Επανεξέταση οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUS – Ενημερώθηκε το 2020

Επανεξέταση Οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUS

Ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων EaseUS είναι ένα ολοκληρωμένο λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων που θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους επαγγελματίες πληροφορικής που θέλουν να ακονίσουν. Θα νικήσει τον ανταγωνισμό, εκτός από μερικές μικρές ατέλειες. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση EaseUS για λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.


Το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων

Το EaseUS παράγει μια ισχυρή σειρά βοηθητικών προγραμμάτων δεδομένων που είναι τόσο ισχυρά ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των επαγγελματιών πληροφορικής και αρκετά εύχρηστα για όλους τους άλλους. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, θα εξετάσουμε τη λύση ανάκτησης δεδομένων, τον Οδηγό ανάκτησης δεδομένων.

Διαθέσιμο για Windows και Mac, ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων EaseUS θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε αρχεία που έχουν διαγραφεί κατά λάθος και αρχεία που έχουν διαγραφεί από προγράμματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί πρόσβαση σε μη συναρμολογημένα, ακατέργαστα ή κατεστραμμένα διαμερίσματα. Οι προχωρημένοι χρήστες θα εκτιμήσουν την ικανότητά του να ανακτά δεδομένα από διακομιστές και αποθήκευση RAID, επίσης.

Συνολικά, η εμπειρία χρήστη αποτελεί το καλύτερο από οποιοδήποτε βοηθητικό πρόγραμμα ανάκτησης που εξετάσαμε, κατατάσσοντας το στην κορυφή της συλλογής 2017 για το καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων.

Δυστυχώς, η υπηρεσία δεν διαθέτει μια σημαντική λειτουργία, αποτρέποντάς την να κτυπήσει το Stellar ή το Prosoft Engineering (διαβάστε την αναθεώρηση της Prosoft Engineering Data Rescue) ως το καλύτερο εργαλείο ανάκτησης: δεν μπορεί να σαρώσει τον πλήρη σκληρό σας δίσκο, μόνο τα διαμερίσματα. Θα εξετάσουμε τις επιπτώσεις αυτού αργότερα σε αυτήν την κριτική.

Θα εξετάσουμε επίσης το κατά τα άλλα ισχυρό σύνολο δυνατοτήτων, τη διεπαφή, την απόδοση και το δίκτυο υποστήριξης της EaseUS.

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για τον Οδηγό ανάκτησης δεδομένων EaseUS

Τιμολόγηση & Αδειοδότηση

Για τους μέσους καταναλωτές των Windows, το καλύτερο λογισμικό EaseUS ονομάζεται Data Recovery Wizard Pro για Windows + WinPE. Το “WinPE” σάς επιτρέπει να ανακτήσετε δεδομένα από υπολογιστές που δεν θα ξεκινήσουν λόγω προβλημάτων με τα διαμερίσματα εκκίνησης. Η έκδοση Mac ονομάζεται Data Recovery Wizard Pro για Mac με εκκινήσιμα μέσα.

Τόσο οι χρήστες Windows όσο και οι χρήστες Mac μπορούν να επιλέξουν μια φθηνότερη επιλογή που δεν περιλαμβάνει CD ανάκτησης. Το EaseUS παρέχει επίσης λογισμικό αποκατάστασης για iPhone και συσκευές Android. Εκτός από τα κανονικά σχέδια καταναλωτών, υπάρχουν ακριβότερες άδειες που απευθύνονται σε επαγγελματίες πληροφορικής.

Το EaseUS παρέχει δοκιμαστικές εκδόσεις του λογισμικού του, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάκτηση έως και 2 GB δεδομένων σε υπολογιστές και Mac. Μια δοκιμαστική εκτέλεση θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν τα χαμένα δεδομένα σας μπορούν να ανακτηθούν πριν από την αγορά του λογισμικού. Επειδή προσφέρει μια δοκιμαστική έκδοση, η πολιτική 30 ημερών της EaseUS δεν ισχύει για μη τεχνικές περιστάσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι αγοράζετε.

