GetData Recover My Files Review – Ενημερώθηκε το 2020

GetData Recover My Files Review

Μια σταθερή υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων που απογοητεύει λίγο όταν πρόκειται για ταχύτητα, το GetData Recover My Files είναι υπέροχο αρκεί να μην χρειάζεται να ανακτήσετε διαγραμμένα διαμερίσματα. Διαβάστε την πλήρη κριτική GetData για τις λεπτομέρειες.

Το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων

Είτε έχετε διαγράψει κατά λάθος ένα αρχείο είτε έχετε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως ένα κατεστραμμένο ή διαμορφωμένο διαμέρισμα, το σωστό εργαλείο ανάκτησης δεδομένων μπορεί συνήθως να σας βοηθήσει εάν παραμελήσατε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας. Διαλέξτε το λάθος, και πιθανότατα κοιτάτε ένα χαμένο κόστος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κριτικής, θα σταθμίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του GetData Recover My Files. Η GetData έχει αναπτύξει μια σειρά εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για χρήστες με σοβαρές ανάγκες ανάκτησης δεδομένων, είτε είναι καταναλωτές, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή επαγγελματίες πληροφορικής. Αυτό έχει δημιουργήσει λογισμικό με μερικές εύχρηστες δυνατότητες και ισχυρές επιλογές προσαρμογής.

Κατά τη διάρκεια της αναθεώρησής μας, διαπιστώσαμε ότι το εργαλείο εκτελεί γενικά τη δουλειά, αλλά έχουμε κάποιες ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά του να ανακτά δεδομένα από διαγραμμένα διαμερίσματα. Επιπλέον, το Recover My Files εκτελείται πολύ πιο αργά από άλλα επαγγελματικά αγαπημένα και δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσει χαμένα διαμερίσματα, αλλά επίσης δεν προσφέρει δίσκους εκκίνησης συστήματος για μη εκκίνηση μηχανών.

Για μια μεγάλη εικόνα, δείτε πώς συσσωρεύονται οι διάφορες επιλογές ανάκτησης δεδομένων, διαβάστε για να μάθετε ακριβώς τι μπορεί να κάνει το GetData για να μάθετε αν είναι το καλύτερο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων για εσάς.

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για το GetData Recover My Files

Τιμολόγηση και αδειοδότηση

Το Recover My Files έρχεται μόνο με γεύση υπολογιστή. Οι χρήστες Mac θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού. Ενώ μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη και εκτέλεση σαρώσεων χρησιμοποιώντας το Recover My Files δωρεάν, για να ανακτήσετε πραγματικά αρχεία, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια άδεια. Η τιμολόγηση συνάδει με παρόμοια εργαλεία και διαθέτει τρεις διαφορετικές επιλογές αδειοδότησης.

Χαρακτηριστικά

Ο παρακάτω πίνακας θα σας δώσει μια γρήγορη επισκόπηση του τι λαμβάνετε με μια άδεια GetData.

GetData Recover My Files Λογότυποwww.recovermyfiles.com

Ξεκινά από 194 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Εκδοχή

Εκδοχή
Παράθυρα

Επιλογές σάρωσης

Γρήγορη σάρωση

Βαθιά σάρωση

Ταξινόμηση κατά τύπο αρχείου

Σάρωση ανά τύπο αρχείου

Δυνατότητες σάρωσης

Πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου

Διαγραφή / χαμένη ανάκτηση αρχείων

Κατεστραμμένη ανάκτηση διαμερισμάτων

Διαγραφή διαμερισμάτων

Συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης

CD αποκατάστασης

Κλωνοποίηση

Εξωτερική ανάκτηση

Αποκατάσταση εξωτερικής μονάδας δίσκου

Αφαιρούμενη ανάκτηση πολυμέσων

Ανάκτηση κάρτας SD

Αποκατάσταση οπτικής αποθήκευσης

Υποστήριξη

Η λίστα δυνατοτήτων συγκρίνεται καλά με τις περισσότερες άλλες επιλογές ανάκτησης δεδομένων. Μας αρέσει ιδιαίτερα ότι η έκδοση Professional License υποστηρίζει την ανάκτηση αποθήκευσης RAID, υπηρεσίες που ταιριάζουν όπως το Prosoft Engineering Data Rescue και ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων EaseUS (διαβάστε την αναθεώρηση του Οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUS).

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα θέλαμε να δούμε να προστίθενται. Αυτά περιλαμβάνουν την αποκατάσταση δίσκου εκκίνησης συστήματος για μηχανήματα με κατεστραμμένα διαμερίσματα εκκίνησης και ανάκτηση οπτικών μέσων.

