Αναθεώρηση ανάκτησης δεδομένων Wondershare – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση ανάκτησης δεδομένων Wondershare

Μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις ανάκτησης δεδομένων στην αγορά σήμερα, το Wondershare Data Recovery προσφέρει μια οικονομική και φιλική προς τον χρήστη εμπειρία για έναν και όλους. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο κάποιες επιλογές στην αγορά, δεν μπορεί να ξεπεράσει την τιμή, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική Wondershare.


Το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων

Το Wondershare Data Recovery κατατάσσεται ως ένα από τα πιο δημοφιλή διαθέσιμα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων. Αυτή η δημοτικότητα βασίζεται κυρίως στις φιλικές προς τον προϋπολογισμό τιμές (για υπολογιστή) και σε έναν φιλικό οδηγό. Ενδιαφερόμενος, αποφασίσαμε να κατεβάσουμε και να δοκιμάσουμε το Wondershare για να δούμε πώς μετρήθηκε έναντι πιο ακριβών λύσεων, όπως αυτές που έδωσαν οι Stellar και EaseUS.

Εάν αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων για εσάς, βεβαιωθείτε και ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη συλλογή λογισμικού ανάκτησης δεδομένων. Με λίγα λόγια, ωστόσο, οι λύσεις ανάκτησης δεδομένων χρησιμοποιούνται γενικά για την ανάκτηση αρχείων κατά λάθος ή διαγραμμένων συστημάτων, κατεστραμμένων, διαγραμμένων ή διαμορφωμένων κατατμήσεων ή δεδομένων σε κατεστραμμένους σκληρούς δίσκους.

Εξετάσαμε τις επιλογές αδειών χρήσης, τις δυνατότητες, την εμπειρία χρήστη και την υποστήριξη πελατών της Wondershare κατά τη διάρκεια του ελέγχου μας. Πραγματοποιήσαμε επίσης πολλές σαρώσεις για να δούμε αν έκανε πραγματικά αυτό που έπρεπε.

Πρέπει να παραδεχτούμε, εντυπωσιάσαμε τι θα μπορούσε να κάνει το Wondershare Data Recovery για την τιμή του. Δεν ταιριάζει σχεδόν με τα πιο ακριβά εργαλεία όσον αφορά τις δυνατότητες και την ταχύτητα και πιθανώς δεν θα προσελκύσει επαγγελματίες πληροφορικής ή σοβαρούς τεχνικούς. αλλά για έναν απλό άντρα, κάνει τη δουλειά.

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για την ανάκτηση δεδομένων Wondershare

Τιμολόγηση & Αδειοδότηση

Το Wondershare παρέχει ξεχωριστές άδειες ανάκτησης δεδομένων για χρήστες PC και Mac. Έχουν τόσο επιλογές ενός υπολογιστή όσο και άδειες για πολλούς υπολογιστές. Αυτά απευθύνονται σε οικογένειες και επιχειρήσεις.

Το Wondershare έχει πολλές περισσότερες άδειες ανάκτησης για το λογισμικό αποκατάστασης Mac για επιχειρήσεις, με τη μεγαλύτερη επιλογή να είναι για 100+ υπολογιστές (απαιτείται προσφορά). Περιέργως, δεν προσφέρει τις ίδιες επιλογές αγοράς για το λογισμικό υπολογιστή.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το λογισμικό πριν αγοράσετε, είναι διαθέσιμη μια δοκιμαστική έκδοση. Μπορείτε να ανακτήσετε έως και 100MB δεδομένων με τη δοκιμή, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δείτε εάν τα αρχεία που θέλετε είναι διαθέσιμα πριν από την αγορά μιας άδειας.

Χαρακτηριστικά

Παρά το ότι είναι ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων προϋπολογισμού, το Wondershare Data Recovery προσφέρει ακόμα πολλές δυνατότητες. Ωστόσο, αυτό ισχύει περισσότερο για το λογισμικό του Mac, το οποίο κοστίζει για το τι θα ήταν ένα εργαλείο υψηλότερης βαθμίδας.