Χαρακτηριστικά

Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει τις βασικές δυνατότητες που έχετε με μια άδεια EaseUS Data Recovery Wizard Pro.

Λογότυπο οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUSwww.easeus.com

Ξεκινά από 111 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Εκδοχή

Εκδοχή
Windows, Mac

Επιλογές σάρωσης

Γρήγορη σάρωση

Βαθιά σάρωση

Ταξινόμηση κατά τύπο αρχείου

Σάρωση ανά τύπο αρχείου

Δυνατότητες σάρωσης

Πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου

Διαγραφή / χαμένη ανάκτηση αρχείων

Κατεστραμμένη ανάκτηση διαμερισμάτων

Διαγραφή διαμερισμάτων

Συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης
Πωλείται χωριστά

CD αποκατάστασης
Πωλείται χωριστά

Κλωνοποίηση
Πωλείται χωριστά

Εξωτερική ανάκτηση

Αποκατάσταση εξωτερικής μονάδας δίσκου

Αφαιρούμενη ανάκτηση πολυμέσων

Ανάκτηση κάρτας SD

Αποκατάσταση οπτικής αποθήκευσης

Υποστήριξη

Ενώ η λίστα χαρακτηριστικών φαίνεται εντυπωσιακή, λείπουν κάποια αξιοσημείωτα πράγματα. Μερικά από αυτά είναι διαθέσιμα μέσω ξεχωριστών πακέτων λογισμικού που διατίθενται από το EaseUS. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κλωνοποίησης του σκληρού δίσκου σας και δημιουργίας δίσκου με δυνατότητα εκκίνησης ή USB όταν ο υπολογιστής δεν θα ξεκινήσει καθόλου.

Άλλες λειτουργίες που δεν προσφέρονται καθόλου από το EaseUS περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσθήκης νέων ανακτήσιμων τύπων αρχείων και τη δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων από οπτικό χώρο αποθήκευσης (CD, DVD).

Όσον αφορά τους υποστηριζόμενους τύπους αρχείων, το EaseUS καλύπτει όλα τα βασικά:

 • Έγγραφα: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Εικόνες: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Ήχος: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Βίντεο: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Αρχεία: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Τα υποστηριζόμενα συστήματα αρχείων περιλαμβάνουν:

 • Windows: FAT, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Αφαιρούμενη αποθήκευση: ExFat

Διαδικασία ανάκτησης

Στη συνέχεια, εξετάζουμε τη γενική διαδικασία ανάκτησης χρησιμοποιώντας το Data Recovery Wizard Pro για Windows. Η συνολική εμπειρία με την έκδοση Mac του λογισμικού είναι παρόμοια. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, το πρώτο βήμα απαιτεί την επιλογή μιας θέσης σάρωσης.

Μπορείτε να επιλέξετε να σαρώσετε την επιφάνεια εργασίας σας, τις βιβλιοθήκες των Windows, ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα ή μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Εάν αντιμετωπίζετε ένα διαμέρισμα που δεν είναι προσαρτημένο ή διαγραμμένο, ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων θα εμφανίσει και αυτούς, τραβώντας πληροφορίες από τον πίνακα διαμερισμάτων. Σε αντίθεση με τα περισσότερα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων, δεν χρειάζεται να εκτελέσετε πρώτα πλήρη σάρωση σκληρού δίσκου.

Πέρα από αυτό, οι επιλογές είναι λίγο πιο περιορισμένες εδώ από ό, τι θα θέλαμε. Με το Stellar, για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο αρχείου για τον οποίο θέλετε να σαρώσετε ή να υποδείξετε έναν συγκεκριμένο φάκελο (διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση Stellar Data Recovery για περισσότερες λεπτομέρειες). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να περιορίσετε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη συνολική σάρωση.

