Επανεξέταση δίσκου CleverFiles – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση τρυπανιών δίσκων CleverFiles

Ένα εξαιρετικό φιλικό προς τον προϋπολογισμό εργαλείο που προσφέρει όλα αυτά που υπόσχεται και πολλά άλλα, το CleverFiles Disk Drill μπορεί να μην έχει όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα μεγάλα αγόρια, αλλά είναι σοβαρός υποψήφιος όταν πρόκειται να κερδίσετε τα χρήματα σας. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική του Disk Drill.


Το καλύτερο λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων
Το CleverFiles Disk Drill παρέχει στους χρήστες ένα διαισθητικό, πλούσιο σε χαρακτηριστικά εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που ανταγωνίζεται αξιοθαύμαστα μεγαλύτερα ονόματα όπως Stellar και EaseUS, αλλά έρχεται σε μια ελαφρώς πιο ελκυστική τιμή.

Τα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων μπορούν να διασώσουν τους χρήστες από μια ποικιλία σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων, χαμένων, μορφοποιημένων ή μη συναρμολογημένων κατατμήσεων, καθώς και απομάκρυνσης δεδομένων από σκληρούς δίσκους. Για πλήρη λογιστική καταγραφή των σεναρίων που καλύπτονται από τα περισσότερα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων, βεβαιωθείτε και ελέγξτε τη συλλογή του καλύτερου λογισμικού ανάκτησης δεδομένων στο Cloudwards.net.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κριτικής, θα καλύψουμε τις τιμές και τις λειτουργίες του Disk Drill και, στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσουμε τη γενική εμπειρία χρήστη. Θα ρίξουμε επίσης μια ματιά στην απόδοση του Disk Drill, προτού ολοκληρώσουμε μια ματιά στη λειτουργία εξυπηρέτησης πελατών της CleverFiles.

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για το τρυπάνι δίσκου CleverFiles

Τιμολόγηση & Αδειοδότηση

Το CleverFiles διαθέτει άδειες τόσο για μεμονωμένους όσο και για εμπορικούς καταναλωτές. Το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για Mac είτε για Windows. Δεν διαθέτει πακέτα εργαλείων για να εξυπηρετεί και τα δύο λειτουργικά συστήματα. Οι άδειες είναι γενικά καλές για ένα έτος, αλλά μπορείτε να αναβαθμίσετε σε μια άδεια ζωής για λίγο περισσότερα χρήματα.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι το Disk Drill είναι η λύση ανάκτησης δεδομένων που αναζητάτε, η δωρεάν δοκιμή θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε το λογισμικό τους. Η δοκιμή σάς επιτρέπει να ανακτάτε δεδομένα μόνο έως 100MB, ωστόσο, μπορείτε τουλάχιστον να δείτε εάν είναι δυνατή η ανάκτηση μεγαλύτερων αρχείων εκτελώντας σάρωση και προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση Stellar Data Recovery, αυτή η υπηρεσία σάς επιτρέπει να ανακτήσετε έως και 1 GB δωρεάν, επομένως μπορεί να είναι μια καλύτερη προσφορά για εσάς.

Χαρακτηριστικά

Το CleverFiles Disk Drill είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ανάκτησης δίσκων στην αγορά, ανταγωνιζόμενος άμεσα με κορυφαίες υπηρεσίες όπως το Stellar και το EaseUS (διαβάστε την αναθεώρηση του Οδηγού ανάκτησης δεδομένων EaseUS).

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει μια γρήγορη επισκόπηση ορισμένων από αυτά τα χαρακτηριστικά. Θα διερευνήσουμε μερικά από αυτά σε όλη αυτήν την κριτική. Για βαθιές εξηγήσεις για την αξία αυτών των λειτουργιών, μην χάσετε τη συλλογή δεδομένων ανάκτησης δεδομένων.