Αν ψάχνετε για αυτές τις λειτουργίες, ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση Stellar Data Recovery. Το Recover My Files υποστηρίζει όλα τα συστήματα αρχείων που θα θέλαμε να δούμε.

Αυτό περιλαμβάνει τύπους αρχείων Mac, παρόλο που δεν έχετε πρόγραμμα-πελάτη Mac:

 • FAT 1, FAT 16, FAT 32 (Windows)
 • exFAT (Windows)
 • NTFS, NTFS5 (Windows)
 • HFS, HFS + (Mac)

Το εργαλείο υποστηρίζει επίσης την ανάκτηση περισσότερων από 200 διαφορετικών τύπων αρχείων, κάτι που συμβαδίζει με άλλα εργαλεία. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να ορίσετε νέους τύπους αρχείων για τη σάρωση. Ωστόσο, τα μόνα “κορυφαία” εργαλεία που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα είναι Stellar (εκδόσεις PC και Mac) και Data Rescue (μόνο για έκδοση Mac). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το εξαιρετικό εργαλείο, διαβάστε την αναθεώρηση του Prosoft Engineering Data Rescue.

Διαδικασία ανάκτησης

Το Startup Recover My Files και ο οδηγός του θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία ανάκτησης βήμα προς βήμα. Αυτό συμβαδίζει με τον ανταγωνισμό του, ωστόσο το Recover My Files προσφέρει μια σειρά επιλογών κατά τη ρύθμιση της σάρωσης που κάνουν λίγες άλλες υπηρεσίες.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε έναν τύπο ανάκτησης.

Μπορείτε να επιλέξετε είτε “ανάκτηση αρχείων” είτε “ανάκτηση μονάδας δίσκου”. Η επιλογή ανάκτησης αρχείων θα βρει αρχεία που έχετε διαγράψει, ένα πρόγραμμα ή ακόμα και έναν ιό. Ανάκτηση μονάδας δίσκου και Ανάκτηση αρχείων μου θα ανακατασκευάσει όγκους δεδομένων που χάθηκαν λόγω μορφοποίησης, διαφθοράς ή ανακατασκευής συστήματος.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο “ανάκτηση αρχείων” πρώτα. Πατήστε “επόμενο” και θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα διαμέρισμα αρχείων. Διαλέξαμε τη μονάδα δεδομένων μας, “D.”

Υπάρχουν επίσης κουμπιά για “προσθήκη εικόνας” και “προσθήκη RAID”. Η προσθήκη εικόνας σάς επιτρέπει να σαρώσετε από ένα κλωνοποιημένο αντίγραφο του διαμερίσματός σας. Η προσθήκη RAID σάς επιτρέπει να ανακτήσετε από τον χώρο αποθήκευσης RAID, αν και θα χρειαστείτε άδεια επαγγελματία ή τεχνικού για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Το επόμενο βήμα ρωτά αν θέλετε απλώς να αναζητήσετε διαγραμμένα αρχεία (αυτά που έχετε αδειάσει από τον κάδο ανακύκλωσης) ή διαγραμμένα και χαμένα αρχεία, τα οποία περιλαμβάνουν αρχεία που έχουν διαγραφεί από προγράμματα και έχουν χαθεί κατά τη διακοπή λειτουργίας.

Η πρώτη επιλογή αντικατοπτρίζει μια «γρήγορη σάρωση», η οποία είναι η ορολογία που χρησιμοποιείται από τα περισσότερα άλλα προγράμματα ανάκτησης δεδομένων. Η δεύτερη επιλογή είναι ανάλογη με μια «βαθιά σάρωση», καθώς σαρώνει ελεύθερο χώρο στον τόμο για την ανακατασκευή αρχείων με βάση μοτίβα τύπου αρχείου.

Εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε σάρωση χρησιμοποιώντας τη δεύτερη επιλογή, ο οδηγός προσθέτει ένα ακόμη βήμα πριν ξεκινήσετε τη σάρωση: σας ρωτάει για ποιους τύπους αρχείων θέλετε να σαρώσετε.

Μπορείτε να ελέγξετε τις κατηγορίες αρχείων ή να τροφοδοτήσετε Ανάκτηση των αρχείων μου μια συγκεκριμένη επέκταση αρχείου. Μας αρέσει η προσθήκη αυτού του βήματος, καθώς πολλά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων δεν σας επιτρέπουν να επιλέξετε τους τύπους αρχείων που ανακατασκευάζει η σάρωση.

