλάκιο σας και να χρησιμοποιήσετε τη Σκοπιά (περισσότερα για το τελευταίο σε ένα λεπτό). 

1Ο κωδικός πρόσβασης δημιουργεί ακόμη και μια λίστα με πλήκτρα πρόσβασης για να κάνει την εμπειρία του προγράμματος περιήγησης ακόμη πιο απρόσκοπτη. Μπορείτε να αναζητήσετε αμέσως το θησαυροφυλάκιο σας χρησιμοποιώντας το “CTRL + F” ή να προσθέσετε γρήγορα ένα νέο στοιχείο πατώντας “CTRL + I.”   

Το 1Password Watchtower

Στο θησαυροφυλάκιο 1Password περιλαμβάνεται το Watchtower, ένας πίνακας ελέγχου ασφαλείας που δείχνει επαναχρησιμοποιημένους, ευάλωτους και αδύναμους κωδικούς πρόσβασης. Αυτό είναι ένα αρκετά κοινό χαρακτηριστικό – το Dashlane έχει έναν πίνακα ελέγχου ασφαλείας, για παράδειγμα – αλλά το 1Password προχωρά ένα βήμα παραπέρα. 

1password-review-παρατηρητήριο

Εκτός από την εμφάνιση αδύναμων κωδικών πρόσβασης, το Watchtower ενσωματώνεται στο hasibeenpwned.com. Εάν δεν γνωρίζετε, αυτός ο ιστότοπος διαθέτει μια βάση δεδομένων για τυχόν παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης και λογαριασμούς από προηγούμενες παραβιάσεις δεδομένων. Από το παρατηρητήριο σας, μπορείτε να προβάλετε κωδικούς πρόσβασης που έχουν παραβιαστεί και να τους αλλάξετε αμέσως. 

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει επίσης ευάλωτους ιστότοπους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας ιστότοπος θα εμφανίζεται ως μη ασφαλής όταν υπάρχουν εκδόσεις HTTP και HTTPS που υποστηρίζουν την αυτόματη συμπλήρωση (διαβάστε τον οδηγό HTTP εναντίον HTTPS για περισσότερα σχετικά). Παρόλο που δεν είναι το τέλος του κόσμου, η γνώση ότι ορισμένοι ιστότοποι θα μπορούσαν να σας θέσουν σε κίνδυνο είναι ωραίο. 

1 κιτ έκτακτης ανάγκης αναθεώρησης κωδικού πρόσβασης

Επισκόπηση χαρακτηριστικών 1Password

Τιμολόγηση

Το 1Password είναι ένα φθηνό εργαλείο ασφάλειας κωδικού πρόσβασης, αλλά η έλλειψη δωρεάν προγράμματος παραμένει άβολο. Παρόλο που η τιμή δεν είναι πολύ υψηλή (διαβάστε την κριτική μας για το Dashlane), υπάρχουν φθηνότερες επιλογές για μεμονωμένους χρήστες (για παράδειγμα, το Keeper). Το 1Password ξεχωρίζει, ωστόσο, με ένα εξαιρετικό οικογενειακό πρόγραμμα. 

Υπάρχουν δύο επιλογές για προσωπικά σχέδια: 1Password και 1Password Families. Το τυπικό πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί 2,99 $ ανά μήνα όταν χρεώνεται ετησίως, συνοδεύεται από όλες τις δυνατότητες για έναν μόνο χρήστη. Παίρνετε τη λειτουργία ταξιδιού, την ανάκτηση στοιχείων, 1 GB αποθήκευσης εγγράφων και συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών, αλλά μόνο για έναν χρήστη. 

Με μόνο 2 $ επιπλέον το μήνα, το πρόγραμμα Οικογένειες συνοδεύεται από πέντε μεμονωμένους λογαριασμούς. Ωστόσο, περισσότερο από αυτό, τα μέλη της οικογένειας μπορούν να μοιράζονται εύκολα αντικείμενα μεταξύ τους και να ανακτούν λογαριασμούς εάν κάποιος ξεχάσει έναν κωδικό πρόσβασης. Το οικογενειακό πρόγραμμα ξεκινά με πέντε χρήστες, αλλά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα για $ 1 ο καθένας. Επιπλέον, περιλαμβάνει πέντε περιορισμένες κάρτες κοινής χρήσης επισκεπτών.  