Λογότυπο τρυπάνι δίσκου CleverFileswww.cleverfiles.com

Ξεκινά από 408 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Εκδοχή

Εκδοχή
Windows, Mac

Επιλογές σάρωσης

Γρήγορη σάρωση

Βαθιά σάρωση

Ταξινόμηση κατά τύπο αρχείου

Σάρωση ανά τύπο αρχείου

Δυνατότητες σάρωσης

Πλήρης σάρωση σκληρού δίσκου

Διαγραφή / χαμένη ανάκτηση αρχείων

Κατεστραμμένη ανάκτηση διαμερισμάτων

Διαγραφή διαμερισμάτων

Συσκευή USB με δυνατότητα εκκίνησης

CD αποκατάστασης
Μόνο για Mac

Κλωνοποίηση

Εξωτερική ανάκτηση

Αποκατάσταση εξωτερικής μονάδας δίσκου

Αφαιρούμενη ανάκτηση πολυμέσων

Ανάκτηση κάρτας SD

Αποκατάσταση οπτικής αποθήκευσης

Υποστήριξη

Μας αρέσει επίσης η λειτουργία “Recovery vault” του Disk Drill. Το Recovery Vault εκτελεί διαδικασίες παρασκηνίου για την προστασία συγκεκριμένων κατατμήσεων HFS, HFS +, FAT ή FAT32 στον υπολογιστή σας. Αποθηκεύει μεταδεδομένα σε διαγραμμένα αρχεία συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων αρχείων. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται στη διαδικασία ανακατασκευής, έτσι ώστε όταν ανακτάτε ένα αρχείο, δεν σας δίνεται απλώς ένα γενικό όνομα αρχείου όπως είστε με άλλες υπηρεσίες ανάκτησης.

Επιταχύνει επίσης τη διαδικασία ανάκτησης, επειδή δεν χρειάζεται να εκτελέσετε μια βαθιά σάρωση. Λάβετε υπόψη ότι εάν χρησιμοποιείτε το Time Machine σε διαμέρισμα Mac, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Recovery Vault.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, εξετάζουμε συγκεκριμένα την έκδοση Windows του Disk Drill. Η έκδοση Mac, αν και ακριβότερη, έρχεται με μερικές πρόσθετες δυνατότητες που την καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές ανάκτησης δεδομένων για αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ανάκτηση iOS
 • Ανάκτηση Android
 • Μονάδες με δυνατότητα εκκίνησης
 • Διπλότυπο εύρημα
 • Καθάρισε
 • Παρακολούθηση της υγείας
 • Δικανικά χαρακτηριστικά

Θα θέλαμε να δούμε την ανάκτηση εκκίνησης να είναι διαθέσιμη και για την έκδοση των Windows του λογισμικού, καθώς πολλές φορές οι χρήστες πρέπει να ανακτήσουν δεδομένα από μη εκκίνηση μηχανών.

Και για τις εκδόσεις Windows και Mac του λογισμικού, θα θέλαμε επίσης να δούμε τη δυνατότητα προσθήκης νέων τύπων αρχείων. Προς το παρόν, το Disk Drill για Windows υποστηρίζει περισσότερους από 200 τύπους αρχείων και το Disk Drill για Mac υποστηρίζει πάνω από 300. Επομένως, στις περισσότερες περιπτώσεις η μη λειτουργία αυτής της δυνατότητας δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Οι τύποι αρχείων υποστήριξης περιλαμβάνουν:

 • Έγγραφα: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Εικόνες: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Ήχος: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Βίντεο: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Αρχεία: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Το Disk Drill μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση αρχείων από τα ακόλουθα συστήματα αρχείων:

 • Windows: FAT, NTFS
 • Mac: HFS, HFS+
 • Αφαιρούμενη αποθήκευση: ExFat

Διαδικασία ανάκτησης

Για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας με το Disk Drill, μόλις εκκινήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε μια τοποθεσία για σάρωση. Χρησιμοποιώντας τον οδηγό Disk Drill, μπορείτε να επιλέξετε να σαρώσετε ολόκληρο τον σκληρό σας δίσκο ή ένα διαμέρισμα στο σκληρό σας δίσκο.

Το Disk Drill αντλεί δεδομένα από τον πίνακα διαμερισμάτων της συσκευής σας για να απαριθμήσει επίσης τα διαγραμμένα διαμερίσματα, εξοικονομώντας σας από το να πρέπει να εκτελέσετε πλήρη σάρωση σκληρού δίσκου για να τα βρείτε. Πολλά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων δεν το κάνουν αυτό (διαβάστε την αναθεώρηση Prosoft Engineering Data Rescue για μια άλλη υπηρεσία που αποδίδει αξιοθαύμαστα από αυτή την άποψη).

Δεν υπάρχει επιλογή σάρωσης ενός μεμονωμένου φακέλου όπως υπάρχει με το Stellar. Δεν υπάρχει επίσης επιλογή για σάρωση για συγκεκριμένους τύπους αρχείων. Κανένα από τα δύο δεν είναι πραγματικό πρόβλημα, δεδομένου ότι η γρήγορη σάρωση του Disk Drill τρέχει γρηγορότερα από τα περισσότερα.