Λογότυπο ανάκτησης δεδομένων Wondersharedatarecovery.wondershare.com

Ξεκινά από 111 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Εκδοχή

Εκδοχή
Windows, Mac

Επιλογές σάρωσης

Γρήγορη σάρωση

Βαθιά σάρωση

Ταξινόμηση κατά τύπο αρχείου

Σάρωση ανά τύπο αρχείου

Δυνατότητες σάρωσης

Πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου

Διαγραφή / χαμένη ανάκτηση αρχείων

Κατεστραμμένη αποκατάσταση διαμερισμάτων

Διαγραφή διαμερισμάτων

Συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης

CD αποκατάστασης

Κλωνοποίηση

Εξωτερική ανάκτηση

Αποκατάσταση εξωτερικής μονάδας δίσκου

Αφαιρούμενη ανάκτηση πολυμέσων

Ανάκτηση κάρτας SD

Αποκατάσταση οπτικής αποθήκευσης

Υποστήριξη

Ένας από τους καλύτερους λόγους για να αγοράσετε το Wondershare σε σχέση με άλλες λύσεις είναι ότι υποστηρίζει την ανάκτηση κινητών συσκευών για Android και iOS – που ονομάζεται Dr. Fone – και μπορεί επίσης να ανακτήσει δεδομένα από συσκευές αναπαραγωγής MP3 και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Αξιοσημείωτες λειτουργίες που λείπουν που περιλαμβάνουν άλλες λύσεις ανάκτησης δεδομένων, όπως το Stellar Data Recovery, περιλαμβάνουν κλωνοποίηση σκληρού δίσκου, εκκίνηση δίσκου εκκίνησης για υπολογιστές χωρίς εκκίνηση και ανάκτηση οπτικών μέσων (διαβάστε την αναθεώρηση Stellar Data Recovery για την πλήρη εικόνα).

Δεν υπάρχει επίσης επιλογή προσθήκης νέων τύπων αρχείων στη διαδικασία σάρωσης. Αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα, ωστόσο, καθώς το Wondershare υποστηρίζει την ανάκτηση περισσότερων από 550 διαφορετικών τύπων αρχείων. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Έγγραφα: DOC / DOCX, XLS / XLSX, PPT / PPTX, PDF, CWK, HTML / HTM, INDD, EPS κ.λπ..
 • Εικόνες: JPG, TIFF / TIF, PNG, BMP, GIF, PSD, CRW, CR2, NEF, ORF, RAF, SR2, MRW, DCR, WMF, DNG, ERF, RAW κ.λπ..
 • Βίντεο: AVI, MOV, MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, FLV, SWF, MPG, RM / RMVB κ.λπ..
 • Ήχος: AIF / AIFF, M4A, MP3, WAV, WMA, MID / MIDI, OGG, AAC κ.λπ..
 • Email: PST, DBX, EMLX κ.λπ..
 • Αρχεία: ZIP, RAR, SIT κ.λπ..

Τα υποστηριζόμενα συστήματα αρχείων περιλαμβάνουν όλα τα κύρια:

 • Windows: FAT16, FAT32, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Εξωτερικά μέσα: exFAT

Τα συστήματα αρχείων Linux – EXT2, EXT3 – δεν υποστηρίζονται.

Διαδικασία ανάκτησης

Κατά τη διάρκεια αυτού του τμήματος, θα εξετάσουμε τη βασική εμπειρία από τη χρήση του οδηγού Wondershare. Αν και δεν υπάρχουν ολοκληρωμένα μέσα, αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για την εμφάνιση και την αίσθηση του λογισμικού. Μετά την εκκίνηση του Wondershare Data Recovery, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν τύπο αρχείου για ανάκτηση.

Πολλά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων δεν περιλαμβάνουν αυτό το βήμα, αν και θα έπρεπε. Η σάρωση για συγκεκριμένους τύπους αρχείων βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας. Ωστόσο, για τις δοκιμές μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε σάρωση για όλους τους τύπους αρχείων. Το επόμενο βήμα σας ζητά να επιλέξετε μια θέση σάρωσης.

Και πάλι, υπάρχουν μερικές ωραίες επιλογές για να προσαρμόσετε τη σάρωση. Αναζητήστε ανά “κάδο ανακύκλωσης” για να βρείτε αρχεία που διαγράψατε, εξωτερική μονάδα δίσκου ή καθορίστε μια τοποθεσία. Εάν αντιμετωπίζετε ένα διαγραμμένο διαμέρισμα, επιλέξτε “Δεν μπορώ να βρω το διαμέρισμα μου”. Στην επόμενη οθόνη, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου σας.

Στη συνέχεια, το Wondershare θα τραβήξει πληροφορίες από τον πίνακα διαμερισμάτων της συσκευής σας για να σας δείξει ότι θέλετε διαμερίσματα που μπορεί να δει.

Τα γράμματα του Drive δεν θα είναι διαθέσιμα, επομένως θα πρέπει να μαντέψετε ποιο διαμέρισμα είναι αυτό που θέλετε με βάση το μέγεθος. Κανένα όνομα δίσκου δεν είναι φυσιολογικό για λογισμικό αποκατάστασης. Το διαγραμμένο διαμέρισμα θα εμφανίζεται εδώ, εκτός εάν έχει ήδη αντικατασταθεί ο τόμος που καταλαμβάνει.