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που σας ταιριάζει, το 1Password προσφέρει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, μετά την οποία θα χρεωθείτε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το 1Password δεν προσφέρει επιστροφές χρημάτων, ωστόσο, ακόμη και αν έχετε υπόλοιπο χρόνου στη συνδρομή σας. 

1Password Free: Μια χαμένη ευκαιρία

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, το 1Password δεν προσφέρει δωρεάν πακέτο. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία δωρεάν για 30 ημέρες, θα πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε μετά από αυτό. Αυτή είναι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία, καθώς οι καλύτεροι δωρεάν διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, όπως το LastPass και το NordPass, μαζεύουν την αγορά. Διαβάστε τη σύγκριση 1Password έναντι LastPass.

Ένας διαχειριστής κωδικού πρόσβασης επί πληρωμή συνοδεύεται από ορισμένα προνόμια, ένα από τα οποία θα συζητήσουμε στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω. Παρόλο που καταλαβαίνουμε ότι μια εταιρεία πρέπει να κερδίσει χρήματα, μια περιορισμένη δυνατότητα δωρεάν έκδοση του 1Password θα ήταν ακόμα ωραία. 

1Password Business και Ομάδες Τιμολόγηση

Η αφοσίωση του 1Password στα προγράμματα πολλαπλών χρηστών συνεχίζεται στην επιχειρηματική της τιμολόγηση. Το πρόγραμμα των Ομάδων, το φθηνότερο της δέσμης, είναι 1 $ περισσότερο από ένα κανονικό μεμονωμένο πρόγραμμα και χρεώνεται ανά χρήστη. Είναι το ίδιο σχεδόν σε όλους τους λογαριασμούς, εκτός από το ότι συνοδεύεται από ενοποίηση Duo για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε επίπεδο επιχείρησης (2FA) και στοιχεία ελέγχου διαχειριστή για τη διαχείριση αδειών. 

Το επιχειρηματικό σχέδιο είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. Αν και είναι διπλάσιο από το κόστος των ομάδων ανά χρήστη, οι επαγγελματικές συνδρομές συνοδεύονται από 5 GB αποθήκευσης εγγράφων ανά χρήστη, 20 περιορισμένους λογαριασμούς κοινής χρήσης επισκεπτών, προηγμένους ελέγχους ασφαλείας, προσαρμοσμένους ρόλους, στατιστικά χρήσης και πολλά άλλα. Το πιο συναρπαστικό, οι συνδρομητές επιχειρήσεων μπορούν να προσφέρουν δωρεάν οικογενειακούς λογαριασμούς σε όλα τα μέλη τους.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η εγγραφή στο 1Password είναι απλή. Θα επιλέξετε ένα σχέδιο, εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και θα επαληθεύσετε με έναν εξαψήφιο κωδικό που αποστέλλεται σε αυτήν τη διεύθυνση. 1Ο κωδικός πρόσβασης ζητά μια πιστωτική κάρτα πριν δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας, αλλά δεν χρειάζεται να εισαγάγετε μία. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμή, ο λογαριασμός σας θα κλειδωθεί μετά από 30 ημέρες. 

1Ο κωδικός πρόσβασης θα λειτουργήσει αμέσως δημιουργώντας το κιτ έκτακτης ανάγκης σας. Αυτό το έγγραφο, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε ως PDF, περιλαμβάνει τη διεύθυνση email σας, το μυστικό κλειδί 128-bit και τον κύριο κωδικό πρόσβασης. 

Εάν πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας αλλά έχετε ξεχάσει τον κύριο κωδικό πρόσβασης, θα χρειαστείτε το κιτ έκτακτης ανάγκης. Σας συνιστούμε να το αποθηκεύσετε ψηφιακά με λογισμικό κρυπτογράφησης, καθώς και να το εκτυπώσετε και να το αποθηκεύσετε, για παράδειγμα, σε μια θυρίδα ασφαλείας. 

1-password-review-emergency-kit

Μετά την αποθήκευση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θησαυροφυλάκιο 1Password στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Υπάρχουν ήδη ορισμένα πράγματα για εσάς. Το 1Password περιλαμβάνει συνδέσμους για λήψη των τοπικών εφαρμογών, καθώς και τρία στοιχεία σε ένα “starter kit”. Αυτά περιλαμβάνουν τον κύριο κωδικό πρόσβασης 1Password, μια σημείωση για τη ρύθμιση και μια ταυτότητα με τις πληροφορίες που παρείχατε κατά την εγγραφή. 

