Stellar Data Recovery Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Stellar Data Recovery

Η κορυφαία επιλογή μας για ανάκτηση δεδομένων, το Stellar προσφέρει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή, γρήγορες και διεξοδικές σαρώσεις και ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Δεν μπορείτε να πάρετε στραβά με την επιλογή αυτής της λύσης, αν και τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν ως προς τα αποτελέσματά της.


Το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων

Η μάρκα Stellar αποτελεί σήμερα μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες λογισμικού πληροφορικής χάρη σε ένα ευρύ φάσμα βοηθητικών προγραμμάτων δεδομένων που έχουν σχεδιαστεί για να διασώσουν τους χρήστες από δύσκολες καταστάσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, θα εξετάσουμε τη λύση ανάκτησης δεδομένων της εταιρείας, που ονομάζεται Data Recovery Professional, η οποία λειτουργεί τόσο για λειτουργικά συστήματα Mac όσο και για Windows.

Το Stellar Data Recovery μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναστήσει αρχεία που εσείς, μια εφαρμογή, το λειτουργικό σας σύστημα ή ένας ιός έχετε διαγράψει. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση δεδομένων από κατεστραμμένους ή κατεστραμμένους σκληρούς δίσκους, ή διαγραμμένα, RAW ή μη συναρμολογημένα διαμερίσματα.

Τα προνόμια που αγαπάμε περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, μονάδες flash USB και κατεστραμμένα CD ή DVD. Το εργαλείο υποστηρίζει επίσης την κλωνοποίηση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιγραφή ολόκληρου του συστήματος αρχείων ή ενός τόμου σε έναν νέο σκληρό δίσκο σε περίπτωση που το δικό σας αποτύχει.

Για να το ολοκληρώσετε, το Stellar λειτουργεί αποτελεσματικά και διαθέτει έναν από τους πιο πλούσιους σε λειτουργία οδηγούς οποιουδήποτε εργαλείου ανάκτησης δεδομένων που δοκιμάσαμε, με επιλογές σάρωσης ανά τύπο αρχείου, σάρωση συγκεκριμένων φακέλων και προεπισκόπηση αρχείων, ενώ η σάρωση σας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ήμασταν τόσο εντυπωσιασμένοι με το Stellar αφού το θέσαμε στο καθεστώς δοκιμών που το ονομάσαμε το κορυφαίο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων για υπολογιστή στην καλύτερη συλλογή λογισμικού ανάκτησης δεδομένων. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων του, καθώς και πού είναι λίγο μικρό.

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για την αστρική ανάκτηση δεδομένων

Τιμολόγηση & Αδειοδότηση

Μια τυπική άδεια Stellar ισχύει για μία μόνο συσκευή και είναι καλή για τη ζωή. Για επαγγελματίες πληροφορικής, υπάρχουν διαθέσιμες άδειες εργαλειοθήκης, οι οποίες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το λογισμικό σε οποιονδήποτε υπολογιστή και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, είτε Windows, Mac είτε Linux.

Το κόστος για την ανάκτηση δεδομένων δεν είναι φθηνό, αλλά συμβαδίζει με άλλες κορυφαίες λύσεις όπως το EaseUS (διαβάστε την αναθεώρηση Οδηγού ανάκτησης ημερομηνιών EaseUS) και το Prosoft (αναθεώρηση Prosoft Engineering Data Rescue). Μας αρέσει να υπάρχει μια φθηνότερη έκδοση “home”, αλλά η αδυναμία της να ανακτήσει αρχεία από τον χώρο αποθήκευσης RAW σημαίνει ότι δεν θα σας βοηθήσει με ένα από τα πιο κοινά σενάρια απώλειας δεδομένων.

Για μια φθηνότερη εναλλακτική λύση, ανατρέξτε στην αναθεώρηση CleverFiles Disk Drill.

Χαρακτηριστικά

Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση των βασικών χαρακτηριστικών του Stellar Data Recovery Professional. Τονίσαμε αυτό το πακέτο λογισμικού επειδή προσφέρει ανάκτηση διαμερισμάτων RAW, μια σημαντική δυνατότητα για οποιοδήποτε λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων.

