Απλή κριτική GetDataBack – Ενημερώθηκε τον Απρίλιο του 2020

Απλή κριτική GetDataBack

Μια γρήγορη και διεξοδική λύση ανάκτησης δεδομένων, το GetDataBack Simple είναι, λοιπόν, λίγο απλό: η λίστα με τις λείπουν δυνατότητες μας κάνει να προτείνουμε να μην αγοράσουμε αυτό το προϊόν.

Το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων

Το Runtime Software παράγει μια σειρά εργαλείων ανάκτησης δεδομένων που απευθύνονται τόσο σε καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες πληροφορικής. Ενώ η υπηρεσία διαθέτει προγράμματα ανάκτησης RAID και NAS, το Runtime δεν παράγει εργαλεία ανάκτησης Mac ή κινητής τηλεφωνίας. Υπάρχει, ωστόσο, ένα εργαλείο ανάκτησης των Windows, το GetDataBack Simple, το οποίο θα εξετάσουμε σε αυτήν την κριτική.

Τα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάκτηση αρχείων που έχετε διαγράψει κατά λάθος ή έχουν εξαφανιστεί από ένα πρόγραμμα, διακοπή ρεύματος ή ιό. Ορισμένα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του GetDataBack Simple, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάκτηση δεδομένων από χαμένα, μορφοποιημένα ή κατεστραμμένα διαμερίσματα. Το πρόγραμμα μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση δεδομένων από μονάδες flash USB και εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Ωστόσο, παρόλο που προσφέρει μερικές καλές επιλογές ανάκτησης, το GetDataBack Simple δεν είναι τόσο ισχυρό ή φιλικό προς το χρήστη όσο το άλλο καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων – ειδικά όταν θεωρείτε ότι η τιμή του είναι παρόμοια με τις καλύτερες επιλογές. Μείνετε μαζί μας καθώς καταρτίζουμε το GetDataBack Simple από σημείο σε σημείο και σας βοηθάμε να αποφασίσετε αν προτιμάτε να ψάχνετε αλλού.

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για το GetDataBack Simple

Τιμολόγηση & Αδειοδότηση

Το Runtime παρήγαγε αρχικά δύο ξεχωριστά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων για συστήματα αρχείων NTFS και FAT – και τα δύο είναι συστήματα αρχείων Windows. Τώρα, όπως και οι περισσότερες άλλες λύσεις ανάκτησης, το Runtime συνδυάζει την ανάκτηση και για τα δύο με το εργαλείο GetDataBack Simple.

Ανεξάρτητα από το ποια αγοράζετε, η άδειά σας θα είναι καλή για οποιοδήποτε από τα τρία προγράμματα. Έτσι, εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αφιερωμένη σε NTFS ή FAT, μπορείτε.

Πέρα από αυτό, το Runtime παράγει μερικά άλλα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων για επαγγελματίες πληροφορικής. Αυτά περιλαμβάνουν την εφαρμογή ανάκτησης RAID και NAS. Ωστόσο, διατίθενται ξεχωριστά και ακριβά.

Το Runtime δεν δημιουργεί λογισμικό ανάκτησης για Mac ή φορητές συσκευές. Ωστόσο, προσφέρουν εκπτώσεις για πολλαπλές αγορές εάν διευθύνετε μια επιχείρηση. Προσφέρουν επίσης μια δοκιμαστική έκδοση, ώστε να μπορείτε να παίξετε με το λογισμικό για να δείτε αν λειτουργεί για εσάς.

Χαρακτηριστικά

Το GetDataBack Simple προσφέρει τις περισσότερες από τις βασικές δυνατότητες που θα περιμένατε από μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων. Ακολουθεί μια συνοπτική επισκόπηση του τι λαμβάνετε. Για να δείτε με μεγαλύτερη σαφήνεια πώς αυτό το σύνολο λειτουργιών αντισταθμίζεται έναντι των άλλων εργαλείων ανάκτησης δεδομένων, θα θέλατε να διαβάσετε τη συλλογή δεδομένων ανάκτησης.