1password-review-starter-kit

Διαχείριση 1Password Vaults and Entries

Το 1Password λειτουργεί λίγο διαφορετικά από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Αντί να έχετε ένα μόνο θησαυροφυλάκιο όπου αποθηκεύετε τα πάντα, όπως με το Abine Blur (διαβάστε την κριτική μας για το Blur), το 1Password σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε όσα θησαυροφυλάκια θέλετε. Αυτά τα θησαυροφυλάκια δεν χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης – ο κύριος κωδικός πρόσβασης είναι το κλειδί για τα πάντα – αλλά είναι ένα ωραίο βήμα για την οργάνωση. 

1password-review-θησαυροφυλάκια

Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να τμηματοποιήσετε τις προσωπικές και τις επιχειρηματικές καταχωρίσεις σε ξεχωριστά θησαυροφυλάκια ή να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να κατηγοριοποιήσετε όλες τις καταχωρίσεις σας. Ανεξάρτητα από το πόσο βαθιά πηγαίνετε, μπορείτε πάντα να βλέπετε τα θησαυροφυλάκια σας μαζί. Εάν προσπαθείτε να εντοπίσετε μια συγκεκριμένη καταχώριση, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε όλα τα πράγματα αντί να περάσετε μόνο σε κάθε θησαυροφυλάκιο. 

Ο οργανισμός μόλις ξεκινά εκεί. Όταν προσθέτετε μια νέα καταχώριση, στην οποία θα φτάσουμε σε ένα λεπτό, μπορείτε να καθορίσετε την κατηγορία στην οποία θα πρέπει να υπάρχει η καταχώριση. Ωστόσο, περισσότερο από αυτό, μπορείτε να χωρίσετε τις καταχωρήσεις χρησιμοποιώντας ετικέτες και αγαπημένα. 1Ο κωδικός πρόσβασης σάς παρέχει τα εργαλεία για να διατηρήσετε τα θησαυροφυλάκια σας οργανωμένα όπως θέλετε, κάτι που σπάνια παρέχεται από διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. 

1password-review-θησαυροφυλάκια

Προσθήκη καταχωρίσεων στο 1Password

Η προσθήκη καταχωρήσεων στο 1Password είναι πολύ εύκολο. Αφού επιλέξετε το θησαυροφυλάκιο στο οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε την καταχώριση, απλώς πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο “συν” στο κάτω μέρος της οθόνης. 

Όπως αναφέρθηκε, το 1Password θα ζητήσει την κατηγορία στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασης. Παρόλο που δεν μπορείτε να ορίσετε τις δικές σας κατηγορίες, υπάρχουν πολλά να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων διαβατηρίων, προγραμμάτων επιβράβευσης και αδειών λογισμικού. 

1-κωδικός-κριτική-κατηγορίες

Νέες κατηγορίες θα προστεθούν αυτόματα στο μενού κατηγοριών στην αριστερή πλευρά. Τα πράγματα γίνονται συναρπαστικά όταν προσθέσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης. Με σαφή αφοσίωση στην ευελιξία, μπορείτε να προσθέσετε όσα πεδία ή / και ενότητες θέλετε για μια καταχώριση 1Password. 

Τα πεδία μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα πεδίο σε μορφή μήνα / έτος και ένα άλλο για μια διεύθυνση email. 

1password-review-add-entry

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις και ετικέτες στην καταχώριση. Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, το οποίο διαθέτει το πρότυπο άδειας χρήσης λογισμικού, το 1Password θα σας προτείνει ορισμένα πεδία. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε, να διαγράψετε ή να προσθέσετε όσα πεδία θέλετε. 

Από τον οργανισμό στα προσαρμοσμένα πεδία, το 1Password είναι αφιερωμένο στις επιλογές. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα θησαυροφυλάκια σας με οποιονδήποτε τρόπο κρίνετε κατάλληλο. Αυτό το επίπεδο ευελιξίας δεν προσφέρεται συνήθως από τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και όταν πρόκειται για εκατοντάδες καταχωρήσεις, αυτό είναι σημαντικό. 