Stellar Data Recovery Λογότυποwww.stellardatarecovery.com

Ξεκινά από $ 417 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Εκδοχή

Εκδοχή
Windows, Mac, Linux

Επιλογές σάρωσης

Γρήγορη σάρωση

Βαθιά σάρωση

Ταξινόμηση κατά τύπο αρχείου

Σάρωση ανά τύπο αρχείου

Δυνατότητες σάρωσης

Πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου

Διαγραφή / χαμένη ανάκτηση αρχείων

Κατεστραμμένη ανάκτηση διαμερισμάτων

Διαγραφή διαμερισμάτων

Συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης
Μόνο για Mac

CD αποκατάστασης
Πωλείται χωριστά

Κλωνοποίηση

Εξωτερική ανάκτηση

Αποκατάσταση εξωτερικής μονάδας δίσκου

Αφαιρούμενη ανάκτηση πολυμέσων

Ανάκτηση κάρτας SD

Αποκατάσταση οπτικής αποθήκευσης

Υποστήριξη

Οι δυνατότητες που δεν προσφέρονται περιλαμβάνουν ανάκτηση χώρου αποθήκευσης διακομιστή και RAID, ωστόσο, το Piriform τα προσφέρει εάν είναι σημαντικό για εσάς. Διαβάστε την κριτική Piriform Recuva Pro για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Και τα δύο αυτά περιλαμβάνονται στην πιο ακριβή έκδοση «τεχνικός» του Stellar Data Recovery. Επίσης, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα εργαλεία (όπως το Data Rescue PC4), εάν θέλετε να ξεκινήσετε την ανάκτηση δίσκου, θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον $ 20. Ένας δίσκος εκκίνησης σάς επιτρέπει να ανακτήσετε δεδομένα από έναν υπολογιστή που δεν θα εκκινήσει λόγω κατεστραμμένου διαμερίσματος εκκίνησης.

Το Stellar υποστηρίζει την ανάκτηση των περισσότερων τύπων αρχείων. Η λίστα περιλαμβάνει:

 • Έγγραφα: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Εικόνες: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Ήχος: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Βίντεο: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Αρχεία: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Στην σπάνια περίπτωση που δεν υποστηρίζεται ένας τύπος αρχείου, το λογισμικό σάς επιτρέπει να ορίσετε νέους τύπους αρχείων εάν έχετε πέντε δείγματα από τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μάθετε.

Το Stellar υποστηρίζει επίσης τα κοινά συστήματα αρχείων που χρησιμοποιούνται από Windows και Mac:

 1. Windows: FAT, NTFS
 2. Mac: HFS, HFS+
 3. Αφαιρούμενη αποθήκευση: ExFat

Διαδικασία ανάκτησης

Κατά τη διάρκεια αυτού του τμήματος, εξετάζουμε τη βασική διαδικασία ανάκτησης για Stellar Data Recovery. Τα βήματα που καλύπτουμε αντιπροσωπεύουν τις δύο από τις πιο κοινές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν οι χρήστες με το Stellar. Δεν θα εξετάσουμε μερικές από τις πρόσθετες διαδικασίες, όπως τον τρόπο προσθήκης νέων τύπων αρχείων ή τον τρόπο κλωνοποίησης ενός διαμερίσματος σε αυτόν τον χώρο.

Αφού εγκαταστήσετε και ξεκινήσετε το Data Recovery Professional, ο οδηγός σας ζητά πρώτα να επιλέξετε τον τύπο αρχείου που θέλετε να σαρώσετε. Η δυνατότητα επιλογής ενός συγκεκριμένου τύπου αρχείου είναι μια ωραία συμπερίληψη καθώς μειώνει το χρόνο σάρωσης.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα για σάρωση, ή ακόμα και ένα φάκελο, μια άλλη ωραία εξοικονόμηση χρόνου. Υπάρχει επίσης μια επιλογή στην ενότητα “άλλες τοποθεσίες” με την ονομασία “δεν μπορείτε να βρείτε το αυτοκίνητο”. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από διαμερίσματα RAW με σχετική ευκολία.