Επιστρέφοντας στο βήμα “επιλογή τοποθεσίας”, επιλέγοντας την επιλογή “σε μια καθορισμένη τοποθεσία”, μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε και να επιλέξετε διαμερίσματα με το γράμμα της κατάτμησης. Αυτό δεν θα σας βοηθήσει με χαμένα χωρίσματα, αλλά θα σας βοηθήσει με μη συναρμολόγηση.

Για επεξήγηση της υπόλοιπης διαδικασίας σάρωσης, επιλέξαμε το διαμέρισμα “D”, όπου δημιουργήσαμε και διαγράψαμε μερικά δοκιμαστικά αρχεία. Χτυπώντας το κουμπί «επόμενο», μπορούμε να επιλέξουμε να «ενεργοποιήσουμε τη σάρωση σε βάθος». Με αυτόν τον τρόπο διευρύνεται ο αλγόριθμος σάρωσης για αναζήτηση στον τομέα κίνησης ανά τομέα. Αν δεν ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, το Wondershare Data Recovery κάνει πιο περιορισμένη “γρήγορη σάρωση”.

Συνήθως, μια γρήγορη σάρωση θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προσπάθεια ανάκτησης χαμένων δεδομένων, καθώς εκτελείται πολύ πιο γρήγορα. Μόλις ξεκινήσετε τη σάρωση, μια γραμμή προόδου στο επάνω μέρος του εργαλείου δείχνει το ποσοστό ολοκλήρωσης της σάρωσης. Μια εκτιμώμενη αντίστροφη μέτρηση σας δείχνει πόσο χρόνο απομένει η σάρωση.

Κατά τη διάρκεια της σάρωσης, μπορείτε να δείτε τα ανακτημένα αρχεία στο παράθυρο προεπισκόπησης. Η προεπισκόπηση on-the-fly είναι ένα άλλο χρήσιμο τέχνασμα από ό, τι δεν περιλαμβάνουν πολλά ακριβότερα εργαλεία ανάκτησης.

Μια άλλη ευκολία που μας αρέσει: είτε η σάρωση βρίσκεται σε εξέλιξη είτε έχει ολοκληρωθεί, μπορείτε να ελέγξετε τα ανακτημένα αρχεία τόσο από τον τύπο αρχείου όσο και από τη διαδρομή. Πολλά εργαλεία σας περιορίζουν στην πορεία. Υπάρχει επίσης ένα πεδίο αναζήτησης στην κορυφή. Τα διαγραμμένα αρχεία δημιουργούνται ξανά με γενικά ονόματα αρχείων, οπότε αυτή η λειτουργία είναι πραγματικά χρήσιμη μόνο σε περιπτώσεις όπου τα αρχεία και το σύστημα αρχείων σας είναι ανέπαφα.

Ένα πράγμα που δεν μας άρεσε είναι ότι το Wondershare δεν σας επιτρέπει να φιλτράρετε τα αποτελέσματα εμφανίζοντας μόνο διαγραμμένα αρχεία. Ενώ μπορείτε να βρείτε αρχεία που έχετε διαγράψει προσωπικά στο φάκελο κάδου ανακύκλωσης, η εύρεση αρχείων που διαγράφηκαν από ένα πρόγραμμα είναι αδύνατη, εκτός εάν γνωρίζετε ακριβώς σε ποιο φάκελο πρέπει να βρίσκεται το αρχείο.

Για να ανακτήσετε οποιοδήποτε έγγραφο, απλώς κάντε κλικ στο αντίστοιχο πλαίσιο ελέγχου και πατήστε το κουμπί “ανάκτηση”. Θα πρέπει να αποθηκεύσετε σε ένα διαμέρισμα ή να οδηγήσετε ξεχωριστά από αυτό που σαρώθηκε.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να ανακτήσετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα σάρωσης για επεξεργασία αργότερα. Αυτό θα σας εξοικονομήσει από την εκ νέου εκτέλεση της σάρωσης. Συνολικά, το Wondershare δημιούργησε μια απλή εμπειρία χρήστη την οποία ο καθένας πρέπει να μπορεί να πλοηγεί με ευκολία.

Εκτέλεση

Δοκιμάσαμε τις γρήγορες και βαθιές σαρώσεις του Wondershare στο διαμέρισμα δεδομένων μας για να συγκρίνουμε την απόδοσή του. Αυτές οι δοκιμές εκτελέστηκαν σε διαμέρισμα 518 GB στον δοκιμαστικό υπολογιστή μας, ο οποίος είχε 379 GB χρησιμοποιημένου χώρου. Πριν από την εκτέλεση των σαρώσεων διαμερισμάτων, δημιουργήσαμε και διαγράψαμε τρία δοκιμαστικά αρχεία: ένα έγγραφο του Word, μια εικόνα .jpg και ένα βίντεο .mp4.