Απλό λογότυπο GetDataBackwww.runtime.org

Ξεκινά από 219 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Εκδοχή

Εκδοχή
Παράθυρα

Επιλογές σάρωσης

Γρήγορη σάρωση

Βαθιά σάρωση

Ταξινόμηση κατά τύπο αρχείου

Σάρωση ανά τύπο αρχείου

Δυνατότητες σάρωσης

Πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου

Διαγραφή / χαμένη ανάκτηση αρχείων

Κατεστραμμένη αποκατάσταση διαμερισμάτων

Διαγραφή διαμερισμάτων

Συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης
Πωλείται χωριστά

CD αποκατάστασης
Πωλείται χωριστά

Κλωνοποίηση

Εξωτερική ανάκτηση

Αποκατάσταση εξωτερικής μονάδας δίσκου

Αφαιρούμενη ανάκτηση πολυμέσων

Ανάκτηση κάρτας SD

Αποκατάσταση οπτικής αποθήκευσης

Υποστήριξη

Το Runtime Software διαθέτει επίσης ένα δωρεάν εργαλείο κλωνοποίησης που ονομάζεται DriveImage XML, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κλωνοποιήσετε τον σκληρό σας δίσκο ή ένα διαμέρισμα byte-by-byte. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάκτηση αργότερα ή για αναβάθμιση σε νέο σκληρό δίσκο.

Η λίστα χαρακτηριστικών είναι εξαντλητική, αλλά λείπουν πολλές που προσφέρουν ανταγωνιστικές λύσεις, όπως ανάκτηση SD και οπτικής μονάδας δίσκου και υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας. Η πληρωμή επιπλέον για την ανάκτηση RAID δεν είναι απαραίτητη, αν χρησιμοποιείτε κάποιο εργαλείο όπως ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων EaseUS ή το Prosoft Engineering Data Rescue. Διαβάστε την αναθεώρηση του Οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUS και την αναθεώρηση Prosoft Engineering Data Rescue για περισσότερες σχετικά με αυτές τις δύο εξαιρετικές λύσεις.

Ένα άλλο, μεγαλύτερο πρόβλημα με το Simple είναι ότι δεν μπορείτε να σαρώσετε δεδομένα με βάση τον τύπο αρχείου ή να αποθηκεύσετε αποτελέσματα σάρωσης, τα οποία θα αγγίξουμε περισσότερα στο τμήμα “διαδικασία”. Όσον αφορά τους υποστηριζόμενους τύπους αρχείων, το GetDataBack απλώς αναγνωρίζει αυτούς που θα περιμένατε, όπως:

  • Έγγραφα: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Εικόνες: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Ήχος: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Βίντεο: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Αρχεία: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Τα υποστηριζόμενα συστήματα αρχείων περιλαμβάνουν NTFS, FAT, exFAT (εξωτερική μονάδα δίσκου) και EXT (Linux).

Διαδικασία ανάκτησης

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ξεχωρίζει για το GetDataBack όταν το ξεκινάτε είναι ότι δεν είναι πολύ όμορφο. Η εφαρμογή είναι αδιαφανής με αντίθετα χρώματα, καθιστώντας την αίσθηση σαν κάτι από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η εμφάνιση δεν είναι τόσο σημαντική όταν πρόκειται για εργαλεία διαγνωστικών αρχείων. Ωστόσο, το clunky design μπορεί να αποσπά την προσοχή και να επιβραδύνει τους χρήστες, όπως συμβαίνει με το GetDataBack. Πιείτε λίγο καφεΐνη ή κάντε ένα κρύο ντους, και η εκτέλεση σάρωσης είναι αρκετά απλή.

Βήμα πρώτο, επιλέξτε “μονάδα δίσκου” ή επιλέξτε “αρχεία εικόνας”. Ο όρος “αρχεία εικόνας” σε αυτήν την περίπτωση θα είναι εξαιρετικά παραπλανητικός για τους περισσότερους χρήστες. Τα αρχεία εικόνας δεν αναφέρονται σε φωτογραφίες, αλλά σε αρχεία .img, τα οποία είναι δυαδικά αρχεία που αποθηκεύουν αντίγραφα έντυπου όγκου.

Θέλαμε να εργαστούμε με το δοκιμαστικό δίσκο του υπολογιστή μας, οπότε πήγαμε με την πρώτη επιλογή. Κάτι τέτοιο προκάλεσε το GetDataBack Simple να σαρώσει για κατατμήσεις αρχείων και να τα εμφανίσει στην οθόνη. Αυτές οι πληροφορίες αντλούνται από τον πίνακα διαμερισμάτων, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ονόματα μονάδων δίσκου. Επομένως, θα πρέπει να μαντέψετε ποιος τόμος είναι αυτός που θέλετε να σαρώσετε με βάση το μέγεθος.