Χρήση του 1Password σε Android και iOS

Η χρηστικότητα του 1Password υπερβαίνει την επιφάνεια εργασίας. Στην πραγματικότητα, κατέλαβε την πρώτη θέση στον καλύτερο οδηγό κωδικού πρόσβασης για οδηγό iOS χάρη στις εξαιρετικές εφαρμογές για iPhone και Android. Παρόλο που η εφαρμογή για κινητά εξυπηρετεί το σκοπό της αυτόματης συμπλήρωσης και γενικής διαχείρισης κωδικού πρόσβασης, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη Σκοπιά και τη λειτουργία ταξιδιού εν κινήσει. 

1Password-iOS

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι λίγο πιο περίπλοκη με το 1Password από ό, τι με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (διαβάστε την κριτική Sticky Password για ένα αρκετά απλό μοντέλο). 

Όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε καλό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όλα επανέρχονται στον κύριο κωδικό πρόσβασής σας, για τον οποίο το 1Password δεν έχει καμία γνώση. Καθώς θα φτάσουμε σε ένα λεπτό, ο κύριος κωδικός σας δεν αποστέλλεται ποτέ στον διακομιστή, κρυπτογραφημένος ή όχι. 

Αυτό είναι μόνο το μισό της εξίσωσης με το 1Password. Κατά τη λήψη της εφαρμογής, το 1Password δημιουργεί ένα μυστικό κλειδί 128-bit, το οποίο αποθηκεύεται τοπικά. Αυτό το κλειδί, μαζί με τον κύριο κωδικό πρόσβασης και το αλάτι, εκτελούνται μέσω μιας λειτουργίας παράδοσης κλειδιών (PBKDF2-HMAC-SHA256), η οποία χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ταυτότητας του λογαριασμού σας. 

Η χρήση του μυστικού κλειδιού με τον κύριο κωδικό πρόσβασης είναι αυτό που το 1Password ονομάζει Blur. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται δύο στοιχεία για να ξεκλειδώσετε το κρυπτογραφημένο θησαυροφυλάκιο AES-256 (διαβάστε την περιγραφή κρυπτογράφησης για περισσότερα σχετικά με αυτό). 

Έχει παραβιαστεί 1 κωδικός πρόσβασης?

Το LastPass, το οποίο υπέστη δυσάρεστο hack το 2015, έφερε αβεβαιότητα στον κλάδο του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, με ακόμη περισσότερα το 2019. Ευτυχώς, το 1Password δεν υπέστη ποτέ τέτοιο hack. Ακόμα κι αν το 1Password είχε παραβιαστεί, δεν υπάρχει τίποτα αποθηκευμένο στους διακομιστές του που είναι εύθραυστο. 

Όπως επισημαίνει σωστά το 1Password, το μεγαλύτερο ζήτημα με τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι η διαδικασία σύνδεσης, όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης σας ελέγχει και ξεκλειδώνει τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας. Για τα περισσότερα, η διαδικασία λειτουργεί ως εξής: Ο κύριος κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κλειδιού, το οποίο αποστέλλεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης για έλεγχο ταυτότητας. 

Με το 1Password, αυτό δεν είναι αρκετό. Εκτός από την ιδέα δημιουργίας δύο μυστικών κλειδιών, το 1Password χρησιμοποιεί προστασία μέσω ενός στρώματος ασφαλούς απομακρυσμένου κωδικού πρόσβασης (SRP) στην αλυσίδα δικτύου, το οποίο συμβαίνει πριν από τη διέλευση. 

Η διαδικασία είναι μεγάλη αλλά, εν συντομία, το 1Password δημιουργεί μια τιμή επαληθευτή με βάση το αλάτι, το μυστικό κλειδί και τον κύριο κωδικό πρόσβασης. Αυτός ο επαληθευτής ελέγχεται έναντι του διακομιστή για έλεγχο ταυτότητας της συσκευής σας. Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά την παρακολούθηση, αυτό σημαίνει ότι ο κύριος κωδικός σας, ακόμη και σε κρυπτογραφημένη μορφή, δεν αφήνει ποτέ τη συσκευή σας. 