Η περιορισμένη αναζήτηση θα επιταχύνει τη σάρωση αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο. Αυτό βοηθά, αφού όπως θα δούμε στο τμήμα «δοκιμές», το Recover My Files διαρκεί πολύ περισσότερο από τα ανταγωνιστικά εργαλεία όπως το Stellar και το EaseUS.

Ανεξάρτητα από το αν κάνετε γρήγορη ή βαθιά σάρωση, η διαδικασία μετά από αυτό το βήμα συμπεριφέρεται παρόμοια: η σάρωση αρχικοποιείται και η αναμονή ξεκινά. Μια γραμμή προόδου στο επάνω μέρος της διεπαφής σάς δίνει μια ιδέα για το πόσο μακριά είναι η σάρωση, αλλά αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει μετρητής “υπολειπόμενου χρόνου” όπως θα έχετε με τα περισσότερα άλλα εργαλεία.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, μπορείτε να περιηγηθείτε σε ανακτημένα αρχεία χρησιμοποιώντας το πλαίσιο πλοήγησης στην αριστερή πλευρά του εργαλείου. Το Recover My Files κάνει καλή δουλειά επιτρέποντάς σας να περιηγηθείτε σε αρχεία βάσει του δέντρου αρχείων του διαμερίσματος ή να ταξινομήσετε περιεχόμενο βάσει του τύπου αρχείου ή της διαγραμμένης κατάστασης. Πολλά άλλα εργαλεία δεν διευκολύνουν την ταξινόμηση δεδομένων.

Τα στοιχεία που έχετε διαγράψει θα βρίσκονται στο φάκελο “κάδος ανακύκλωσης” εάν ταξινομείτε δεδομένα από το δέντρο αρχείων. Καθώς κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο στο παράθυρο πλοήγησης, τα περιεχόμενα αυτού του φακέλου εμφανίζονται στο μεγάλο παράθυρο “λίστα αρχείων” στα δεξιά. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο σε αυτό το παράθυρο και ενδέχεται να μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου του στο μικρότερο παράθυρο παρακάτω.

Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα σε οποιονδήποτε φάκελο ή αρχείο για να το επισημάνετε για ανάκτηση. Εάν δεν είστε έτοιμοι να ανακτήσετε δεδομένα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τη σάρωση για επαναφόρτωση αργότερα κάνοντας κλικ στην επιλογή “αποθήκευση”. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να το εκτελέσετε ξανά.

Προτού αποκαλύψουμε τα αποτελέσματα των δοκιμών μας, ας επιστρέψουμε στο πρώτο βήμα στη διαδικασία ανάκτησης και ελέγξτε τη δεύτερη επιλογή, “ανάκτηση μονάδας δίσκου”. Επιλέγοντας αυτήν την επιλογή και πατώντας στη συνέχεια, μπορείτε να σαρώσετε είτε τον πλήρη σκληρό σας δίσκο είτε ένα διαμέρισμα.

Τα χαμένα ή διαγραμμένα διαμερίσματα δεν εμφανίζονται απαραίτητα σε αυτό το βήμα (δεν το κάναμε), επομένως θα χρειαστεί να σαρώσετε τον πλήρη σκληρό δίσκο για να δείτε εάν μπορεί να ανακτηθεί. Δεν εντυπωσιάσαμε από αυτόν τον περιορισμό, καθώς άλλα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων κατάφεραν να τραβήξουν τις διαγραμμένες πληροφορίες της μονάδας δίσκου από τον πίνακα διαμερισμάτων για σάρωση, αντί να μας κάνουν να περάσουμε από μια πλήρη σάρωση.

Το επόμενο βήμα ρωτά αν θέλετε να ανακτήσετε όλα τα αρχεία ή να επιλέξετε αρχεία, κάτι που θα επιταχύνει τη σάρωση σας.

Πατήστε “επόμενο” και η σάρωση ξεκινά. Μόλις ολοκληρωθεί, θεωρητικά θα πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου που χάσατε στο παράθυρο πλοήγησης. Όπως θα συζητήσουμε στη συνέχεια, ωστόσο, το Recover My Files ήταν ένα από τα λίγα εργαλεία που δοκιμάσαμε που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν αυτήν την εργασία.

Εκτέλεση

Περπατήσαμε διεξοδικά το Recover My Files για να δούμε πώς συγκρίνεται με άλλες λύσεις στον χώρο ανάκτησης δεδομένων. Οι δοκιμές μας περιελάμβαναν γρήγορες και βαθιές σαρώσεις του διαμερίσματος δεδομένων 518 GB και πλήρη σάρωση σκληρού δίσκου.