Ένα πράγμα που ξεπήδησε είναι ότι το GetDataBack Simple έκανε λίστα σε αυτά τα αποτελέσματα ένα δοκιμαστικό διαμέρισμα που δημιουργήσαμε και διαγράψαμε. Δεν σας επιτρέπουν όλα τα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων να σαρώσετε για χαμένα διαμερίσματα όπως αυτό, γι ‘αυτό πιστώστε όπου πρέπει. Σαρώσαμε το διαμέρισμα 518 GB που αναφέρεται για να δείξουμε την υπόλοιπη διαδικασία ανάκτησης.

Αυτό το διαμέρισμα είναι το καθορισμένο διαμέρισμα “δεδομένων” του υπολογιστή μας (μονάδα δίσκου “D”). Μόλις επιλεγεί, το GetDataBack δημιουργεί ένα δέντρο αρχείων τοποθετώντας το διαμέρισμα. Αυτό δεν θα είναι αρκετό για την ανάκτηση διαγραμμένων ή χαμένων αρχείων. Για να το κάνετε αυτό, θα θέλετε να εκτελέσετε μια σάρωση που ενσωματώνει έναν αλγόριθμο ανάκτησης.

Οι περισσότερες λύσεις ανάκτησης δεδομένων χωρίζουν τέτοιες σαρώσεις σε «γρήγορες» και «βαθιές», με τις γρήγορες σαρώσεις να μπορούν να ανακτούν πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία στις περισσότερες περιπτώσεις. Το GetDataBack Simple το κάνει διαφορετικά και προσφέρει τέσσερα επίπεδα σαρώσεων. Το πρόβλημα με αυτά τα πρόσθετα επίπεδα είναι ότι οδηγούν σε σύγχυση. Το Simple δεν κάνει καλή δουλειά για να εξηγήσει τη χρήση τους, κάτι που είναι πιθανό επειδή η τιμή εδώ είναι στην καλύτερη περίπτωση λεπτή.

Μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “επίπεδο” στην κάτω δεξιά γωνία του εργαλείου. Η σάρωση επιπέδου 1 είναι αυτό που μόλις κάναμε: δημιουργήστε το δέντρο αρχείων του διαμερίσματος. Ωστόσο, δεν είναι γενικά πολύτιμο, εκτός κι αν ασχολείστε με ένα μη συναρμολογημένο διαμέρισμα. Για το βαθύτερο επίπεδο σάρωσης, θα θέλατε να πάτε με το επίπεδο τέσσερα, το οποίο καθαρίζει τη μονάδα δίσκου σας, μπλοκ ανά μπλοκ, για την ανακατασκευή αρχείων με βάση το μοτίβο αρχείων.

Ξεκινήστε οποιοδήποτε επίπεδο σάρωσης και ένα παράθυρο καταγραφής θα σας ενημερώσει για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και πόσο χρόνο αναμένει το πρόγραμμα να παραμείνει πριν από την ολοκλήρωση.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, μπορείτε να περιηγηθείτε σε αρχεία ανά δέντρο αρχείων. Τα αρχεία που έχετε διαγράψει θα πρέπει να βρίσκονται στο φάκελο “κάδος ανακύκλωσης” εάν ανακτηθούν με επιτυχία.

Δεν μας αρέσει ότι δεν μπορείτε να περιηγηθείτε σε ανακτημένα στοιχεία ανά τύπο αρχείου ή να αναζητήσετε αρχεία, καθιστώντας δύσκολη την ταξινόμηση των δεδομένων. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση ενός αρχείου κάνοντας διπλό κλικ πάνω του για να βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό που ψάχνετε. Ωστόσο, θα θέλαμε να περιηγηθούμε σε αρχεία με προεπισκοπήσεις μικρογραφιών.

Όταν βρείτε αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε, θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ πάνω τους και να επιλέξετε “αντιγραφή”. Για να ανακτήσετε πολλά αρχεία, θα πρέπει πρώτα να τα επισημάνετε όλα. Μια λιγότερο αδέξια λύση στη διαδικασία θα ήταν να υπάρχουν πλαίσια ελέγχου δίπλα σε αρχεία και φακέλους.

Ένα άλλο πρόβλημα με το εργαλείο είναι ότι δεν υπάρχει επιλογή αποθήκευσης των αποτελεσμάτων σάρωσης, όπως συμβαίνει με ορισμένα ανταγωνιστικά εργαλεία. Έτσι, εάν δεν είστε έτοιμοι να ανακτήσετε τα αρχεία σας, πιθανότατα θα χρειαστεί να περάσετε ξανά ολόκληρη τη διαδικασία σάρωσης αργότερα.