Δημιουργήσαμε επίσης και διαγράψαμε ένα μικρό, δοκιμαστικό διαμέρισμα 10,76 GB για να δούμε αν θα μπορούσε να το βρει η Wondershare. Τέλος, πραγματοποιήσαμε μια βαθιά σάρωση σε ολόκληρο τον σκληρό δίσκο 1TB για να ελέγξουμε τον χρόνο εκτέλεσης. Εδώ είναι τα αποτελέσματά μας:

χαρακτηριστικόΑποτέλεσμα
Γρήγορη σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)5 δευτερόλεπτα
Βαθιά σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)7 ώρες, 30 λεπτά
Σάρωση Full HD (1 TB)13 ώρες
Το Word Doc ανακτήθηκεΝαί
Το αρχείο βίντεο ανακτήθηκεΝαί
Το αρχείο εικόνας ανακτήθηκεΝαί
Ανακτήθηκε διαγραμμένο διαμέρισμαΝαί

Όλα τα διαγραμμένα δοκιμαστικά αρχεία μας βρέθηκαν με γρήγορη σάρωση, η οποία έτρεξε σε λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η βαθιά σάρωση του Wondershare χρειάστηκε 7,5 ώρες για να τρέξει. Μια πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου χρειάστηκε 11 ώρες. Αυτές οι ώρες είναι πολύ μεγαλύτερες από τα κορυφαία εργαλεία ανάκτησης δεδομένων, όπως το Stellar και το EaseUS (διαβάστε την αναθεώρηση του Οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUS για περισσότερα σχετικά με αυτό το προϊόν).

Σημειώστε ότι, γενικά, ο χρόνος εκτέλεσης δεν προϋποθέτει την επιτυχία ή την πληρότητα ενός αλγορίθμου λύσης ανάκτησης δεδομένων.

Υποστήριξη πελατών

Μπορείτε να βρείτε βοήθεια για τη χρήση της ανάκτησης δεδομένων, μεταβαίνοντας στον ιστότοπο υποστήριξης της Wondershare. Παρέχονται ξεχωριστές κατηγορίες για εγχειρίδια χρήστη και συχνές ερωτήσεις, μαζί με ένα εργαλείο αναζήτησης για εύρεση πληροφοριών πιο γρήγορα. Τα διαδικτυακά εγχειρίδια χρήστη φιλοφρονήσουν γραπτά και εκπαιδευτικά βίντεο. Ενώ η αφή είναι ρηχή, το Wondershare κερδίζει πόντους μπόνους για εύκολη πλοήγηση.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις μέσω email 24/7. Ωστόσο, η ομάδα υποστήριξης του Wondershare δεν είναι ακριβώς πρόθυμη να επικοινωνήσει μαζί σας. Δύο ερωτήματα που υπέβαλε ο κριτικός σας αναπάντητη για δύο εβδομάδες έως ότου στάλθηκαν μια υπενθύμιση.

Ωστόσο, αυτή η υπενθύμιση οδήγησε σε άμεση απάντηση, η οποία ανέφερε ότι υπήρχε κάποιο σφάλμα συστήματος.

Δεν υπάρχει επίσης επιλογή για ζωντανή συνομιλία ή αριθμό τηλεφώνου τεχνικής υποστήριξης. Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για την επιχείρησή σας, πιθανότατα θα προτιμούσατε να ξοδέψετε περισσότερα σε μια λύση με πιο ενεργή υποστήριξη.

Τελικές σκέψεις

Ο οδηγός ανάκτησης δεδομένων Wondershare μπορεί να είναι εξίσου καλά σχεδιασμένος. Το εργαλείο είναι πολύ διαισθητικό και προσφέρει εξαιρετική λεπτομέρεια για να προσαρμόζει τις σαρώσεις στις ανάγκες σας. Μας αρέσει η δυνατότητα σάρωσης ανά τύπο αρχείου και σενάριο. Όπου το εργαλείο πέφτει περισσότερο, ωστόσο, είναι αρκετά μεγάλο. Οι χρόνοι βαθιάς σάρωσης είναι μεγάλοι και η υποστήριξη είναι κακή.

Μερικά βασικά χαρακτηριστικά, όπως η ανάκτηση δίσκου εκκίνησης και η κλωνοποίηση δίσκου, λείπουν επίσης. Ενώ το λογισμικό υπολογιστή της Wondershare μπορεί να έχει νόημα εάν έχετε προϋπολογισμό, οι επαγγελματίες της πληροφορικής και εκείνοι που δίνουν υψηλή αξία στα δεδομένα τους θα πρέπει να εξετάσουν πιο ισχυρά και καλά υποστηριζόμενα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων, όπως αυτά που υποστηρίζονται από το Stellar Data Recovery και το Prosoft Engineering Data Rescue (διαβάστε την αναθεώρησή μας Prosoft Engineering Data Rescue).

Έχετε χρησιμοποιήσει το Wondershare; Τι σκέφτηκες? Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map