Δεν υπάρχει επίσης επιλογή με το EaseUS για σάρωση ολόκληρου του σκληρού δίσκου. Επιλέξτε το διαμέρισμα με το οποίο θέλετε να εργαστείτε και πατήστε “σάρωση”. Ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων θα εκτελέσει αυτόματα μια γρήγορη σάρωση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια βαθιά σάρωση. Κατά τη σάρωση, το πρόγραμμα εμφανίζει μια γραμμή προόδου στο επάνω μέρος της εφαρμογής, μαζί με μια αντίστροφη μέτρηση του χρόνου που απομένει πριν από την ολοκλήρωση.

Μπορείτε να περιηγηθείτε και να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων πριν ολοκληρωθεί η σάρωση, καθώς ανακτώνται ή περιμένετε μέχρι να τελειώσει. Η δυνατότητα προεπισκόπησης βοηθά, δεδομένου ότι τα ανακτημένα αρχεία έχουν γενικά ονόματα, όπως με τα περισσότερα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων για Windows. Ωστόσο, ένα όριο μεγέθους αρχείου 100MB περιορίζει τη χρησιμότητά του.

Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, μπορείτε να περιηγηθείτε σε περιεχόμενο ανά δέντρο αρχείων, κατηγορία αρχείων (γραφικά, ήχος, έγγραφο, βίντεο, email, άλλα) και να αναζητήσετε αρχεία. Η αναζήτηση είναι πρακτική επειδή μπορείτε να αναζητήσετε έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου αναζητώντας μια επέκταση (.txt, .jpg).

Το περιεχόμενο που έχετε διαγράψει προσωπικά θα βρίσκεται στο φάκελο “κάδος ανακύκλωσης”. Περιεχόμενο που διαγράφηκε με άλλα μέσα, όπως ένα πρόγραμμα, μπορεί να βρεθεί σε έναν ειδικό φάκελο με την ένδειξη “περισσότερα χαμένα αρχεία (RAW).”

Η ανάκτηση περιεχομένου είναι απλή. Απλώς κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο όνομα του αρχείου, πατήστε το κουμπί “ανάκτηση” και επιλέξτε μια τοποθεσία ανάκτησης. Αυτή η τοποθεσία πρέπει να είναι ξεχωριστό διαμέρισμα ή μονάδα δίσκου και μπορείτε να επιλέξετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου.

Εκτέλεση

Για να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων EaseUS συσσωρεύτηκε ενάντια στον ανταγωνισμό, πραγματοποιήσαμε ορισμένες βασικές δοκιμές ανάκτησης κατά τη διαδικασία ελέγχου. Ο βασικός διαγραμμένος έλεγχος αποκατάστασης αρχείων εκτελέστηκε σε διαμέρισμα διαμορφωμένο σε 518 GB, NTFS με χρησιμοποιημένο χώρο 379 GB. Για αυτόν τον έλεγχο, δημιουργήθηκαν και διαγράφηκαν τρία δοκιμαστικά αρχεία: ένα έγγραφο του Word, ένα αρχείο .jpg και ένα βίντεο .mp4.

Δοκιμάσαμε επίσης την ανάκτηση ενός δοκιμαστικού διαμερίσματος 10 GB που δημιουργήσαμε, φορτώσαμε δεδομένα και διαγράψαμε.

Ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματά μας:

χαρακτηριστικόΑποτέλεσμα
Γρήγορη σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)2 δευτερόλεπτα
Βαθιά σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)1 ώρα, 45 λεπτά
Σάρωση Full HD (1 TB)Όχι μια επιλογή
Το Word Doc ανακτήθηκε
Το αρχείο βίντεο ανακτήθηκε
Το αρχείο εικόνας ανακτήθηκε
Ανακτήθηκε διαγραμμένο διαμέρισμα

Η γρήγορη σάρωση του Οδηγού ανάκτησης δεδομένων εκτελείται σε λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα που επέστρεψαν ήταν περιορισμένα. Η σάρωση φαίνεται να ελέγχει μόνο για να δει αν υπάρχει πρόσφατα διαγραμμένο περιεχόμενο που μπορεί να ανακτήσει. Οι περισσότερες γρήγορες σαρώσεις δημιουργούν επίσης ολόκληρες δομές καταλόγου ανέπαφων αρχείων.