Εάν ορίσετε αυτήν την επιλογή, στην επόμενη οθόνη μπορείτε να εκτελέσετε μια γρήγορη σάρωση που θα τραβήξει πληροφορίες κατατμήσεων από τον υπολογιστή σας και θα εμφανίσει αυτό που βρίσκει. Κάτι τέτοιο δεν επιστρέφει γράμματα μονάδας δίσκου αλλά δείχνει πληροφορίες δίσκου όπως το μέγεθος. Αυτό θα σας επιτρέψει να επιλέξετε και να σαρώσετε διαγραμμένα ή με άλλο τρόπο χαμένα διαμερίσματα, εφόσον δεν έχουν αντικατασταθεί με νέα δεδομένα.

Είτε επιλέγετε ένα γράμμα μονάδας δίσκου, έναν συγκεκριμένο φάκελο ή ένα χαμένο διαμέρισμα, μόλις πατήσετε “σάρωση”, το Data Recovery Professional ξεκινά αυτόματα μια γρήγορη σάρωση, πρώτα.

Αυτή είναι μια απόκλιση από το πόσες άλλες εφαρμογές ανάκτησης δεδομένων λειτουργούν, οι οποίες σας επιτρέπουν να επιλέξετε μια γρήγορη ή βαθιά σάρωση. Ωστόσο, δεδομένου ότι μια γρήγορη σάρωση πρέπει να είναι η πρώτη σας προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά με το Stellar, η διαφορά στην προσέγγιση δεν πρέπει να προκαλεί ανησυχία.

Είτε εκτελείτε την αρχική γρήγορη σάρωση είτε έχετε προχωρήσει σε μια βαθιά σάρωση, το Data Recovery Pro παρέχει δεδομένα στην οθόνη για να σας ενημερώσει πόσα από τη σάρωση έχει ολοκληρωθεί, πόσος χρόνος έχει περάσει και πόσο περισσότερο χρόνο η σάρωση πρέπει να γίνει.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, μπορείτε να ελέγξετε τα ανακτημένα δεδομένα από:

 • Τύπος αρχείου: ταξινομεί το περιεχόμενο σε κατηγορίες αρχείων
 • Δενδρική προβολή: εμφανίζει περιεχόμενο με βάση τη δομή του καταλόγου
 • Διαγραμμένη λίστα: εμφανίζει μόνο διαγραμμένα και χαμένα αρχεία

Εκτιμήσαμε ότι έχουμε και τις τρεις επιλογές, τις οποίες δεν θα έχετε με τα περισσότερα άλλα λογισμικά. Υπάρχει επίσης μια επιλογή αναζήτησης.

Η προβολή από την επιλογή διαγραμμένης λίστας χωρίζει το περιεχόμενο σε ένα φάκελο “κάδος ανακύκλωσης” και σε φάκελο “ανεπεξέργαστα δεδομένα”. Ο φάκελος κάδου ανακύκλωσης περιέχει δεδομένα που έχετε διαγράψει προσωπικά από τον σκληρό σας δίσκο, ενώ ο φάκελος ανεπεξέργαστων δεδομένων περιέχει διαφορετικά χαμένο περιεχόμενο.

Όταν κάνετε κλικ σε ένα αρχείο, εάν είναι δυνατόν, το Data Recovery Professional θα σας δείξει μια προεπισκόπηση του περιεχομένου του. Αυτό σας βοηθά να προσδιορίσετε εάν ένα δεδομένο αρχείο είναι αυτό που αναζητάτε πριν το ανακτήσετε. Καθώς τα ονόματα αρχείων του διαγραμμένου περιεχομένου δεν είναι ανακτήσιμα, η δυνατότητα προεπισκόπησης είναι απαραίτητη. Αυτός είναι ένας περιορισμός όλου του λογισμικού αποκατάστασης.

Συνολικά, η αναζήτηση αρχείων είναι πολύ απλή με περισσότερες επιλογές από άλλα εργαλεία ανάκτησης που ελέγξαμε. Η μόνη πραγματική κριτική μας είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη προεπισκόπηση μικρογραφιών όπως υπάρχει με το EaseUS.

Επισημάνετε οποιοδήποτε φάκελο ή αρχείο για ανάκτηση επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα στο όνομά του. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί “ανάκτηση”. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν προορισμό ανάκτησης, ο οποίος πρέπει να είναι διαφορετικός από το διαμέρισμα από το οποίο ανακτάτε.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να ανακτήσετε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα σάρωσης για αργότερα.

