Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WordPress στο Dropbox

Όλοι μας γνωρίζουμε απόλυτα τη σημασία των τακτικών αντιγράφων ασφαλείας. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν την τεχνολογία εκεί έξω που θα μπορούσαν ειλικρινά να πουν ότι δεν έχουν χάσει ποτέ δεδομένα απροσδόκητα. Αλλά κάνουμε όσο μπορούμε για να υποστηρίξουμε τη δουλειά μας; Και, αν υποθέσετε ότι χρησιμοποιείτε το WordPress, μπορείτε να πείτε ειλικρινά ότι έχετε πρόσβαση σε ένα πρόσφατο, πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του ιστολογίου σας?  


Το περιεχόμενο είναι μια επένδυση, ωστόσο πολλά ιστολόγια WordPress δεν δημιουργούνται ποτέ αντίγραφα ασφαλείας, αφήνοντάς τα ανοιχτά σε απώλεια δεδομένων από hacks, τρωτά σημεία και σφάλματα στην εταιρεία φιλοξενίας. Όταν πρόκειται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, πολλοί από εμάς θα μπορούσαν να είναι πιο επιμελείς, αλλά η οργάνωση αντιγράφων ασφαλείας απαιτεί χρόνο.

Χάρη στα εργαλεία cloud όπως το Dropbox και μια σειρά έξυπνων υπηρεσιών και προσθηκών, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του WordPress μπορεί στην πραγματικότητα να είναι απλή και απλή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χώρο αποθήκευσης στο cloud, ο οποίος είναι φθηνός και άφθονος, και συνδέστε τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε ήδη για απόλυτη άνεση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud για το WordPress, εστιάζοντας συγκεκριμένα στο Dropbox.

Πλεονεκτήματα του Cloud WordPress Backup

Το WordPress μπορεί να δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μέσω FTP, να κατεβάσετε ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων σας μέσω phpMyAdmin ή να σας αποσταλούν αντίγραφα ασφαλείας μέσω email. Γιατί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το σύννεφο; Πρώτον, τιμή. Το Dropbox προσφέρει 2 GB δωρεάν, επομένως είναι ένας οικονομικός τρόπος για να αποκτήσετε ένα υγιές κομμάτι αποθηκευτικού χώρου στο cloud.

Δεύτερον, προσβασιμότητα. Ο λογαριασμός σας στο Dropbox είναι εύκολα προσβάσιμος, οπότε μπορείτε να παρακολουθείτε τα αντίγραφα ασφαλείας καθώς δημιουργούνται. Τρίτον. ευκολία. Εάν εγκαταστήσετε την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές ή εφαρμογές για κινητά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας του WordPress γρήγορα και εύκολα από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία.

Υποθέτοντας ότι πιέζεστε για χρόνο (και δεν είστε ιδιαίτερα σίγουροι για τις εργασίες του cron), το σύννεφο προσφέρει την τέλεια θέση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τα αρχεία WordPress. Το πιο σημαντικό, είναι εύκολο να ρυθμιστεί και απλό στη διαχείριση. Έτσι, με τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud, ας δούμε πώς θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου σας.

Η ανατομία του WordPress

Προτού εξετάσουμε τις λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress, ας θυμηθούμε γρήγορα τι θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας. Το WordPress έχει δύο στοιχεία: μια βάση δεδομένων MySQL και τα αρχεία στον διακομιστή FTP. Η ιδανική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα μας δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της βάσης δεδομένων, αρχείων ή και των δύο. 

Τι πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με το WordPress

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός υποσυνόλου αρχείων θα μπορούσε να είναι φθηνότερη εάν ο αποθηκευτικός χώρος cloud είναι υψηλότερος. Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας για κάθε αρχείο στον κατάλογο WordPress. Η προτεραιότητά σας θα πρέπει να είναι ο κατάλογος wp-content, όπου αποθηκεύεται το μεγαλύτερο μέρος του προσαρμοσμένου περιεχομένου σας.

Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του αρχείου .htaccess, καθώς οι κανόνες είναι πιθανό να είναι μοναδικοί για τον ιστότοπό σας και μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ξανά ακριβώς εάν ήταν κατεστραμμένοι. Ενδέχεται να αναζητήσουμε μια λύση που προσφέρει σταδιακά αντίγραφα ασφαλείας για εξοικονόμηση χώρου στον κατάλογο αποθήκευσης cloud. Όλες οι λύσεις που εξετάσαμε αξιολογούνται για αυτούς τους τρεις παράγοντες.

Λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο WordPress

Έτσι, με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, ας δούμε μερικές από τις προσθήκες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο WordPress.

1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WordPress στο Dropbox

Η προσθήκη WordPress Backup to Dropbox είναι μακράν η πιο γνωστή προσθήκη αντιγράφων ασφαλείας cloud για την πλατφόρμα. Το φιλικό προς το SEO όνομά του το βοηθά σίγουρα να προσελκύσει επιπλέον ενδιαφέρον. Το WordPress Backup to Dropbox έχει μια διαδικασία εγκατάστασης τριών βημάτων και ενισχύεται από ολοκληρωμένη υποστήριξη και έναν πολύ καλό ιστότοπο.

2. BackWPup

Το BackWPup είναι ένα πολύτιμο πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress που μπορεί να στείλει αντίγραφα ασφαλείας απευθείας στα Dropbox, Amazon S3, Azure, RackSpace Cloud, SugarSync, email ή διακομιστή FTP. Αυτό το καθιστά μια πιο ευέλικτη εναλλακτική λύση για χρήστες που μπορεί να θέλουν να ξεκινήσουν με το FTP και να μετακινηθούν αργότερα στο cloud.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις – Δωρεάν και Pro – με την κύρια διαφορά να είναι η υποστήριξη που προσφέρεται. Τα εργαλεία της βάσης δεδομένων (επισκευή, βελτιστοποίηση κ.λπ.) είναι μια ωραία πινελιά. 

3. Μηχανή ώρας WP

WPEngine vs Traffic Planet Hosting - Χρόνος φόρτωσης σελίδας

Παρόμοια με το BackWPup, το WP Time Machine αρχειοθετεί το ιστολόγιό σας WordPress σε Dropbox, Amazon S3 ή σε λογαριασμό FTP. Δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο του καταλόγου περιεχομένου wp και του αρχείου .htaccess. αυτό δεν είναι απαραιτήτως μια διακοπή της συμφωνίας και θα κάνει τα εφεδρικά αρχεία σας μικρότερα, αλλά αξίζει να σημειωθεί, σε περίπτωση που περιμένετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας.

4. UpdraftPlus

Η προσθήκη UpdraftPlus δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας στα Dropbox, Amazon S3, Google Drive και σε διάφορους άλλους προορισμούς. Το Drive είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού ο αποθηκευτικός χώρος είναι πολύ προσιτός (το Google Drive προσφέρει 15 GB δωρεάν). Μας αρέσει πολύ το μεταναστευτικό εργαλείο του ιστότοπου. Υπάρχει μια premium έκδοση της προσθήκης με επιπλέον δυνατότητες και καλύτερη υποστήριξη.

Εναλλακτικές λύσεις για το Dropbox Backup

Μη πεπεισμένος? Υπάρχουν μερικοί εναλλακτικοί τρόποι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress στο cloud: Το VaultPress είναι η λύση της Automattic: είναι ένα πρόσθετο με μια συνοδευτική υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Υπάρχει μηνιαία χρέωση για το στοιχείο αποθήκευσης.

Εναλλακτικές λύσεις για το Dropbox

Το ManageWP και το InfiniteWP είναι και τα δύο ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης WordPress που απευθύνονται σε webmasters με πολλαπλούς ιστότοπους για συντήρηση. Εάν έχετε πολύ περιεχόμενο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα απολαύσετε την ευκολία πολλών αντιγράφων ασφαλείας Dropbox WordPress από ένα μόνο πλαίσιο διαχειριστή.

Σημείωση: η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Dropbox δεν περιλαμβάνεται στη βασική τιμή στο InfiniteWP. θα πρέπει να αγοράσετε δύο επιπλέον ενότητες επί πληρωμή. Το ManageWP το προσφέρει ως μέρος της βασικής του υπηρεσίας.

συμπέρασμα

Η ιδανική λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WordPress θα διαφέρει ανάλογα με το αγαπημένο σας εργαλείο cloud, τον αποθηκευτικό χώρο που έχετε και το χρόνο που πρέπει να επενδύσετε.

Το WordPress Backup to Dropbox και το BackWPup είναι και οι δύο σταθερές και αξιόπιστες λύσεις. Για απόλυτη ευκολία στη χρήση, μπορείτε να παραλείψετε το Dropbox συνολικά και να πληρώσετε για την υπηρεσία cloud VaultPress. Απολαύστε περαιτέρω ανάγνωση με: Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστολογίου ή του ιστοτόπου σας στο WordPress

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map