Το Disk Drill έχει τρεις τύπους σάρωσης που θα θέλατε να γνωρίζετε:

 • Εκτελέστε γρήγορη σάρωση
 • Εκτελέστε σάρωση σε βάθος
 • Εκτελέστε όλους τους τύπους σάρωσης

Όταν εκτελείτε μια γρήγορη σάρωση, το Disk Drill ανακτά αρχεία που παραμένουν ανέπαφα αλλά δεν είναι προσβάσιμα. Αυτό περιλαμβάνει τόσο πρόσφατα διαγραμμένο περιεχόμενο όσο και περιεχόμενο σε μη συναρμολόγηση διαμερισμάτων. Η γρήγορη σάρωση θα επιστρέψει διαδρομές αρχείων και αρχικά ονόματα αρχείων.

Η βαθιά σάρωση, από την άλλη πλευρά, σαρώνει ελεύθερο χώρο στη μονάδα δίσκου σας και ανακατασκευάζει διαγραμμένα αρχεία με βάση τα μοτίβα αρχείων. Αυτή η μέθοδος ανάκτησης θα είναι η καλύτερη για αρχεία που έχουν διαγραφεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή για την ανάκτηση δεδομένων από τόμους RAW.

Εάν γνωρίζετε ότι θέλετε να εκτελέσετε μια σάρωση σε βάθος, σας συνιστούμε να ορίσετε την επιλογή γρήγορης και βαθιάς σάρωσης διαδοχικά. Αυτό επιστρέφει άθικτα και ανακατασκευασμένα αρχεία.

Κατά τη διάρκεια της σάρωσης, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό της χάρη στη γραμμή προόδου στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Αυτή η γραμμή διαθέτει χρονοδιακόπτες που εμφανίζουν το χρόνο που έχει παρέλθει και τον χρόνο που απομένει, διατηρώντας ενήμερους για το πώς κινούνται τα πράγματα.

Μπορείτε να περιηγηθείτε και να κάνετε προεπισκόπηση των ανακτημένων αρχείων, όταν αυτά είναι διαθέσιμα, πριν ολοκληρωθεί η σάρωση. Κάντε προεπισκόπηση κάνοντας δεξί κλικ σε ένα αρχείο και επιλέγοντας «προεπισκόπηση».

Δεν υπάρχει επιλογή προεπισκόπησης μικρογραφιών, η οποία είναι ένα drag. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση κατά γενικό τύπο αρχείου. Ολοκληρώστε το κάνοντας κλικ στην επιθυμητή κατηγορία στη δεξιά πλευρά του οδηγού: εικόνες, βίντεο, έγγραφα, ήχος ή αρχείο. Υπάρχουν επίσης κατηγορίες για μέγεθος και ημερομηνία.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε αναζήτηση αρχείων.

Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε αρχεία με συγκεκριμένα ονόματα ή αρχεία με συγκεκριμένες επεκτάσεις (txt, docx, jpg κ.λπ.). Μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία που επιστρέφονται από τη σάρωση στο κεντρικό τμήμα του παραθύρου. Τα ανέπαφα αρχεία ταξινομούνται με βάση την τοποθεσία του δέντρου αρχείων τους, όπως ακριβώς στην εξερεύνηση αρχείων σας. Τα διαγραμμένα αρχεία βρίσκονται στο φάκελο του κάδου ανακύκλωσης.

Μόλις βρείτε τα αρχεία που θέλετε να ανακτήσετε, το κάνετε είναι τόσο απλό όσο το μαρκάρισμα του πλαισίου ελέγχου δίπλα στο όνομα του αρχείου ή του φακέλου στα αποτελέσματά σας και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο “κουμπί ανάκτησης” κοντά στην κορυφή της εφαρμογής.

Υποδείξτε την επιθυμητή θέση ανάκτησης στο πεδίο δίπλα στο κουμπί ανάκτησης. Αυτή μπορεί να είναι η ίδια τοποθεσία από την οποία ανακτήσατε το αρχείο, αλλά συνιστάται γενικά να το αποθηκεύσετε αλλού. Εάν δεν είστε έτοιμοι να ανακτήσετε ακόμη, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα σάρωσης και να τα επεξεργαστείτε αργότερα κάνοντας κλικ στην επιλογή “αποθήκευση περιόδου λειτουργίας”.

Στη συνέχεια, θα ρίξουμε μια ματιά στο πόσο καλά έκανε το Disk Drill στις εργασίες ανάκτησης.

Εκτέλεση

Πραγματοποιήσαμε μια σειρά βασικών δοκιμών για να εκτιμήσουμε την αποτελεσματικότητα του Disk Drill. Αυτές περιλαμβάνουν γρήγορες και βαθιές σαρώσεις που εκτελούνται σε ένα μόνο διαμέρισμα και πλήρη σάρωση σε ολόκληρο τον σκληρό δίσκο.