Συνολικά, το GetDataBack Simple δεν είναι δύσκολο στη χρήση, αλλά δεν ανταποκρίνεται αρκετά στο όνομά του σε σύγκριση με πιο φιλικά προς το χρήστη και προηγμένα εργαλεία όπως το Stellar, παρά την τιμή του, διαβάστε την αναθεώρηση Stellar Data Recovery για το καλύτερο στην αγορά ).

Εκτέλεση

Βάζουμε το GetDataBack Simple μέσω ορισμένων ρυθμών ανάκτησης δεδομένων στον δοκιμαστικό υπολογιστή μας. Πραγματοποιήσαμε σαρώσεις σε διαμέρισμα δεδομένων 518 GB. Δημιουργήσαμε επίσης και διαγράψαμε ένα διαμέρισμα 10,76 GB για να δούμε αν θα μπορούσε να το ανακτήσει.

Εκτελέσαμε σαρώσεις επιπέδου 2 και 4 στο διαμέρισμα “D”. Πριν από αυτό, δημιουργήσαμε και διαγράψαμε τρία δοκιμαστικά αρχεία για να δούμε αν θα μπορούσαμε να τα ανακτήσουμε: ένα έγγραφο του Word, μια εικόνα .jpg και ένα βίντεο .mp4. Συνήθως, θέλουμε επίσης να εκτελέσουμε μια πλήρη σάρωση σκληρού δίσκου, αλλά αυτό δεν είναι επιλογή με το Simple.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών μας:

χαρακτηριστικόΑποτέλεσμα
Γρήγορη σάρωση (Lv2) (Κατάτμηση 500 GB)Πέντε λεπτά
Βαθιά (Lv4) σάρωση (διαμέρισμα 500 GB)3 ώρες, 15 λεπτά
Σάρωση Full HD (1 TB)Όχι μια επιλογή
Το Word Doc ανακτήθηκε
Το αρχείο βίντεο ανακτήθηκε
Το αρχείο εικόνας ανακτήθηκε
Ανακτήθηκε διαγραμμένο διαμέρισμα

Όσον αφορά την ταχύτητα, το Simple αποδίδει ικανοποιητικά. Οι χρόνοι βαθιάς σάρωσης δεν είναι τόσο γρήγοροι όσο το EaseUS ή το Stellar Phoenix. Αλλά αυτές τις στιγμές δεν υστερούν πολύ πίσω από το CleverFiles (διαβάστε την κριτική του CleverFiles Disk Drill) και κερδίστε το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου διαγωνισμού.

Υποστήριξη πελατών

Το λογισμικό RunTime διατηρεί μια κεντρική πύλη υποστήριξης για όλα τα προϊόντα τους. Αυτή η πύλη περιλαμβάνει τεκμηρίωση λογισμικού, οδηγούς οδηγιών και συχνές ερωτήσεις για το GetDataBack Simple. Οι οδηγοί είναι καλοί και πρέπει να είναι επαρκείς για να σας καθοδηγήσουν στις περισσότερες βασικές διαδικασίες.

Η υπηρεσία παρέχει επίσης τεχνική υποστήριξη μέσω email με 24ωρους χρόνους απόκρισης και ξεχωριστές διευθύνσεις email για πελάτες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Έχουν επίσης καταχωρισμένους αριθμούς τηλεφώνου, αλλά αυτοί είναι διαθέσιμοι μόνο για ερωτήσεις πωλήσεων.

Καμία επιλογή διαδικτυακής συνομιλίας ή φόρουμ χρηστών δεν θέτει το Runtime πίσω από άλλες παρόμοιες υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων.

Τελικές σκέψεις

Το GetDataBack Simple ολοκληρώνει τη δουλειά, αλλά αυτό είναι.

Ο οδηγός δεν είναι τόσο διαισθητικός όσο μερικοί από τους άλλους που δοκιμάσαμε. Ορισμένες επιλογές είναι κρυμμένες, ο χρωματικός συνδυασμός αποσπά την προσοχή, οι ροές εργασίας δεν είναι φυσικές, δεν μπορείτε να σαρώσετε με συγκεκριμένους τύπους αρχείων, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε σαρώσεις… η λίστα με τις απώλειες συνεχίζεται.

Το συμπέρασμά μας: Εάν ξοδεύετε καλά χρήματα σε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων, χρησιμοποιήστε ένα που προσφέρει περισσότερες δυνατότητες και μια πιο αποτελεσματική εμπειρία.

Έχετε χρησιμοποιήσει το GetDataBack Simple; Τι το σκέφτηκες; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me