Εκτέλεση

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμών, μετρήσαμε τις δυνατότητες γρήγορης και βαθιάς σάρωσης του Stellar για σύγκριση με παρόμοια προϊόντα.

Ο δοκιμαστικός μας υπολογιστής είχε έναν σκληρό δίσκο ενός terabyte. Δοκιμάσαμε βαθιές και γρήγορες δυνατότητες σάρωσης σε ένα διαμέρισμα 518 GB με 379 GB χρησιμοποιημένου χώρου. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, αναζητήσαμε να ανακτήσουμε τρία διαγραμμένα δοκιμαστικά αρχεία: ένα έγγραφο του Word, ένα αρχείο .jpg και ένα αρχείο .mp4.

Πραγματοποιήσαμε επίσης σάρωση σε ολόκληρο τον σκληρό δίσκο για να δούμε αν θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε ένα δοκιμαστικό διαμέρισμα που δημιουργήσαμε, φορτώσαμε με περιεχόμενο και μετά διαγράψαμε.

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:

χαρακτηριστικόΑποτέλεσμα
Γρήγορη σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)6 λεπτά
Βαθιά σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)2 ώρες, 20 λεπτά
Σάρωση Full HD (1 TB)5 ώρες
Το Word Doc ανακτήθηκε
Το αρχείο βίντεο ανακτήθηκε
Το αρχείο εικόνας ανακτήθηκε
Ανακτήθηκε διαγραμμένο διαμέρισμα

Η Stellar Data Recovery έκανε ό, τι θέλαμε, παγιώνοντας όχι μόνο ένα πολύ φιλικό προς το χρήστη, πλούσιο σε χαρακτηριστικά εργαλείο, αλλά ένα που παρέχει αποτελεσματικές δυνατότητες σάρωσης.

Υποστήριξη πελατών

Η Stellar παρέχει πωλήσεις και τεχνική υποστήριξη μέσω μιας πύλης υποστήριξης. Θα βρείτε μια βάση γνώσεων και συχνές ερωτήσεις με δυνατότητα αναζήτησης. Συνολικά, η βάση γνώσεων φαίνεται λίγο αδύναμη και η ίδια μοιάζει περισσότερο με έναν πόρο FAQ. Πιο αναλυτικά μαθήματα, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο, θα ήταν ωραία.

Εάν βρείτε την πύλη υποστήριξης τόσο ανεπαρκή όσο εμείς, το Stellar παρέχει άμεσες επιλογές υποστήριξης. Ανταλλάξαμε πολλά email με τη Stellar κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας και λάβαμε απαντήσεις εντός 24 ωρών κάθε φορά. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με έναν τεχνικό υποστήριξης ήπατος μέσω τηλεφώνου ή συνομιλίας κατά τις εργάσιμες ώρες.

Περάσαμε λίγο χρόνο επικοινωνώντας με τον Stellar μέσω ζωντανής συνομιλίας και βρήκαμε βοήθεια φιλική, γνώστη και γρήγορη.

Τελικές σκέψεις

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης σχεδόν τριάντα λύσεων ανάκτησης δεδομένων, καμία μάρκα δεν μας εντυπωσίασε περισσότερο από την Stellar Data Recovery. Το εργαλείο ανάκτησης δεδομένων της επωνυμίας είναι γεμάτο με επιλογές, πολύ φιλικό προς το χρήστη και εκτελεί μια γρήγορη, λεπτομερή σάρωση. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει την πιο φιλική προς τον προϋπολογισμό τιμή, αλλά όταν ψωνίζετε λύσεις ανάκτησης δεδομένων, έχετε την τάση να λαμβάνετε αυτό που πληρώνετε.

Είτε είστε καταναλωτής που αντιμετωπίζει καταστροφική κατάσταση απώλειας δεδομένων είτε επαγγελματίας πληροφορικής που θέλει να εξοπλιστεί με ανώτερα εργαλεία, το Data Recovery Professional είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

Φυσικά, όπως πάντα, η πρόληψη είναι το καλύτερο μέτρο για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε τα αρχεία σας, γι ‘αυτό φροντίστε και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού δίσκου σας εάν δεν το έχετε ήδη. Ευχαριστούμε που διαβάσατε και ενημερώστε μας εάν έχετε οποιεσδήποτε σκέψεις για το Stellar στα παρακάτω σχόλια!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map