Το δοκιμαστικό διαμέρισμα που δοκιμάσαμε ήταν 518 GB σε μέγεθος, με 139 GB ελεύθερου χώρου. Το μέγεθος του πλήρους σκληρού δίσκου ήταν 1 TB. Δημιουργήσαμε και διαγράψαμε τρία δοκιμαστικά αρχεία για τη δοκιμή σάρωσης διαμερισμάτων, τα οποία περιελάμβαναν ένα έγγραφο του Word, ένα αρχείο βίντεο MP4 και ένα αρχείο εικόνας .jpg. Δημιουργήσαμε επίσης ένα δοκιμαστικό διαμέρισμα 10 GB, το φορτώσαμε με δεδομένα και το διαγράψαμε.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών μας:

χαρακτηριστικόΑποτέλεσμα
Γρήγορη σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)10 δευτερόλεπτα
Βαθιά σάρωση (Κατάτμηση 500 GB)1 ώρα
Σάρωση Full HD (1 TB)3 ώρες
Το Word Doc ανακτήθηκε
Το αρχείο βίντεο ανακτήθηκε
Το αρχείο εικόνας ανακτήθηκε
Βρέθηκαν αρχεία κάδου ανακύκλωσης (Περιεχόμενο που διαγράφεται αυτόματα)7
Ανακτήθηκε διαγραμμένο διαμέρισμα

Μας εντυπωσιάστηκαν από τη συνολική ταχύτητα του Disk Drill, η οποία ξεπερνά εύκολα τα περισσότερα άλλα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων. Φυσικά, οι γρήγορες ταχύτητες δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με διεξοδική σάρωση. Στην περίπτωση του Disk Drill, καταφέραμε να ανακτήσουμε και τα τρία δοκιμαστικά αρχεία.

Οι προσπάθειές μας για την ανάκτηση του διαγραμμένου δοκιμαστικού διαμερίσματος ήταν επιτυχής.

Υποστήριξη πελατών

Διατίθεται υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας για το Disk Drill και άλλα προγράμματα CleverFiles. Η συνομιλία μπορεί να ξεκινήσει όλο το 24ωρο 7 ημέρες, αν και μπορεί να περιμένετε αρκετές ώρες για μια απάντηση κατά τη διάρκεια των ωρών εκτός λειτουργίας. Μπορείτε να αφήσετε τη διεύθυνση email σας εάν δεν θέλετε να περιμένετε.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε απευθείας ένα εισιτήριο email. Δοκιμάσαμε και τις δύο επιλογές. Κατά τις εργάσιμες ώρες, λάβαμε μια απάντηση συνομιλίας σε περίπου 15 λεπτά. Οι απαντήσεις μέσω email επανέρχονται συνεχώς σε λιγότερο από 24 ώρες.

Εάν είστε τύπος τεχνικής υποστήριξης DIY, το CleverFiles διατηρεί μια πλούσια πύλη γνώσεων που θα απαντήσει στις πιο συχνές ερωτήσεις. Κατηγορίες κατά μήκος του αριστερού περιθωρίου της πύλης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περιήγηση σε περιεχόμενο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή αναζήτησης εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας. Υπάρχει επίσης ενότητα FAQ.

Το φόρουμ χρηστών CleverFiles παρέχει μια άλλη ωραία λεωφόρο για την απάντηση ερωτήσεων και την επίλυση προβλημάτων. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το φόρουμ για να μάθετε σχετικά με τις ενημερώσεις του Drill Disk και να κάνετε προτάσεις για λειτουργίες.

Τελικές σκέψεις

Μπορούμε να κάνουμε αυτήν την κριτική που προετοιμάστηκε για ένα άλλο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που δεν μπορούσε να ταιριάζει αρκετά με τις δυνατότητες των επαγγελματικών εργαλείων ανάκτησης δεδομένων όπως παράγονται από τους Stellar, EaseUS και Prosoft Engineering. Αυτό που βρήκαμε ήταν ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό εργαλείο που παραδόθηκε σχεδόν με κάθε τρόπο.

Το CleverFiles Disk Drill παρέχει ένα καθαρό, διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Οι επιλογές είναι εξαιρετικές και οι σαρώσεις είναι γρήγορες και διεξοδικές. Αυτό είναι ένα εργαλείο που θα προσελκύσει τους απλούς καταναλωτές και θα εντυπωσιάσει ταυτόχρονα τους επαγγελματίες πληροφορικής. Έχετε εμπειρία με το τρυπάνι δίσκου CleverFiles; Θα θέλαμε να ακούσουμε τη λήψη σας, οπότε ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map