Είναι εντάξει ότι ο Οδηγός ανάκτησης δεδομένων είναι διαφορετικός.

Σημαίνει απλώς ότι η EaseUS υιοθέτησε μια διαφορετική προσέγγιση στη δημιουργία του αλγορίθμου γρήγορης σάρωσης. Η πραγματική δοκιμασία για το πόσο καλά εκτελεί ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων έγκειται στα βαθιά αποτελέσματα σάρωσης. Η βαθιά σάρωση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο ώρες. Αυτό είναι γρηγορότερο από το μέσο όρο και ακόμα επέστρεψε ό, τι αναζητούσαμε.

Υποστήριξη πελατών

Το EaseUS μπορεί να είναι το καλύτερο εργαλείο συνολικής ανάκτησης δεδομένων όσον αφορά την υποστήριξη. Η υπηρεσία προσφέρει μια ολοκληρωμένη βάση γνώσεων που περιλαμβάνει ένα εγχειρίδιο χρήστη με δυνατότητα λήψης, άρθρα υποστήριξης με δυνατότητα αναζήτησης και εκπαιδευτικά βίντεο. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, ωστόσο, είναι η συμπερίληψη της υποστήριξης ζωντανής συνομιλίας.

Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που δεν θα βρείτε με τις υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων χαμηλού επιπέδου.

Η ζωντανή συνομιλία, διαθέσιμη κατά τις εργάσιμες ώρες, θα σας φέρει σε άμεση επαφή με έναν αντιπρόσωπο σέρβις. Εκτός εργάσιμων ωρών, μπορείτε να στείλετε email στο EaseUS. Η υπηρεσία υπόσχεται να επικοινωνήσει μαζί σας εντός δύο ωρών και βρήκαμε αυτήν την υπόσχεση να ισχύει ακόμη και τα σαββατοκύριακα.

Δυστυχώς, το κανάλι τηλεφωνικής υποστήριξης είναι για ερωτήσεις πριν από τις πωλήσεις και όχι για τεχνική υποστήριξη. Ωστόσο, είναι συχνά πιο εύκολο να επικοινωνείτε τεχνικά ζητήματα μέσω κειμένου παρά να μιλάτε. Μπορείτε επίσης να στείλετε στην EaseUS τεχνική υποστήριξη ένα email απευθείας από το εργαλείο επιτραπέζιου υπολογιστή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “περισσότερα” στη γενική γραμμή εργαλείων και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη”.

Τελικές σκέψεις

Ενώ η εμπειρία δεν είναι τέλεια, απομακρυνθήκαμε εντυπωσιασμένοι αφού περάσαμε λίγο πολύ χρόνο παίζοντας με τον Οδηγό ανάκτησης δεδομένων EaseUS. Η βαθιά σάρωση που πραγματοποιήθηκε δεν ήταν τόσο καλή όσο ορισμένες υπηρεσίες κρίθηκαν από τα συνολικά αρχεία που βρέθηκαν, αλλά επέστρεψε όλα τα αρχεία που αναζητούσαμε.

Η δυνατότητα ανάκτησης δεδομένων από σκληρούς δίσκους, SSD, αποθήκευση RAID, διακομιστές και ακόμη και οπτικούς δίσκους το καθιστά ένα ευέλικτο εργαλείο. Το δωρεάν λογισμικό κλωνοποίησης είναι επίσης ωραίο, ακόμα κι αν είναι μια ξεχωριστή εφαρμογή.

Στην πραγματικότητα, η λύση είναι τόσο ολοκληρωμένη, αν είστε επαγγελματίας πληροφορικής, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η σειρά ανάκτησης δεδομένων EaseUS θα το κάνει μια ανεκτίμητη προσθήκη στο κιτ εργαλείων σας.

Έχετε χρησιμοποιήσει το EaseUS; Τι σκέφτηκες? Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map