Δημιουργήσαμε ένα δοκιμαστικό διαμέρισμα 10 GB, το φορτώσαμε με δεδομένα και το διαγράψαμε για να δούμε αν θα μπορούσαμε να ανακτήσουμε τα περιεχόμενά του. Στο διαμέρισμα δεδομένων μας, δημιουργήσαμε και διαγράψαμε τρία δοκιμαστικά αρχεία: εικόνα .jpg, βίντεο .mp4 και έγγραφο Word.

ΧαρακτηριστικάΑποτέλεσμα
Γρήγορη ώρα σάρωσης10 δευτερόλεπτα
Χρόνος βαθιάς σάρωσης11 ώρες, 30 λεπτά
Το Word Doc ανακτήθηκε
Το αρχείο βίντεο ανακτήθηκε
Το αρχείο εικόνας ανακτήθηκε
Πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου17 ώρες
Ανακτήθηκε διαγραμμένο διαμέρισμα

Οι βαθιές σαρώσεις με το Recover My Files εκτελούνται πολύ περισσότερο από τις σαρώσεις με τα περισσότερα άλλα εργαλεία που δοκιμάσαμε. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι μεγαλύτερες σαρώσεις δεν σημαίνουν πιο εμπεριστατωμένες σαρώσεις στην εκτίμησή μας.

Ωστόσο, μας άρεσε η απόδοση του Recover My Files σε συγκεκριμένες εργασίες, όπως η ανάκτηση δεδομένων από ανέπαφα διαμερίσματα. Αυτό σημαίνει ότι το εργαλείο πρέπει να λειτουργεί καλά για την επιστροφή δεδομένων από δυσπρόσιτα διαμερίσματα.

Ωστόσο, το εργαλείο δεν λειτούργησε τόσο καλά κατά την ανάκτηση του χαμένου διαμερίσματός μας. Η πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου που απαιτείται για την απόπειρα αυτής της λειτουργίας διαρκεί πάρα πολύ και στη συνέχεια δεν πέτυχε στην εργασία.

Υποστήριξη πελατών

Η υποστήριξη για την ανάκτηση των αρχείων μου περιλαμβάνει πόρους γνώσεων και τρεις διαφορετικές μεθόδους άμεσης επικοινωνίας.

Ο ιστότοπος υποστήριξης περιλαμβάνει έναν οδηγό γρήγορης εκκίνησης, έναν οδηγό PDF και οδηγούς βίντεο. Πολλαπλά «κεφάλαια» υποστήριξης παρουσιάζουν οδηγούς οδηγιών, βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και συχνές ερωτήσεις. Θαυμάζουμε όχι μόνο το εύρος των πόρων του GetData, αλλά και το πόσο λεπτομερές είναι το υλικό τους.

Εάν προτιμάτε να μιλήσετε απευθείας στο GetData για τις ερωτήσεις ή τα τεχνικά σας ζητήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email, τηλεφώνου ή ζωντανής συνομιλίας. Ωστόσο, τόσο η τηλεφωνική όσο και η ζωντανή υποστήριξη διατίθενται μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις βρήκαμε τη ζωντανή συνομιλία τους εκτός σύνδεσης, ακόμη και στα μέσα της εβδομάδας.

Οι χρόνοι ανάληψης υποστήριξης μέσω email είναι πολύ καλοί. Τους στείλαμε πολλά email σχετικά με τις γενικές ερωτήσεις που είχαμε και λάβαμε μια απάντηση εντός 24 ωρών κάθε φορά.

Τελικές σκέψεις

Το GetData Recover My Files έχει πολλά χαρακτηριστικά ανώτερων υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων. Ο οδηγός είναι απλός και παρέχει πολλές επιλογές σάρωσης και ταξινόμησης. Το δίκτυο υποστήριξης της GetData είναι επίσης ισχυρό.

Δυστυχώς, η υπηρεσία έπεσε σε δύο πολύ μεγάλες μετρήσεις στις δοκιμές μας: οι αλγόριθμοι βαθιάς σάρωσης είναι αργοί και δεν μπόρεσε να ανακτήσει το διαγραμμένο δοκιμαστικό διαμέρισμα. Δεδομένου ότι η ανάκτηση των αρχείων μου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση δεδομένων από μηχανήματα που δεν εκκινούν λόγω της μη ανάκτησης δίσκου εκκίνησης, συνιστούμε να ελέγξετε τις άλλες κριτικές λογισμικού ανάκτησης δεδομένων.

Έχετε χρησιμοποιήσει την ανάκτηση των αρχείων μου; Ποια ήταν η εμπειρία μας; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map