Χτισμένο σε ανοιχτά πρότυπα

1Ο κωδικός πρόσβασης έχει μερικές έξυπνες μεθόδους ασφαλείας, αλλά δεν είναι τίποτα που δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό. Είναι σαφές ότι η αρχιτεκτονική ασφαλείας 1Password βασίζεται σε ανοιχτές μορφές δεδομένων, όπως OPVault και Agile Keychain. Παρόλο που αναπτύχθηκε από το 1Password, η μορφή δεδομένων δεν παραμένει μυστική. Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει εργαλεία για να διαβάσει τη μορφή. 

Αυτό δεν κάνει τους κωδικούς πρόσβασής σας λιγότερο ασφαλείς – θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε το αρχείο – αλλά ο κίνδυνος κλειδώματος προμηθευτή έχει χαθεί. Εάν το 1Password έλειπε ποτέ, οι προγραμματιστές μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν εργαλεία για να διαβάσουν τη μορφή αρχείου 1Password, πράγμα που σημαίνει ότι η άδεια 1Password δεν είναι άκυρη. Υπάρχουν ήδη διαθέσιμα μερικά εργαλεία ανοιχτού κώδικα, στην πραγματικότητα.

Υποστήριξη

Εάν υπάρχει κάτι καλό που μπορούμε να πούμε σχετικά με την έλλειψη δωρεάν προγράμματος, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την εξυπηρέτηση πελατών. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να αποκτήσετε το 1Password: μέσω της υποστήριξής του στο Twitter, μέσω email και μέσω των κοινοτικών φόρουμ. Εκτός αυτού, υπάρχει μια υπέροχη βάση γνώσεων γεμάτη άρθρα. 

1σελίδα κωδικού πρόσβασης-αναθεώρησης-επαφής

Η υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι καλή, αλλά πιθανότατα θα λάβετε ταχύτερη απάντηση μέσω του Twitter ή των φόρουμ. Το 1Password δείχνει με υπερηφάνεια ότι έχει απαντήσει σε περισσότερες από 250.000 ερωτήσεις μέσω των φόρουμ. Περιήγηση στο υποφόρουμ Mac, το οποίο έχει τις περισσότερες απαντήσεις μέχρι στιγμής, το προσωπικό του 1Password απάντησε σε ερωτήσεις μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάρτηση, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. 

1password-review-forums

Ωστόσο, η βάση γνώσεων λειτουργεί για σχεδόν όλα. Το 1Password προσφέρει τα άρθρα του σε μια κατανοητή μορφή, με πολλές γλώσσες, για εκκίνηση. Η βάση γνώσεων είναι γεμάτη από εξαιρετικούς πόρους, με τα πάντα, από βίντεο του YouTube που καλύπτουν τα βασικά έως τις βαθιές καταδύσεις στον έλεγχο του 1 κωδικού πρόσβασης από τη γραμμή εντολών. 

Βάση γνώσης κωδικού πρόσβασης

Εκτός από το υπέροχο περιβάλλον εργασίας χρήστη, οι πόροι υποστήριξης δείχνουν πού πηγαίνουν τα χρήματα της συνδρομής σας. Παρόλο που είμαστε ακόμα απογοητευμένοι από την έλλειψη δωρεάν προγράμματος, το 1Password κάνει το επιπλέον κόστος αξίζει τον κόπο. Αυτό ισχύει όχι μόνο κατά τη χρήση της εφαρμογής, αλλά και κατά την εύρεση υποστήριξης για αυτήν. 

Η ετυμηγορία

Το 1Password δεν είναι τόσο εύκολο να το προτείνεις όσο το LastPass ή το Dashlane (διαβάστε τις συγκρίσεις Dashlane εναντίον LastPass και Dashlane έναντι 1Password). Τούτου λεχθέντος, μπορεί να ταιριάζει με τα κορυφαία σκυλιά όσον αφορά τη χρηστικότητα, την ασφάλεια και τα χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο λάθος είναι η έλλειψη δωρεάν προγράμματος. Ωστόσο, όσο θέλετε να πληρώσετε, το 1Password είναι εύκολα ένας από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και κατατάσσεται πρώτη στην καλύτερη διαχείριση κωδικών πρόσβασης για τη λίστα μικρών επιχειρήσεων.

Σκοπεύετε να εγγραφείτε στο 1Password; Τι σας ξεχωρίζει περισσότερο; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me